-
Αντιθέτως, εάν διώχνουν κάποιον με μια συγκεκριμένη άποψη σημαίνει ότι διασφαλίζεται πως αυτήν την άποψη δεν θα ξανατολμισει να την ψελλίσει ποτέ κανείς.
Οπότε το λες και πιο σίγουρο ότι δεν θα το κάνουν.
-
Με τη μνήμη χρυσόψαρου των ψηφοφόρων, δεν θα εκπλαγώ και αν το κάνουν εφόσον κυβερνούν….άλλωστε μια ψυχή έλεγε ότι αν παίρνεις πάνω από 15 χιλιάδες είσαι πλούσιος….
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εδώ έχει τον χάρτη με τα αριστερά κόμματα διαφόρων βαθμών, και σε ποιες χώρες κυβερνούν.
Ρε συ Λαπ, αυτό που βάλες, βγάζει στην Ελλάδα το Πασοκ.
Γελάνε και οι μοναχικοί φορτιστές στα έρημα πάρκινγκ των σούπερ μάρκετ...
Και την έχεις μπει κι άσχημα στον Ντιέγκο για κάποιο λόγο.αυτό πιο πολύ μοιαζει με το Party του Πήτερ Σέλλερς...
αυτή η ευρωπαϊκή ...αριστερά!
-
Η σοσιαλδημοκρατία ανοίκει στην κεντροαριστερά και γενικότερα τα σοσιαλιστικά κόμματα ανήκουν στην αριστερή πτέρυγα των κοινοβουλίων.
Μη γράφετε χαζομάρες σας παρακαλω. Διαβάστε την ιστορία αυτών που υποστηρίζετε.
Ο diego καλά θα κάνει να μάθει πολλά πράγματα πριν κατηγορήσει. Εδώ μισεί τα ηλεκτρικά χωρίς να έχει μπει ποτέ σε ηλεκτρικό. Τώρα επιμένει για πράγματα που καταφανώς δεν γνωρίζει.
Εάν διαβάσατε σχετικά ιστορικά άρθρα θα δείτε ότι τα κομμουνιστικά κόμματα είναι κομμουνιστικά μαρξιστικά κόμματα. Η αριστερά από τα μέσα του 20 αιώνα σε πολλές περιπτώσεις έχει ξεφύγει από πολλές πτυχές του μαρξισμού. Ο Μαρξ σύμφωνα με αυτούς δεν ορίζει τον όρο αριστερά. Ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης. Η δε κεντροαριστερά στηρίχτηκε στον Κέινς. Ως πρόταγμα βάζει όχι το δόγμα αλλά την λύση των καπιταλιστικών κρίσεων και των εσωτερικών αδυναμιών του καπιταλισμού στις σχέσεις εργασίας μεταξύ κεφαλαίου και εργατών. Είναι η βάση των πολιτικών σχεδιασμών μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα και στην ρύθμιση του.
Με λίγα λόγια οι σύγχρονη ευρωπαϊκή αριστερά προτάσσει τον λεγόμενο τρίτο δρόμο.
Δεν ζούμε το 1910-1920 οι θεωρίες εξελίσσονται σύμφωνα με την πρακτική εφαρμογή τους.
Σήμερα υπάρχει η δεύτερη ή τρίτη μεγάλη μετάλλαξη της κεντροαριστεράς, διότι το διεθνές περιβάλλον και η άρση των εμπορικών περιορισμών φέρνει την πρακτική εφαρμογή στο εσωτερικό των κοινωνιών στα όρια του αρχικού σχεδιασμού τους.
-
Ακούω τον Τσακαλώτο. Δεν ξέρω αν είναι καλός οικονομολόγος, λένε είναι καλός γενικά.
Αλλά πραγματικά δεν μπορώ να τον ακούω να μιλά ελληνικά....καλύτερα να τα λέει στα αγγλικά.
Έχω άγχος αν θα πει την πρόταση του και αν μπουν οι λέξεις στην σωστή σειρά.
