-
@pgp737ng said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Να τις απαγορέψουμε τις εκλογές το καλοκαίρι, για να μπορούν να ψηφίζουν οι εποχιακά εργαζόμενοι του τουρισμού.
Ή να τις κάνουμε σε άλλο κράτος, που θα είναι σε θέση μέσα σ' ένα-δύο μήνες να αναδιοργανώνει τα εκλογικά τμήματα της επικράτειας και τους εκλογικούς καταλόγους, ώστε να ψηφίζουν όλοι από τον τόπο εργασίας τους.
Ας καταφέρουν πρώτα να βγάλουν τους συγχωρεμένους από τους εκλογικούς καταλόγους και μετά συζητάμε και τα υπόλοιπα.
Απλώς η παπάτζα και ο λαικισμός της αριστεράς συνεχίζεται με αχαλίνωτους ρυθμούς. Δώσε αριστερό σανό στον Έλληνα και πάρτου την ψυχή.Τι λες βρε andya, αφού λέμε υπήρχε και υπάρχει η τεχνίτη δυνατότητα αλλά την έκοψαν τον Φεβρουάριο πριν ανακοινωθούν οι εκλογές.
Να απαντήσω και στον ιπτάμενο, δεν γνωρίζω αν είναι ίδια η συνθήκη με τους ετεροδημοτες. Δεν νομίζω να μεταφέρεις τα δικαιώματά σου, απλά τα βάζεις προσωρινά στον τόπο εργασίας σου. Άλλωστε δεν ξέρω αν το ξέρετε, αλλά ψηφίζεις τους βουλευτές του τόπου σου όχι τους τοπικούς που εργάζεσαι. Οπότε είναι απλά προσωρινό μέτρο και πολύ απλά το έκοψαν ενώ μπορουσαν να το εφαρμόσουν μέχρι ας πούμε μέσα Απριλίου, δύο εβδομάδες ας πούμε μετά την προκήρυξη εκλογών και συνεννόησης των τουριστικών επιχειρήσεων με τους εργαζομένους τους.Τι λες ρε λαπηηηηηηη επικοινωνείς?
Έχεις δηλαδή την ιδέα ότι ΚΑΘΕ τμήμα σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ΧΩΡΑ θα έχει ψηφοδέλτια ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ???????
Να πηγαίνεις και να ζητάς π.χ. ψηφοδέλτιο του νομου Έβρου ενώ είσαι στην Ρόδο????
Τι λες τώρα????Δε ξέρω αν ειναι αυτό που λέει ο @lap , αλλά ο πατέρας μου, με εκλογικά δικαιώματα στην Αθήνα, ζει επαρχία, και χωρίς να μεταφέρει εκλογικά δικαιώματα, έχει αιτηθεί και θα ψηφίσει από εκεί τους υποψηφίους της περιφέρειάς του στην Αθήνα. Θα υπάρχει δηλαδή ενα πακέτο ψηφοδελτίων υποψηφίων Αθηνών. Δεν τον ρώτησα με τι διαδικασία και πότε έκανε τη σχετική αίτηση.
-
@alejandro said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Να τις απαγορέψουμε τις εκλογές το καλοκαίρι, για να μπορούν να ψηφίζουν οι εποχιακά εργαζόμενοι του τουρισμού.
Ή να τις κάνουμε σε άλλο κράτος, που θα είναι σε θέση μέσα σ' ένα-δύο μήνες να αναδιοργανώνει τα εκλογικά τμήματα της επικράτειας και τους εκλογικούς καταλόγους, ώστε να ψηφίζουν όλοι από τον τόπο εργασίας τους.
Ας καταφέρουν πρώτα να βγάλουν τους συγχωρεμένους από τους εκλογικούς καταλόγους και μετά συζητάμε και τα υπόλοιπα.
Απλώς η παπάτζα και ο λαικισμός της αριστεράς συνεχίζεται με αχαλίνωτους ρυθμούς. Δώσε αριστερό σανό στον Έλληνα και πάρτου την ψυχή.Τι λες βρε andya, αφού λέμε υπήρχε και υπάρχει η τεχνίτη δυνατότητα αλλά την έκοψαν τον Φεβρουάριο πριν ανακοινωθούν οι εκλογές.
Να απαντήσω και στον ιπτάμενο, δεν γνωρίζω αν είναι ίδια η συνθήκη με τους ετεροδημοτες. Δεν νομίζω να μεταφέρεις τα δικαιώματά σου, απλά τα βάζεις προσωρινά στον τόπο εργασίας σου. Άλλωστε δεν ξέρω αν το ξέρετε, αλλά ψηφίζεις τους βουλευτές του τόπου σου όχι τους τοπικούς που εργάζεσαι. Οπότε είναι απλά προσωρινό μέτρο και πολύ απλά το έκοψαν ενώ μπορουσαν να το εφαρμόσουν μέχρι ας πούμε μέσα Απριλίου, δύο εβδομάδες ας πούμε μετά την προκήρυξη εκλογών και συνεννόησης των τουριστικών επιχειρήσεων με τους εργαζομένους τους.Τι λες ρε λαπηηηηηηη επικοινωνείς?
