-
Βλακείες λέει το άρθρο, μηδενικής χρησιμότητας και Ελλάδα δεν είναι μόνο η Πάρος, η Νάξος και η Μύκονος.
Αλλά έχει μπαλίτσα τώρα, για να ασχοληθώ με τέτοια θέματα.
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μην πτοείσαι, θα 'ρθει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θα τ' αλλάξει όλα.
Να σε δούμε όμως τότε, θα παίρνεις τους Ελβετούς μετανάστες σπίτι σου;Όσο παίρνετε εσείς τους Έλληνες που σας έχει πιάσει η επιλεκτική ευαισθησία!
Εγώ πάντως θυμάμαι πολλά παιδιά τότε με τον πόλεμο στην Βοσνία τα έφερναν εδώ Ελλάδα για να τα φιλοξενήσουν ελληνικές οικογένειες και να περάσουν λίγες ξένοιαστες στιγμές. Η νονά της αδερφής μου είχε φιλοξενήσει επανελλείμενα. Δεν έγινε ο έλληνας ξαφνικά ρατσιστής. Κάτι τον οδήγησε εκεί.
Σε μία συζήτηση με γυναίκες φίλες της συζύγου κτλ όλων των κομματικών αποχρώσεων μου ανέφεραν ότι δεν θέλουν με τίποτα μετανάστες που δεν σέβονται τις γυναίκες και τον τόπο που τους φιλοξενεί. Οταν ρώτησα εθνικότητα μου είπαν όλες Πακιστανούς, Αφγανούς και λοιπούς.
-
Η αντίδραση γενικά των Ευρωπαίων για τους λαθρο-μετανάστες οφείλεται κυρίως στην καταγωγή τους.
Είναι από υπανάπυκτες μουσουλμανικές χώρες, με τελείως διαφορετική κουλτούρα, πολιτισμό και θρησκεία.
Και η εμπειρία ετών έχει αποδείξει ότι πολύ απλά αυτοί οι πληθυσμοί δεν μπορούν να ενσωματωθούν στις Δυτικές χώρες. Γκετοποιούνται και τελικά δημιουργούν πολλά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.
Ακόμα και η Γερμανία που τον πρώτο καιρό επί Μέρκελ είχε ανοίξει την αγκαλιά της και υποδέχτηκε πολύ πάνω από 1 εκ. Ασιάτες και Αφρικανούς μετανάστες. Έκανε πίσω και έχει αυστηροποιηθεί πολύ η στάση της στο θέμα.
Πίστευαν τότε οι έρμοι οι Γότθοι ότι θα συμβάλλουν στο οξύ πρόβλημα εργατικού δυναμικού που έχουν. Και σύντομα διαπίστωσαν ότι λόγω αμορφωσιάς, κουλτούρας και νοοτροπίας, ήταν ανεπίδεκτοι οποιασδήποτε εκπαίδευσης!
Δε μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν πουθενά, έγραφαν οι εφημερίδες "Κλαίει η Μέρκελ". -
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μην πτοείσαι, θα 'ρθει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θα τ' αλλάξει όλα.
Να σε δούμε όμως τότε, θα παίρνεις τους Ελβετούς μετανάστες σπίτι σου;Όσο παίρνετε εσείς τους Έλληνες που σας έχει πιάσει η επιλεκτική ευαισθησία!
Εγώ πάντως θυμάμαι πολλά παιδιά τότε με τον πόλεμο στην Βοσνία τα έφερναν εδώ Ελλάδα για να τα φιλοξενήσουν ελληνικές οικογένειες και να περάσουν λίγες ξένοιαστες στιγμές. Η νονά της αδερφής μου είχε φιλοξενήσει επανελλείμενα. Δεν έγινε ο έλληνας ξαφνικά ρατσιστής. Κάτι τον οδήγησε εκεί.
Σε μία συζήτηση με γυναίκες φίλες της συζύγου κτλ όλων των κομματικών αποχρώσεων μου ανέφεραν ότι δεν θέλουν με τίποτα μετανάστες που δεν σέβονται τις γυναίκες και τον τόπο που τους φιλοξενεί. Οταν ρώτησα εθνικότητα μου είπαν όλες Πακιστανούς, Αφγανούς και λοιπούς.
