-
Lap wrote:
Δεν γίνεται να πάρεις την gt line με ανοιχτοχρωμη οροφη;;
Όχι!
Ειναι και καλά η 'σπορ' επιλογή και την ίδια μπούρδα κάνουν και οι: BMW, Mini, Ford, VAG και ίσως και άλλοι. Έχουν συνυφασμένα τα όποια σπορ πακέτα με το σκούρο εσωτερικό (κυρίως μαύρη οροφή). Συμφωνώ ότι σε πολλές περιπτώσεις σκουραίνει χωρίς λόγο το εσωτερικό και το κάνει λιγότερο ευχάριστο (για εμένα).
Γιατί μπούρδα φίλε οτι δεν είναι στα γούστα μας το βαφτίζουμε μπουρδα? αφού όντως δείχνει πιο σπορ, κάτι παραπάνω θα ξέρουν τόσες μάρκες που ανέφερες και το κάνουν. Άλλωστε το gt έχει περισσότερο φωτισμό μέσα σε σχέση με το απλό και σε όποιον περισσεύουν χρήματα για gt δεν θα του λείπουν 2 χιλιάρικα να βάλει μια οροφή να το κάνει μέρα μέσα
Αλλά όπως είπαμε ο καθένας κρίνει με τα μάτια του και την τσέπη του, επιλογες υπάρχουν για όλους
-
Γιατί μπούρδα φίλε οτι δεν είναι στα γούστα μας το βαφτίζουμε μπουρδα?
Το βαφτίζω μπούρδα γιατι:
- Από πουθενά δεν συνάγεται ότι το σκούρο είναι πιο σπόρ. Ποια σχεδιαστική νόρμα λέει ότι σκούρο = σπόρ?
- Γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής (αυτό είναι το κυριότερο)
- Τόσες μάρκες το έκαναν, γιατί έβγαζαν εύκολα χρήματα, αφού χρέωναν κάτι έξτρα με μηδενικό κόστος!
Εννοείται ότι το 'μπούρδα' είναι καθαρά προσωπική μου άποψη, αφού ο καθένας εδώ τις προσωπικές του απόψεις γράφει.
-
Daddy wrote:
Γιατί μπούρδα φίλε οτι δεν είναι στα γούστα μας το βαφτίζουμε μπουρδα?
Το βαφτίζω μπούρδα γιατι:
- Από πουθενά δεν συνάγεται ότι το σκούρο είναι πιο σπόρ. Ποια σχεδιαστική νόρμα λέει ότι σκούρο = σπόρ?
- Γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής (αυτό είναι το κυριότερο)
- Τόσες μάρκες το έκαναν, γιατί έβγαζαν εύκολα χρήματα, αφού χρέωναν κάτι έξτρα με μηδενικό κόστος!
Εννοείται ότι το 'μπούρδα' είναι καθαρά προσωπική μου άποψη, αφού ο καθένας εδώ τις προσωπικές του απόψεις γράφει.
1.Καταρχάς το σπορ το βάφτισες εσύ, στα δικά μου μάτια που έκατσα και στα δύο είπα ότι είναι πιο όμορφο είναι το μαύρο
- Θα συμφωνήσω μαζί σου θα έπρεπε να υπάρχει επιλογή για όλα τα γούστα
Το 3 θα μείνει αναπάντητο γιατί δεν γνωρίζω τι χρεωναν και τι όχι στην προκειμένη περίπτωση του gt είναι στην τιμή του
-
Αληθεια το μαύρο πως βγήκε οτι είναι σπορ;;;;
Το γραφουν και στα προσπεκτους οτι ειναι σπορτιφ η μαυρη οροφη.
Κανονικά σπορτίφ είναι χωρίς μοκέτα οροφής διότι προσθέτει βαρος
-
στα περισσότερα βάζουν μαύρα πλαίσια παραθύρων, μαύρες ράγες, πετάνε μαύρη αεροτομή, σκούρες ζαντες, οροφή, και τα βαφτίσουν σπορ. άντε στα εξωτερικά μέρη, η διχρωμία κάτι δείχνει. η οροφή μέσα δεν ξέρω. ίσως επειδή τα πιο ανοιχτα; χρωματα μέσα δείχνουν μια πιο κυριλέ αίσθηση, σου λέει το μαύρο να το πούμε σπορτίφ, να προσελκύσουμε και νεολαια.
