-
@ Drgerry
Όταν αλλαζεις από πρωτη σε Δευτέρα κάνε το εξής.
Καθώς είναι επιλεγμένη η πρωτη, όταν πας να κατεβάσεις σε δευτέρα πίεσε το μοχλό προς τα εσένα όντας ήδη τοποθετημενος στην πρωτη ταχυτητα και καθώς το έχεις πιεσει ελαφρώς αριστερά τότε κατέβασε σε δευτερα. Θα μπει πολυ πιο ευκολα η Δευτέρα.
Δηλαδή η κίνηση του χεριου σου να μην ειναι μια ευθεία γραμμή αλλά κάτι σαν το γράμμα, 'Γ'.
Όπου η πρωτη σχέση είναι στην ανω γραμμή του 'Γ' τέρμα δεξιά.
Ελπίζω να τον κατάλαβες.
Καλημέρα! ευχαριστω, το δοκιμασα. ειναι λιγο καλυτερα ετσι αλλα το θεμα ειναι στο κουμπωμα της 2ας οχι η έξοδος απο 1η.
δεν ειναι απλο να το θυμαμαι καθε φορα αλλα οκ..συνηθεια.
Οσο αφορα τους χωρους πισω, πηγα βολτα με τους γονεις μου, 1,80 130κιλα ο ενας φυσιολογικα η 2η, κ χωρουσαν μια χαρα κ δεν εκαναν παραπονα.
Ο κινητηρας δε, 100hp, δεν εχω κανεναν προβληματισμο, παει ανετα μεχρι 140 κ εκει κοβω γιατι δεν καταλαβαινω πως πηγαινω τοσο γρηγορα! στο προηγουμνο μου ετρεμε ολο χαχα
Δεν ειναι τελειο, αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την επιλογη μου!
-
Εγώ δεν έβρισα κανένα αμάξι ,πώς θα μπορούσε άραγε κάποιος να βρίζει λαμαρίνες είναι μια άλλη κουβέντα, αλλά προφανώς ζοριζεσαι ιδιαίτερα με την κριτική και δεν αντέχεις να ακούς τίποτα άλλο εκτός από θριαμβολογιες. Φτιάξε ένα γκρουπ στο fb με μέλη τις αρεσκείας σου και να αυτοθαυμαζεστε για το ποσό έξυπνοι είστε για την επιλογή σας, μην κάνεις πρόσκληση μόνο στο παλικάρι που έμεινε χωρίς αμάξι μετά από 370 χλμ μάλλον δεν θα έρθει!
Όσο για τον αν και ποιοι τα παίρνουν μην εξανιστασαι αρκετοί έχουν μπει κατά καιρούς παριστάνοντας τους κατόχους ή τους υποψηφίους κατοχους σπρώχνοντας προς επιλογές που τις κάνουν για ίδιο όφελος δεν είναι πρωτοφανές γεγονός.
Ο φανατισμός σου πάντως και τα νύχια που βγάζεις σε όποιον κριτικάρει την επιλογή σου δεν είναι πολύ φυσιολογικός στα μάτια μου.
Ωραία, 'και εγώ λέω ότι τα παίρνεις από τη Ford, επειδή δεν έχει SUV στο μέγεθος του 2008, σπρώχνεις το Focus Active, και επειδή βλέπεις εσύ και οι εντολοδόχοι σου ότι το 2008 σπάει ταμεία, έρχεσαι εδώ πέρα σε ένα thread που δεν σε αφορά, αφού έχεις δηλώσει ότι ΔΕΝ πρόκειται να αγοράσεις το αμάξι, και σπρώχνεις κόσμο προς τη Ford. Τέτοιους σαν εσένα έχουμε δει πολλούς στα φόρουμ, δεν είναι καμία παγκόσμια πρωτοτυπία. Πόσο χρεώνεις το ποστ; να δούμε αν αξίζει ο μισθός σου.
