-
Πότε ακριβώς συζητήθηκε σοβαρά να γίνει το Ελληνικό πάρκο για κορμοράνους;
Το σχέδιο του Ελληνικού ως είναι, έφθασε μετά από σαράντα κύματα, έτσι για την ιστορία του θέματος , ο διαγωνισμός έγινε το 2014 με την συμμετοχή μόνο ενός διαγωνιζομένου (ενός!) και το πλάνο θεωρητικά "κλείδωσε" κάπου το 2017-18. Όπως είναι πλέον γνωστό ο Ανάδοχος, αύξησε τις απαιτήσεις του και πάγωσε την υλοποίηση λίγο πριν την αλλαγή της κυβερνήσεως, ελπίζοντας σε ευνοϊκότερη μεταχείριση των απαιτήσεών του.Εν τέλει δίκιο είχε για τα συμφέροντά του, καθώς (έτσι συμβολικά) ο αρμόδιος υφυπουργός ήταν (είναι;) και σύμβουλος σχεδιασμού για την επένδυση από τον Επενδυτή. Βέβαια στην πορεία , ήρθαν και 10 διαφορετικά μίνι νομοσχέδια ευνοϊκών διατάξεων για το Ελληνικό , σε συνέχεια των ψηφισμένων και από το σημερινό κυβερνών κόμμα , των σχεδίων της προηγούμενης κυβέρνησης. Άρα πότε ακριβώς ήταν να γίνει πάρκο για κορμοράνους;
-
Για την ΔΕΗ.
Εγώ στην ΔΕΗ είμαι.
Δυστυχώς στην Ελλάδα οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται όπως και οι κρατικοποιήσεις. Με κολλητούς και ευνοημένους.
Οπότε εμείς είμαστε χαμένοι σε κάθε περίπτωση.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι σωστή η ιδιωτικοποίηση.Για τα τρένα τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά.
Οι Ιταλοί βρίσκουν και τα κάνουν.Βασικά για τα ETR θέλουν να έχουν σε λειτουργία το δίκτυο, ώστε να 200αρίζουν. Να θυμίσω ότι αυτά ταξιδεύουν με 250. Αν λειτουργήσει το σύστημα τηλεδιοίκησης που περιμένουμε χρόνια, το τρένο θα κάνει το Α-Θ σε 3.15 και θα τσακίσει το αεροπλάνο.
Τώρα να τα βάλει , όταν σε 10 σημεία έχει βραδυπορίες, γραμμές που λειτουργούν μόνο οι μισές , κλειδιά που δεν δουλεύουν γιατί δεν υπάρχουν κλειδούχοι.
Στο δίκτυο Κόρινθος-Αίγιο οι τοπικές κοινωνίες δεν βάζουν αστικό για το σταθμό, στο Αίγιο δεν έχει καν δρόμο, για να κερδίζουν τα ταξί και τα τοπικά ΚΤΕΛ που έχουν και τους ψήφους.
Γενικά έχει μεγάλα θέματα το δίκτυο και έλλειψη προσωπικού. Φύλαξη δεν υπάρχει πουθενά και τα τρένα είναι μέσα στα γκράφιτι και γενικά το δίκτυο θέλει πολλά και να το αγαπήσουν οι ντόπιοι.
Στην Αθήνα που φτιάχνουν το υπόγειο τμήμα, από Στ. Λαρίσης μέχρι Αγίους Αναργύρους , δουλεύει μία γραμμή μόνο για όλο το δίκτυο.
Τουλάχιστον να έλεγαν ότι για 2 χρόνια θα έχουμε θέματα και μετά θα ολοκληρώσουμε τα πάντα, να το καταλάβω.
Επειδή θυμόμαστε πόσο γρήγορα φτιάχτηκαν τα τρένα επί Τρικούπη, με τα χέρια και τις αξίνες, θεωρώ ότι τα έργα στην Ελλάδα γίνονται πολύ αργά και πολύ ακριβά , για τους λόγους που όλοι ξέρουμε.
