-
Οι περισσότεροι δεν έχετε ζήσει την περίοδο 1974 - 1990.
Τότε που το πασοκ υποσχόταν τα πάντα σε όλους.
Τότε που υπερδάνεισε την χώρα .
Τότε που έφαγε 2 πακέτα ντελόρ.
Τότε που έφαγε τα πάμπερς.
Τότε που η ΕΡΤ έγινε πασοκουενεδ.
Τότε που οι πασόκοι έλεγαν και οι άλλοι ισχυρίζονταν.
Τότε που οι πρασινοφρουροί είχαν εξουσία
Τότε που η 17Ν σκότωσε ή προσπάθησε να σκοτώσει όλους τους εκδότες των δεξιών εφημερίδων.
Τότε που άλλαζε τους εκλογικούς νόμους για να παίρνει έδρες το δεύτερο κόμμα...
Τότε
Τότε
ΤότεΚαι το αποτέλεσμα ήταν ότι κέρδιζε έτσι τις εκλογές, ακριβώς γιατί αυτό ήθελε το εκλογικό σώμα.
Παροχές και δανεικά και αγύριστα.
Και ξύσιμο στο δημόσιο.Αν δεν έκανε κάτι ανάλογο η νδ , δεν έβλεπε ποτέ κυβέρνηση.
Θα μου πείτε έπρεπε να το κάνει ?
Μα αν κυβερνούσε το πασοκ όλα τα χρόνια , χωρίς κανένα φόβο, η χώρα θα ήταν Μολδαβία.
Γιατί όντως τα δανεικά κάποτε θα τα ζήταγαν πίσω.Το σχόλιο μου λοιπόν ήταν απάντηση στα πασοκικά σχόλια που ανέβηκαν εδώ , για να ψέξουν την κακή νδ.
Πως να το κάνουμε . Ο Κουτσόγιωργας είχε δίκιο.
Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε.
Ο ανέντιμος πρότερος βίος δεν επιτρέπει να ανεβάζετε τέτοια σχόλια.Λέει ο γκέτζμαν. Ναι αλλά έτσι θα μείνουμε ?
Και ρωτάω εγώ. Βλέπεις να έχει αλλάξει κάτι ?
Στον λαό δηλαδή .
Μόνο αυτοί που πόνεσαν πολύ μέσα στην κρίση , επιβεβαίωσαν αυτό που ήξεραν.
Οτι τζάμπα γεύμα δεν υπάρχει.
Αλλά πελατάκια , μεγαλοσυνταξιούχοι κλπ , τι έπαθαν μέσα στην κρίση ? Τίποτα . Ούτε ανασφάλιστοι έμειναν, ούτε άνεργοι .
Αυτό λοιπόν είναι το σχόλιο μου..
Δεν μπορούμε να δεχόμαστε οι πτνς να παριστάνουν τις άμωμες παρθένες...
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@getzman said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
καλα κι αυτος περηφανευεται που κερδισαν εκλογες εξαγοραζοντας ψήφους?τι ατομα ειν αυτα ρε?
ετσι εξηγειται κι η χρεοκοπιαπερι του συγκεκριμενου εχω και κατι προσωπικα θεματακια που επρεπε να εχω μικροφωνοκαμερες μαζι για να εχει γλεντι ατελειωτο
Το συγκεκριμένο Γομάρι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση βατοπαιδίου, αφού θέλοντας να κάνει δημόσιες σχέσεις με το παπαδαριό πίεζε υπαλλήλους του δημοσίου ώστε να μεταβιβάσουν την επίμαχη έκταση από το δημόσιο στην Μονή. Όταν έσκασε το πρόβλημα έβγαλε την ουρά του απέξω και τα φόρτωσε όλα στους Δ.Υ, μάλιστα μια φίλη Δ.Υ της μητέρας μου που την τρέχανε δικαστικά για την υπόθεση αυτή κατέληξε να εξοντωθεί οικονομικά αλλά και να αρρωστήσει με την γνωστή ασθένεια και στο τέλος να φύγει από την ζωή.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οι περισσότεροι δεν έχετε ζήσει την περίοδο 1974 - 1990.