Συγγνώμη αλλα δεν έχω ακούσει ποτέ αριστερό να λέει οτι δε θέλει με τίποτα μετανάστες "που δε σέβοναι τη γυναίκα και τον τόπο που τους φιλοξενεί", εκτός αν θεωρούμε αριστερούς τους ΠΑΣΟΚους που οκ γελάμε χρόνια με αυτούς. Δεν απειλούμαστε από τους μετανάστες, πιο πολύ απειλούνται αυτοί από τον αποκλεισμό από την κοινωνία, τον εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα τάγματα εφόδου τύπου ΧΑ. Μεμονωμένα περιστατικά προφανώς θα υπάρξουν που ο Χ/Ψ μετανάστης θα μαχαιρώσει, κλέψει, βιάσει κτλ αλλά τα ίδια κάνουν και οι Έλληνες με τον ΙΧΩΡ στο αίμα. Δεν είναι θέμα κουλτούρας αλλά συγκεκριμένου ανθρώπου το έγκλημα.
Πάντως πάει πολύ να το παίζουν υπεράνω οι Έλληνες και να κάνουν και κριτική περι κουλτούρας που ΑΡΚΕΤΟΙ από αυτούς δεν έχουν κανέναν σεβασμό στον ίδιο τον τόπο τους, τον έχουν καταστρέψει και κάνει βρωμερό σκυλάδικο με ξαπλώστρες και βλαχοδημάρχους, αυθαίρετες μαιζονέτες της μαύρης συμφοράς, παράνομες επιχειρήσεις και γκρίζα εδάφη με καμμένα δάση. Όσο για το σεβασμό στις γυναίκες, έχουμε ακούσει όλοι δεκάδες φορές από τα πιο απλά τύπου "να κάτσει να πλύνει κάνα πιάτο" ή "να παντρευτεί πριν γίνει γεροντοκόρη" εως τα πολύ hardcore τις γυναικοκτονίες και τους βιασμούς που πάνε σύννεφο. Nομίζουν δλδ οτι είναι Ευρωπαίοι σε κάτι; Ορθόδοξο Ιράν είναι η Ελλάδα, μια οπισθοδρομική και θρησκόληπτη κοινωνία που παίζει ρόλο ακόμα η Εκκλησία σε σημαντικές αποφάσεις.
Οπότε θα διαφωνήσω και στο "δεν έγινε ξαφνικά ο Έλληνας ρατσιστής, κάτι τον οδήγησε εκεί", Πάντα έτσι ήταν ο μέσος Έλληνας, γιδόβλάχος, αδιάβαστος, ρατσιστής, ψωροπερήφανος υποβαλκάνιος σε νοοτροπία και κατ' εξοχήν χειραγωγήσιμος που του έδειχναν το μετανάστη οτι φταίει για τα προβλήματά του (φτώχεια, εργασιακά κτλ) ωστε να βγαίνουν λάδι οι πραγματικοί υπεύθυνοι που έχουν κάνει τη χώρα Ευρωπαική Ινδία/Κολομβία.
-
Είσαι πάρα πολύ έξυπνος και φαίνεται από τις ατάκες σου επιπέδου Δελφιναρίου και από το γεγονός οτι ψηφίζεις μονοκούκι Κούλη
Θα σου βάλω αστεράκι στο τετράδιο!
-
Είπαμε !
Το πήρες για σήμερα, θα παίξουμε πάλι αύριο!
-
Οπότε θα διαφωνήσω και στο "δεν έγινε ξαφνικά ο Έλληνας ρατσιστής, κάτι τον οδήγησε εκεί", Πάντα έτσι ήταν ο μέσος Έλληνας, γιδόβλάχος, αδιάβαστος, ρατσιστής, ψωροπερήφανος υποβαλκάνιος σε νοοτροπία και κατ' εξοχήν χειραγωγήσιμος που του έδειχναν το μετανάστη οτι φταίει για τα προβλήματά του (φτώχεια, εργασιακά κτλ) ωστε να βγαίνουν λάδι οι πραγματικοί υπεύθυνοι που έχουν κάνει τη χώρα Ευρωπαική Ινδία/Κολομβία.
Αυτά που γράφεις δεν ισχύουν. Είτε κάποιοι σε έχουν πείσει ότι η Ελλάδα πάντα ήταν μία βρωμερή χαβούζα, είτε κάθεσαι σε φοιτητικά έδρανα και σου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου οι πανσπουδαστικές μπουρδολογίες.
Προφανώς είσαι πολύ μικρός σε ηλικία και δεν έχεις ζήσει την Ελλάδα χωρίς μεταναστευτικές ροές ώστε να μπορείς να κάνεις σύγκριση διαφορετικών τρόπων ζωής.
