-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν μπορεί να πιστεύεις ότι η προσωπική σου μονοσήμαντη άποψη μπορεί να αποτελεί την οικουμενική αλήθεια που όλοι οφείλουν να ασπαστούν...
Ειδικά όταν μιλάμε για μπερλίνες (και όχι π. χ. για supercars) δηλαδή για τα κατεξοχήν οικογενειακά αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο. Κι επιμένεις να τις αξιολογείς μόνο ως μηχανήματα οδήγησης.Δεν θυμάμαι να απαίτησα κάτι τέτοιο από τους συνομιλητές μου.
Προσωπική μου άποψη είναι η οδηγοκεντρικότητα και έτσι κρίνω όλα τα αυτοκίνητα, από minis μέχρι limos.
Για μένα αυτό είναι τα αυτοκίνητα, μηχανήματα οδήγησης. Αλλιώς θα ήταν κάρα...Δεν το απαιτείς, γιατί ούτως ή άλλως δεν μπορείς να το απαιτήσεις! Αλλά με τον τρόπο που εκφράζεσαι, απαξιώνεις οποιονδήποτε κρίνει το αυτοκίνητο πιο πολύπλευρα και όχι μόνο ως μηχάνημα οδήγησης. Και το κάνεις συνεχώς και με τετοιο τρόπο που είναι προφανές ότι σνομπάρεις όλους όσους δεν έχουν την ίδια οπτική με σένα.
-
Ρε φανη δηλαδη οποιος εχει 50 80000 θα παρει bmw αντι αλφα και θα πηγαινει κηφησιας και δε θα παιρνει κανα σμαρτ η οποιοδηποτε μικρο? Και το βαζεις στα θετικα της bmw κιολας.
Λετε για μενα και την εμμονη μου και καλα συο γκρουπ εχοντας προτςινει και αλλα αυτοκινητα αλλα εσυ στα bmw δε παιζεσαι -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ρε φανη δηλαδη οποιος εχει 50 80000 θα παρει bmw αντι αλφα και θα πηγαινει κηφησιας και δε θα παιρνει κανα σμαρτ η οποιοδηποτε μικρο? Και το βαζεις στα θετικα της bmw κιολας.
Λετε για μενα και την εμμονη μου και καλα συο γκρουπ εχοντας προτςινει και αλλα αυτοκινητα αλλα εσυ στα bmw δε παιζεσαι-
Αυτό που λέω είναι ξεκάθαρο...όταν κάποιος αγοράσει οικογενειακό αυτοκίνητο αυτής της αξίας και το χρησιμοποιεί κάθε μέρα (γιατί δεν έχει OCD να το έχει κλεισμένο στο γκαράζ) μετράνε και άλλα πράγματα εκτός της οδικής συμπεριφοράς. Και το κάθε μέρα σημαίνει παιδιά στο σχολείο, οικογενειακή βόλτα στην Αθήνα κλπ. Το Σμάρτ είναι πολύ συγκεκριμένης και ειδκής χρήσης. Οπόταν ή δεν κατάλαβες τι λέω ή απλά θες (ώς συνήθως) να μου την πείς.
-
Το έχω δηλώσει πάρα πολλές φορές ότι αναφορικά με την BMW δεν είμαι αντικειμενικός, γιατί πολύ απλά φτιάχνει τα καλύτερα αυτοκίνητα!
-
-
Δεν ειπα μονο για σμαρτ. Ειπα οποιοδηποτε αλλο. Δε θα πηγαινεις με τη bmw η την αλφα των 60000 τα παιδια σχολειο η φροντιστηριο τουλαχιστον οι 99% των ιδιοκτητων
-
Δεν ειπα μονο για σμαρτ. Ειπα οποιοδηποτε αλλο. Δε θα πηγαινεις με τη bmw η την αλφα των 60000 τα παιδια σχολειο η φροντιστηριο τουλαχιστον οι 99% των ιδιοκτητωνΈχω ακριβώς την αντίθετη άποψη (και το έκανα πράξη στο παρελθόν) και φυσικά το 99% είναι τελείως αυθαίρετο και λάθος. Δεν θα πάρω ένα εξαιρετικό και ασφαλές αυτοκίνητο με σούπερ σαλόνι και εσωτερικό με όλες τις ευκολίες και ανέσεις για να ταλαιπωρούμαι με το μικρό ή να διακυνδυνεύω την ασφάλεια των παιδιών μου, ειδικά όταν δεν με απασχολεί το οικονομικό θέμα. Και αφήνω στην άκρη τα εταιρικά αυτοκίνητα, όπου εκεί δεν παίζει το μικρό.
