-
Τι έχει πάθει αυτός; Ως τώρα εβριζες τους ζαιους και έλεγες πως δεν είναι αριστερά επειδή επιμένουν Ευρωπαϊκά. Τώρα λες πως η Ελλάδα δεν είναι μια σωστή ευρωπαϊκή χώρα και για αυτό είναι τόσο απολίτιστη.
Δεν έχεις ιδέα για τα πράγματα που μιλάς.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απομάκρυνση λεέι των F16 ;;;;
Πόσα αεροπλάνα έχουμε στην πτέρυγα μάχης αυτή;
Νομίζω είναι απο τι μεγαλύτερες.
Εκκενώστε προς ... στην Π.Α ρε ξεφτύλες;;;;
Αλήθεια τώρα συμβαίνουν αυτά σε Ευρωπαικό κράτος μέλος του ΝΑΤΟ ;
https://twitter.com/amplaoumplas21/status/1684603466029715456?t=Uj-LJowjH_8tDcnQtIk10g&s=19
Προφανώς και έχει συμβεί σε πολλές,αεροποριες να πρέπει να μετακινήσουν αφη η και να τα χάσουν λόγω εξωγενων παραγόντων.
Αυτό είναι φυσιολογικό. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι η έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών. Αυτό όπως κι αν το δούμε είναι ξεφτιλίκι.Σε περίπτωση πολέμου ρε σύ.
Σε τόσο σημαντικές πολεμικές μονάδες δεν έπρεπε να υπάρχουν έτοιμα σχέδια και σχετικός εξοπλισμός που να αποκλείει εντελώς την πιθανότητα επέκτασης πυρκαγιάς στις αποθήκες πυρομαχικών και στις μοίρες μαχητικών που είναι κορυφαίας σημασίας στην χώρα μας;
Εγώ ως ...μαχίμι δόκιμος οικονομικόυ στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη στις σχετικές σκοπιές που ήταν μακρυά απο το κέντρο του στρατοπέδου είχα θυμάμαι διαβάσει εκαπιδευτεί σε κάποια πράγματα για το πως να χειριστώ τους κρουνούς ,τις μάνικες και υπήρχαν τεράστιες δεξαμενές νερού , πυροσβεστικά , θυμάμαι το καλοκαίρια δεν άφηνα τα ρεμάλια μου σμηνίτες να ανάψουν ούτε τσιγάρο εκεί κάτω.
Και μιλάμε για...γιωτάδικη μονάδα εκπαίδευσης των βυσμάτων σμηνιτών , όχι για πτέρυγα μάχης.
-
Μλκία πάντως που δεν εφάρμοσαν ένα φαστ τρακ για τη πλωτή μονάδα LNG πρακτικά μέσα στη πόλη του Βόλου, θα ήταν η κορώνα στο στέμμα του Βαλκανικού Τίγρη...
-
https://twitter.com/amplaoumplas21/status/1684603466029715456?t=Uj-LJowjH_8tDcnQtIk10g&s=19
Προφανώς και έχει συμβεί σε πολλές,αεροποριες να πρέπει να μετακινήσουν αφη η και να τα χάσουν λόγω εξωγενων παραγόντων.
Αυτό είναι φυσιολογικό. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι η έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών. Αυτό όπως κι αν το δούμε είναι ξεφτιλίκι.Σε περίπτωση πολέμου ρε σύ.
Σε τόσο σημαντικές πολεμικές μονάδες δεν έπρεπε να υπάρχουν έτοιμα σχέδια και σχετικός εξοπλισμός που να αποκλείει εντελώς την πιθανότητα επέκτασης πυρκαγιάς στις αποθήκες πυρομαχικών και στις μοίρες μαχητικών που είναι κορυφαίας σημασίας στην χώρα μας;
Εγώ ως ...μαχίμι δόκιμος οικονομικόυ στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη στις σχετικές σκοπιές που ήταν μακρυά απο το κέντρο του στρατοπέδου είχα θυμάμαι διαβάσει εκαπιδευτεί σε κάποια πράγματα για το πως να χειριστώ τους κρουνούς ,τις μάνικες και υπήρχαν τεράστιες δεξαμενές νερού , πυροσβεστικά , θυμάμαι το καλοκαίρια δεν άφηνα τα ρεμάλια μου σμηνίτες να ανάψουν ούτε τσιγάρο εκεί κάτω.
Και μιλάμε για...γιωτάδικη μονάδα εκπαίδευσης των βυσμάτων σμηνιτών , όχι για πτέρυγα μάχης.
Όχι μόνο σε περίπτωση πολέμου. Βαριέμαι να ψάξω αλλά σχετικά πρόσφατα είχε συμβεί να χάσουν οι ΗΠΑ αφη από ανεμοστροβιλους, κάποιοι άλλοι που δεν θυμάμαι από πλημμύρες... Και βεβαια η μονη σωτηρία αν το πάρεις νωρίς χαμπάρι είναι η μεταφορά αλλού, δεν είναι κάτι παράλογο.
