-
Θεωρω την ρεζερβα λογο απορριψης αυτοκινήτου.
Στο Κλιο πρωτα ανοιξα πορτπαγκαζ και μετα πηγα σαλονι.
Διαφορετικές αποψεις, βασισμένες σε προσωπικές εμπειρίες. Εγώ δεν ασχολούμαι καν με το θέμα, ουτε που κοιτάω τι έχει, μου είναι παντελώς αδιάφορο!
-
alex mix πολλες εταιριες ομως εχουν επιλογη παραγγελιας ρεζερβας αναγκης με ενα μικρο κοστος οπως συμβαίνει βστην περίπτωση του Πουμα.
Συμφωνώ αλλά είναι λίγες. Πχ toyota, hyundai, kia, δεν δινουν, peugeot 2008 όταν το χα παραγγείλει δεν είχε ρεζερβα και όταν είπα να μπει έξτρα μου είχαν πει ένα κοστολογίο 250 ευρώ για την μικρή(μετά ακύρωσα παραγγελία για άλλους λόγους) , ford ναι έχεις επιλογή και σχετικά φθηνη.renault δεν ξέρω και νομίζω όμοιος vw πρέπει να την έχει έξτρα.
Γενικα όσοι έχουμε μάθει-πάθει νοιώθουμε μια σιγουριά παραπάνω με την ρεζερβα. Αλλά θα συνηθίσουμε πιστεύω και χωρίς.
-
alex mix πολλες εταιριες ομως εχουν επιλογη παραγγελιας ρεζερβας αναγκης με ενα μικρο κοστος οπως συμβαίνει βστην περίπτωση του Πουμα.
Το Κλιο οπως κάι Καπτουρ,Μεγκαν εχουν κανονικου μεγέθους ρεζέρβα τουλάχιστον στις μη υβριδικές εκδόσεις τους..
Γελοια αποκαλεσα την πραξη και οχι την γνωμη του κυριου.Ο καθενας κανει τις επιλογες του.Εγω εχω κανει τη δικη μου.
-
Η ρεζερβα ειναι θεμα εμπειριας και ποσο γρηγορα θες να ξεμπερδευεις.
Οταν μενεις απο λαστιχο σε βουνο περιεργες ωρες με κοντινοτερη πολη στα 60 χλμ και την γυναικα να ουρλιαζει πιστεψτε με και μια φορα στα 10 χρονια να γινει αξιζει να την εχεις.
-
ταν μενεις απο λαστιχο σε βουνο περιεργες ωρες με κοντινοτερη πολη στα 60 χλμ και την γυναικα να ουρλιαζει πιστεψτε με και μια φορα στα 10 χρονια να γινει αξιζει να την εχεις.
Ακριβώς, είναι κάτι που θα το χρειαστείς 1-2 φορές στη ζωή σου, αλλά θα σε βγάλει από πολύ μεγάλο μπέρδεμα. Εγώ έχω βρεθεί σε καταστάσεις που χωρίς ρεζέρβα την είχαμε πατήσει άσχημα, τις είχα αναφέρει μάλιστα και εδώ, τελευταία φέτος το χειμώνα με όχημα συναδέλφου. Ας μην την χρησιμοποιήσω ποτέ, θέλω να την έχω.
Στο 2008 εμένα την είχε στάνταρντ πάντως.
-
Οταν μενεις απο λαστιχο σε βουνο περιεργες ωρες με κοντινοτερη πολη στα 60 χλμ και την γυναικα να ουρλιαζει πιστεψτε με και μια φορα στα 10 χρονια να γινει αξιζει να την εχεις.
Σωστος. Ακριβώς σε τετοιες περιπτώσεις χρειάζεται.
Οταν είμαι μεσα στην πόλη που η οδική είναι πάντα κοντά μου είναι περιττή και αχρείαστο εξτρα βάρος. Αν πάθει ζημιά το λάστιχο κατα 80% θα είναι μια τρύπα που πάλι δεν χρειάζεται (επιλύεται ευκολα με σετ επισκευής). Σε σκίσιμο παίρνεις οδική και έρχεται σε 10-30 λεπτα.