Τότε που το πασοκ υποσχόταν τα πάντα σε όλους.
Τότε που υπερδάνεισε την χώρα .
Τότε που έφαγε 2 πακέτα ντελόρ.
Τότε που έφαγε τα πάμπερς.
Τότε που η ΕΡΤ έγινε πασοκουενεδ.
Τότε που οι πασόκοι έλεγαν και οι άλλοι ισχυρίζονταν.
Τότε που οι πρασινοφρουροί είχαν εξουσία
Τότε που η 17Ν σκότωσε ή προσπάθησε να σκοτώσει όλους τους εκδότες των δεξιών εφημερίδων.
Τότε που άλλαζε τους εκλογικούς νόμους για να παίρνει έδρες το δεύτερο κόμμα...
Τότε
Τότε
ΤότεΚαι το αποτέλεσμα ήταν ότι κέρδιζε έτσι τις εκλογές, ακριβώς γιατί αυτό ήθελε το εκλογικό σώμα.
Παροχές και δανεικά και αγύριστα.
Και ξύσιμο στο δημόσιο.Αν δεν έκανε κάτι ανάλογο η νδ , δεν έβλεπε ποτέ κυβέρνηση.
Θα μου πείτε έπρεπε να το κάνει ?
Μα αν κυβερνούσε το πασοκ όλα τα χρόνια , χωρίς κανένα φόβο, η χώρα θα ήταν Μολδαβία.
Γιατί όντως τα δανεικά κάποτε θα τα ζήταγαν πίσω.Το σχόλιο μου λοιπόν ήταν απάντηση στα πασοκικά σχόλια που ανέβηκαν εδώ , για να ψέξουν την κακή νδ.
Πως να το κάνουμε . Ο Κουτσόγιωργας είχε δίκιο.
Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε.
Ο ανέντιμος πρότερος βίος δεν επιτρέπει να ανεβάζετε τέτοια σχόλια.Λέει ο γκέτζμαν. Ναι αλλά έτσι θα μείνουμε ?
Και ρωτάω εγώ. Βλέπεις να έχει αλλάξει κάτι ?
Στον λαό δηλαδή .
Μόνο αυτοί που πόνεσαν πολύ μέσα στην κρίση , επιβεβαίωσαν αυτό που ήξεραν.
Οτι τζάμπα γεύμα δεν υπάρχει.
Αλλά πελατάκια , μεγαλοσυνταξιούχοι κλπ , τι έπαθαν μέσα στην κρίση ? Τίποτα . Ούτε ανασφάλιστοι έμειναν, ούτε άνεργοι .
Αυτό λοιπόν είναι το σχόλιο μου..
Δεν μπορούμε να δεχόμαστε οι πτνς να παριστάνουν τις άμωμες παρθένες...
κριου με ενα μαγικο τροπο πλεον βλεπεις μεχρι και ερτ.
τα γυαλια της πρεσβυωπιας σου πανε καλυτερα -
Γάτε η ΕΡΤ προφανώς δεν παίρνει βραβείο αντικειμενικότητας, σίγουρα όμως δεν φτάνει το επίπεδο της ΕΡΤ της Ακριβοπούλου...
Όσο δε τις ψυχαγωγικές εκπομπές της, θεωρώ ότι είχε πολλά χρόνια να έχει τόσο αξιόλογες μουσικές εκπομπές όσο την τρέχουσα σεζόν. Και αυτό το έχω ακούσει να το παραδέχονται και πολλοί Συριζαίοι. -
Έτσι γίνονται οι μπίζνες.