Αλλά η αποθήκη δεν χωνεύεται. Πως μπορεί να έγινε κάτι τετοιο; Δεν υπήρχε πυροσβεστική περιμετρικα; Δεν ειχε η ιδια μεσα πυροσβεσης; Αν ισχύουν αυτά που λένε, είχε πυρομαχικά και για τα f16 και για mirage κλπ. Ένας scalp κοστίζει πάνω από 1 εκ, για τι ζημιά σε επιχειρησιακο και οικονομικό επίπεδο μιλαμε; -
-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άκουγα ΣΚΑΙ ραδιόφωνο
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όντως δεξιό το ακροατήριο του Σκάι.
Εγώ είμαι λίγο μαζοχας γενικά , πάντα ΣΚΑΙ ακούω στην δουλειά όταν μπορούμε οι συνεργάτες μου όλοι δεξιοί φυσικά στο γραφείο, τους γλενταω λιγάκι με αυτά που λέει ο Άρης το πρωί ή ο Βασίλης ο Χιώτης στην εκπομπή του στη μία το μεσημέρι...
Καλά για τον Βουλαρινο δεν λέω τίποτα κοκκινίζουν και οι δεξιοί από ντροπή με τις αρλουμπες που πετάει.Σήμερα όπως είπα και σε προηγούμενο πόστ ξεκίνησαν το αφήγημα των θετικών ειδήσεων στα μέτωπα της φωτιάς, με τον καιρο κλπ , για μια στιγμή ένιωσα και εγώ μια αισιοδοξία , ΣΚ έρχεται κιόλας...
Λίγες ώρες μετά η Μόρντορ-ΝΔ-επιτελικο κρατος-σιμουλτανε έβγαλε το τεράστιο καβλι της και μας το έδωσε στο στόμα, μας προσγείωσε στην πραγματικότητα.
Και κάτι άλλο αδιανόητο που δεν άκουσα το πρωί και το διαβαζω τώρα ...
Μιλάμε για δυστοπία, για παράνοια, στήθηκε λέει απίστευτη επιχείρηση έξωσης με αστυνομικούς και πυροσβέστες για χρέος σε κοινόχρηστα 800 ευρώ...
https://twitter.com/VassilisLabros/status/1684517529031512065?t=k93XdD1zvmbaqG10G5Rt3g&s=19
-
Όχι μόνο σε περίπτωση πολέμου. Βαριέμαι να ψάξω αλλά σχετικά πρόσφατα είχε συμβεί να χάσουν οι ΗΠΑ αφη από ανεμοστροβιλους, κάποιοι άλλοι που δεν θυμάμαι από πλημμύρες... Και βεβαια η μονη σωτηρία αν το πάρεις νωρίς χαμπάρι είναι η μεταφορά αλλού, δεν είναι κάτι παράλογο.
Αλλά η αποθήκη δεν χωνεύεται. Πως μπορεί να έγινε κάτι τετοιο; Δεν υπήρχε πυροσβεστική περιμετρικα; Δεν ειχε η ιδια μεσα πυροσβεσης; Αν ισχύουν αυτά που λένε, είχε πυρομαχικά και για τα f16 και για mirage κλπ. Ένας scalp κοστίζει πάνω από 1 εκ, για τι ζημιά σε επιχειρησιακο και οικονομικό επίπεδο μιλαμε;Τα ακριβά οπλικά συστήματα πύραυλοι κλπ βρίσκονται πάντα αποθηκευμένα κάτω από το έδαφος σε σιλό που αντέχουν σεισμούς και πληγματα από συμβατικά όπλα. Δεν είναι ορατά και προσβάσιμα από τους πολλούς. Στην επιφάνεια συνήθως βρίσκονται πιο λάϊτ βλήματα και φυσικά σεβαστή ποσότητα καυσίμων σε δεξαμενές.
-
Ὦ παῖδες Ἑλλήνων, ἴτε,
ἐλευθεροῦτε πατρίδ᾽, ἐλευθεροῦτε δὲ
παῖδας, γυναῖκας, θεῶν τε πατρῴων ἕδη,
θήκας τε προγόνων· νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών. -
Από αυτά που διαβάζω, η αποθήκη είχε "απλές" βόμβες για τα f16. Με αποψιλωμένη υποτίθεται επιφάνεια περιμετρικά αλλά υπέργεια εγκατάσταση που μάλλον αναφλέχθηκε από την υψηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Κάπου επίσης πήρε το μάτι μου ότι υπήρξε αποχώρηση του προσωπικού (πυροσβεστικής και ενστόλων) από τον χώρο για την ασφάλειά του.
Εν ολίγης, αν μας την έπεφταν χτες, 70 f16 που κόστισε περί τα 40 εκ το κάθε ένα θα έπρεπε να μετασταθμεύσουν σε άλλα αεροδρόμια για να βρουν βόμβες να ρίξουν. Εδώ μιλάμε για ξεφτιλίκι ολκής που δεν μπορεί να καλυφθεί επικοινωνιακά για όσους έχουν δυο δράμια μυαλό.
