-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στα παιδιά των παιδιών σας να τα πείτε αυτά για το κράτος και τις εμμονές.
Που όταν οι άλλες χώρες θα εξελίσσονται, αυτά θα δουλεύουν σα δούλοι στο Ελλαδιστάν με 800€ για να ξεχρεώσουν τα χρέη που δημιούργησε το κράτος που αγαπάτε.
800 Ευρώ δεν έπαιρνες ούτε πριν την κρίση. Υπάρχει άρθρο για την γενιά των 700 Ευρώ στην Καθημερινή (Δεξιά εφημερίδα, όχι τίποτα κομμούνια, ε;) από το 2007: https://www.kathimerini.gr/society/304961/emeis-i-genia-ton-700-eyro-zitame/
Οπότε βρες άλλον δράκο για το παραμυθάκι σου, γιατί αυτοί ήταν οι μισθοί και πριν σκάσουν τα χρέη!!!
-
Κι εγω δεχομαι οτι κσι η δικη σου προσπαθεια ξεπλυματος της "πουρης" αριστερας ειναι συγκινητικη και φιλοτιμη, μας το εχεις πει τοσες φορες που μσλλον το εχεις πιστεψει και ο ιδιος.
Επειδη ειμαι 50φευγα, θυμαμαι ολους σχεδον τους παλιους συριζαιους του 3% να προερχονται απο το κκε και να ειναι πρωτη μουρη στην ντουντουκα σε σντιστοιχες πορειες, διαδηλωσεις κλπ. Ουτε πουληθηκαν ολοι αυτοι μεσα σε μια μερα, ουτε τα πιασαν, ουτε ξεχασαν ποιοι ειναι. Απλα τρακαραν με τοιχο. -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
θυμαμαι ολους σχεδον τους παλιους συριζαιους του 3% να προερχονται απο το κκε
ΚΚΕ Εσωτερικού, μην τα μπερδέυουμε! Και αυτοί είναι το 3% (μαζί και η ηγεσία). Το υπόλοιπο 20% των ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ δεν προήλθε;
-
Φυσικά και ξεπουλήθηκαν και δεν είναι οι πρώτοι! Να θυμίσω και άλλες περιπτώσεις βουλευτών που από ΚΚΕ Εσωτερικού κατέληξαν ΝΔ; Ο Ψαριανός για παράδειγμα μου έρχεται πρώτος πρώτος στο μυαλό.
Είσαι 50 χρονών όπως λες και δεν καταλαβαίνεις ακόμα πως λειτουργεί η πολιτική; Και τη ντουντούκα δεν καταλαβαίνεις γιατί την έπιασαν; Απλά είδαν ένα κομμάτι της "αγοράς" παρθένο, το αντιμνημονιακό κίνημα χωρίς όμως την ολική ρήξη με ΕΕ που μπορούσε να τους εξασφαλίσει μια ζωή χαρισάμενη με 1-2 θητείες στη ΒτΕ και το καβάλησαν. Όσοι είχαν την ελάχιστη αξιοπρέπεια αποχώρησαν μετά τη χρησιμοποίηση του Δημοψηφίσματος ως κωλόχαρτο από τον Αλέξη της καρδιάς μας. -
Το κρατος πρεπει οντως να παρεχει τα βασικα (υγεια, παιδεια, ασφαλεια, ενεργεια, νερο) και σωστο πλαισιο υπηρεσιων για την λειτουργια του ιδιωτικου τομεα.
Ουδεις αντιλεγει προφανως. Συνηθως ομως μπαινουν αυτα μπροστα για να σποκρυπτεται η σκληρη πραγματικοτητα. Το ελληνικο κρατος που χρεωκοπησε το 10 ειχε ακομη ενεργο τον οργανισμο αποξηρανσης της κωπαιδας. Μπορει και να τον εχει ακομη, who knows? Και καμια 200ρια (μονο;) αναλογες "υπηρεσιες" αργομισθιας.