Άν θες να ξέρεις, το μοναδικό αμάξι στη ζωή μου που παραλίγο να με αφήσει σε ταξίδι, και φορτωμένο με συγγενείς μέσα, ήταν το Focus που κατακαλόκαιρο έπιασε φωτιά ο compressor του air condition και μπήκαν μαύροι καπνοί στην καμπίνα. Παρ'όλα αυτά δεν είπα ότι τα Focus είναι χρέπια και κινδυνεύεις να σε κάψουν ζωντανό..
H εμμονή και επιμονή σου για ένα αυτοκίνητο που ΔΕΝ θα αγοράσεις, δεν μου φαίνεται πολύ φυσιολογική στα μάτια μου.'
Φυσικά ειρωνεύομαι, έλα να σοβαρευτούμε, και σταμάτα να βλέπεις 'φαντάσματα' και εχθρούς παντού, από τις αντιπροσωπείες και τους μάστορες, έως τους συμφουρίτες σου. Δεν έχουμε παντρευτεί καμία μάρκα, προιόντα είναι που τα αγοράζουμε ακριβά, και νομίζω συμφωνούμε σε αυτό.
Το SCross δεν έχεις; μία χαρά αμάξι είναι, να καταλάβεις πριν αποφασίσω έψαχνα ένα καλό σε πετρέλαιο μήπως έπαιρνα μεταχειρισμένο, αλλά 16.000 για μεταχειρισμένο με αμφίβολα χιλιόμετρα, δεν έδινα. Το S Cross το δίνει στα C suv η Suzuki, οπότε σε αυτή την κατηγορία πρέπει να κοιτάξεις, και όχι στα B, γιατί έστω και αν μικρο-μεγαλίζει το 2008, είναι B suv και αυτό δεν αλλάζει.
Καλή τύχη, και καλή επιλογή σύντομα, να μας αφήσεις και εμάς στην ησυχία μας (πλάκα κάνω)!
-
Συμπαθω την μαρκα που με εξυπηρετει. Δεν εχω ταμπου ουτε ειμαι οπαδος καποιας μαρκας , το πρωτο μου αμαξι πεζω ηταν! και Ιαπωνα ειχα και εχω , γερμανικο δεν εχω παρει πιο πολυ ομως λογω αντιπροσωπευσης οχι λογω μαρκας...τωρα suzuki scross εχω , τα οπαδικα γυαλια ψαξτα αλλου ...
το πεζω 4 χρονια το κρατησα και καθε δυο μηνες εκαιγε την ιδια πισω λαμπα απο φαναρι! και το τελευταιο καλοκαιρι πριν το δωσω εκαψε το αιρ κοντισιον....μετα 6 χρονια ειχα μαζντα ( φυσικα τριπλασιο κοστος ) δεν εκανε κιχ, μετα σουζουκι με αφησε δυο φορες την μια και απο δικη αμελεια στα 6 χρονια αλλα είμαι κατα τα αλλα ευχαριστημενος στο πακετο οδηγικη ευχαριστιση, οικονομια, χωροι, οικονομια...
παρολη την οχι και τοσο καλη εμπειρια απο πεζω προ 15-18 χρονια εφτασα ενα βημα πριν παρω το αμαξι που ...κακοπροαιρετα για εσενα κραζω!
Ο λογος που δεν το εκανα ηταν οτι ακομα και στα 28.5 που εφτασα την τιμη του αυτοματου αλιρ ντιζελ παλι ακριβο μου φαινοταν αρκετα παντα σε συνδυασμο με την στεναχωρια πισω και οτι έπρεπε να λυσω εξισωση για να μην κανω μελανιες στα γονατα στο μπες βγες...αν αυτες ειναι κακοπροαιρετες κριτικες οκ ειμαι κακοπροαιρετος παροτι εφτασα στο τσακ να σκασω ένα σκασμο λεφτα στην πεζω...
