-
Σωστά, για αυτό και η γκρίνια μου να δωθούν κίνητρα να φτιαχτούν νεότερα. Όπως περιοχες ολόκληρες με ελαφριάς κατασκευής σπίτια. Υπάρχει ζήτηση για στέγη άρα έφορο έδαφος για πολλά προτζεκτς.
Εδώ ολόκληρη Ιαπωνία με μια οικονομία όπως δεν θα φτάσουμε ποτέ εμείς, και λόγω παρόμοιου προβλήματος κάνει ολόκληρες περιοχές με σπίτια ελαφρύα σε κατασκευή και χαμηλού κόστους που να είναι αποδεκτά σε τιμή από τον μέσο πολίτη. Οκ εξαιρούνται τα κέντρα των μητροπόλεων αλλά η Ιαπωνία δεν είναι μόνο το κέντρο μεγαλων πόλεων. Έχουν και προάστια. Και αν δεν έχουν σεισμους και τυφώνες αυτοι. Αυτό γκρινιάζω και λέω πως πρέπει να γίνει και σε εμάς. Όχι διάσπαρτες οικοδομές όπου βρεθούν άδεια οικόπεδα, βαριάς κατασκευής και υψηλου κόστους που κανείς δεν μπορεί να αγοράσει. Γκρινιάζω δηλαδή που ένα τέτοιο σοβαρό θέμα που επηρεάζει συθέμελα ολόκληρη την οικονομία το αφήνουν ελεύθερο στους φυσικούς νόμους της αγοράς.Οκ καλή η αγορά, όλοι από αυτήν ζούμε και μας αρέσει αλλά και μια ρύθμιση με κίνητρα δεν βλάπτει.
Στα υπόλοιπα και πάλι δίκιο έχεις αλλά η ένσταση μου και εδω είναι στο τι άλλο να κάνουν πια τα νέα παιδιά; Ας τα πούμε νεα... όχι εντελώς νέα πλεον...Και δεν μιλώ μόνο για μένα, εγώ είμαι μια χρυσή μετριότητα. Μιλώ για παιδιά που σπουδάζουν και παίρνουν πολλά πτυχία μήπως και τα αναγνωρίσουν και βγάλουν 150 ευρώ παραπάνω. Παιδιά που δουλεύουν σχεδόν απλήρωτα μόνο και μονο για προϋπηρεσία, και εγώ αυτο έκανα κάποια καλοκαίρια, τι άλλο πια να κάνουν που δεν περιλαμβάνει την μετανάστευση;
-
Για να μην διαβάζω χαζή προπαγάνδα...
Α και κάτι άλλο, το κέρδος το παίρνεις όταν πουλήσεις το τελευταίο διαμέρισμα.
Αρα 3-4 χρόνια από την έναρξη. Αν δεχτούμε το 40 %, τότε γίνεται 10-13,3 % τον χρόνο, όταν άλλες δουλειές γυρίζουν τα λεφτά τους 2 και 3 και 10 φορές τον χρόνο.
Ασε που στην κρίση φτάσαμε στα 15 χρόνια και ακόμα δεν έχει πουληθεί το τελευταίο για να φανεί κάποιο κέρδος.
Για να έχετε και μία πληροφόρηση, αυτή την στιγμή οι νέες δουλειές που δεν έχουν ξεκινήσει αναβάλλονται λόγω της αύξησης των υλικών και της δυσκολίας του κόσμου να αγοράσει.
Αρα λιγότερα σπίτια θα κατασκευαστούν, άρα λιγότερα θα βγαίνουν για ενοίκιο, άρα ....
Οσο για εκείνα τα ζευγάρια με τα 2000 και οι δύο, που έχουν και παιδί, γιατί τόσα χρόνια με την κρίση, αντί να δίνουν 600 ενοίκια, δεν έπαιρναν ένα μικρό σπίτι με μικρό δάνειο, για να γλυτώνουν το νοίκι και τις μετακομίσεις, τότε που τα σπίτια ήταν φτηνά, έως τσάμπα.
