-
... Μην κοιτάμε τον μικρόκοσμο των φόρουμ. Το 95% (μην πω 99%) των αγοραστών/ιδιοκτητών δεν ασχολούνται και δεν γνωρίζουν ολα αυτά που συζητάμε. Απλά αγοράζουν ένα αυτοκίνητο λόγω μάρκας, γείτονα, παράδοσης κλπ. Πόσοι γνωρίζουν ότι πλέον τα Opel είναι PSA? Οι 9 στους 10 που θα πάρουν Όπελ θα σου πουν 'ήθελα Γερμανικό, εγώ δεν αγοράζω Γαλλικά αυτοκίνητα'....
Οπότε τα Volvo είναι κινέζικα και τα Jaguar/Land Rover ινδικά;
-
Οπότε τα Volvo είναι κινέζικα και τα Jaguar/Land Rover ινδικά;
Προφανώς όχι, είναι σοφιστία αυτό!
Αλλά όταν ένα αυτοκίνητο βασίζεται εξ' ολοκλήρου σε ένα Γαλλικό και απλά κατασκευάζεται στην Γερμανία (ή ούτε καν, απλά η εταιρεία έχει την έδρα στην Γερμανία), εεε δεν το λές Γερμανικό, για εμένα. Δηλαδή οι λόγοι που κάποιος επιλέγει ένα Γερμανικό, δεν υφίστανται πλέον σε ένα Opel, αυτό λέω.
-
BabisStinson wrote:
Μα το ίδιο γίνεται και στις ετιαρείες παροχής software. Ποότε δεν παραδίδεται software με 0 bugs. Είναι ανέφικτο, ιδιαίτερα βάση σκληρών deadlines και πολύ κοστοβόρο. Είναι πιο συμφέρον να έρθει ένα bug κάποια στιγμή στο support παρά να κάνεις ακόμα Χ test cycles ώστε να εξακριβώσεις ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Λέγεται και Risk Based approach. Πηγαίνουμε με το να μην σκάσουν τα σημαντικά θέματα. Τώρα αν κάποια στιγμή βγει ένα Bug, οκ βαλε ενα issue στο jira και θα το λυσει κάποιος. Έχει και SLAs βάση severity Κλπ.
Babi ειλικρινά νόμιζα πως μπήκα κατά λάθος σε αγγλικό φόρουμ.
Ειλικρινά με συγχωρείτε γι' αυτό αλλά είναι ορολογία που χρησιμοποιούμε καθημερινά στον κλάδο (ήμουν σε και μια συνάντηση ταυτόχρονα.. )
-
alex mix wrote:
BabisStinson wrote:
Μα το ίδιο γίνεται και στις ετιαρείες παροχής software. Ποότε δεν παραδίδεται software με 0 bugs. Είναι ανέφικτο, ιδιαίτερα βάση σκληρών deadlines και πολύ κοστοβόρο. Είναι πιο συμφέρον να έρθει ένα bug κάποια στιγμή στο support παρά να κάνεις ακόμα Χ test cycles ώστε να εξακριβώσεις ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Λέγεται και Risk Based approach. Πηγαίνουμε με το να μην σκάσουν τα σημαντικά θέματα. Τώρα αν κάποια στιγμή βγει ένα Bug, οκ βαλε ενα issue στο jira και θα το λυσει κάποιος. Έχει και SLAs βάση severity Κλπ.
Babi ειλικρινά νόμιζα πως μπήκα κατά λάθος σε αγγλικό φόρουμ.
Ειλικρινά με συγχωρείτε γι' αυτό αλλά είναι ορολογία που χρησιμοποιούμε καθημερινά στον κλάδο (ήμουν σε και μια συνάντηση ταυτόχρονα.. )
Όχι φίλε μην ζητάς τίποτα πλάκα έκανα να σε πειράξω. Καλά τα λες.
-
ναι αλλά άλλο προιον alfa testing, άλλο beta testing προιόν και αλλο τελιωμένο που μπορεί να έχει bugs στον πελάτη και δεν σκανε όπως είπες πολύ σωστα τα σημαντικά και είναι stable.