-
Drgeri τι ειχες πριν;
-
Drgeri τι ειχες πριν;
Fiat Grande Punto 2006 1,3 MTJ 75hp
-
διπλωθηκα στα γελια....
χρησιμοποιεις την επιχειρηματολογια μου αναποδα!!! μια χαρα !!! μονο καθρεφτακι δεν μου ειπες και στα μουτρα σου!!!!
και αν θες να μιλησουμε για συγκρισεις το 2008 δεν προλαβα να το οδηγησω αλλα εχω οδηγησει 5 φορες συνολο τα 3008 και c5 aircross ολα σε ντιζελ και τις 4/5 σε αυτοματο ολα τα αμαξια ειχαν τιμη τιμοκαταλογου ( γιατι με την πεζω ποσο θα το παρεις ειναι λαχειο) πανω από 30000 εως και +40000 (φουλ εξτρα σαιν σιτροεν). Την οδηγικη ευχαριστιση που ειχα απο το αυτοματο ντιζελ φοκους στην ταπεινη εκδοση business των 25000 δεν την πλησιάζουν ουτε για πλακα τα psa ( το πακετο κινητηρας, ακαμψια πλαισιου, ανεση αναρτησης ουτε κοπαναει ουτε γερνει, τιμονι ,φρενα ) απεχουν τοσο πολυ που απορείς πως τα psa κοστιζουν τοσο περισσοτερο απο το φοκους. Και να φανταστεις οτι το crossover active δεν το εχω οδηγησει! επισης τα τελευταια χρονια εχω οδηγησει σε τεστ ( Χ1, σιβικ το προηγουμενο, σκαλα, xceed, κασκαι, τιγκουαν, καροκ, και δεν θυμαμαι πιο αλλο).
Τα μονο που πλησιασαν το φοκους ειναι το σιβικ και το xceed. To σιβικ ομως δεν το μπορω εξωτερικα ενω δεν παιζει και σε ντιζαλ και το xceed ακομα να βγει σε ντιζελ και ειναι και ακριβοτερο απο το φοκους.
-
Ε ναι καμία σχέση το 2008.
Άλλη κλάση.
Ένα άλλο κόλπο στα PSA είναι να ανεβάζεις αρκετά τις στροφές στην πρώτη σχέση όταν ξεκινάς από στάση, και να αλλάζεις σε δευτερα όπως είπα πιο πάνω.
Αυτό κάνει τις αλλαγές πιο χλατσωτες. Έχει να κάνει με τα συγχρονιζέ. Στα περισσότερα psa έτσι είναι το κολπακι
-
Κοίταξε, το πόσο κοντά μπορεί να έφτασες να αγοράσεις το αυτοκίνητο δεν αναιρεί το γεγονός ότι 2-3 μεμονομένες περιπτώσεις τις παρουσιάσες ως γενικά, σύνηθες και ευρή προβλήματα της Peugeot.
Δεν προσπαθώ να επιχειρηματολογήσω ότι και καλά η Peugeot είναι η σούπερ εταιρεία.
Όλες οι εταιρείες πλέον βγάζουν αυτοκίνητα που θα εξυπηρετήσουν το σύνολο των καταναλωτών σε μεγάλο βαθμό, αναλόγως με τα γούστα και τα θέλω του καθενός.
Η απάντηση μου είχε να κάνει συγκεκριμένα με το υπερβολικό σχόλιο και προσπάθεια ανάδειξης κάτι μεμονωμένου σε γενικό πρόβλημα.
-
Ο κινητηρας δε, 100hp, δεν εχω κανεναν προβληματισμο, παει ανετα μεχρι 140 κ εκει κοβω γιατι δεν καταλαβαινω πως πηγαινω τοσο γρηγορα! στο προηγουμνο μου ετρεμε ολο χαχα
Κάποιες γενικότερες παρατηρήσεις, όχι σχετικές με το 2008.
