-
H Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο σκίτσο του νέου i10 το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα το Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.
Χαρακτηριστικά του η μεγάλη μάσκα, οι ανάγλυφες επιφάνειες και οι έντονες ακμές.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η σχεδίαση και η εξέλιξή του έχει γίνει στην Ευρώπη όπου βρίσκεται και το εργοστάσιο παραγωγής.Στην γκάμα κινητήρων θα υπάρχουν ο 3κύλινδρος 1.0, ο 4κύλινδρος 1,2 ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τον 1.0 Τ-GDi.
https://www.drive.gr/news/nea-montela/pro-ton-pylon-neo-hyundai-i10
-
H Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο σκίτσο του νέου i10 το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα το Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.
Χαρακτηριστικά του η μεγάλη μάσκα, οι ανάγλυφες επιφάνειες και οι έντονες ακμές.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η σχεδίαση και η εξέλιξή του έχει γίνει στην Ευρώπη όπου βρίσκεται και το εργοστάσιο παραγωγής.Στην γκάμα κινητήρων θα υπάρχουν ο 3κύλινδρος 1.0, ο 4κύλινδρος 1,2 ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τον 1.0 Τ-GDi.
https://www.drive.gr/news/nea-montela/pro-ton-pylon-neo-hyundai-i10
-
Το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 20 χλστ., χάρη στα φαρδύτερα πίσω φτερά. Το μήκος του μεταξονίου αυξήθηκε κατά 40 χλστ. για βελτιωμένες επιδόσεις στον τομέα των χώρων, ενώ χάρη στους κοντύτερους προβόλους, το συνολικό του μήκος είναι μεγαλύτερο κατά μόλις 5 χλστ. Ο δε χώρος φόρτωσης, ο οποίος διαθέτει χαμηλότερο κατά 29 χλστ. κατώφλι φόρτωσης, είναι από τους καλύτερους στην κατηγορία Α έχοντας χωρητικότητα 252 λίτρων.
Σχεδιαστικά, σημείο αναφοράς για το τρίτης γενιάς Hyundai i10 είναι οι πιο «όρθιες» κολώνες, τα φώτα ημέρας στο εμπρός μέρος, τα οποία βρίσκονται εγκατεστημένα στο «εσωτερικό» της ανανεωμένης γρίλιας, ενώ το δικό τους ρόλο στη διαμόρφωση μιας πιο δυναμικής εικόνας «παίζουν» τα ανανεωμένα φωτιστικά σώματα και οι τροχοί των 16 ιντσών, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι στο νέο i10 για πρώτη φορά.
Στο εσωτερικό διακρίνεται οθόνη αφής 8 ιντσών (η μεγαλύτερη σε μέγεθος στην κατηγορία), η οποία βρίσκεται εγκατεστημένη ψηλά στην κεντρική κονσόλα. Από εκεί και πέρα, το σύστημα infotainment υποστηρίζει τις εφαρμογές Android Auto και Apple Car Play, ενώ προαιρετικά διατίθεται σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητού και κάμερα οπισθοπορείας.
Σε ό,τι αφορά τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, το νέο i10 εξοπλίζεται μεταξύ άλλων με τα Automatic Emergency Braking, Lane Keep Assist, Forward Collision-Avoidance Assistance, Intelligent Speed Limit Warning και Driver Attention Warning, ενώ με την αρωγή του συστήματος Bluelink ο ιδιοκτήτης μπορεί μέσω της σχετικής εφαρμογής να εντοπίσει το αυτοκίνητό του, να ενημερωθεί για τις τιμές καυσίμων στα κατά τόπους πρατήρια αλλά και να «στείλει» στο αυτοκίνητο οδηγίες για την πλοήγησή του μέσω κινητού τηλεφώνου.
Το νέο Hyundai i10 θα κατασκευάζεται στην Τουρκία και θα είναι διαθέσιμο στις κατά τόπου αγορές ήδη από το λανσάρισμά του με δύο μηχανικά σύνολα. Και συγκεκριμένα με έναν 3κύλινδρο 1.000άρη με απόδοση 67 ίππων και 96 Nm, καθώς και με έναν επίσης ατμοσφαιρικό 1.200άρη, με 4 στο σύνολο κυλίνδρους και απόδοση 84 ίππων και 118 Nm. Και οι δύο συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο με 5 σχέσεις μετάδοσης ή με ένα αντίστοιχο αυτοματοποιημένο.
