-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό είναι η νόρμα για τους περισσότερους Έλληνες συνταξιουχους που δεν γεννήθηκαν στην Αθήνα.
Γι αυτό γράφω και στο νήμα της ΔΕΗ, ζητάνε 170€ ρήτρα σε υποθετική χρέωση έναντι γύρω στο 300αρι σε σπιτάκι κλειστό μετά τον Σεπτέμβρη.Να αναφέρουμε όμως και περιπτώσεις που Ελληναρες δηλώνουν κύρια κατοικία την εξοχική
για να μην έχουν τεκμήρια.... Είπαμε μονά ζυγά δικά μας τα θελουμε συνέχεια... -
έβλεπα σήμερα δημοσκοπήσεις....
Τι μου έκανε εντύπωση;Στην ερώτηση πως κρίνεται τον πρωθυπουργό στην διαχείριση εθνικών,οικονομικών, αναπτυξιακών κλπ θεμάτων υπάρχει μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τηρουμένων των αναλογιών ,που έχει θετική άποψη.
Μέχρι και 15% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ επιδοκιμάζουν.
Πραγματικά δεν το περίμενα.. -
Μην πιστεύεις τις δημοσκοπήσεις, είναι φτιαχτές. Ξέρουν εδώ οι αριστεροί του forum, θα σου πουν αυτοί την αλήθεια...
Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να μην άλογο για κούρσα ταχύτητας, ούτε η πιο αποτελεσματική, αλλά δουλεύει πολλά θέματα με αρκετή επιτυχία.
Χρειάζεται βελτίωση βέβαια στα οικονομικά θέματα κυρίως γιατί Πασοκίζουν πολύ, αλλά ελπίζω να βρουν πιο δεξιές ισορροπίες στην 2η θητεία, μια και 3η δεν παίζει με τίποτα.Μετά θα έρθει η σειρά του original ΠΑΤΣΟΚ μάλλον...
-
https://www.ieidiseis.gr/ellada/152762/dimoskopisi-marc-enas-stous-dyo-den-tha-paei-fetos-diakopes
...το 1/2 "που ΝΤΕΝ μπουρει" σε ολα είναι της μόδας φαίνεται. Παρόλα αυτά εμείς πρέπει να πιστεύουμε τις δημοσκοπήσεις, την τελευταία φορά άλλωστε έπεσαν μόνο 8 μονάδες περίπου εξω στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτοί οι μισοί που δεν νιωθουν την coolοτητα θα τον (ξανά)ψηφίσουν. Άντε ντε, μετά τις μη διακοπές οι εκλογές να τους είναι φρέσκο το πράγμα.(Γιατί μόνο 108οι τελικά; Πάμε πιο ΔΝΤ μωρη αρρώστια...)
-
Τουλάχιστον θα έχουμε παρηγοριά.
Υπάρχουν και άλλοι πτωχοί σαν εμάς.Πάντως έχει και τη χάρη του να μη πηγαίνεις διακοπές. Τέτοια εποχή είχαμε άγχος για δωμάτια, άγχος για να κανονίσουμε προγράμματα διακοπών και ποιον θα δούμε πως θα βρεθούμε με την παρέα ή συγγενείς που έχουμε να τους δούμε καιρό κτλ.
Φέτος...κανένα άγχος.
Ζωαρα!!!Υ.γ Αν κατάλαβα καλά, το 25% των Ελλήνων θα πάει διακοπές σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Το υπόλοιπο 25% θα πάει στο σπίτι στο χωριό ή σε κάποιο οικογενειακό εξοχικό, και το υπόλοιπο 50% δεν θα πάει πουθενά!
Δηλαδή, το 75% των Ελλήνων δεν θα πληρώσει για διακοπές σε τουριστικά καταλύματα.
Χαχαχα ε ρε γλέντια -
Κράτος ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ βαρβάτο, απ το οποίο ακόμη περιμένω να πληρωθώ ο αριστερός...
