-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το χωράφι είναι σκληρό. Δε θέλει πολλές κουβέντες. Δουλειά πολλή και ατέλειωτες ώρες. Χοντρά ρούχα και μπότες. Τα φύλλα του καλαμποκιού κόβουν σα ξυράφια. Οι μπάμιες φέρνουν φαγούρα. Τα θερισμενα τριφύλλια θέλουν παπούτσια με χοντρή σόλα και καλό γατζο. Γάντια στη ντομάτα να μη σε καίει το θειάφι. Γάντια στα πεπόνια και μπότες ψηλές για να μη σε τσιμπήσουν τα φίδια. Τελάρο με πλέγμα στο σπιράλ να μη τραβήξει βρωμιές. Καλό γρασαρισμα το σταυρό να μη σπάσει. Τον πείρο τον βάζουμε και τον βγάζουμε μόνο όταν η καρότσα είναι άδεια και σταθεροποιημένη. Φρένο στις λάσπες και στα δύο πεντάλ. Διαβάζουμε τα βιβλία μας κάτω από την μηχανή το βράδυ. Κάνει κρύο το βράδυ στα χωράφια. Δεξιοί και αριστεροί φοράμε αμπεχωνο σαν αυτουνο που είχε και ο Αμερικανός στο Βιετνάμ. Γίνεται και υπνοσακος τα βράδια. Κλείνουμε τους δρόμους χειμώνα μόνο όταν τα χωράφια είναι σκέτη λάσπη. Αλλιώς για μπύρες και λουκάνικα στης χιρας τον καφενέ. Η καλύτερη παρέα δεξιοί και αριστεροί στον καφενέ. Ξαδέρφια βλέπεις... Το ξημέρωμα στη στέρνα να πλυθούν τα χόρτα πριν πάνε στη λαϊκή στο Μπραχάμι με το χαϊλουξ. Φορντ στο χωράφι δεν παίζει. Μόνο αν είναι το 3000. Τα καμώματα των δικαιωματιστων και των περήφανων παρελασιτων τα χλευάζουν το ίδιο όλοι. Αν χρειαστεί θα τρέξουν κι εκεί που προστάζει η πατρίδα. Σιγά μη περιμένουν από τα λαμόγια και τους δικαιωματιστες.
Αν και δεν έχω σχεδόν καμία επαφή με την ύπαιθρο , αυτή είναι και εμένα ακριβώς η αίσθηση απο τα χωριουδάκια της Αρκαδίας και της Λακωνίας που γνωρίζω.
Απο την πλευρά της μάνας μου υπάρχουν πολλά ελαιοχώραφα που δεν ξέρω ούτε που πεφτουν στο χάρτη , που 2 δεκαετίες περίπου είναι παραχωρημένα σε νεους αγρότες του χωριού που παλεύουν ακριβώς με τις συνθήκες που περιγράφεις.Δεν ξέρω τι κάνουν οι μεγαλοαγρότες της Θεσσαλίας και της Β.Ελλάδας αλλά στα παραπάνω χωριουδάκια που εγώ περνάω για βόλτα καμια Κυριακή ή Αργία , τα τρακτέρ και τα αγροτικά πάνε και έρχονται και ο κόσμος είναι στα χωράφια.
Αν τώρα κάποιοι ηλιθιωδώς ισχυρίζονται πως είναι τεμπέληδες επειδη βλέπουν κάποιους στη μία η ώρα να πίνουν τα ουζάκια και τις μπιρίτσες τους στα καφενεία ,που για αυτούς έχει ξεκινήσει η δουλειά απο τις 4 το πρωί ή ξεδίνουν ξέφρενα στα καλοκαιρινά πανηγύρια που είναι και η μοναδική τους διασκέδαση , δεν νομίζω ότι αξίζει σχολιασμού.
Καλά για τους λαικατζίδες παραγωγούς τι να πεί κάποιος , ίσως απο τους πιο σκληρά εργαζόμενους που υπάρχουν , διπλός κάματος , και στο χωράφι και στην μεταφορά και πώληση στους πάγκους 2-3 μέρες την εβδομάδα , ειδικά για όσους κάνουν το παραπάνω βήμα να έχουν και άδεια σε λαικές αγορές τις Αττικής.
-
Οι περισσότεροι λαϊκατζήδες πάντως είναι έμποροι, όχι παραγωγοί. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι βαριά η δουλειά τους. Να φορτώσουν το φορτηγό, να πάνε στην πόλη από τις 6 το πρωί, να στήσουν πάγκο, να ξεφορτώσουν το φορτηγό, να στέκονται όρθιοι για 8-9-10 ώρες και να φωνάζουν, να ξαναφορτώσουν το φορτηγό, να ξεστήσουν πάγκο, και να επιστρέψουν στο μέρος τους!
