-
Είπαμε,δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απο την αριστερή ιδεολογία για την πλέμπα και να συνοδεύεται απ'όσο γίνεται πιο δεξιά/καπιταλιστική τσέπη!
Η πλέμπα σε διαμέρισμα 15 τετραγωνικά,χωρίς μπαλκόνι και οι αριστεροί ηγέτες με χρυσά μαχαιροπιρουνα,αλλά στα λόγια όλοι είμαστε ίσοι και μοιραζόμαστε το σκ@το της πλέμπας. Αυτά θυμούνται οι Ρώσοι και λοιποί πρώην δέσμιοι της αριστερής δικτατορίας και αναπολούν το ένδοξο παρελθόν. Μπεεεε...... -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ναι ο τυπάκος της ελληνοφρένειας είχε δηλώσει κκε άλλωστε...
Αλλά δεν πειράζει...
Το ερώτημα παραμένει ...
Που χάθηκε ?
Τελείωσε η σύμβαση ?
Η τελείωσε η αντιπαροχή μεταξύ εξουσίας και καναλάρχη ?
Καλά ρε Κρουζερ, με απογοητεύεις... Να υποθέσω πως μετά τη διαγραφή του δεν παρακολουθείς πλέον και τον φαλακρό πρίγκιπα, που βγαίνει στα Παραπολιτικά ακριβώς πριν την Ελληνοφρένεια;
Στο αμάξι ακούω Ελληνικό , Μέντα, κανένα ροκ και στα ταξίδια δεύτερο που πιάνει παντού....
Εχω μεγαλώσει πολύ, για να έχω διάθεση να ακούω τα σχόλια του οποιουδήποτε στρατευμένου που νομίζει ότι επηρεάζει τα πλήθη...
Αλλωστε αν ήθελα να ακούω και να ασχολούμαι με τις εμμονές του καθενός, θα γινόμουν ψυχίατρος ή τουλάχιστον ψυχολόγος...
Αλλά μου φτάνουν τα δικά μου ψυχολογικά , για να ακούω και των άλλων...
-
Ακριβώς αυτό. Μεγαλώσαμε πια. Ακουγαμε ως φοιτητές, γελούσαμε με τα αστεία αλλά οκ δεν θα ακουμε συνεχώς διαπιστώσεις με ειρωνική χροιά.
Είναι ξεκάθαρα εμμονικοί, όποιος δεν το βλέπει μάλλον είναι εμμονικός και ο ίδιος.
Βασικά αυτό πουλανε όλες αυτές οι εκπομπες. Εμμονές για εμμονικους.Προσωπικά με κουράζουν πια. Δεν ξέρω γιατί;
Επίσης απεχθάνομαι την κακοπροαίρετη ειρωνεία. Άλλο πραγμα το πειραγμα και άλλο να εργαλειοποιεις την ειρωνεία για να αναφερθείς σε σοβαρά θέματα.Είναι ξεκάθαρα προπαγανδιστικο εργαλειο από την αρχαιότητα ως σήμερα. Το θέμα είναι πως όταν χρησιμοποιείται εργαλείο για κάτι που γινεται και χωρίς αυτο, τότε είτε το κοινό ειναι υποδεέστερο των συνθηκών και συζητήσεων είτε ο ομιλητής καλυπτει με τεχνάσματα την αλήθεια.
Τα σοβαρά θέματα λέγονται με ευθύτητα και "αντρικα"... Όταν αρχίσουν οι ειρωνείες χάνεται η συζήτηση σε ηλίθια και άσκοπα λόγια.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για πες ρε Κριουζεράκο, τι θεωρείς σωστό, βάσει ιδεολογίας;
Εγώ θα σου απαντήσω μπεσαλίδικα, σαν σωστός Κομμουνιστής. Για μένα ήταν λάθος να κατέχει το ΚΚΕ καπιταλιστική επιχείρηση (Τυποεκδοτική). Θα έπρεπε να έχει τυπογραφείο μόνο για να εκδίδει τα δικά του έντυπα (Ριζοσπάστης, Κομμουνιστική Επιθεώρηση, βιβλία κλπ) και να μην λειτουργεί με καπιταλιστικούς όρους. Όταν ο Κουτσούμπας το έκλεισε αυτό, εσύ γιατί εναντιώθηκες; Δεν ήταν σωστό, βάσει Κομμουνιστικών Αρχών;
Το ΚΚΕ από το 1975 είχε και έχει επιχειρήσεις...