Τι πήγε στραβά με την απογραφή – Χωρίς επικαιροποιημένα στοιχεία, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές
-
Κράτος ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ βαρβάτο, απ το οποίο ακόμη περιμένω να πληρωθώ ο αριστερός...
Τι πήγε στραβά με την απογραφή – Χωρίς επικαιροποιημένα στοιχεία, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές
πληρωθηκα χθες.... 497 ολόκληρα ευρώ.....
-
Κάτι ρεπορτάζ και γκάλοπ του στυλ πόσο κάνει φέτος το πασχαλινό ή το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, πόσοι θα πάνε διακοπές,κ.α., είναι κάθε χρόνο επαναλαμβανόμενα, ακόμα και σε εποχές παχουλών αγελάδων. Δε νομίζω ότι βγαίνει εύκολα συμπέραζμα. Πάντως η χρονιά φέτο θα είναι δύσκολη λόγω πληθωριζμού και καυσίμων, αυτό δε θέλει γκάλοπ.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
https://www.ieidiseis.gr/ellada/152762/dimoskopisi-marc-enas-stous-dyo-den-tha-paei-fetos-diakopes
...το 1/2 "που ΝΤΕΝ μπουρει" σε ολα είναι της μόδας φαίνεται. Παρόλα αυτά εμείς πρέπει να πιστεύουμε τις δημοσκοπήσεις, την τελευταία φορά άλλωστε έπεσαν μόνο 8 μονάδες περίπου εξω στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτοί οι μισοί που δεν νιωθουν την coolοτητα θα τον (ξανά)ψηφίσουν. Άντε ντε, μετά τις μη διακοπές οι εκλογές να τους είναι φρέσκο το πράγμα.(Γιατί μόνο 108οι τελικά; Πάμε πιο ΔΝΤ μωρη αρρώστια...)
Το ενδιαφέρον σε αυτό το ερώτημα περί διακοπών θα ήταν τα ποιοτικά στοιχεία.
Για ποιο λόγο δηλαδή ο ένας στους δύο δεν θα πάει διακοπές. Γιατί αδυνατώ να πιστέψω ότι ένας στους δύο δεν θα πάει διακοπές λόγω χρημάτων.
Οι λόγοι που κάποιος δεν πάει διακοπές είναι πραγματικά πολλοί.
-
Το να πας 5-7 μέρες διακοπές είναι βασική ανθρώπινη ανάγκη. Μπορεί κάπου 30 χρόνια πριν να ήταν αλλιώς τα πράγματα και ο εργαζόμενος να έφευγε για το χωριό την πρώτη μέρα της άδειας του και να γυρνούσε την τελευταία αλλά αυτό δεν υφίσταται εδώ και πολύ καιρό. Εδώ όντως εξαιτιας πραγματικα πολλων λογων με Νο1 ότι η εργαζόμενη συζυγος-μητερα δεν έχει λόγο να αλλάξει απλά νοικοκυριό για 20 μέρες, άσε που στον ΙΤ πολλοί δεν μπορούν να πάρουν συνεχόμενα τόση άδεια και αναγκάζονται να τη σπάσουν.
Το πώς βλέπουμε τα πράγματα ειδικά στο θέμα των διακοπών εξαρτάται από τη δική μας κατάσταση. Μια οικογένεια με παιδιά αδημονει για τις διακοπες το ίδιο με έναν 20αρη για διαφορετικούς λόγους. Από την άλλη άνθρωποι μόνοι τους γύρω στα 40-50 τα βλέπουν πιο αδιάφορα αυτά και δε θα πέσει η ζάχαρη στο νερό αν μείνουν σπίτι. Σε μεγάλο ποσοστό όμως το χρήμα και η έλλειψη του δίνουν τον τόνο. Όπως έγραψα λοιπόν πριν λίγες μέρες τα ταξιδιωτικά έχουν κάνει τρελή δίαιτα στους καλοκαιρινούς καταλόγους τους φέτος. Και ακριβως λόγω των λιγότερων επιλογών γίνεται πιο δύσκολο να εξυπηρετηθεις. Τρίτος Ιούλιος διακοπές λόγω ιού για εμάς και ουχί Αύγουστος και παρόλα αυτά αν και έχω επιλέξει κάπου 20 ξενοδοχεία σε διάφορα μέρη το τσεκαρισμα διαθεσιμότητας στις δικές τους σελίδες ανάθεμα αν μου βγάζει κενά δωμάτια στα 7-8. Αλλά, είπαμε, "λεφτά υπάρχουν".