κάποιοι το παρακάνουν και δίνουν ουσιαστικά beta testing στον πελάτη αυτό νομίζω.
και για software μιλάω και για αυτοκίνητα και για τα πάντα έτσι οπως έγιναν τα πράγματα.
-
Κοίτα λογικά το sw του Group VAG για beta testing το έδωσαν λογικά στην κυκλοφορία με τα bugs που διαβάζω ότι έχουν βγει..!
Κρατήθηκαν πάντως και εντάξει καθυστέρησαν την κυκλοφορία του ID.3 γιατί θα έμεναν στον δρόμο ή θα έβγαζαν τίποτε 100χλμ αυτονομία. Δεν είναι τυχαίο ότι απολύθηκε ο υπεύθυνος software development της Volkswagen για το σχετικό φιάσκο..
Τώρα η αλήθεια είναι ότι όλοι Beta testers είμαστε, άλλοι λιγότεροι άλλοι περισσότερο. Με τα σφικτά deadlines για παρουσίαση των μοντέλων και παραγωγή, τα αμέτρητα υποσυστήματα και πλέον όλο και περισσότερο software για να ελέγχονται τα πάντα, είναι αναπόφευκτη η κατάσταση. Απλά εύχεσαι να μην πέσουν πολλά σε σένα, ή περιμένεις να πάρεις αυτοκίνητο 2 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, να έχουν λυθεί τα περισσότερα προβλήματα που θα ανακαλύψουν οι πρώτοι ιδιοκτήτες.
-
Μην κοιτάμε τον μικρόκοσμο των φόρουμ. Το 95% (μην πω 99%) των αγοραστών/ιδιοκτητών δεν ασχολούνται και δεν γνωρίζουν ολα αυτά που συζητάμε. Απλά αγοράζουν ένα αυτοκίνητο λόγω μάρκας, γείτονα, παράδοσης κλπ.
Και πάρα πάρα πολύ καλά κάνουν...
-
Fanis75 wrote:
Μην κοιτάμε τον μικρόκοσμο των φόρουμ. Το 95% (μην πω 99%) των αγοραστών/ιδιοκτητών δεν ασχολούνται και δεν γνωρίζουν ολα αυτά που συζητάμε. Απλά αγοράζουν ένα αυτοκίνητο λόγω μάρκας, γείτονα, παράδοσης κλπ.
Και πάρα πάρα πολύ καλά κάνουν...
Δεν διαφωνώ!!
-
Cirus μην μασάς φίλε περαστικά να είναι και το τελευταίο. Στα λέω και από δω. Κάνε βόλτα τώρα με τα 155 και άσε να ξεκουραστούν λίγο τα 200χαχαχα
Από ότι βλέπω είμαστε πολλοί banαρισμένοι από το fb χαχαχα
-
Εντάξει μην σύγκρινουμε τα bugs που μπορεί να έχει μια ηλεκτρονική συσκευή πχ ένα κινητό που μπορεί να κολλάει σε κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή στο 5% των εξειδικευμένων χρηστών με το να ετοιμάζεσαι πχ για διακοπές με την οικογένειά με φορτωμένο το ακριβοπληρωμένο ζελατινατο αμάξι και να μην παίρνει μπροστά ή να μην λειτουργεί ο κλίμα λόγω παγωμένης οθόνης στους 40 βαθμούς και ο κάτοχος να χάνει τις διακοπές ....
Τα καντήλια και η δυσφήμιση του κατόχου και η απαξίωση που θα προκύψει σε ποια έρευνα καταγράφεται και πως αποτιμαται το άδειασμα και η απογοήτευση της οικογένειας που θα το συζητούν για χρόνια μετά;....
-
Cirus είχες καμία ενημέρωση για το πρόβλημα?
-
Μίλησα με συνεργείο και μου είπαν θα με πάρουν τηλέφωνο το απόγευμα σημερα. Περαν τουτου ουδέν.
Κάνω βόλτες με PUMA ST-LINE 155hp ώσπου να το πάρω
-
ρε συ σιρε ειδα 3 μαζεμενα σε υπαιθριο παρκιν σημερα το πουρνο, ες τι ασπρα. τι παιζεται ρε συ? βγαλανε προσφορα και πουλανε σαν σωβρακα? περιμενα να μην περασετε τη δεκαδα οι τυχεροι...