Έχεις δηλαδή την ιδέα ότι ΚΑΘΕ τμήμα σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ΧΩΡΑ θα έχει ψηφοδέλτια ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ???????
Να πηγαίνεις και να ζητάς π.χ. ψηφοδέλτιο του νομου Έβρου ενώ είσαι στην Ρόδο????
Τι λες τώρα????Δε ξέρω αν ειναι αυτό που λέει ο @lap , αλλά ο πατέρας μου, με εκλογικά δικαιώματα στην Αθήνα, ζει επαρχία, και χωρίς να μεταφέρει εκλογικά δικαιώματα, έχει αιτηθεί και θα ψηφίσει από εκεί τους υποψηφίους της περιφέρειάς του στην Αθήνα. Θα υπάρχει δηλαδή ενα πακέτο ψηφοδελτίων υποψηφίων Αθηνών. Δεν τον ρώτησα με τι διαδικασία και πότε έκανε τη σχετική αίτηση.
Ναι αυτό λέω
-
-
Προφανως ειχε κανει αιτηση μεχρι τις 28 Φεβρουαριου.
-
Ε λογικά ναι. Το θέμα που θίγω εγώ και πάλι η συζήτηση ξέφυγε σε προσωπικές προστριβές, είναι πως οι νέοι μέχρι τα τελη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου δεν γνωρίζουν εάν θα τους προσλάβουν οι τουριστικές επιχειρήσεις στα διάφορα τουριστικά μέρη της χώρας. Τους απαντούν θετικά ή αρνητικά εκείνη την εποχή οπότε αν κλείνεις από το τέλος Φεβρουαρίου την επιλογή για ψηφοφορία στους τόπους όπου τελικά θα πάνε για εργασία, στην πράξη τους απαγορεύεις ή αν όχι απαγόρευση τους οδηγείς να μη ψηφίσουν.
Δέχομαι πως μέχρι τα μέσα Απριλίου θα μπορούσε να μείνει ανοιχτή η επιλογή διότι μετά θα έπρεπε να ετοιμάσουν τα ψηφοδέλτια. Αλλά τόσο νωρίς, πριν καν προκηρυχθούν οι εκλογές, είναι κάπως παράξενο.
Πόσο χρόνο χρειαζόται για να τυπώσουν ψηφοδέλτια;
Άσχετο, αλλά μιας και μιλουμε για απαγόρευση ψήφου η ενισχυμένη αναλογική στην ουσία δεν είναι σαν να ακυρώνουν έναν αριθμό ψήφων τις οποίες τις καρπώνεται το πρώτο κόμμα μιας και οι έδρες στη Βουλή μένουν σταθερές;
-
Όλες αυτές οι σαχλαμάρες, θα είχαν λυθεί, αν υπήρχε ηλεκτρονική ή επιστολική ψήφος.
Χώρια πόσα εκατομμύρια και ταλαιπωρία θα γλυτώναμε από την όλη διαδικασία. -
@alejandro said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ναι αυτό λέω
Αυτη είναι ψήφος των ετεροδημοτών. Ένας φάκελος μόνο. Καμία σχέση με το να υπάρχουν ψηφοδέλτια από όλα τα κόμματα και από όλες τις περιφέρειες σε κάθε τμήμα της επικράτειας, που ήθελες και έλεγες.
Αυτογκόλ βλέπω.Δεν καταλαβαίνω τι λες. Εγώ λέω το εξής απλό που το επιβεβαιωνω από τρεις άντε δύο και μισές πηγές. Η μία δικό μου άτομο, η άλλη ο Αλεχάντρο, και η άλλη τα γραφόμενα στην σχετική νομοθεσία που παρέθεσα, τα οποία δεν πολύ καταλαβα είναι η αλήθεια.
Τι λέω;
Λέω πως ο νεανίας εποχικός υπάλληλος σε τουριστικό μέρος θα ΜΠΟΡΕΙ να ψηφίσει στον τόπο εργασίας του τους υποψηφίους της περιφέρειας που ζει κανονικά δηλαδή πριν πάει στον τόπο εργασίας του εφόσον έκανε την αίτηση μέχρι τις 28 του Φεβρουαρίου.
Τι έχεις καταλάβει εσύ και τι όχι είναι δικό σου θέμα.@pgp737ng said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θυμίσου στις εκλογές του 2015 τι έγινε!