Επισης σωστη παιδεια και υγεια δεν ειχε ποτε, ουτε επι "ορθοδοξου πασοκ" που το χρημα ερεε... -
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο Ψαριανός για παράδειγμα μου έρχεται πρώτος πρώτος στο μυαλό.
Που το θυμήθηκες αυτό το παρατράγουδο; Μόνο στην ΧΑ δεν πήγε...
Ουδεις αντιλεγει προφανως
Κι όμως ο andya αντιλέγει. Είναι πνεύμα αντιλογίας.
Επισης σωστη παιδεια και υγεια δεν ειχε ποτε
Ακόμα και με τα προβλήματα της, η υγεία είναι καλύτερη από πολλά μεγάλα Κράτη. Στην Αμερική σε αφήνουν να ψοφολογήσεις αν δεν έχεις ασφάλεια...
-
Φυσικά και δε λειτουργεί καλά το κράτος τώρα, κανένας δεν αμφιβάλλει! Ούτε αμφιβάλλει κανείς οτι είναι πεδίο δόξας για το κάθε βύσμα του κάθε πολιτικού ωστε να βολευτεί και να παίρνει ένα μισθουλάκο. Το θέμα είναι αν θέλουμε βελτίωση του κράτους ή διάλυση. Εκεί είναι η διαφορά.
Ήδη η διάλυση της υγείας και της παιδείας είναι πολυ κοντά, για το πρώτο και τα ξέρω από γιατρό και τα έχω δει από πρώτο χέρι. Ελπίζω σε κανέναν να μη χρειαστεί να τρέξει σε ώρα ανάγκης σε υποστελεχωμένο ή παμπάλαιο νοσοκομείο το οποίο έχει χρυσοπληρώσει μέσω φόρων ως φορολογούμενος πολίτης για να τρώει στο τέλος με 10 μασέλες το κάθε κομματόσκυλο που διορίστηκε φωτογραφικά. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι εκεί θα πάνε και θα καταλήξουν σε κάνα ράντζο σε διάδρομο.
Οκ όπως λέει ο Δίας Αμερική είναι χειρότερα, ένας από τους λόγους που δε θα πήγαινα ΠΟΤΕ να ζήσω εκεί. Καλύτερα Καναδά παρά το π0υτσόκρυο, τουλάχιστον σε σέβονται ως άνθρωπο αντίθετα με τα "ανεπτυγμένα" αδέρφια τους πιο κάτω. -
Δεν έχει σημασία τι θα έπρεπε να παρέχει το Ελληνικό κράτος. Σημασία έχει τι μπορεί να παρέχει. Πρακτικά, μπορεί να παρέχει μόνο βασικές και στοιχειώδεις υπηρεσίες. Και για οικονομικούς και για άλλους λόγους.
Είχε ποτέ το κράτος καλές υπηρεσίες παιδείας και υγείας και τις έχασε? Για να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να τις ξανα-αποκτήσει αν κλέψει περσσότερα λεφτά από τον ιδιωτικό τομέα ή αν δανειστεί και χρεώσει κι άλλο τη χώρα?
Ωραίο το αριστερό παραμυθάκι για το κράτος, σαν τη μεγάλη ιδέα ότι θα πάρουμε πίσω την Πόλη. Όπως έχει δείξει όμως, μόνο κακό μας έχει κάνει.
Φυσικά οι αριστεροί δεν μπορούν να τα αποδεχτούν αυτά, γιατί ο ιδιωτικός τομέας είναι κακός και μόνο το κράτος μπορεί να μας σώσει. Ας τα πουν στα εγγόνια τους όταν θα έρθει η ώρα. Γιατί η ιστορία δεν συγχωρεί και τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.