Τώρα για την Μύκονο και την Σαντορίνη, έχει και τον χειμώνα πλοία, όπως έχει και αμάξια των 50-60-100000 και πάνω και φεράρια...
-
Δεν μίλησε κανείς για Μύκονο και Σαντορίνη,
Οταν ήταν φθηνά τα σπίτια στα μνημόνια οι νεανιες με μικρά παιδιά σήμερα που δυσκολεύονται ήταν μαθητές λυκείου ή φοιτητές. Τι σπίτι να αγοράσουν; 300-350 ευρώ κόστιζε μόνο το φροντιστήριο + αλλά 200 το φροντιστήριο ξένων γλωσσών, + όλα τα έξοδα να ντερλικωσει. Και όλα αυτά μόνο για το ένα παιδί. Τα δάνεια των γονέων τους; Η μείωση κατά 40-50% των εισοδημάτων; Τι σπίτι να αγοράσουν οι γονείς τους για να τους το δώσουν; Πόσα σπίτια αν έχουν πάνω από ένα παιδί;
Μας δουλεύεις;
Και ξανά λέω σε μια περίοδο που δεν ξέραμε ποια μέρα θα καταρρεύσει η οικονομια εσύ ρωτάς γιατί δεν αγόρασαν απλοί μικρομεσαίοι κάποια σπίτια; Μόνο οι μαυραγορίτες αγόραζαν τότε.Τα πρότζεκτ που βλέπω στο εξωτερικό και αναφέρω στη συζήτηση κάνουν χρήση της οικονομιας κλίμακας. Δεν φτιάχνουν 10 διαμερίσματα αλλά 200. Τα μοιράζουν σε ολόκληρες γειτονιές που τις φτιάχνουν από το μηδέν. Αλλά δεν είναι οι μικροεργολαβοι αλλά ολόκληρες κατασκευαστές. Προκάτ τοίχοι και μείωση κόστους. Αυτό θα πει οργάνωση παραγωγής και μείωση κόστους.
Και ναι έχουμε πολλά ελεύθερα μέρη στην Ελλάδα για τέτοια προτζεκτς. Απλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
οχι, τα σπιτια στην ελλαδα ειναι παραλογα ακριβα.
Άμα θέλει κάποιος μπορεί να βρει τρόπους για να φτιάξει/χτίσει/αγοράσει σπίτι.
Οι δάσκαλοι δίνουν μαθήματα δωρεάν....
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στα υπόλοιπα και πάλι δίκιο έχεις αλλά η ένσταση μου και εδω είναι στο τι άλλο να κάνουν πια τα νέα παιδιά; Ας τα πούμε νεα... όχι εντελώς νέα πλεον...Και δεν μιλώ μόνο για μένα, εγώ είμαι μια χρυσή μετριότητα. Μιλώ για παιδιά που σπουδάζουν και παίρνουν πολλά πτυχία μήπως και τα αναγνωρίσουν και βγάλουν 150 ευρώ παραπάνω. Παιδιά που δουλεύουν σχεδόν απλήρωτα μόνο και μονο για προϋπηρεσία, και εγώ αυτο έκανα κάποια καλοκαίρια, τι άλλο πια να κάνουν που δεν περιλαμβάνει την μετανάστευση;
Τα νέα και τα μεγαλύτερα παιδιά για αρχή καλό είναι να έχουν την υγειά τους. Δεν υπάρχουν χρυσές μετριότητες και δεν ορίζει ντέ και καλά το πλήθος των πτυχίων την "αξία" κάποιου. Ούτε οι τίτλοι σπουδών εγγυώνται την αποτελεσματικότητα του ατόμου στον κλάδο ενασχόλησης του.. την πόρτα του ανοίγει. Βλέπω μια τάση ότι κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα ενώ δεν είναι έτσι.