-
Και εγώ είμαι σύμφωνος με τον Φάνη σε αυτό το τελευταίο.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Υποθέτω όσον αφορά κινητα τηλέφωνα θα εχεις κανα πιουριστ Nokia για να εχει καλό σήμαΓιατί, τα καινούρια δεν έχουν καλό σήμα; Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο...
- Ποιότητα κύλισης
- Άνεση
- Εσωτερικό
- Εξωτερική σχεδίαση (η Τζούλια δυστυχώς μοιάζει με Audi...μέφα σφάλμα της Αλφα αυτό)
- Εξοπλισμός και δυνατότητα εξατομίκευσης
- Overall & all around χαρακτήρας και ότι αποκλειστικά στοχευμένη στην απόλυτη οδήγηση
- Περισσότεροι διαθέσιμοι κινητήρες
- Ποιότητα κατασκευής
Πολλά από αυτά είναι καθαρά υποκειμενικά, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν τα χωρίζει το χάος, είναι πολύ κοντά.
- Το έχω δηλώσει πάρα πολλές φορές ότι αναφορικά με την BMW δεν είμαι αντικειμενικός, γιατί πολύ απλά φτιάχνει τα καλύτερα αυτοκίνητα!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πολλά από αυτά είναι καθαρά υποκειμενικά, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν τα χωρίζει το χάος, είναι πολύ κοντά.Μπορεί να είναι κοντά, αλλά σε αυτά τα χρήματα μετράνε οι λεπτομέρειες και φαίνεται στις προτιμήσεις των αγοραστών.
Δεν είναι τελείως υποκειμενικά, γιατί είναι μετρήσιμα άρα έχουν μια αντικειμενικότητα (π.χ. δυνατότητα έξτρα εξοπλισμού, συνδυασμοί, διαθέσιμοι κινητήρες κλπ.).
-
Η καινούρια 330 με το m pack και αυτόματη είναι overall ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Και πισωκούνα, με μηχανικό μπλοκέ, με esp που απενεργοποιείται εντελώς αν το θέλεις, με πλαίσιο γρανίτη, με επιδόσεις gti και βάλε και χαμηλή κατανάλωση τηρουμένων των αναλογιών. Δεν θα μιλήσω για ποιότητα κατασκευής, ηχομόνωση, ποιότητα κύλισης. Αυτονόητα στην κορυφή ή τουλάχιστον πολύ κοντά. Και σίγουρα πιο πάνω από την ιταλίδα. Alfa μόνο την τετρακίνητη veloce. Και πάλι σε σχέση με την 330 η επιλογή της είναι πολύ δύσκολη για τους περισσότερους.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Η καινούρια 330 με το m pack και αυτόματη είναι overall ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Και πισωκούνα, με μηχανικό μπλοκέ, με esp που απενεργοποιείται εντελώς αν το θέλεις, με πλαίσιο γρανίτη, με επιδόσεις gti και βάλε και χαμηλή κατανάλωση τηρουμένων των αναλογιών. Δεν θα μιλήσω για ποιότητα κατασκευής, ηχομόνωση, ποιότητα κύλισης. Αυτονόητα στην κορυφή ή τουλάχιστον πολύ κοντά. Και σίγουρα πιο πάνω από την ιταλίδα. Alfa μόνο την τετρακίνητη veloce. Και πάλι σε σχέση με την 330 η επιλογή της είναι πολύ δύσκολη για τους περισσότερους.Έβαλα παραπάνω το τεστ όπου η Alfa απλά το πέρασε αεράκι απέναντι από την 330.
Το κακό για μένα είναι ότι εδώ είναι μόνο τετρακίνητη η 280άρα, ενώ σε ΗΒ και ΗΠΑ προσφέρεται και ως πισωκίνητη. -
Τι έγινε ρε παιδιά;;;
Κέρδισε το τζόκερ ο Σπύρος και άλλαξε το δίλημμα μεταξύ 320 και Ιουλίας;;
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji6][emoji6]
-
Δεν ειπα μονο για σμαρτ. Ειπα οποιοδηποτε αλλο. Δε θα πηγαινεις με τη bmw η την αλφα των 60000 τα παιδια σχολειο η φροντιστηριο τουλαχιστον οι 99% των ιδιοκτητωνΣμαρτ πια δεν παίρνει κανεις γιατί τα σηκώνουν ολόκληρα και δεν τα ασφαλίζουν για κλοπή.
