-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πρώτη φορά βλέπω κυβέρνηση να κυβερνά σχεδόν 3 χρόνια και σε κάθε κριτική η απάντηση είναι , το τι έκαναν οι προηγούμενοι.
Με το συμπάθειο δλδ, αλλά το γράφεις σοβαρά αυτό;
Πιθανότατα έχεις δίκιο, αλλά σε τέτοιο βαθμό; Δε ξέρω ίσως τα μεγαλοποιώ εγώ....
-
Mε βάση τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, ήταν μονόδρομος η λύση Ανδρουλάκη.
Πας μήπως σου βγει η ανανέωση και αυξήσεις τα ποσοστά σου ή θα εξαφανιστείς αργά ή γρήγορα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Λοβέρδος βαρίδι ακόμα και αν είναι αθώος στην υπόθεση Νοβάρτις. Ξεκάθαρα συμβολίζει το παλιό...
ΓΑΠ τι να πεις πραγματικά...;;;Ανδρουλάκης μου λένε ΠΑΣΟΚτζήδες που είναι πολύ μέσα στα πραγματα του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 30 χρόνια, ότι είναι ''κωλόπαιδο''. Δεν ξέρω τι γνωρίζουν...;;;
Τίποτα δεν έχει τελειώσει πάντως γιατί ο Βαγγέλας έριξε 10 μονάδες στον Κούλη και στον 2ο γύρο έπαθαν VODAFONE και το έφερε τούμπα...!!!;;;
-
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Mε βάση τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, ήταν μονόδρομος η λύση Ανδρουλάκη.
Ή πας μπας και σου βγει η ανανέωση και αυξήσεις τα ποσοστά σου ή θα εξαφανιστείς αργά ή γρήγορα.
Λοβέρδος βαρίδι ακόμα και αν είναι αθώος στην υπόθεση Νοβάρτις. Ξεκάθαρα συμβολίζει το παλιό...
ΓΑΠ τι να πεις πραγματικά...;;;Ανδρουλάκης μου λένε ΠΑΣΟΚτζήδες που είναι πολύ μέσα στα πραγματα του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 30 χρόνια, ότι είναι ''κωλόπαιδο''. Δεν ξέρω τι γνωρίζουν...;;;
Τίποτα δεν έχει τελειώσει πάντως γιατί και ο Βαγγέλας έριξε 10 μονάδες στον Κούλη και στον 2ο γύρο έπαθαν VODAFONE και το έφερε τούμπα...!!!;;;
το μπασοκ εχει αλλαξει παρα πολυ με την νεα γενια που ηρθε πριν μερικα χρονια. εχει πηξει στα αιδοιοπανα που καλλιεργησαν οι ζιβαγκοι. δεν μπορω να πω περισσοτερα αλλα λογω θεσμικης ιδιοτητας αλλα ε, εχω κατι ονοματεπωνυμα.
-
Έτσι έχουν τα πράγματα. Όλα αυτά ακριβώς.
Διόλου απίθανο το gap να..."γυρίσει".
Πάντως η πλάκα είναι η "μεγάλη συμμετοχή" και η ανακοίνωση αποτελεσμάτων σε τμηματα που αν ενωνες όλους τους ψηφίσαντες ζητημα αν γέμιζες ένα βαγόνι του μετρό. -
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έτσι έχουν τα πράγματα. Όλα αυτά ακριβώς.
Διόλου απίθανο το gap να γυρίσει.
Πάντως η πλάκα είναι η "μεγάλη συμμετοχή" και η ανακοίνωση αποτελεσμάτων σε τμηματα που αν ενωνες όλους τους ψηφίσαντες ζητημα αν γέμιζες ένα βαγόνι του μετρό.Τόσος ντόρος για ένα κόμμα που έχει περίπου τα ποσοστά του ΚΚΕ.