-
Τα νέα led ημέρας τύπου καυλοσπυρου δεν με ενθουσίασαν.
-
Πολύ φόρντ μοιάζει . Αμα άλλαζες το σήμα , άνετα γινόταν ΚΑ .
-
-
Πολύ άσχημο κατά την γνώμη μου, το αντίστοιχο picanto φαίνεται πολύ ανώτερο.
-
Αρκετά ακριβό, 600 ευρώ καπέλο σε σχέση με το picanto. με βάση αυτές τις τίμιες το N line με 1.0 T-GDI θα φτάνει τα 16κ.
-
16.000 ευρω θα ελεγα πως ειναι υποφερτα αρκει να χε και adaptive cruise control.... αυτο του λειπει για να ειναι υπεραρκετο για ενα δευτερο αυτοκινητο ή αυτοκινητο ενος ζευγαριου.
-
Εχεις μια 'αγαπη'/κολλημα με το adaptive cc lap εεε; Εγω απο την αλλη το βρίσκω απο τα πιο άχρηστα στοιχεια εξοπλισμου! Καλοδεχουμενο αλλα ποτε δεν θα πληρωνα για αυτο, ουτε ειναι κριτηριο αγορας για εμενα.
-
Ποιος είναι ο ρόλος του i10; Ο ρόλος του είναι να εξυπηρετεί τους ανθρώπους των μεγαλουπόλεων όπου ο χώρος στάθμευσης είναι περιορισμένος, επομένως οποιαδήποτε αύξηση του όγκου δε θεωρείται πλεονέκτημα. Μειωμένη κατανάλωση, που απ' ό,τι διάβασα, δεν έχει σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Χαμηλή τιμή, που επίσης, δεν έχει.
Όλα όσα έχει περί ασφάλειας, καλώς τα έχει γιατί αυτού του είδους τα αυτοκίνητα υστερούν σε αυτόν τον τομέα. Αλλά νομίζω ότι δύσκολα θα πείσει το αγοραστικό κοινό να χώσει το χέρι τόσο βαθιά στην τσέπη. -
Τσιμπημένο αρκετά κατά τη γνώμη μου το νέο i10...
Είχα για μια εξαετία το i10 δεύτερης γενιάς (μοντέλο 2011) με τον 1.2 κινητήρα, σβέλτο, οικονομικό, το χρησιμοποιούσα καθημερινά για αστικές μετακινήσεις και είχα κάνει και μερικά ταξιδάκια στα Τρίκαλα Κορινθίας! Τότε μου είχε κοστίσει καινούριο 9.750 € σε ασημί μεταλλικό χρώμα, με δώρο συναγερμό, από την komvos (που έκλεισε 2 χρόνια μετά αν θυμάμαι καλά).
-
Ναι Φανη, το εχω αγαπησει....αυτοκινητο χωρις acc σε αυτο το υψος χρηματων θεωρω πως ειναι φαουλ.
Το εχουν τα suzuki και ειναι οτι καλυτερο σε εξοπλισμο. Κανεις ταξιδακια σαν να εισαι επιβατης...., μπορεις να κοιτας οσο μπορεις βεβαια και δεξια αριστερα και βλεπεις πραγματα πουβως οδηγος τα χανεις.
Αν κα εις ταξιδι 2 με 3 ωρςς φτανεις πολυ πιο ξεκουραστος....διοτι δεν ειχες συνεχως την προσοχη σου στο 100% μαι ετσι δεν νιωθεις κουραση.
Μπορω να δεχτω να μην εχει κλιμα, ζαντες , δερμα, ηλιοροφη κτλ
Πλεον χωρις acc...δεν το δεχομαι.
Ειναι απλα τελειο εργαλειο..
Το kuga εχει;;;
-
Ναι Φανη, το εχω αγαπησει....αυτοκινητο χωρις acc σε αυτο το υψος χρηματων θεωρω πως ειναι φαουλ.