Για εμένα το σημαντικότερο είναι να υπάρχει σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός. Αν κάποιος τα παίρν τα γράμματ ας σπουδάσει κάτι που έχει όμως ζήτηση στην αγορά. Κάποιος άλλος μπορεί να γίνει τεχνίτης που παρατηρώ ότι είναι δυσεύρετοι. Πολλοί μπαίνουν σε μια σχολή μόνο και μόνο για να πάρουν ένα πτυχίο και μάλιστα σε αντικείμενο που δε τους ενδιαφέρει. Ελπίζουν ίσως να μπούν στο Ντημότσιο ή απλά ικανοποιούν τα απωθημένα των γονιών τους. Σόρρυ αλλά εγώ προσωπικά δύσκολα θα δούλευα σε γκρί κτήριο με νοτισμένους τοίχους από κάτουρο και αισθητική οχήματος 30ετίας που πληρώνει 20αρικο μπάς και περάσει ΚΤΕΟ. Μου μυρίζει.. και έχω θέμα.. σαν έναν άλλον..
Και ναί, στην ανάγκη θα μεταναστεύσεις. Δεν είναι τυχαίο που τους αποκαλούμε "οικονομικούς μετανάστες". Λίγα ή πολλά εγώ είμαι ρομαντικός και πιστεύω ότι ένας νέος πρέπει να είναι ευτυχισμένος πρώτα και όχι απαραίτητα σπουδαγμένος.. Για αυτό ίσως και πολλοί επιλέγουν να μείνουν στον τόπο τους παρά να ξενιτευτούν ή κάποιοι άλλοι μόλις φύγουν ανοίγουν τα φτερά τους. Ξέρω από όλες τις περιπτώσεις.
Εγώ θα επιμείνω στο θέμα της ιδιοσυγκρασίας.. Έχω ένα φίλο.. Μια χαρά καλό παιδί, εμφανίσιμος, εργαζόμενος, υγιής και δε του λείπει τίποτα. Δεν βρίσκει σύντροφο ούτε με σφαίρες, γκρινίαζει ότι "δεν υπάρχουν γυναίκες" και ότι είναι όλες για πέταμα και τα άλλα τα γνωστά. Η έξοδος του είναι με ομοιδεάτες του που απλά μαζεύονται είτε για καφέ, είτε για μπύρα με το ίδιο θέμα συζήτησης, για το πόσο άθλιες είναι όλες. Ε όσο δεν αλλάζει μυαλά, μόνος του θα μένει.. και αυτό το καλοκαίρι με το λιπού στο χέρι..
-
Στο 24% από 6% οι μάσκες και τα αντισηπτικά από 1/7
Στο 13% από 6% τα φίλτρα αιμοκάθαρσης κλπ αντίστοιχα υλικά από 1/7
Στο 13% από 6% οι απινιδωτες!!!!!!
Ευτυχώς τα energy drinks και τα γυμναστήρια πήραν παράταση στο 13% έως τέλος χρόνου.
Μιλάμε για ρεμαλια ολκής , και μην μου πει κανείς πως ...γκρινιάζω χωρίς να προτείνω εναλλακτική!
Η πανδημία είναι ακόμη εδώ κρούσματα και νοσηλείας αυξάνουν εκθετικά και πάμε και για άλλη μια δόση εμβολίου.
Τοσο πολύ έχουν σφίξει οι κώλοι που άρχισαν πάλι να παίζουν με κελιά στα excel για να τους βγουν τα νουμερακια;
Έρχεται νέο μνημόνιο και δεν το ξέρουμε;
Πόσο στοίχημα πως με ... εντολή ΜΩΗΣΗ θα το πάρουν πίσω , ίσως να έχει συμβεί και την ώρα που το γράφω καθώς η είδηση είναι από το πρωί. -
Ευτυχώς σε κάποια πράγματα η ελεύθερη αγορά δουλεύει υπέρ του καταναλωτή.. links από φίλο που γκρίνιαξε μεν, έψαξε δε
https://www.skroutz.gr/s/26849310/Μάσκα-Προστασίας-FFP2-NR-σε-Μαύρο-χρώμα-1τμχ.html
https://www.skroutz.gr/c/2552/antisiptika-xeriwn.html?o=αντισηπτικά
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για να μην διαβάζω χαζή προπαγάνδα...
