-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ θέλω να γίνω fiver όταν μεγαλώσω, να βγάζω πολλά λεφτά όταν οι άλλοι πτωχευουν, τους παίρνουν τα σπίτια και φεύγουν μετανάστες, να ζω σε μια παραμυθένια γειτονιά που ευημερει, όταν στις άλλες βλέπω λουκέτα και σκυλοκούρ@δα και αριστεία εκεί που οι υπόλοιποι βλέπουν σαλτιμπάγκους...
Για Άντυ δεν το βλέπω, να αγοράσω βαγκ δεν θα το τολμήσω ποτέ!
Τόλμησες ν' αγοράσεις citroen και θα φοβηθείς τα vag? Αυτή την αναποδιά των αριστερών δεν την αντέχω...
-
Εγώ θέλω να γίνω fiver όταν μεγαλώσω, να βγάζω πολλά λεφτά όταν οι άλλοι πτωχευουν, τους παίρνουν τα σπίτια και φεύγουν μετανάστες, να ζω σε μια παραμυθένια γειτονιά που ευημερει, όταν στις άλλες βλέπω λουκέτα και σκυλοκούρ@δα και αριστεία εκεί που οι υπόλοιποι βλέπουν σαλτιμπάγκους...
Η φοβερη μου γειτονια ειναι προαστεια πειραια. Εμεις οι ταπεινοι στηριζουμε τους επαγγελματιες μας, δεν παμε τουρ στον βασιλοπουλο.
Επισης συμφωνα με τα στοιχεια της ΤτΕ, τα κοκκινα στεγαστικα ειναι για τωρα που μιλαμε στο 10%, καπου αλλα τοσα τα επιχειρηματικα. Ισως η αριστερη κλαψα θα ηταν καλο να ασχοληθει καποια στιγμη οχι με το 10% αλλα με το 90% που αποπληρωνει κανοντας το σκ@το της παξιμαδι... -
Εντωμεταξυ οι δόσεις δανείων με κυμαινόμενο ανέβηκαν κάνα 100-150 αρι.
Συμφωνώ με τον fiverg στο κομμάτι που πρέπει να σεβόμαστε το ίδιο ή και παραπάνω όσους είναι μισθωτοί, ε.ε με χαμηλά εισοδήματα και συνεχίζουν να πληρώνουν δόσεις στερούμενοι αλλά βασικά αγαθά.
Πόσοι άραγε φέτος θα κρυώσουν για να πληρώσουν την αύξηση των επιτοκίων;
-
Κυριακή του Θωμά λέω...
Θα είναι ωραία...
Με την ψήφο για παρέα...
Αντυα σωστά πήρε σιτροέν ο Πήλιου...
Βάγκ και αυτός όπως και εγώ είχαμε παλιά..
Είναι σαν να τα έχουμε και τώρα...
Δεν άλλαξαν καθόλου...
Πολιτική λέτε τα ίδια και βαριέμαι να συμμετάσχω...
Ετσι και αλλιώς δεν θυμάμαι να είχαμε άλλη φορά τέτοια ομογνωμία στις δημοσκοπήσεις των εταιρειών όλη την τετραετία..
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η φοβερη μου γειτονια ειναι προαστεια πειραια. Εμεις οι ταπεινοι στηριζουμε τους επαγγελματιες μας, δεν παμε τουρ στον βασιλοπουλο.
Επισης συμφωνα με τα στοιχεια της ΤτΕ, τα κοκκινα στεγαστικα ειναι για τωρα που μιλαμε στο 10%, καπου αλλα τοσα τα επιχειρηματικα. Ισως η αριστερη κλαψα θα ηταν καλο να ασχοληθει καποια στιγμη οχι με το 10% αλλα με το 90% που αποπληρωνει κανοντας το σκ@το της παξιμαδι...Και αυτό το δεδομένο νομίζω θέλει προσοχή στην ανάγνωση του.
Αφορά πλέον τις τράπεζες που έχουν ξεφορτωθεί τα κόκκινα δάνεια στα Funds.
