-
Σας εμφανίζεται η φωτογραφία ? Γιατί εμένα δεν δείχνει τπτ
-
Όχι δεν φαίνεται κάτι, κάποιο λάθος κάνεις
-
Σιγά μη συμφωνούσαμε. Πάντως και εμένα μου αρέσει από πισω ηταν μεχρι να το μάθω. Τα κουμπια απο μπροστα ακομη τα κοιτάω.
-
Το μοχλακι δεν αφήνεις το τιμόνι γιατί το κρατάς με τους αντίχειρες, το αντίθετο δηλαδή από τους διακόπτες στο τιμόνι, και ενώ οδηγείς κανονικά και στρίβεις μπορείς να πατάς με δείκτη/παράμεσο τα κουμπιά.
Με το άλλο σύστημα, αν πάρεις τον αντίχειρα από το τιμόνι για να πατήσεις τα κουμπιά, πάει η σταθερή συγκράτηση. Προσπαθήστε να στρίψετε με τους 2 διαφορετικούς τρόπους, με το μοχλακι μπορείς ακόμη να κάνεις ρυθμίσεις (κάνω προσπεράσεις επί τόπου αυξομειώνοντας) και στην δεύτερη περίπτωση, απλά περιμένεις να πάρει το τιμόνι ευθεία θέση πρώτα.
Νομίζω τα κουμπιά στο τιμόνι είναι φάση touch screen στη κεντρική κονσόλα, για κάποιο λόγο αποφασίστηκε ότι είναι περισσότερο εντυπωσιακό και μοντέρνο, αλλά από ουσία 0/μηδέν. Προσωπική γνώμη φυσικά.
-
-
tutuyo wrote
Γκουμουτσα. Χανει διοτι δεν ειναι ενσωματωμενο στο τιμονι, αλλα χρειαζεται ξεχωριστο λεβιε. Και μονο που σηκωνεις χερια, εκτεινοντας τα ακροδακτυλα απο το τιμονι φτανει.
Συντάσσομαι. Το αντίστοιχο με το 2008 στο 308 είναι ο λόγος για τον οποίο δεν το χρησιμοποιώ ποτέ. Η εργονομία κατ'εμε εκφράζεται άριστα όταν μας ωθεί να λειτουργούμε με μυϊκή μνήμη στον μέγιστο βαθμό χωρίς να αλλάζει η εστίαση του οδηγού. Πολύ καλύτερη η εφαρμογή με τους φυσικούς διακόπτες επάνω στο τιμόνι.
Είναι δυνατόν να μην ψάξει ο αντίχειρας το σωστό κουμπί σε αυτή τη διάταξη? Και μάλιστα με τόσο ΜΗ εργονομικά κουμπιά;
Αυτό που περιγράφεις είναι πολύ ευκολότερο (muscle memory) στο διακοπτακι γιατί:
Α) Ο δείκτης πατάει ΜΟΝΟ το +, τίποτα άλλο
Β) ο παράμεσος ΜΟΝΟ το -
Γ) PAUSE/ON είναι μόνο ένα τεράστιο κάθετο κουμπί, που το πατάς με το δείκτη, πρίν πατήσεις +/-, δηλαδή όλο το σύστημα είναι 3 διαφορετικά κουμπιά ουσιαστικά, που δεν χρειάζεται να κοιτάξεις ή ψάξεις ποτέ.
Για δώστου μία προσπάθεια την επόμενη φορά που θα το οδηγήσεις, και κράτα τους αντίχειρες και τα χέρια στο τιμόνι, παίξε λίγο με τα flaps να δεις αυξομείωση και πλήρη έλεγχο που έχεις. Εγώ το έχω μόνιμα ON, τη ροδελιτσα πάνω δηλαδή, και παίζω και Αττική οδό και παντού.