Μητσοτάκη διαβάζεις;;;;;
Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου!!!!!Μέχρι κι εγώ πήρα το 3χιλιαρο από τις πυρκαγιές στην Ηλεία
Το 2007 η δημοσιογράφος Ρομίνα Ξύδα μαζί με τη φωτογράφο Ελένη Κουρή για λογαριασμό του “Πρώτου Θέματος”, κατεβαίνουν στην Ηλεία για να καταγράψουν το όργιο που συνέβαινε με τα 3χιλιαρα ή 5χιλιαρα (δεν έχει σημασία!) που μοίραζε τότε η κυβέρνηση Καραμανλή στους πυρόπληκτους. Σημαντική λεπτομέρεια ότι είχαν προκηρυχθεί εκλογές για μετά από δυο εβδομάδες… Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όποιος έμπαινε Τράπεζα και δήλωνε πυρόπληκτος έπαιρνε το ποσό!
Κάπως έτσι συνέβη και με τη δημοσιογράφο… Εμφανίστηκε στην Τράπεζα υποδυόμενη τη χαροκαμένη, και έξω από τον γκισέ άρχισε να σπαράζει (όπως αποτυπώνει και ο φακός της Κουρή)! Το ρεπορτάζ τότε είχε κάνει πάταγο! Και είχε κάνει πάταγο, διότι κατέγραψε αυτό που με καθυστέρηση 15 χρόνων αποκάλυψε ο Πέτρος Δούκας υφυπουργός τότε των Οικονομικών… Δηλαδή πώς ο Κώστας Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές του 2007 ή πιο σωστά πώς γύρισε το παιχνίδι και από κει που έχανε με διψήφιο ποσοστό, τελικά σκόραρε!
Η Ρομίνα Ξύδα θυμήθηκε το θρυλικό ρεπορτάζ που είχε κάνει με τη φωτογράφο Ελένη Κουρή και δημοσίευσε τη φωτό από τον γκισέ γράφοντας στο Facebook: Όχι καλέ δεν μοίραζαν τζάμπα χρήμα στις φωτιές της Ηλειας… Μέχρι εγώ το είχα πάρει που πάτησα το πόδι μου για πρώτη φορά εκεί (Τότε που κάναμε πραγματικό ρεπορτάζ και όχι κάτι άλλο)photo Ελένη Κουρή
https://www.enimerosi24.gr/250392/μέχρι-κι-εγώ-πήρα-το-3χιλιαρο-από-τις-πυ/ -
-
Μου αρέσει που όλοι πέφτετε από τα σύννεφα…..
Δεκαετίες τώρα έτσι δουλεύει το σύστημα…άλλοι με σακούλες, άλλοι με επιδόματα…κανονική εξαγορά ψήφων…
Φίλος με κάτι παλιοχώραφα στην Καρδίτσα, μετά από σεισμό που έπεσε μια ξερολιθιά πήρε άτοκο δάνειο 8 εκατομυρίων. Και μας έσκασε μύτη με ολοκαίνουργια carina e και καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι για το πως κορόιδεψε το σύστημα…..επί Σημίτη αυτά… -
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
καλα κι αυτος περηφανευεται που κερδισαν εκλογες εξαγοραζοντας ψήφους?τι ατομα ειν αυτα ρε?
ετσι εξηγειται κι η χρεοκοπιαπερι του συγκεκριμενου εχω και κατι προσωπικα θεματακια που επρεπε να εχω μικροφωνοκαμερες μαζι για να εχει γλεντι ατελειωτο
Το συγκεκριμένο Γομάρι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση βατοπαιδίου, αφού θέλοντας να κάνει δημόσιες σχέσεις με το παπαδαριό πίεζε υπαλλήλους του δημοσίου ώστε να μεταβιβάσουν την επίμαχη έκταση από το δημόσιο στην Μονή. Όταν έσκασε το πρόβλημα έβγαλε την ουρά του απέξω και τα φόρτωσε όλα στους Δ.Υ, μάλιστα μια φίλη Δ.Υ της μητέρας μου που την τρέχανε δικαστικά για την υπόθεση αυτή κατέληξε να εξοντωθεί οικονομικά αλλά και να αρρωστήσει με την γνωστή ασθένεια και στο τέλος να φύγει από την ζωή.
