-
nice έχω δει αρκετα βιντεακια αυτούνου άλλα όχι αυτό thanks.
Με έκανε να αισθάνομαι καλύτερα για το πως οδηγώ, που δεν πιέζω τον κινητήρα τόσο χαμηλά με υψηλότερες σχέσεις για να πάρω την καλύτερη οικονομία
-
Ρε παιδιά , πιστεύω ότι με μια σχετική εμπειρία καταλαβαίνεις ότι με τις σχέσεις που σου προτείνει το αυτοκίνητο να βάλεις βασανίζεται αρκετά, ειδικά σε ορεινές διαδρομές με πέταλα με ανοιχτό τον κλιματισμό δεν μπορεί να σου προτείνει να βάλεις 4η και 5η , αν μπορούσε το μοτέρ να μιλήσει θα σε έβριζε . Απορω αυτοί που κυνηγάνε 4.5 και 5 l/100 δεν νιώθουν το τρέμουλο στο πόδι τους ;; Ότι το μοτέρ δεν δουλεύει σωστά;;
Δεν είπα να πάμε στο άλλο άκρο να γίνονται οι αλλαγές στους κόφτες , αλλά αλλαγές κάτω από τις 3.000 με 3.500 στροφές τις θεωρώ υπερβολικές , ας κάψει λίγο παραπάνω και ας δουλέψει σωστά
-
Το αυτοκίνητο σου προτείνει ποια σχέση αποδίδει οικονομία με βάση δύο παράγοντες την ταχύτητα που έχει και τίς στροφές του κινητήρα.
Αν για παράδειγμα είμαι σε ευθεία με στροφές 2.000 και ταχύτητα 80 χιλιόμετρα σίγουρα θα μου προτείνει να βάλω 6η.
Αν εγώ βλέπω ότι ακολουθεί ανηφορική κλίση ο δρόμος ή στροφή σίγουρα θα κρατήσω την 5η σχέση ή θα κατεβάσω 4η -3η. Αν όμως ακολουθεί κατηφορική κλίση σε ευθεία θα βάλω 6η.
Άρα αποτελώ έναν τρίτο παράγοντα για την απόδοση του αυτοκινήτου. Συνδυασμός είναι στην ουσία...
-
Σε εμένα ότι και να κάνεις δείχνει στάνταρτ τις αλλαγές χωρίς να εξεταζει κλίση του οδοστρώματος....
Σαφως και τα 4.5-5 τα πιανω χωρίς τρέμουλο. Μηδέν ρεταρισμα για την ακρίβεια
-
υπάρχει μόνο προς εναρμόνιση με ευρωπαϊκές οδηγίες που σχετίζονται με τα γνωστά περί ρύπων και κατανάλωσης. Για τους περισσότερους από μας για τη λειτουργία αυτή, έχει τοποθετηθεί το κάθισμα του συνοδηγού.
-
Σωστος ο carny
-
υπάρχει μόνο προς εναρμόνιση με ευρωπαϊκές οδηγίες που σχετίζονται με τα γνωστά περί ρύπων και κατανάλωσης. Για τους περισσότερους από μας για τη λειτουργία αυτή, έχει τοποθετηθεί το κάθισμα του συνοδηγού.
στο κάθισμα του συνοδηγου υπάρχει συνήθως το Παγκοσμιο σύστημα, (οχι ευρωπαικο οπως λάθος αναφερεται) γνωστό ως πρήχτης (αν και θα έπρεπε να το γνωρίζετε αυτό το σύστημα υπάρχει από πολύ παλιά).
Μερικές φορές μετά από συχνή και μακρας διαρκείας λειτουργία το τιμονι μπορει να γίνει ποιο σταθερό και να μην κουνίεται καθόλου από τα πρησμενα ούμπαλα με αποτέλεσμα να γίνεται ποιο εύκολη η οδήγηση σε ευθεία. Είναι θέματα ασφαλούς οδήγησης αυτά θα έπρεπε να τα γνωρίζετε
-
Σε εμένα ότι και να κάνεις δείχνει στάνταρτ τις αλλαγές χωρίς να εξεταζει κλίση του οδοστρώματος....