Τι συζητάμε τώρα ρε παιδιά; Το χωράφι, το λιμάνι, η οικοδομή και το εργοστάσιο είναι βαριές δουλειές, όχι αστεία! Ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε γιατί θέλουν αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν μια δουλειά γραφείου, αντί να καταστρέφουν το σώμα τους, καθημερινά;
-
Ελάτε κόψτε το δούλεμα τώρα, εγώ 5 γλάστρες έχω στο μπαλκόνι τις ποτίζω και μου βγάζουν ντομάτες, πιπεριές τα πάντα, το ίδιο και λίγα δέντρα στον κήπο. Μας παριστάνετε την δουλειά του αγρότη λες και πάει να πολεμήσει, ένα πότισμα χρειάζεται και τάισμα τα ζώα όπως τον σκύλο στο σπίτι, σας αρέσει να δουλεύετε 10ωρο σαν υπάλληλοι που με την κυκλοφοριακή συμφόρηση γίνεται 15ωρο.
-
Ποιος δουλεύει ποιον όταν συγκρίνεις τις 5 γλάστρες σου με τον αγρότη που λιώνει στο χωράφι;
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ποιος δουλεύει ποιον όταν συγκρίνεις τις 5 γλάστρες σου με τον αγρότη που λιώνει στο χωράφι;
Δεν τραβάει κανένα ζόρι, πάει όποια ώρα θέλει και δουλεύει όπως προτιμάει ο ίδιος, ας στείλουμε τους αλλοδαπούς τουλάχιστον να τα καλλιεργήσουν που ζουν στο κέντρο της Αθήνας αν είναι τόσο ζόρι για μας.
-
-
Λες και δεν έχουν "Ομάδα Ηλίθιας" αυτοί κτλ. Ή τα γνωστά τρολ με τα σοβιετικά άβαταρ. Καλά σήμερα νομίζουν οτι γεννηθήκαμε; Στα ίδια σόσιαλ κυκλοφορούμε και έχουμε δει ακριβώς τι παίζει από όλες τις πλευρές.
-
Καλό μεροκαματάκι δηλαδή όταν ξημεροβραδιάζεσαι στα σόσιαλ…..
-
Όντως τώρα βγάζουν τόσα με τις χαζομάρες που γράφουν;
-
-
Μας διαβάζουν, δεν εξηγείται αλλιώς.
Τεκμαρτό στους ε.ε €10920, και άντε τρέχα μετά στον διευθυντή της εκάστοτε ΔΟΥ να αποδείξεις ότι είναι μικρότερο!
Θα έχει σασπένς η υπόθεση!
Μιας και μας διαβάζουν, προς κυβερνώντες : Συνδιάστε το ηλεκτρονικό χρήμα με το τεκμαρτό!
Δηλαδή όσο χρησιμοποιείται η κάρτα συναλλαγών, πέφτει και το τεκμαρτό.
-
-
Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τα αυτοκίνητα μας φαίνονται ακριβότερα.
Ο μέσος μισθός και κατά συνέπεια το μέσο εισόδημα σε μια σειρά κλάδων δεν ακολουθεί την πορεία των υπολοίπων χωρών της ευρωζώνης και δη του Νότου.
Η κλίμακα δείχνει την αγοραστική δύναμη στο σύνολο της ευρωζώνης.
Στις αρχές του 2000 είχαμε πλησιάσει παρά πολύ τον μέσο όρο της ευρωζώνης.
-
Είναι λύση πάταξης της φοροδιαφυγής το τεκμαρτό εισόδημα ή απλά ένας ακόμα τρόπος να μπούνε λεφτά στο ταμείο;
Ο "μαύρος" θα πληρώσει ένα φλατ φόρο , ανεξάρτητα πόσα βγάζει και ένα παιδάκι μηχανικός π.χ. που το άνοιξε και ακόμα δουλεύει για τον Εφκα και τις μπύρες του , θα πληρώσει το ίδιο. Δίκαιο!
Διαβάζω εδώ μέσα κατά καιρούς, γκρίνια για τα τεκμήρια διαβίωσης και μερικούς που ονειρεύονται ( ακόμα;) κατάργησή τους. Ε, λοιπόν , όχι τα τεκμήρια διαβίωσης αν ήταν εξορθολογισμένα ( π.χ. στα αυτοκίνητα να υπήρχε υπολογισμός με την λιανική προ φόρων και ένας συντελεστής ετήσιας απομείωσης) , θα ήταν πολύ πιο δίκαια από το τεκμαρτό που σκέφτονται. Ακόμα και σήμερα, πιο δίκαια είναι από το τεκμαρτό. Το τεκμαρτό είναι ένα ακόμα, τέλος επιτηδεύματος με άλλο όνομα.
