-
barimagas wrote:
Ισως γιατι μετα κωρονοϊου μια μερα, η εκαστωτε κυβερνηση αποφασισει οτι φταιει οτιδηποτε δεν ειναι hybrid, και τα φορολογησει βαναυσα...
Ο μονος καλος λογος πιστευω.
..και νομίζεις οτι οι κουτο-Φράγκοι θα ξεγελαστουν γιατί θα έχει πίσω αυτοκόλλητο που θα γράφει hybrid;! Ενας παρόμοιος συγχρονος πετρελαιοκινητηρας καίει λιγότερο, εκπέμπει λιγότερο CO2 (μικρότερα τέλη), και αν παρθούν αποφάσεις θα έχουν κάποιο 'επιστημονικό' όριο, δηλαδή διοξείδιο του άνθρακα το ποιό πιθανό ή κάτι αντίστοιχο, όχι επειδή θα γράφει μια λέξη παραπάνω
Ακόμη και τα νέα στανταρτ με CO2 μετράνε τις κατηγορίες, το θέμα είναι που θα κάτσουν τα νούμερα, και πόσο θα κοστίζουν.
Αν θες να εισαι μπροστά από τα γεγονότα παίρνεις κάτι με λιγότερα απο 50 CO2 και είσαι έτοιμος για ολα, αλλιώς οτιδήποτε είναι 99 και κάτω, είναι μια χαρά για αυτή την εποχή, ή κάτω από 120 για μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Απο εκεί και πάνω θα ανεβαίνουν απότομα οι βαθμίδες.
Αυτοι τι στιγμή στο Βέλγιο εταιρικά οφέλη έχουν τα αυτοκίνητα με λιγότερο CO2 από 60, ένα πολύ χαμηλό νούμερο, και είχα βάλει εδώ λινκ για το ότι θα εξετάζουν ΚΑΙ το μέγεθος της μπαταρίας, οπότε αποκλείουν όλες τις mild λύσεις. Αν δεν μπορείτε να το βρείτε το ξαναποσταρω αργότερα.
Το βάρος πλέον, και σωστά, δεν πέφτει τόσο στο CO2, αλλά στο NOx και στα μικροσωματίδια. Για αυτό το diesel έχει πάρει την κατιούσα και εξοβελίζεται από τα κέντρα των πόλεων. Τα mild hybrids βοηθάνε κυρίως τα μικρά τουρμπομοτέρ χαμηλά, πριν προλάβουν να τουρμπίσουν. Με αυτή την βοήθεια, μπορούν να βάλουν οι κατασκευαστές μεγαλύτερα τούρμπο, χωρίς να ανησυχούν τόσο για το lag. Η διαφορά στην κατανάλωση είναι ελάχιστη, αλλά τα ωφέλη είναι στην λειτουργία, όπως είπε και ο Aikibill.
-
Στα 3 diesel που εχω πληρώνω συνολικα τέλη κυκλοφορίας σχεδον οσο ενα παλιότερο 1.4 και οι καινούργιες κατηγορίες που συζητήθηκαν ή εφαρμόστηκαν στην Ευρώπη αφορούν το CO2. Δεν έχω δει πουθενά φορολόγηση ή τέλη κυκλοφορίας στον πλανήτη που να αφορά κάποιο άλλο αέριο. Τώρα το τι θα γίνει σε 10 χρόνια δεν το ξέρω, ούτε κανένας μας, όπως βλέπουμε από αυτό που ζούμε τώρα.
Πάντως το σχέδιο είναι μέχρι το 2035-40 να καταργηθούν πλήρως οι πωλήσεις θερμικών κινητήρων. Όλων των θερμικών. Ήδη οι εταιρίες ζήτησαν αναβολή των στόχων για φέτος και του χρόνου, οπότε ήδη πάει όλο κάνα 2 χρόνια πίσω τουλάχιστον. Και αυτό που λέω είναι οτι η επανάσταση που έρχεται δεν αφορά τα mild hybrid.
Τα κεντρα των Ευρωπαικων μητροπόλεων θα απογορευσουν συνολικα τους θερμικους κινητήρες στο κοντινο μελλον και στη Μαδριτη/Παρισι τελικα η απαγορευση αφορουσε τα οχήματα κατασκευης πριν το 1997. Οσοι εχουν ζήσει στις Ευρωπαικες Μητροπόλεις, και εχω ζήσει σε δυο, γνωρίζουν ότι ούτως ή άλλως το αυτοκίνητο στο κέντρο είναι 'εξωτικό σπορ', μόνο για στάθμευση θέλεις ένα μεροκάματο και οι χώροι στάθμευσης λιγοστοί, Λονδίνο δεν μπαίνεις καν.
Αν στο μέλλον χρειαστεί να μπαίνεις καρα-κέντρο και υπάρχει απαγόρευση θα έχεις ενα μικρό ηλεκτρικό όπως αυτό το Citroen με τα 5.000, ή ΜΜΜ. Δεν νομίζω οτι ο συγκεκριμένος mild hybrid έχει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι κάποιου σύγχρονου diesel. Άσε που κάποιοι 3κυλινδροι ακούγονται χειρότερα από diesel πλέον, οπότε πάει και αυτό.
Νομίζω πολλοί θα προτιμήσουν τον 1.33 Renault/Nissan/Mitsubishi/Mercedes και τον 1.5 VAG από έναν χιλιαρη το 2020. Η τάση είναι προς τα πάνω πλέον και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου.