Σαφως και τα 4.5-5 τα πιανω χωρίς τρέμουλο. Μηδέν ρεταρισμα για την ακρίβεια
Είσαι σίγουρος; Στο baleno π,χ, έχω παρατηρήσει ότι το πότε θα προτείνει να αλλάξω από 4η σε 5η δεν εξαρτάται μόνο από τις στροφές του κινητήρα αλλά και από το αν έχω ανηφόρα ή το πόσο πατάω το γκάζι (φορτίο).
Ελαστικότητα πάντως στις πολύ χαμηλές στροφές και αρπάγματα από τις 1000 στροφές δεν έχουν τα τουρμπάτα, όπως τα παλιά ατμοσφαιρικά και ειδικά τα 8v. Λίγο το lag, λίγο το ηλεκτρόγκαζο..
-
Έχω πετύχει πολλές φορές να μου λέει σε ανηφόρες να βάλω 5η. Φυσικά δεν το ακολουθώ.
Εκτος αν θεωρεί λόγω mhev ότι θα έχει ροπή οπότε πρέπει να βάλω,
Παντως σε ευθείες κυκλοφορεί με 1200 1300 στροφες χωρίς ρεταρισμα. Η ποιότητα λειτουργίας είναι εντυπωσιακη. Δεν τρεμει καθόλου και πουθενά. Δεν νιώθεις κραδασμούς ούτε στο τιμονι ούτε στο πενταλ των φρένων,
Βασικά αν βαλεις δευτέρα σε επίπεδο οδόστρωμα και σηκώσεις απαλα τον συμπλεκτη αυτό ξεκινά χωρίς γκαζι!!!!
Πλεον έχει κλειδώσει στο 4.7 λ/100χλμ ότι και αν του κάνω σε λογικά πάντα πλαισια, στην αρχή ήταν 5.2-5.3 αν θυμάσαι.
Πολυβιε τελικά μετά από 2 ετη ενώ είχα ξενερώσει που δεν είναι turbo για την αστική χρήση που του κάνω θεωρώ πως η καλύτερη επιλογή ήταν το ατμοσφαιρικό mhev.
Τωρα με αυτήν την εμπειρία δύσκολα θα αγοραζα turbo για αστικη χρήση. Σε ανοιχτο δρομο τα turbo δείχνουν το ταλέντο τους.
Μιας και το φέρνει η συζήτηση, διαβαζα σε κάποια site πως το νέο swift που θα έρθει το καλοκαίρι του 2022 θα είναι αισθητά πιο ελαφρύ πάνω σε όλο καινούργια πλατφόρμα!!!!!!Σκέψου τα δικά μας είναι πάνω σε νέα πλατφόρμα και αυτοί μέσα σε 7 ετη θα φτιάξουν από την αρχή ολοκαίνουρια!!!! (Λογικα του yaris). Θα έχει νέα σύστηματα ασφαλείας, λογικά μεσαίο αερόσακο και θα έχει τον ίδιο κινητήρα με εμένα και 48v μπαταρία. Θα κυνηγά σε κατανάλωση ξεκάθαρα το yaris hybrid,.
-
Παιδιά μια ερώτηση για το Sync3. Μπορείς να του δώσεις Internet μέσω mobile Hotspot ή πρέπει να βάλω sim card όταν λήξει η συνδρομή Vodafone που σου δίνει η Ford?
Επίσης μού δώσανε την επιλογή για δωρεάν τον εργοστασιακό συναγερμό ή 400 ευρώ έκπτωση και διάλεξα τον συναγερμό. Αξίζει ή έπρεπε να διαλέξω την έκπτωση?
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
Επίσης μού δώσανε την επιλογή για δωρεάν τον εργοστασιακό συναγερμό ή 400 ευρώ έκπτωση και διάλεξα τον συναγερμό. Αξίζει ή έπρεπε να διαλέξω την έκπτωση?
-
Σίγουρα είναι ο εργοστασιακός? Μην είναι αυτός που βάζουν εδώ, να το ξεκαθαρίσεις και να είσαι σίγουρος.
-
Είναι καθαρά προσωπικό θέμα, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Εγώ θα έπαιρνα την έκπτωση, γιατί δεν πιστεύω στους συναγερμούς.