Από το 1990 και μετά (με την εισβολή των Αλβανών) ήρθαν τα πάνω/κάτω στη χώρα.Φυσικά δεν θέλω να σε πείσω για κάτι. Δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θέλεις, όμως η χώρα πριν το 1990 ήταν εντελώς διαφορετική. Ευτυχώς εγώ ήμουν τυχερός και έζησα και μεγάλωσα σε αυτή την άλλη Ελλάδα στην επαρχία (σε διάφορες πόλεις και νησιά) και στην Αθήνα.
-
Αυτός μάλιστα.
Είναι ένας σύγχρονος Αριστερός που γουστάρει καπιταλισμό μέχρι τελικής πτώσεως...
Να δω πως θα τον υποδεχτούν οι Αριστερές ναφθαλίνες του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται όμως ότι από πίσω του κρύβεται ο Αλέξης της καρδιάς τους.Στέφανος Κασσελάκης: Ποιος είναι ο εφοπλιστής που ταράζει τα νερά στον ΣΥΡΙΖΑ
Αναμένεται να ανακοινώσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος - Οι σπουδές και η επαγγελματική πορεία του
«Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννηθήκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας.Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.
Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.
Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής
Center for Strategic and International Studies
στη Washington, DC.
Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη ‘Στήλη του Φοιτητή’ και αργότερα με το ‘Χρώμα της Αγοράς’.Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.
Ο Στέφανος ζει στο Miami των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.
https://www.naftemporiki.gr/politics/1507288/stefanos-kasselakis-poios-einai-o-efoplistis-poy-tarazei-ta-nera-ston-syriza-to-viografiko-toy/ -
Αριστερός + εφοπλιστής + ΣΥΡΙΖΑ + καπιταλισμός δεν υπάρχει, τα έχουμε πει 1000 φορές. Είναι για να γελάμε και μόνο. Ας πάει ΝΔ που ταιριάζει περισσότερο με τις γραβατούλες και τις εκδηλωσούλες.
Επίσης ακόμα μια λεπτομέρεια, αριστερός στο καραδεξιό ΝΑΤΟικό επιτελείο Biden; Σοβαρά τώρα; Γράφουν μαλακίες απλά για να γράψουν; "Center for Strategic and International Studies στη Washington, DC" αλλά....αριστερός;
Επίσης δεν έχει "αριστερές ναφθαλίνες" ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει αριστερούς ΚΑΘΟΛΟΥ. ΠΑΣΟΚοι είναι με διαφορετικό μανδύα.
-
Ρε συ αν δεν έχεις αντίληψη καθόλου τι ασχολείσαι με το ρημάδι; Πάνε δες κάνα ματσάκι, παίξε κάνα στοίχημα, δες καμιά Πάνια. Αφού δε μπορείς παραπάνω, έχεις ταβανιάσει εκεί στα "ΚΑΙ Α ΚΑΙ ΟΥ".
-
Η ιστορία του Συνασπιμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα. Φουλ αριστερά... Έτσι για να μαθαίνουν οι νεώτεροι.
https://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/5069214/poioi-kai-giati-idrysan-ton-syriza
-
Και από εκεί από την πολλή "αριστεροσύνη" του Συνασπισμού το έριξαν σε recruitment μαζικό από ΠΑΣΟΚους και....ΕΕ, ΝΑΤΟ, ευρώ και Ουκρανία!
Δεν έχεις ξαναδεί κίνημα/κόμμα όταν μεγαλώνει να αλλάζει τελείως ή να ξεπουλιέται ή να νερώνει το κρασί του ακόμα περισσότερο; Πρώτη φορά είναι;
Επίσης για χιλιοστή φορά, τι σχέση έχουν τα τεφτέρια και τα καταστατικά; Οι πράξεις μετράνε ΜΟΝΟ και οι Συριζαίοι κυβέρνησαν εντός δεξιού πλαισίου.
Συστημικοί είναι οι Ζαίοι και η μόνη σχέση με την αριστερά είναι οτι πήραν το αριστερό του Σόιμπλε στη διαπραγμάτευση.
ΥΓ: Που να σου πω τώρα οτι το ΚΚΕ εσωτερικού ήταν ένα τσίρκο με το Λεωνίδα Κύρκο αλλά άσ'το για άλλη φορα.
-
Και από εκεί από την πολλή αριστεροσύνη του Συνασπισμού το έριξαν σε recruitment μαζικό από ΠΑΣΟΚους και....ΕΕ, ΝΑΤΟ, ευρώ και Ουκρανία!
Δεν έχεις ξαναδεί κίνημα όταν μεγαλώνει να αλλάζει τελείως; Πρώτη φορά είναι;
Συστημικοί είναι οι Ζαίοι και η μόνη σχέση με την αριστερά είναι οτι πήραν το αριστερό του Σόιμπλε στη διαπραγμάτευση.