-
Στα 3 diesel που εχω πληρώνω συνολικα τέλη κυκλοφορίας σχεδον οσο ενα παλιότερο 1.4 και οι καινούργιες κατηγορίες που συζητήθηκαν ή εφαρμόστηκαν στην Ευρώπη αφορούν το CO2. Δεν έχω δει πουθενά φορολόγηση ή τέλη κυκλοφορίας στον πλανήτη που να αφορά κάποιο άλλο αέριο. Τώρα το τι θα γίνει σε 10 χρόνια δεν το ξέρω, ούτε κανένας μας, όπως βλέπουμε από αυτό που ζούμε τώρα.
...
Δεν θα δεις ακριβώς φορολόγηση βάσει άλλων ρύπων, αλλά θα δεις π.χ. στην Γερμανία ή στην Σουηδία, ότι για το ίδιο νούμερο CO2, ένα diesel πληρώνει μεγαλύτερο φόρο σε σχέση με ένα βενζίνης, ίδιας χρονολογίας.
-
Η φορολογία δεν είναι το παν. Τα παλιότερα diesel βλέπουμε ότι άρχισαν να απαγορεύονται σε κάποιες πόλεις. Έχει να κάνει με τις πιο βλαβερές εκπομπές τους, παρότι έχουν μικρότερες εκπομπές CO2, που είναι αβλαβές αέριο για τον άνθρωπο. Τα mild hybrids είναι απλά μια υποβοήθηση για ένα κατά τα άλλα θερμικό power unit. Κατά πόσον είναι αποτελεσματικά στον δρόμο όσο ένα μεγαλύτερο θερμικό μοτέρ, χωρίς εξηλεκτρισμό, μένει να φανεί. Αν ο 1000άρης με τα 150 άλογα μπει στο Focus, θα μπορέσουμε να τον συγκρίνουμε με τον απερχόμενο 1500άρη στις επιδόσεις και την κατανάλωση.
-
με τους λιγότερους ρύπους έκδοση, θα είναι η diesel που έρχεται.
Σίγουρα όμως θα αναφέρονταν στο CO2, που τεχνικά είναι αδρανές αέριο, όχι γενικά στις εκπομπές.
Πάντως αν δούμε την Toyota που είναι αρκετά μπροστά στα υβριδικά, προτιμά έναν 1.5 για το B suv της, και μετά ανεβαίνει γρήγορα και μέχρι τα 2.0.
Εντελώς διαφορετική η φιλοσοφία των υβριδικών Toyota όμως. Βάζουν την οικονομία πάνω από όλα, είναι ατμοσφαιρικά σε κύκλo Atkinson κλπ.
-
Dublin wrote:
με τους λιγότερους ρύπους έκδοση, θα είναι η diesel που έρχεται.
Σίγουρα όμως θα αναφέρονταν στο CO2, που τεχνικά είναι αδρανές αέριο, όχι γενικά στις εκπομπές.
Dublin wrote:
Πάντως αν δούμε την Toyota που είναι αρκετά μπροστά στα υβριδικά, προτιμά έναν 1.5 για το B suv της, και μετά ανεβαίνει γρήγορα και μέχρι τα 2.0.
Εντελώς διαφορετική η φιλοσοφία των υβριδικών Toyota όμως. Βάζουν την οικονομία πάνω από όλα, είναι ατμοσφαιρικά σε κύκλo Atkinson κλπ.
Ναι, στο CO2 μάλλον αναφερόταν, απλά είναι αυτό που κοστολογείται τη δεδομένη στιγμή, και δεν έχω διαβάσει κανένα άλλο άμεσο σχέδιο για αλλαγή αυτού του δεδομένου. Αγγλία μάλιστα διαβάζω ότι πηγαίνουν πίσω για 2 χρόνια οι αλλαγές της κλίμακας, αλλά για να υπάρξουν φοροαπαλλαγές στα εταιρικά, θα υπάρχουν 3 βασικές κατηγορίες (τώρα 2), 50CO2 και πάνω, 50CO2 και κάτω, και τα 0. Το 0 το δικό τους, είναι το 50C02 το δικό μας που ανακοινώθηκε πρόσφατα στα εταιρικά. Αυτό θα ισχύσει από το 2021 ή 22, δεν έχει ψηφιστεί ακόμη.
Απλά λέω ότι τα Toyota είναι κανονικά υβριδικά. Δεν έχω δει υβριδικό κινητήρα με λίγα κυβικά. Όλοι πάνε στα 1.5-2.0 κυβικά για κατηγορίες B και C και ανεβαίνουν για παραπάνω κατηγορίες. Το 50% έκπτωση στα mild hybrid τώρα είναι ουσιαστικά life hack προς το σύστημα, δεν νομίζω ότι θα κρατήσει για πολύ. Θα δούμε βέβαια. Καλό βράδυ.
-
Η φορολογία δεν είναι το παν. Τα παλιότερα diesel βλέπουμε ότι άρχισαν να απαγορεύονται σε κάποιες πόλεις. Έχει να κάνει με τις πιο βλαβερές εκπομπές τους, παρότι έχουν μικρότερες εκπομπές CO2, που είναι αβλαβές αέριο για τον άνθρωπο. Τα mild hybrids είναι απλά μια υποβοήθηση για ένα κατά τα άλλα θερμικό power unit. Κατά πόσον είναι αποτελεσματικά στον δρόμο όσο ένα μεγαλύτερο θερμικό μοτέρ, χωρίς εξηλεκτρισμό, μένει να φανεί. Αν ο 1000άρης με τα 150 άλογα μπει στο Focus, θα μπορέσουμε να τον συγκρίνουμε με τον απερχόμενο 1500άρη στις επιδόσεις και την κατανάλωση.