-
Dublin και στα άλλα Γαλλικά σου έχεις το ίδιο ή παρόμοιο λεβιεδάκι? Μήπως η δύναμη της συνήθειας είναι πολύ μεγάλη ?Αλλά αν και ο υπόλοιπος στόλος σου έχει παρόμοιους διακόπτες λογικό μου φαίνεται να σε ξενίζουν όλα τα άλλα!
-
Dublin και στα άλλα Γαλλικά σου έχεις το ίδιο ή παρόμοιο λεβιεδάκι? Μήπως η δύναμη της συνήθειας είναι πολύ μεγάλη ?Αλλά αν και ο υπόλοιπος στόλος σου έχει παρόμοιους διακόπτες λογικό μου φαίνεται να σε ξενίζουν όλα τα άλλα!
Το C3 μόνο, και το 2008 τώρα, απλά προτιμώ αυτόν τον τρόπο.
Η δύναμη της συνήθειας φυσικά και είναι μεγάλη, αλλά αυτά που αναφέρω (αντίχειρες δείκτες, παράμεσοι) ισχύουν, και είναι σε 1 αυτοκίνητο μόνο από τα πολλά που είχα (και κάποια ακόμη). Το Auris πριν το 2008, και το B max ακόμη.
Φαντάζομαι και αυτοί κάποια λογική θα έχουν από πίσω και συνεχίζουν στο 2021 να τα κάνουν έτσι.
Η μεγαλύτερη απογοήτευση πάντως στο 2008 είναι που δεν έχει το αντίστοιχο κοντρόλ για τον ήχο. Δεν με βολεύει καθόλου η έλλειψή του, ή σηκώνω χέρι και πάω ροδέλα, ή ψάχνω με αντίχειρες το +/- στο τιμόνι, οπότε καταλαβαίνεις, ότι είναι και προσωπική προτίμηση εργονομίας.
-
Θα το δοκιμάσω @Dublin.
ΥΓ: Η ομάδα σώζεται μόνο με χαλί στον Ζέλικο και 20κκ€ budget. Άρα δεν σώζεται. Θα είδαν το χθεσινό ματς οι Ivkovic/Obradovic και θα έφτασαν ένα βήμα πιο κοντά στο χαρακίρι! Τι άφησαν ως παρακαταθήκη και τι υπάρχει σήμερα, πφφφφ....
-
Επειδή κάποιος πριν καμιά 10αρια σελίδες ρώτησε για την κατανάλωση της βενζίνης 100 άλογα...
Με 14200χλμ έχω σύνολο 6,2lt/100km , με πολλά χλμ σε εθνική με κατανάλωση κάτω από 6...
Εντός Αθηνών, πότε πάνω από 6,9lt/100km.
Αλλαγές συνήθως οπότε προτείνει ο υπολογιστής κ σπάνια πάνω από 3000 στροφές.
Για να μιλήσουμε λίγο για το θέμα μας που είναι το 2008. Πραγματικά δε καταλαβαίνω γιατί επιτρέπουν κ γίνεται το νήμα έτσι με όποιον δε θέλει κ δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει το 2008. Αφήστε εμάς που το έχουμε, κ όποιον ενδιαφέρεται να συζητήσει.
-
Θα το δοκιμάσω @Dublin.
ΥΓ: Η ομάδα σώζεται μόνο με χαλί στον Ζέλικο και 20κκ€ budget. Άρα δεν σώζεται. Θα είδαν το χθεσινό ματς οι Ivkovic/Obradovic και θα έφτασαν ένα βήμα πιο κοντά στο χαρακίρι! Τι άφησαν ως παρακαταθήκη και τι υπάρχει σήμερα, πφφφφ....
Απλά να το τσεκαρεις αφού εσείς τη δυνατότητα, σίγουρα στους περισσότερους θα βολεύει στο τιμόνι, για να το υοθετουν όλοι..
Θα ψάξω πάντως αν μπαίνει έξτρα το δεξί λεβιεδακι για το ηχοσύστημα, αλλά δεν νομίζω..