Την δύναμη δεν την θέλεις για να πηγαίνεις με τελικές. Τα 140 τα έφταναν σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα του 1970. Την δύναμη την θέλεις για την επιτάχυνση, τις προσπεράσεις κλπ.
Κανένα αυτοκίνητο δεν πρέπει να τρέμει. Μάλλον χρειάζονταν ζυγοστάθμιση, κάτι που λύνεται με 30 Ευρώ σε ένα οποιοδήποτε βουλκανιζατέρ.
Κατολάξιδο και να το ευχαριστηθείς!
-
Tkin73 wrote:
Παίζει και 6% ψαξτο. Το 4.5% στην vw είναι τόσο αρκεί να μην κάνεις μόνος την πράξη! Μέσα στα μπαλουν τους υπάρχουν κάτι τετραχιλιαρα πεντοχιλιαρα που παίζουν νταβατζιλικι που πραγματικά απορώ πως υπάρχει κόσμος που υπογράφει αυτές τις συμβάσεις! Πληρώνεις μεταξύ άλλων σέρβις κι ασφάλειες με τόκο!
θα το ψαξω. Το Tiguan το ειχα παρει με επιτοκιο λιγοτερο κι απο το 4,5. Αλλα τί εννοεις να μην κανω. μονος την πραξη;, Στο 4,5 δεν εχει μπαλουν ειναι σταθεση δοση, αμα πας σε μπαλουν πεφτει στο 3,9 αλλα θεωρω ηλιθιο να δινεις 10 χιλιαρικα (τοσο μου ειπαν οταν ρωτησα στο Γρατσια) για ενα αμαξι, 4 χρονια μετα την αγορα του!!
Πριν αλλάξεις στρατόπεδο, θα πρέπει να δεις το Kamiq! Η φουλ έκδοση (style) με 150 άλογα και DSG κοστίζει 22 χιλιάρικα (ή παρακάτω) και θα σου φανεί πιο 'ακριβό' στο μάτι απ το χειροκίνητο T-Roc που είδες. Για γερμανόφιλους νομίζω είναι για αγορά με κλειστά μάτια!
Το 2008 είναι το κομψότερο της κατηγορίας, αυτό που ίσως σε ξενίσει αν πας σε Peugeot κατά τη γνώμη μου, θα είναι η αίσθηση της λιγότερης ευρυχωρίας στη θέση οδήγησης και λιγο ιδιαίτερη εργονομία μακριά απ τη γερμανική σχολή, λίγο πιο άγρια αίσθηση χειροκίνητου κιβωτίου (αν και οι ιδιοκτήτες του 2008 εδώ μαρτυρούν αντίθετη εμπειρία) και κατά τη γνώμη μου ο 1.2λτ της Peugeot, είχε αισθητό turbo lag σε 308 που δοκίμασα, αντίθετα μου φαινόταν πολύ πιο γραμμικό το 1λτ σε Scala. (Επίσης ο 1.5λτ των γερμανικών έχει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις σε παρόμοια τιμή. Σε αυτόματο κιβώτιο όμως η Peugeot είναι κορυφή, αλλά ξεφεύγει η τιμή).
-
Καλησπέρα σας,
έφτασε η ώρα που αντικαθιστώ το 2ο συνθετικό του Nicnkame μου, δηλαδή ένα Golf VI του 2009 (συνεχίζω να έχω Tiguan από Οκτώβριο 2016, ένα από τα πρώτα που ήρθαν στην Ελλάδα, το παρήγγειλα χωρίς να το έχω καν δει από κοντά και με το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος).
Όντας παλιός πελάτης μόνιμος της VW (είχα στο παρελθόν άλλα 2 Golf και ένα Audi Α4), επισκέφθηκα την έκθεση για το T-Roc. Να πω ότι προφανώς ψάχνω 2ο αμάξι, αλλά επειδή καλόμαθα με την αίσθηση να είμαι ψηλά, δεν ενδιαφέρομαι να πάω σε Golf ή παρόμοιο.