Το kuga εχει;;;
Εγώ ακριβώς το ανάποδο, το θεωρώ ανούσιο έως και ενοχλητικό και επικίνδυνο να σε πάρει ο ύπνος με την πολλή εμπιστοσύνη στα ηλεκτρονικά.
Όχι το Κούγκα δεν έχει...αλλά και να είχε, αδιάφορο θα μου ήταν. Όπως είπα, πεταμένα λεφτά...καλύτερα να είχε οτιδήποτε άλλο ένα αυτοκίνητο, αντί για το ACC.
-
Βρε αστα αυτα.....
Πηρα την απαντηση που θελα....
ΔΕΝ ΕΧΕΙ
Νια νια νια νια ...ζηλιαααα
Οσο για τον υπνο...ταξιδεψε αν θελεις εσυ με metal στο τερμα.
-
Με 1.90 και ανοιχτή πλάτη, στο προηγούμενο i10 δεν χωρούσε το χέρι μου από τον ώμο μέχρι τον αγκώνα, ακουμπούσε ολόκληρο στην πόρτα, ενώ στο Picanto ήμουν πιο άνετος. Θα ήθελα να δω αν αλλάζει κάτι στο νέο μοντέλο.
-
Γεια & χαρά
Οδηγώντας σήμερα το νέο i10 1,2lt (έκδοσης Premium) αποκόμισα τα εξής
Ας ξεκινήσουμε με τα (-)
Η βαβούρα από τον κινητήρα είναι έντονη ακόμα και στις χαμηλές στροφές
Κοπανάει αρκετά, ακόμα και στα συνήθη κυκλικά καπάκια σε μεσαίες ταχύτητες
Στα (+)
Πολύ καλό κιβώτιο, βολικό, ξεκούραστο και με αίσθηση σαφήνειας
Μοτέρ, τραβάει από χαμηλά και κινεί άνετα το αμάξωμα, χωρίς να το καθιστά 'νευρώδες' (για όσους, ωσάν την αφεντιά μου, δεν τους ταιριάζει το 'σπορτίφ')
Κατά τ' άλλα, χώροι εξαιρετικοί και καμπίνα ποιοτική, για A-seg πάντα.
Γενικότερα, μολονότι δε δικαιώνει- τουλάχιστον, απόλυτα- τις εξαγγελίες της Hyundai περί θορύβου και κραδασμών, είναι fun to drive και εμπνέει σιγουριά.
Ευπρόσδεκτα, φυσικά, σχόλια και παρατηρήσεις και από άλλους συμφορουμίτες!
-
Επειδή έχω με τον ίδιο κινητήρα μοντ 2017 και μέσα ο κινητήρας δεν ακούγεται αν δεν ξεπεράσεις τις 4000rpm,μου φαίνεται απίστευτο το νέο να έχει χειρότερη ηχομόνωση! Να σου πω πως είναι αισθητά πιο αθόρυβο απο το άλλο μου αυτοκίνητο Mazda 6 του 2008! Επίσης στην έκθεση που το είχα δει στο Ελληνικό, ήταν και αισθητά πιο ευρύχωρο.
-
Επειδή έχω με τον ίδιο κινητήρα μοντ 2017 και μέσα ο κινητήρας δεν ακούγεται αν δεν ξεπεράσεις τις 4000rpm,μου φαίνεται απίστευτο το νέο να έχει χειρότερη ηχομόνωση! Να σου πω πως είναι αισθητά πιο αθόρυβο απο το άλλο μου αυτοκίνητο Mazda 6 του 2008! Επίσης στην έκθεση που το είχα δει στο Ελληνικό, ήταν και αισθητά πιο ευρύχωρο.
Καλησπέρα / καλημέρα, φίλε
Πράγματι, είναι εξαιρετικά ευρύχωρο, όπως επίσης και ποιοτικότατο μέσα, για την κατηγορία.
Όσον αφορά το θόρυβο, στην πρώτη επαφή αντιλήφθηκα αυτό που γράφω, ιδίως με ανοιχτά τα παράθυρα οδηγού-συνοδηγού.
Κυριακή κοντή γιορτή όμως, παρέλειψα να προσθέσω ότι εντέλει το αγοράσαμε και το παραλαμβάνουμε λίαν συντόμως
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι!
Hyundai i10 2020