Οπότε το πρόβλημα δεν είναι που προσπαθούμε να κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις. Είναι που προσπαθούν οι πολιτικοί να κάνουν ψευτοιδιωτικοποιήσεις με κολλητούς για να έχουν εξουσία και χρήμα.
Το ότι ψηφίζουμε κάποιο κόμμα, δεν σημαίνει ότι δεν τους κράζουμε και κυρίως το κάνουμε γιατί οι άλλοι είναι χειρότεροι και συχνά εμμονικοί...
-
Από το 1978 που οριστικοποιήθηκε ότι το αεροδρόμιο θα πάει Σπάτα, όλοι οι κορμοράνοι είχαν ξεχυθεί να γίνει πάρκο το Ελληνικό...
Αν του Τρίτση και του Αρεως είναι παρατημένα, το Ελληνικό θα ήταν ο παράδεισος των παρανόμων...
Ευτυχώς μετά το μπάχαλο του Βοτανικού, όλοι καταλάβανε ότι οι κορμοράνοι ήταν είτε χρήσιμοι ηλίθιοι, είτε εκπρόσωποι επιχειρηματικών συμφερόντων, γνωστών ολιγαρχών.
-
Καλα για το ελληνικο ενω συμφωνω οτι επρεπε να γινει η ολη επενδυση, δεν ξεχναμε την πραγματικοτητα, οτι δλδ το ελληνικο κρατος και ο Σαμαρας εβαλε οτι εμποδιο υπηρχε σε καθε ενδιαφερομενο διεθνη επενδυτη ωστε να παρει ο εργο ο Λατσης και μετα να αγορασει απο εκεινον οποιος ηθελε κομματι κομματι αυτου.
Μη ξεχναμε πχ πως μπηκε το καζινο απο το παραθυρο, πραγμα που ζητουσαν οι ενδιαφερομενοι στην αρχη, αλλα το εδωσαν δωρο οταν ο Λατσης ειχε εξασφαλισει τη δουλεια. Ακομα κ ο Συριζα υπηρξε αρωγος σε αυτη τη συναλλαγη-εξυπηρετηση... -
Εκνευρισμό βλέπω στα σχόλια του Criuser, που συνήθως είναι τεκμηριωμένα.
Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι καλές, επειδή είναι καλές οι ιδιωτικοποιήσεις.
Απλά γίνονται στη λάθος χώρα, με τους λάθος κατοίκους...
Οπότε τί πειράζει αν μετά την ιδιωτικοποιήση οι υπηρεσίες είναι ίδιες ή (συνήθως) χειρότερες και πολύ ακριβότερες;
Και με λιγότερους απασχολούμενους με πολύ χαμηλοτερους μισθούς, για να δένει το σιρόπι να σφίγγει η κοινωνική συνοχή...Επίσης δεν θα τις λέμε αυτό που είναι, θα τις λέμε "ιδιωτικοποιήσεις" που συμφωνήσαμε πως είναι μια ζεστή και γλυκιά ορολογία, και όλοι εκτός απ τους κομμουνισταί ξέρουν πως είναι καλές.
Στα γουέστερν που βλέπαμε μικροί και ανήκαν και το σαλούν και όλα τα μαγαζιά και το μπορδελο και όλα τα κτήματα και το ποτάμι και ο σερίφης στον ένα και μοναδικό ιδιοκτήτη με τους κουμπουροφόρους, είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες ιδιωτικοποιήσεις.
Οπότε και σήμερα που μεγαλώσαμε τι πειράζει που το ρεύμα έχει 3 πλασια τιμή από πέρυσι και ανήκει στους 2-3 που έχουν και το Ελληνικό και τα διυλιστήρια και τις θαλάσσιες μεταφορές και της Παναγιάς τα μάτια, μεγάληχαρητης μέραπουναι;
Οι καμπόυδες δε γίνονται κομμουνισταί, ψωμί κι ελιά και Λάτση-Βαρδινογιάννη βασιλιά!Και μη γράψετε ειρωνείες για την τιμή του ψωμιού, παχαινει, ευκαιρία να χάσουμε κάνα κιλό, ελίτσες μόνο, 5 ίσον με μια μπριζόλα...