Συμφωνώ απολύτως, δεν κάνω προπαγάνδα υπέρ του diesel, απλά η δαιμονοποίησή του είναι άδικη σε μεγάλο βαθμό.
Διάβαζα 2-3 χρόνια τώρα ότι 'ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ DIESEL' και τα λοιπά, έκανα την έρευνά μου, και διαπίστωσα ότι θα καταργηθούν οι πωλήσεις ΟΛΩΝ των θερμικών κινητήρων περίπου το 2035, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα καταργηθούν πλήρως τα αυτοκίνητα, καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για τεράστια νουμερα, και εντάξει η Νορβηγία, η Ρουμανία και η Σλοβακία θα έχουν όλοι ηλεκτρικά μέχρι το 35?
Σπρώχνουν φουλ Plug in hybrid και ηλεκτρικά (φαντάζομαι το είδατε όλοι από τις ανακοινώσεις για τους εταιρικούς στόλους), και οι γενικές καταργήσεις αφορούν αυτοκίνητα κατασκευασμένα πριν το 1997, ένα τελευταίας τεχνολογίας diesel με ουρία, θα είναι το τελευταίο που θα φύγει, και ως τότε, προτιμώ να κερδίζω χρήματα από τον κινητήρα μου και να έχω τον κινητήρα που γουστάρω, γιατί η αλήθεια είναι ότι από το πρώτο μου το 2011 έχω εθιστεί. Μέσα σε αυτό, δεν με πειράζει που για 3 αυτοκίνητα πληρώνω περίπου όσα φίλοι μου για ένα hatchback 15ετίας, και το καινούργιο μου B suv θέλει μόλις 86 ευρώ τα Χριστούγεννα.
Στην αρχή όταν είχα πάρει το C3 γέλαγαν για τα τέλη κυκλοφορίας, τώρα μετά από τόσα χρόνια (στην αρχή δεν πλήρωνε καν τέλη) είναι περίπου 1.500ευρώ κέρδος Αν βάλω και τα καύσιμα, μιλάμε για τεράστια διαφορά έναντι των βενζινοκίνητων της εποχής.
Θυμάστε τι έγινε με την Ionity? 'Ένα Peugeot e-208 ή ένα Opel Corsa-e με μπαταρία 50 kWh. Πληρώνεις τη φόρτιση 40 ευρώ για να κάνεις βαριά βαριά 250 km, ενώ αντιστοίχως με ένα βενζινοκίνητο για τα ίδια χιλιόμετρα θα πλήρωνες σε βενζίνη €25! Για ντίζελ δε, δεν το συζητάμε!'. Φανταστείτε ότι Ελλάδα δεν υπάρχει καν δίκτυο, και Βόρεια Ευρώπη κάνουν αυξήσης κι'όλας!
Στο τελευταίο μου ταξίδι πριν την καραντίνα, σε περίπου 280-300 χιλιόμετρα, και χρησιμοποίησα και κάποιες μέρες το αυτοκίνητο Αθήνα, πήγα επιτόπου σε βενζινάδικο για να είμαι φουλ, και ζήτησα να μου βάλει 20ευρώ, και λέω θα μείνει και λίγο ακόμη άδειο, τελικά χτύπησε στα 17-18ευρώ η αντλία, και με το ζόρι πήρε τα 20. Το παιδί που μου έβαλε με ρώτησε από που ερχόμουν, και όταν του είπα από Αθήνα παραλίγο να τρελαθεί. Κάπου εκεί υπολόγιζα, γύρω στα 17-18ευρώ το ταξίδι, αλλά είχα υπολογίσει ότι είχα κάψει περισσότερα Αθήνα. Προφανώς το παλικάρι είχε βενζίνη.
Απλά θέλω να ενημερώσω τον κόσμο ότι δεν είναι μονόδρομος η βενζίνη, υπάρχουν και άλλα καύσιμα, καθώς και ηλεκτρικά.
Ο ίδιος ο διευθυντής της Ford Europe σε βιντεάκι που έχει ποσταριστεί εδώ πριν βγει το αυτοκίνητο, λέει ότι η ποιο οικονομική και με τους λιγότερους ρύπους έκδοση, θα είναι η diesel που έρχεται.
Παρακολουθώ ακόμη και πολιτικά το οικολογικό κίνημα στην Ευρώπη (στην Ελλάδα είναι για γέλια), και οι Γερμανοί Πράσινοι έχουν καταφέρει μεγάλες 'νίκες', αλλά αν θέλαμε να κάνουμε κάτι στην Ελλάδα πρώτα νομίζω θα έπρεπε να κοιτάξουμε τα κακοδιατηρημένα ταξί, λεωφορεία και φορτηγά, που συνεισφέρουν έναν δυσανάλογο φορτίο ρύπων στο λεκανοπέδιο, που επειδή είναι λεκανοπέδιο, είναι το χειρότερο σημείο να φτιάξεις μία μεγαλούπολη αφού κατά κύριο λόγω οι ρύποι και η λοιπή ρύπανση και μόλυνση μένει μέσα.
To mild πιστεύω είναι καλή ιδέα, και μόνο η φάση με το start - stop και ο έλεγχος της τάσης όλως των υπο-συστημάτων είναι θετικό, απλά θα υπερκεραστεί πολύ σύντομα με ανώτερες τεχνολογίες, ή τα πλήρη υβριδικά που θα πέσουν αρκετά οι τιμές τους στο μέλλον. Πάντως αν δούμε την Toyota που είναι αρκετά μπροστά στα υβριδικά, προτιμά έναν 1.5 για το B suv της, και μετά ανεβαίνει γρήγορα και μέχρι τα 2.0.