Αλλά όταν φεύγω ταξίδι και είμαι μεσα στο πουθενά όπως περιγράφει ο φίλος που η οδική μπορει να κάνει και 3 ώρες να έρθει, ε εκεί είναι σωτήρια. Γιαυτό την πήρα έξτρα και την έχω για τέτοιες περιπτώσεις. Δεν κάνω ταξίδι χωρίς αυτήν.
Απλα δεν την χρειαζομαι να την έχω πάντα μαζι μου χωρις λογο, μόνο σε ταξίδια. Μεσα στην πόλη που δεν χρειάζεται είναι φανταστικός ο έξτρα χώρος που κερδίζω χωρίς την ρεζερβα.
-
Κυρίως τον χώρο τον χρειάζεσαι όταν κάνεις ταξίδια, μες την πόλη συνήθως άδειοι κυκλοφορούμε.
Η οδική ΠΟΤΕ δεν έχει έρθει σε 10 λεπτά, και δίπλα της να σταματήσεις θέλει παραπάνω χρόνο να πάρει εντολή και να ξεκινήσει διαδικασίες.
-
Κυρίως τον χώρο τον χρειάζεσαι όταν κάνεις ταξίδια, μες την πόλη συνήθως άδειοι κυκλοφορούμε.
Η οδική ΠΟΤΕ δεν έχει έρθει σε 10 λεπτά, και δίπλα της να σταματήσεις θέλει παραπάνω χρόνο να πάρει εντολή και να ξεκινήσει διαδικασίες.
Εγω τον χρειάζομαι μια χαρά μεσα στην πόλη και με βολευει και δεν βρίσκω λόγο να κουβαλάω εξτρα βάρος την ρεζέρβα. Μην ξεχνας είμαστε στο νήμα του PUMA και έχει megabox. μπορείς να βάλεις εκει άλλα χρήσιμα πράγματα χωρίς να στου τρωνε χώρο στον κανονικό χώρο και να μην φαινεται και τίποτα
Ενταξει 15 με 40 λεπτα είσαι οκ να έρθει αντε 50? Θυμιζω ότι έχεις κιτ επισκευής ελαστικού που κάνει για το 80% των περιπτώσεων. Οδικη θα φωνάξω μόνο αν εχει σχιστει για να αγοράσω νέο λάστιχο στο βουλκανιζατερ. Μιλάμε για πολύ σπάνια περίπτωση.
-
Καλό είναι να υπάρχει ρεζέρβα αλλιώς απαραίτητα οδική.
Βέβαια ακόμα κι αν έχεις ρεζέρβα σημαντικό είναι να μπορείς να λύσεις τα μπουλόνια.
Αν τα έχει σφίξει τέζα ο συνεργειάς με το αερόκλειδο άντε γεια.
Με είχε πιάσει λάστιχο ευτυχώς έξω από το σπίτι, πάτησα πάνω στον σταυρό για να λύσω τα μπουλόνια, ένα το κατέστρεψα χωρίς τελικά να ξεβιδώσει και τη λύση έδωσε ο λαστιχάς που ήρθε σπίτι και χρειάστηκε 1 μέτρο λοστό για προέκταση του μπουλονόκλειδου προκειμένου να μου βάλει ρεζέρβα.
-
Οπως και να έχει το PUMA σου έχει megabox με τάπα αποστράγγισης και χωράει ρεζέρβα αν θες να την βάλεις και ΠΑΛΙ θα έχεις ενα τμημα του megabox να χρησιμοποιήσεις.
Θες να το παραγγείλεις με ρεζέρβα με μικρό κόστος στην δίνει και αυτή την επιλογή.
Δεν θες ρεζέρβα καθόλου και μένεις με μεγάλο megabox και σετ επισκευής είναι η standart επιλογη
Με λίγα λόγια δίνει πολύ περισσότερες επιλογές από ΟΠΟΙΩΔΗΠΩΤΕ αλλο αυτόκίνητο ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΩΤΕ κατηγορίας όχι μονο της δικής του για να καλύψει τους πάντες.
Για να το κλείσω εμενα μου φαίνεται εξαιρετικό να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις που έχει ο καθένας μας γιατι ο καθένας μας έχει διαφορετικές αναγκες και θέλω να καλύψει
-
Βέβαια ακόμα κι αν έχεις ρεζέρβα σημαντικό είναι να μπορείς να λύσεις τα μπουλόνια.
