-
Με την μόνη διαφορά ότι η Giulia είναι πολύ πιο καλοστημένη και πιο γρήγορη από το Mondeo, ενώ το CX-30 σε σχέση με το Kuga όχι. Ατυχές παράδειγμα.
Στα περί ποιότητας κατασκευής σαλονιού έχεις δίκιο.
-
Όλο για ταχύτητα μιλάτε... Για ποιότητα μιλάω εγω
-
To cx30 σε κερδίζει απο την πρώτη στιγμή και σου αρέσει όσο ζεις μαζί του όλο και περισσοτερο. Με δυο ξερογκαζιες σε μια δυο ώρες απλά δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Η χαοτική διαφορά με τους ανταγωνιστές φαινεται στις λεπτομέρειες έτσι πως ξεδιπλώνονται καθημερινά στην συμβίωση μαζί του.
Οσοι εχουν την τύχη να το εχουν αποκτήσει ξέρουν τι εννοώ
Αλλά όσοι λιγότεροι στην Πατρίδα τόσο καλυτερα, δεν ειναι κι άσχημα να ξεχωρίζεις με το απαστράπτον κόκκινο στην θάλασσα της ασπρόμαυρης μετριότητας....
-
Και κατι για το downsizing
Ξέρετε πόσο γέλιο έχω ρίξει με τα τρικύλινδρα βιδωμένα συνολακια να προσπαθούν απεγνωσμένα να με ακολουθήσουν φορτωμένο σε ανηφορικά κομμάτια των αυτοκινητόδρομων;
Για να μην αναφερθώ στο όριο της ζωής τους, ούτε στα προβληματά τους, ούτε φυσικά στην μεταπώλησης τους.Κακά τα ψέματα, το μέγεθος μετράει...
Στην Ελλάδα κοστιζει, τι να κάνουμε;
-
Πλησιάζοντας προς το τέλος των διακοπών, έφτασα κοντά στα 7.000km σε 7 μήνες χρήσης του αυτοκινήτου (Skyactiv X GT plus SO LU Auto) και θα ήθελα να παραθέσω μετά από καιρό και τη δική μου άποψη-εμπειρία.
Ξεκινώντας από το θέμα κινητήρας (που από ότι βλέπω κυριαρχεί στις αντιπαραθέσεις στο forum) με βάση τη δική μου εμπειρία, θα αναφέρω τη λέξη 'διπρόσωπος'. Ραφιναρισμένος και ήσυχος μέχρι τις 3.000 στροφές, ακούγεται από εκεί και πάνω και μάλιστα αν τον πιέσεις, 'αγριεύει', αποκτώντας αντίστοιχη χροιά, που εμένα προσωπικά μου ζωγραφίζει χαμόγελο ικανοποίησης κατά την έντονη επιτάχυνση. Δεν έχει το 'φούσκωμα' ενός τουρμπάτου χαμηλά, αλλά απλά θέλει διαφορετική προσέγγιση για να δείξει τις αρετές του.
Κιβώτιο: ελάχιστα πιό αργό από διπλοσύμπλεκτο και χωρίς τις αποτομίλες του τελευταίου στους επιτόπιους ελιγμούς. Άμεσα κατεβάσματα στο - μικρό ή μεγαλύτερο - βύθισμα του δεξιού πεντάλ, γρήγορα προσπεράσματα με kick down, αλλά και γλυκές και ανεπαίσθητες αλλαγές στη καθημερινή οδήγηση.
Κατανάλωση: μέση overall από την αγορά έως τώρα: 7,2 lt. Τα ταξίδια με ήρεμο ρυθμό, τα ολοκληρώνει στη περιοχή των 6 lt/100km. Με ταχύτερους ρυθμούς ανεβαίνει 0,5-1 lt. Στη πόλη 7-9 lt συνήθως, ανάλογα με τη κίνηση.
Συμπεριφορά στο δρόμο: απροβλημάτιστη.
Ποιότητα εσωτερικού και κύλισης: καταπληκτική.
Οι χώροι δεν είναι το δυνατό του σημείο, αλλά για τη δική μου τριμελή οικογένεια είναι όσο χρειάζεται.
Ελπίζω να βοήθησα
-
Respect στην Mazda και τα μοντέλα της, αλλά ότι και να λες σε ένα καλό turbo μοτέρ (1,4-1,6 με 150-200 hp) δεν έχουν καμία τύχη και τον, Όλυμπο να ανεβαινεις
-
Στο φόρουμ των 4τροχών γράφεις όχι στου ΙΚΕΑ. Υποτίθεται πως είμαστε φαν της αυτοκίνησης, λογικό δεν είναι να δίνουμε σημασία στο πως συμπεριφέρεται ένα αυτοκίνητο στο δρόμο;
Ωραία και η χλίδα και τα σαλόνια αλλά για πολλούς δεν είναι το νούμερο 1 στα αυτοκίνητα.
Δεν κατακρίνω βέβαια αυτούς για τους οποίους είναι. Γούστα είναι αυτά και υπάρχουν επιλογές για όλους.