Α και κάτι άλλο, το κέρδος το παίρνεις όταν πουλήσεις το τελευταίο διαμέρισμα.
Αρα 3-4 χρόνια από την έναρξη. Αν δεχτούμε το 40 %, τότε γίνεται 10-13,3 % τον χρόνο, όταν άλλες δουλειές γυρίζουν τα λεφτά τους 2 και 3 και 10 φορές τον χρόνο.
Ασε που στην κρίση φτάσαμε στα 15 χρόνια και ακόμα δεν έχει πουληθεί το τελευταίο για να φανεί κάποιο κέρδος.
Για να έχετε και μία πληροφόρηση, αυτή την στιγμή οι νέες δουλειές που δεν έχουν ξεκινήσει αναβάλλονται λόγω της αύξησης των υλικών και της δυσκολίας του κόσμου να αγοράσει.
Αρα λιγότερα σπίτια θα κατασκευαστούν, άρα λιγότερα θα βγαίνουν για ενοίκιο, άρα ....
Οσο για εκείνα τα ζευγάρια με τα 2000 και οι δύο, που έχουν και παιδί, γιατί τόσα χρόνια με την κρίση, αντί να δίνουν 600 ενοίκια, δεν έπαιρναν ένα μικρό σπίτι με μικρό δάνειο, για να γλυτώνουν το νοίκι και τις μετακομίσεις, τότε που τα σπίτια ήταν φτηνά, έως τσάμπα.
Τώρα για την Μύκονο και την Σαντορίνη, έχει και τον χειμώνα πλοία, όπως έχει και αμάξια των 50-60-100000 και πάνω και φεράρια...
Θα συμφωνήσω σε όλα εκτός από τα νεαρά ζευγάρια με τα 2000 ευρώ.... αν εννοείται νεαρά ζευγάρια, τα 30 χρονών τότε είμαι μέσα... το 2010 ήμουν 30
Πως θα έπαιρνε κάποιος δάνειο μέσα στην κρίση με την αβεβαιότητα που υπήρχε;
Η συζήτηση ήταν τι θα γίνει με τους μισθούς;
Τα δώρα στο δημόσιο είχαν καταργηθεί.
Έπειτα έσκασε το σκίζω τα μνημόνια και 30αρικο στην ουρά στην τράπεζα...
Με τα παραπάνω δεδομένα εσύ θα έπαιρνες δάνειο; -
Εντάξει τότε ας το πάνε και 60% το ΦΠΑ οι κομμουνιστές, αφού υπάρχει το skrootz σπουτζαμ μας.
Την τελική επιβάρυνση στα κόστη των νοσοκομείων ιδιωτικών και δημόσιων και κατ επέκταση ταμειων που αγοράζουν μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια τέτοια υλικά θα την καλύψει η αγορά μάλλον , όχι ο ασφαλισμένος και ο φορολογούμενος.Σε άλλα νέα η αγαπημένη σου @mastoras78 έδωσε πόνο προς Κούλη και ΝΔ και τη χοντρή του Mega
(Πανέμορφη είναι σε αυτό το βίντεο το μαναρακι! )
https://twitter.com/yiastra/status/1540232443206275072?t=n5dJ9ON1kZW2REl62LtHAQ&s=19Τι είναι η οβιδιακη μεταμόρφωση της ΝΔ που λέει ρε παιδιά ;;;;
-
Είναι ένα άκρως λογικό ποστ από κάθε πλευρά και καλογραμμένο απλά έχω κάποιες μικρές ενστάσεις.