Ούτως ή άλλως, ο σκοπός μου είναι αυτό το αυτοκίνητο να είναι το τελευταίο θερμικό που παίρνω, και αργότερα θα μου άρεσε ένα μικρό ηλεκτρικό τύπου Ignis 4Χ4 για δεύτερο. Για ταξίδια, θα αργήσει η ηλεκτροκίνηση να είναι συμφέρουσα καθώς οι υποδομές είναι τεράστιες.
-
Δεν θα δεις υβριδικό κινητήρα με λίγα κυβικά γιατί απλά αν πας με το ατμοσφαιρικός+atkinson δεν θα υπάρχει ισχύς.
-
Καλά όλα αυτά ρε παιδιά αλλά δεν θέλουμε όλοι να πάρουμε diesel. Εγώ πχ δεν κάνω πάνω από 15-16 χιλιάδες τον χρόνο. Κυρίως κινούμαι στην πόλη και μια φορά την εβδομάδα κάνω ένα ταξίδι 200χλμ όσο διαρκεί η σχολική περίοδος. Με συμφέρει η αγορα diesel? Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει το μέλλον...
Εγώ πιστεύω αξίζει η αγορά κάποιου mild hybrid όχι απαραίτητα για τα θετικά αυτής της τεχνολογίας αλλά και γιατί αργά η γρήγορα πολλά αυτοκίνητα έρχονται με mh και σε περίπτωση πώλησης στο μέλλον θα έχει ένα λόγο παραπάνω να το αγοράσει κάποιος (μτχ).
Ένας λόγος (εκτός του τιμονιού) είναι που με κάνει να σκέφτομαι γιατί να μην αγοράσω το 2008 που υπερτερεί σε χώρους εσωτερικού, είναι η απουσία mh, έχω δει σε post στο fb 2008 100hp να αναγράφει μικτή χρήση 7,5 lt /100...!
Αντίθετα για το puma σε άλλη ομάδα στο fb κάνουν λόγο για 5,5 μέχρι 7 και μέσο όρο στο 6 με 6,5 περίπου. Οχι Γιαννης Γιαννάκης θα μου πεις.
Περιμένω να δω κάποιο τεστ να μετράει και κατανάλωση από golf mh μήπως και πάρω το ρίσκο και πάω σε VW
-
Καλά όλα αυτά ρε παιδιά αλλά δεν θέλουμε όλοι να πάρουμε diesel. Εγώ πχ δεν κάνω πάνω από 15-16 χιλιάδες τον χρόνο. Κυρίως κινούμαι στην πόλη και μια φορά την εβδομάδα κάνω ένα ταξίδι 200χλμ όσο διαρκεί η σχολική περίοδος. Με συμφέρει η αγορα diesel? Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει το μέλλον...
Εγώ πιστεύω αξίζει η αγορά κάποιου mild hybrid όχι απαραίτητα για τα θετικά αυτής της τεχνολογίας αλλά και γιατί αργά η γρήγορα πολλά αυτοκίνητα έρχονται με mh και σε περίπτωση πώλησης στο μέλλον θα έχει ένα λόγο παραπάνω να το αγοράσει κάποιος (μτχ).
Ένας λόγος (εκτός του τιμονιού) είναι που με κάνει να σκέφτομαι γιατί να μην αγοράσω το 2008 που υπερτερεί σε χώρους εσωτερικού, είναι η απουσία mh, έχω δει σε post στο fb 2008 100hp να αναγράφει μικτή χρήση 7,5 lt /100...!
Αντίθετα για το puma σε άλλη ομάδα στο fb κάνουν λόγο για 5,5 μέχρι 7 και μέσο όρο στο 6 με 6,5 περίπου. Οχι Γιαννης Γιαννάκης θα μου πεις.
Περιμένω να δω κάποιο τεστ να μετράει και κατανάλωση από golf mh μήπως και πάρω το ρίσκο και πάω σε VW
Από τι στιγμή που το diesel είναι 30-40 λεπτά φθηνότερο και η κατανάλωση από 1 ως 3l/100km μικρότερη, η χρήση του συμφέρει όσα χιλιόμετρα και να κάνεις.
το μόνο θέμα είναι στη διαφορά στην τιμή αγοράς οπότε αυτό που μετράει είναι 1. το πως αγοράζεις και 2. πότε το κάνεις (ή θέλεις να το κάνεις) απόσβεση σε σχέση με τη βενζίνη.
πχ εγώ αγόρασα το 2008 ντίζελ με δάνειο πριν από 3 χρόνια. Στα 2 είχα κάνει απόσβεση την διαφορά τιμής και απο κει και περα πέρα η διαφορά στο κόστος χρήσης είναι στη ουσία επιπλέον κέρδος στο τέλος της περιόδου αποπληρωμής (το οποίο θα βγει αρκετα χιλιάρικα).
-
υπάρχει αυτό για το golf.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-volkswagen-golf-15-etsi-150-ps-dsg
-
υπάρχει αυτό για το golf.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-volkswagen-golf-15-etsi-150-ps-dsg
Ναι το είχα διαβάσει αυτό αλλά θα ήθελα και νέα καθότι το περιμέναμε τέλος Μάρτη στις εκθέσεις αλλά με τον κορονοιο παγωσαν όλα.
Προσπαθώ να καταλήξω αν πρέπει να αγοράσω mild hybrid ή όχι.
Αν ναι έχεις puma και golf life mh.
Αν όχι έχεις περισσότερη ελευθερία στην επιλογή εκδόσεων των 2008, puma, golf που έχω στην λίστα μου.
