-
Με το 2008 δεν το συγκρίνω, γιατί το 2008 είναι 20εκ. μακρύτερο. Από το Αρόνα έχει αν όχι καλύτερους, τουλάχιστον τους ίδιους χώρους. Γενικά εγώ έκατσα μια χαρά πίσω από εμένα (1.82, 82 κιλά) και δεν βρήκα τους χώρους πρόβλημα για ένα ζευγάρι ή 3μελή οικογένεια. Για 4μελή, θέλει παραχωρήσεις ίσως. Ούτε με το Crossland είδα διαφορές άξιες λόγου στους χώρους και το crossland μέσα μου φάνηκε τελείως χάλια...τόσο χάλια που ενώ πήγα για test drive, δεν μπήκα καν στην διαδικασία όταν το είδα μέσα, τόσο πολύ με χάλασε. Γούστα είναι αυτά βέβαια!
Ειχα την εντυπωση οτι το Πουμα ηταν σιγουρακι για το επομενο. Τι σε εκανε να μην το προτιμησεις τελικα; Μηπως εχει καμμια χτυπητη αδυναμια και δεν ειναι γνωστη στον πολυ κοσμο;
-
Φάνη, πες μας τα κρυφά κουσούρια του
(Στο κρεβατι πως ειναι;;;)
Συγγνώμη wantone, απλά βρήκα αφορμή.
-
Φάνη αν ήσουν 1.83μ θα ήσουν 83 κιλα;;;
Αχαχαχα!! Μπα....87 κιλά ήμουν, αλλά κατάφερα να χάσω, θέλω να πέσω στα 80.
Ειχα την εντυπωση οτι το Πουμα ηταν σιγουρακι για το επομενο. Τι σε εκανε να μην το προτιμησεις τελικα; Μηπως εχει καμμια χτυπητη αδυναμια και δεν ειναι γνωστη στον πολυ κοσμο;
Για εμένα δεν έχει καμία σοβαρή αδυναμία (εκτός της έλλειψης αυτόματου κιβωτίου), είναι στην κορυφή σχεδόν σε όλους τους τομείς. Οι λόγοι είναι προσωπικοί και όχι του παρόντος φόρουμ.
-
αν επιβεβαιωθεί το ρεπορταζ του newsauto για τη μείωση στα τέλη ταξινόμησης από το 50% στο 75% για τα υβριδικά, τότε το st-line x πάει κάτω από τις 25 χιλ. οπότε για μένα αρχίζει και γέρνει η ζυγαριά τελικά προς τη μεριά του puma.
-
αν επιβεβαιωθεί το ρεπορταζ του newsauto για τη μείωση στα τέλη ταξινόμησης από το 50% στο 75% για τα υβριδικά, τότε το st-line x πάει κάτω από τις 25 χιλ. οπότε για μένα αρχίζει και γέρνει η ζυγαριά τελικά προς τη μεριά του puma.
Βέβαια, κάτι λέει στο άρθρο για αμιγώς υβριδικά,αλλά δεν το διευκρινίζει.
-
costasar wrote:
και τώρα την ίδια έκπτωση έχουν άλλα μάλλον θα πάνε μαζί.
-
panormus772 wrote:
costasar wrote:
και τώρα την ίδια έκπτωση έχουν άλλα μάλλον θα πάνε μαζί.
Εχει ενδιαφερον ο διαχωρισμος στο Βελγιο.
https://www.google.com/amp/s/www.newsit.gr/auto/sto-velgio-diaxorizoun-ta-yvridika-ap/2982724/amp/
-
Καλημέρα παιδιά,
έχει πάρει κανείς πρόσφατα προσφορά για το puma? Επηρεάστηκε από τις αλλαγές του τέλους ταξινόμησης ή να χαμε να λέγαμε είναι ακόμα η κατάσταση?
Όχι ότι θα κάνει τρομερή διαφορά αλλά οποιαδήποτε μείωση ευπρόσδεκτη ε?!
-
Καλημέρα παιδιά,
έχει πάρει κανείς πρόσφατα προσφορά για το puma? Επηρεάστηκε από τις αλλαγές του τέλους ταξινόμησης ή να χαμε να λέγαμε είναι ακόμα η κατάσταση?