Να είναι το ότι άμα πάρει μπρος θα κόψει ψήφους από τον Αλιέξη; (ναι, αλλά στην πολιτική ποτέ μην λές ποτέ και το ποιος θα συνεργαστεί με ποιον σε δεδομένες συνθήκες είναι αγνωστο...)
Να είναι το οτι πολλοί δημοσιογράφοι φάγανε γλυκό ψωμί και "ανδρώθηκαν" επί πασοκ και το βλέπουν με μια γλυκιά νοσταλγία;
Δυσανάλογος ντορος πάντως σε σχέση με την τωρινή του εκλογική δύναμη. -
Μα προφανώς για να κάνει ζημιά στο ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάτσει η σκόνη όμως. Άσε που περνά στο ντουκου ειδησεογραφικά τουλάχιστον η πρακτική κατάρρευση του ΕΣΥ από τους γεννημένους απατεώνες.
-
Ο βασιλιάς της σκόνης: https://www.youtube.com/watch?v=XjVdTujH_bU
-
Ότι και να βγεί στο κιναλ , μια χαρά τον βολεύει τον αλέξη.
Αν βγει ο λοβέρδος , τότε λογικά όλοι οι υπόλοιποι θα φύγουν με καράβι είτε προς τη μία είτε προς την άλλη πλευρά. Μετά θα φύγει και ο ίδιος προς νέα λιμάνια.
Οι υπόλοιποι δύο είχαν εκφραστεί στο παρελθόν θετικά στην ενοποίηση του χώρου στον περιβόητο πόλο της σοσιαλοδημοκρατίας. Επίσης ο Γ.Α.Π. ήταν και πρόεδρος της διεθνούς
Αυτό είναι φανερό ήδη από τις συναινέσεις που σχεδιάζονται για τις δημοτικές εκλογές. Όποιος είναι σε επαρχιακό δήμο ( γιατί για τους κεντρικούς των μεγάλων πόλεων είναι νωρίς να διαρρεύσει το θέμα) , και ασχολείται λίγο , θα έχει ακούσει ότι μαγειρεύονται συνεχώς οι συνδυασμοί. Έχει το γέλιο του η όλη ιστορία καθώς κάθε χώρος προωθεί τον "δικό" του, αλλά η κοινή γραμμή να τα βρούνε, υπάρχει εκατέρωθεν. Έχω μια υποψία ότι ένας εκ των "χαμένων" της χθεσινής Κυριακής θα (αυτο)προταθεί για κοινός υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.
Ο ένας ξέρει ότι βάσεις στην αυτοδιοίκηση δεν έχει, ενώ ο άλλος έχει , αλλά δεν έχει ψηφοφόρους πια, οπότε γλυκιά συγκολλητική ουσία, η προοπτική εξουσίας.Οι του σύριζα πάντως μετά τη σφαλιάρα που έφαγαν στις τελευταίες δημοτικές , είναι αποφασισμένοι για μεγάλες "συναινέσεις".
Είχα και έχω μια υποψία ότι θα βγεί ο Γ.Α.Π. και όλο λέω να το παίξω στοίχημα , έδινε και καλή απόδοση, αλλά σκαλώνω... -
13,4% ανάπτυξη το Γ τρίμηνο....ετοιμάστε τα επίχρυσα σερβίτσια...
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
13,4% ανάπτυξη το Γ τρίμηνο....ετοιμάστε τα επίχρυσα σερβίτσια...
Από ύφεση (φαγαμε σχεδόν μισό χρόνο με lockdown πάλι) ή κανά πενιχρό 0.4% προφανώς πολύ καλύτερα. Οι "διαλυμμένοι" γείτονες θα βγάλουν κανά 7.5% ανάπτυξη φέτος, να δούμε αν θα είναι η πρώτη φορά που θα τους ξεπεράσουμε εδώ και χρόνια (αυτό για μένα θα είναι ακόμη πιο άμεσο "μήνυμα" προς τον ερντο από τα ραφάλ και τις μπελάρες).