-
Όχι @hountalas !! δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν να πάρει diesel, απλά λέω, ότι είναι και αυτό στις επιλογές. Αν είσαι συνέχεια πόλη και δεν τρελαίνεσαι και για ταξιδάκια, ίσως και ένα C-HR να είναι τέλειο, είναι πάρα πολύ όμορφο αυτοκίνητο, απλά από πρακτικότητα έχει τεράστια θέματα, αλλά αν κάνεις 10.000 μόνος σου ή 2 άτομα, ποιο το νόημα να προσέξεις την πρακτικότητα και τους χώρους; Μη σου πω ότι το καινούργιο Jazz Cross θα είναι μανούλα για τέτοιες χρήσεις.
Ακόμη και ο https://www.youtube.com/watch?v=JNxsGWwJkas , που δεν λέει κακή κουβέντα ούτε αν τον απειλήσεις με όπλο, αναφέρει ότι τα Puma, C-HR, Juke έχουν περιορισμένους χώρους πίσω, και μάλιστα το Juke έχει περισσότερο από τα άλλα (δικό μου σχόλιο το τελευταίο).
Επίσης αυτό αναφέρω παραπάνω, το mild hybrid, δεν έχει καμία σχέση με hybrid, εκτός από το 50% έκπτωση στην αγορά που είναι ήδη στις τιμές που βλέπουμε (δηλαδή φαντάσου να μην ίσχυε και η έκπτωση πόσο ακριβό θα ήταν!) και έχει ξεμείνει από τα παλιά τα χρόνια, και θα αλλάξει σύντομα, να μου το θυμάσαι και αυτό, δεν έχει κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα, είναι λίγο καλύτερο από την αντίστοιχη βενζίνη, οκ, συμφωνώ, αλλά σε 10 χρόνια, όταν θα θες να το πουλήσεις, δεν θα πει ο άλλος 'α! ωραία, κάτσε να πάρω υβριδικό μεταχειρισμένο' και θα πάρει το Puma. Το καινούργιο Yaris B suv θα πάρει, ή C-HR, το Puma ΔΕΝ είναι υβριδικό, πληρώνει περισσότερα τέλη από τα diesel μας ή τα πραγματικά υβριδικά, και καταναλώνει περισσότερο. Οπότε δεν έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των diesel και πραγματικά υβριδικών.
Εγώ βρίσκω καταπληκτική ιδέα τα diesel mild hybrid, το Sportage ακόμη και οι 115 ίπποι το κινούν θαυμάσια, και εκεί μικρές οι διαφορές βέβαια,αλλά στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο κόβει πολύ από χώρο αποσκευών και τελείως τη ρεζέρβα, δεν μου έχει χρειαστεί ποτέ προσωπικά, αλλά ποτέ δεν θα έπαιρνα αυτοκίνητο χωρίς ρεζέρβα, ποτέ.
Eπίσης κοίτα αυτά τα δεδομένα:
'Το Kuga EcoBlue Hybrid (ήπιο υβριδικό) συνδυάζει τον 2.0 EcoBlue diesel 150 ίππων με την ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) και την μπαταρία ιόντων λιθίου 48V. Ως αποτέλεσμα, οι εκπομπές CO2 ανέρχονται σε 111 g/km και η μέση κατανάλωση σε 4,3 lt/100 km σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών NEDC (132 g/km και 5 lt/100 km με βάση το πρωτόκολλο WLTP).
Το Kuga Hybrid (πλήρως υβριδικό) φέρει τεχνολογία που φορτίζει αυτόματα τις μπαταρίες, χωρίς να χρειάζεται εξωτερική πηγή ενέργειας. Το υβριδικό του σύστημα αποτελείται από τον 2.5 βενζίνης, γεννήτρια, μπαταρία ιόντων λιθίου και αυτόματη μετάδοση. Διαθέσιμο με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή στην τετρακίνητη έκδοση Intelligent All-Wheel Drive, εμφανίζει κατανάλωση από 5,6 lt/100 km και εκπομπές CO2 από 130 g/km.
Στην έκδοση Plug-In Hybrid, το Kuga προσφέρει τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για αποστάσεις έως 56 km (WLTP) και την μεγάλη αυτονομία που χαρίζει ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης. Ο 2.5 βενζινοκινητήρας συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα που λαμβάνει ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου 14,4 kWh και γεννήτρια. Από την μία απολαμβάνεις την ισχύ των 225 ίππων και από την άλλη κερδίζεις σε χαμηλή κατανάλωση (1,2 lt/100 km) και ρύπους (29 g/km). Οι αντίστοιχες τιμές με βάση τον κύκλο δοκιμών WLTP είναι 1,4 lt/100 km και 32 g/km.
Θα κυκλοφορήσουν επίσης οι εκδόσεις Kuga EcoBoost (με τον τρικύλινδρο 1.5 βενζίνης 120 και 150 ίππων, με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου), όπως και οι εκδόσεις Kuga EcoBlue (με τους diesel 1.5 120 PS και 2.0 190 PS). Η κατανάλωση για τον 1.5 βενζίνης είναι από 5,5 lt/100 km (NEDC) και για τον 1.5 diesel από 4,2 lt/100 km.'