-
-
Μιας και το φέρνει η συζήτηση, διαβαζα σε κάποια site πως το νέο swift που θα έρθει το καλοκαίρι του 2022 θα είναι αισθητά πιο ελαφρύ πάνω σε όλο καινούργια πλατφόρμα!!!!!!Σκέψου τα δικά μας είναι πάνω σε νέα πλατφόρμα και αυτοί μέσα σε 7 ετη θα φτιάξουν από την αρχή ολοκαίνουρια!!!! (Λογικα του yaris). Θα έχει νέα σύστηματα ασφαλείας, λογικά μεσαίο αερόσακο και θα έχει τον ίδιο κινητήρα με εμένα και 48v μπαταρία. Θα κυνηγά σε κατανάλωση ξεκάθαρα το yaris hybrid,.
To νέο Swift οπως και όλα τα νέα σουτζούκια λογικά θα είναι όλα τογιότα με άλλο σήμα....οπότε ναι θα είναι καλά!!
-
Αυτόν που έχει το site στα εξτρά διαλέξαμε. Φαντάζομαι ότι θα τοποθετηθεί στην Ρουμανία.
-
Αυτόν που έχει το site στα εξτρά διαλέξαμε. Φαντάζομαι ότι θα τοποθετηθεί στην Ρουμανία.
Tοτε ναι, είναι αυτός που το τοποθετείται στο εργοστάσιο.
-
Παιδιά μια ερώτηση για το Sync3. Μπορείς να του δώσεις Internet μέσω mobile Hotspot ή πρέπει να βάλω sim card όταν λήξει η συνδρομή Vodafone που σου δίνει η Ford?
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Δεν είναι απαραίτητο να βάλεις sim Vodafone μετά το πέρας της συνδρομής. Εγώ κατέβασα την εφαρμογή του android auto και το συνδέω με καλώδιο usb. Χρησιμοποιώ ουσιαστικά τα δεδομένα του κινητού. Έτσι έχω πρόσβαση στους χάρτες και τα δεδομένα κυκλοφορίας. Την μουσική που έχω στο κινητό. Δεν χρειάζομαι κάτι αλλο.Δεν δοκίμασα να βάλω συνδρομή της Vodafone. Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει... περιττό έξοδο μου φαίνεται.
-
Τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα καλύπτουν τις γενικές ανάγκες των περισσοτέρων.
Access to contacts and calls.
SMS Display
Media play από τα πιο διαδεδομένα streaming services πχ Spotify.
Όλα αυτα wireless με χειριστήρια στο τιμόνι και voice controls.
To Sync 3 έχει καλή απόκριση, Κάνει όλα τα παραπάνω, έκανα απροβλημάτιστα usb update στην 3.4 για να μην περιμενω μια ωρα το download στο αυτοκίνητο, κραταει cache τα wifi updates, δίνοντας hotspot από το κινητό έκανε μόνο του 2 συμπληρωματικά map updates που εμφανίστηκαν μετά την 3.4.
Το spotify παίζει απευθείας στο boot από το τελευταίο playlist, από τους χάρτες δεν έχω κανένα παράπονο 10 μήνες τώρα (το gps του puma έχει καλύτερο σήμα από το κινητό μου, δε γνωρίζω αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ εκδόσεων καθώς η Χ που έχω είχε άλλη antenna από την st line).
Γενικά όσοι έχουν κινητά με μεγάλες μπαταριες 4κ+ πρέπει να γνωρίζουν ότι το port του οχήματος δεν δίνει τα amp για να τη φορτίσει πάντα πιο γρήγορα από το drain και επιπλέον επιβαρύνεις και το κύκλωμα του port χωρις ιδιεταιρο λόγο. Ενα usb3 (αν είναι 3) port δίνει 1.3-1.5Α ενώ τα περισσότερα κινητά σήμερα θέλουν 2+)
Σχετικά με τη sim της vod. υπάρχει μια λίστα από services για το sync 3 που δίνουν κάποιοι providers σε συνεργασία με τη ford στην Ευρώπη αλλά ούτε η Ελλάδα ούτε η vod αναφέρονται. Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι η μόνη χρήση είναι για να δίνεις hot spot στους επιβάτες από το όχημα και όχι από το κινητό σου. Υπάρχει ήδη μια sim που δίνει τα δεδομένα τηλεμετρίας, remote controls και το emergency αλλά δεν απαιτεί συνδρομή (τουλάχιστον όταν αγόρασα εγώ).