(Δεν απευθύνομαι, δανείζομαι)
Να γιατί λοιπόν σε κάποιες καταστάσεις χρειάζεται οι ΔΥ να είναι μόνιμοι και με κατοχυρωμένα δικαιώματα, ώστε να μη τους εκβιάζει κανένας.
Βέβαια στην πορεία πάρα πολλοί τα καταχρωνται, αλλά φανταστείτε τι ρεβανσισμους θα είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτό για τον criu που μιλά για τα πράσινα γιουρούσια του '81, ξεχνώντας να μας πει γιατί φτάσαμε στο '81...**Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι "καλά κάνανε" όποιοι έκαναν οποιαδήποτε παρανομία αφού τουλάχιστον εξόντωσαν τον αντίπαλο.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
(Δεν απευθύνομαι, δανείζομαι)
Να γιατί λοιπόν σε κάποιες καταστάσεις χρειάζεται οι ΔΥ να είναι μόνιμοι και με κατοχυρωμένα δικαιώματα, ώστε να μη τους εκβιάζει κανένας.
Βέβαια στην πορεία πάρα πολλοί τα καταχρωνται, αλλά φανταστείτε τι ρεβανσισμους θα είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτό για τον criu που μιλά για τα πράσινα γιουρούσια του '81, ξεχνώντας να μας πει γιατί φτάσαμε στο '81...**Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι "καλά κάνανε" όποιοι έκαναν οποιαδήποτε παρανομία αφού τουλάχιστον εξόντωσαν τον αντίπαλο.
αυτο που πρεπει μονο να συμβει ειναι να απεξαρτηθει η δημοσια διοικηση απο τη πολιτικη εξουσια. οι δυ οπως εδειξε η ιστορια ειναι και αυτοι συνενοχοι ειτε γιατι πρατουν ξυσιμο ειτε γιατι ανεχονται το ξυσιμο αλλων
-
Μα δεν εκβιάστηκε κανένας ότι θα απολυθεί.
Απλά η γυναίκα ήταν Ν.Δ, είχε και το ''ψώνιο'' να γίνει κάποια στιγμή διευθύντρια στην υπηρεσία, πίστεψε τον Υπουργό ότι αυτό πρέπει να γίνει και έτσι έκανε.
Αντίστοιχες πράξεις ''ανταλλαγής γης'' είχαν γίνει και στο παρελθόν. Απλά αυτή την φορά έγινε πολιτικό ζήτημα(για τους γνωστούς λόγους...) που έριξε την κυβέρνηση. Γιατί όπως έχουμε ξανασυζητήσει, η ζημιά του Δημοσίου ήταν ''στα χαρτιά'' και όχι ταμειακά όπως είχαν ρημάξει οι ΠΑΣΟΚτζηδες τα προηγούμενα χρόνια την χώρα μέσα από κάθε είδους λαμογιά και μίζα... -
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
https://www.news247.gr/gnomes/giwrgos-karelias/o-mitsotakis-ta-pitoyra-kai-to-aleyri.9522450.html
Δλδ criu δε φτάνει που έγιναν αυτά, μαγκιά τους κιόλας. Μάλιστα. Αλλά μετά φταίνε οι της άλλης πλευράς που σταύρωσαν το ΠΑΣΟΚ (για τα αντίστοιχα και τα μνημόνια) και πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ ομως είναι (για σένα, και όχι μόνο) "έξυπνο" το ότι αυτές οι ενέργειες (που οδήγησαν στα μνημονια μαζί με άλλα αντιστοιχα πελατιακα) επιβραβευονται γιατί σκότωσαν τον τότε αντίπαλο (άλλο που έστειλαν αψαλτο το μέλλον της χώρας) και βέβαια χάρη σε αυτή την αταλαντευτη "πιστη" κέρδισε η ΝΔ το '19. Μετά όμως μη τυχόν θίγει από κανεναν ο ΝΔ(ουλος) ψηφοφόρος...