-
Οκ όπως λέει ο Δίας Αμερική είναι χειρότερα, ένας από τους λόγους που δε θα πήγαινα ΠΟΤΕ να ζήσω εκεί. Καλύτερα Καναδά παρά το π0υτσόκρυο, τουλάχιστον σε σέβονται ως άνθρωπο αντίθετα με τα "ανεπτυγμένα" αδέρφια τους πιο κάτω.
Συμφωνώ απόλυτα. Καλή μου φίλη, Ελληνοαμερικανίδα που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αστόρια, μου λέει το ίδιο. Θέλει οπωσδήποτε να φύγει, νιώθει ανασφάλεια για τα πάντα εκεί, από την ασφάλεια στους δρόμους, μέχρι την ιατρική περίθαλψη (δυστυχώς το παιδί της έχει αυτισμό και δεν μπορεί να βρει περίθαλψη). Το μόνο που την σταματάει είναι ότι ο άντρας της μόλις βρήκε μια καλή δουλειά, που δεν μπορεί με τίποτα να βρει στην Ελλάδα. Αλλά σαν ποιότητα ζωής δεν θέλει καν να ακούσει για ΗΠΑ και ζει εκεί όλην της την ζωή... Ο Καναδάς είναι σοβαρή χώρα. Είχα στην Αγγλία φίλο με Καναδική υπηκοότητα και έχω ακούσει καλά λόγια.
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ωραίο το αριστερό παραμυθάκι για το κράτος, σαν τη μεγάλη ιδέα ότι θα πάρουμε πίσω την Πόλη. Όπως έχει δείξει όμως, μόνο κακό μας έχει κάνει.
Το ότι συγχέεις Αριστερές, ανθρωπιστικές ιδέες για Κράτος Προνοίας, με Ακροδεξιές περί επεκτατικών πολέμων, καταδεικνύει ότι εμείς φταίμε που κάνουμε διάλογο μαζί σου... Πραγματικά δεν φταις εσύ.
-
Κανείς δε φταίει, μην ανησυχείς. Η κακιά μας η μοίρα φταίει. Όχι ο λάθος δρόμος που έχει πάρει η χώρα υπό την αριστερή ιδεολογική καθοδήγηση.
Το τελευταίο ημι-σοβετικό κράτος του δυτικού κόσμου, η περήφανη Ελλάδα, θα πέσει για άλλη μια φορά μαχόμενη στο βωμό των ανθρωπιστικών ιδεωδών και της υπεροχής του κράτους. -
Εγώ φταίω, το ξαναλέω, αλλά θα ήθελα να μάθω τι "ημι-Σοβιετικό" έχει η Ελλάδα.
-
Andya & fiverg μια χαρά τα λέτε...
Ετσι ακριβώς είναι...
Λαπ από την θεωρία στην πράξη, 10 γενιές δρόμος...
-
Φυσικά και δε λειτουργεί καλά το κράτος τώρα, κανένας δεν αμφιβάλλει! Ούτε αμφιβάλλει κανείς οτι είναι πεδίο δόξας για το κάθε βύσμα του κάθε πολιτικού ωστε να βολευτεί και να παίρνει ένα μισθουλάκο. Το θέμα είναι αν θέλουμε βελτίωση του κράτους ή διάλυση. Εκεί είναι η διαφορά.
Ήδη η διάλυση της υγείας και της παιδείας είναι πολυ κοντά, για το πρώτο και τα ξέρω από γιατρό και τα έχω δει από πρώτο χέρι. Ελπίζω σε κανέναν να μη χρειαστεί να τρέξει σε ώρα ανάγκης σε υποστελεχωμένο ή παμπάλαιο νοσοκομείο το οποίο έχει χρυσοπληρώσει μέσω φόρων ως φορολογούμενος πολίτης για να τρώει στο τέλος με 10 μασέλες το κάθε κομματόσκυλο που διορίστηκε φωτογραφικά. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι εκεί θα πάνε και θα καταλήξουν σε κάνα ράντζο σε διάδρομο.