Η κυβέρνηση πλέον με την καταβάθρωση του σύριζα δεν έχει να απολογηθεί σε ψέκες για τις συνήθεις θεωρίες συνομωσίας (ανεμογεννήτριες, ρωσικά υπερπυροσβεστικά κλπ). Έχει να απολογηθεί στην λογική. Και δεν βλέπω πως θα τα βγάλει πέρα... -
Οι πεμπτοφαλαγγίτες ξεκίνησαν το έργο τους!
-
Το Έθνος βάλλεται πανταχόθεν!
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οι πεμπτοφαλαγγίτες ξεκίνησαν το έργο τους!
Δεν ξέρω αν είναι πεμπτοφαλαγγιτες αλλά αν ήμουνα εχθρός θα το αξιολογούσα με μεγάλο ενδιαφέρον ότι βάζοντας μια φωτιά δίπλα από ένα αεροδρόμιο σχεδόν το αχρηστεύω. Τι βαλιστικοί πύραυλοι και τρίχες, με ένα μπιτόνι πιτρέλιο βγάζεις 70 αφη off.
-
Αλλά και να καούνε/ανατιναχτούν οι παλιατζούρες της 111 ΠΜ, καλύτερα, να μας πάρει ο σιμουλτανέ τα F35 μια ώρα αρχίτερα!
-
Δυσανασχετούσαν οι απάτριδες όταν ο Λοχίας διέταζε αποψίλωση με τα πτυοσκάπανα και γόπινγκ...
Τουλάχιστον εκ των υστέρων ελπίζω να παραδεχτούν το λάθος τους και να το δαγκώσουν πριν το ρίξουν στη ΝΔ.
-
Βόμβες διασποράς και βλήματα των μαχητικών αεροσκαφών F-16 ήταν αποθηκευμένα στις υπόγειες εγκαταστάσεις της 111ης Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Νέα Αγχίαλο, με αποτέλεσμα να προκληθούν ισχυρές εκρήξεις μετά την πυρκαγιά που σάρωσε την περιοχή.
Η υπέργεια αποθήκη βρισκόταν έξι χιλιόμετρα βόρεια του αεροδρομίου της 111 Πτέρυγας Μάχης και διέθετε «πυρομαχικά Β χορηγίας», όπως ονομάζονται τα πυρομαχικά που βρίσκονται για προφανείς λόγους, εκτός της αεροπορικής βάσης και δεν είναι πυρομαχικά άμεσης χρήσεως.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας στην ανακοίνωσή του δεν δίνει πληροφορίες για τις ποσότητες των πυρομαχικών που ήταν αποθηκευμένα και δε διαθέτει, ακόμη, ακριβή εικόνα για των αριθμό των βομβών και των βλημάτων που καταστράφηκαν από τη φωτιά.
Ναυτεμπορική
-
Στην αναμπουμπουλα ο λυκος χαιρεται. Μεγαλη και σοφη κουβεντα που περιγραφει την μικροτητα καποιων ανθρωπων.
-
Όντως κάποιοι άνθρωποι είναι γτπ...
-
Πηλιου ελπιζω να σαι καλα. Ελπιζω η φωτια να μην απειλησε το σπιτι, το χωρο εργασιας σου αλλα και διασκεδασης σου.
-
Ευχαριστώ. Προσωπική ζημιά όχι, αλλά φίλοι και συγγενείς έχουν προβλήματα κι ακόμη δεν έχουμε πλήρη εικόνα. Στον ευρύτερο κύκλο πολλοί γνωστοί μας έχουν πάθει καταστροφές, και γενικώς δεν θα είναι ίδια η επόμενη μέρα όταν τελειώσει όλο αυτό.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στην αναμπουμπουλα ο λυκος χαιρεται. Μεγαλη και σοφη κουβεντα που περιγραφει την μικροτητα καποιων ανθρωπων.
«Η κανονικότητα ποτέ δεν είναι η ευκαιρία για την Αριστερά»
«Η κανονικότητα ποτέ δεν είναι η ευκαιρία για την Αριστερά»
«Η κανονικότητα ποτέ δεν είναι η ευκαιρία για την Αριστερά»Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ , το ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ στα Τέμπη ,το ΝΑΥΑΓΙΟ στην Πύλο , Οι ΦΩΤΙΕΣ δείχνουν πως όποιος τα χρησιμοποιεί σαν "ευκαιρίες " θα βρίσκει μπροστά του τοίχο αποτροπιασμού αηδίας απαξίωσης και περιθωριοποίησης .
Συνεχίστε να πορεύεστε στην αριστερά με ιδέες 150 χρονών απο το χρονοντούλαπο της Λενινιστικής Τροτσκιστικής μεθοδολογίας για ανατροπή της αστικής κοινωνίας ,
σε λίγο θα αναγκάσετε την βουλή κάτω απο την λαϊκή πίεση να ψηφίσει αυτά που φοβάστε ...ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ιδεολογίας εδώ και τώρα !
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2