Το T-Roc 1000ρι, Advance έκδοση δε με ενθουσίασε, χωρίς να το απορρίπτω όμως. Στη συνέχεια είδα το 2008 Allure 1.2. Έχω την αίσθηση ότι στην ίδια τιμή ο εξοπλισμός του 2008 είναι πλουσιότερος, διορθώστε με αν κάνω λάθος. Άλλες λύσεις στην κατηγορία B-SUV δε βρήκα που να είναι ικανοποιητικές χωρίς να ξεφεύγουν πάνω από τα 22-23Κ.
Δύο πράγματα με κρατάνε ακόμα να κλείσω το 2008:
-
Δεν έχω αγοράσει ποτέ στη ζωή μου γαλλικό (βασικά οτιδήποτε πλην γερμανικού) αυτοκίνητο. Έχω περάσει, είτε μόνος είτε οικογενειακώς, από Mercedes, BMW, VW και Ford. Καταλαβαίνω ότι δεν έχει καμία σχέση ένα Peugeot σήμερα με ένα Peugeot πριν 20 χρόνια. Αλλά και πάλι έχω αναστολές, και ήθελα να ρωτήσω κάποιον που βρέθηκε στη θέση μου, δηλαδή μαθημένος σε γερμανικά αυτοκίνητα να πήγε σε γαλλικό και να μου πει τις εντυπώσεις του.
-
Η χρηματοδότηση. Δε ρώτησα όταν πήγα, αλλά γκουγκλάροντας βλέπω ένα απογοητευτικό 7% (στη VW φτάνεις το 4,5% απλά βάζοντας μέσα ασφάλεια και σέρβις). Υπάρχει κάτι που δεν ξέρω και θα μπορούσε να ρίξει αυτό το νούμερο κάπως;
Σας ευχαριστώ.
Περίπου το ίδιο κι εγώ.
Δεν έχω βέβαια Tiguan, αλλά ελπίζω να μπορέσω να αλλάξω το Golfάκι VI 2009 και κοιτάω και προς 2008 μεριά μιας και το 3008 που μου αρέσει πολύ δεν νομίζω να υπάρξουν οι προϋποθέσεις να το φτάσω οικονομικά.
Δεν είχα στη ζωή μου Peugeot εγώ ο ίδιος αλλά έχουν ο πατέρας μου και η αδερφή μου και τα έχω οδηγήσει αρκετά.
Παρόλα αυτά πιστεύω ότι αν δεν ζήσεις με ένα αυτοκίνητο, είναι λίγο δύσκολο να κάνεις τη σύγκριση με το προηγούμενο που είχες.
Ακόμη και όσοι μπορεί να έχουν περάσει από VW σε Peugeot και γενικότερα από Γερμανία σε Γαλλία μπορεί να γράψουν πράγματα τα οποία για κάποιον άλλον να μην ισχύουν, μιας και τα θέλω, οι ανοχές, οι ανάγκες και το σκεπτικό του καθενός είναι διαφορετικό.
Μια ιδέα μπορεί να πάρεις αλλά μέχρι εκεί. Παραπάνω ίσως και να σε μπερδέψει.
Καλύτερα βρες τα αυτοκίνητα που σου αρέσουν, πήγαινε δες τα, οδήγησε τα, κατέληξε σε ένα και από εκεί και πέρα θα αποδειχθεί με τον καιρό αν η επιλογή που έκανες θα σου κάθεται καλά.
Το T-Roc εξωτερικά μου αρέσει αλλά εσωτερικά όταν το είδα ξενέρωσα. Πλαστικούρα και αίσθηση φθήνιας. Έλεος ρε VW.
Εδώ θεωρώ ότι ακόμη και το 7αρι σε σχέση με το 6αρι βγάζει μια αίσθηση πιο φθηνή τόσο στον εσωτερικό διάκοσμο όσο και οδηγικά όπου μου φαίνεται ότι οδηγείς κάτι πιο 'τενεκεδένιο' σε σχέση με το 6αρι. Φαντάσου όταν είδα μέσα το T-Roc.
Άσχετο. Το Tiguan σίγουρα έχει μέσα μια αίσθηση πολύ καλή και είναι πολύ καλό και αξιόλογο SUV, αλλά η εξωτερική σχεδιαστική του άποψη και τα άθλια εμπρός φωτιστικά σώματα με την μάσκα που βγάζουν αίσθηση Datsun της δεκαετίας του 80 είναι λόγοι που θα με απέτρεπαν να το κοιτάξω.
-
-
Αξιο μέλος της Πεζώ το 2008 , αφού έγινε και στο θέμα του ότι και στο 3008 .
Να πω για τα κιβώτια της PSA μετά από 22 χρόνια χρήσης τους , ότι δεν με έχουν ζορίσει ποτέ σε αλλαγή . Γενικά βέβαια δεν το παίζω λάουντα όπως διάφοροι καυλοτίμονοι και με όλα τα αμάξια που έχω οδηγήσει δικά μου , φίλων μου , νοικιασμένα , τέστ ντράιβ δεν έχω χάσει αλλαγή ...
Για το 2008 το έχουμε πει . Ωραίο . Ιδιαίτερα από αλούρ και πάνω . Λίγο στενάχωρο για τους ψηλούς οδηγούς λόγω κονσόλας και επένδυσης πόρτας . Υπάρχουν πολλά ακόμα που αρέσουν σε διάφορους και για άλλους λόγους δεν αρέσουν σε άλλους .
Το αυτόματο κιβώτιο πάντως είναι ωραίο έστω και στις 6 σχέσεις που έχω στο δικό μου .
-
Το αυτόματο κιβώτιο πάντως είναι ωραίο έστω και στις 6 σχέσεις που έχω στο δικό μου .
Εξαιρετικό είναι και το 6αρι της Aisin, από τα καλύτερα αυτόματα. Το είχα στο Mini Cooper S με 175 άλογα και ήταν μια χαρά κιβώτιο (είχε βέβαια πιο σπορ προγραμματισμό για πιο γρήγορες αλλαγές). Κίνηση ματ της PSA που κράτησε τα αυτόματα με μετατροπέα και δεν έβαλε τις διπλοσύμπλεκτες αηδίες των άλλων. Βασικός λόγος για εμένα να προτιμήσω αυτοκίνητο του ομίλου.
-
Αξιο μέλος της Πεζώ το 2008 , αφού έγινε και στο θέμα του ότι και στο 3008 .
Να πω για τα κιβώτια της PSA μετά από 22 χρόνια χρήσης τους , ότι δεν με έχουν ζορίσει ποτέ σε αλλαγή . Γενικά βέβαια δεν το παίζω λάουντα όπως διάφοροι καυλοτίμονοι και με όλα τα αμάξια που έχω οδηγήσει δικά μου , φίλων μου , νοικιασμένα , τέστ ντράιβ δεν έχω χάσει αλλαγή ...
Για το 2008 το έχουμε πει . Ωραίο . Ιδιαίτερα από αλούρ και πάνω . Λίγο στενάχωρο για τους ψηλούς οδηγούς λόγω κονσόλας και επένδυσης πόρτας . Υπάρχουν πολλά ακόμα που αρέσουν σε διάφορους και για άλλους λόγους δεν αρέσουν σε άλλους .
Ακριβώς όπως τα λες , εγώ 1.83 έβρισκε το πόδι μου δεξιά στην κονσόλα και αριστερά στην πόρτα .
