-
Πάρτε αυτοκίνητο που σας αρέσει και σας ικανοποιεί τώρα. Σε 10 χρόνια ποιος ζει και ποιος πεθαίνει... Επίσης το αυτοκίνητο παίρνετε για εσάς, όχι για να το χαρεί ο επόμενος!!!
-
Πάρτε αυτοκίνητο που σας αρέσει και σας ικανοποιεί τώρα. Σε 10 χρόνια ποιος ζει και ποιος πεθαίνει... Επίσης το αυτοκίνητο παίρνετε για εσάς, όχι για να το χαρεί ο επόμενος!!!
Χρηματα για το αυτοκινητο απο τα δεντρα θα τα παρουν;
-
Αυτό με το μπέρδεμα κατά κάποιο τρόπο λύνεται αν δεν έχεις τρομερή επιθυμία για αυτόματο. Αλλά όντως τα έχουν λίγο μπερδέψει ή δεν τι να πω παίρνουν feedback από άλλες αγορές και πράττουν έτσι?
Εγώ δεν είχα ποτέ αυτόματο αλλά σκεπτόμενος το golf mh dsg δεν θα με χαλούσε να αποκτήσω. Μην χαλάσει μόνο! Από τον Μάιο ότι μπει παραγγελία μου είχανε πει ότι θα έχει την μπαταρία κάτω από τον οδηγό. Έτσι όπως πάμε λογικά θα αγοράσω μετά τον Μαιο σίγουρα.
Αυτοματο ειναι μονοδρομος πια και στο λεω εγω που αγορασα πριν 4.5 χρονια χειροκινητο. Βεβαια θελεις και καλη εγγυηση.
-
REALZEUS wrote:
Για να ρωτάει κάποιος τι αυτοκίνητο να πάρει, τα έχει πάρει ήδη τα χρήματα από το λεφτόδεντρό του...
-
hountalas wrote:
Αυτό με το μπέρδεμα κατά κάποιο τρόπο λύνεται αν δεν έχεις τρομερή επιθυμία για αυτόματο. Αλλά όντως τα έχουν λίγο μπερδέψει ή δεν τι να πω παίρνουν feedback από άλλες αγορές και πράττουν έτσι?
Εγώ δεν είχα ποτέ αυτόματο αλλά σκεπτόμενος το golf mh dsg δεν θα με χαλούσε να αποκτήσω. Μην χαλάσει μόνο! Από τον Μάιο ότι μπει παραγγελία μου είχανε πει ότι θα έχει την μπαταρία κάτω από τον οδηγό. Έτσι όπως πάμε λογικά θα αγοράσω μετά τον Μαιο σίγουρα.
Αυτοματο ειναι μονοδρομος πια και στο λεω εγω που αγορασα πριν 4.5 χρονια χειροκινητο. Βεβαια θελεις και καλη εγγυηση.
Τίποτα δεν είναι μονόδρομος. Ανάλογα τι ψάχνει και τι γουστάρει ο καθένας... Εδώ βλέπεις κάποιους Αμερική αγοράζουν κάποια ακριβά αμάξια που είναι μόνο αυτόματα και κάνουν swaps σε χειροκίνητα!
Για κάποιους από εμάς το χειροκίνητο είναι μέρος της απόλαυσης και δε θα το αφήναμε ποτέ για αυτόματο. Για άλλους που θέλουν απλά να πηγαίνουν από το Α στο Β ή κάνουν κόντρες σε ευθείες και θέλουν τις γρηγορότερες αλλαγές.
Σκέψου δηλαδή να αγόραζε κάποιος ένα MX5 ΝD που είναι ο ορισμός της οδηγικής απόλαυσης και να το έπαιρνε αυτόματο!
-
+1000000000
-
wantone wrote:
REALZEUS wrote:
Για να ρωτάει κάποιος τι αυτοκίνητο να πάρει, τα έχει πάρει ήδη τα χρήματα από το λεφτόδεντρό του...
Σωστότατος και πολλά +1 !!