-
Έλα να πέφτουν τα στοιχήματα....
-
Τζάμπα η χαρά fiverg:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita
Όλα αυτά τα χρόνια οι "διαλυμένοι" κλείνουν και κλείνουν την ψαλίδα. Για μάντεψε: Μας περνάνε για πρώτη φορα επί Τσιταχ, Μωυσή, Τίγρη της Μεσογείου και άλλα της πέτσας...
-
Εγώ περισσότερο ανησυχώ που μας περνάει η Γροιλανδία πάντως….
-
Τζάμπα η χαρά fiverg:
Όλα αυτά τα χρόνια οι "διαλυμένοι" κλείνουν και κλείνουν την ψαλίδα. Για μάντεψε: Μας περνάνε για πρώτη φορα επί Τσιταχ, Μωυσή, Τίγρη της Μεσογείου και άλλα της πέτσας...
Καλά, εγώ στον ρυθμο ανάπτυξης αναφερόμουνα, όχι στο GDP. Γιατί αν καταφέρουμε (χλωμό) να διατηρήσουμε διαφορά στον ρυθμό ανάπτυξης και τα επόμενα χρόνια, θα έρθει και το GDP και όλα.
Εμείς είχαμε στο "απόγειο" 2008 καπου 31000 και οι απέναντι τότε 11000. Και ναι μεν τα μνημόνια κλπ αλλά εμείς "απλά" πέσαμε στις 28, αυτοί όμως το τριπλασίασαν! Άρα, παρόλο που είναι κράτος διεφθαρμένο ως το κόκκαλο, περισσότερο και από το δικό μας, κάτι κάνουν διαφορετικά. Τι; Έλα μου ντε. Ας ψάξει ο καθείς να δει. Για δείτε π.χ. τον "κατώτατο" εκεί και πως έχει πέσει από το 15 ενώ το ΑΕΠ ανεβαίνει... Ωραίο να μιλάς για την ανάπτυξη των δίπλα, των Ρουμάνων, των όποιων, αλλά όταν έρχεται με "εργαλεία" που δεν τα αποδεχόμαστε ως κοινωνία (και καλά κάνουμε) μην θαυμάζουμε κιόλας.
-
Σε αυτές τις χώρες το μέγεθος, η ταχύτητα λήψης αποφάσεων που βολεύουν τις επενδύσεις και η γεωγραφική θέση είναι σημαντικοτατα.
Τρίτο και βασικό, οι μηδενικοι δασμοί σε αγορές με δυνατότερο νόμισμα.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε αυτές τις χώρες το μέγεθος, η ταχύτητα λήψης αποφάσεων που βολεύουν τις επενδύσεις και η γεωγραφική θέση είναι σημαντικοτατα.
Τρίτο και βασικό, οι μηδενικοι δασμοί σε αγορές με δυνατότερο νόμισμα.
Ταχύτητα λήψης αποφάσεων=κάνουμε ό,τι βολεύει τον επενδυτή και δεν π.χ. βολοδέρνουμε με προσφυγές επί προσφυγών στο "ΣτΕ", ούτε ανοίγουμε διάλογο με "επιτροπές κατοίκων" για το αν θα γίνει η επένδυση. Θέλουμε εδώ κάτι τέτοιο;
-
Εκεί είναι όλη η υπόθεση όλων των κυβερνήσεων κατά την άποψη μου όπως το βλέπω.
Στο που να θέσουμε το κατάλληλο όριο οπου όλοι να βάλουν νερό στο κρασί τους σε έναν κοινό τόπο συμφωνίας.
Αν με ρωτάς, τα ανώτατα όρια θα τα έβαζα σε δημοψήφισμα.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τζάμπα η χαρά fiverg:
Καλά, εγώ στον ρυθμο ανάπτυξης αναφερόμουνα, όχι στο GDP. Γιατί αν καταφέρουμε (χλωμό) να διατηρήσουμε διαφορά στον ρυθμό ανάπτυξης και τα επόμενα χρόνια, θα έρθει και το GDP και όλα.