Τι συμπέρασμα βγάζεις από αυτό που διάβασες παραπάνω;
-
Επίσης αυτό αναφέρω παραπάνω, το mild hybrid, δεν έχει καμία σχέση με hybrid, εκτός από το 50% έκπτωση στην αγορά που είναι ήδη στις τιμές που βλέπουμε (δηλαδή φαντάσου να μην ίσχυε και η έκπτωση πόσο ακριβό θα ήταν!) και έχει ξεμείνει από τα παλιά τα χρόνια, και θα αλλάξει σύντομα, να μου το θυμάσαι και αυτό, δεν έχει κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα, είναι λίγο καλύτερο από την αντίστοιχη βενζίνη, οκ, συμφωνώ, αλλά σε 10 χρόνια, όταν θα θες να το πουλήσεις, δεν θα πει ο άλλος 'α! ωραία, κάτσε να πάρω υβριδικό μεταχειρισμένο' και θα πάρει το Puma. Το καινούργιο Yaris B suv θα πάρει, ή C-HR, το Puma ΔΕΝ είναι υβριδικό, πληρώνει περισσότερα τέλη από τα diesel μας ή τα πραγματικά υβριδικά, και καταναλώνει περισσότερο. Οπότε δεν έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των diesel και πραγματικά υβριδικών.
Συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω, με μια υποσημείωση. Αυτές τις λεπτομέρειες τις ξέρουμε εμείς που γράφουμε εδώ και άντε άλλο ένα 2-3% των αγοραστών. Η πλειοψηφία του κόσμου απλά ακούει 'υβριδικό' και δεν έχει ιδέα ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των 3 κατηγοριών. Οπότε σε 3-4 χρόνια, η πλειοψηφία των αγοραστών θα προτιμήσουν ένα 'υβριδικό' Puma (ή Ignis, Swift, Vitara κλπ.) από το ίδιο αυτοκίνητο σε μη υβριδικό.
-
Όχι @hountalas !! δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν να πάρει diesel, απλά λέω, ότι είναι και αυτό στις επιλογές. Αν είσαι συνέχεια πόλη και δεν τρελαίνεσαι και για ταξιδάκια, ίσως και ένα C-HR να είναι τέλειο, είναι πάρα πολύ όμορφο αυτοκίνητο, απλά από πρακτικότητα έχει τεράστια θέματα, αλλά αν κάνεις 10.000 μόνος σου ή 2 άτομα, ποιο το νόημα να προσέξεις την πρακτικότητα και τους χώρους; Μη σου πω ότι το καινούργιο Jazz Cross θα είναι μανούλα για τέτοιες χρήσεις.
Ακόμη και ο https://www.youtube.com/watch?v=JNxsGWwJkas , που δεν λέει κακή κουβέντα ούτε αν τον απειλήσεις με όπλο, αναφέρει ότι τα Puma, C-HR, Juke έχουν περιορισμένους χώρους πίσω, και μάλιστα το Juke έχει περισσότερο από τα άλλα (δικό μου σχόλιο το τελευταίο).
Εγώ βρίσκω καταπληκτική ιδέα τα diesel mild hybrid, το Sportage ακόμη και οι 115 ίπποι το κινούν θαυμάσια, και εκεί μικρές οι διαφορές βέβαια,αλλά στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο κόβει πολύ από χώρο αποσκευών και τελείως τη ρεζέρβα, δεν μου έχει χρειαστεί ποτέ προσωπικά, αλλά ποτέ δεν θα έπαιρνα αυτοκίνητο χωρίς ρεζέρβα, ποτέ.
'Το Kuga EcoBlue Hybrid (ήπιο υβριδικό) συνδυάζει τον 2.0 EcoBlue diesel 150 ίππων με την ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) και την μπαταρία ιόντων λιθίου 48V. Ως αποτέλεσμα, οι εκπομπές CO2 ανέρχονται σε 111 g/km και η μέση κατανάλωση σε 4,3 lt/100 km σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών NEDC (132 g/km και 5 lt/100 km με βάση το πρωτόκολλο WLTP).
Το Kuga Hybrid (πλήρως υβριδικό) φέρει τεχνολογία που φορτίζει αυτόματα τις μπαταρίες, χωρίς να χρειάζεται εξωτερική πηγή ενέργειας. Το υβριδικό του σύστημα αποτελείται από τον 2.5 βενζίνης, γεννήτρια, μπαταρία ιόντων λιθίου και αυτόματη μετάδοση. Διαθέσιμο με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή στην τετρακίνητη έκδοση Intelligent All-Wheel Drive, εμφανίζει κατανάλωση από 5,6 lt/100 km και εκπομπές CO2 από 130 g/km.
Στην έκδοση Plug-In Hybrid, το Kuga προσφέρει τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για αποστάσεις έως 56 km (WLTP) και την μεγάλη αυτονομία που χαρίζει ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης. Ο 2.5 βενζινοκινητήρας συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα που λαμβάνει ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου 14,4 kWh και γεννήτρια. Από την μία απολαμβάνεις την ισχύ των 225 ίππων και από την άλλη κερδίζεις σε χαμηλή κατανάλωση (1,2 lt/100 km) και ρύπους (29 g/km). Οι αντίστοιχες τιμές με βάση τον κύκλο δοκιμών WLTP είναι 1,4 lt/100 km και 32 g/km.
Θα κυκλοφορήσουν επίσης οι εκδόσεις Kuga EcoBoost (με τον τρικύλινδρο 1.5 βενζίνης 120 και 150 ίππων, με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου), όπως και οι εκδόσεις Kuga EcoBlue (με τους diesel 1.5 120 PS και 2.0 190 PS). Η κατανάλωση για τον 1.5 βενζίνης είναι από 5,5 lt/100 km (NEDC) και για τον 1.5 diesel από 4,2 lt/100 km.'
Καταρχάς σου είχα στείλει pm αλλά δεν ξέρω άμα σου ήρθε γιατί δεν απάντησες την 2η φορά!