Φυσικά τα έχεις ξαναπεί αυτά. Όμως η ποιοτική διαφ(θ)ορά τώρα είναι ότι τα χάχανα είχαν να κάνουν με νεκρούς από πυρκαγιά, εκεί που η ΝΔ "δίδαξε αξίες"
Αλλά για κάποιο λόγο οι παραδοσιακά Νεοδημοκράτες, αλλά και οι μή "νεοδημοκράτες" ψηφοφόροι της ΝΔ με τους οποίους συζητάμε εδώ, πείθουν τον εαυτό τους πως η ΝΔ είναι κάτι διαφορετικό (και μάλιστα καλύτερο) απ' τον Σύριζα ή το Πασόκ... κι έχουν και ως επιχείρημα το Μάτι, για να δικαιολογήσουν (στον εαυτό τους) την καταστροφική για όλους μας ψήφο τους.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αλλά για κάποιο λόγο οι παραδοσιακά Νεοδημοκράτες, αλλά και οι μή "νεοδημοκράτες" ψηφοφόροι της ΝΔ με τους οποίους συζητάμε εδώ, πείθουν τον εαυτό τους πως η ΝΔ είναι κάτι διαφορετικό (και μάλιστα καλύτερο) απ' τον Σύριζα ή το Πασόκ... κι έχουν και ως επιχείρημα το Μάτι, για να δικαιολογήσουν (στον εαυτό τους) την καταστροφική για όλους μας ψήφο τους.
καλα κι εσυ για καποιο λογο προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι αυτο που αντιλαμβανεσαι εσύ ως πραγματικοτητα ειναι οντως πραγματικοτητα
και? -
H ψήφος όλων των Ελλήνων είναι καταστροφική από τότε που υπάρχει αυτό το κράτος. Όλες οι ψήφοι είναι να ψηφίσουμε τον δικό μας φύλαρχο που θα μας βολέψει,που θα κάνει τη δουλειά μας τώρα και για μετά "θα δούμε".
Υπήκοοι με μυαλό αμοιβάδας που αντί να κοιτάξουν μπας και ξεπεράσουν βορειοαφρικανικά και νοτιοβαλκανικά κράτη,θέλουν να συγκρίνονται με ευρωπαϊκά ,ενός εντελώς άχρηστου και παρασιτικού κράτους,χωρίς κανένα λόγο παγκόσμιας ύπαρξης. (ειδικά τα τελευταία 70-75 χρόνια χωρίς καμία απολύτως προσφορά στην ανθρωπότητα).
Γι αυτό και με πιο γρήγορο ρυθμό απ'ότι νομίζουμε πλησιάζει η αποσύνθεση και η διάλυση του,όπως έχει συμβεί σε όλα τα έθνη και κράτη που κατοικούνται από υποανάπτυκτους ανθρώπους... -
http://www.zoornalistas.com/2022/02/blog-post_9.html?m=1
Όσο "ντροπή μου και αισχος μου" που χρησιμοποιώ κείμενο του πουλεν της συγχωρεμενης, άλλο τόσο ντροπή και αισχος του του "πρώτου ψέματος" που του έδωσε βήμα.
Το θέμα είναι τι λέει όμως. Και αυτό που λέει είναι σωστό. Επί της αρχής πρέπει να μεταβούμε σε φιλικότερο ενεργειακό μειγμα αλλά εμείς πέσαμε με τα μούτρα και το κάναμε λύσσα το πράγμα. Αποτέλεσμα: μέσα σε ελάχιστο διάστημα να κάνουμε εφιάλτη το ρεύμα και να διαλυσουμε την αγορά από τις ανατιμήσεις. -
καλα κι εσυ για καποιο λογο προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι αυτο που αντιλαμβανεσαι εσύ ως πραγματικοτητα ειναι οντως πραγματικοτητα
και?Μα το θέμα δεν είναι αυτό.