Και αν βάλουμε το ακτοπλοϊκό κομμάτι μέσα, καλά κρασια. Μαντούδι-Σκόπελος 250€, Κρήτη κάπου 430, Σύρο καλύτερα από Λαύριο μπας και σου βγει κάτω από 300 γιατί από Πειραιά τραβα Κρήτη καλύτερα, Ναξο-Τηνο 300 από Ραφήνα. Και αυτά για μια τριμελή οικογένεια με ΙΧ. -
Συγνώμη αλλά εγώ δεν μπορώ να βάλω τις ζωές των ανθρώπων σε συγκεκριμένα κουτάκια τρόπου ζωής. Ξέρω πάρα πολλούς ανθρώπους που δεν πάνε καθόλου διακοπές γιατί π.χ. μένουν επαρχία, σε νησιά, σε βουνά, σε επαρχιακές πόλεις.
Ξέρω επίσης ανθρώπους που σπαταλούν την άδειά τους μέσα στην Αθήνα για διαφόρους επίσης λόγους.
Ξέρω και μένα που έχω να πάω διακοπές από το 2009. Έχω ξεχάσει πως είναι οι διακοπές και δεν νομίζω να ξαναπάω ποτέ στη ζωή μου.Μπορεί ο μέσος Έλληνας ( κυρΠαντελής ; ) να έχει εντρυφήσει σε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής, αλλά δεν αποτελεί κανόνα.
-
Αν ζεις στο Βόλο κάνεις 3 μήνες διακοπές με καθημερινα 10ωρα διαλείμματα για δουλειά το καλοκαίρι.
Μη σου πω και Λάρισα ή Τρίκαλα το ίδιο... (απλά αυτοί "πλατσαναν" σε κάνα ποτάμι ή λίμνη ή πιάνουν τον έλατο, αν πέφτει μακριά η θάλασσα)
"Διακοπές" είναι μια έννοια που αφορά στα εκατομμύρια μαντρωμενων Αθήνα και Θεσσαλονίκη (που σαν τη Χαλκιδική δεν έχει...) -
Αν έμενα στο Βόλο ή τέλος πάντων κάπου στην επαρχία δεν θα ήμουν καν μέλος στο φόρουμ εδώ. Ούτε καν ίντερνετ δεν θα είχα. χα!χα!!!!
-
Επίσης, για λόγους που έχουν να κάνουν συνήθως με το "να βγει το ρεπορτάζ", σου λένε άλλο οι διακοπές στο εξοχικό ή στο χωριό και άλλες σε ξενοδοχείο, υπονοώντας ότι οι πρώτες είναι και δεν είναι.
Σόρρυ, αλλά κάθε χρόνο κάνω φανταστικές διακοπές στο χωριό καταγωγής μου ή στο πεθερικό εξοχικό, σε σημείο που να έχω χρόνια να πάω σε ξενοδοχείο/rooms to let και παράλληλα να μη μου καίγεται καρφί γι' αυτό. Ίσα ίσα που νιώθω και προνομιούχος. Παρεμπιμτό, είμαστε δεύτεροι στον κόζμο σε εξοχικά, πάνω από το 50% των νοικοκυριών έχουν από ένα. Απόρροια της διαχρονικής μούρλιας του ελ να χτίζει ντουβάρια, της εσωτερικής μετανάστευσης, αλλά και της αγσπης του για τον τόπο καταγωγής συτού ή των προγόνων του. -
Αν ζεις στο Βόλο κάνεις 3 μήνες διακοπές με καθημερινα 10ωρα διαλείμματα για δουλειά το καλοκαίρι.