Κανείς δεν του το έχει πει ότι δεν μπορεί να μιλήσει ελληνικά; Άστο καλέ μου άνθρωπε, να πάει στα διαλα, μίλησε στα αγγλικά...
-
Ακούω τον Τσακαλώτο. Δεν ξέρω αν είναι καλός οικονομολόγος, λένε είναι καλός γενικά.
Αλλά πραγματικά δεν μπορώ να τον ακούω να μιλά ελληνικά....καλύτερα να τα λέει στα αγγλικά.
Έχω άγχος αν θα πει την πρόταση του και αν μπουν οι λέξεις στην σωστή σειρά.
Κανείς δεν του το έχει πει ότι δεν μπορεί να μιλήσει ελληνικά; Άστο καλέ μου άνθρωπε, να πάει στα διαλα, μίλησε στα αγγλικά...
Δεν πειράζει, δεν τον έχουν να αγορεύει τον Τσαλακώτο, να υπογράφει τις μνημονιακές αποφάσεις τον έχουν...
Ρε συ Λαπ, άστη να πάει στο διάολο (να χαρουν και οι Νεοδημοκράτες) την «Αριστερά»...
αυτό που ίσως πιστεύεις είναι το λεγόμενο Κέντρο, που όσο πιο φασιστική και ακραία γίνεται η Δεξιά τα τελευταία χρόνια, τόσο δεξιότερα μετακινείται κι αυτό να καλύψει την απόσταση.Αυτές οι κυβερνήσεις που εικονίζονται κι υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη, η μόνη σχέση που έχουν με την Αριστερά, είναι ότι βρίσκονται εκ δεξιών της. Το ότι κοτσάρουν και ένα «σοσιαλιστ-» στον τίτλο, δεν σημαίνει τίποτα. Αλλιώς κι η Καραμανλική ΝΔ ή οι ΣαμαροΒενιζέλοι, μπορούν να θεωρηθούν «Αριστερά».
Το ότι αυτοί οι σχηματισμοί και πολιτικές, βρίσκονται στο πολιτικό φάσμα αριστερότερα του Τραμπισμού, του Ορμπανισμού και του Κουλισμού δεν τους κάνει καθόλου «Αριστερά», καθώς απέχουν απ τις αρχές και τον ορισμό της, περισσότερο απ' ότι απέχουν απ το Δεξί πολιτικό άκρο του φάσματος. -
-
Διαφωνώ!
Ο όρος αριστερά αποδόθηκε σε συγκεκριμένες ομάδες του πολιτικού δημοκρατικού τόξου από τα τέλη του 19ου αιώνα. Το πώς αντιδρούν αυτά σε διάφορες ιστορικές προκλήσεις και ποια εργαλεία χρησιμοποιούν προκειμένου να ικανοποιηθούν οι προτεραιότητες τους ονομάζεται εξέλιξη της αριστεράς.
Με λίγα λόγια αν κάποιος έχει ένα όνομα από παιδί, καθώς αναπτύσσεται και βρίσκεται σε διάφορες φάσεις της ζωής του δεν σημαίνει πως χάνει την ονομασία του. Έχει το ίδιο όνομα αλλά και πολύ μεγάλη εμπειρία
Σήμερα το λεγόμενο πολικό κέντρο είναι σε πολλές χώρες η επικρατούσα θεωρία
-
Πάντως συνεχίζεται το χτύπημα στον Σαββόπουλο.
Είναι ανεπίτρεπτο αυτό το πράγμα. Η άποψη του πρέπει να γίνεται σεβαστή όχι για το περιεχόμενο της αυτό καθ' αυτό αλλά για το δικαίωμα της έκφρασης της.
Θα ηταν τόσο δύσκολο όποιος διαφωνεί μαζί του, όπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα οι Ζαιοι να πουν, πως "διαφωνούμε κύριε Σαββόπουλε με την άποψη σας, ο λαός θα μας εμπιστευτεί και θα σας το αποδείξουμε. Ως τότε σας ευχαριστούμε για το πολιτιστικό σας έργο και θα χαρούμε ως νέα κυβέρνηση να ανταλλάξουμε απόψεις μαζί σας"
So simple.....