Προσωπικά το χειρότερο κιβώτιο που έχω οδηγήσει ποτέ , ειδικά η πρώτη και η Δευτέρα με αυτή την ενδιάμεση σκάλα που έχουν . Απόρρητα μήπως είχε πρόβλημα το αμάξι ...
Τελος το μικρό τιμόνι δεν με βόλεψε καθόλου και εκεί που είχα την θέση είχα πρόβλημα με ορατότητα από τις πλαϊνές κορώνες .
Το πούλησα σήμερα με 600 χλμ με 3 εβδομάδες χρήσης .
Χαίρομαι για όσους είναι ευχαριστημένοι με την αγορά τους , αλλά έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που καλό είναι να της προσέχει ο αγοραστής μην απογοητευτεί στο τέλος σαν και εμένα .
Στα θετικά του
Με εντυπωσίασε ο 1.2 100 κινητήρας με την ροπή που βγάζει από χαμηλά ( πριν είχα Leon fr 1.8 180 όποτε έχω ένα μέτρο σύγκρισης )
Επίσης η ποιότητα κύλισης , ηχομόνωση και ανάρτηση ειδικά σε ταξίδια
Τα 20500 που ζητάνε , σε σχέση με την αγορά αυτή τι στιγμή είναι καλά , σαν αμάξι όμως δεν θεωρώ ότι τα αξίζει
-
Το πόσο κάνει ένα αυτοκίνητο πρέπει να το κοιτάμε σε σχέση με αυτά που προσφέρει και τον ανταγωνισμό του .
Οχι πόσο κάνει σε σχέση με την τσέπη μας και τις δικές μας απαιτήσεις . Και δεν ισχύει μόνο για τα αμάξια αυτό .
Για μένα προσωπικά το θεωρώ ακριβό . Για πολλούς λόγους . Δεν με χωράει όπως θέλω , δεν μου αρέσει η άκτιβ , είναι ακριβή η αλλούρ και διάφορα άλλα . Αυτά όμως δεν είναι αντικειμενική κριτική . Είναι καθαρά υποκειμενική . Εγώ δεν θα το αγόραζα και δεν το αγόρασα γιατί δεν έχει κάποια πράγματα που θέλω στην τιμή που θέλω να πληρώσω , αλλά και δεν με βολεύει σαν σωματότυπος , ενώ θα ήθελα πιο ψηλό αυτοκίνητο και όχι κροσόβερ .
Δεν μπορώ όμως να πω ότι είναι ακριβό , όταν βλέπω πόσο κάνουν δεκάδες αυτοκίνητα που έχουν πολύ περισσότερα κουσούρια , δεν είναι τόσο μπάνικα , δεν έχουν καλούς κινητήρες και κιβώτια και έχουν και θέματα αξιοπιστίας .
Ιδιες τιμές και ακριβές έχουν τα Πούμα , Κόνα , Ακτιβ Φόκους , το κρος Σίντ , το Τ-κρος , το Τ-ροκ , το Κάροκ και πολλά ακόμα .
Αν ήμουν 20 εκ κοντύτερος και ήθελα κροσόβερ , μια χαρά θα είχα βολευτεί στο αμάξι , στο ωραίο μπορντώ χρώμα του .
-
Ιδιες τιμές και ακριβές έχουν τα Πούμα , Κόνα , Ακτιβ Φόκους , το κρος Σίντ , το Τ-κρος , το Τ-ροκ , το Κάροκ και πολλά ακόμα .
Δεν θα το λεγα, είναι αρκετά πιο ακριβό από τα περισσότερα από αυτά, εαν συνυπολογίσουμε εξοπλισμό και κινητήρες.
-
criuser wrote:
Δεν θα το λεγα, είναι αρκετά πιο ακριβό από τα περισσότερα από αυτά, εαν συνυπολογίσουμε εξοπλισμό και κινητήρες.