Μη σου πω και Λάρισα ή Τρίκαλα το ίδιο... (απλά αυτοί "πλατσαναν" σε κάνα ποτάμι ή λίμνη ή πιάνουν τον έλατο, αν πέφτει μακριά η θάλασσα)
"Διακοπές" είναι μια έννοια που αφορά στα εκατομμύρια μαντρωμενων Αθήνα και Θεσσαλονίκη (που σαν τη Χαλκιδική δεν έχει...)Δλδ στο Βόλο δεν πάνε διακοπές ? Σοβαρά?
-
@dstou said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Επίσης, για λόγους που έχουν να κάνουν συνήθως με το "να βγει το ρεπορτάζ", σου λένε άλλο οι διακοπές στο εξοχικό ή στο χωριό και άλλες σε ξενοδοχείο, υπονοώντας ότι οι πρώτες είναι και δεν είναι.
Σόρρυ, αλλά κάθε χρόνο κάνω φανταστικές διακοπές στο χωριό καταγωγής μου ή στο πεθερικό εξοχικό, σε σημείο που να έχω χρόνια να πάω σε ξενοδοχείο/rooms to let και παράλληλα να μη μου καίγεται καρφί γι' αυτό. Ίσα ίσα που νιώθω και προνομιούχος. Παρεμπιμτό, είμαστε δεύτεροι στον κόζμο σε εξοχικά, πάνω από το 50% των νοικοκυριών έχουν από ένα. Απόρροια της διαχρονικής μούρλιας του ελ να χτίζει ντουβάρια, της εσωτερικής μετανάστευσης, αλλά και της αγσπης του για τον τόπο καταγωγής συτού ή των προγόνων του.Δεν είσαι ο μόνος που κάνετε διακοπές στις περιοχές καταγωγής σας. Νομίζω ότι η πλειοψηφία κάνει τέτοιου τύπου διακοπές.
Και σε κάποιες περιπτώσεις αποκτούνται από κληρονομιές κάποια εξοχικά. π.χ. η αδελφή μου από το πουθενά (εντελώς απροσδόκητα) κληρονόμησε ένα οικοπεδάκι με σπίτι (σε καλή κατάσταση) στο νησί. Της το άφησε ένας θειος μου που πέθανε πριν 5 χρόνια. Οπότε τώρα έχει ιδιόκτητο εξοχικό στο νησί με οικόπεδο που παίζουν τα παιδιά κλπ...κλπ...
-
Τώρα που σφίξανε οι κώλοι back to 80s, αν μάλιστα ζουν παππούδες-γιαγιαδες ακόμα καλύτερα να κάνουν δουλειές.
Τέλος πάντων ο καθένας έχει τα δεδομένα του και κινείται κατα το δοκούν, πλην όμως ο Έλληνας ψofficially είναι ξένος στον τόπο του σε ο,τι αφορά τις διακοπές και αν δεν παίζει εξοχικό περαστικά του. Πάλι κάπου 1/2 ΝΤΕΝ μπουρεί δίχως εξοχικο, τι πρωτότυπο...
-
Γιατί, οι της επαρχίας να μην έχουμε το "προνόμιο" των διακοπών;
Εξαιρώ παραθαλάσσια μέρη τα οποία δε ξέρω πως είναι να ζείς, αλλά όσο βαρετή σας μοιάζει η καθημερινότητα της Αθήνας , παρόμοια είναι βαρετή και η καθημερινότητα της επαρχίας. Προφανώς πιο ανθρώπινη , αλλά δεν παύουν και οι της επαρχίας για την καθημερινότητα να "τρέχουν".