Διεγράφησαν ως εγγραφές απο τα βιβλία τους, όμως δεν εξαφανίστικαν ως δια μαγείας ούτε ξεπουλήθηκαν - κατασχέθηκαν τα πάντα ακόμη ώστε να κλείσουν οι σχετικές απαιτήσεις.Το ...Show τώρα αρχίζει σχετικά με αυτά , περιμένουν το επόμενο διάστημα που λήγουν αρκετές δυνατότητες ρύθμισης και συμβιβασμού ώστε να υπάρχει πολιτικά το επιχείρημα "εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε να βοηθήσουμε" ,να αρχίσουν τα ταρατατζουμ οι γνωστοι περι μπαταχτζήδων κλπ. , να προσλάβουν μερικούς - όπως με την πανεπιστημιακή αστυνομία ή τα παιδιά με τα γαλάζια μπλουζάκια στο κέντρο της Αθήνας - να βγάζουν τον κόσμο απο τα σπίτια.
Γενικά λίγο προσοχή με το τι διαβάζουμε και ακούμε στο ΣΚΑΙ , το είχα ακούσει και εγώ αυτό και η πολύ έμπειρη συντάκτρια του οικονομικού ξερόβηξε την συνέχεια της είδησης αλλά οι παρουσιαστές πήγαν γρήγορα παρακάτω.
-
Βεβαιως αν τα κοκκινα δανεια (τα υφισταμενα, δεν ειπα κατι αλλο) ηταν στο 40% (αναλογο της εποχης των μνημονιων), ο δεικτης λιανικης ειχε κανει αρνητικο ρεκορ (αντι για θετικο οπως τωρα), οι επενδυσεις ειχαν πατωσει (ρεκορ και εδω), οι καταθεσεις μειωνονταν (αντι να αυξανονται) καμια προσοχη δεν θα διναμε στην αναγνωση των δεικτων, θα ηταν σιγουρα "αυτονοητοι".
Τωρα που οι δεικτες ειναι ξεροκεφαλοι και δεν στηριζουν το "καταστρεφομαστε απο την λαιλαπα μητσοτακη, πειναμε" θελουν προφανως τρεις και τεσσερις και πεντε μη σου πω αναγνωσεις.Δλδ τα νοικοκυρια που καταστρεφονται απο την λαιλαπα μητσοτακη, αποπληρωνουν στην γενικη εικονα τα δανεια τους, αυξανουν τις καταθεσεις τους και την καταναλωση τους. Σε δευτερη, τριτη, .... δεκατη αναγνωση θα βγαλουμε βεβαιως αλλα συμπερασματα.
Υπαρχουν πολλα για τα οποια μπορει να ψεξει καποιος την κυβερνηση και να την καταψηφισει, ταπεινη μου αποψη οτι η οικονομια δεν ειναι μεσα σε αυτα. Υπαρχουν μεγαλα προβληματα (χαμηλος κατωτατος, κοστος ζωης, στεγαση νεων) αλλα αυτα δεν θα λυθουν με αριστερες πολιτικες δηθεν σκιαμαχιων με την εε, τον καπιταλισμο και τους επενδυτες και περιστολης της "πιτας".
-
Ρε συ fiverg αφού τα είπαμε, επικαλείσαι τα στοιχεία μιας φάσης της εξέλιξης του φαινομένου. Εάν θες να βάλεις τους δείκτες στον διάλογο, και πολυ καλά κάνεις κατά την άποψη μου, τότε θα πρέπει να δεις πως η κατανάλωση καταγράφει υψηλότερα ποσοστά από το διαθέσιμο πραγματικό εισόδημα με ταυτόχρονη τη σταδιακή μείωση των αποταμιεύσεων των καταναλωτών.
Αυτό τι μας λέει;;
Ότι ακόμα διαβάζουμε την κρίση στις πρώτες φάσεις της εξέλιξης της.
Ότι δηλαδή από την εποχή των lockdown όπου η κατανάλωση έπεσε σε ιστορικά χαμηλά, οι καταναλωτές μπόρεσαν να αποταμίευουν κάποια χρήματα τα οποία πλέον τα ξοδεύουν περίπου στο ίδιο μέγεθος με αυτό της ποσοστιαίας διαφοράς μεταξύ ζήτησης και πραγματικού εισοδήματος. Δηλαδή επέρχεται τέλμα σε αυτήν την συμπεριφορά των καταναλωτών.