Off topic: Σκέφτηκα να στο αναφέρω χθες μετά τον αγώνα αλλά κυριολεκτικά αρρώστησα... να καταλάβεις δεν έχω διαβάσει κανένα άρθρο ακόμη..μας κόψανε το μπάσκετ από το Φεβρουάριο.. τέτοια ανικανότητα δεν την περίμενα με τίποτα, από την αρχή της χρονιάς δεν έχω καταλάβει ΕΝΑ σύστημα να βγάζουν!
1 κανονικό σέντερ Euroleague να είχαμε (Shermadini κάνει σεζόν καριέρας στην Ισπανία, Ζαλγκίρις πήρε Lauvergne) και 1 αναπληρωματικό playmaker (Punter 1ος σκόρερ στην πανάκριβη Μιλάνο, Baldwin οδηγεί στην 8αδα τη Bayern, τους είχαμε με κλειστό 2ετες! Και Hermannsson ήταν ελεύθερος από Άλμπα το καλοκαίρι) θα πηγαίναμε για 6αδα..(και 1 αναπληρωματικό 3αρι, Περπέρογλου με 150.000€ για 10 λεπτά καλός θα ήταν από το τίποτα). Δεν ήταν και θέμα μπάτζετ, κακοδιαχείριση ήταν. Καμία δικαιολογία για χθες.. πέτρινα χρόνια ζούμε..
-
criuser wrote:
Πότε ένα Χ3 2.5 έκανε 80000 ? Πάνω από 53000 με το αβαντάζ και 58000 με το εξκλούσιβ δεν έκανε ποτέ.
Χώρια οι εκπτώσεις .
80000 έκαναν οι Χ5 3.0 με τα πάντα όλα και οι 4,4 με μέτριο εξοπλισμό .80000 έκαναν με καλό εξοπλισμό τα πολύ ακριβότερα από τις προπέλες ML-350 .
Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους το αμάξι αγοράστηκε το 2007 και ο εξοπλισμός του ήταν φουλ έξτρα όλα σχεδόν τα προαιρετικά που πρόσφερε η bmw τότε. Με σημερινές τιμές το ίδιο αυτοκίνητο κοστίζει γύρω στα 100000€. Έχει αυτόματο κιβώτιο ,αισθήτηρες μπρός πίσω ,cruise control , δέρμα παντού επενδύσεις από ξύλο στο ταμπλό πανοραμική ηλιοροφή κ.α.
Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους το 2.5 το exclusive , όχι οι φτηνότερες εκδόσεις, όπως βλέπουμε στον ιστορικό τιμοκατάλογο της μπεμβε https://www.bmw.gr/content/dam/bmw/marketGR/bmw_gr/footer/explore-bmw/pricelists-archive/2007/model-pricelists/BMW Hellas Group Τιμοκατάλογος 03.2007.pdf είχε ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ 40580 . Να πούμε 16 % ΦΠΑ πάμε στις 48000 , να βάλουμε και άλλες 8000 τέλος ταξινόμησης και άλλες 2000 την ηλιοροφή , πάμε στις 58000 , άντε 60000 . Η Χ5 exclusive 3.0 όχι 2.5 είχε προ φόρων 50484 . Με ΦΠΑ και τέλος ταξινόμησης έφτανε τα 70000 και με τα ακριβά έξτρα πέραν της ακριβής έκδοσης έφτανε τα 80000 .