Σαφέστατα τα πτυχία δεν κάνουν τον άνθρωπο. Η χρυσή μετριότητα για την αφεντια μου είναι συγκριτικά με το τι υπάρχει εκεί έξω στην δική μου γενιά. Υπάρχουν χειρότεροι εμού και πολλοί καλύτεροι μου. Για αυτό στα παραδείγματα που σας αναφέρω πάντοτε έχω κατά νου παιδιά ανώτερα από εμένα και σε σπουδές και σε καριέρες. Όταν βλέπω αυτούς να δυσκολεύονται φαντάζομαι τι γίνεται με τους άλλους. Τα πτυχία λοιπόν σου ανοίγουν δρόμους και σου δίνουν μια ικανότητα σκέψης εφόσον σπούδασες κάτι που σε ενδιέφερε και έδωσες πόνο και φαιά ουσία για να το μάθεις και να το εξελίξεις.
Από εκεί πέρα είναι η ικανότητα του ατόμου για να βιοποριστειΟ επαγγελματικος προσανατολισμός είναι ένα κομμάτι που πάσχει η χώρα μας.
Στην μετανάστευση είναι το σημείο που διαφωνώ εν μέρη. Το ότι φτάσαμε να λέμε μορφωμένοι άνθρωποι να φύγουν έξω απλά για να ζήσουν και όχι να πλουτίσουν είναι σημάδι πως κάτι πάει πολύ λάθος στην οικονομία μας. Δεν είναι απλά ένα κανάλι στην τηλεόραση που το αλλάζεις αν δεν σου αρέσει. Είναι η πατρίδα σου που δεν μπορεί καν να σου προσφέρει ένα σταθερό περιβάλλον. Εκεί λοιπόν και η γκρίνια. Είναι υποχρέωση των προηγούμενων γενεών να παραδώσουν τουλάχιστον ότι παρέλαβαν, και όχι μια τριτοκοσμική χώρα, με χρέη, διορισμούς άπειρων ασχετων, λαμογια κτλ
Στο δημόσιο οι μισές υπηρεσίες είναι όπως τις περιγράφεις και οι άλλες μισές απίστευτα μοντερνες με κάτσε καλά γραφεία και ένα περιβάλλον χαλαρωτητας κάτσε καλά. Για αυτό θέλουν να πάνε όλοι εκεί. Οι προδιαγραφές στα νέα κτήρια για τις δημόσιες υπηρεσίες είναι απίστευτα ποιότικες και το περιβάλλον είναι ζηλευτό. Αφού οι μισοί εργάζονται πολύ χαλαρά. Σε συζητήσεις με παιδιά που εργάζονται σε τέτοια πόστα μας έρχεται να βάλουμε τα κλάματα. Ούτε το 1/10 του ιδιωτικού τομέα σε πίεση και άγχος και οι εγκαταστάσεις απείρως καλύτερες από τις ιδιωτικές εταιρείες. Βάλε τη νομιμότητα, την ασφάλεια των μισθών ε δεν θέλει και πολύ να επιθυμουν πολλοί να ζήσουν χαλαρά και με ασφάλεια -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εντάξει τότε ας το πάνε και 60% το ΦΠΑ οι κομμουνιστές, αφού υπάρχει το skrootz σπουτζαμ μας.
Την τελική επιβάρυνση στα κόστη των νοσοκομείων ιδιωτικών και δημόσιων και κατ επέκταση ταμειων που αγοράζουν μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια τέτοια υλικά θα την καλύψει η αγορά μάλλον , όχι ο ασφαλισμένος και ο φορολογούμενος.Σε άλλα νέα η αγαπημένη σου @mastoras78 έδωσε πόνο προς Κούλη και ΝΔ και τη χοντρή του Mega
(Πανέμορφη είναι σε αυτό το βίντεο το μαναρακι! )
https://twitter.com/yiastra/status/1540232443206275072?t=n5dJ9ON1kZW2REl62LtHAQ&s=19Τι είναι η οβιδιακη μεταμόρφωση της ΝΔ που λέει ρε παιδιά ;;;;
Μην ανησυχείς για τα ιδιωτικά και μη νοσοκομεία αφού το φπα θα αποδοθεί πάλι στο... δημόσιο
Ευτυχώς εσύ σαν φορολογούμενος καταναλωτής έχεις επιλογές για τα ψώνια σου..
