-
Ειναι ενας λογος που καποιος θα προτιμουσε αντ αυτου μια ιαπωνικη προταση στην κατηγορια.
-
Γειά σας καλώς σας βρήκα.
Πανευτυχής νέος κάτοχος 2008 allure plus EAT8 130hp βενζίνη.
Το αυτοκίνητο με το που το είδα πρώτη φορά μου μπήκε στο μάτι, κεραυνοβόλος έρωτας και να που ήρθε η στιγμή να το πάρω στα χέρια μου
Το παρέλαβα πριν από περίπου 10 ημέρες και έκανα ένα ταξίδι στην Κεφαλλονιά.
Στην εθνική είχα cruise control και με την λειτουργία adaptive ήταν ένα χαλαρό ταξίδι.
Ταχύτητες μέχρι 150χλμ χωρίς ιδιαίτερη πίεση με AC, μπαγκάζια διακοπτών και υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Η κατανάλωση δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα χαμηλή αν και έχει ελάχιστα χλμ και προέρχομαι από diesel.
Ο κινητήρας άκουγε μεν στο γκάζι αλλά δεν μου έδωσε την εντύπωση του 'σβελτου' αυτοκινήτου, υποθέτω θα ανοίξει με τα χιλιόμετρα.
Το EAT8 εξαιρετικό και με γύρισε 5 χρόνια πίσω που είχα BMW 118 auto και είχα πάθει πλάκα με το 8αρι αυτόματο κιβώτιο.
Το ταξίδι στην εθνική άνετο και ξεκούραστο.
Στις στροφές της Κεφαλλονιάς όμως το αυτοκίνητο έχει κλίσεις σε σχετικά γρήγορη οδήγηση (δεν έχω άλλη εμπειρία από SUV).
Η θέση οδήγησης θέλει λίγο ψάξιμο για να βρεθεί η κατάλληλη για να έχεις κάποιος πλήρη ορατότητα στο καντράν.
Το 3D καντράν σε συνδυασμό με την μεγάλη οθόνη και του διακοπτες μου δίνουν την εικόνα διαστημοπλοιου
Το τιμόνι του ξενίζει στην αρχή μιας και είναι αρκετά μικρό και με τα δύο κοψίματα θα το έλεγα ιδιόμορφο αλλά το συνήθισα γρήγορα.
Από χώρους νομίζω ότι είναι αρκετά άνετο και μπορεί να φιλοξενήσει μια τετραμελή οικογένεια με αποσκευές χωρίς συμβιβασμούς.
Θα επιθυμούσα να έχει κάποιες παραπάνω θήκες ειδικά για τους πίσω επιβάτες.
Γενικά είμαι ευχαριστημένος και μου αρέσει αρκετά εσωτερικά αλλά και η εξωτερική εμφάνιση του.
Η τιμή του κοντά στα 29Κ δεν το λες φθηνό για peugeot αλλά ειναι υπερπλήρες για τα δικά μου δεδομένα.
Είδα επίσης Kamiq δεν με τρέλανε εμφανισιακά, CHR το απέκλεισα λόγω των μικρών παραθύρων πίσω,, Arona μικρότερο και σε παρόμοια τιμή έβγαινε χωρίς να με τραβάει τόσο εμφανισιακά, Bayon δεν μου άρεσε εμφανισιακά αλλά ούτε οδηγικά μου φάνηκε αργό (100hp)
Στα vw δεν πήγα καν γιατί αφενός δεν μου αρέσει το design τους αφετέρου είχα για χρόνια jetta & passat χωριά που ήθελα να ξεφύγω από τους Γερμανούς.
Πριν το παραλάβω έτυχε να κάνω test drive σαν συνοδηγός με το Ford Puma auto 125hp (σύντομα θα το έχουμε κι αυτό στην ευρύτερη οικογένεια και θα συγκρίνω τα δύο τους) το οποίο εντός πόλης μου φάνηκε πιο σπιρτόζικο & όμορφο αλλά απο εμφάνιση μου αρέσει πολύ περισσότερο το 2008.
Πλέον θα τα λέμε από εδώ για το αμάξι.
-
Καλοτάξιδο και να το ευχαριστηθείτε!
-
Ειναι ενας λογος που καποιος θα προτιμουσε αντ αυτου μια ιαπωνικη προταση στην κατηγορια.