Προφανώς και δεν αντιλαμβάνονται τις διακοπές όλοι το ίδιο, αλλά το απλά να μην δουλεύω και να πηγαίνω κάθε μέρα για μπάνιο ( δύσκολο πια με τις τιμές βενζίνης) ή να πάω να αράξω στα ορεινά στο σπίτι στο χωριό , στο οποίο πάω κάθε τρεις και λίγο και απλά να χαζεύω τους απόδημους που επιστρέφουν για λίγες μέρες , δε το θεωρώ διακοπές. Και αν με ρωτήσουν αν πήγα διακοπές (και έχω κάνει τα παραπάνω), προφανώς και απαντώ δεν πήγα πουθενά , τα ίδια.....
Διακοπές, για εμένα, είναι να αλλάξεις παραστάσεις , να ξεκουραστείς πνευματικά (κυρίως) και λιγότερο σωματικά, να δείς νέους τόπους ή παλιούς αγαπημένους(εξοχικά), όχι απλά να εμπλουτίσεις την καθημερινότητά σου με μπάνια ή τσίπουρα στην πλατεία. Προφανώς, βέβαια, όπως αγαπάει καθείς...
-
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δλδ στο Βόλο δεν πάνε διακοπές ? Σοβαρά?
Πως δεν πάνε!
Να υπενθυμίσω πως όλη την επικράτεια Βολιώτες την ξεβλάχεψαν!
Οπότε και οι Βολιώτες πρέπει να κάνουν προσκύνημα στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, και τα άλλα διαφημιζομενα νησιά.
Υπάρχουν πολλά στυλ διακοπών, άλλος επιζητά αυστηρώς τεχνητά σκηνοθετημένο περιβάλλον, άλλος να νιώσει Ροβινσώνας σουρβάηβορ, άλλος να φχαριστηθει τσίπουρο κάτω απ τον πλάτανο κλπ. κάποιοι λίγοι και πολιτιστική εκδρομή. Όλα ωραία κι αποδεκτά κι αν τα εναλλάσσεις, ακόμη καλύτερα.
Αυτό που κυρίως σχολίασα εγώ ήταν πως αυτό που λενε "διακοπές" οι κάτοικοι της μεγαλούπολης είναι ένα συνηθισμένο απόγευμα ή σαββατοκύριακο του επαρχιώτη. -
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δλδ στο Βόλο δεν πάνε διακοπές ? Σοβαρά?
Πως δεν πάνε!
Να υπενθυμίσω πως όλη την επικράτεια Βολιώτες την ξεβλάχεψαν!
Οπότε και οι Βολιώτες πρέπει να κάνουν προσκύνημα στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, και τα άλλα διαφημιζομενα νησιά.
Υπάρχουν πολλά στυλ διακοπών, άλλος επιζητά αυστηρώς τεχνητά σκηνοθετημένο περιβάλλον, άλλος να νιώσει Ροβινσώνας σουρβάηβορ, άλλος να φχαριστηθει τσίπουρο κάτω απ τον πλάτανο κλπ. κάποιοι λίγοι και πολιτιστική εκδρομή. Όλα ωραία κι αποδεκτά κι αν τα εναλλάσσεις, ακόμη καλύτερα.
Αυτό που κυρίως σχολίασα εγώ ήταν πως αυτό που λενε "διακοπές" οι κάτοικοι της μεγαλούπολης είναι ένα συνηθισμένο απόγευμα ή σαββατοκύριακο του επαρχιώτη.Εγώ από Θεσσαλονίκη είμαι και έζησα 35 χρόνια, τα τελευταία 6 κατοικώ στην Ξάνθη, σε πληροφορώ ότι το ίδιο πράγμα εννοούμε όλοι όταν λέμε διακοπές.....
Τώρα για το στυλ διακοπών και τι αρέσει στον καθένα θα συμφωνήσω .. γούστα είναι
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2