Οκ όπως λέει ο Δίας Αμερική είναι χειρότερα, ένας από τους λόγους που δε θα πήγαινα ΠΟΤΕ να ζήσω εκεί. Καλύτερα Καναδά παρά το π0υτσόκρυο, τουλάχιστον σε σέβονται ως άνθρωπο αντίθετα με τα "ανεπτυγμένα" αδέρφια τους πιο κάτω.Περαν των ευχολογιων, η βελτιωση του κρατους πως θα ερθει; Ο πρυπολογισμος μας ειναι 70 δις και απο αυτα τα 45 ειναι μισθοι δημοσιου και συνταξεις.
Απομενουν 25 για υγεια, παιδεια, προνοια, ασφαλεια, αμυνα κλπ. Η θα αυξηθει το αεπ η θα αυξηθουν οι φοροι η θα κοψουμε απο εναν κωδικο για να χρηματοδοτησουμε αλλον.
Η πραγματικοτητα λοιπον λεει οτι απο αποψη χρηματοδοτησης τα πραγματα θα ειναι "σφιχτα", αρα μεγαλη βελτιωση δεν μπορει να να υπαρξει απο πλευρας υποδομων. Οργανωτικες βελτιωσεις μονο. -
Ας αυξηθούν οι φόροι όπου πρέπει και όχι στα τυφλά και στη μεσαία τάξη και ας μεταφέρουμε χρήματα από τον ένα κωδικό στον άλλο. Δλδ υπάρχουν υπηρεσίες που κωλοβαράνε και άλλες που γίνεται κακός χαμός. Αν υπάρχει θέληση λύση βρίσκεται, αλλά κανένας δε θέλει να πάρει κάποιες αποφάσεις και να αρχίσουν οι προσλήψεις να γίνονται με διαφάνεια και όχι με κομματικά κριτήρια. Όλοι φταίνε σε αυτό με κύρια κόμματα φυσικά τα μεγάλα που κυβέρνησαν.
Προσωπικά θα ήθελα και λιγότερες στρατιωτικές δαπάνες. Εφόσον τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ ας αναλάβουν μια φορά τις ευθύνες τους, και ας κάνουν κάτι χρήσιμο, ως τώρα δε βλέπω λόγο να έχουμε τέτοια προσήλωση σε αυτές τις συμμαχίες. Δε μπορεί να είμαστε ως χώρα πρώτη σε αμυντικές δαπάνες με βάση το ΑΕΠ ενώ είμαστε πτωχευμένοι και ας έχουμε δίπλα τη Μόρντορ όχι τους Τούρκους. -
Οταν αυξανονται οι φοροι, συνηθως η οικονομικη δραστηριοτητα και το αεπ υποχωρουν. Οι φοροι ειναι ηδη μεγαλοι "εκει που πρεπει", δυστυχως απο μονοι μας δεν μπορουμε να εξαφανισουμε εξωχωριες εταιριες εκτος και αν το γυρισουμε απο ανοιχτη οικονομια σε κλειστη.
Στις υπηρεσιες που κωλοβαρανε να απολυσουμε τους κωλοβαρουντες; Ποτε συναινεσε αριστερο κομμα σε κατι τετοιο; Αρα πως θα μεταφερθει χρημα απο αυτους τους κωδικους σε αλλους;
Οποτε προφανως και καταληγουμε στο συνηθες, "μειωση στρατιωτικων δαπανων". Περαν των ωραιων λογων η εε δεν ειναι στρατιωτικος οργανισμος, το δε νατο δεν δημιουργηθηκε για να προστατευει εμας απο την τουρκια. Και γενικως ουδεις εχει υποχρεωση να ασχολειται με την παρτη μας και τα θεματα μας. Ακομη κι ετσι ομως, οι στρατιωτικες δαπανες μας ειναι πες 2,5 % του αεπ, αντε και τις καναμε 1%, ποιος θα το πρωτοπαρει το περισσευμα; Η παιδεια, η υγεια; Σωθηκαμε... -
Οι φόροι είναι θέμα άποψης που είναι μεγάλοι και που όχι. Δε θα συμφωνήσουμε οπότε πάμε παρακάτω. Αν το θέμα μας είναι να προσεκλύουμε "επενδύσεις" για να ανέβει το ΑΕΠ με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές για τις εταιρείες, να θυμίσω το παράδειγμα χωρών του ανατολικού μπλοκ που ακολουθούν την ίδια τακτική. Δλδ ναι μεν ήρθαν εταιρείες αλλά με τόσο χαμηλούς συντελεστές δεν κερδίζουν και τίποτα σοβαρό. Βουλγαρία ο μισθός είναι 350 ευρώ (κατα μέσο όρο) παρόλο που έχουν μεταφέρει γραμμές παραγωγής εκεί μεγάλες εταιρείες, και έχει γίνει φορολογικός παράδεισος.
Στο θέμα δημοσίων υπαλλήλων δε μιλάω μόνο για απολύσεις στους κωλοβαρούντες (κάποιες πρέπει να γίνουν) αλλά και μεταθέσεις. Πχ. ακόμα και γραμματειακή υποστήριξη σε νοσοκομεία χρειάζεται την ίδια στιγμή που στο Χ/Ψ ΚΕΠ έχει 4 άτομα για να εξυπηρετούν ενώ χρειάζονται 2. Ανακατανομή χρειάζεται σε μεγάλο βαθμό. Χρειάζονται όμως και προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών κτλ. Με την ψηφιοποίηση θα μπορέσουν να σταματήσουν τις προσλήψεις σε τομείς που ΔΕΝ προσφέρουν κάτι χρήσιμο και είναι απλά χαρτούρα και γραφειοκρατία, και να χρησιμοποιήσουν αντίστοιχα τα χρήματα αυτά για νοσηλευτικό προσωπικό, πυροσβέστες κτλ. Α φυσικά να μειώσουν και τις προσλήψεις μπάτσων, έχουμε φτάσει 3οι στην Ευρώπη στο μπατσοκρατιστάν. Επίσης ένας ωραίος τρόπος εσόδων είναι ο πλήρης διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους και η φορολόγηση της περιουσίας τους. Είμαστε όμως τόσο large που δίνουμε και 2Μ το χρόνο στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης. Πόσους γιατρούς/νοσηλευτές θα μπορούσε να προσλάβει με το ίδιο κόστος ανα χρόνο; Έστω και 20 άτομα κέρδος θα ήταν. Όμως λεφτά υπάρχουν για κάποιους τομείς και άλλους τους έχουμε πεταμένους στη μοίρα τους, αυτό είναι το πρόβλημα.
Εφόσον είμαστε μέλη της ΕΕ, τα προβλήματά μας με τα σύνορα πχ. και το μεταναστευτικό έπρεπε να είναι και δικά τους προβλήματα. Αν δε θέλουν να βοηθήσουν, ελληνικά χαρτιά σε όλους όσους θέλουν να πάνε Ευρώπη και βλέπουμε. Θα κόψουν την ελεύθερη μετακίνηση μετά; Είμαι σίγουρος οτι υπάρχει κάποιο αρμόδιο όργανο να απευθυνθούμε. Θα ήταν και ένα ωραίο ξεβράκωμα της υποκρισίας τους. Όσο για το ναυάγιο που λέγεται ΝΑΤΟ, τότε τι ρόλο βαράει αν δεν προστατεύει τις χώρες-μέλη από εξωτερικές ή μη εισβολές; Τι το πληρώνουμε; Ας βγούμε τότε και από τα 2 όπως θέλω εγώ και ας κοιτάξουμε την ένταξή μας στα BRICS ή σε οποιαδήποτε οικονομική ή στρατιωτική συμμαχία άλλη.