Την αγορά ακριβών αυτοκινήτων εκείνη την έποχή την ξέρω τέλεια , γιατί και εγώ και η παρέα μου είχαμε αγοράσει όλα τα μεγάλα τζίπ . Εγώ Grand Cherokee το 2002 και ML-350 το 2006 , ως εταιρικά βέβαια . Το Μερκ με ηλιοροφή , ξένον , αισθητήρες μπροστά και πίσω , 19άρες ζάντες , σπορ έκδοση , δέρμα , αυτόματο 7τάχυτο , διπλούς εργοστασιακούς συναγερμούς , τριζωνικούς κλιματισμούς και άλλα πολλά , από 65000 αρχική τιμή , είχε πάει 82000 και ήταν 3 κατηγορίες πάνω από οποιοδήποτε Χ3 . Οπως και η Χ5 . Την είχαμε στην παρέα και σε 3.0 και σε 4.4 και Καγιέν και Λέξους και Ρέιντζ και Λαντ Κρούζερ.
Καλές εποχές που όποιοι δεν τα είχαν εταιρικά και τους έμειναν μετά το 2009 , έφαγαν μεγάλη πίκρα .
-
Το τελος ταξινομησης τοτε ηταν 50% αν θυμαμαι καλα για τα πανω απο 2,000 κυβικα . Αρα ηταν 20,000€ μονο το ΤΤ
-
ALEX19 wrote:
criuser wrote:
Πότε ένα Χ3 2.5 έκανε 80000 ? Πάνω από 53000 με το αβαντάζ και 58000 με το εξκλούσιβ δεν έκανε ποτέ.
Χώρια οι εκπτώσεις .
80000 έκαναν οι Χ5 3.0 με τα πάντα όλα και οι 4,4 με μέτριο εξοπλισμό .80000 έκαναν με καλό εξοπλισμό τα πολύ ακριβότερα από τις προπέλες ML-350 .
Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους το αμάξι αγοράστηκε το 2007 και ο εξοπλισμός του ήταν φουλ έξτρα όλα σχεδόν τα προαιρετικά που πρόσφερε η bmw τότε. Με σημερινές τιμές το ίδιο αυτοκίνητο κοστίζει γύρω στα 100000€. Έχει αυτόματο κιβώτιο ,αισθήτηρες μπρός πίσω ,cruise control , δέρμα παντού επενδύσεις από ξύλο στο ταμπλό πανοραμική ηλιοροφή κ.α.
Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους το 2.5 το exclusive , όχι οι φτηνότερες εκδόσεις, όπως βλέπουμε στον ιστορικό τιμοκατάλογο της μπεμβε https://www.bmw.gr/content/dam/bmw/marketGR/bmw_gr/footer/explore-bmw/pricelists-archive/2007/model-pricelists/BMW Hellas Group Τιμοκατάλογος 03.2007.pdf είχε ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ 40580 . Να πούμε 16 % ΦΠΑ πάμε στις 48000 , να βάλουμε και άλλες 8000 τέλος ταξινόμησης και άλλες 2000 την ηλιοροφή , πάμε στις 58000 , άντε 60000 . Η Χ5 exclusive 3.0 όχι 2.5 είχε προ φόρων 50484 . Με ΦΠΑ και τέλος ταξινόμησης έφτανε τα 70000 και με τα ακριβά έξτρα πέραν της ακριβής έκδοσης έφτανε τα 80000 .
Την αγορά ακριβών αυτοκινήτων εκείνη την έποχή την ξέρω τέλεια , γιατί και εγώ και η παρέα μου είχαμε αγοράσει όλα τα μεγάλα τζίπ . Εγώ Grand Cherokee το 2002 και ML-350 το 2006 , ως εταιρικά βέβαια . Το Μερκ με ηλιοροφή , ξένον , αισθητήρες μπροστά και πίσω , 19άρες ζάντες , σπορ έκδοση , δέρμα , αυτόματο 7τάχυτο , διπλούς εργοστασιακούς συναγερμούς , τριζωνικούς κλιματισμούς και άλλα πολλά , από 65000 αρχική τιμή , είχε πάει 82000 και ήταν 3 κατηγορίες πάνω από οποιοδήποτε Χ3 . Οπως και η Χ5 . Την είχαμε στην παρέα και σε 3.0 και σε 4.4 και Καγιέν και Λέξους και Ρέιντζ και Λαντ Κρούζερ.
Καλές εποχές που όποιοι δεν τα είχαν εταιρικά και τους έμειναν μετά το 2009 , έφαγαν μεγάλη πίκρα .
To αμάξι ήταν ειδική παραγγελία έχει το καλύτερο δέρμα που πρόσφερε η εταιρεία τότε και επενδύσεις στο ταμπλό και τις πόρτες. Το έγραψα έχει όλο τον προαιρετικό εξοπλισμό, τα εξτρα που έχει στοίχισαν πάνω από 20000€. Δε βλέπω όμως το νόημα της συζήτησης και να στοίχισε 75000€ αντι για 80000 έχει κάποια διαφορά; Εξάλλου είχαν πάρει σαν αντάλλαγμα την 520 που είχαμε τότε επομένως το ποσό διαμορφώθηκε αρκετά χαμηλότερα.
-
Το τελος ταξινομησης τοτε ηταν 50% αν θυμαμαι καλα για τα πανω απο 2,000 κυβικα . Αρα ηταν 20,000€ μονο το ΤΤ
50000€ είχαν πληρωθεί τότε συν τη 520 ως αντάλλαγμα. Δεν έχει νόημα όμως να το συζητάμε εξάλλου άλλος κοκορεύτηκε για τα 4 psa αυτοκίνητα που έχει λες και είναι τίποτα πόρσε και λαμποργκίνι.
-
alexandros.K wrote
50000€ είχαν πληρωθεί τότε συν τη 520 ως αντάλλαγμα. Δεν έχει νόημα όμως να το συζητάμε εξάλλου άλλος κοκορεύτηκε για τα 4 psa αυτοκίνητα που έχει λες και είναι τίποτα πόρσε και λαμποργκίνι.
**mod: 2η φορά σβήνουμε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και προσωπικές επιθέσεις...3η δεν θα υπάρξει. **
κατάλαβε κανείς ότι έκανα 'επίθεση' νεοπλουτισμού επειδή έχω κρατήσει το Saxo και το 206 από την απαρχή του αιώνα; εσύ μας έπρηξες ότι 'έχω 80.000 αυτοκίνητο άρα ξέρω', εγώ το μόνο που είπα είναι ότι η μάρκα μου ταιριάζει και γι' αυτό έχω τόσα πολλά και ακόμη παίζουν κάποιο ρόλο στη ζωή μου. και ότι δουλεύουν ακόμη χωρίς κανένα πρόβλημα μαγκιά και της PSA στην τελική.
εγώ ναι, έχω αρκετά PSA γιατί μου αρέσουν και μου πάει η μάρκα, και βλέπω πολλά θετικά πάνω τους ανά τις δεκαετίες, εσύ με ποιο πρόσχημα αναφέρεσαι σε οχήματα που ούτε καν τα έχεις δει ζωντανά; μπήκες μία φορά σε ένα 2008 και σε μία αντιπροσωπεία VW και έγινες ειδήμονας;;!
-
Η μεγαλύτερη απογοήτευση πάντως στο 2008 είναι που δεν έχει το αντίστοιχο κοντρόλ για τον ήχο. Δεν με βολεύει καθόλου η έλλειψή του, ή σηκώνω χέρι και πάω ροδέλα, ή ψάχνω με αντίχειρες το +/- στο τιμόνι, οπότε καταλαβαίνεις, ότι είναι και προσωπική προτίμηση εργονομίας.
Καλά δεν το είχα κατάλαβα ότι δεν είχε το 2008 , δεν το είχα παρατηρήσει στο test drive , και είναι όντως πολύ βολικό , μου πήρε κάνα μήνα να το μάθω αλλά οδηγάς χωρίς να αποσπάς την προσοχή σου ψάχνοντας για ροδέλες κτλ , το μόνο που μένει να μάθω καλά είναι οι φωνητικές εντολές!