-
Είχα την εντύπωση ότι οι ιδιωτικοποιησεις γίνονται γιατί δεν έχει το κράτος λεφτά για business.
Σαν να λέμε το κράτος έχει λεφτά να φτιάξει πάρκο xl για το πόπολο στο ελληνικό, να έχει σύγχρονα κρατικά τρένα, αεροπλάνα, πλοία, να φτιάχνει ενεργειακές μονάδες φα, ανανεωσιμων αλλά και να επιδοτεί το ρεύμα των ιθαγενών κλπ. Ρε το κράτος, δεν του το 'χα.
Το γεγονός ότι κάποτε τα έκανε όλα αυτά μετά μανίας και τίναξε τα πέταλα είναι μικρή λεπτομέρεια. -
...όπως αντίστοιχα άλλη τόση μικρή λεπτομέρεια είναι η υποχρέωση για αποκρατικοποιήσεις/άνοιγμα των αγορών λόγω συμμετοχής στην ΕΕ. Όλα αυτά δούλευαν σε κάποιους τομείς για τον τελικό χρηστη όπως στις αερομεταφορές (εννοείται μεταξύ δημοφιλών αεροδρομίων) αλλά όταν σκάει η μία κρίση πίσω από την άλλη μια χαρά έρχεται το κράτος να χώσει χρηματακια για να μείνουν όρθιοι οι απανταχού "νευραλγικοι" ιδιώτες ενώ την ίδια στιγμή άλλοι "μικροί" είναι ζόμπι.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Να το αντιστρέψουμε λιγάκι criu; Γιατί οι ιδιωτικές εταιρείες που έχουν κακοπληρωμένους υπαλλήλους μπροστά σε αυτούς της ΔΕΗ (βέβαια οι νέοι εργαζόμενοι είναι ακριβώς στα ίδια αλλά βολεύει να το ξεχνάμε) δεν κατεβάζουν τις τιμές και όχι μόνο οχυρώνονται πίσω από την ΟΤΣ αλλά τώρα μονομερώς καταργούν και τα συμβόλαια με σταθερή τιμή κιλοβατώρας; Αλλά ο Κωθτηθ τα είχε φροντίσει πιο πριν τα πράγματα για τη ΔΕΗ ώστε να μειονεκτεί.
Αντιστοιχα στο τρένο γιατί πας να φορτώσεις τα ξεφτιλικια των Ιταλών στο κράτος; 5 χρονακια κοντεύουν και δεν έχουν πάρει ούτε ένα βαγονακι. Πόσος καιρός πχια χρειάζεται για αυτά τα ΕΤR; Για ποιο λογο λοιπόν να πιεστεί η εργοσε να φτιάξει το δίκτυο; Μόνοι τους είναι. Πάλι καλά που δεν μας ζητήσανε τίποτα λεφτά σαν αυτα που τσεπωσε η Aegean στον ιο.
Τώρα για το πάρκο Τρίτση μια χαρά κόσμο μαζευει. Αν ήταν κιόλας πιο σωστά συντηρημένο θα σάρωνε.
Εχθές το μεσημέρι ήμουν στο Τρίτσης για περπάτημα μετά συνοδείας φρέντο. Τα καφέ γεμάτα και παντού κόσμος να για βόλτα και ποδήλατο. Σκέφτομαι ότι αν το κάνουν πιο πένα αλά Νιάρχος ας πούμε,θα γίνει πάτα με να σε πατώ και θα χάσει παντελώς την αίσθηση χαλαρότητας και ελευθερίας που σου δίνει τώρα.
-
Και εγώ πάω πολλές φορές, ειδικά στα λοκνταουν ήταν μια ανάσα...
-
Κανένας εκνευρισμός. Αλλωστε και εγώ που είμαι στην δεη ακριβά πληρώνω το ρεύμα όπως και αυτοί που είναι στους ιδιώτες.
Αν και φίλος που του αρέσουν οι αλλαγές παρόχων, κάνει βόλτες, αλλά εγώ θεωρώ ελάχιστη την πραγματική διαφορά και δεν έχω διάθεση να διαβάσω τα ψιλά γράμματα.Οτι οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν βοηθήσει ακόμα και σε ένα διαλυμένο μπανανιακό κράτος σαν το δικό μας είναι απόλυτα προφανές.