-
Τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα καλύπτουν τις γενικές ανάγκες των περισσοτέρων.
SMS Display
To Sync 3 έχει καλή απόκριση, Κάνει όλα τα παραπάνω, έκανα απροβλημάτιστα usb update στην 3.4 για να μην περιμενω μια ωρα το download στο αυτοκίνητο, κραταει cache τα wifi updates, δίνοντας hotspot από το κινητό έκανε μόνο του 2 συμπληρωματικά map updates που εμφανίστηκαν μετά την 3.4.
Το spotify παίζει απευθείας στο boot από το τελευταίο playlist, από τους χάρτες δεν έχω κανένα παράπονο 10 μήνες τώρα (το gps του puma έχει καλύτερο σήμα από το κινητό μου, δε γνωρίζω αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ εκδόσεων καθώς η Χ που έχω είχε άλλη antenna από την st line).
Γενικά όσοι έχουν κινητά με μεγάλες μπαταριες 4κ+ πρέπει να γνωρίζουν ότι το port του οχήματος δεν δίνει τα amp για να τη φορτίσει πάντα πιο γρήγορα από το drain και επιπλέον επιβαρύνεις και το κύκλωμα του port χωρις ιδιεταιρο λόγο. Ενα usb3 (αν είναι 3) port δίνει 1.3-1.5Α ενώ τα περισσότερα κινητά σήμερα θέλουν 2+)
Σχετικά με τη sim της vod. υπάρχει μια λίστα από services για το sync 3 που δίνουν κάποιοι providers σε συνεργασία με τη ford στην Ευρώπη αλλά ούτε η Ελλάδα ούτε η vod αναφέρονται. Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι η μόνη χρήση είναι για να δίνεις hot spot στους επιβάτες από το όχημα και όχι από το κινητό σου. Υπάρχει ήδη μια sim που δίνει τα δεδομένα τηλεμετρίας, remote controls και το emergency αλλά δεν απαιτεί συνδρομή (τουλάχιστον όταν αγόρασα εγώ).
Αδελφέ τα μισά κατάλαβα απ' όσα έγραψες... δεν έχω καμία εμμονή με το android auto απλά δεν κατέχω και πολύ τεχνολογία και επίσης δεν ήθελα να πληρώνω κάποια συνδρομή. Το μόνο που είχα ακούσει είναι το android auto. Εδώ προσπάθησα να το συνδέσω με το WiFi του σπιτιού για να κάνω update και δεν τα κατάφερα χωρίς να ξέρω τι κάνω λάθος. Το μόνο που με ενοχλεί είναι ότι πρέπει να βάζω το καλώδιο για να έχω τους χάρτες με δεδομένα κυκλοφορίας. Πιθανόν από όσα καταλαβαίνω να χάνω και άλλα πλεονεκτήματα αν είχα συνδρομή? Ή δεν χρειάζεται συνδρομή και φταίει κάτι άλλο?
-
Όπως μας είπε ο φίλος μπορείς να κάνεις το κινητό σου WiFi hotspot και να δώσεις ίντερνετ στο αυτοκίνητο χωρίς να βάλεις καλώδιο.
-
https://www.ford.gr/owner/resources-and-support/sync/update#/
Στο λινκ θα βάλεις αριθμό πλαισιου και θα κατεβασεις ένα αρχειο που βαζεις σε φλασακι και ξεκινας το αυτοκινητο με το φλασ κουμπομενο.Η εγκατάσταση θα κρατήσει περιπου 30 λεπτα. Εχει αναλυτικά οδηγίες.
Θα σε αναβαθμίσει στην 3.4 που δεν είναι απαραιτητο, στο πρωτο service στο κάνουν και στη ford, κατά τα αλλά σε δουλειά να βρισκόμαστε.