Και ποιες είναι πλέον αυτές οι ιαπωνικές επιλογές φίλε μου; Γιατί εγώ δεν βλέπω καμιά προφανή πρόταση. 'Καθαρά' ιαπωνικές προτάσεις είναι Toyota Mazda Subaru Suzuki Honda. Mazda-Subaru τα οποία είναι εξαιρετικά οχήματα είναι εκτός εξίσωσης για το 90% του κόσμου λόγω κυβισμού. Τα Toyota και (πλέον) Honda κουβαλάνε CVT (και 'Σ'). Άρα τι να πάρουμε όλοι, Vit;
Επειδή το πήρε στα κοντά ο κουμπάρος μου το Vit (3τεκνος μεσοαστός) θα σου πω οτι αξίζει κυρίως ως πραγματικό off-road σε νορμάλ μπάτζετ για όσους έχουν ανάγκη τις εκτός δρόμου ικανότητες στην έκδοση 4χ4, όντας σκυλί του πολέμου. Και συνήθως πλέον αυτοί που ψάχνουν κάτι τέτοιο (όπως κάποιοι φίλοι μου ερασιτέχνες κυνηγοί) για να τερματίσουν το vfm παίρνουν Duster 4x4 Diesel, το οποίο δεν ξέρει που είναι η Ιαπωνία στον χάρτη (άριστο στον ρόλο του μην παρεξηγηθώ).
Να σου πω τι αξίζει για εμένα πραγματικά από Ιαπωνία αλλά προϋποθέτει υψηλό μπάτζετ και αποδοχή συστηματικής αιμορραγίας προς το κράτος κλέφτη; Να πάρεις 2,5L Rav4 hybrid ή φυσικά CRV Hybrid και να τα έχεις πραγματικά ΟΛΑ! Ε ναι χαίρω πολύ χάρηκα, Χρήστος. Ποιός όμως θέλει/έχει να δώσει 40κ ουσιαστικά για να έχει πραγματικά το κεφάλι του ήσυχο; 35κ για το όχημα και 5κ εφορία μόνο για την πρώτη 10ετια. Μετά έχει ο Θεός. Μπορεί να τρως τσιβί σαν σήμερα 700€ τέλη τον χρόνο μέχρι να πεθάνεις...
-
Γειά σας καλώς σας βρήκα.
Πανευτυχής νέος κάτοχος 2008 allure plus EAT8 130hp βενζίνη.
Το αυτοκίνητο με το που το είδα πρώτη φορά μου μπήκε στο μάτι, κεραυνοβόλος έρωτας και να που ήρθε η στιγμή να το πάρω στα χέρια μου
Το παρέλαβα πριν από περίπου 10 ημέρες και έκανα ένα ταξίδι στην Κεφαλλονιά.
Στην εθνική είχα cruise control και με την λειτουργία adaptive ήταν ένα χαλαρό ταξίδι.
Ταχύτητες μέχρι 150χλμ χωρίς ιδιαίτερη πίεση με AC, μπαγκάζια διακοπτών και υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Η κατανάλωση δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα χαμηλή αν και έχει ελάχιστα χλμ και προέρχομαι από diesel.
Ο κινητήρας άκουγε μεν στο γκάζι αλλά δεν μου έδωσε την εντύπωση του 'σβελτου' αυτοκινήτου, υποθέτω θα ανοίξει με τα χιλιόμετρα.
Το EAT8 εξαιρετικό και με γύρισε 5 χρόνια πίσω που είχα BMW 118 auto και είχα πάθει πλάκα με το 8αρι αυτόματο κιβώτιο.
Το ταξίδι στην εθνική άνετο και ξεκούραστο.
Στις στροφές της Κεφαλλονιάς όμως το αυτοκίνητο έχει κλίσεις σε σχετικά γρήγορη οδήγηση (δεν έχω άλλη εμπειρία από SUV).
Η θέση οδήγησης θέλει λίγο ψάξιμο για να βρεθεί η κατάλληλη για να έχεις κάποιος πλήρη ορατότητα στο καντράν.
Το 3D καντράν σε συνδυασμό με την μεγάλη οθόνη και του διακοπτες μου δίνουν την εικόνα διαστημοπλοιου
Το τιμόνι του ξενίζει στην αρχή μιας και είναι αρκετά μικρό και με τα δύο κοψίματα θα το έλεγα ιδιόμορφο αλλά το συνήθισα γρήγορα.
Από χώρους νομίζω ότι είναι αρκετά άνετο και μπορεί να φιλοξενήσει μια τετραμελή οικογένεια με αποσκευές χωρίς συμβιβασμούς.
Θα επιθυμούσα να έχει κάποιες παραπάνω θήκες ειδικά για τους πίσω επιβάτες.
Γενικά είμαι ευχαριστημένος και μου αρέσει αρκετά εσωτερικά αλλά και η εξωτερική εμφάνιση του.
Η τιμή του κοντά στα 29Κ δεν το λες φθηνό για peugeot αλλά ειναι υπερπλήρες για τα δικά μου δεδομένα.
Είδα επίσης Kamiq δεν με τρέλανε εμφανισιακά, CHR το απέκλεισα λόγω των μικρών παραθύρων πίσω,, Arona μικρότερο και σε παρόμοια τιμή έβγαινε χωρίς να με τραβάει τόσο εμφανισιακά, Bayon δεν μου άρεσε εμφανισιακά αλλά ούτε οδηγικά μου φάνηκε αργό (100hp)
Στα vw δεν πήγα καν γιατί αφενός δεν μου αρέσει το design τους αφετέρου είχα για χρόνια jetta & passat χωριά που ήθελα να ξεφύγω από τους Γερμανούς.
Πριν το παραλάβω έτυχε να κάνω test drive σαν συνοδηγός με το Ford Puma auto 125hp (σύντομα θα το έχουμε κι αυτό στην ευρύτερη οικογένεια και θα συγκρίνω τα δύο τους) το οποίο εντός πόλης μου φάνηκε πιο σπιρτόζικο & όμορφο αλλά απο εμφάνιση μου αρέσει πολύ περισσότερο το 2008.
Πλέον θα τα λέμε από εδώ για το αμάξι.
Καλοτάξιδο να είναι. Μου άρεσε πολύ το mini review σου. Ήσουν αντικειμενικος που σπανίζει στις μέρες μας. Περιμένουμε περισσότερες εντυπώσεις!!
-
Ειναι αλλη κατηγορια αν και πολυ vfm και ως κατοχος μπορω να σου πω πως βλεπει την Ιαπωνια και μαλιστα στα ισια ως προς την αξιοπιστια. Συμφωνω απολυτα στο θεμα του κυβισμου. Κακα τα ψεματα ακομη και την gla την προτιμησα με τον 1.3 αντι διχιλιαρων και πανω απο Ιαπωνια ακριβως γιατι δε μου αρεσει να πληρωνω γαμισιατικα. Αναφερθηκα ομως σε περιπτωσεις οπως τουοτα γιαρις κρος που περιμενω να τιμησει την παραδοση. Επουδενι δεν βαζω σε εξισωσεις σοβαρων σουβ τετοιου ειδους επιλογες. Το βιτ παραμενει επισης φονεας γιγαντων. Αν μιλησουμε με καθαρα οικονομικους ορους και εφοσον η κατηγορια τετοια ειναι λεω πως καποιος στο βωμο της αξιοπιστιας (οικονομια σε βαθος χρονου) μπορει να προτιμησει αυτες τις προτασεις.
-
Σήμερα είδα πρώτη φορά review του Yaris cross. Εξαιρετικό όχημα για πόλη/2ο. Δεν επεκτείνομαι για να μην κανιβαλίσω.
-
Δικιο εχεις. Με μπολικη τεχνολογια και ονομα αξιοπιστιας απο το πανω ραφι.
-
Ελπίζω μόνο ποιοτικά μέσα να είναι λίγο καλύτερο από το απλό Yaris γιατί αλλιώς... Κλαφτα σε αυτά τα χρήματα. Κοστίζει όσο και η corolla!
-
Σε αυτες τις κατηγοριες θελει προσοχη η τιμολογηση, για να μη φτασει ο αλλος να παρει γατακι στην τιμη του λεοντα.
-
Σήμερα είδα πρώτη φορά review του Yaris cross. Εξαιρετικό όχημα για πόλη/2ο. Δεν επεκτείνομαι για να μην κανιβαλίσω.
Έτσι ακριβώς είναι, στα πρώτα Αυστραλιανά reviews για αυτοκίνητο πόλης το αναφέρουν.
Τα έχουμε πει και εκεί.
-
Πότε πήγε το forum στην Αυστραλία;
-
για μενα παει το 2008 απο τα υποψιν , απο τη στιγμη που θα γινει το νεο μπατσικο..χανεται ολο το lifestyle image !η εικονα του!!!που για αυτο αξιζει περισσοτερο!
https://www.newsauto.gr/news/peripolika-peugeot-2008-apektise-i-elliniki-astinomia/
-
Και Mazda πήραν και εκατοντάδες άλλα από διάφορες μάρκες. Γενικά πολύ περιπολικό, αναρωτιέμαι αν χρειαζόντουσαν τόσα πολλά.. πρόσφατα δεν είχαν πάρει κι άλλα (Πριν 3-4 χρόνια);
'Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2020 η Ελληνική Αστυνομία υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο παραλαβής 1.453 νέων οχημάτων.'
Μεταξύ αυτών είναι Peugeot/Citroen/Mazda (3 και 6)/Skoda/Sportage/Qasqai/i30 και διάφορα άλλα, γενικά φαντάζομαι τους ικανοποίησαν όλους!
Δείτε και αυτό μεταξύ άλλων!
https://www.autogreeknews.gr/nea/reportaz-autokinitou/vinteo-me-ta-675-nea-ochimata-tis-el-as
Νομίζω σχεδόν έφτασαν τα 1.800 - 2.000 οχήματα μέχρι στιγμής..
-
Το θέμα είναι η ηγεσία να δίνει και πόρους για τον εξοπλισμό και των αστυνομικών και για την συντήρηση των μηχανημάτων. Όχι άλλες μηχανές χωρίς λάστιχα.
Αλήθεια καμία μηχανή πήραμε? Τις βρίσκω πιο χρήσιμες για περιπολίες μέσα στην πόλη.
-
Νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια χρειάζονταν καινούργια οχήματα γενικώς....δεν θυμάστε στην Αταλάντη που γίνονταν ληστεία στην τράπεζα και για να πάρει μπρος το περιπολικό έβγαλαν κρατούμενο από το κρατητήριο και το έσπρωχνε?
-
Και Mazda πήραν και εκατοντάδες άλλα από διάφορες μάρκες. Γενικά πολύ περιπολικό, αναρωτιέμαι αν χρειαζόντουσαν τόσα πολλά.. πρόσφατα δεν είχαν πάρει κι άλλα (Πριν 3-4 χρόνια);
Mazda & PSA είναι Συγγελίδης...τίποτα δεν είναι τυχαίο. Και μετά έρχεται ο Θεοχαράκης...γνωστά πράγματα.
-
Παιδιά σαφώς και χρειάζεται ανανέωση ο στόλος της αστυνομίας και αυτοκινητα και μηχανές και σίγουρα εξοπλισμός. Άλλωστε μην ξεχνάμε ειδικά σε μεγάλες πόλεις τα παιδιά είναι όλη μέρα στο δρόμο.
-
Τώρα άμα σας πω ότι το 90% των νέων 308 είναι ακινητοποιημένα από ένα λάθος 'επικοινωνιακό χειρισμό' του Αρχηγείου θα με πιστέψετε; Τεσπά τραγικά πράγματα και εκτός θέματος. Για εμένα που βλέπω την κατάσταση εκ των έσω είναι όλες αυτές λάθος αγορές οι οποίες σύντομα θα μας γυρίσουν μπούμερανγκ και παραπέμπουν σαφώς στην ουσία του ανωτέρω post του Φάνη. ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου και δεν λέω τίποτα άλλο...
ΥΓ: @Yem τελευταίες καινούργιες μηχανές στο σώμα ήταν η δωρεά του DPG πριν 7/8 χρόνια αν θυμάμαι καλά.
-
καινουργια αυτοκινητα να παρουν εννοειται!αλλα αυτοκινητα σκυλια για τις αναγκες τους και οχι lifestyle kai designata !!!τι να το κανουν το 3d cluster??και την εξωτερικη σχεδιαση?
Απο την αλλη εαν παρουν και οι ταριφες peugeot τοτε μαλλον τα γαλλικα θα ειναι τα νεα γιαπωνεζικα!
stellantis is the new black!
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)