-
Τι διαφορές σε εξοπλισμό έχει η allure έκδοση με αυτήν του puma st line x?
Από ότι είδα λείπει το adaptive cruise control (σκέτο cruise), το blind spot, το κλείδωμα/ξεκλείδωμα χωρίς κλειδί.
Έχει και αλουμινένια πεντάλ και άλλα τέτοια ψιψιψονια αλλά σε 'σημαντικό' επίπεδο πέραν αυτών των τριών έχουμε κάποια άλλη έλλειψη?
-
Τι διαφορές σε εξοπλισμό έχει η allure έκδοση με αυτήν του puma st line x?
Από ότι είδα λείπει το adaptive cruise control (σκέτο cruise), το blind spot, το κλείδωμα/ξεκλείδωμα χωρίς κλειδί.
Έχει και αλουμινένια πεντάλ και άλλα τέτοια ψιψιψονια αλλά σε 'σημαντικό' επίπεδο πέραν αυτών των τριών έχουμε κάποια άλλη έλλειψη?
park pilot, full led lights, fog led lights, B&O sound system, 4 driving modes, 4g connection and wifi hotspot, wireless charging
-
1.Καταρχάς το σπορ το βάφτισες εσύ, στα δικά μου μάτια που έκατσα και στα δύο είπα ότι είναι πιο όμορφο είναι το μαύρο
Δεν το βάφτισα εγώ, αλλά οι ίδιοι οι κατασκευαστές, εδώ και δεκαετίες (BMW M, Audi S/RS, VW R, Ford ST/ST Line και προσφάτως και η Peugeot με τα GT/GT Line). Από που προέκυψε, δεν γνωρίζω.
αλλά σε 'σημαντικό' επίπεδο πέραν αυτών των τριών έχουμε κάποια άλλη έλλειψη?
Ναι την βασικότερη: Full LED φώτα.
-
κάποιο update για το αυτοκίνητο; υπάρχει κάποια αισθητή διαφορά σε επιδόσεις, κατανάλωση, ποιότητα κύλισης κτλ σε σχέση με την αρχή;
-
κάποιο update για το αυτοκίνητο; υπάρχει κάποια αισθητή διαφορά σε επιδόσεις, κατανάλωση, ποιότητα κύλισης κτλ σε σχέση με την αρχή;
Ολα καλα.
Τελευταια εβδομαδα 5λιτρα/100χλμ αλλα βολευε Αττικη οδος για τις περισσοτερες μερες δουλειάς.
Δεν εχει πολλες διαφορες. ακομη δεν εχω φτασει ουτε 3000χλμ. Ειπαμε οτι ο κινητηρας θα αργησει πολυ να πιασει μεγιστη αποδοση/ελαχιστη κατανάλωση. Χρόνια..
Η ποιοτητα κυλισης ειναι καταπληκτικη κατα τη γνωμη μου. Επισης πολυ βολικο στην πόλη και απιστευτο στον αυτοκινητόδρομο. Εχουν δουλεψει ολα τα τμηματα του αυτοκινήτου πλέον, τιποτα περίεργο.
-
Η ποιοτητα κυλισης ειναι καταπληκτικη κατα τη γνωμη μου. Επισης πολυ βολικο στην πόλη και απιστευτο στον αυτοκινητόδρομο. Εχουν δουλεψει ολα τα τμηματα του αυτοκινήτου πλέον, τιποτα περίεργο.
Εγώ δεν κρατήθηκα και το ξαναπήρα για μια δεκάλεπτη βόλτα (με έχουν βαρεθεί αλλά δεν μου το λένε...) και δεν μπορώ να μη σχολιάσω το ότι ο κινητήρας (1.5 με τα 100) δείχνει σαν να βαριέται λίγο να ανεβάσει στροφές, συγκριτικά με αντίστοιχων χαρακτηριστικών κινητήρες πάντα. Βέβαια το αυτοκίνητο είχε περίπου 1000χλμ μόνο και ας ελπίσουμε να ανοίξει κάπως αργότερα. Αυτό είναι και το μόνο ίσως ψεγάδι που βρήκα καθώς και το ότι ακούγεται λίγο μέσα όπως όλα τα diesel βέβαια. Πχ στην εκκίνηση είναι κάπως τραχύς αλλά μετά είναι ήσυχος. Δεν ξέρω αν έχεις την ίδια άποψη.
-
Dublin wrote:
Εγώ δεν κρατήθηκα και το ξαναπήρα για μια δεκάλεπτη βόλτα (με έχουν βαρεθεί αλλά δεν μου το λένε...) και δεν μπορώ να μη σχολιάσω το ότι ο κινητήρας (1.5 με τα 100) δείχνει σαν να βαριέται λίγο να ανεβάσει στροφές, συγκριτικά με αντίστοιχων χαρακτηριστικών κινητήρες πάντα. Βέβαια το αυτοκίνητο είχε περίπου 1000χλμ μόνο και ας ελπίσουμε να ανοίξει κάπως αργότερα. Αυτό είναι και το μόνο ίσως ψεγάδι που βρήκα καθώς και το ότι ακούγεται λίγο μέσα όπως όλα τα diesel βέβαια. Πχ στην εκκίνηση είναι κάπως τραχύς αλλά μετά είναι ήσυχος. Δεν ξέρω αν έχεις την ίδια άποψη.
Τραχυς εννοείς σαν ηχος ή σαν λειτουργία;
Θα τον χαρακτηριζα το αντιθετο, προσωπικά.
Φυσικα δεν ακουγεται τιποτα, και γενικα η ηχομόνωση ειναι σε πολυ υψηλά επιπεδα, και σαν λειτουργία ειναι πολυ γραμματικός και πολιτισμενος. Στην πραγματικοτητα κατι τρικυλινδροι ειναι μάλλον χειρότεροι και στα 2 αυτα χαρακτηριστικά.
Πολλοί με ρωτανε τι μηχανή φοραει, για να καταλάβεις.
Το ειχα πει πολλες φορές, ο κινητηρας αυτος δεν βαζει φωτια στην άσφαλτο, ειναι κινητηρας οικονομίας. Προσεχε, γιατι μαλλον δεν θα σε καλύψει για να διατυπώνεις συνεχεια το ερώτημα.
Βεβαια, αφου το παίρνεις σε td, αρα κρυο, τοτε και τον ταλαιπωρεις αδικα, και δεν παιρνεις αυτο που πρεπει. Ο diesel θελει να πιασει μεγαλυτερη θερμοκρασια λειτουργιας για να αποδώσει (ολοι δηλαδη οι κινητηρες, απλα νομιζω στο diesel φαινεται περισσοτερο η διαφορά).
Επειτα, σιγουρα εχει περιθωρια ανοίγματος ακόμη, αλλα αλλος κινητηρας δεν θα γίνει, τα χαρακτηριστικα του φαινονται απο τώρα.
Υπαρχει ενα 'κολπακι' στο γκαζι, καπως σαν να εχει 2 θεσεις. 1η ειναι πάνκοντη, 2η φευγει αμεσως, ας πουμε με 3η, πατας μεχρι ενα σημειο,και εκει που ειναι να αλλαξεις ταχύτητα πατα λιγο περισσοτερο, και σαν να δινει και αλλη ροπή, νιωθεις εμφανως το τουρμπο και μετα βαζεις τεταρτη και τα λοιπα. Δεν εννοω σανιδα το πόδι κατω (αλλωστε δεν κανει τιποτα ετσι, τσαμπα το πατας, δεν ειναι μηχανικο/καρμπυρατερ!), απλα πρεπει καπως να βρεις αυτες τις 2 θέσεις και το πως λειτουργει το σύστημα.
Επισης γεμισε τες τις ταχυτητες, αν δεν γεμισει η 4η-5η κρεμάνε σχετικα εύκολα. Σου λεει ποτε να αλλάξεις!
Αν παραλάβεις και μετα απο μερικες χιλιαδες εισαι απογοητευμένος, καποιο τσιπάκι ισως βοηθησει ψυχολογικα και πρακτικά, αλλα δεν ξερω τιποτα για αυτά.
-
nico wrote:
Dublin wrote:
Φυσικα δεν ακουγεται τιποτα, και γενικα η ηχομόνωση ειναι σε πολυ υψηλά επιπεδα, και σαν λειτουργία ειναι πολυ γραμματικός και πολιτισμενος. Στην πραγματικοτητα κατι τρικυλινδροι ειναι μάλλον χειρότεροι και στα 2 αυτα χαρακτηριστικά.
Το ειχα πει πολλες φορές, ο κινητηρας αυτος δεν βαζει φωτια στην άσφαλτο, ειναι κινητηρας οικονομίας. Προσεχε, γιατι μαλλον δεν θα σε καλύψει για να διατυπώνεις συνεχεια το ερώτημα.