Έχω ξαναδεί. Την Χρυσή Αυγή. Μέχρι το 2012 τους θεωρούσα εθνικοσοσιαλιστές και εθνικόφρονες (τα έγραφα και στο φόρουμ τότε) και μετά έγιναν συνέταιροι των αριστερών και κωλομπίνες.
-
Εγώ θα τους έλεγα λούμπεν μαχαιροβγάλτες πάντα και ναζί, έτσι ήταν και έτσι έμειναν.
Με την αριστερά καμία σχέση γιατί μάχονται για εντελώς διαφορετική κοινωνία.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ξαναλέω, ποτέ δεν μίλησα για αργομισθία. Εννοείται ότι όταν πληρώνεσαι για 8 ώρες, πρέπει να τις δουλεύεις.
Συμφωνούμε. Αρα, πλην ενστολων, κανεις αλλος στο δημόσιο.
Σε πολλες δουλειες του ιδ. τομεα ισχυει 8ωρο (και 7.5ωρο) με υπερωρίες και ολα κανονικά.
Δεν θες δηλαδή γιατρούς, δασκάλους-καθηγητές κλπ δηλαδή; Πες μου έναν τομέα του Δημοσίου που θεωρείς άσκοπο.
-
Με την αριστερά καμία σχέση γιατί μάχονται για εντελώς διαφορετική κοινωνία.
Ναι, ναι, σίγουρα. Με έπεισες...
-
Εγώ πιο καλός (εξάλλου τζάμπα είναι): θέλω να φορολογούμαι και το κράτος να φροντίζει μέσω των φόρων όλους τους ανθρώπους του πλανήτη, όπου κι αν βρίσκονται, είτε Έλληνες είτε ξένοι. Κακή η προσπάθεια, θα σου βάλω ένα 0.
Ευτυχώς τα σοβαρά Κράτη φροντίζουν τους ανθρώπους που ζούνε σε αυτά και ακόμα ευτυχέστερα δεν παίρνεις εσύ αυτές τις αποφάσεις...
-
Κι ακόμα ευτυχέστερα δεν τις παίρνεις εσύ ή κάποιος ομοϊδεάτης σου.
Τις παίρνει Κούλης εδώ και γελάω πάρα πολύ με τους Δεξιούς που βγάζουν αφρούς σε κάθε επίδομα που δίνει. Πολύ κομμούνι αυτός ο Κούλης τελικά.
-
Ωραίος ο αυτός ο Κασελακης, μιλάει άπταιστα ξένες γλώσσες, το έχει πολύ με την σύγχρονη επικοινωνία, καμία σχέση δηλαδή με τον Τσίπρα.
Είναι και ωραίο παιδί που έχει την σημασία του στον κόσμο των χαζοχαρουμενων σαχλαμαριτζιδων των social media και των ΜΜΕ.
Είναι και ανοιχτά δηλωμένος γκέι που έχει την αξία του και αυτό απέναντι στους δεκάδες ντουλαπατους γκέι πολιτικούς.
Αν κάνει σημαία του 4-5 μεγάλα αριστερά πολιτικα αφηγήματα και αξίες για τις οποίες διψάει η κοινωνια μέσα σε αυτή τη σκατίλα που ζούμε ίσως να έχει μέλλον.
-
Προσωπικά με τον τρόπο που ξεκίνησε ο Κυριάκος την δεύτερη τετραετία, δεν του δίνω ούτε μια στις 100 για τριτη.
Έλλειψη αντιπαλου οι υπουργοί μετά την εκλογική νίκη μάλλον το έριξαν στο τσάμικο. Όσο δεν υπάρχει σοβαρός αντίπαλος δεν τους βλέπω να ξυπνάνε.
Τούτος εδώ θα κάνει γκελ στο μεσαίο ακροατήριο, είναι σίγουρο. Βλεπω και πολυ σπρωξιμο απο τα μμε, καποιοι βρηκαν ωραιο "συστεμικο" αντιβαρο για τον κυριακο και τον προωθουν. Προφανώς η ιστορία του όπως μας την σερβίρουν κάνει νερά, απο χρεωκοπημενη οικογένεια μετά από λίγα χρονια έφτασε να αγοράζει πλοία!
Εννοείται βέβαια ότι ο σύριζα θα είναι άλλο κόμμα με αυτόν, οι οποιες επιρροές του 3% θα πάνε περίπατο και θα γίνει άλλο ένα κόμμα του μεσαίου χώρου. Ότι δεν πρόλαβε να κάνει ο φημολογουμενος πάτρωνας του δλδ (ο αλεξης).
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2