Οταν για να βάλεις τηλέφωνο επί κρατικού οτε έπρεπε να αγοράσεις γραμμή ή να κληρονομήσεις, να δείτε τι γινόταν για το τηλέφωνο της άκληρης θείας στην διαθήκη της, ή να αρρωστήσεις, τώρα βάζεις πολύ γρήγορα.
Επίσης διαλέγεις προσφορές στην κινητή, άσχετα αν υπάρχει ένα καρτέλ και εδώ, που δεν υπάρχει στην άλλη ΕΕ.Για να ταξιδέψεις με αεροπλάνο, απλά το κανονίζεις από τον υπολογιστή σου και δεν θέλεις πολιτικό μέσο, ή χωμένο υπάλληλο, όπως τότε επί ολυμπιακής.
Ισως και με το ρεύμα να πηγαίναμε εκεί, αλλά υπήρξαν πολλά παρατράγουδα με λαμόγια και ανεπίτρεπτες δικηγορίες υπουργών.
Οτι έχει μείνει κρατικό, παραμένει ακίνητο. ΔΕΔΔΗΕ, πολεοδομίες κλπ η μακαριότητα συγκρίνεται μόνο με αυτή νεκροταφείου, ορεινού χωριού...
Η διαφορά μας κάποιων εδώ μέσα είναι ότι δεν είμαστε φανατικοί, ούτε εμμονικοί και κυρίως δεν είμαστε τυφλοί.
Αν κάτι που θα έπρεπε να γίνει, γίνεται με άσχημο τρόπο θα το κράξουμε.
Οι κορμοράνοι τα τελευταία χρόνια, φώναζαν : Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά...
Τώρα που βλέπουν που πάει το κόστος του ρεύματος, έχουν χαθεί από τα κοινωνικά δίκτυα, γιατί οι σφαλιάρες θα πήγαιναν σύννεφο...Είναι όμως κακό ότι ξεχνάμε, αυτούς τους εμμονικούς.
Επίσης είναι κακό που δεν έχουμε ακόμα την πίσσα και τα πούπουλα...
Θα ήταν μία πολύ πιο καλή λύση από τις σφαλιάρες...Για τον Γιόχαν και το τρένο, να του πω ότι χτες υπήρξε μια φωτιά στο Αδενδρο και έτσι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση σε όλο το δίκτυο .
-
Το 18 όπως έχω ξαναπεί η χώρα είχε το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής ρεύματος σε όλη την ΕΕ. Γιατί προφανώς έκανε εκτεταμένη χρήση λιγνίτη. Κάτι που βέβαια όλοι μας το περνάνε στο ντουκου. Γιατί η ΔΕΗ πουλούσε το ρεύμα με ζημιά.
Δεν θα πω ότι ήταν καλή η κακή επιλογή αυτή, κάθε κυβέρνηση βάζει τις προτεραιότητες της και η τότε ήθελε φθηνή ενέργεια.
Βεβαίως μετά η εταιρία κόντεψε να χρεοκοπήσει. Ούτε λόγος για αποθεματικά και επενδύσεις. Μετά βάλαμε μέσα τον ιδιώτη για να τα προσφέρει αυτά. Αλήθεια, πόσο εύκολα θα μπορούσε να στηρίξει το αφήγημα περί ιδιωτικοποίησης ν ΝΔ αν η ΔΕΗ είχε πχ 2-3 δις διαθέσιμα; Αλλά προφανώς το να χρεοκοπήσει ο βασικός ενεργειακός πάροχος της χώρας θεωρείται ευκολακι. Κανείς μια τσακ και τον ανασταίνεις. -
Δεν είμαι σχετικός αλλά ρε παιδιά κάτι συστήματα που δεσμεύουν το co2 και το αποθηκεύουν στην γη ή του δινουν άλλη μορφή και το χρησιμοποιουν ως ανακυκλώσιμο υλικό γιατί δεν το κάνουμε ;;;
Κάποιες χώρες σε λιγνιτικα τέτοια συστήματα έχουν νομίζω.καπου το διάβαζα αλλά δεν θυμάμαι που.