Ξέρετε πόσο γέλιο έχω ρίξει με τα τρικύλινδρα βιδωμένα συνολακια να προσπαθούν απεγνωσμένα να με ακολουθήσουν φορτωμένο σε ανηφορικά κομμάτια των αυτοκινητόδρομων;
Για να μην αναφερθώ στο όριο της ζωής τους, ούτε στα προβληματά τους, ούτε φυσικά στην μεταπώλησης τους.Κακά τα ψέματα, το μέγεθος μετράει...
Και για του λόγου το αληθές, ποια 'τρικύλινδρα συνολάκια' παλεύουν να σε φτάσουν σε ανηφορικά κομμάτια αυτοκινητόδρομου (σιγά τις κλίσεις δηλαδή); Πολλά της ίδιας κατηγορίας δεν θα είχαν κανένα θέμα.
-
vakis1975 wrote:
Στο φόρουμ των 4τροχών γράφεις όχι στου ΙΚΕΑ. Υποτίθεται πως είμαστε φαν της αυτοκίνησης, λογικό δεν είναι να δίνουμε σημασία στο πως συμπεριφέρεται ένα αυτοκίνητο στο δρόμο;
Ωραία και η χλίδα και τα σαλόνια αλλά για πολλούς δεν είναι το νούμερο 1 στα αυτοκίνητα.
Δεν κατακρίνω βέβαια αυτούς για τους οποίους είναι. Γούστα είναι αυτά και υπάρχουν επιλογές για όλους.
apollonia wrote:
Και για του λόγου το αληθές, ποια 'τρικύλινδρα συνολάκια' παλεύουν να σε φτάσουν σε ανηφορικά κομμάτια αυτοκινητόδρομου (σιγά τις κλίσεις δηλαδή); Πολλά της ίδιας κατηγορίας δεν θα είχαν κανένα θέμα.
Εγνατία Οδος 6 Αυγούστου τρέχοντος απο Ηγουμενίτσα προς Γιαννενα, 39 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία και να ακολουθεί φιλικό BMW X1 φορτωμένο παιδια και αποσκευές, οπως κι εγώ και να κατεβάζει σχεση για να μην ντροπιαστεί περισσοτρο.
Φυσικά ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και εντυπώσεων στην επόμενη στάση ΣΕΑ για να επιβεβαιωθούν οι παρατηρήσεις μας
-
Το Χ1 με τα 136/140 άλογα; Δεν νομίζεις πως υπάρχει μια διαφορά μέχρι τα 186 του 2.0 Skyactiv X;
-
Διαφορά;
Ναι υπαρχει!
Μου ζητούσαν 15000 παραπάνω για το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού ή 23000 παραπάνω για να πατσίσουμε και την ιπποδύναμη
-
Και
Και να σκεφτεις οτι ήμουν έτοιμος για προκαταβολή πριν ξεστραβωθώ και πάω μια βόλτα μεχρι τη Γλυφάδα
-
Κατανοείς όμως πιστεύω πως οι επιδόσεις του συγκεκριμένου μοντέλου της BMW, καθώς και η τιμολογιακή της πολιτική, δεν αποτελούν κανόνα κατά του downsizing και των 3κυλινδρων.
Υπάρχουν μικροί (κάποιοι 3κυλινδροι) τούρμπο κινητήρες που βγάζουν παρόμοια ή και περισσότερα άλογα από τον skyactiv X. Από μοντέλα με τον 1.6 180 της PSA, τον ecoboost 1.5 182/200 της Ford, τον 1.5 160 της Ηyundai κ.α. μέχρι τον 1.6 του GR Yaris που έγραψε ιστορία! Κανένας τους δεν θα είχε θέμα σε ανηφορικό κομμάτι αυτοκινητόδρομου...
-
Μπράβο dimitriscsd για τη zen προσέγγιση και επεξήγηση.. Αξιοζηλευτος
-
Φυσικά!
Συμφωνω απόλυτα.
Αλλα ολα αυτά εχουν αξία αν μπορούν να συνεχίσουν να επαληθεύονται μετα απο πέντε, έξι, οχτώ χρόνια χρήσης και πολλές δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα.
Κυριως δε απροβλημάτιστα.
Ειναι λιγοστοι οι κατασκευαστές που καταφέρνουν να φτιάχνουν κινητήρες που αντέχουν στις ακραίες συνθήκες των downsized turbo κινητήρων.
-
Η ουσία όμως είναι ότι οι διάφοροι Skyaktiv είναι σαφώς πιο αδύναμοι από όλους τους αντίστοιχης ιπποδύναμης υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες του ανταγωνισμού, χωρίς παράλληλα να έχουν κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα σε κατανάλωση.
Κι όλα αυτά περί διαφορετικού τρόπου χρήσης, είναι 'αλλά λόγια να αγαπιόμαστε' και 'παρηγοριά στον άρρωστο'.
-
Μιλάει για ανηφορική διαδρομή, φορτωμένο ιχ και καύσωνα, και εσείς μετράτε ιπποδυνάμεις; λολ και οέο!