Στο θέμα των διαθέσιμων χρημάτων όμως, παιζει μεγάλο ρόλο όπως ξέρεις το κάθε ευρώ, και για τις αμυντικές δαπάνες της συμμορ....εεε...συμμαχίας πληρώνουμε 3,54% του ΑΕΠ. Ας το ρίξουμε σε 1-2% και θα δούμε που θα πρωτοστείλουμε τα λεφτά όσο λίγα και αν είναι, τουλάχιστον θα έχουμε να τα διαχειριστούμε εμείς όπως θέλουμε. -
Ως προς το θεμα των μεταταξεων πρεπει να συμφωνει και ο υποψηφιος να φυγει πχ απο το κεπ παιανιας και να παει στην γραμματεια νοσοκομειου στην Ξανθη.
Ως προς τον διαχωρισμο εκκλησιας και κρατους και τον περιορισμο προσληψσων αστυνομικων κανενα θεμα δεν εχω. Λυνουν το προβλημα; Δεν ξερω (update: ειδα οτι η μισθοδοσια των κληρικων υπολογιζεται σε 200 εκ τον χρονο). Παντως εδω φαινεται οτι θα μπορουσε να υπαρξει διακομματικη συμφωνια.
Ως προς τα συνορα με την εε προφανως και θα μας εκοβαν την προσβαση, ειμαστε μια μικρη χωρα στο ακρο της εε και κανενα προβλημα δεν θα τους δημιουργουσε κατι τετοιο αρα δεν βλεπω το γιατι να μην το εκαναν. Αναλογες αυταπατες που καθε λογικος ανθρωπος μπορει να τις αναλυσει με δυο συνεπαγωγες, ειχε και ο βαρουφακης το 15
Το νατο ποσο το "πληρωνουμε": Γιατι εχω την εντυπωση οτι τα σχετικα εσοδα απο πεδια βολης, σχολεια κλπ μπορει να ειναι και παραπανω απο την "συνδρομη" μας.
Τελος πριν παμε στους brics και οραματιστουμε εμποριο και οικονομικες σχεσεις με χωρες στην αλλη ακρη της γης οπως με βραζιλια, ινδια κλπ ας αναλογιστουμε οτι πανω απο το 70% των εξαγωγων μας παει στην εε, αναλογοι και οι τουριστες που μας επισκεπτονται. -
Όσο εσείς μιλούσατε για Δημόσιο τομέα, φόρους, το κόστος του κράτους κλπ ο Κουλης ανακοίνωσε...150 ευρώ για κάθε παιδί που κλείνει τα 18...
Freedom pass!!!!🥳🥳🥳🥳
Σαν τα άλλα pass πεταμένα εκατομμύρια, φανταστείτε κάποιον δηλαδή να ανεβαίνει στο roof garden του king George και να πετάει πενηνταευρα στην πλεμπα από κάτω!!!!
Συνεχίστε τώρα την κουβέντα σας .
Nothing to see here -
Γιατι εχω την εντυπωση οτι τα σχετικα εσοδα απο πεδια βολης, σχολεια κλπ μπορει να ειναι και παραπανω απο την "συνδρομη" μας.
Λανθασμένη εντύπωση έχεις.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατι εχω την εντυπωση οτι τα σχετικα εσοδα απο πεδια βολης, σχολεια κλπ μπορει να ειναι και παραπανω απο την "συνδρομη" μας.
Λανθασμένη εντύπωση έχεις.
Ποση ειναι η "ετησια συνδρομη" της χωρας στο. ΝΑΤΟ; Δεν μιλαω για εξοπλιστικα προγραμμστα γιατι εκει αν αρχισουμε την κουβεντα αν γινονται για το ΝΑΤΟ η επειδη οντως χρειαζομαστε τα οπλα για την προστασια μας, δεν προκειται να συμφωνησουμε.
update: Αν ισχύει αυτό είναι περί το 1 δις ανά έτος
https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_67655.htm
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2