Μπορείς να συνδέσεις το τηλέφωνο ασύρματα με Bluetooth μέσα από το μενού του αυτοκίνητου, ώστε να κάνεις και να λαμβάνεις κλήσεις από το υποσύστημα και να χρησιμοποιείς εφαρμογές του κινητού σου χωρίς καλώδιο.
Χάρτες μπορείς να χρησιμοποιείς αυτούς που είναι ήδη φορτωμένοι. Το gps του αυτοκινήτου δεν χρειάζεται δίκτυο δεδομένων για να λειτουργεί και αυτό είναι και το βασικό του πλεονέκτημα.
Τα google maps έχουν και ζωντανές ειδοποιήσεις όπως αναφέρθηκε λίγο ποιο πάνω. Αυτή είναι μια υπηρεσία για παράδειγμα που δίνει η ford σε κάποιες χώρες σε συνεργασία με κάποιους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους αλλά δεν αναγράφεται η Ελλάδα και η Vodafone gr. Ρωτά στην αντιπροσωπεία αν έχουν μια πιο αναλυτική περιγραφή των υπηρεσιών (έστω ένα link) και συζητάμε εκ νέου.
Ελπίζω να ήμουν λίγο πιο κατανοητός.
-
SMS Display
Το sync3 είναι λογισμικό από μια άλλη εποχή, όχι για αυτοκίνητο του 2020, είναι δύσχρηστο χωρίς υποστήριξη ελληνικών και με περιορισμένες δυνατότητες, γενικώς τα έχει φάει τα ψωμιά του και ήδη έχουν κυκλοφορήσει βίντεο για το sync4! Δεν θα το αναλύσω περισσότερο όμως, γιατί εφόσον λες ότι σου αρκεί, δεν υπάρχει λόγος...
Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις έχω να πω τα εξής:
Το Android Auto είναι σαφώς ανώτερο από το Sync3. Ξεκινώντας από τα απλά, δηλαδή
α. ότι έχει τους καλύτερους χάρτες δωρεάν (Google maps-waze) με ενσωματωμένη φωνητική αναζήτηση (από το κουμπάκι στο τιμόνι) και πλοήγηση στα ελληνικά, με κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο β. Περισσότερες επιλογές για μουσική (οχι μόνο spotify) Π.χ tunein radio, YouTube music, podcasts... γ. Native υποστήριξη σε κλήσεις και μηνύματα με διαφορά έξτρα δ. Δεν χρειάζεται να κάνεις update με στικακια σε χάρτες και λογισμικό
ε. Συνεχή εξέλιξη και αναβάθμιση...
μέχρι και τα πιο ψαγμένα που μπορείς να βάλεις μέχρι και ταινία στα πιτσιρίκια σε μια δύσκολη στιγμή ή να ανάψεις τον θερμοσίφωνα πηγαίνοντας σπίτι!
Το usb3 και τα ρεύματα που αναφέρεις δεν έχουν καμία σχέση με την θύρα του αυτοκινήτου, δεν είναι θύρα υπολογιστή αλλά θύρα φόρτισης δίνει άλλο ρεύμα, δεν χρειάζεται ανάλυση, όλοι οι φορτιστές από usb μεταφέρουν ρεύμα. Το κινητό μου [4k+ μπαταρία) σε 5ωρο ταξίδι συνδεδεμένο σε Android Auto (με πλοήγηση, μουσική και κλήσεις) ξεκίνησε από 40% μπαταρία και στο τέλος ήταν 95%.
Το αυτοκίνητο έχει μόντεμ με ενσωματωμένη esim της vodafone (για αυτό έχουμε όλες αυτές τις λειτουργίες στο Fordapp) και wifi - wifi hotspot, δηλαδή μπορεί και να συνδεθεί σε οποιοδήποτε wifi αλλά και να μοιράσει μια σύνδεση ίντερνετ σε άλλες συσκευές!!! Το τελευταίο αν θες να το χρησιμοποιήσεις απαιτεί συνδρομή αποκλειστικά από την vodafone, αλλά η χρέωση δεν συμφέρει προς το παρόν!!
Ford Puma 2019