ΑρΕς
πετυχα και ενα φιεστα ες τι, βραδυ πες μπορει και ξημερωματα, σε φαρδυ δρομο πολυφαναρο. ωραια σκασιματα. αλλα τα ακουγα απο πισω, πολυ πισω. γουσταρω σλιπερ, θα ξηλωσω και τα σηματακια του χιμπριντ τεσσερο να βαλω 1.2 82p.
-
ρε συ σιρε ειδα 3 μαζεμενα σε υπαιθριο παρκιν σημερα το πουρνο, ες τι ασπρα. τι παιζεται ρε συ? βγαλανε προσφορα και πουλανε σαν σωβρακα? περιμενα να μην περασετε τη δεκαδα οι τυχεροι...
ΑρΕς
πετυχα και ενα φιεστα ες τι, βραδυ πες μπορει και ξημερωματα, σε φαρδυ δρομο πολυφαναρο. ωραια σκασιματα. αλλα τα ακουγα απο πισω, πολυ πισω. γουσταρω σλιπερ, θα ξηλωσω και τα σηματακια του χιμπριντ τεσσερο να βαλω 1.2 82p.
PUMA ST ασπρο δεν εχει πουληθεί κανένα
Είναι πολλοι που τα κάνουν look ST. σηματακια κυρίως αλλά ποιο σκληροπυρηνικοί βάζουν ζαντες, βάφουν δισκόφρενα κόκκινα, ίδια τα κάνουν εξωτερικά. Αν δεις μέσα από το παράθυρο και δεν έχει RECARO με λίγα λόγια είναι γιαλαντζί ST.
ST ζήτημα να έχουν πουληθει 4-6 μέχρι τώρα
επίσης υπάρχουν 1 πρασινο δημοσιογραφικο και ένα μαυρο για test drive
3 είναι σίγουρα επιβεβαιωμένα για πωλήσεις μαζί με το δικό μου, από εκεί και πέρα δεν ξέρω.
-
εχω βγαλει φωτο το λστ ουαν, τα αλλα ηταν στα δεντρα πισω στην αλανα και ο γατος αν και γατος, ευλιγιστος νοτ.
-
Γιαλαντζί ST.....μας προσβάλεις χαχαχα
-
Γιαλαντζί ST.....μας προσβάλεις χαχαχα
εμουα νοτ, αυτο ητανε μπροστα και απο πισω 2, στα δεντρα με κατι μπομπιρες, aka 30ρηδες, που τα λεγανε. πως ειναι δηλαδης το οριτζιναλε? τι αλλαζει? να ξερω να προκαλω με το σλιπερ.....
-
Δεν είναι ST αυτό... Το St έχει άλλη διαφορετική την κάτω σίτα και επισεις αυτά που είναι άσπρα τα πλαστικά στα προβολακια είναι κανονικά μαύρα.
Στο δικό τα έχω βγάλει και τα έχω βάψει μαύρα μαζί με κάποιες αλλαγές που έχω κάνει το έχω κάνει παρουσίαση στο δικό μου forum (όχι στου άλλου του Facebook)
-
Δεν είναι ST αυτό... Το St έχει άλλη διαφορετική την κάτω σίτα και επισεις αυτά που είναι άσπρα τα πλαστικά στα προβολακια είναι κανονικά μαύρα.
Στο δικό τα έχω βγάλει και τα έχω βάψει μαύρα μαζί με κάποιες αλλαγές που έχω κάνει το έχω κάνει παρουσίαση στο δικό μου forum (όχι στου άλλου του Facebook)
δηλαδη επικινδυνος ο τυπος: να δει ο γατος ες τι, να του τη πεσει και αυτος να κυτταει το ρολοι στο φαναρι λες και κανει μεθοδο μπράιγ....χαθκαν οι αγωνιστες, χαθκανε οι αντρες....
-
Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου σε μοντες και αλλαγές. Πάντως διακριτικά ST δεν πρόκειται να του βάλω γιατί πολύ απλά δεν είναι ST.
Ford Puma 2019