Εχει επιβάλλει και την ασυλία στα οικονομικά του, που αρνείται τον έλεγχο και το αποδέχονται οι άλλοι κομματικοί .Λογικό. Αλλωστε οι ίδιοι χρωστάνε εκατομμύρια σε δανεικά και αγύριστα, τι να πουν στο ΚΚΕ.
Ετσι το να λέμε ότι θα έχουμε επιχειρήσεις , αλλά θα είναι σαν μην έχουμε, είναι μία αριστερή βερσιόν των λόγων του Παίσιου...
Προσωπικά ελάχιστα με νοιάζουν αυτά . Είναι πταίσματα . Η γενικότερη πολιτική είναι που κρίνουμε , ιδιαίτερα για όσες πολιτικές, έχουν μείνει 100 χρόνια πίσω και θέλουν κράτος - πατερούλη και γενικά πατερούλη...
Μην ξεχνάμε και τους άλλους της άλλης πλευράς με τις ιερές εμμονές , που τους πείραξε το αστείο του Μόσιαλου....
-
Συγγνώμη αλλά αυτό δεν είναι αστείο. Είναι ο ορισμός της ύβρης και της βλασφημίας.
-
Δεν ειπώθηκε έτσι, ως ύβρις και ως βλασφημία.
Ειπώθηκε ότι άνθρωποι που δέχονται κάτι ως Δόγμα, δηλαδή χωρίς να ψάχνουν απόδειξη, ως μέρος της Θρησκείας, ταυτόχρονα ψάχνουν τσιπαρίσματα και περίεργα πράγματα στα εμβόλια , όταν δίπλα τους πεθαίνουν 100 άνθρωποι την ημέρα και όταν οι ίδιοι έχουν κάνει 10-15 εμβόλια ως παιδιά και έφηβοι.
Θα μπορούσα μάλιστα να πω ότι θεολογικά είναι Υβρις προς τον Θεό ή στάση των ανεμβολίαστων, αφού αρνούνται την βοήθεια της Επιστήμης, την οποία ασκούμε με την βοήθεια της Γνώσης που μας έδωσε ο Θεός.
Ανεξάρτητα πως λοιπόν το πιστεύει κανείς , ο εμβολιασμός και η Πίστη δεν είναι αντίθετα .
-
Όσοι φίλοι απεχθάνεστε τον διχασμό, νομίζω πως καλό θα ήταν αν συμφωνείτε κι εσείς, όταν κάποιος θίξει μια "επιλογή" σας να μην τον κάνετε εχθρό σας, να μην του επιτίθεστε και ανοίγετε πόλεμο.
Το γλυκάνισο στο τσίπουρο κι ο Μητσοτάκης είναι λάθος επιλογή, καταστροφική, έτσι πιστεύω!
Δεν θέλω κανένα από τα δύο.
Οι άνθρωποι που το πίνουν με γλυκάνισο ή ψήφισαν Μητσοτάκη, μπορεί σαν άτομα να είναι πιο ικανοί από μένα, πιο καλοί ή όχι και τόσο καλοί, λιγότερο ή περισσότερο μάγκες, πιο φτωχοί ή πιο πλούσιοι ή απλά αδιάφοροι. Αλλά κάνουν λάθος επιλογή (κατά τη γνώμη μου). Δεν είναι εχθροί μου. Αν αυτοί αρχίζουν να με βρίζουν και να μου επιτίθενται, επέρχεται διχασμός.
Μπορώ να αποδείξω με επιχειρήματα γιατί είναι λάθος το γλυκάνισο. Άσχετα αν αυτό μας πλασάρουν παντού κι αυτό ξεκινάμε να πίνουμε. Κι ο Μητσοτάκης. Πως θα γίνει να μη με θεωρούν εχθρό τους όσοι έκαναν μια λάθος (κατ εμένα) επιλογή; -
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Συγγνώμη αλλά αυτό δεν είναι αστείο. Είναι ο ορισμός της ύβρης και της βλασφημίας.
Γιατί είναι υβριστικό και βλάσφημο;
Αν κάποιος θρησκευόμενος πιάσει το νόημα του Χριστιανισμού, είναι πιο "χριστανικό" να αποδεχθεί πως δεν υπάρχουν νόθα και γνήσια παιδιά του Θεού, όλα είναι παιδιά του.