Βεβαια, αφου το παίρνεις σε td, αρα κρυο, τοτε και τον ταλαιπωρεις αδικα, και δεν παιρνεις αυτο που πρεπει. Ο diesel θελει να πιασει μεγαλυτερη θερμοκρασια λειτουργιας για να αποδώσει (ολοι δηλαδη οι κινητηρες, απλα νομιζω στο diesel φαινεται περισσοτερο η διαφορά).
Επειτα, σιγουρα εχει περιθωρια ανοίγματος ακόμη, αλλα αλλος κινητηρας δεν θα γίνει, τα χαρακτηριστικα του φαινονται απο τώρα.
Υπαρχει ενα 'κολπακι' στο γκαζι, καπως σαν να εχει 2 θεσεις. 1η ειναι πάνκοντη, 2η φευγει αμεσως, ας πουμε με 3η, πατας μεχρι ενα σημειο,και εκει που ειναι να αλλαξεις ταχύτητα πατα λιγο περισσοτερο, και σαν να δινει και αλλη ροπή, νιωθεις εμφανως το τουρμπο και μετα βαζεις τεταρτη και τα λοιπα. Δεν εννοω σανιδα το πόδι κατω (αλλωστε δεν κανει τιποτα ετσι, τσαμπα το πατας, δεν ειναι μηχανικο/καρμπυρατερ!), απλα πρεπει καπως να βρεις αυτες τις 2 θέσεις και το πως λειτουργει το σύστημα.
Επισης γεμισε τες τις ταχυτητες, αν δεν γεμισει η 4η-5η κρεμάνε σχετικα εύκολα. Σου λεει ποτε να αλλάξεις!
Αν παραλάβεις και μετα απο μερικες χιλιαδες εισαι απογοητευμένος, καποιο τσιπάκι ισως βοηθησει ψυχολογικα και πρακτικά, αλλα δεν ξερω τιποτα για αυτά.
Επειδή έχω οδηγήσει όλο τον ανταγωνισμό, συγκριτικά με την ποιότητα κυλισης, ηχομόνωση και επιδόσεις έχω ως πρότυπο το mini countryman (για το οποίο έφαγα μεγαλοπρεπέστατο άκυρο από τη σύζυγό). Και ναι το mini ήταν εμφανως καλύτερο σε αυτους τους τομείς, έχανε βέβαια σε εξοπλισμό και εμφάνιση. Υποψιάζομαι ότι ο hdi είναι φιμώμενος πολύ για να κατέβει όσο το δυνατόν κάτω από τα 100 co2. Επίσης το sport mode σαν κάτι να δίνει τελικά, βελτιώνεται η απόκριση λίγο μεν αλλά κάτι είναι και αυτό.
-
Dublin wrote:
nico wrote:
**Dublin wrote:**Η ποιοτητα κυλισης ειναι καταπληκτικη κατα τη γνωμη μου. Επισης πολυ βολικο στην πόλη και απιστευτο στον αυτοκινητόδρομο. Εχουν δουλεψει ολα τα τμηματα του αυτοκινήτου πλέον, τιποτα περίεργο.
Επειδή έχω οδηγήσει όλο τον ανταγωνισμό, συγκριτικά με την ποιότητα κυλισης, ηχομόνωση και επιδόσεις έχω ως πρότυπο το mini countryman (για το οποίο έφαγα μεγαλοπρεπέστατο άκυρο από τη σύζυγό). Και ναι το mini ήταν εμφανως καλύτερο σε αυτους τους τομείς, έχανε βέβαια σε εξοπλισμό και εμφάνιση. Υποψιάζομαι ότι ο hdi είναι φιμώμενος πολύ για να κατέβει όσο το δυνατόν κάτω από τα 100 co2. Επίσης το sport mode σαν κάτι να δίνει τελικά, βελτιώνεται η απόκριση λίγο μεν αλλά κάτι είναι και αυτό.
Δεν εχω οδηγησει αυτο το Coutryman, τι να πω για τα mini, θελω 2 μερες να μιλάω για αυτά, και εχω μονο κακα να πω, αλλα το προηγουμενο που εχω αρκετη εμπειρία ειναι εμφανως χειροτερο σε ολους τους τομείς απο το 2008.