Για έναν κανονικό εργαζόμενο που έχει πάρκινγκ στο κέντρο ένα απλο αμαξάκι στυλ Aygo/i10 ή Β κατηγορίας είναι υπεραρκετό. Δεν ταλαιπώρειται κανεις ούτε το αμάξι ούτε ο οδηγός.
Την πολυτέλεια και άνεση τα θες κυριως στο ταξίδι. Δεν έχουν νόημα μέσα στην πόλη. Βασική συνδεσιμότητα και οικονομία θες σταματημένος στην Κηφισιάς με τους καφροταριφες και κολο μηχανακια να σου σπάνε τα νεύρα.
Εκτός και αν βγάζεις πάνω από μισό εκατομμύριο το χρόνο οποτε ναι πας κυριλέ στο γραφείο αλλά βασικά σε πάει τότε οδηγός.Άνθρωποι με κουρσάρες στο κέντρο είναι μαλλον ταλαίπωροι με τάσεις επίδειξης (ειδικά αν δεν πάνε σε εταιρικά πάρκινγκ για να κοντράρονται αναγκαστικά με τα αλλά στελέχη) είτε κυρατσες που αρμέγουν τους μαλακες με το μισό μύριο και πάνω και το παίζουν κάμποσες με τα κυβικά του χορηγού.
Η ίδια κατηγορία κυκλοφορεί με ογκώδη suv και στα προάστια δήθεν για την ασφάλεια των παιδιών, στην πράξη μπας και τις φοβηθεί λόγω όγκου ο κόσμος και τις αποφεύγει γιατί είναι η τριτη μάστιγα κατά σειρά των δρόμων.Στις υπόλοιπες διαδρομές και ειδικά τα ΣΚ χρησιμοποιείς το οποιο μεγάλο αν έχεις αλλιως βολεύεσαι με κανα c νοικιασμένο ή το μικρότερο προσεκτικά.
Σε καταστάσεις OCD (όπως εγώ) το αμάξι βγαίνει σε αυτοκινητόδρομο μόνο σε μελετημένη πορεία, με πάρκινγκ και σημεία κίνησης στον τόπο προορισμού (εσχάτως και με πρότερη μελέτη καιρικών φαινομένων).
-
Νομίζω ότι πρέπει να ζω σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, όπου επιτρέπεται η μετάβαση των παιδιών στο σχολείο με την 'καλή' κούρσα, ενώ οι περισσότεροι ζείτε στο σύμπαν που απαγορεύεται. Μάλλον βέβαια οι περισσότεροι δεν έχετε παιδιά και θεωρητικολογείτε...
Στην πράξη, μια οικογένεια με δύο γονείς και παιδάκια, είναι παράλογο (εκτός καραμπινάτων περιπτώσεων OCD) να έχει παραπάνω από δύο αυτοκίνητα. Ποιο από τα δύο πηγαίνει λοιπόν τα παιδιά στο σχολείο, φροντιστήριο και λοιπές δραστηριότητες; Όποιο είναι διαθέσιμο βάσει του προγράμματος των γονέων! Αν αυτό τυχαίνει να είναι η μπερλίνα των 50.000 Ευρώ, γιατί ο άλλος γονιός με το μικρό αυτοκίνητο πόλης είναι σε δουλειά, τότε αυτό θα χρησιμοποιηθεί! Απλά πράγματα, μακριά από θεωρίες και καραμπινάτα OCD...
-
Παιδια αυτα λεγομται ιδιοτροπιες οχι ocd. Ocd ειναι κατι τελειως διαφορετικο.
-
Όταν έχεις ένα καλό αυτοκίνητο, με υψηλή αισθητική, ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος, ανώτερη οδηγική εμπειρία, άνεση και ασφάλεια και δεν το χρησιμοποιείς πάρα μόνο στο 10% του χρόνου, για να μην το φθείρεις, αλλά αντ' αυτού χρησιμοποιείς κάτι πολύ χειρότερο σε όλους τους παραπάνω τομείς, τότε μιλάμε για καραμπινάτο ψυχαναγκασμό!
Παρόλ' αυτά, το προηγούμενο ποστ μου δεν είχε στόχο το Στέφανο, ο οποίος δηλώνει και μόνος του ψυχαναγκαστικός με το αμάξι του, αλλά όλους τους άλλους που βάζουν αυθαίρετα κανόνες στις συμπεριφορές των άλλων.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Παιδια αυτα λεγομται ιδιοτροπιες οχι ocd. Ocd ειναι κατι τελειως διαφορετικο.Ψυχαναγκασμοι είναι κυριως όλα αυτά αλλά η ζωή στην πόλη έχει ήδη αλλάξει σημαντικά τα αγοραστικα και αυτοκινητικα μας χούγια.