Αλλιώς φέρεται ως Φαρισαίος που πάει σε φανταχτερες τελετές για να ικανοποιεί τον εγωισμό του και να συμπλέει με τους άρχοντες. -
Για το γλυκάνισο στο τσίπουρο θα συμφωνήσει το 99%, είμαι σίγουρος. Στο άλλο θέμα, αλίμονο αν θεωρούμε εχθρό κάποιον που έκανε διαφορετική επιλογή από εμάς. Άλλωστε αυτά γίνονται μόνο στα κομμουνιστικά καθεστώτα που αν διαφωνήσεις είσαι αυτόματα εχθρός του κράτους και σε τρώει η μαρμάγκα…
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για το γλυκάνισο στο τσίπουρο θα συμφωνήσει το 99%, είμαι σίγουρος. Στο άλλο θέμα, αλίμονο αν θεωρούμε εχθρό κάποιον που έκανε διαφορετική επιλογή από εμάς. Άλλωστε αυτά γίνονται μόνο στα κομμουνιστικά καθεστώτα που αν διαφωνήσεις είσαι αυτόματα εχθρός του κράτους και σε τρώει η μαρμάγκα…
Και στις χουντες, και απ τον Μεταξά στο μετεμφυλιακό ελληνικό κράτος μέχρι την Αλλαγή που καταργήθηκαν τα πιστοποιητικά φρονημάτων, μη νομίζεις γίνεται αυτό μόνο στα Σοβιετ.
-
Δεν καταργήθηκαν με την αλλαγή. Απλά άλλαξαν χρώμα. Την περίοδο 81-89 που θεωρούσαν τους εαυτούς τους ατρωτους και αιώνιους είχαν πλήρη χρήση οι φάκελοι.
-
Και στις χουντες, και απ τον Μεταξά στο μετεμφυλιακό ελληνικό κράτος μέχρι την Αλλαγή που καταργήθηκαν τα πιστοποιητικά φρονημάτων, μη νομίζεις γίνεται αυτό μόνο στα Σοβιετ.
Έχεις απόλυτο δίκιο και συμφωνώ. Το πιο σωστό θα ήταν να γράψω «σε όλες τις δικτατορίες».
-
Έχεις απόλυτο δίκιο και συμφωνώ. Το πιο σωστό θα ήταν να γράψω «σε όλες τις δικτατορίες».
Οπότε βλέπεις πως όντως γίνεται αυτό που έγραψα πριν και στη Δημοκρατία μας, κι όποιος γράψει κακό για την κυβέρνηση, κάποιοι τον κάνουν εχθρό τους.
-
Με είδες να διαφωνώ? Παντού και πάντοτε υπάρχουν κάποιοι που έχουν τσιμεντόστοκο αντί για μυαλό.
-
Κωστα οπως θα εχεις αντιληφθει το προβλημα δεν εχει να κανει με το τι εγραψες αλλα με το πως δυναται να το ερμηνευσει ο αλλος.
Βασικα αυτο ισχυε για τα αρχαια κειμενα. Πλεον και της Νεας Ελληνικης θεωρουνται δυσκολα. -
Έγραψε πως αυτοί που κάνουν εχθρό όποιον δεν συμφωνεί με κάποια επιλογή τους π.χ. γράψει κακό για την κυβέρνηση, έχουν τσιμεντόστοκο (μεταφορικά) για μυαλό, φαντάζομαι συμφωνούμε στο τι έγραψε.
-
Έγραψε πως αυτοί που κάνουν εχθρό όποιον δεν συμφωνεί με κάποια επιλογή τους, έχουν τσιμεντόστοκο (μεταφορικά) για μυαλό, φαντάζομαι συμφωνούμε.
Καμια σχεση αλλα εδω θα τα χαλασουμε? Εσυ αλλωστε εχεις το αλαθητο.
-
Όχι δεν έχω αλάθητο, αλλά στα δύσκολα νέα ελληνικά, αυτό έγραψε. Διόρθωσε με.
-
Να το ξαναγράψω? Όσοι βλέπουν σαν εχθρούς όποιον διαφωνεί μαζί τους είναι απλά κάφροι, χωρίς ίχνος εγκεφάλου. Είναι σαν εκείνους που πλακώνονται για το Ολυμπιακός Παναθηναϊκός πχ...σκοτώνονται στο ξύλο λες και έχουν κάτι να χωρίσουν....είναι λογικό αυτό?
-
#mono_me_glykaniso
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2