-
Φίλε σε καταλαβαίνω…Απλά να σου πω ότι τα χρώματα του PSA είναι…Λοιπόν 3 μήνες έχω το C4 και σε ένα ταξίδι κόλλησε ένα πετούμενο στο κενό του καπό και του φτερού. Δεν το είδα το άφησα μια μέρα το είδε ήλιος και την επόμενη που το αφαίρεσα είχε φύγει το χρωμα. Τα χρώματα έχουν νέες προδιαγραφές, οικολογικά..και άμα φτύσεις μπορεί να μείνει και στάμπα… .Θέλει πολύ προσοχή…Σε κάθε ταξίδι..μόλις φτάσω βγάζω τα μυγάκια…Στην πόλη όταν δω πάνω στα καλώδια περιστέρια αλλάζω δρόμο…δεν το ρισκάρω…
Όπως και να χει πήγαινε το να το δουν 3, 4 φανοποίοι να σου πουν τη γνώμη τους ώστε να είσαι προετοιμασμένος για ότι ακούσεις στη αντιπροσωπεία. Πάντως υπάρχουν αλοιφές που κανουν θαύματα…μην τις δοκιμάσεις όμως μόνος σου. Ρώτα έμπειρους φανοποίους.
-
Έχω το νεο Peugeot 2008 GT Line. Παρατήρησα από την πρώτη μέρα ότι όταν θέσω σε λειτουργία τον κινητήρα και ανοίξω το Air-condition (A/C), τις περισσότερες φορές (όχι πάντα) το AC ξεκινά στις χαμηλές ρυθμίσεις (ένδειξη LOW στην οθόνη). Δεν θυμάται δηλαδή τη θερμοκρασία που είχε όταν σβήνω την μηχανή και βγαίνω απο το αμάξι. Αυτό είναι ενοχλητικό, γιατί κάθε πρωί που μπαίνω στο αμάξι και ανοίγω το AC, πρέπει να ρυθμίζω χειροκίνητα τη θερμοκρασία.
Έχω παρατηρήσει ότι αυτό συμβαίνει όταν θέσω σε λειτουργία τον κινητήρα μετά από πολλές ώρες αδράνειας (~ 24h). Αντίθετα, όταν ξεκινάω και σταματάω το αυτοκίνητο πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και ενεργοποιώ/απενεργοποιώ το AC, η θερμοκρασία μένει στους βαθμόυς που ήταν όταν έφυγα από το αυτοκίνητο.
Έχει παρατηρήσει κανείς το ίδιο;
-
Μήπως έχει κάποια ρύθμιση στο μενού για προκαθορισμένη θερμοκρασία εκκίνησης και όταν περνάει κάποιο χρονικό διάστημα που δεν έχει ενεργοποιηθεί το αυτοκίνητο γυρνάει σε αυτή;
-
σε εμένα μερικές φορές, χάνει τη γλώσσα, έχει πάει Γερμανικά και Γαλλικά.
-
@eykleidis-0 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Έχω το νεο Peugeot 2008 GT Line. Παρατήρησα από την πρώτη μέρα ότι όταν θέσω σε λειτουργία τον κινητήρα και ανοίξω το Air-condition (A/C), τις περισσότερες φορές (όχι πάντα) το AC ξεκινά στις χαμηλές ρυθμίσεις (ένδειξη LOW στην οθόνη). Δεν θυμάται δηλαδή τη θερμοκρασία που είχε όταν σβήνω την μηχανή και βγαίνω απο το αμάξι. Αυτό είναι ενοχλητικό, γιατί κάθε πρωί που μπαίνω στο αμάξι και ανοίγω το AC, πρέπει να ρυθμίζω χειροκίνητα τη θερμοκρασία.
Έχω παρατηρήσει ότι αυτό συμβαίνει όταν θέσω σε λειτουργία τον κινητήρα μετά από πολλές ώρες αδράνειας (~ 24h). Αντίθετα, όταν ξεκινάω και σταματάω το αυτοκίνητο πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και ενεργοποιώ/απενεργοποιώ το AC, η θερμοκρασία μένει στους βαθμόυς που ήταν όταν έφυγα από το αυτοκίνητο.
