-
Απ όσο ξέρω η τελευταία έκδοση του 1000άρι έχει deactivation
-
Υποτίθεται πως έχει και ο χιλιάρης cylinder deactivation:
https://www.ford.gr/content/dam/guxeu/gr/documents/brochures/cars/BRO-neo_focus.pdf
Οι νέοι κινητήρες βενζίνης Ford EcoBoost προσφέρουν μια εντυπωσιακή ισορροπία οικονομίας και επιδόσεων. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, ένα έξυπνο σύστημα που μπορεί να απενεργοποιήσει έναν από τους κυλίνδρους του κινητήρα όταν η απαίτηση ροπής είναι μειωμένη – όπως για παράδειγμα όταν το αυτοκίνητο κινείται με σταθερή ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο – για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου
Τουλάχιστον αυτό λέγανε στα δελτία τύπου όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Πάντως στο δικό μου δεν ανάβει κάποια σχετική ένδειξη στον πίνακα οργάνων.
-
Δεν ανάβει κάτι και δεν το καταλαβαίνεις όταν κλείνει τον κύλινδρο. Ίσως μόνο αν έχεις σταθερό γκάζι σε πορεία, αφού βλέπεις μεγάλη πτώση της στιγμιαίας κατανάλωσης. Το ίδιο γρήγορα ενεργοποιείται κιόλας. Πάντως κάνει δουλειά. Σε ταξίδι ακόμα και στην έκδοση με τα 182 άλογα βλέπω φοβερές καταναλώσεις! Ειδικά όταν καταφέρνω να κρατηθώ και να μη το πατήσω στην πρώτη ευκαιρία! (Δύσκολο καθώς το Focus είναι σκέτη απόλαυση)
-
-
Πραγματική δημοσιογραφική έρευνα, δεν μας λέει πόσο έχει η αλλαγή λαδιών, μπουζί, δίσκου, φίλτρων, κλπ. που δεν είναι και στην εγγύηση, μας λέει την τιμή της πόρτας, για την οποία μετά τη βαφή, παράθυρα και τον ηλεκτρολόγο θα πληρώσει κάποιος πάνω από 2 χιλιάρικα...
-
-
Ford είναι, δεν περίμενα κάτι λιγότερο. Εδώ το ταπεινό Φιέστα είναι εντυπωσιακό στον δρόμο και βάζει τα γυαλιά σε πολλά αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας.
-
Αριστο αποτελεσμα απο το puma, εξαιρετικη δουλεια απο την ford! Θα το γυρισουνε στα τρενα σε λιγο...
-
-
Έχω δει να αναφέρουν πως το πορτάκι της βενζίνης δεν κλειδώνει. Κλειδωμένο το όχημα αλλά το πορτάκι είναι χωρίς ασφάλεια. Επίσης δοκιμάσανε να βάλουν βενζίνη με κλειδωμένο όχημα και έπαιρνε κανονιικά. Το αναφέρω γιατί η ford κάνει λόγο για μία 'έξυπνη βαλβίδα' εισαγωγής καυσίμου.
Τι φάση δηλαδή και δεν έβαλαν κάτι να κλειδώνει το πορτάκι ??
-
Έχω δει να αναφέρουν πως το πορτάκι της βενζίνης δεν κλειδώνει. Κλειδωμένο το όχημα αλλά το πορτάκι είναι χωρίς ασφάλεια. Επίσης δοκιμάσανε να βάλουν βενζίνη με κλειδωμένο όχημα και έπαιρνε κανονιικά. Το αναφέρω γιατί η ford κάνει λόγο για μία 'έξυπνη βαλβίδα' εισαγωγής καυσίμου.
Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό, το έχουν όλα τα Ford εδώ και πάνω από 5 χρόνια. Έχει μια ειδική βαλβίδα που επιτρέπει να βάλεις βενζίνη (αλλά θέλει ειδικό αντάπτορα) αλλά δεν μπορείς να βγάλεις, δλδ. να κλέψεις βενζίνη. Μια χαρά σύστημα είναι, δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
-
hountalas wrote:
Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό, το έχουν όλα τα Ford εδώ και πάνω από 5 χρόνια. Έχει μια ειδική βαλβίδα που επιτρέπει να βάλεις βενζίνη (αλλά θέλει ειδικό αντάπτορα) αλλά δεν μπορείς να βγάλεις, δλδ. να κλέψεις βενζίνη. Μια χαρά σύστημα είναι, δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Δηλαδή είναι ανασφάλιστο τελείως; Δεν θα μπορούσε κάποιος κακόβουλος να ρίξει κάτι μέσα, να προκαλέσει φωτιά κλπ;
Τα παλιότερα Φόρντ με το περίεργο κυλινδρικό κλειδί είχαν κλειδαριά και στη τάπα του ρεζερβουάρ.
-
Δηλαδή είναι ανασφάλιστο τελείως; Δεν θα μπορούσε κάποιος κακόβουλος να ρίξει κάτι μέσα, να προκαλέσει φωτιά κλπ;
Ναι δεν έχει κάποια ασφάλεια. Αλλά ποιός να ρίξει, τί να ρίξει και γιατί? Οδηγώ από το 1993 (και έμενα κέντρο Αθήνας - Εξάρχεια σχεδόν έως το 2010) και ποτέ δεν μου έχει τύχει κάποιο περιστατικό με το ρεζερβουάρ βενζίνης.
Αλλά ναι θεωρητικά θα μπορούσε κάποιος να ρίξει κάτι μέσα με λίγη προσπάθεια.
-
piliourits wrote:
Ναι δεν έχει κάποια ασφάλεια. Αλλά ποιός να ρίξει, τί να ρίξει και γιατί? Οδηγώ από το 1993 (και έμενα κέντρο Αθήνας - Εξάρχεια σχεδόν έως το 2010) και ποτέ δεν μου έχει τύχει κάποιο περιστατικό με το ρεζερβουάρ βενζίνης.
Αλλά ναι θεωρητικά θα μπορούσε κάποιος να ρίξει κάτι μέσα με λίγη προσπάθεια.
Διάβασα μετά που το αναφέρατε γιατί δεν το ήξερα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση, σε ξένα φόρουμ γράφουν πως έχει συμβεί (αντιζηλοι γείτονες με διαμάχες). Γι' αυτό πολλοί αγοράζουν κλειδαριά που μπαίνει στη τάπα.
Επίσης ιδιοκτήτες ανέφεραν πως σε προσπάθεια κλεφτών να τους πάρουν καύσιμα, επειδή δεν μπαίνει λάστιχο μέσα στη τάπα, είτε τρύπησαν με εργαλεία τη λαμαρίνα, είτε μπήκαν από κάτω και τράβηξαν τη σωλήνωση, κάνοντας ζημιά που δεν φαινόταν μέχρι τη διαρροή στο βενζινάδικο!
Άλλα ήθη και έθιμα... Ελλάδα είμαστε καλά ακόμη!
Και πολλοί παραπονιόταν για τη σκόνη-βρωμιά που μαζεύεται στο στόμιο και πέφτει στο ντεπόζιτο κατά την είσοδό της μάνικας. Ισχύουν αυτά;
Ενώ φαίνεται πως κύριο κίνητρο για τον κατασκευαστή, ήταν να μη ξεχνάνε την τάπα ανοιχτή οι Αμερικάνοι...
-
Χαχα οντως την εχω ξεχασει κατι φορες ανοιχτη. Και εψαχνα και την ταπα στον δρομο γιατι ειχε κοπει το πλαστικο σχοινι. Γινεται να ξεχαστει σε χωρες που βαζεις μονος σου. Στην Ελλαδα δυσκολο γιατι σου βαζουν.
-
Γι' αυτό πολλοί αγοράζουν κλειδαριά που μπαίνει στη τάπα.
Επίσης ιδιοκτήτες ανέφεραν πως σε προσπάθεια κλεφτών να τους πάρουν καύσιμα, επειδή δεν μπαίνει λάστιχο μέσα στη τάπα, είτε τρύπησαν με εργαλεία τη λαμαρίνα, είτε μπήκαν από κάτω και τράβηξαν τη σωλήνωση, κάνοντας ζημιά που δεν φαινόταν μέχρι τη διαρροή στο βενζινάδικο!