Δεν είπα ότι θες να πάρουμε diesel. Εσύ και ο κάθε εσύ καλά κάνεις και αναφέρεις νούμερα και καταστάσεις για να πληροφορηθώ εγώ και ο κάθε εγώ που δεν το ψάχνουμε τόσο.
Γνωρίζω ακριβώς τι κάνει το mild hybrid και δεν το μπερδεύω με το full hybrid. Γιαυτό και το σκέφτομαι τόσο και το παιδεύω για να δω αν αξίζει η όχι. Μάλλον πόσο καλύτερα θα είναι με αυτό ή θα είναι απλά ένα όνομα δίπλα στον σήμα.
Αναφέρω επίσης τα 3α αυτά οχήματα (2008, puma, golf {περιμένοντας focus mh} ) γιατί αυτά μου έχουν κάτσει περισσότερο. Έχω δει και το chr αλλά δεν μάρεσε πίσω το παράθυρο υποβρυχίου που έχει. Απλά δεν μου είναι ξεκάθαρη η επιλογή γιατί όλα κάτι έχουν θετικό και όλα κάτι αρνητικό σε τέτοιο βαθμό όμως που δεν ξέρω ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Φυσικά όποιο και να πάρω μια χαρά θα μου είναι αλλά να έχουμε και πολύ χρόνο πλέον και το ψειρίζω.
-
Βρε εγώ όλα τα θέλω. Ψάχνω να βρω πιο θελω περισσότερο!!
Για αυτό τον λόγο μπήκα εδώ μέσα. Ακούγονται πολλές γνώμες / απόψεις με επιχειρήματα ή και χωρίς και τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση βοηθάει πολύ να δω καλύτερα τα πράγματα.
Σε εμένα τα mail σου ήταν στα ανεπιθύμητα. Ρίξε μια ματια και εκεί
-
Dublin wrote:
Καταρχάς σου είχα στείλει pm αλλά δεν ξέρω άμα σου ήρθε γιατί δεν απάντησες την 2η φορά!
Δεν είπα ότι θες να πάρουμε diesel. Εσύ και ο κάθε εσύ καλά κάνεις και αναφέρεις νούμερα και καταστάσεις για να πληροφορηθώ εγώ και ο κάθε εγώ που δεν το ψάχνουμε τόσο.
Γνωρίζω ακριβώς τι κάνει το mild hybrid και δεν το μπερδεύω με το full hybrid. Γιαυτό και το σκέφτομαι τόσο και το παιδεύω για να δω αν αξίζει η όχι. Μάλλον πόσο καλύτερα θα είναι με αυτό ή θα είναι απλά ένα όνομα δίπλα στον σήμα.
Αναφέρω επίσης τα 3α αυτά οχήματα (2008, puma, golf {περιμένοντας focus mh} ) γιατί αυτά μου έχουν κάτσει περισσότερο. Έχω δει και το chr αλλά δεν μάρεσε πίσω το παράθυρο υποβρυχίου που έχει. Απλά δεν μου είναι ξεκάθαρη η επιλογή γιατί όλα κάτι έχουν θετικό και όλα κάτι αρνητικό σε τέτοιο βαθμό όμως που δεν ξέρω ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Φυσικά όποιο και να πάρω μια χαρά θα μου είναι αλλά να έχουμε και πολύ χρόνο πλέον και το ψειρίζω.
Καλά κάνεις και το ψάχνεις! άλλωστε κάποιοι από εμάς έχουμε άπλετο χρόνο αυτές τις μέρες!
Εδώ είμαστε εξειδικευμένο forum, γι'αυτό το 'ψειρίζουμε' το θέμα παραπάνω από ότι, π.χ ένα καφενείο ή μία τυχαία παρέα φίλων χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις για το αυτοκίνητο, που h κουβέντα πάει κάπως έτσι: 'Θέλει ο γιός μου να πάρει ένα αυτοκίνητο - Ford να πάρει, είχε φέρει ένα ο θείος μου από την Αμερική το 77, όλο το χωριό ξετρελάθηκε, Αμερικάνικα είναι αυτά', ή 'καλά, μόνο Golf υπάρχει για αυτοκίνητο, όλοι όσοι ξέρουν Golf παίρνουν. Δεν παίζονται οι Γερμανοί σε αυτά.' ή 'τι να πάρεις; Corola εννοείται, ακόμα έχει ο θείος μου την παλιά του και την έχει κάνει αγροτικό στο χωριό', και τέτοιες φάσεις.
Πολύ καλές οι επιλογές σου, τα απο πάνω παραδείγματα τα είπα τυχαία, ότι κάποια αυτοκίνητα που για μένα ήταν no go από την αρχή, για άλλους είναι τέλειες επιλογές. To Puma είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο και σε πολύ καλή τιμή για την Titanium και με όλα αυτά που προσφέρει, διυλιζουμε τον κόνοπα, αν σου αρέσει κάντο!
Θα κοιτάξω πάλι τα email μήπως παράπεσε πουθενά!
@Fanis75 εννοείται! δεν είναι δυνατόν όλοι να είναι καταρτισμένοι ή απολύτως ενημερωμένοι, απλά όταν θα πάει να πάρει, θα καταλάβει ότι δεν έχει κάποια φοροαπαλλαγή ή λιγότερα/καθόλου τέλη κυκλοφορίας, και κάπου θα ρωτήσει για το πόσο καίει, και θα του πουν πραγματικές τιμές πάνω από 6 ή 6.5 ή 7 ή 8 (ανάλογα το αυτοκίνητο). Μπορεί να μην ξέρει τα θεωρητικά, αλλά πρακτικά θα μάθει τα της τσέπης του και θα επαναπροσδιορίσει ή όχι.