Χάο αμπάουτ ροπή και βάρος; όπου εκεί το πεμβέ με 10% μεγαλυτερο βάρος και 10% χαμηλότερη ροπάκλα είναι απόλυτα φυσιολογικό να αγκομαχάει μες στη ζέστη να ακολουθήσει στον ίδιο ρυθμό. Παίζει ρόλο και η μετάδοση φυσικά, ας την αφήσουμε έξω προς το παρόν ελλείψει περισσότερων στοιχείων.
-
Πάντως ρε παιδιά, κι εγώ λέω πως εμπορικά δεν έχουν τύχη οι ατμοσφαιρικοι κινητήρες στην Ελλάδα εφόσον έχουμε τον βραχνά των κυβικων, αλλά να λέτε κι 'άρρωστο' που χρειάζεται 'παρηγοριά', όποιον έχει τον τρόπο να είναι ιδιοκτήτης ενός αυτόματου Mazda τελευταίας γενιάς... επειδή δεν είχε την τύχη να πάρει ένα X1 !1!! ή κάποιο Φορντ ας πούμε... χάνουν οι λέξεις το νόημά τους.
Εγώ δεν τους παρηγορώ τους ιδιοκτήτες κι οδηγούς Μάζντα. Τους θεωρώ απλά τυχερούς.
-
Μετά είδα τα θετικά. Ποιότητα κατασκευής απλά ΚΟΡΥΦΗ συγκρινόμενο με το Α4 που είχα και το countryman του 2018 που ήταν τα πιο πρόσφατα.
ατεβάζεις με τα padles ,έχω το αυτόματο,(μόνου συμπλεκτη αλλά κατεβάζει πολύ γρήγορα) και προσπερνάς αέρας.
-
Το Countryman δεν είναι μέτρο σύγκρισης, έχει μέτρια ποιότητα (ειδικά για την τιμή του).
-
Δεν έχει μονού συμπλέκτη (που είναι για πέταμα), αλλά Aisin με μετατροπέα ροπής δηλαδή ένα από τα καλύτερα αυτόματα που υπάρχουν σήμερα. Μονού συμπλέκτη τα λένε οι βλάκες οι πωλητές που δεν έχουν ιδέα τι πουλάνε....έτσι μου το είπαν και εμένα και τον διόρθωσα, αλλά δεν κατάλαβε τι του είπα...αχαχα!
-
-
ενδεικτικά,
CX-30 180-186ps real world fuel economy 7.25lt/100km:
Kuga 150ps real world fuel economy 8,87lt/100km:
Kuga 182ps real world fuel economy 10,66lt/100km:
(Ρίξτε και μια ματιά στις μέγιστες..)
εν κατακλείδι σχετικά με τους skyactiv vs the world ολόκληρο
'πιο αδύναμοι' ναι, 'αδύναμοι' όχι, και με σημαντικό πλεονέκτημα στη κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες υπερ τους σε γενικές γραμμές.
Υ.Γ: Αυτοκίνητο δεν είναι μόνο ο κινητήρας, και ο κινητήρας δεν είναι μόνο η ιπποδύναμη ή η ροπή, υπάρχει η παράμετρος απόδοση/οικονομία [Xhp -> Y(real world fuel economy)] και σε αυτο ο skyactiv x είναι εξαιρετικός και γι αυτο 'φτιάχτηκε'. Κάποιους μπορεί να τους ενδιαφέρει αυτή η παράμετρος, κάποιους όχι. Όπως και να έχει το βρίσκω πολύ ελπιδοφόρο που κάποιες εταιρίες προσπαθούν και κάνουν τα πράγματα διαφορετικά.
-
Υ.Γ: Αυτοκίνητο δεν είναι μόνο ο κινητήρας, και ο κινητήρας δεν είναι μόνο η ιπποδύναμη ή η ροπή, υπάρχει η παράμετρος απόδοση/οικονομία [Xhp -> Y(real world fuel economy)] και σε αυτο ο skyactiv x είναι εξαιρετικός και γι αυτο 'φτιάχτηκε'. Κάποιους μπορεί να τους ενδιαφέρει αυτή η παράμετρος, κάποιους όχι. Όπως και να έχει το βρίσκω πολύ ελπιδοφόρο που κάποιες εταιρίες προσπαθούν και κάνουν τα πράγματα διαφορετικά.
Η Mazda πάντα προσπαθούσε να κάνει τα πράγματα διαφορετικά και να ξανα-ανακαλύψει τον τροχό και τον κινητήρα εσωτερικής καύσης θα πρόσθετα...
Δεν της βγαίνει όμως.. Κοντή η μνήμη για τον πολυδιαφημισμένο Renesis του rx8.. Προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν όλοι έναντι πινακίου φακής εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε κλάσμα της τιμής που τα αγοράσανε. Από τα μεγαλύτερα οικονομικά βατερλό για όσους τα πήρανε καινούργια..
Mazda CX-30