Όχι ότι θα κάνει τρομερή διαφορά αλλά οποιαδήποτε μείωση ευπρόσδεκτη ε?!
Να απαντήσω μόνος μου λοιπόν στην ερώτηση μου...
Σε σημερινή μου βροχερή επίσκεψη στον αντιπρόσωπο ford Θεσ/νικης για να δω ξανά το αγαπημένο puma ρώτησα για το αν άλλαξε η τιμολόγηση λόγω νέων ρύπων και γενικά όλο το θέμα αυτό. Ο πωλητής μου είπε πως δεν άλλαξε κάτι.....βασικά σαν να μην ήξερε μου φάνηκεΜε την ευκαιρία είδα και τους χώρους των πίσω που με είχαν φοβίσει τα σχόλια μερικών εδώ, διαπίστωσα πως σε λογικές γραμμές άτομα αναστήματος 1,85 θα είναι άνετα πίσω από τον οδηγό. Φυσικά η θέση ρυθμισμένη με το ίδιο άτομο. Βέβαια σε σχέση με το 2008 που είναι τα δύο φιναλίστ στην λίστα μου οι χώροι γενικότερα της καμπίνας είναι πιο μαζεμένοι. Αυτό τώρα ο καθένας το θεωρεί συν ή μέιον. Εμένα πχ μπορεί να μου φάνηκε στενότερο από το 2008, αλλά το 2008 σε καθημερινή μετακίνηση πόλης θα είναι σαν πολυκατοικία?! Οπότε ίσως βολευει το puma λόγω μεγέθους....
Άρα πρέπει να αποφασίσω ανάμεσα σε puma st line x και 2008 allure 130hp. Δεν με χαλάνε οι ελλείψεις εξοπλισμού συγκριτικά με το puma, μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτά. Καταλήγω πως ανάλογα τι θέλω σε χώρους θα αποφασίσω για την τελική αγορά. Βέβαια θα παίξω και λίγο παζάρι στο 2008 περισσότερο μπας και κάνει κάνα δώρο ή ρίξει τιμή ή ξέρω γω τι άλλο, να φτάσει τα 24.200 κάτι του puma σε άσπρο χρώμα.
Μου είπανε στην ford πως παίζει καλή προσφορά στο focus 1,0 st line και στην έκδοση active που έχει και πολλαπλούς πίσω....Ρε λες?
-
Πολυκατοικία το 2008;! Δεκα ποντοι ειναι η διαφορά σε μηκος, κ το Puma ειναι ποιο φαρδύ.
Το Focus ειναι ακομη μεγαλυτερο, ουρανοξύστης ισως!
-
Πολυκατοικία το 2008;! Δεκα ποντοι ειναι η διαφορά σε μηκος, κ το Puma ειναι ποιο φαρδύ.
Χαχαχα ξέρω στα χαρτια, αλλά νομίζω στο μάτι και λόγω σχεδιαστικών γραμμών πιστεύω το 2008 φαίνεται πιο γκουμουτσα. Θα πάω μεθαύριο να οδηγήσω το 2008 με τα 100 άλογα αν και δεν με κόβω να το προτιμώ.
-
Dublin wrote:
Χαχαχα ξέρω στα χαρτια, αλλά νομίζω στο μάτι και λόγω σχεδιαστικών γραμμών πιστεύω το 2008 φαίνεται πιο γκουμουτσα. Θα πάω μεθαύριο να οδηγήσω το 2008 με τα 100 άλογα αν και δεν με κόβω να το προτιμώ.
οπΟΤΕ μπορεις,δωσε παραπανω πληροφοριες φια την προσφορα στην εκδοση active του focus.
Επισης ,βγαινει με 1000αρh κινητηρα?Ειναι mild hybrid οπως το puma?
Συγνωμη γαι το οφ τοπικ,τουλαχιστον ειμαστε εντος κατασκευαστη!
-
Dublin wrote:
Ισα ισα που ειναι πολυ μικρο το 2008. Ειλικρινά. Δεν ειχα κανενα θεμα σε σχεση με τα υπολοιπα αυτοκινητα μου που ειναι κοντα στα 4 μετρα.
Τα 100 αλογα βενζινη ειναι λίγα. Απλα πάει.
Μαλλον για Puma σε βλεπω!
Μηπως να περιμένεις να έρθουν τα καινούργια με το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.
-
hountalas wrote:
Dublin wrote:
Ισα ισα που ειναι πολυ μικρο το 2008. Ειλικρινά. Δεν ειχα κανενα θεμα σε σχεση με τα υπολοιπα αυτοκινητα μου που ειναι κοντα στα 4 μετρα.
Για το puma έιχα φτιαχτεί στην αρχή αλλά άφησα λίγο να περάσει ο καιρός για να δω μήπως ήταν περισσότερο ενθουσιασμός. Τα έχω δει από κοντά 2-3 φορες και τα δύο και πάντα βλέπω κάτι ακόμα σε κάθε αυτοκίνητο. Μου αρέσουν και τα δύο αρκετά. Θέλω να καταλήξω στο μέγεθος και τους χώρους πρώτα γιατί ναι μεν θα βάζω φαμίλια μέσα τώρα το καλοκαιράκι και αργότερα με 2ο παιδί λογικά, αλλά θα το έχω για την καθημερινή μου μετακίνηση εντός Θεσ/νίκης γιαυτό και νομίζω ότι το puma θα βόλευε περισσότερο. Μετά σκέφτομαι το μεγαλύτερο το κάνεις μικρότερο, ενώ το αντίθετο δεν γίνεται.
Ουσιαστικά θα αφήσω την καρδιά μου να απόφασίσει μου φαίνεται, α και ανάλογα τι θα πει ο αντιπρόσωπος εδώ για το allure 130hp που πάει στα 25 αν δεν κάνω λάθος ε? 1000 θα μου μείνουν για το puma περίπου ρέστα...
Όσον αφορά το focus active και focus st line δεν θυμάμαι ακριβώς τι τιμές μου είπε γιατί χάζευα το puma, αλλά θυμάμαι ότι είπε για αυτό τον μήνα θα τρέχει η προσφορά. 20 με 21 νομίζω είπε τιμές και για τα δύο. Κάνε μια ερώτηση και από το τηλέφωνο να μάθεις.
Dublin για το puma λες να περιμένω να έρθουν τα καινούργια?
-
Dublin wrote:
hountalas wrote:
Dublin wrote:
Πολυκατοικία το 2008;! Δεκα ποντοι ειναι η διαφορά σε μηκος, κ το Puma ειναι ποιο φαρδύ.Το Focus ειναι ακομη μεγαλυτερο, ουρανοξύστης ισωςΧαχαχα ξέρω στα χαρτια, αλλά νομίζω στο μάτι και λόγω σχεδιαστικών γραμμών πιστεύω το 2008 φαίνεται πιο γκουμουτσα. Θα πάω μεθαύριο να οδηγήσω το 2008 με τα 100 άλογα αν και δεν με κόβω να το προτιμώ.
Για το puma έιχα φτιαχτεί στην αρχή αλλά άφησα λίγο να περάσει ο καιρός για να δω μήπως ήταν περισσότερο ενθουσιασμός. Τα έχω δει από κοντά 2-3 φορες και τα δύο και πάντα βλέπω κάτι ακόμα σε κάθε αυτοκίνητο. Μου αρέσουν και τα δύο αρκετά. Θέλω να καταλήξω στο μέγεθος και τους χώρους πρώτα γιατί ναι μεν θα βάζω φαμίλια μέσα τώρα το καλοκαιράκι και αργότερα με 2ο παιδί λογικά, αλλά θα το έχω για την καθημερινή μου μετακίνηση εντός Θεσ/νίκης γιαυτό και νομίζω ότι το puma θα βόλευε περισσότερο. Μετά σκέφτομαι το μεγαλύτερο το κάνεις μικρότερο, ενώ το αντίθετο δεν γίνεται.
Ουσιαστικά θα αφήσω την καρδιά μου να απόφασίσει μου φαίνεται, α και ανάλογα τι θα πει ο αντιπρόσωπος εδώ για το allure 130hp που πάει στα 25 αν δεν κάνω λάθος ε? 1000 θα μου μείνουν για το puma περίπου ρέστα...
Όσον αφορά το focus active και focus st line δεν θυμάμαι ακριβώς τι τιμές μου είπε γιατί χάζευα το puma, αλλά θυμάμαι ότι είπε για αυτό τον μήνα θα τρέχει η προσφορά. 20 με 21 νομίζω είπε τιμές και για τα δύο. Κάνε μια ερώτηση και από το τηλέφωνο να μάθεις.
Dublin για το puma λες να περιμένω να έρθουν τα καινούργια?
Μην 'τσιγκουνευτεις' την επιλογη σου για 1000€.
Εμεις πηγαιναμε για 22.000€ αγορα, κ τελικα πηγαμε σχεδον 26.000 Allure diesel.
Εχω 2 παιδάκια κ θεωρησα οτι το Puma δεν μας κάλυπτε. Σκέψου οτι τα αναποδα καθισματακια που εχω για καλη προστασια, ισα που χωρανε σε B suv, και οχι σε ολα. Στο Puma δεν δοκιμασα, αλλα αμφιβάλω οτι θα μπαίνουν.
Η διαφορά σε μεγεθος ειναι αμελητέα, καθολου μην το σκεφτεσαι αυτό. Κ εμεις για θεμα μεγεθους πηραμε B suv, αλλιως εγω ηθελα C5 - απο τα μεγαλύτερα C suv..
Αν σε κανα 2-3 μηνες διαφορα σημαινει οτι στο ιδιο αυτοκινητο παιρνεις μεγαλυτερο χωρο αποσκευών, η λογικη λεει να περιμένεις. Τα πρωτα θα θεωρούνται λειψά..
Οπως και να εχει ειναι τρομερη επιλογη το Puma, το βαζω πρωτο απο τα 'μικρα/σπορτιφ'.
-
Μου είπανε στην ford πως παίζει καλή προσφορά στο focus 1,0 st line και στην έκδοση active που έχει και πολλαπλούς πίσω....Ρε λες?
Κοίτα το Focus είνι άλλη κατηγορία από το Puma και σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο, σε όλα του (εκτός κατανάλωσης): χώροι, οδική συμπεριφορά, ποιότητα κύλισης κλπ. Το θέμα είναι εαν θες να ανέβεις κατηγορία σε μέγεθος και εαν είσαι ΟΚ με υπερ-υψωμένο hatchback ή θες SUV.
Ναι βγαίνει, από την αρχή έβγαινε το Focus με 1.000αρη και πλέον και το Active, αφού καταργήθηκε ο 1.5 βενζίνης (μόνο στο Vignale X μπαίνει).
Όχι, δεν είναι mild hybrid. Οι Mild Hybrid κινητήρες του Puma θα μπούν αρχές καλοκαιριού σε Fiesta και Focus.
-
hountalas wrote:
Κοίτα το Focus είνι άλλη κατηγορία από το Puma και σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο, σε όλα του (εκτός κατανάλωσης): χώροι, οδική συμπεριφορά, ποιότητα κύλισης κλπ. Το θέμα είναι εαν θες να ανέβεις κατηγορία σε μέγεθος και εαν είσαι ΟΚ με υπερ-υψωμένο hatchback ή θες SUV.
thinwhiterope wrote:
Ναι βγαίνει, από την αρχή έβγαινε το Focus με 1.000αρη και πλέον και το Active, αφού καταργήθηκε ο 1.5 βενζίνης (μόνο στο Vignale X μπαίνει).
Όχι, δεν είναι mild hybrid. Οι Mild Hybrid κινητήρες του Puma θα μπούν αρχές καλοκαιριού σε Fiesta και Focus.
Σαν τιμή είχα πάρει προσφορά με κλιμα γιατί στο st line δεν έχει , είναι έξτρα .... στα 22.200 περίπου. Τώρα με την προσφορά έπεσε στα 21 περίπου στο άσπρο νομίζω αλλά δεν ξέρω αν έβαλε μέσα το κλίμα και τα προστατευτικά στις πόρτες + κάμερα. Σκέφτομαι ότι θα έρθει το focus mh σε λίγο καιρό και μήπως δεν άξιζε να πάρω το σκέτο?
Δεν έχουν focus για td εδώ περιμένουν να έρθει και να το οδηγήσω να δω διαφορά με το puma.
Το mh είναι λόγος να κοιτάω μόνο το Puma εάν απόφασίσω ότι αυτό τελικά θέλω? Πες ότι είναι ίδια κατηγορία και τα 3. Ουσιαστικά για μένα δεν τίθεται άλλο θέμα πέραν της εμφάνισης στα suv/cross και στα 'απλά τύπου focus δλδ. Απλά θα έχω ένα υπερηψωμένο όχημα. Δεν με χαλάει ούτε κερδίζω κάτι
-
Θα σου πω την άποψή μου σε αυτά που ρωτάς:
-
Το Focus είναι ξεκάθαρα καλύτερο αυτοκίνητο από το Puma σχεδόν στα πάντα! Έχω οδηγήσει ST Line & Active Focus και έχουν απίστευτη ποιότητα κύλισης και οδική συμπεριφορά, αρκετά καλύτερη από το Puma το οποίο επίσης είναι πολύ καλό.
-
Αξίζει το Mhev για εμένα, κυρίως λόγω ευκολίας μεταπώλησης, αφού σε 2-3 χρόνια ο,τιδήποτε μη υβριδικό (η πλειοψηφία του κόσμου δεν γνωρίζει τις διαφορές) δεν θα πουλιέται εύκολα ενώ το υβριδικό στο όνομα του μοντέλου θα το κάνει πιο θελκτικό.
-
-
Θα σου πω την άποψή μου σε αυτά που ρωτάς:
- Το Focus είναι ξεκάθαρα καλύτερο αυτοκίνητο από το Puma σχεδόν στα πάντα! Έχω οδηγήσει ST Line & Active Focus και έχουν απίστευτη ποιότητα κύλισης και οδική συμπεριφορά, αρκετά καλύτερη από το Puma το οποίο επίσης είναι πολύ καλό.
- Αξίζει το Mhev για εμένα, κυρίως λόγω ευκολίας μεταπώλησης, αφού σε 2-3 χρόνια ο,τιδήποτε μη υβριδικό (η πλειοψηφία του κόσμου δεν γνωρίζει τις διαφορές) δεν θα πουλιέται εύκολα ενώ το υβριδικό στο όνομα του μοντέλου θα το κάνει πιο θελκτικό.
Κάπως έτσι το σκέφτομαι και εγώ. Ο πωλητής στην ford μου είπε για το θέμα mh πως ντάξ δεν είναι να τρελαίνεσαι, βοηθάει περίπου 15% στην κατανάλωση και εγώ πιστεύω πως είναι μια μικρή βοήθεια για τον κινητήρα ειδικά όταν έχει μεγαλύτερο φορτιο μέσα όπως σε ένα ταξίδι.
Και σε τιμή το focus mh θα φύγει από τα 22 που είναι τώρα .... οπότε τι κάνουμε?
Σημείωση πως το grey matter χρώμα στo puma στον διαμορφωτή το χρεώνει 260ε ενώ στην αντιπροσωπεία το βγάζει 800+ευρώ...
Και ένα ακόμα μου είπε πως ήρθε και puma st line αλλά δεν έχει αρκετά πραγματούδια του st line x. Ωστόσο είναι σε καλή τιμή κοντά στα 22.000 και αυτό.
Αν επιλέξω puma θα πάω στο st line x Πάντως
-
Για μένα πάντως το VFM στο Puma είναι το 155άρι Titanium με το πακέτο που δίνει μαζί τα LED φώτα μπροστά και τον ψηφιακό πίνακα. Πρακτικά δεν του λείπει απολύτως τίποτα σημαντικό. Δεν ξέρω βέβαια τι φέρνει η νέα έκδοση ST-Line (όχι η Χ).
Αν για κάποιον βέβαια το οικονομικό δεν είναι θέμα, ST-LineX all the way!
Ford Puma 2019