Μπορείς να κάνεις το εξής αν σε κουράζει:Πριν σβήσεις το αμάξι θα κλείνεις το A/C από την οθόνη και θα το έχεις να δουλεύει μόνο με ανεμιστήρα στην 1η σκάλα στη θερμοκρασία που επιθυμείς. Όταν ξαναβάλεις μπρος θα ξεκινήσει και ο ανεμιστηρας απο εκει που το άφησες.
Πάντως σε όλα τα αυτόματα κλίματα(μου ηρθε ο Αμαζόνιος στο μυαλο) ξεκινά από το low είναι default επιλογή νομίζω. -
Για πειτε όσοι κανατε σέρβις στη βενζινα πόσο λαδι σας έβαλαν;Ολοκληρα τα 4 μπουκαλια ή πιο λίγο;
-
@parikon said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Για πειτε όσοι κανατε σέρβις στη βενζινα πόσο λαδι σας έβαλαν;Ολοκληρα τα 4 μπουκαλια ή πιο λίγο;
4 λίτρα βάλανε σε εμένα. Τα παίρνει όλα λέει όταν τον ρώτησα αμα θα μου δώσει το λάδι που περίσσευε. Τωρα βέβαια το βλέπω το λάδι και είναι πιο πάνω από τον δείκτη...
Εάν έκανες αλλαγή τσέκαρε το μια κρύο να μου πεις. -
@katafractos17 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Μήπως έχει κάποια ρύθμιση στο μενού για προκαθορισμένη θερμοκρασία εκκίνησης και όταν περνάει κάποιο χρονικό διάστημα που δεν έχει ενεργοποιηθεί το αυτοκίνητο γυρνάει σε αυτή;
Το έχω ψάξει εξονυχιστικά. Δεν έχει τέτοια ρύθμιση. Σε άλλο φόρουμ μου απάντησαν οτι το ίδιο πρόβλημα υπάρχει στα 208 και διορθώθηκε με update απο την αντιπροσωπεία. Θα περάσω να ρωτήσω αν υπάρχει και για το 2008
-
@hountalas said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
4 λίτρα βάλανε σε εμένα. Τα παίρνει όλα λέει όταν τον ρώτησα αμα θα μου δώσει το λάδι που περίσσευε. Τωρα βέβαια το βλέπω το λάδι και είναι πιο πάνω από τον δείκτη...
Εάν έκανες αλλαγή τσέκαρε το μια κρύο να μου πεις.Έχω ήδη κάνει 4000 χλμ από την αλλαγή τον Ιούνιο και πάλι βρίσκω την ένδειξη ψηλά. Να φανταστείς μου έβαλαν 3.7 λίτρα εμένα, ενώ την προηγούμενη 4 λίτρα.
-
@hountalas said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Εάν έκανες αλλαγή τσέκαρε το μια κρύο να μου πεις.Έχω ήδη κάνει 4000 χλμ από την αλλαγή τον Ιούνιο και πάλι βρίσκω την ένδειξη ψηλά. Να φανταστείς μου έβαλαν 3.7 λίτρα εμένα, ενώ την προηγούμενη 4 λίτρα.