Εμείς είχαμε στο "απόγειο" 2008 καπου 31000 και οι απέναντι τότε 11000. Και ναι μεν τα μνημόνια κλπ αλλά εμείς "απλά" πέσαμε στις 28, αυτοί όμως το τριπλασίασαν! Άρα, παρόλο που είναι κράτος διεφθαρμένο ως το κόκκαλο, περισσότερο και από το δικό μας, κάτι κάνουν διαφορετικά. Τι; Έλα μου ντε. Ας ψάξει ο καθείς να δει. Για δείτε π.χ. τον "κατώτατο" εκεί και πως έχει πέσει από το 15 ενώ το ΑΕΠ ανεβαίνει... Ωραίο να μιλάς για την ανάπτυξη των δίπλα, των Ρουμάνων, των όποιων, αλλά όταν έρχεται με "εργαλεία" που δεν τα αποδεχόμαστε ως κοινωνία (και καλά κάνουμε) μην θαυμάζουμε κιόλας.
Σίγουρα...και εμείς "μόνο" τρεις χιλιαδιτσες χάσαμε, αλλά πολλοί έχασαν το μισό τους μισθό/συνταξη, άλλοι μετανάστευσαν, άλλοι έμειναν για χρόνια άνεργοι και όσοι άντεξαμε, πυρρειος η "νίκη" μας αφού είμαστε σε σεληνιακό τοπίο, ειδικά οι μικροι ΕΕ.
Άρα, οι δείκτες αυτοί δεν ισχύουν για όλους. Απλά σου έδωσα ένα αντιπαράδειγμα γιατι το μπλε σανό του 13+% ανάπτυξη το 3ο τρίμηνο φέτος σε σχέση με πέρσι είναι το ίδιο αστείο όσο εκείνο το περιβόητο 0,3% της Αντωνελλας όταν βρωμοκοπουσε το πολιτικό της πτώμα...
Τα success stories των πρώην ανατολικών χωρών ήταν αναπόφευκτα όταν ξεκινάς από τον πάτο. Πιο κάτω είχε μόνο αφρικανικές χώρες στην κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ. Εμεις καταφέραμε να αυτοκτονήσουμε και όπως έχω χιλιοπει τιμωρήσαμε τον ένα υπεύθυνο αλλά ο άλλος ξανακυβερνα, οπότε (δυστυχώς) καλώς τα παθαινουμε αφού δεν μαθαίνουμε*.
ΥΓ: Αν μη τι άλλο ας τις θαυμάσουμε και λίγο ρε παιδγιά...τροφοδοτησαν τα όνειρα τόσων και τόσων alpha males με τις γυναίκες τους. Τώρα πεη-back, και κατρουλιο μεχρι και από τις δισεγγονες του Χοτζα, για να μην πάμε στις τέρμα awkward καταστάσεις όπου αστοί μπορεί να κάνουν συμπετέρια και στη γάμο να χορεύουν τραπ με τα ξαντερφια της νύφης/γαμπρου.
*Ράλι της Αττικής πάει σουμπιτο για αναβολή. Μηηηηπως λεω μηπως οι λογαριασμοί ρεύματος των επαγγελματικών χώρων πολλών αγωνιζόμενων (χαλαρά 8/10 ΕΕ) έχουν αρχίσει να δείχνουν τις δονταρες τους;
-
ΠΩωωωωωωω
χάνομαι στις ματάρες τις.... ακούω μόνο βουητό βλέποντας τις χειλάρες τις να ανοιγοκλείνουν ... πατέρα δεν νιώθω καλά ...
Edit : τελικά τι έλεγε στο βίντεο βρε παιδιά?
-
Κάτι για τον εμβολιασμό και την εξάπλωση της Όμικρον,θα έλεγε!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2