Πρεπει να εχουν κανει φοβερη δουλεια σε αυτο το τελευταιο Coutryman για να το λες αυτο, αλλα ποιοτητα κύλισης αμφιβάλω οτι εχουν μεγαλες διαφορές ακομη και τωρα. Ποσα χιλιομετρα εφτασες με το Coutryman και που πηγες; με το 2008 στα 160 Εθνικη εισαι σαν σε ράγες.
Το μονο αλλο αυτοκινητο που με εντυπωσιασε οδηγικα ηταν το Sportage, ειδικα για τα κιλα του.
-
Τα είχα δοκιμάσει και τα 2 το ένα μετά το άλλο και στην ίδια διαδρομή και είχα αντιληφθεί διαφορα στην ηχομόνωση, στο mini δεν ακουγόταν σχεδον τίποτα ενώ στο 2008 περνούσε θόρυβος από τη μηχανή, λιγος μεν αλλά περνούσε. Σαν πάτημα σο δρόμο και τα 2 πολύ καλά ενώ το τιμόνι του mini μου φάνηκε να δίνει λίγο καλύτερη πληροφόρηση. Στην επιτάχυνση λίγο πιο σπιρτοζικο επίσης. Τρικυλινδρο το mini να θυμίσω. Τώρα για αξιοπιστία, σέρβις, εγγυήσεις κτλ δεν το έψαξα γιατί βγήκε από τη λίστα αμεσα.
-
Ποιότητα κύλισης και κάντρυμαν είναι έννοιες ασύμβατες ...
Κάπως καλύτερα για τον οδηγό , χάλια για τους επιβάτες , ειδικά τους πίσω .
-
Τα είχα δοκιμάσει και τα 2 το ένα μετά το άλλο και στην ίδια διαδρομή και είχα αντιληφθεί διαφορα στην ηχομόνωση, στο mini δεν ακουγόταν σχεδον τίποτα ενώ στο 2008 περνούσε θόρυβος από τη μηχανή, λιγος μεν αλλά περνούσε. Σαν πάτημα σο δρόμο και τα 2 πολύ καλά ενώ το τιμόνι του mini μου φάνηκε να δίνει λίγο καλύτερη πληροφόρηση. Στην επιτάχυνση λίγο πιο σπιρτοζικο επίσης. Τρικυλινδρο το mini να θυμίσω. Τώρα για αξιοπιστία, σέρβις, εγγυήσεις κτλ δεν το έψαξα γιατί βγήκε από τη λίστα αμεσα.
Μονο πετρελαιο κοιταγα! Δεν δοκιμασα κανενα βενζίνη!
-
Ο τρικύλινδρος ντίζελ του Mini (και BMW) είναι εξαιρετικός (για την κατηγορία) κινητήρας σε κάθε τομέα: απόδοση, ποιότητα λειτουργίας, ήχος. Κάνει δε το MIni να τραβάει σαν mini-GTi.
-
Το Countryman είναι εξαιρετικό στο δρόμο. Πολύ καλύτερο του 2008 αλλά βέβαια χάνει πολύ σε άλλους τομείς που ενδιαφέρουν περισσότερο τους αγοραστές της κατηγορίας.
Είχα για 4-5 μέρες το plug-in hybrid και πραγματικά η συμπεριφορά του ήταν εντυπωσιακή παρά και έξτρα βάρος. Συμπεριφέρεται σαν ένα καλοστημένο hatchback. Δεν είναι τυχαίο αυτό βέβαια καθώς αν δει κανείς ύψος, πίσω ανάρτηση κτλ θα καταλάβει ότι το αμάξι έχει στηθεί με βασικό κριτήριο την οδική συμπεριφορά και μετά όλα τ' άλλα.
-
Κάτι σχετικό με την ανάρτηση.
Έχετε δει την πίσω ανάρτηση στα 2008 και c3 aircross;;
Τα ελατήρια είναι δίπλα από την ρόδα. Η απόσταση που αφήνουν από το έδαφος ειναι ελαχιστη. Με αποτέλεσμα αν περάσεις πάνω από κοτρωνες , σαν suv που είναι, μπορεί αν περασεις με ταχυτητα μέχρι και να σπασεις ολο τον πίσω άξονα.
Ένα απλο αυτοκινητο με διαφορετικη διαταξη περνά πιο άνετα από πέτρες από ότι αυτά που ειναι και SUV.
Να προσέχετε λίγο οσοι το έχετε...Δεν είναι offroader.. να το έχετε στο νου σας και να περνάτε τις πέτρες από το κεντρο του αυτοκινήτου.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)