Ειλικρινά , μου είναι αδιάφορο για τη τσέπη μου , ποτέ δεν "κινδύνεψα" σε αυτή τη ζώνη, αν δε φέρει και μείωση των ανώτερων συντελεστών ( όπως ακούγεται) , ψήφο στον Κυριάκο , και άσε το 85% των Ε.Ε. που δηλώνει λιγότερα να καλύψει τη χασούρα από τη δική μου φοροελάφρυνση!
Ψηφιακό χρήμα και λοιπά, πρέπει μέχρι σήμερα , να δηλώσουμε τα πος και σε άλλο ένα σύστημα της εφορίας ( στη φορολογική φαίνονται). Ε, λοιπόν χθες βράδυ , ο λογιστής με κάλεσε να μου πει ότι η Τράπεζα (δηλώνονται θεωρητικά αυτόματα) , με "ξέχασε"! . Καλώ την Τράπεζα ( γνωστό που δουλεύει) , μπας και πάω σήμερα από εκεί, και γίνεται από το ξημέρωμα σφαγή από "ξεχασμένους"! -
Φυσικά και είναι μια σκούπα είσπραξης. Δεν λύνει το προβλημα της φοροδιαφυγής.
Η φοροδιαφυγή ίσως λυθεί είτε μέσω αναγνώρισης εσόδων εξόδων, όπου και εκεί θα γίνει πιστεύω ένα μικρό χαος με εικονικές συναλλαγές λόγω προοδευτικού συστήματος φορολόγησης.
Είτε μέσω φλατ ταξ όπου εκεί υπάρχει θέμα ισότητας και του άρθρου (νομίζω) 4 του Συντάγματος
Είτε μέσω κατάργησης ρευστού.
Τα υπόλοιπα είναι μέτρα του στυλ: πόσα χρειαζόμαστε για να στηρίξουμε τους αδυνάτους; τόσα...ωραία βγάλτε τεκμαρτό τόσα.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μας διαβάζουν, δεν εξηγείται αλλιώς.
Τεκμαρτό στους ε.ε €10920, και άντε τρέχα μετά στον διευθυντή της εκάστοτε ΔΟΥ να αποδείξεις ότι είναι μικρότερο!
Θα έχει σασπένς η υπόθεση!
Μιας και μας διαβάζουν, προς κυβερνώντες : Συνδιάστε το ηλεκτρονικό χρήμα με το τεκμαρτό!
Δηλαδή όσο χρησιμοποιείται η κάρτα συναλλαγών, πέφτει και το τεκμαρτό.
Απίστευτα πράγματα!
Εν τω μεταξύ το τέλος επιτηδευματος 650-800 ευρώ που πληρώνουν όλοι οι ΕΕ καλύπτει το σκαλοπάτι φόρου μέχρι 7-8000 ευρώ , αν βάλουν και φόρο για τα 10980 που αντιστοιχεί σε 1115.60 € μιλάμε για φορολογική επιβάρυνση 1800 ευρώ και αν προσθέσουμε και την προκαταβολή φόρου πάμε σε πληρωτεο 2400 με 2500 περίπου.Όσο πληρώνει κάποιος μισθωτός με 20000 ευρώ εισόδημα.
Να πως αμέσως αμέσως θα ανέβει και το μέσο εισόδημα στα διαγράμματα που έβαλες παρακάτω και θα συγκλινουμε εικονικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες!
Κουλοeconomics !!!!!
Τα έχουν σκεφτεί όλα τα σαινια του ΥΠ.ΟΙΚ!
-
€1.110 βγαίνει ο φόρος. Σωστός
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
€1.110 βγαίνει ο φόρος. Σωστός
Νόμιζα ότι γράφει 10980 όχι 10920.
Εν τω μεταξύ τους φαντάζομαι να καταλήγουν σε αυτό το ποσό...
Πόσο να βάλουμε ρε παιδιά;
10χιλιαρικα;
Πόσο είναι ο φόρος σε αυτά;Όχι βάλε να βγει στρογγυλό χιλιάρικο.
Ρε δεν είναι κάπως το στρογγυλό;
Να το κάνουμε 1100 τότε.
Δεν μου αρέσει ούτε το 1100.
Ε βάλε 1110 που δείχνει μια κάποια σπουδή στο θέμα.
Εντάξει , κλείσε το στα 1110 και στείλε το στα πετσωμένα αύριο να γίνει ντόρος.
Έτσι και αλλιώς άλλο θα νομοθετησουμε στο τέλος , χαμηλότερο τελικά για να χειροκροτάνε από κάτω οι Αντυδες. -
Α και εγώ με το μάτι το υπολόγισα. Μπορεί να γλυτώνεις το 10ρικο.
Χαχαχα
Edit: @vagkirk αν είμαι σωστός 1.102,40€
-
Έδωσε κάνεις κανένα ποτήρι νερό στον @andya3 . Δεν λαλεί
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2