Θυμάσαι τι μήνας ήταν? Δούλευαν οι νέοι στα νησιά?
Γιατί δεν είπατε τίποτα τότε?Να πούμε ποιοι για τους προηγούμενους; Δεν γράφαμε το 2015 στο forum. Και οι προηγούμενοι έκαναν το ίδιο λαθος. Τρεις μήνες πριν τις εκλογές έκλεινε ο κατάλογος. Και ερωτώ θέλει 3 μήνες προετοιμασία το εκλογικό σύστημα για να ψηφίσουν οι ετεροδημοτες όταν μάλιστα δεν ξέραμε ότι θα πάμε σε εκλογές και έγιναν ξαφνικά; Για τον Σεπτέμβριο του 2015 μιλώ.
-
Δηλαδη δεν ισχύει η είδηση;
Από που και ως που να ισχύει…
Και ποσο μάλλον αυτό το ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ 70% !!!!
Γιατί δεν το κανεις 90% να είναι πιο μοδάτο!
Αυτό σου λέω εδώ και 1 μήνα που σου τα χώνω μερικές φορές πιο χοντρά, ότι πολλά από τα συμπεράσματα σου είναι απλά συμπεράσματα τελείως αυθαίρετα χωρίς βάση λογικής και χωρίς κάποιος να τα έχει κάνει επίσημα.
Ακόμα και επίσημα να είναι, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι και σωστό και όχι ότι γουστάρει η κυβέρνηση του μητσοτακη ή η αντιπολίτευση του Αλ6?
Όλα είναι γκρίζα. Και όλα επιδέχονται αμφισβήτησης.
Αυτό σου λέω.Τώρα μεταξύ μας το ιστορικό του ποιος μιλάει με δεδομένα ή όχι δεν είναι με το μέρος σου.
Πάντως στο θέμα μας το 70% άντε κάντο 60+% το είδα κάπου στα δημογραφικά και ποιοτικά στοιχεία των νέων ψηφοφόρων μέχρι 30 ετών. Τώρα που το διάβασα...τρέχα γυρευε. Αν το βρω θα το βάλω. Το είχα αναφέρει και παλαιότερα. Σε ένα διάλειμμα από την εργασία ( δεν ξέρω αν μου το επιτρέπει ο Σπύρος) διάβασα ένα άρθρο κάπου για τα ποιοτικά στοιχεία των νέων ψηφοφόρων.
Φυσικά αυτά τα στοιχεία είναι αμφισβητούμενα. Είναι εκτιμήσεις.
Τα άλλα που ποσταρω είναι δεδομένα. Είναι μετρημένα.
Όπως το είπες εκτιμήσεις. Και τρέχα γύρευε. Δηλαδή καμία σχέση με την πραγματικότητα!
Γιατί θεωρείς ότι οι νέοι δεν είναι σε τόσο μεγάλα ποσοστά προς τα αριστερά;
Όσο μεγαλώνει η ηλικία τόσο πέφτει η διαφορά και έρχεται μια ισορροπία μεταξύ αριστερών και δεξιών. Συνήθως όμως οι νέοι τουλάχιστον λένε πως αρέσκονται σε αριστερόστροφα ιδέες. -
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/el/ip_23_621
Αυτό είναι γενικό, πιο πολύ πάει στις συζητήσεις για το κόστος μετάβασης σε πιο πράσινη οικονομία
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όχι Λαπ, θα ρωτάς τους Νεοδημοκράτες του φόρουμ για το πότε και πόσο θα γράφεις.
Εκτός κι αν ο νταστερ έκανε μπηχτή και εμμέσως πλην σαφώς λέει "τεμπέλη" τον πιτζιπιτζίδη
Βρε χαζούληηηη… για σένα λένε ….
Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσυ κρυφό καμάρι!Όχι, επειδή λέει γι αυτούς που το παίζουν ακομμάτιστοι και δεν έχουν τι να κάνουν κι όλη μέρα γράφουν στο φόρουμ και τον ενοχλούν, πήγε ο νους μου στον ένα τετραπέρατο που θαυμάζουμε όλοι για την οξυδερκεια κι ευρύτητα του πνεύματός του, πέρα απ την ορθογραφία του
-
-
Κοίτα να δεις τελικά, από κει που δεν το περιμένεις έρχεται...
Όταν καταλαβαίνει ΠΟΙΟ είναι το πρόβλημα ακόμη κι η Εριέττα και κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν οι Υπουργοί, γ@μώ τα Υπουργεία σας...
-
Αυτό το 70 % πάντως έχει πολλή πλάκα...
Και αυτοί που το είχαν γράψει στα σάιτ, είναι απλά παιδάκια προπαγάνδας...