Απερίγραπτη και ανεπίτρεπτη η επίθεση σε έναν ηλικιωμένο και τι ηλικιωμένο, επειδή δεν είναι μαζί τούς
Ο Αλέξης πρέπει να πάει να τον δει και να του ζητήσει συγνώμη για τις ύβρεις (το τι γράφεται δεν λέγεται, ντρέπομαι να τα διαβάζω) που δέχτηκε εκ μέρους των οπαδών του επειδή απλά είπε πως σκέφτεται να ψηφίσει!!!!! Και να του πει με ευγένεια πως θα τον πείσει να αναθεωρήσει.
-
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εδώ έχει τον χάρτη με τα αριστερά κόμματα διαφόρων βαθμών, και σε ποιες χώρες κυβερνούν.
Ρε συ Λαπ, αυτό που βάλες, βγάζει στην Ελλάδα το Πασοκ.
Γελάνε και οι μοναχικοί φορτιστές στα έρημα πάρκινγκ των σούπερ μάρκετ...
Και την έχεις μπει κι άσχημα στον Ντιέγκο για κάποιο λόγο.αυτό πιο πολύ μοιαζει με το Party του Πήτερ Σέλλερς...
αυτή η ευρωπαϊκή ...αριστερά!
Toν έχω μπλοκ φίλε μου πήλιου οπότε κλάιν, αλλά προφανώς γελάμε με τις "σοσιαλδημοκρατίες" και τα λοιπά ΠΑΣΟΚικά κόλπα διαχείρισης του καπιταλισμού που θεωρεί η ΕΕ αριστερά. Βέβαια τέτοιους γουστάρει γιατί περνάνε τα μέτρα στο λαό πολύ πιο εύκολα από τη δεξιά (στο δόγμα ΤΙΝΑ βεβαίως βεβαίως), άσχετα αν στην πραγματικότητα η μόνη διαφορά τους είναι στις γραβάτες. Αν αυτοί είναι αριστεροί λοιπόν, οι Ανδρουλάκηδες, οι Τζίφρες και οι Βαρουφάκηδες, εγώ είμαι αστροναύτης, και τελευταία φορά που κοίταξα δεν είχα διαστημόπλοιο.
ΥΓ: Περιμένω να βγάλουμε και το Σημίτη αριστερό για να πάω να πέσω χωρίς δισταγμό από τον κοντινότερο γκρεμό γιατί δε μου αξίζει αυτό το χάλι.
-
Προοδευτισμένοι που κόπτονται για το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και την συμπεριληπτικότητα αλλά ταυτοχρόνως θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά γιατί ετσι εκείνοι αυθαιρέτως κρίνουν.
Τα πεπραγμένα ΣΥΡΙΖΑ και η ποιότητα της ηγετικής του ομάδας ήταν η επιτομή εκείνου που ιστορικά υπήρξε η ηγεσία της αριστεράς σε όλη της την διαχρονία: Κατώτερη των περιστάσεων και προδοτική απέναντι στις ανάγκες και τα όνειρα των ίδιων των αγνών αγωνιστών της.
-
Πάντως συνεχίζεται το χτύπημα στον Σαββόπουλο.
Είναι ανεπίτρεπτο αυτό το πράγμα. Η άποψη του πρέπει να γίνεται σεβαστή όχι για το περιεχόμενο της αυτό καθ' αυτό αλλά για το δικαίωμα της έκφρασης της.
Θα ηταν τόσο δύσκολο όποιος διαφωνεί μαζί του, όπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα οι Ζαιοι να πουν, πως "διαφωνούμε κύριε Σαββόπουλε με την άποψη σας, ο λαός θα μας εμπιστευτεί και θα σας το αποδείξουμε. Ως τότε σας ευχαριστούμε για το πολιτιστικό σας έργο και θα χαρούμε ως νέα κυβέρνηση να ανταλλάξουμε απόψεις μαζί σας"
So simple.....