Βλέπω κόσμο να αγχώνεται για τιμές μεταπώλησης και τα τοιαύτα, ειδικά τώρα που πεθαίνουν δεκάδες χιλιάδες άτομα παγκοσμίως έτσι χωρίς λόγο και στο ξαφνικό, αναρωτιέμαι τι τιμές μεταπώλησης έχουν τα δικά τους που άφησαν πίσω.
Δεν είπα να τα κάψουμε, αλλά ειδικά τώρα με τις τεχνολογικές εξελίξεις εγώ ψωνίζω για βάθος χρόνου 5 ετών στο περίπου. Ποιός ξέρει τι θα γίνει σε 8 και 10...Πολλοί με ρωτάνε για κάμερες, κινητά, υπολογιστές, κ.λ.π, τι να τους πω δηλαδή που σε 5 χρόνια θα είναι κοντά στην κορυφή; Η εξέλιξη είναι πολύ μεγάλη, δεν είναι 80ς που τα κρατάγε ο κόσμος 10-15 χρόνια.
Σαν συμβουλή θα έλεγα να περιμένουμε λίγο τις εξελίξεις, και να αγοράζουμε ώριμες τεχνολογίες και λύσεις, το 'καινοτόμο' και πρωτοπόρο το πληρώνεις αδρά, και σε 2 χρόνια έχει χάσει μεγάλο μέρος της αξίας του. Έβλεπα τα καινούργια κορυφαία κινητά, και είχαν τιμές 1399 και κάτι τέτοια απίστευτα! Σε 2 χρόνια θα τα παίρνεις με 500ευρώ σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά, για μία συσκευή που χάνεται/κλέβεται/καταστρέφεται για πλάκα, δεν θα πρότεινα σε κανέναν να δώσει τόσα χρήματα τώρα.
Πρέπει να βρίσκεις μία χρησή τομή και να ξέρεις τις δυνατότητες και χρήση σου, αλλά γενικά καλό είναι να κάνεις και πράγματα στη ζωή, τα κανονάκια είναι το εξής ένα - αυτό που ζεις, και δεν έχει insert coin η φάση.
-
Στο ίδιο μοντέλο θα είναι 'πισω-γύρισμα' να πάρεις το 'συμβατικό'. Ας πούμε το Puma, το αυτόματο δεν θα είναι mild hybrid από ότι κατάλαβα; γίνεται κατακερματισμός του μοντέλου, και περισσότερο σύγχυση προσφέρει. Θα υπάρξουν και οι απλοί 1.0; ποιό το νόημα σε αυτό; Επίσης τα επόμενα hybrid θα έχουν αλλού τις μπαταρίες και θα έχουν περισσότερο χώρο αποσκευών; πολλά ερωτηματικά και μπερδέματα.
2ετία?! ακόμη έχω το Saxo και η γυναίκα μου το 206 που είχαμε νέοι! Εγώ δένομαι λίγο με τα μηχανήματα που με έχουν βολέψει αρκετά!
Υπάρχει και τώρα το 1.0 χωρίς το ήπιο υβριδικό σύστημα, απλά δεν έρχεται Ελλάδα (δεν έχει νόημα). Στο αυτόματο ακόμα δεν έχω καταλάβει τις θα κάνουν, πάντως (όπως έχω ξαναγράψει) τα έχουν κάνει ΜΠΑΧΑΛΟ στην Ford με τους συνδυασμούς κινητήρας-κιβώτιο. Έχουν ένα κορυφαίο 8αρι με μετατροπέα και στο Puma βάζουν την 2πλοσύμπλεκτη μπούρδα με τον απλό 1.0, ήμαρτον δηλαδή. Κάπου έχουν χάσει την μπάλα και θα τους βγεί σε αρνητικό σε πωλήσεις. Ενώ το 1.0 mHd με το 8αρι θα ήταν σούπερ συνδυασμός.
Όσο για την αλλαγή αυτοκινήτων, από το 2004 που επέστρεψα Ελλάδα έχω αλλάξει 6 αυτοκίνητα και αυτό γιατί το ένα το κράτησα (λόγω συνθηκών και ανάγκης) για 5 χρόνια (το περισσότερο που έχω κρατήσει ένα αυτοκίνητο).
-
Εγω βαριεμαι να αλλαζω αμαξια οπως και ηλεκτρονικα. Εχω 3 iPhones γιατι βλεπω περισσοτερη χρησιμοτητα να κρατησω παρα να τα δωσω σε πολυ χαμηλες τιμες. Και τα λαπτοπς τα κραταω, εχω να δωσω απο το 2002 νομιζω.
Και αμαξια 4.5 χρονια και ακομα νοιωθω οτι ειναι καινουριο. Απο τα 10 και μετα παλιωνουν. Απλα θεωρω περα απο χασιμο χρηματων και χασιμο χρονου.
Βεβαια υπαρχει ενα σημειο και μετα που το καινουριο θα ειναι πολυ μπροστα τεχνολογικα.
Το Πουμα σε καμμια περιπτωση δεν εχει κατι το ιδιαιτερο περα απο το mild hybrid που ομως εχει το μειον του 1.0 3κυλινδρου. Αν η τιμη δεν ειναι καλη δεν αξιζει.
Αυτο πχ που ειναι ενδιαφερον ειναι καποιο 330e/X3 BMW 2.0 λτ υβριδικο plug in.
-
Το Πουμα σε καμμια περιπτωση δεν εχει κατι το ιδιαιτερο περα απο το mild hybrid που ομως εχει το μειον του 1.0 3κυλινδρου. Αν η τιμη δεν ειναι καλη δεν αξιζει.
Γιατί μείον ο 1.0 3κύλινδρος? Και το 2008 έχει 3κύλινδρο αλλά 1.2, έχει αυτό κάτι ιδιαίτερο? Έχει σίγουρα ιδιαίτερο τιμόνι!
-
Εγω βαριεμαι να αλλαζω αμαξια οπως και ηλεκτρονικα. Εχω 3 iPhones γιατι βλεπω περισσοτερη χρησιμοτητα να κρατησω παρα να τα δωσω σε πολυ χαμηλες τιμες. Και τα λαπτοπς τα κραταω, εχω να δωσω απο το 2002 νομιζω.
Και αμαξια 4.5 χρονια και ακομα νοιωθω οτι ειναι καινουριο. Απο τα 10 και μετα παλιωνουν. Απλα θεωρω περα απο χασιμο χρηματων και χασιμο χρονου.
Εγώ ακριβώς το ανάποδο...αχαχα! Με το που πάρω το νέο iPhone, το προηγούμενο έχει φύγει μέσα σε 1-2 εβδομάδες το πολύ!
Εαν είχα αυτοκίνητο για 10 χρόνια, θα το είχα πετάξει στον γκρεμό! Δεν είμαι βέβαια και σαν τον κουμπάρο μου που αλλάζει αυτοκίνητο ανά 6μηνο (μεταχειρισμένο πάντα).
-
Dublin wrote:
Στο ίδιο μοντέλο θα είναι 'πισω-γύρισμα' να πάρεις το 'συμβατικό'. Ας πούμε το Puma, το αυτόματο δεν θα είναι mild hybrid από ότι κατάλαβα; γίνεται κατακερματισμός του μοντέλου, και περισσότερο σύγχυση προσφέρει. Θα υπάρξουν και οι απλοί 1.0; ποιό το νόημα σε αυτό; Επίσης τα επόμενα hybrid θα έχουν αλλού τις μπαταρίες και θα έχουν περισσότερο χώρο αποσκευών; πολλά ερωτηματικά και μπερδέματα.
2ετία?! ακόμη έχω το Saxo και η γυναίκα μου το 206 που είχαμε νέοι! Εγώ δένομαι λίγο με τα μηχανήματα που με έχουν βολέψει αρκετά!
Υπάρχει και τώρα το 1.0 χωρίς το ήπιο υβριδικό σύστημα, απλά δεν έρχεται Ελλάδα (δεν έχει νόημα). Στο αυτόματο ακόμα δεν έχω καταλάβει τις θα κάνουν, πάντως (όπως έχω ξαναγράψει) τα έχουν κάνει ΜΠΑΧΑΛΟ στην Ford με τους συνδυασμούς κινητήρας-κιβώτιο. Έχουν ένα κορυφαίο 8αρι με μετατροπέα και στο Puma βάζουν την 2πλοσύμπλεκτη μπούρδα με τον απλό 1.0, ήμαρτον δηλαδή. Κάπου έχουν χάσει την μπάλα και θα τους βγεί σε αρνητικό σε πωλήσεις. Ενώ το 1.0 mHd με το 8αρι θα ήταν σούπερ συνδυασμός.
Όσο για την αλλαγή αυτοκινήτων, από το 2004 που επέστρεψα Ελλάδα έχω αλλάξει 6 αυτοκίνητα και αυτό γιατί το ένα το κράτησα (λόγω συνθηκών και ανάγκης) για 5 χρόνια (το περισσότερο που έχω κρατήσει ένα αυτοκίνητο).
Δεν λέω ότι το συγκεκριμένο διπλοσύμπλεκτο είναι καλύτερο, αλλά βρε Φάνη μου, ξεκόλλα λίγο από τα πλανητικά. Τα διπλοσύμπλεκτα είναι σε πολλά πράγματα καλύτερα.
-
wantone wrote:
Εγώ ακριβώς το ανάποδο...αχαχα! Με το που πάρω το νέο iPhone, το προηγούμενο έχει φύγει μέσα σε 1-2 εβδομάδες το πολύ!
Εαν είχα αυτοκίνητο για 10 χρόνια, θα το είχα πετάξει στον γκρεμό! Δεν είμαι βέβαια και σαν τον κουμπάρο μου που αλλάζει αυτοκίνητο ανά 6μηνο (μεταχειρισμένο πάντα).
Aν ειχες 997 GT3 που ειναι 12 χρονων τωρα θα το ειχες πεταξει στον γκρεμο? Εχει ενας φιλος και το αμαξι ειναι εκπληκτικο.
Εγω το θεωρω τρελλη καταστροφη πλουτου.
-
wantone wrote:
Γιατί μείον ο 1.0 3κύλινδρος? Και το 2008 έχει 3κύλινδρο αλλά 1.2, έχει αυτό κάτι ιδιαίτερο? Έχει σίγουρα ιδιαίτερο τιμόνι!
Κραδασμοι στις χαμηλες στροφες κα γενικοτερα ηχος. 3κυλινδρο εχω και ξερω τι γραφω. Επισης εχω καλυτερο 3κυλινδρο και απο τα 2 που αναφερεις και παλι τα χαρακτηριστικα του δεν ειναι οπως αλλοι κινητηρες.
Οδηγησε ενα 6κυλινδρο να καταλαβεις τις διαφορες.
-
Δεν λέω ότι το συγκεκριμένο διπλοσύμπλεκτο είναι καλύτερο, αλλά βρε Φάνη μου, ξεκόλλα λίγο από τα πλανητικά. Τα διπλοσύμπλεκτα είναι σε πολλά πράγματα καλύτερα.
- H Ford έχει πολύ κακό παρελθόν στα 2πλοσύμπεκτα.
- Δεν τα συμπαθώ καθόλου ως αρχή λειτουργίας, ένα απλό κιβώτιο είναι με αυτοκατοποιημένο συμπλέκτη, απλά έχει 2 αντί για έναν.
- Προτιμώ τα πλανητικά (περισότερα γρανάζια = λιγότερη καταπόνηση και μεγαλύτερη αξιοπιστία)
- Μου αρέσει ο μετατροπέας ροπής.
Aν ειχες 997 GT3 που ειναι 12 χρονων τωρα θα το ειχες πεταξει στον γκρεμο? Εχει ενας φιλος και το αμαξι ειναι εκπληκτικο.
Προφανώς και όχι! Μιλάω για γήνια αυτοκίνητα και αυτοκίνητα που μπορώ να αγοράσω, όχι αυτοκίνητα των €200.000+. Προφανώς και μια Ferrari GTO 50 ετών θα την φύλαγα ως κόρη οφθαλμού. Αλλά ένα golf ή έα focus, ναι δεν θα το άντεχα 10 χρόνια!
-
REALZEUS wrote:
- Δεν τα συμπαθώ καθόλου ως αρχή λειτουργίας, ένα απλό κιβώτιο είναι με αυτοκατοποιημένο συμπλέκτη, απλά έχει 2 αντί για έναν.