Βέβαια 3-4 χρόνια που λες είναι πολύ λίγα, ελάχιστα, αν καθόλου, mild hybrid θα πουλιούνται σε 3 χρόνια από τώρα. Ελλάδα ελάχιστοι, 5-6 άτομα! - θα πουλήσουν το Puma ή το Kuga που θα πάρουν τέλος του χρόνου, ας πούμε, Μιλάμε για πάνω από 5ετία, και όπως έχουμε καταλάβει, η 5ετία έχει γίνει πλέον μία ολόκληρη γενιά σε εξελίξεις. Μπορεί σε 5 χρόνια να έχουμε όλοι ταχυφορτιστές στα διαμερίσματά μας, και μπορεί επίσης η βενζίνη να κοστίζει 0.30 λεπτά (όπως Αμερική τώρα!) και να μην συμφέρει να φορτίζεις (τραβηγμένα και τα 2 παραδείγματα).
Εδώ δεν ξέρω τα βενζινάδικα που είμαι, και σήμερα έβαλα V-Power (αν και δεν βάζω ποτέ Shell, ένας φίλος με πετρέλαιο μου είπε ότι βάζει από εκεί πάνω από δέκα χρόνια) με 1.1 νομίζω το λίτρο, και η απλή ήταν ελάχιστα πάνω. Είδα και βενζινάδικα με 0.95 νομίζω. Σε φάση καλύτερα να καις diesel από γεννήτρια παρά να είσαι στη ΔΕΗ (και άλλη υπερβολή, το έχει η μέρα, βγήκα πρώτη φορά έξω μετά από 2 εβδομάδες και πήρα τα πάνω μου!)!
-
Έγραψα 3-4 χρόνια για΄τι όπως πολύ σωστά είπες οι εξελίξεις τρέχουν με ραγδαίους ρυθμούς και σε μια 10ετία νομίζω θα έχουν ξεπεραστεί ολα τα σημερινά αυτοκίνητα, ό,τι τεχνολογία και εαν έχουν. Επίσης το ανέφερα και ως 'προσωπικό' γιατί μου αρέσει να αλλάζω αυτοκίνητο σε αυτό το διάστημα, μετά την 2ετία τα βαριέμαι!
Τέλος, ανέφερα κυρίως σύγκριση του ίδίου αυτοκινήτου μεταξύ mild Hybrid και απλού, δηλαδή πόσο πιο εύκολα θα πουληθεί έα Puma (ή Βιτάρα, Golf, Fiesta κλπ.) εαν είναι 'υβριδικό' (mild δηλαδή) από το να είναι η 'απλή' έκδοση. -
@Dublin:Έγραψα 3-4 χρόνια για΄τι όπως πολύ σωστά είπες οι εξελίξεις τρέχουν με ραγδαίους ρυθμούς και σε μια 10ετία νομίζω θα έχουν ξεπεραστεί ολα τα σημερινά αυτοκίνητα, ό,τι τεχνολογία και εαν έχουν. Επίσης το ανέφερα και ως 'προσωπικό' γιατί μου αρέσει να αλλάζω αυτοκίνητο σε αυτό το διάστημα, μετά την 2ετία τα βαριέμαι!
Τέλος, ανέφερα κυρίως σύγκριση του ίδίου αυτοκινήτου μεταξύ mild Hybrid και απλού, δηλαδή πόσο πιο εύκολα θα πουληθεί έα Puma (ή Βιτάρα, Golf, Fiesta κλπ.) εαν είναι 'υβριδικό' (mild δηλαδή) από το να είναι η 'απλή' έκδοση.Έχεις δίκιο! Σε 10 χρόνια ΟΛΑ θα είναι ξεπερασμένα, τουλάχιστον σαν αγορά από καινούργιο, θα δούμε τρομερά πράγματα.
Στο ίδιο μοντέλο θα είναι 'πισω-γύρισμα' να πάρεις το 'συμβατικό'. Ας πούμε το Puma, το αυτόματο δεν θα είναι mild hybrid από ότι κατάλαβα; γίνεται κατακερματισμός του μοντέλου, και περισσότερο σύγχυση προσφέρει. Θα υπάρξουν και οι απλοί 1.0; ποιό το νόημα σε αυτό; Επίσης τα επόμενα hybrid θα έχουν αλλού τις μπαταρίες και θα έχουν περισσότερο χώρο αποσκευών; πολλά ερωτηματικά και μπερδέματα.
2ετία?! ακόμη έχω το Saxo και η γυναίκα μου το 206 που είχαμε νέοι! Εγώ δένομαι λίγο με τα μηχανήματα που με έχουν βολέψει αρκετά!
-
Αυτό με το μπέρδεμα κατά κάποιο τρόπο λύνεται αν δεν έχεις τρομερή επιθυμία για αυτόματο. Αλλά όντως τα έχουν λίγο μπερδέψει ή δεν τι να πω παίρνουν feedback από άλλες αγορές και πράττουν έτσι?
Εγώ δεν είχα ποτέ αυτόματο αλλά σκεπτόμενος το golf mh dsg δεν θα με χαλούσε να αποκτήσω. Μην χαλάσει μόνο! Από τον Μάιο ότι μπει παραγγελία μου είχανε πει ότι θα έχει την μπαταρία κάτω από τον οδηγό. Έτσι όπως πάμε λογικά θα αγοράσω μετά τον Μαιο σίγουρα.
Ford Puma 2019