Και αυτό το συμπέρασμα δεν προκύπτει μοναχα από την ερμηνεία των δεικτών που αναλύουμε αλλά και από τον δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών σχετικά με την λιανική αγορά που παρουσίασε μεγάλη πτώση από το 2021Οπως είπα αυτό που θα προσπαθήσει η κυβέρνηση κατά την άποψη μου είναι να κρατήσει με νύχια και με δόντια την ιδιωτική κατανάλωση μέσω πολλών επιδομάτων και ελαφρύνσεων ταυτόχρονα με τη χρήση διάφορων εργαλείων, όπως πίεση των τραπεζών για τα επιτόκια καταθέσεων, καλάθια νοικοκυράς, εμπορικούς ελέγχους κτλ. Αυτό είναι το πιο λογικό για να περιορίσει το φαινόμενο μεχρι οι εξωτερικές συνθήκες επιτρέψουν μια αποκλιμάκωση του
Άρα, δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Όπως είπα η πανδημία επηρέασε την φυσιολογική πορεία των αναμενόμενων γεγονότων, κάτι που πλέον ξεφουσκώνει καθως περνούν οι μήνες.
Υ.γ Να πούμε κάτι στο σημείο αυτό. Σε εποχές πληθωρισμου όσοι είναι ε.ε και γενικότερα διαβιούν μεσω των κερδών των εμπορευμάτων που πωλούν τότε αυτοί προσαρμόζονται ταχύτατα στον πληθωρισμο και έτσι όντως οι καταθέσεις τους από τα έσοδα τους είναι πληθωρισμενες και εμφανίζονται μεγαλύτερες κατά τη διάρκεια του έτους. Στους εργαζόμενους με υπαλληλική θέση αυτό δεν συμβαίνει.
-
Αυτο που ιελω να πω ειναι σαφες. Απο τους δεικτες δεν προκυπτει η διαφημιζομενη οικονομικη καταστροφη της κοινωνιας. Τιποτε περισσοτερο προς το παρον.
Εννοειται οτι οι δεικτες αποκρυπτουν οτι ενα ποσοστο νοικοκυριων με χαμηλα εισοδηματα πιεζεται πολυ.
Το τι θα γινει ειναι αγνωστο. Αλλωστε μπαινουμε και σε προεκλογικο ετος και αναμενομενα (λογω αβεβαιοτητας μεχρι να υπαρξει παλι καποια κυβερνηση) καποιοι δεικτες οπως οι επενδυσεις φυιολογικα θα χειροτερεψουν.
-
Παρακληση. Μην ασχολειστε με τους δεικτες τωρα. Δεν απεικονιζουν την πραγματικοτητα που ειχαμε συνηθησει τα προηγουμενα χρονια.
-
Από την εποχή των Ζαιων το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών έχει βελτιωθεί κατά 5% κατά μέσο όρο. Μιλάμε για μέσο όρο που αυτό εμπεριέχει πολλές ερμηνείες μέσα του. Αλλά ναι κατά μέσο όρο είμαστε στο +5%
-
Ο καθένας μας ξεχωριστά οφείλει να αγνοήσει το 30% αγοραστικής δύναμης που έχασε και το διαπιστώνει καθημερινά σε κάθε συναλλαγή του και να αφοσιωθεί σε όποιον "δείκτη" επινοήσει η ΝΔ, όπου "η χώρα καλπάζει" μπας και σωθεί πολιτικά ο Κυργιάκος.
-
Η ΕΛΣΤΑΤ ειναι πλεον μια υπηρεσια που κατα τεκμηριο δημοσιευει σωστα στατιστικα. Ειναι προσβασιμα στο site της σε οποιονδηποτε πολιτη θελει να τα διαβασει, να ενημερωθει και να βγαλει τα οποια συμπερασματα του.
Τους δεικτες δεν τους υπαγορευει ουτε ο Κυριακος, ουτε ο Αλεξης για να δημοσιευονται αυτα που τους βολευουν μονο. -
Εντάξει τότε, αν χάσει τη διακυβέρνηση ο Κυργιάκος, θα είναι επειδή οι Έλληνες δεν ξέρουν να διαβάζουν τις στατιστικές.