Το θέμα είναι ότι π.χ. εγώ βρίσκω κάποια θετικά στοιχεία στην ΝΔ που δεν τα βρίσκω στα υπόλοιπα συστημικά κόμματα.Με το ζόρι όμως πρέπει να γίνω οπαδός του "αέρα του κοπανιστού" για να αισθάνεται ικανοποίηση το οποιοδήποτε μέλος του φόρουμ ότι έπεισε κάποια άλλα μέλη να ψηφίσουν τον "αέρα τον κοπανιστό"; Δεν νομίζω να κάνω την χάρη σε κανέναν εδώ μέσα.
Όποιος έχει πραγματικό πρόβλημα με την ΝΔ ας παρατήσει το πληκτρολόγιο και ας κατέβει στη Συγγρού να το παίξει μάγκας. Ας πάει και στο Μαξίμου αν τολμά. Τόσο απλό.
Το φόρουμ δεν είναι ούτε κατηχητικό, ούτε στοά για μαθητευόμενα στρατιωτάκια.
-
Δεν ξέρω αν το ξέρεις.
Αυτό που γράφεις είναι προτροπή σε βία, το έχουν ποινικοποιήσει οι Νεοδημοκράτες σε προηγούμενη Κυβέρνηση. -
-
Εγω πλεον Στορμ εχω συνειδητοποιησει πως υπαρχουν λογιων λογιων ψηφοφοροι που λογω συγκεκριμενης αρχιτεκτονικης δε μπορουν να ζυγισουν τις κουβεντες των αλλων παρα μονο αν μπορεσουν πρωτα να τις ενταξουν στο δικο τους συστημα μοναδων μετρησης.
Ενας πχ παρτακιας- λαμογιο θα θεωρησει πως ολοι γυρω του ειναι λαμογια που δεν εχει κοινα συμφεροντα μαζι τους. Αν διαφωνουν μαζι του βεβαια..
Ο ολοκληρωτικος με μονολιθικη θεωρηση θα επιμεινει πως αφου δεν εισαι της δικης του αποψης, τοτε εισαι με τους αλλους.
Ειναι κατι σαν τον Χοτζα τον υιο του και το γαιδουρι. Το θεμα ειναι να μπορεις να λες ελευθερα τη γνωμη σου αποστασιοποιημενος απο βιωματα και καταστασεις που μπορει να την αλλοιωσουν ενω θα πρεπει να σεβεσαι τους συνομιλητες σου. Δυστυχως δεν μπορουμε ολοι παντα να το τηρουμε αυτο. Ακομη και οι πιο ενθερμοι θιασωτες της διαλεκτικης.
Για τα στρατιωτακια δε ουτε λογος. -
Δεν ξέρω αν το ξέρεις.
Αυτό που γράφεις είναι προτροπή σε βία, το έχουν ποινικοποιήσει οι Νεοδημοκράτες σε προηγούμενη Κυβέρνηση.Τόσο ισχυρό λόγο έχω; Δεν το ήξερα.
Πέρα από την πλάκα, ότι γράφω το εννοώ.
Οι μάχες κερδίζονται στους δρόμους και στα πεζοδρόμια. Όχι στα πληκτρολόγια και στους καναπέδες.Φυσικά αυτά αφορούν όσους θέλουν να πάρουν μέρος στις μάχες.
Εγώ είμαι μοναχικός λύκος...
-
Αγάπη μόνο για ΠΑΟΚ και πρόεδρο. Αγανακτισμένος και αυτός, οπλοφορεί και αδιαφορεί...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2