Και πολλοί παραπονιόταν για τη σκόνη-βρωμιά που μαζεύεται στο στόμιο και πέφτει στο ντεπόζιτο κατά την είσοδό της μάνικας. Ισχύουν αυτά;
- Ναι υπάρχει τάπα σαν έξτρα αξεσουάρ που κλειδώνει για όποιον θέλει.
- Υπερβολή. Γιατί δεν κάνουν το ίδιο τότε σε όσα κλειδώνουν? Εκτός εαν απλά σπάνε την κλειδωμένη τάπα ενώ στα Φορντ το κάνουν λόγω δυσκολίας του στομίου.
- Δεν είχα διαπιστώσει ποτέ πρόβλημα με σκόνη / βρώμα (τεράστια υπερβολή αυτό!) και το αυτοκίνητο το έπλενα σχετικ΄΄α σπάνια.
-
piliourits wrote:
Γι' αυτό πολλοί αγοράζουν κλειδαριά που μπαίνει στη τάπα.
- Ναι υπάρχει τάπα σαν έξτρα αξεσουάρ που κλειδώνει για όποιον θέλει.
- Υπερβολή. Γιατί δεν κάνουν το ίδιο τότε σε όσα κλειδώνουν? Εκτός εαν απλά σπάνε την κλειδωμένη τάπα ενώ στα Φορντ το κάνουν λόγω δυσκολίας του στομίου.
- Δεν είχα διαπιστώσει ποτέ πρόβλημα με σκόνη / βρώμα (τεράστια υπερβολή αυτό!) και το αυτοκίνητο το έπλενα σχετικ΄΄α σπάνια.
Δεν θα με σταματούσε αυτή η ιδιαιτερότητα απ' το να αγόραζα ford, αλλά μάλλον θα έπαιρνα κι μια κλειδαριά, καθώς δεν έχω γκαράζ στο διαμέρισμα και ποτέ δεν ξέρεις...
https://accessories.ford.com/locking-fuel-plug.html
ότι πρέπει για να τσαντίσεις τον πωλητή στη διαπραγμάτευση, μικρής αξίας δωράκι να στο υποσχεθεί και να μην το φέρει ποτέ
τα συζητάνε εδώ: https://www.carprousa.com/Capless-Gas-Tanks-Pros-and-Cons/a/5
-
Πηγα χθες να το δω με πεθερο που ειναι σε αναζητηση αυτοκινητου και ειχε καταληξει σε Puma, 2008.
Ψαχνουμε ενα φρεσκο αμαξακι γιατι ειναι και νεανιας αλλα θελει να πηγαινει και καμια φορα στον μπαξε του και να μεταφερει την παραγωγη
Απογοητευτηκαμε πληρως οσον αφορα σους χωρους.
Απο τις εικονες και τα βιντεο ειχαμε σχηματισει την αποψη οτι εχει μεγαλους χωρους αλλα η πραγματικοτητα διαψευδει. Η θεση οδηγησης δεν ειναι τοσο αερατη, αμα χαλαρωσεις λιγο το δεξι σου ποδι, χτυπαει στο πλαινο πλαστικο. Οι χωροι για τους πισω ειναι ισα ισα.
Εγω ειμαι μεσου υψους και το κεφαλι μου εβρισκε στον ουρανο. Ο τεμπελης ειναι ουσιαστικα αχρηστος, δεν νομιζω να ειναι μεγαλυτερος απο 10 εκ, δεν προσφερει καμια στηριξη.
Δεν καταλαβαινω τον λογο να απορριψει καποιος το Focus και να παει στο Puma πχ
-
Γνωρίζει κανείς που 'αποθηκεύονται' τα Ford που είναι ετοιμοπαράδοτα; Μετά τον εκτελωνισμό τους πηγαίνουν όλα στην Αθήνα;
-
Αν δεν είναι στις εκθέσεις, θα είναι στους χώρους της SARMED στον Ασπρόπυργο.
Ford Puma 2019