-
Dublin wrote:
Καλά δεν το είχα κατάλαβα ότι δεν είχε το 2008 , δεν το είχα παρατηρήσει στο test drive , και είναι όντως πολύ βολικό , μου πήρε κάνα μήνα να το μάθω αλλά οδηγάς χωρίς να αποσπάς την προσοχή σου ψάχνοντας για ροδέλες κτλ , το μόνο που μένει να μάθω καλά είναι οι φωνητικές εντολές!
σωστός! και να καταλάβεις τα PSA είναι ευκολότερα από τα Renault να τα μάθεις (είναι λίγο καλύτερος και ξεκάθαρος ο σχεδιασμός και η εργονομία).
Φωνητικές εντολές δεν χρησιμοποιώ ποτέ, μου φαίνεται κάπως γελοίο να μιλάω σε μία μηχανή! Γενικά δεν το χρησιμοποιώ σε καμία συσκευή μου το σύστημα. Πάντως έχουν προχωρήσει πολύ.
-
**Παρακαλώ να πέσουν η τόνοι...το ζητάω ευγενικά αυτή τη φορά. **
-
Sabas_Thess wrote:
tutuyo wrote
Γκουμουτσα. Χανει διοτι δεν ειναι ενσωματωμενο στο τιμονι, αλλα χρειαζεται ξεχωριστο λεβιε. Και μονο που σηκωνεις χερια, εκτεινοντας τα ακροδακτυλα απο το τιμονι φτανει.
Συντάσσομαι. Το αντίστοιχο με το 2008 στο 308 είναι ο λόγος για τον οποίο δεν το χρησιμοποιώ ποτέ. Η εργονομία κατ'εμε εκφράζεται άριστα όταν μας ωθεί να λειτουργούμε με μυϊκή μνήμη στον μέγιστο βαθμό χωρίς να αλλάζει η εστίαση του οδηγού. Πολύ καλύτερη η εφαρμογή με τους φυσικούς διακόπτες επάνω στο τιμόνι.
Είναι δυνατόν να μην ψάξει ο αντίχειρας το σωστό κουμπί σε αυτή τη διάταξη? Και μάλιστα με τόσο ΜΗ εργονομικά κουμπιά;
Αυτό που περιγράφεις είναι πολύ ευκολότερο (muscle memory) στο διακοπτακι γιατί:
Α) Ο δείκτης πατάει ΜΟΝΟ το +, τίποτα άλλο
Β) ο παράμεσος ΜΟΝΟ το -
Γ) PAUSE/ON είναι μόνο ένα τεράστιο κάθετο κουμπί, που το πατάς με το δείκτη, πρίν πατήσεις +/-, δηλαδή όλο το σύστημα είναι 3 διαφορετικά κουμπιά ουσιαστικά, που δεν χρειάζεται να κοιτάξεις ή ψάξεις ποτέ.
Για δώστου μία προσπάθεια την επόμενη φορά που θα το οδηγήσεις, και κράτα τους αντίχειρες και τα χέρια στο τιμόνι, παίξε λίγο με τα flaps να δεις αυξομείωση και πλήρη έλεγχο που έχεις. Εγώ το έχω μόνιμα ON, τη ροδελιτσα πάνω δηλαδή, και παίζω και Αττική οδό και παντού.
Συμφωνώ και επαυξάνω με τον Ντάμπλιν. Το μοχλακι του cruise control είναι πολύ βολικό. Αποφορτίζει το τιμόνι (που είναι και μικρό) από τα πολλά κουμπιά και το χειρίζεσαι πολύ εύκολα με 2 κουμπιά και δεν σε κουράζει καθόλου. Εγώ 3 χρόνια το χρησιμοποιώ μόνιμα στην εθνική 'παίζοντας' με τα συν πλην για να δουλεύει σαν ψεύτο adaptive cruise control.
Εδώ επιχειρήματα περί μη εργονομίας δεν στέκουν καθόλου
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)