Ούτε μίγμα ενεργειακό ούτε τίποτα. Μηδέν εκπομπή co2 και παμφθηνη πρώτη ύλη.
-
Γιατί όλα αυτά τα συστήματα είναι ερευνητικά ακόμα. Και γενικά δεν είναι το CO2 το μόνο θέμα των λιγνιτικών.
-
Δεν τα χρησιμοποιούν κάποια εργοστάσια σήμερα που μιλάμε;
Που το διάβασα. Κάτσε να το ψάξω. -
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ! ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821!
Ούπς...
αλλα
ΖΗΤΩ Η ΡΩΣΙΑ!!! -
Μην ασχολείσαι με φασιστάκια….
-
Criu έχω πάρει 6 φορές το τρένο στις 2,5 βδομάδες. Κάθε φορά στο γυρνα υπάρχει καθυστέρηση 15'-30' που ήταν το ρεκόρ προχθες. Χθες ηταν μέρα
ξυσιματοςαργίας. Στο ανέβασμα η καθυστέρηση είναι πάντα ανάξια αναφοράς. Δεν καβαλάμε και κάνα Shinkansen.Διακρίνω πάντως καποιο ανεκπλήρωτο επαγγελματικό πόθο λόγω ιδεολογικής ασυμβατότητας. Θα ήσουν ΔΕΚΟΤΖΗΣςςς και (μάλλον αναγκαστικά) κομματικό βύσμα αν δούλευες στον ΟΣΕ.
Δε σε ειρωνεύομαι γιατί και εγώ αν δεν είχα πάθος για τους αγώνες αυτοκινήτου θα είχα γίνει στρατιωτικός . Ομοιως δεν έγινα ΔΕΗτζης αν και μπορούσα ΑΝΕΤΑ αφού δεν θα έκανα ποτέ ο,τι κοροϊδευω οπότε τουλάχιστον διατηρεί έκαστος την ιδεολογική του καθαρότητα. -
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μην ασχολείσαι με φασιστάκια….
Αριστερά φασιστακια!
Η αιτία που μας κυβερνά σήμερα το αφορισμενο. -
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Criu έχω πάρει 6 φορές το τρένο στις 2,5 βδομάδες. Κάθε φορά στο γυρνα υπάρχει καθυστέρηση 15'-30' που ήταν το ρεκόρ προχθες. Χθες ηταν μέρα
ξυσιματοςαργίας. Στο ανέβασμα η καθυστέρηση είναι πάντα ανάξια αναφοράς. Δεν καβαλάμε και κάνα Shinkansen.Διακρίνω πάντως καποιο ανεκπλήρωτο επαγγελματικό πόθο λόγω ιδεολογικής ασυμβατότητας. Θα ήσουν ΔΕΚΟΤΖΗΣςςς και (μάλλον αναγκαστικά) κομματικό βύσμα αν δούλευες στον ΟΣΕ.
Δε σε ειρωνεύομαι γιατί και εγώ αν δεν είχα πάθος για τους αγώνες αυτοκινήτου θα είχα γίνει στρατιωτικός . Ομοιως δεν έγινα ΔΕΗτζης αν και μπορούσα ΑΝΕΤΑ αφού δεν θα έκανα ποτέ ο,τι κοροϊδευω οπότε τουλάχιστον διατηρεί έκαστος την ιδεολογική του καθαρότητα.Και καπετάνιος θα μπορούσα να είμαι, αλλά στην πράξη απλά μου αρέσουν τρένα, πλοία, αεροπλάνα (λιγότερο αυτά).
Από την άλλη η δημιουργία που έχει η δουλειά μου που αφήνεις πράγματα που βγήκαν από το μυαλό σου πίσω σου, είναι ανεκτίμητη αξία.
-
Αριστεροί φασίστες, δεξιοί κομουνιστές, να οργανωθούμε λίγο ρε παιδιά γιατί τρώμε συνέχεια και δεν ρίχνουμε κανέναν.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2