Εντωμεταξύ και να έχεις περισσότερο λάδι από το φυσιολογικό λάθος δεν είναι;;;
Εγώ δεν έκανα πολλά καμία 600 με 800 είμαι και ελεγα μηπως στρωσει. Θα το ξανα δώ Δευτερα πρωι -
Υποθέτω ότι δεν χρησιμοποιείς το κουμπί AC Max
Πάντως στο ηλεκτρονικό manual αναφέρει για ρύθμιση soft, normal, fast. Μήπως είναι ρυθμισμένο στο fast; -
@anastasg said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Υποθέτω ότι δεν χρησιμοποιείς το κουμπί AC Max
Πάντως στο ηλεκτρονικό manual αναφέρει για ρύθμιση soft, normal, fast. Μήπως είναι ρυθμισμένο στο fast;Όχι, δεν χρησιμοποιώ το "AC MAX", το απλό “On/Off”. Οι ρυθμίσεις soft, normal, fast είναι για το πόσο δυνατά να δουλεύουν οι ανεμιστήρες την ώρα που το έχει στο AUTO. Προτείνεται να το έχεις στο fast αν θέλεις να έχεις περισσότερο αέρα (ζεστό η κρύο) στα πίσω καθίσματα. Εγώ το έχω στο Normal
-
καλησπέρα στο φόρουμ, εχω ενα θεμα, με diesel 2008 mod 20 οχι το gt (δεν θυμάμαι την έκδοση πως λέγεται) . ενω ειναι φουλ το ρεζερβουάρ, οι γραμμές πλήρωσης ειναι μειων 2 γραμμές. το φουλαρα παλι πριν λίγο αλλα δεν κουνήθηκαν προς τα πάνω. τι λέτε να συμβαίνει; να σημειώσω πως στο νησί που μενω δεν υπάρχει service peugeot. οποιαδήποτε ιδεα ειναι καλοδεχουμενη
-
Με ενα γεμισμα ποσο καιρο περνας? Σε καθε περιπτωση εχει κολλησει κατι στην σταθμη του δεικτη που τον εμποδιζει να ανεβει. Βαλε καποιο καθαριστικο πετρελαιου και αν μετα 1 ή 2 γεμισματα το προβλημα παραμενει πανε το σε ενα εξουσιοδοτημενο.
-
10χιλ χλμ και να αρχίσω με καθαριστικά;
-
Δικιο εχεις μα αν δεν ειναι κατι σαν σκουπιδακι τοτε το εξουσιοδοτημενο ειναι μονοδρομος.
-
@spi_duster said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Δικιο εχεις μα αν δεν ειναι κατι σαν σκουπιδακι τοτε το εξουσιοδοτημενο ειναι μονοδρομος.
τελικά το άφησα ν πέσει κατω απο τη μέση, το ξανα φουλαρα κ είναι εντάξει! επίσης στο ενδιάμεσο έκανα και update που έβγαζε η εφαρμογή.
-
Μπραβο φιλε, χαρηκα που δεν ηταν σοβαρο. Το ειχα παθει κι εγω μια φορα και οντως στο επομενο γεμισμα, (και αφου ειχε καταναλωσει την μεγαλυτερη ποσοτητα καυσιμου ) ο δεικτης επανηλθε.
-
Καλησπέρα στην ομάδα. Περιμένω και εγώ με την σειρά μου να παραλάβω απο το 22 και έχω μια δυο ερωτήσεις προς κατόχους κυρίως της active plus. Γνωρίζετε το κόστος εγκατάστασης τεμπέλη; Σε περίπτωση after market και εγκατάστασης από όχι εξουσιοδοτημένο συνεργείο (αλλά από εμένα τον ίδιο) κινδυνεύει να χαθεί η εγγύηση για κάτι τόσο απλο;
-
@itis said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Καλησπέρα στην ομάδα. Περιμένω και εγώ με την σειρά μου να παραλάβω απο το 22 και έχω μια δυο ερωτήσεις προς κατόχους κυρίως της active plus. Γνωρίζετε το κόστος εγκατάστασης τεμπέλη; Σε περίπτωση after market και εγκατάστασης από όχι εξουσιοδοτημένο συνεργείο (αλλά από εμένα τον ίδιο) κινδυνεύει να χαθεί η εγγύηση για κάτι τόσο απλο;
Ο τεμπελης που μπαινει ειναι aftermarket στην ουσια και γινονται τρυπες στην κονσολα για να μπει...(κοστος 150- 180€)..
Εγγυηση προφανως δεν χανεται σε καμια περιπτωση...
Υπαρχει και λυση χωρις τρυπηματα ...
https://www.braccioli-italy-armrests.com/en/armrest-peugeot/adjustable-armrest-peugeot-2008-2020
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)