Ηδονίστικα με το κορίτσι, πάλι με έφτιαξες !
Θα κατέβει με Μπογδάνο..@Lap Αν βγάλουμε 1 μύριο πανεπιστήμονες και η αγορά δε μπορεί να τους απορροφήσει τι πρέπει να γίνει δηλαδή.. Συμφωνούμε ότι οι θέσεις εργασίας καλό είναι να αυξάνονται και όχι το αντίθετο.
-
Σχετικά με την εκπαίδευση...
Ναι οκ συμφωνώ, δεν είναι παράλογη η σκέψη σου .
Από την άλλη επιθυμώ να αποκτήσουν τα νεότερα παιδιά ( γιατί και εγώ πλέον άρχισα να έχω κάποιες άσπρες τρίχες, στα μαλλιά ευτυχώς...χεχε) ένα επίπεδο σκέψης που σήμερα δυστυχώς ή ευτυχώς το κερδίζουν μόνο μέσω των σπουδών τους. Διότι στο λύκειο δεν μαθαίνεις κάτι άλλο από παπαγαλια όπως είναι σήμερα. Καμία κριτική σκέψη δεν αναπτύσσει το λύκειο.Εάν μπορούν να έχουν bachelor πτυχία με μαθήματα που αναπτύσσουν την κριτική ικανότητα και νοημοσύνη και μετά να λαμβάνουν εξειδικευση ανάλογως τις απαιτήσεις της εποχής, θα ήταν το τέλειο.
Να μια ωραία αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημαΑλλά όπως είπα η κριτική ικανότητα που είναι βασικό εργαλείο για μια χώρα και τους πολίτες της, έτσι όπως είναι το εκπαιδευτικό μας σύστημα, μόνο μέσω των ανώτατων/ανώτερων σπουδών επιτυγχάνεται και αυτή όχι σε όλους.
Για αυτό δικαιολογώ εν μέρη τους πολλούς πτυχιούχους. Δεν είναι σκοπός το πτυχίο. Η έρευνα και η μελέτη που απαιτούν προκειμένου να πάρεις το κωλοχαρτο είναι τα πραγματικά εφόδια. Το τι μαθαίνεις, το ξεχνάς μέσα σε μια 5-10ετια αν δεν ασχοληθείς.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν μίλησε κανείς για Μύκονο και Σαντορίνη,
Οταν ήταν φθηνά τα σπίτια στα μνημόνια οι νεανιες με μικρά παιδιά σήμερα που δυσκολεύονται ήταν μαθητές λυκείου ή φοιτητές. Τι σπίτι να αγοράσουν; 300-350 ευρώ κόστιζε μόνο το φροντιστήριο + αλλά 200 το φροντιστήριο ξένων γλωσσών, + όλα τα έξοδα να ντερλικωσει. Και όλα αυτά μόνο για το ένα παιδί. Τα δάνεια των γονέων τους; Η μείωση κατά 40-50% των εισοδημάτων; Τι σπίτι να αγοράσουν οι γονείς τους για να τους το δώσουν; Πόσα σπίτια αν έχουν πάνω από ένα παιδί;
Μας δουλεύεις;
Και ξανά λέω σε μια περίοδο που δεν ξέραμε ποια μέρα θα καταρρεύσει η οικονομια εσύ ρωτάς γιατί δεν αγόρασαν απλοί μικρομεσαίοι κάποια σπίτια; Μόνο οι μαυραγορίτες αγόραζαν τότε.Τα πρότζεκτ που βλέπω στο εξωτερικό και αναφέρω στη συζήτηση κάνουν χρήση της οικονομιας κλίμακας. Δεν φτιάχνουν 10 διαμερίσματα αλλά 200. Τα μοιράζουν σε ολόκληρες γειτονιές που τις φτιάχνουν από το μηδέν. Αλλά δεν είναι οι μικροεργολαβοι αλλά ολόκληρες κατασκευαστές. Προκάτ τοίχοι και μείωση κόστους. Αυτό θα πει οργάνωση παραγωγής και μείωση κόστους.
Και ναι έχουμε πολλά ελεύθερα μέρη στην Ελλάδα για τέτοια προτζεκτς. Απλά δεν υπάρχει η πολιτική βούλησηΣήμερα τα ζευγάρια κάνουν παιδιά, οι άνδρες στα 40 και οι γυναίκες στα 35.
Αρα πριν 8-10 χρόνια να ήταν στο Λύκειο, έπρεπε να κάνουν 3-4 φορές την τάξη...
Εξω ισχύουν άλλοι κανόνες, αλλά τα σπίτια δεν είναι φτηνά.
Πρόσφατα που μίλαγα με άτομο που ζει στην Γερμανία, μου έλεγε ότι τα σπίτια κάνουν 4000 τμ ως κόστος κατασκευής, χωρίς οικόπεδο.
Αρα σε χωριά τα 5-6000 είναι δεδομένα.
Στις πόλεις, πάνω από 10000 και εύκολα πάνω από 20000 €/τμ
-
Μπα στα 30-35 κάνουν παιδιά.
Από το μνημόνιο έχουμε πλεον 11 χρόνια.
Άρα από 19 έως 24 όταν μπήκαμε σε μνημόνιο. Και μη ξεχνάμε πως πολλές οικογένειες έχουν πάνω από ένα παιδίΣτη Γερμανία πλεον έχουν τυποποιημένες τοιχοποιίες από μπετόν με διαφορετικό οπλισμό από το σύνηθες. Είναι ας το πούμε κάπως πιο νεα μέθοδος εδώ και δέκα έτη που κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι του κλασικού τρόπου, λόγω μεγάλων κατασκευαστών που εστιάζουν στην οικονομία κλίμακας, στα πρότυπα που αναφέρω.
Τα διαβάζω τα νέα στον κατασκευαστικό κλάδο από διάφορα περιοδικά και site του κλάδου. Τώρα γιατί το κάνω, όντως δεν ξέρω.Στις τιμές που λες αν εξετάσουμε τους μισθους ενός 35-40 αρη σε ας πούμε καλή θέση θα δούμε πάνω από 3000 ευρώ. Άρα έχουμε 2000/τμ και 3000 ευρώ ένας ας πούμε νορμάλ προς καλός μισθός.
Βάλε χ2 για το ζευγάρι τοτε μιλάμε για 6000 ευρώ για 2000/τμ.Δηλαδή με δικά μας λεφτά αν ένας καλός μισθός είναι τα 1200-1300 ευρώ ( λέμε τώρα!) τότε στο ζευγάρι πάμε στα 2600. Άρα για να έχουμε παρόμοια αγοραστική δύναμη με τη Γερμανια έπρεπε το κοστος κατασκευής να είναι 850 ευρώ/τμ χωρίς το οικόπεδο.
Και αυτοί φαντάζομαι εχουν άλλες μονώσεις από εμάς. Πιο παχιές.
Καταλαβαίνεις ότι σε εμάς κάτι δεν πάει καλά με τις κατασκευές και το κόστος. Είναι εμφανές με μια πρώτη ματιά.
Είπαμε πως το dacia είναι αισθητά φθηνότερο εκεί από ότι εδώ. Τι να λέμε; Όλοι ζητούν ότι τιμές θέλουν. Δεν υπάρχει ούτε έλεγχος ούτε καταναλωτική συνείδηση.
-
Το κόστος κατασκευής το δικό τους , σε σχέση με τα υλικά είναι πολύ φτηνότερο.
Δεν έχουν σεισμούς, δεν έχουν μπαλκόνια, έχουμε και εμείς μονώσεις, αλλά γενικά υπάρχουν πολλά πράγματα που εκεί είναι φτηνότερα τα υλικά τους.
Το 850 με σεισμούς και μπαλκόνια, υπήρχε μέχρι πριν 2-3 χρόνια, τώρα ξέφυγε πολύ.
Εμείς όμως δεν έχουμε φτηνή γη, ούτε απέραντους κάμπους , όπως αυτοί, όπου έχουν ήδη υποδομές, τρένα κλπ, μια και ήταν αυτοκρατορίες.
Στο θέμα της ηλικίας, κάτω από 30 άνδρες, να κάνουν παιδί, μόνο από ατύχημα. Γυναίκες κάτω από 28 ομοίως.
Αρα τα 35/30 είναι το ελάχιστο, τα 40/35 το σύνηθες.
Εκείνο όμως που λέω, είναι ότι υπήρχαν μέσα στην κρίση, άπειρα τριάρια, 65-90 τμ, δύο υπνοδωμάτια, παλιά, που μπορούσαν να αγοραστούν με 500-1000 το τμ.
Και σε περιοχές καλύτερες από αυτές με την μεγάλη μετανάστευση.
Εκεί εύρισκες με 300-500, μην σου πω και περιπτώσεις, όπως ρετιρέ, 100 τμ στην πλατεία Αμερικής που πουλήθηκε 15000.
Μιλάμε λοιπόν για αγορές από 50-100000.
Ε μέσα στην κρίση, κάθε οικογένεια καινούργια, μπορούσε να βρει αυτά τα ποσά, με ελάχιστη προκαταβολή 10-20000 και δανεισμό τα υπόλοιπα.
Το δάνειο θα ήταν 200-300 τον μήνα.
Τότε όμως κάποιοι έβρισκαν να νοικιάσουν τέτοια σπίτια σε αυτά τα ποσά, άντε 400 και δεν σκέφτηκαν το μέλλον, ότι η κατάσταση θα άλλαζε.
Αυτό καυτηριάζω.
Τώρα μην μου πείτε ότι δεν έβρισκαν τα 10-20000 δύο οικογένειες, γιατί αμαξάκια αγόραζαν.
-
Πάμε, γερά!
https://www.liberal.gr/economy/protathlitria-anaptuxis-i-ellada-to-2022-para-tin-akribeia/456428
Μπράβο Κυργιάκο!
-
This post is deleted! -
@mastoras78 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ θα επιμείνω στο θέμα της ιδιοσυγκρασίας.. Έχω ένα φίλο.. Μια χαρά καλό παιδί, εμφανίσιμος, εργαζόμενος, υγιής και δε του λείπει τίποτα. Δεν βρίσκει σύντροφο ούτε με σφαίρες, γκρινίαζει ότι "δεν υπάρχουν γυναίκες" και ότι είναι όλες για πέταμα και τα άλλα τα γνωστά. Η έξοδος του είναι με ομοιδεάτες του που απλά μαζεύονται είτε για καφέ, είτε για μπύρα με το ίδιο θέμα συζήτησης, για το πόσο άθλιες είναι όλες. Ε όσο δεν αλλάζει μυαλά, μόνος του θα μένει.. και αυτό το καλοκαίρι με το λιπού στο χέρι..
Πολλοί είναι οι λόγοι που κάποιος μπορεί να μην βρίσκει σύντροφο.
Μπορεί όμως να μην θέλει να είναι με κάποια γυναίκα και απλά κρύβεται πίσω από μία γκρίνια.
Μια χαρά είναι το φιλαράκι σου.Η γυναίκα δεν είναι αυτοκίνητο να μπαίνεις μέσα σε μία μάντρα και να αγοράζεις ότι βρίσκεις μπροστά σου.
-
Εγώ του το λέω ότι είναι μια χαρά και αυτός λέει ότι θέλει γυναίκα.. Τώρα αν αλλά λέει και άλλα εννοεί δεν ξέρω. Και αυτό πρόβλημα είναι..
-
Παντως οπως καθε αναγκη ετσι και αυτη μιας συντροφου πρεπει να καλύπτεται.
Δικαιολογιες για το αντιθετο πολλες.
Φανταστειτε καποιον που δεν παιρνει αυτοκινητο αν δεν ειναι λαμποργκινι. Καλο το επιχειρημα μονο αν εχει οδηγησει μια τετοια.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2