Κατηγορία D ήδη είναι σπάνιο πουλί στη χώρα πλην κρατικών / επιχειρηματικών οχημάτων.
Κατηγορία C πρωταθλητής με σαφείς περιορισμούς δις διαστάσεις.Το μέλλον ανήκει ξεκάθαρα στην κατηγορία Β και δη στα sub αυτης. Με δυο τέτοια ή ένα τέτοιο και ένα μικρούλι κάθε οικογένεια θα μπορεί να κυκλοφορεί άνετα και με ασφάλεια στο χάος της Αθήνας.
-
Αγαπητοί το χάσαμε το θέμα μου
Αφού το θετε θα πάρω Giulia !Στο θέμα μας τώρα σήμερα οδήγησα το qashqai το 1.3 βενζίνης με 140hp. Εξαιρετικός κινητήρας και το αμαξι πολύ καλό, δεν είδα θέματα συναρμογής ή κακής ποιότητας. Νομίζω ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες μου
Με τρία παιδιά έστω κι αν μεγαλώνουν και σιγά σιγά δεν θα χρειαζόμαστε τους άπλετους χώρους, είναι πιο ομαλή μετάβαση από το Χ3
Καταληγω σε αυτό μετά από αρκετή σκέψη κι ελπίζω να μην το μετανιώσω
Το πετρέλαιο έρχεται πιο φθηνά 1000 ευρώ αλλά φοβάμαι το μέλλον του
Αύριο μεθαύριο μάλλον θα πέσει η παραγγελία !Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Αγαπητοί το χάσαμε το θέμα μου
Αφού το θετε θα πάρω Giulia !Στο θέμα μας τώρα σήμερα οδήγησα το qashqai το 1.3 βενζίνης με 140hp. Εξαιρετικός κινητήρας και το αμαξι πολύ καλό, δεν είδα θέματα συναρμογής ή κακής ποιότητας. Νομίζω ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες μου
Με τρία παιδιά έστω κι αν μεγαλώνουν και σιγά σιγά δεν θα χρειαζόμαστε τους άπλετους χώρους, είναι πιο ομαλή μετάβαση από το Χ3
Καταληγω σε αυτό μετά από αρκετή σκέψη κι ελπίζω να μην το μετανιώσω
Το πετρέλαιο έρχεται πιο φθηνά 1000 ευρώ αλλά φοβάμαι το μέλλον του
Αύριο μεθαύριο μάλλον θα πέσει η παραγγελία !Sent from my iPhone using Tapatalk
Μπράβο Σπύρο!
Πολύ καλη επιλογή!
Αν δεν σε ενοχλεί η έλλειψη μεγάλης σε χρόνο εγγύησης ή μπορείς να πάρεις επέκταση ως δωρο τότε είναι μαλλον συνολικά το καλύτερο πακέτο γι αυτό και πουλάει τόσο. Είναι πανέμορφο το άτιμο και φαίνεται ότι ποιοτικα το facelift έχει υποστεί βελτιώσεις.
Εγώ χαίρομαι ιδιαιτέρως γιατί δεν θα χαθούμε κιολας αλλά θα βρισκόμαστε πάλι σε αλλα στέκια [emoji6] -
Θα βρεθούμε Στέφανε το μόνο σίγουρο !
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Όταν έχεις ένα καλό αυτοκίνητο, με υψηλή αισθητική, ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος, ανώτερη οδηγική εμπειρία, άνεση και ασφάλεια και δεν το χρησιμοποιείς πάρα μόνο στο 10% του χρόνου, για να μην το φθείρεις, αλλά αντ' αυτού χρησιμοποιείς κάτι πολύ χειρότερο σε όλους τους παραπάνω τομείς, τότε μιλάμε για καραμπινάτο ψυχαναγκασμό!Παρόλ' αυτά, το προηγούμενο ποστ μου δεν είχε στόχο το Στέφανο, ο οποίος δηλώνει και μόνος του ψυχαναγκαστικός με το αμάξι του, αλλά όλους τους άλλους που βάζουν αυθαίρετα κανόνες στις συμπεριφορές των άλλων.
Μην σε ανησυχεί φίλε !
Εγώ το έχω αποδεχτεί πλήρως για εμένα, ασχετο που πραγματικά οι καθημερινές συνθήκες στην Αθήνα οδηγούν μαλλον σε αυτό που παραπάνω περιγράφω.
Εξού και η μεγάλη αύξηση και μοντέλων και πωλήσεων στην κατηγορία Β suv ....
ΤΕΛΟΣ ΤΟ Χ3...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ?