-
Θα βγουν στην αγορά μαζί με το αυτόματο βενζινοκίνητο.
-
Γνωριζει καποιος αν το puma θα κυκλοφορισει σε diesel ??
Ναι, ήταν προγραμματισμένο τον Μάιο, αλλά τώρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει.
-
Λύθηκε η απορία σας...και η δικιά μου βέβαια....
https://www.drive.gr/news/agora/ford-puma-nea-ekdosi-st-line-v-kai-neo-moter-ntizel
-
Full LED και αισθητήρες παρκαρίσματος (βασικά Active Park Assist έχει) έχει και το ST Line X, οπότε δεν τα γράφει σωστά. To ST Live V μάλλον είναι από το αρχικό του Vignale.
Με το αυτόματο κιβώτιο τα έχουν κάνει σκ@τά!! Και DCT και μόνο με τον 125αρι χωρίς mild hybrid....μια μπούρδα και μισή! Εκεί που θες το αυτόματο (δλδ. πόλη) θές και το μικρο-υβριδικό. Επίσης και στο diesel έπρεπε να υπάρχει έκδοση με αυτόματο. Μόνη της το χαντακώνει η Ford το αυτοκίνητο.
-
Όπως και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων που είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Γενικά τα έχουν κάνει χάλια με τις εκδόσεις και τους εξοπλισμούς αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι λόγω αναμενόμενων τιμών...πόσο θα βγει άραγε η ντίζελ έκδοση? Αν προστεθεί και το αυτόματο μήπως θα φτάσει τα 30 χιλιάρικα για πλάκα?
-
Εαν κατάλαβα σωστά δεν θα υπάρχει αυτόματο στο diesel, τουλάχιστον προς το παρόν. Άρα λογικά θα είναι στα €22-27Κ το diesel, ανάλογα με την έκδοση.
Ο ψηφιακός πίνακας είναι μόνο στα ST Line στάνταρ.
-
Έχεις δίκιο για τον πίνακα....λάθος μου....αυτόματο ντίζελ δεν θα βγει προς το παρόν τουλάχιστον...
-
Με το αυτόματο κιβώτιο τα έχουν κάνει σκ@τά!! Και DCT και μόνο με τον 125αρι χωρίς mild hybrid....μια μπούρδα και μισή! Εκεί που θες το αυτόματο (δλδ. πόλη) θές και το μικρο-υβριδικό. Επίσης και στο diesel έπρεπε να υπάρχει έκδοση με αυτόματο. Μόνη της το χαντακώνει η Ford το αυτοκίνητο.
Μεγάλη πατάτα. Σε ένα μόνο κινητήρα αυτόματο σασμάν και ούτε καν στο ημιυβριδικό; Ποιoς φωστήρας τη σκέφτηκε αυτή τη π@π@ριά; Ας ελπίσουμε να είναι λάθος η πληροφόρηση του αρθρογράφου.
-
To έχω ξαναδιαβάσει, οπότε μάλλον δεν είναι λάθος. Απλά ελπίζω ότι αυτό είναι για αρχή και στο μέλλον θα βάλουν το αυτόματο και στο mild hybrid kai sto diesel. Γιατί εαν το αφήσουν έτσι, είναι μεγάλο φάουλ και βλακεία της Ford.
-
Νομίζω το πέθανε το αυτοκίνητο ο Matt. Σε παλιότερα του review για το focus st line έλεγε πολύ καλά σχόλια πάντως και το γούσταρε.
-
Νομίζω το πέθανε το αυτοκίνητο ο Matt. Σε παλιότερα του review για το focus st line έλεγε πολύ καλά σχόλια πάντως και το γούσταρε.
Από τότε έχουν βγει πολλά καινούργια μοντέλα, και μην γελιόμαστε, ένα ψηλότερο Fiesta είναι (που ήδη υπάρχει, Fiesta Active!), με διαφορετικές λαμαρίνες (το λέει και αυτός μέσα). Focus δεν είναι πάντως.
-
από τα χειροτέρα review του Ματ νομίζω. Εντελώς επιφανειακή. Για τον (σούπερ πλήρη) εξοπλισμό του αυτοκινήτου λέει ελάχιστα, για το megabox ότι μπορείς να πλύνεις τα πόδια σου και για τα μεγάλα ατου του αυτοκινήτου (κινητήρας, υβριδικό σύστημα, οδηγική συμπεριφορά) ελάχιστα.
Γενικά από οτι παρατήρησα μέσα στο 2020 τα review που κάνει είναι από μέτρια ως κακά. Καμιά σχέση με το παρελθόν.
-
1
-
costasar wrote:
από τα χειροτέρα review του Ματ νομίζω. Εντελώς επιφανειακή. Για τον (σούπερ πλήρη) εξοπλισμό του αυτοκινήτου λέει ελάχιστα, για το megabox ότι μπορείς να πλύνεις τα πόδια σου και για τα μεγάλα ατου του αυτοκινήτου (κινητήρας, υβριδικό σύστημα, οδηγική συμπεριφορά) ελάχιστα.
Γενικά από οτι παρατήρησα μέσα στο 2020 τα review που κάνει είναι από μέτρια ως κακά. Καμιά σχέση με το παρελθόν.
Μόνο στο 2008 'τρελάθηκε'.... από το ένα άκρο στο άλλο.
Όντως περίμενα περισσότερα αλλά μου φάνηκε ότι μόνο έκραζε. Νταξ δεν έχει άδικο σε όσα είπε αλλά τα θετικά του τα πέρασε πολύ επιφανειακά.
Επίσης με τις νέες ανακοινώσεις για diesel και αυτόματα κιβώτια , σε βάζουν σε σκέψεις (με την πανδημία θες δεν θες) να περιμένουμε να δούμε τιμές focus mh. Όπως επίσης προσωπικά περιμένω και το golf etsi στην life έκδοση
-
Πρόκειται για ένα από τα πιο άθλια review του συγκεκριμένου. Το μόνο σημείο που υστερεί το puma είναι στο χώρο των πίσω επιβατών. Δημιουργείται πάντως ένα κενό στη ford στα suv μεταξύ puma και kuga, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη πως το νέο kuga θα είναι άνω των 4,6m και περίπου 2,2m πλάτος! Ένα suv στα 4,3-4,4m περίπου με χώρους focus και αποσκευές puma θα ήταν το ιδανικό για την ελληνική οικογένεια!
-
+1 για το κενό που υπάρχει στη γκάμα. Οταν ειχαν βγει οι πρώτες φωτο του πούμα είπα 'θα το πάρω', καθώς έψαχνα για ένα μαζεμένο σπορ σουβοειδες που να στριβει. Έχω οδηγήσει για μεγάλο διάστημα το φιέστα του 2010 και έμεινα υπερευχαριστημενος. Τελικά διαπίστωσα ότι είναι λίγο πιο μαζεμένο από ότι θα ήθελα. Δεν βοηθάει και η κλίση της οροφής. Ήθελαν να προστατέψουν το φοκους ακτιβ; μάλλον...αλλά και αυτό ακλαυτο παει στις πωλησεις μου φαίνεται. Εφόσον υπήρχε ήδη το φιέστα ακτιβ έπρεπε να τοποθετηθεί στα 4.35 περίπου και θα με είχε πελάτη (με την επερχόμενη ντίζελ έκδοση) και φαντάζομαι και πολλούς ακόμα που τώρα θα πάνε σε 2008, captur, qq.
Τέλος σαν να υπάρχει κρίση ταυτότητας στο σχεδιαστικό κομμάτι, τόσο το πούμα όσο και το Κούγκα μου φερνουν σε toned down porsche
-
Πρόκειται για ένα από τα πιο άθλια review του συγκεκριμένου. Το μόνο σημείο που υστερεί το puma είναι στο χώρο των πίσω επιβατών. Δημιουργείται πάντως ένα κενό στη ford στα suv μεταξύ puma και kuga, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη πως το νέο kuga θα είναι άνω των 4,6m και περίπου 2,2m πλάτος! Ένα suv στα 4,3-4,4m περίπου με χώρους focus και αποσκευές puma θα ήταν το ιδανικό για την ελληνική οικογένεια!
Το έχω ξαναγράψει ακριβώς αυτό, και μην ξεχνάμε ότι κυκλοφορεί ακόμη το Ecosport με παρεμφερείς διαστάσεις, και το Focus Active επίσης σαν επιλογή.
και οι αποσκευές δεν είναι τόσο super όσο νομίζουμε, βάλε +80λίτρα το box, χωρίς ρεζέρβα, που για κάποιους είναι απαράδεκτο (εμένα συμπεριλαμβανομένου), αλλά για να βάλεις κάτι να πιάνει ακριβώς 80λίτρα πρέπει να είναι υγρό, αλλιώς έχεις σίγουρη απώλεια από τον τελικό όγκο.
Υστερεί και σε άλλα, μέσα είναι σχεδόν ολόιδιο με ένα Fiesta του 2017 ενώ όλοι έχουν πάει αλλού με τα τελευταία τους, ακόμη και η Renault που είχε πολύ μέτρια - να το πω κομψά - εσωτερικά εδώ και πολύ καιρό, βελτιώθηκε αρκετά με τα καινούργια Clio/Captur. To Juke επίσης μέσα φαίνεται πολύ καλύτερο από κονσόλα/σχεδιασμό/υλικά (όταν τα πληρώσεις δηλαδή τα υλικά). Ακόμη και το Kamiq για Skoda είναι μισό σκαλί παραπάνω ακόμη και απο το Karoq, όλοι προσπάθησαν, ενώ η Ford πήγε στα ίδια, το αυτοκίνητο μυρίζει παντού cost cut.
Έχουμε πει ότι τον Ματ τον βλέπεις κυρίως για την Αγγλοσαξονική του προσέγγιση και παίρνεις μία ιδέα, κυρίως γιατί φαίνεται να έχει μία ανεξαρτησία να λέει ότι θέλει. Κάποια άλλα Αγγλικά είναι λίγο ποιο 'σφικτά' σε απόψεις. Είναι pop (=popular) review, μετά θέλει και ψάξιμο. Εγώ έχοντας μείνει πολλά χρόνια στο νησί, τον βρίσκω διασκεδαστικό και μου αρέσει η προσέγγισή του.
Έχω ξαναπεί, κρίμα για εμάς που δεν καταλαβαίνουμε Ισπανικά - Ιταλικά, καθώς φαίνονται πολλά από αυτά ενδιαφέροντα, και έχουν ένα σωρό με συγκρίσεις όλων των B suv, και μάλλον είναι ποιο κοντά στην ιδιοσυγκρασία μας.
-
Επιεικως απαραδεκτο το βιντεακι του Ματ.
Απο θεμα αξιοπιστιας εχει χασει εδω και καιρο-εμφανεστατη η διαθεση του να προωθει την audi.Δε σταθηκε στο μεγαλο πλεονεκτημα του αυτοκινητου,την οδηγικη του συμπεριφορα,ενω ψαχνοταν να βρει αρνητικα:
-ο ηχος στο κλεισιμο της πισω πορτας(!)
-δεν απενεργοποιειται το lane warning (λαθος πληροφορια,υπαρχει κουμπι που απενεργοποιειται).
Αλλα ακομα κι αν το δεις σαν χιουμοριστικο βιντεακι-αφορμη για ψαξιμο, το συγκεεκριμενο ηταν μετριοτατο.Και γω εχω ζησει χρόνια στην Αγγλια και αγαπαω το φλεγματικο χιουμορ των Αγγλων,αλλά το αποτελεσμα του review ηταν ανευρο,χωρις συνοχη ,σχεδον βαρετο.Και ο ιδιος φαινόταν κατσουφης.
Καλυτερα να μην εκανε καθολου το βιντεο για το puma,στα ματια μου εχασε ακομα περισσοτερο σε αντικειμενικοτητα.
-
εκτός από τα auto express και κάτι τέτοια που νομίζουν ότι η Ford και η Vauxhaul είναι ακόμη Αγγλική παράδοση, συν ότι προωθούν κάποιες εταιρίες που έχουν ακόμη εργοστάσια Αγγλία (Toyota, Nissan), όλες οι άλλες κριτικές για το Puma είναι απλά, οκ. Εγώ το βάζω πρώτο από τα μικρότερα και σπορτίφ Β suv, αλλά η κατηγορία έχει άπειρες επιλογές.
Όλοι αναφέρουν ότι είναι οδηγικά καλό αλλά όχι τίποτα το καταπληκτικό, κάπου διάβασα ότι το παλιότερο Fiesta (ούτε καν το τελευταίο) που νοίκιασαν για να πάνε στην παρουσίαση και οδήγηση του αυτοκινήτου τους φάνηκε καλύτερο οδηγικά. Υπάρχουν πολλοί παίχτες πλέον.
Για την πίσω πόρτα, απλά του φάνηκε περίεργο ότι η μπροστά κλείνει ποιο στιβαρά από την πίσω. Αυτό με τις πόρτες το κάνουν όλοι, γιατί δείχνει την κατασκευή και συναρμολόγηση.
EDIT: λέει You should consider it (είναι η δεύτερη κατηγορία 1. Avoid 2. consider .3. short list 4. Buy). Του αρέσει και οδηγικά και εμφανισιακά αλλά δεν του φαίνεται και πολύ SUV, και μάλλον έτσι είναι, αφού πρέπει να είναι από τα χαμηλότερα (ground clearance) της κατηγορίας, και έχει τα λιγότερο σχεδιαστικά SUV σημεία. Αν στη Nissan δεν είχαν τη φαεινή ιδέα να εφοδιάσουν το αυτοκίνητο με έναν, και μάλιστα αμφιλεγόμενο κινητήρα, θα έκοβε πολλές από τις πωλήσεις του Puma.
290.000 views το CarWoW. Autogenful στο ίδιο αυτοκίνητο 16.300 και Μάρεκ συνήθως κάνει περίπου εκεί.
-
εκτός από τα auto express και κάτι τέτοια που νομίζουν ότι η Ford και η Vauxhaul είναι ακόμη Αγγλική παράδοση, συν ότι προωθούν κάποιες εταιρίες που έχουν ακόμη εργοστάσια Αγγλία (Toyota, Nissan), όλες οι άλλες κριτικές για το Puma είναι απλά, οκ. Εγώ το βάζω πρώτο από τα μικρότερα και σπορτίφ Β suv, αλλά η κατηγορία έχει άπειρες επιλογές.
Όλοι αναφέρουν ότι είναι οδηγικά καλό αλλά όχι τίποτα το καταπληκτικό, κάπου διάβασα ότι το παλιότερο Fiesta (ούτε καν το τελευταίο) που νοίκιασαν για να πάνε στην παρουσίαση και οδήγηση του αυτοκινήτου τους φάνηκε καλύτερο οδηγικά. Υπάρχουν πολλοί παίχτες πλέον.
Για την πίσω πόρτα, απλά του φάνηκε περίεργο ότι η μπροστά κλείνει ποιο στιβαρά από την πίσω. Αυτό με τις πόρτες το κάνουν όλοι, γιατί δείχνει την κατασκευή και συναρμολόγηση.
EDIT: λέει You should consider it (είναι η δεύτερη κατηγορία 1. Avoid 2. consider .3. short list 4. Buy). Του αρέσει και οδηγικά και εμφανισιακά αλλά δεν του φαίνεται και πολύ SUV, και μάλλον έτσι είναι, αφού πρέπει να είναι από τα χαμηλότερα (ground clearance) της κατηγορίας, και έχει τα λιγότερο σχεδιαστικά SUV σημεία. Αν στη Nissan δεν είχαν τη φαεινή ιδέα να εφοδιάσουν το αυτοκίνητο με έναν, και μάλιστα αμφιλεγόμενο κινητήρα, θα έκοβε πολλές από τις πωλήσεις του Puma.
290.000 views το CarWoW. Autogenful στο ίδιο αυτοκίνητο 16.300 και Μάρεκ συνήθως κάνει περίπου εκεί.
Δεν υπάρχει λόγος να υπεραναλύουμε, το βίντεο σαν βίντεο review ήταν κακό. Δεν αναφέρει λεπτομέρειες που ενδιαφέρουν και δεν μιλά για την οδηγική του συμπεριφορά και εγώ συγκρίνω με βίντεο του ίδιου όχι άλλων.
Τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου τα έχουμε αναλύσει λεπτομερέστατα και τελικά όποιος θέλει πάει να το οδηγήσει. Εγώ το έχω κάνει 2 φορές και άλλες 3 το 2008 και η συμπεριφορά του στο δρόμο είναι εμφανέστατα καλύτερη και ο εξοπλισμός του σημαντικά πιο πλούσιος στα ίδια λεφτά (συγκρίνω allure με st line x). Τώρα από κει και πέρα ο καθένας πάει με τις συγκεκριμένες ανάγκες του, άλλος θέλει χώρους, άλλος θέλει σπορ εμφάνιση, άλλος θέλει μεγάλο πορτπαγκαζ, άλλος εξοπλισμό κλπ κλπ.
επίσης το να λέμε ότι το συγκεκριμένο δεν είναι 'SUV' είναι λίγο άκυρο γιατι κανένα σε αυτή τη κατηγορία δεν είναι πραγματικό SUV (το κάνω λίγο πιο τετραγωνισμένο δε λέει κάτι).
(To juke εγώ νομίζω ότι είναι εκτός ανταγωνισμού και δεν πρέπει να το βάζουμε στις συγκρίσεις. Το αμάξι απλά είναι άσχημο)
Ford Puma 2019