Απερίγραπτη και ανεπίτρεπτη η επίθεση σε έναν ηλικιωμένο και τι ηλικιωμένο, επειδή δεν είναι μαζί τούς
Ο Αλέξης πρέπει να πάει να τον δει και να του ζητήσει συγνώμη για τις ύβρεις (το τι γράφεται δεν λέγεται, ντρέπομαι να τα διαβάζω) που δέχτηκε εκ μέρους των οπαδών του επειδή απλά είπε πως σκέφτεται να ψηφίσει!!!!! Και να του πει με ευγένεια πως θα τον πείσει να αναθεωρήσει.
Μάλλον θα φταίει το ότι είναι…..δημοκράτες….
-
Σε μια Δημοκρατια ολες οι αποψεις σεβαστες. Αρκει να σεβονται την Δημοκρατια.
-
Και τη Νέα Δημοκρατία.
-
Οπως έχουν πολλοί αναφέρει, η Ελλάδα ως χώρα, είναι ένα Ζωντανό Μουσείο, με τόσες αρχαιότητες...
Μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η Αριστερά..
Και επειδή το μουσείο είναι ζωντανό, είναι ζωντανή και η αριστερά στην χώρα μας..
Στις άλλες είναι μέσα στα μουσεία με τις μούμιες...
-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Προοδευτισμένοι που κόπτονται για το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και την συμπεριληπτικότητα αλλά ταυτοχρόνως θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά γιατί ετσι εκείνοι αυθαιρέτως κρίνουν.
Τα πεπραγμένα ΣΥΡΙΖΑ και η ποιότητα της ηγετικής του ομάδας ήταν η επιτομή εκείνου που ιστορικά υπήρξε η ηγεσία της αριστεράς σε όλη της την διαχρονία: Κατώτερη των περιστάσεων και προδοτική απέναντι στις ανάγκες και τα όνειρα των ίδιων των αγνών αγωνιστών της.
Εγώ πάντως σέβομαι πολύ το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των γειτόνων ως Μακεδόνες Είμαι πολύ δημοκράτης σε αυτό
Περι ΣΥΡΙΖΑ τα έχουμε πει 100 φορές, μόνο η δεξιά έχει τέτοια ανάγκη να μας τον φορτώσει για να βγάλει όλη την αριστερά σκάρτη. Όσο και να προσπαθούν δε θα περάσει.
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Περι ΣΥΡΙΖΑ τα έχουμε πει 100 φορές, μόνο η δεξιά έχει τέτοια ανάγκη να μας τον φορτώσει για να βγάλει όλη την αριστερά σκάρτη. Όσο και να προσπαθούν δε θα περάσει.
Τυπική αριστερή στρεψοδικία. Τόσα χρόνια ίδιες πρακτικές τύπε μου. Σας μάθαμε.
Όπως τότε που για κάθε αιματοκύλισμα που προκαλούσαν ΕΛΑΣ και ΔΣΕ σε έλληνες αντιφρονούντες υπεύθυνοι δήθεν ήταν εγγλέζοι πράκτορες και ντόπιοι προβοκάτορες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλά η ιθαγενής όψη κάθε κυβερνώσας αριστεράς διαχρονικά σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Από τις συλλογές αυτοκινήτων του Μπρέζνιεφ μέχρι τις υπερπολυτελείς ντάτσες των μελών του πολιτ μπιρό της μητέρας ρωσίας η ίδια ιστορία.
Δεν βαρεθήκατε τύπε οι συνοδοιπόροι? Δεν μάθατε?
-
τυπικες διαπιστωσεις με βαθος απο το μπουρδελα τζιαρ.
τυπε... -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
τυπικες διαπιστωσεις με βαθος απο το μπουρδελα τζιαρ.
τυπε...και ελεγα ρε συ γατε.. μα που τον εχω ξαναδει, που τον εχω ξαναδει
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2