Στα υπόλοιπα της πολιτικής θα απέχω.
Αλλωστε στην χώρα έχουμε 3 πασοκ...
Πράσινο, ροζ και γαλάζιο..
Και μια η απλή σπάει την λεγόμενη χαμένη ψήφο, αφήνει την δυνατότητα της ψήφου σε μικρότερο κόμμα... -
Ανακοίνωση των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα ναυπηγεία Ελευσίνας κατά του προεδρείου της ΓΣΕΕ (το οποίο τους θυμήθηκε μετά από πολλά χρόνια και ΜΕΤΑ την συμφωνία επαναλειτουργίας αποφάσισε να πάει να τους "προστατεύσει")
-
Το οποίο ναυπηγείο ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ με τις συζητήσεις και τις πρώτες υπογραφες με τον επενδυτή μέσα στο μνημόνιο.
Συνεχίστηκε επί ΝΔ και ψηφίστηκε ως νόμος και από τους δύο. -
Γύρε, πάλι τ' ανέκδοτα ξεκίνησες. Ποιος ΣΥΡΙΖΑ? Αυτοί δεν μπορούν να δέσουν ούτε τα κορδόνια τους, όχι να χειριστούν το πρόβλημα των ναυπηγείων.
Πάνω από 3 χρόνια εργάζεται η ΝΔ με το θέμα των ναυπηγείων Ελευσίνας. Και προσωπικά ο Άδωνις. Μια δεν πουλούσε ο Ταβουλάρης, μετά με το μετοχικό κεφάλαιο, νόμοι επί νόμων.
Σταμάτα να παραπληροφορείς, κοντεύεις να φτάσεις τον Πήλιο. Διεκδικείς τα πρωτεία στρέβλωσης και προαπαγάνδας στο νήμα?
-
Γύρε, πάλι τ' ανέκδοτα ξεκίνησες. Ποιος ΣΥΡΙΖΑ? Αυτοί δεν μπορούν να δέσουν ούτε τα κορδόνια τους, όχι να χειριστούν το πρόβλημα των ναυπηγείων.
Πάνω από 3 χρόνια εργάζεται η ΝΔ με το θέμα των ναυπηγείων Ελευσίνας. Και προσωπικά ο Άδωνις. Μια δεν πουλούσε ο Ταβουλάρης, μετά με το μετοχικό κεφάλαιο, νόμοι επί νόμων.
Σταμάτα να παραπληροφορείς, κοντεύεις να φτάσεις τον Πήλιο. Διεκδικείς τα πρωτεία στρέβλωσης και προαπαγάνδας στο νήμα?
Ρε ανίδεοι, δεν έχετε επαφή με την αγορά και μιλάτε εκ μέρους της με ύφος χιλίων καρδιναλίων και έχετε το θράσος να με κατηγορείτε για προπαγάνδα.
Τις συζητήσεις με τον επενδυτή ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε από το 2018 και υπέγραψε τα πρώτα MoU.
-
Το οποίο ναυπηγείο ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ με τις συζητήσεις και τις πρώτες υπογραφες με τον επενδυτή μέσα στο μνημόνιο.
Συνεχίστηκε επί ΝΔ και ψηφίστηκε ως νόμος και από τους δύο.Αστειεύεσαι βέβαια... Αν ήταν να έχει συνδράμει ο σύριζα στην συμφωνία σιγά μην αντιδρούσε η ΓΣΕΕ. Η αντίδραση είναι καθαρά προεκλογική, μόνο και μόνο για να φανεί ότι δεν πέτυχε κάτι η κυβέρνηση...
Αλλά οκ, έτσι κι αλλιώς η συμφωνία του εφοπλιστή με την τρέχουσα κυβέρνηση κόβω ότι περιλαμβάνει πίτα από το πρόγραμμα ναυπήγησης κορβετών. Δλδ τα επαναλειτουργούμε και πάμε να πάρουμε γερα λεφτά από τις κορβέτες, στο ενδιάμεσο φέρνουμε και κανένα καραβάκι για επισκευή για ξεκάρφωμα.
Και αν κάτσει το πράγμα και περπατήσει περισσότερο με εμπορικά καράβια οκ, αν όχι, τι είχαμε τι χάσαμε... Ακόμη κι έτσι βέβαια από το να είναι κλειστά τα ναυπηγεία είναι πολύ καλύτερα, δίνει μια ανάσα για κάποια (αρκετά) χρόνια. -
This post is deleted! -
Περιμένω την απάντηση του πιτζιπιτζιδη....να σας πάρω όλους μαζί..... Να φάτε το πρωινό σας γκολακι.
Για πες μας ιπτάμενε προπαγανδίζω; Λέω ψέματα;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2