- Προτιμώ τα πλανητικά (περισότερα γρανάζια = λιγότερη καταπόνηση και μεγαλύτερη αξιοπιστία)
wantone wrote:
Προφανώς και όχι! Μιλάω για γήνια αυτοκίνητα και αυτοκίνητα που μπορώ να αγοράσω, όχι αυτοκίνητα των €200.000+. Προφανώς και μια Ferrari GTO 50 ετών θα την φύλαγα ως κόρη οφθαλμού. Αλλά ένα golf ή έα focus, ναι δεν θα το άντεχα 10 χρόνια!
50κ ευρω το πηρε μεταχειρο. Εχεις δωσει περισσοτερα νομιζω.
Αν ηταν Golf R δεν θα το κραταγες; Εγω οδηγησα ενα S3 πριν κανενα χρονο. Το αμαξακι ηταν σουπερ και για μια 10ετια.
-
REALZEUS wrote:
Το διπλοσύμπλεκτο της Ford δεν είναι και το πιο αξιόπιστο, ισχύει αυτό. Όμως δεν είναι και τόσο χάλια όπως τα πρώτα DSG του VAG. Συνολικά είναι μια χαρά κιβωτιάκι και έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι ενός πλανητικού (και μειονεκτήματά φυσικά). Πλεοκεντήματα: α) ταχύτητα, β) βάρος, γ) συμπεριφορά. Ο μετατροπέας είναι κάτι που σιχαίνομαι και όπως ξέρεις έχω αυτόματο με μετατροπέα. Αυτό το πατινάρισμα το μισώ. Παρόλα αυτά, για το σταμάτα-ξεκίνα της πόλης είναι καλύτερος ο μετατροπέας. Δεν έχω σταμάτα-ξεκίνα ευτυχώς εδώ που μένω,
-
hountalas wrote:
wantone wrote:
Κραδασμοι στις χαμηλες στροφες κα γενικοτερα ηχος. 3κυλινδρο εχω και ξερω τι γραφω. Επισης εχω καλυτερο 3κυλινδρο και απο τα 2 που αναφερεις και παλι τα χαρακτηριστικα του δεν ειναι οπως αλλοι κινητηρες.
Μαλλον δεν εχεις εχεις και τοσο καλο 3 κύλινδρο. Απο αυτα που αναφερθηκαν ecoboost 1.0 και puretech 1.2 κανενα δεν τρίζει.
-
wantone wrote:
hountalas wrote:
wantone wrote:
Μαλλον δεν εχεις εχεις και τοσο καλο 3 κύλινδρο. Απο αυτα που αναφερθηκαν ecoboost 1.0 και puretech 1.2 κανενα δεν τρίζει.
1.5 ΒΜW τι να σου πω. Αν οδηγησω τα Φορντ και Πεζω θα δω. Απιθανο να ειναι καλυτεροι ομως.
-
Δεν ξερω τι 3κυλινδρο εχεις αλλα σιγουρα αυτο που οδηγω εγω δεν τριζει ουτε κροταλιζει ουτε τπτ.. τον 1000αρη Ecoboost (125ps) εχω σε Fiesta και δεν εχω παρατηρησει ποτε αυτο που λες..
Στην οικογενεια υπαρχει και 1400αρη 4κυλινδρο ατμοσφαιρικο απο Japan μερια με 290Κ χλμ.. οποτε ξερω πως ειναι ακουγεται συμπεριφερεται και ενας τετοιος κινητηρας.. και στον Ecoboost δεν εχω παρατηρησει ποτε κατι που να ξενιζει ή να με χαλαει (κραδασμοι/κροταλισμα/τριξιματα)...
Απλα ειναι ενας διαφορετικος κινητηρας... δεν ακουγονται και δεν συμπεριφερονται ολοι οι κινητηρες το ιδιο...
Οσον αφορα το αλλο που λες για τον 6κυλινδρο.. θα ερθει ενας αλλος και θα σου πει οτι ειναι για πεταμα.. οδηγησε εναν 12κυλινδρο να δεις..
Ford Puma 2019