Με είχε πιάσει λάστιχο ευτυχώς έξω από το σπίτι, πάτησα πάνω στον σταυρό για να λύσω τα μπουλόνια, ένα το κατέστρεψα χωρίς τελικά να ξεβιδώσει και τη λύση έδωσε ο λαστιχάς που ήρθε σπίτι και χρειάστηκε 1 μέτρο λοστό για προέκταση του μπουλονόκλειδου προκειμένου να μου βάλει ρεζέρβα.
Ενταξει ρε φίλε απιστευτο ήσουν πολύ άτυχος και που τουλάχιστον σου έτυχε σπίτι. πω πω φαντασου να ησουν στο μ@υνι της γης και να σου τύχαινε αυτο
Δεν μου έχει τύχει ποτέ ούτε το έχω ξανακούσει ποτέ από κανέναν αυτό.
-
Georgemit wrote:
Ενταξει ρε φίλε απιστευτο ήσουν πολύ άτυχος και που τουλάχιστον σου έτυχε σπίτι. πω πω φαντασου να ησουν στο μ@υνι της γης και να σου τύχαινε αυτο
Ξέχασα να πω ότι κατέστρεψα και το μπουλονόκλειδο της φορντ (με το φιεστα με ειχε πιάσει λάστιχο) το οποίο κυριολεκτικά άνοιξε σαν τριαντάφυλλο και δανείστηκα σταυρό από γείτονα.
-
cirus wrote:
Georgemit wrote:
Ξέχασα να πω ότι κατέστρεψα και το μπουλονόκλειδο της φορντ (με το φιεστα με ειχε πιάσει λάστιχο) το οποίο κυριολεκτικά άνοιξε σαν τριαντάφυλλο και δανείστηκα σταυρό από γείτονα.
Και εμάς έσπασε στο βουνό με χιονόπτωση και τυχαία πέρναγε ένα αγροτικό. Πολύ τυχεροί εκείνο το βράδυ μέσα στην ατυχία μας μέσα στην ερημιά.
-
εχω παντως αφησει ενα μαξισ μπιγκχορν καβατζα στη κορφη στη σαρανταινα κατω απο κατι πετρες. τσαντιστηκα γιατι ηταν το 2ο που εσκασε, το πρωτο το εφτιαξα με κορδονι αλλα αυτο επρεπε να το αλλαξω. και εσπασε ο υδραυλικος και μετα επρεπε να το σηκωσω με πετρες γιατι ο κανονικος δεν επιανε στο ψηλωμενο κατα 25cm. το εβγαλα, το μπαλωσα επιτοπου και το αφησα για το 21. μονο που δεν πηγα φετος. οποιος κανει αρτοτινα - σαρανταινα - κοκαλια, απο τη κορφη φυσικα οχι απο δρομους, να του δωσω στιγμα. αλλωστε εχω πλεον μαλατεστα αναγομωση.
-
Καλησπέρα σε όλους. Εν αναμονή του PUMA ( παραγωγή Οκτωβρίου Νοεμβρίου γράφει στην παραγγελία) θέλω να ρωτήσω για κάτι αλλαγές πού έχουν γίνει πλέον στο αυτοκίνητο, κατά πόσο ισχύουν.. Έχει αλλάξει ο διακόπτης επιλογής θερμοκρασίας, τα μαρσπιε στις πόρτες και η αυτόματη απενεργοποιηση του ενός κυλίνδρου? Αυτά μου ανέφερε ένας φίλος μου. Υπάρχει τίποτα άλλο που έχουν αλλάξει? Γιατί όταν το παράγγειλα πριν ενάμιση μήνα δεν ανέφεραν τίποτα για αλλαγές.
-
Τι να σου αναφέρουν? Αφού κάθε μέρα τα αλλάζουν,κανένας πωλητής δεν ξέρει πως θα έρθει το αμάξι που παρήγγειλε ο πελάτης...
-
Έχεις απόλυτο δίκιο...
-
Για τον φίλο που ρωτάει, κανείς δεν μπορεί να ξέρει 100% τις αλλαγές παρά μονο ο έμπορος να ζητήσει μα σου δείξει την ενημέρωση από την FMH που λαμβάνουν. Εκει αναφέρει παντα ολες τις αλλαγές
Βέβαια ακόμα κι αν έχεις ρεζέρβα σημαντικό είναι να μπορείς να λύσεις τα μπουλόνια.Αν τα έχει σφίξει τέζα ο συνεργειάς με το αερόκλειδο άντε γεια.
Το ΠΙΟ βασικό και κατα 99% εαν εχεις αλλάξει λάστιχα ΔΕΝ ξεσφίγγουν με το χέρι. Τα γ@μάνε στα βουλκανιζατέρ, δεν ακολουθούν ποτε τις οδηγίες. Εγω τα κανω με δυναμόκλειδο, αλλά για να ξεσφίξουν μόνο με αερόκλειδο, ούτε καν ηλεκτρικό!!
-
Μιας και το ξεφτυλίζουμε περί ρεζέρβας να πώ και εγώ τα δικά μου, κάποια τα είπατε ήδη .. Πάρα πάρα πολλά αμάξια με ρεζέρβα λοιπόν, στο τέλος καλούνε οδική..
Γυναίκα οδηγός που δε ξέρει, άνδρας οδηγός που δε ξέρει, οι παραπάνω να ξέρουν αλλά να μη θέλουν να λερωθούν, επίσης να ξέρουνε αλλά να έχουνε να το κάνουνε 10-20 χρόνια και ποιος τώρα κάθεται μια ώρα να τα ξαναθυμηθεί, μπουλόνια ασφαλείας και να μη βρίσκεις το κλειδί τους, τεζαρισμένα μπουλόνια από το σφίξιμο κτλ. (Στα Steyr πάντα είχαμε σωλήνα μοχλό πχ, έτσι σφίγγαμε και ξεσφίγγαμε πάντα)
Μου έχει τύχει σε μια μέρα κοντά στην Αριδαία προ 20ετίας+ να αλλάξω δύο φορές λάστιχο σκισμένο στην ίδια διαδρομή(είχα καβάτζα δύο μαζί μου γιατί το περίμενα ότι δε θα με βγάλουνε) και μου έχει τύχει να περάσει και δεκαετία μέχρι να σκάσει το επόμενο.
Και που μου έσκασε επειδή έτυχε στην Αττική οδό από την πλευρά του οδηγού, να μη με αφήνουν να το αλλάξω για λόγους ασφαλείας. Υποχρεωτικά με μάζεψε οδική και με πήγε στο πλησιέστερο βουλκανιζατέρ. Έφαγε 5 λεπτά max για να βάλει κορδόνι και άλλα 55 λεπτά εγώ με τον οδηγό της οδικής που ήθελε αλύπητη πάρλα και δε με άφηνε να φύγω...
-
Καλησπέρα σε όλους. Εν αναμονή του PUMA ( παραγωγή Οκτωβρίου Νοεμβρίου γράφει στην παραγγελία) θέλω να ρωτήσω για κάτι αλλαγές πού έχουν γίνει πλέον στο αυτοκίνητο, κατά πόσο ισχύουν.. Έχει αλλάξει ο διακόπτης επιλογής θερμοκρασίας, τα μαρσπιε στις πόρτες και η αυτόματη απενεργοποιηση του ενός κυλίνδρου? Αυτά μου ανέφερε ένας φίλος μου. Υπάρχει τίποτα άλλο που έχουν αλλάξει? Γιατί όταν το παράγγειλα πριν ενάμιση μήνα δεν ανέφεραν τίποτα για αλλαγές.
καλησπέρα και με το καλό να το παραλάβεις.
Τα παραπάνω που ανέφερες έχουν αλλάξει όλα αλλά εδώ και καιρό
Η επιλογή θερμοκρασίας σε ΟΛΕΣ τις εκδόσεις.
Η απενεργοποίηση κυλίνδρου σε όλες πλήν της ST
τα μαρσπιέ μόνο στην ST LINE
παραπάνω από εναμησι μήνα. Τωρα για περισσότερα δεν ξέρω να σε κατατοπίσω.
Ford Puma 2019