Lap όλες οι συζητήσεις είναι για το πρωτογενές πλεόνασμα. Από την πρώτη ημέρα της κρίσης.
Λαθος που ειναι μονο αυτός, Συμφωνω πως ειναι η κορυφη του παγοβουνου αλλα δεν εινα μονο αυτος ο δεικτης. Ο συνδιασμος συγκεκριμενων δεικτων δειχνει μια πιο ολοκληρωμενη εικονα....και αυτο κοιτουν.
Ο δείκτης που είχες βάλει εσύ αφορά ΚΑΙ την εξυπηρέτηση του χρέους.
Καμια κυβερνηση δεν σταματησε να αποπληρωνει χρεος...οποτε σταθερη μεταβλητη αυτο.
Βλέπεις ότι το 2015 με τα καραγκιοζιλίκια πήγαμε πάλι στο -2,1%.
Υπερβολικη αυτοπεπηθηση θα πω εγω... και μη καθορισμος ενος ξεκαθαρου πλανου κινησεων
Το ίδιο πράγμα έγινε με την ανάπτυξη. Η χώρα είχε μια πορεία θετική, με τα όποια προβλήματά της. Και αυτή κόπηκε βίαια μόνο και μόνο για να φέρει βόλτα ο Τσίπρας το κόμμα του και το πόπολο να χορεύει στο σύνταγμα τσάμικα...
Καλα για αυτους που χορευαν στο Συνταγμα....και σε εμενα μου εκανε πολυ κιτς η εικονα, οταν μαλιστα η χωρα βρισκοταν εκει που βρισκοταν. Απο χωριατιλα η χωρα αλλο τιποτα.
Στέγνωσαν την οικονομία με τα υπερπλεονάσματα και κάνουν κριτική στον Μητσοτάκη ότι θα συζητήσει τον στόχο 3.5% στο τέλος του 2020, ενώ στην πράξη εκείνοι είχανε κάνει το 3.5%->4,5-5%.
Τα υπερπλεονασματα ειχαν ενα στοχο και μονο την διορθωσητων αποτελεσματων της διαπραγματευσης .Ως στοχος ητνα σωστος. Δηλαδη ηταν σωστο φαρμακο, προσπαθουσαν να προλαβουν την φορολογικη κοπωση και το μομεντουμ της αναπτυξης προκειμενου να διορθωσουν το 3,5%, εξασφαλιζοντας τα εξτρα 7 δις ως δειγμα της δυνατοτητας αποπληρωμης της οικονομιας προς τους δανειστες. Τωρα πως το εβλεπαν αυτοι και τι συζητηση ειχαν, κανεις μας δεν ξερει, οποτε υποθεσεις κανουμε...
Ως το ποια αρρωστια δηλαδη ηθελε να γιατρεψει (λεγε με 3,5%) εκει...ναι σηκωνει συζητηση και κολλαει στην υπερβολικη αυτοπεποίθηση που ανεφερα, αλλα και στο οτι να ναι οικονομικό επιτελείο των θεσμων
Εγώ έφαγα απίστευτη τσαπού από Σαμαρά. Κόσμος πανηγύριζε εδώ μέσα ότι καλά μου έκανε και είχα Φόρο πολυτελείας 1000 ευρώ για ένα αμάξι 3000 κυβικά το οποίο μέσα στην κρίση αγόραζες με 15.000.
Προσωπικα** επειδη ο χαρακτηρας μου ειναι τετοιος...παντα συμπασχω ειτε σε πλουσιους ειτε σε φτωχους ειτε κακους ειτε σε καλους...δεν θα το εκανα ποτε... Μακαρι να χαιρεσαι το αυτοκινητακι σου καθε μερα και ας ειναι 6.000 κ εκ.**
Όμως το 2014 με έπαιρναν μετά από 4 έτη οι τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν την δουλειά μου και τυχόν ανάγκες. Η κατάσταση άρχισε να αλλάζει. Και μετά πίσω ξανά 2-3 χρόνια...
Εδω δεν μπορω να φερω αντίρρηση...ισχυει αυτο, το θυμαμαι και εγω πως ανοιγε η κανουλα του δανεισμου σιγα σιγα ..... αλλα και παλι θεωρω πως ηταν παροδικό, (ευτυχως να λες που δεν ανοιχτηκες-υποθετω) οπως σου εξηγησα κοιτωντας τα κρατικα επισημα οικονομικα.
Η Τσαπού συνεχίστηκε με τον Τσίπρα σε αυξήσεις προκαταβολών, φόρων, Φπα, Κατρούγκαλους και πάει λέγοντας.
Εχεις απολυτο δικιο, μαζι σου
Ο Μητσοτάκης το πάει καλά μέχρι τώρα. Θα δείξει μέχρι τέλος του 2020 που βρισκόμαστε και αν βαδίζουμε τον σωστό δρόμο.
Συμφωνω....
Πως να εκπληρώσει τα συμφωνηθέντα; Πριν ένα έτος έδωσε συνέντευξης ένας ξένος αξιωματούχος(δεν θυμάμαι ποιος) και είπε ότι ο Σαμαράς θα έχανε και είχαμε αποφασίσει να μην του δώσουμε το χρέος-να κλείσει η αξιολόγηση, ώστε να φέρουμε βόλτα τον Τσίπρα που το έπαιζε καουμπόις...
Για αυτο ειπα πως δεν ηταν οι κακοι που θελουν να κανουν κακο στη χωρα...μιλησα για αχρηστους...ενταξει αν ειναι προσβλητικο αυτο, το παιρνω πισω....πες αδυναμια να πεισουν.