Δεν ξέρω τώρα τι γίνεται, όταν έκανα τους υπολογισμούς μου τον Ιανουάριο είχα εκπλαγεί πόσο ακριβά έφταναν τα περισσότερα από τα μοντέλα της αγοράς τότε. Ακόμη και το Arona θυμάμαι ότι έφτανε πάρα πολύ κοντά σε τιμή καθώς ήθελε πολλά έξτρα. Επίσης κάποια από αυτά που προσφέρει το 2008 δεν υπήρχαν κάν σε κάποια. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: κοίταγα ΜΟΝΟ diesel αυτοκίνητα. Mόνο το Kamiq είχε μία έκδοση που έδινε και το αυτόματο μαζί, αλλά και αυτό θυμάμαι ήθελε πολλά πράγματα από έξτρα και τελικά έβγαινε πάρα πολύ κοντά τελικά (δεν έπαιρνα Kamiq και 15.000 να το δίνανε το diese βέβαιαl).
Τώρα με τα 18.200 το Active επίσης είναι φοβερή ευκαιρία για μοντέλο που μόλις κυκλοφόρησε. Του χρόνου δηλαδή θα σπάσει και το ψυχολογικό όριο των 18 χιλιάδων.
Κάποιος είπε ότι δίνουν την Allure στα 20.000 νομίζω; δεν είναι ευκαιριάρα δηλαδή;
Η μόνη άλλη πραγματικά καλή τιμή είναι του Puma, αλλά όπως έχω ξαναπεί, το ένα κυριαρχεί στα μικρότερα B suv, το άλλο στα μεγαλύτερα. Υπάρχουν συν και πλην εκατέρωθεν.
-
Κάποιος είπε ότι δίνουν την Allure στα 20.000 νομίζω; δεν είναι ευκαιριάρα δηλαδή;
Αλήθεια;
-
This post is deleted! -
Δεν ξέρω τώρα τι γίνεται, όταν έκανα τους υπολογισμούς μου τον Ιανουάριο είχα εκπλαγεί πόσο ακριβά έφταναν τα περισσότερα από τα μοντέλα της αγοράς τότε. Ακόμη και το Arona θυμάμαι ότι έφτανε πάρα πολύ κοντά σε τιμή καθώς ήθελε πολλά έξτρα. Επίσης κάποια από αυτά που προσφέρει το 2008 δεν υπήρχαν κάν σε κάποια. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: κοίταγα ΜΟΝΟ diesel αυτοκίνητα.
Έχει σχέση σίγουρα με κινητήρες και το τι θέλει / συγκρίνει ο καθένας μας. Το Αρόνα FR με 150 άλογα και σχεδόν όλα τα έξτρα, πλέον έχει κάτω από €20.000! Κάποιος λοιπόν που θα το συγκρίνει με τα €26.000 του Puma με τα 155 άλογα ή με τα €35.000 του 2008 με τα 155 άλογα (για να συγκρίνουμε παρόμοια ιπποδύναμη και επιδόσεις) θα του φανεί τεράστια η διαφορά ακόμα και με το αυτόματο κιβώτιο υπέρ του 2008. Από την άλλη κάποιος μπορεί να το δεί καθαρά '20Κ το 2008, 20Κ το Αρόνα, 20Κ και το Puma, όλα στην ίδια τιμή είναι', αδιαφορώντας για εκδόσεις, κινητήρες και εξοπλισμό.
Οπότε είναι πολύ σχετική η σύγκριση, τα θέλω και οι ανάγκες του καθενός και τελικά τι υπερτερεί στην 'ζυγαριά'. Είναι τόσο μεγάλο το εύρως τιμών σε αυτά τα αυτοκίνητα, που είναι πολύ δύσκολη η σύγκριση και μερικές φορές και οριακή.
Τα 20Κ γα την Allure είναι όντως εξαιρετική τιμή, για την Active δεν λέω γιατί για εμένα χάει πάρα πολύ το αυτοκίνητο από αυτό το οποίο πρεσβεύει.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)