-
...και ακόμα μια κουβέντα -μια ρε παιδί μου- για το νομοσχέδιο της υγείας. Ούτε καν ένα κλασσικο "0 φαξ γκιβεν, γιατί εμείς μπορούμε". Αλλά έτσι είναι αυτά, εδώ ολοκληρος Νικηταράς μια χαρά την έκανε τη γαργαρα, τι να πουν οι λιγότερο/περισσότερο φίλοι/οπαδοί; Ως γνωστόν σε αυτό το συγκεκριμένο θα έχω άμεσοτατη ενημέρωση για τις αλλαγές κατευθείαν από το πεδίο.
-
Το πιο πιθανο ειναι οτι θα χασει και θα μας κυβερνησει ο συριζα. Συμφωνω με αυτα που ειχε γραψει ο civil κατι μερες πριν.
Οι "δεν ειμσι συριζα" λογικα δεν εχουν προβλημα με συτο, αλλωστε στα 100 σχολια τους τα 99 ειναι για την τρεχουσα κυβερνηση και 1 για την προηγουμενη που θα ειναι και επομενη.
-
Μια 4ετια χωρις τους τενεκεδες του Συριζα ειναι μεγαλο χρονικο διαστημα για τα χρυσοψαρα.
-
...επ, γραwattα, να τα λέμε τα πράγματα με το όνομα τους!
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
...και ακόμα μια κουβέντα -μια ρε παιδί μου- για το νομοσχέδιο της υγείας. Ούτε καν ένα κλασσικο "0 φαξ γκιβεν, γιατί εμείς μπορούμε". Αλλά έτσι είναι αυτά, εδώ ολοκληρος Νικηταράς μια χαρά την έκανε τη γαργαρα, τι να πουν οι λιγότερο/περισσότερο φίλοι/οπαδοί; Ως γνωστόν σε αυτό το συγκεκριμένο θα έχω άμεσοτατη ενημέρωση για τις αλλαγές κατευθείαν από το πεδίο.
Το νομοσχεδιο κατα βαση ειναι απλο. Δεν μπιρουμε / δεν θελουμε να δωσουμε μεγαλυτερες αμοιβες σε γιατρους, αρα δεν μπορουμε να κανουμε το ΕΣΥ ελκυστικο και τους χανουμε. Δινουμε την δυνατοτητα να βγαλουν επιπλεον χρηματα τα απογευματα, μπας και προσελκυσουμε γιατρους με δαπανη των ασθενων.
-
Μάλιστα...γιατί (όχι μόνο εγώ) βλεπω κυρίως ηλικιωμένους με χαμηλές συντάξεις να πεθαίνουν σαν το σκυλί στο αμπέλι; Τέλος πάντων, πολύ δε θα κρατήσει και η αλήθεια είναι ότι θα περιμενα επιφύλαξη (sic) ειδικά από εσένα (που μας έχεις πει για δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκες στα cc) επειδή ο προορισμός είναι ίδιος αλλά από άλλο δρόμο για τους οικονομικά αδύναμους που λίγους δεν τους λες.
Αν υποθέσουμε ότι γίνει αυτό και στην εκπαίδευση θα είναι όλα καλά;
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μάλιστα...γιατί (όχι μόνο εγώ) βλεπω κυρίως ηλικιωμένους με χαμηλές συντάξεις να πεθαίνουν σαν το σκυλί στο αμπέλι; Τέλος πάντων, πολύ δε θα κρατήσει και η αλήθεια είναι ότι θα περιμενα επιφύλαξη (sic) ειδικά από εσένα (που μας έχεις πει για δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκες στα cc) επειδή ο προορισμός είναι ίδιος αλλά από άλλο δρόμο για τους οικονομικά αδύναμους που λίγους δεν τους λες.
Αν υποθέσουμε ότι γίνει αυτό και στην εκπαίδευση θα είναι όλα καλά;
Δεν ειπα οτι ειναι καλο. Ειπα ποιο ειναι το πνευμα του. Προφανως το θεμα ειναι τι θα γινεται με την "κανονικη" πρωινη περιθαλψη. Εννοειται οτι χρειαζεται μεγαλη ενισχυση. Αλλα φανταζομαι οτι οι γιατροι του δημοσιου δεν θα αφηνουν καποιο να πεθαινει σαν το σκυλι το πρωι για να τον οδηγησουν να τους πληρωσει το απογευμα, τι οχι;
Περιμενω βεβαια και την προταση του συριζα που θα αυξησει τους μισθους των γιατρων χωρις να βαλει το χερι στην τσεπη μας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2