arvani,
το Cx 30 μου αρέσει και μένα,εξαιρετικό αμάξι. Στην έκθεση αυτοκινήτου οδήγησα το 3 με τον skyactiv -x.Συμφωνώ σχεδόν 100% και για το CX 30 και για το 3. Όπως έχω πει παραπάνω, ποιότητα εσωτερικού-εξωτερικού-συναρμογή άριστη,απίστευτες αλλαγές ταχυτήτων,πολύ καλή θέση οδήγησης,ευχαρίστηση να το οδηγείς κ.τ.λ. Ο κινητήρας, όντως στην παραγματικότητα δείχνει τη δύναμη του από τις 5000 στροφές -νομίζω το λένε και σ'ένα βιντεάκι ιταλικό με τεστ μακράς διαρκείας και δυναμομέτρηση από τα παρακάτω που σου παραθέτω,με την ελπίδα να ξέρεις ιταλικά-.
Θα ήθελα πολύ κι εγώ να βάλω στη μελλοντική λίστα μου το CX 30 (είναι πιο άνετο από το 3 ,ευρύχωρο,κάτω από 4,40μ. μήκος), αλλά το τεκμήριο των 2λίτρων και -πρωτίστως όμως- ο φόρος πολυτελείας το κάνουν σχεδόν απαγορευτικό (αλήθεια,που άκουσες για κατάργησή του? εμένα δεν μου προκύπτει,άκουσα προχθές και τον υπουργό οικονομικών που είπε πως τα τεκμήρια -άρα και τον φόρο πολυτ.- δεν μπορούμε να τα πειράξουμε προς το παρόν).
Έχω δει βιντεάκια που κυκλοφόρησαν για το Cx 30 και το 3 τους τελευταίους μήνες και διάβασα ελλην. και ξένες κριτικές.Σου παραθέτω το τελευταίο από τα 8 βιντεάκια για το mazda 3 (αναλογικά θα iσχύει και για το cx 30) σε δοκιμή πολλών χλμ. συμπεράσματα για τη συγκριτική κατανάλωση,μετρήσεις ροπής,οδήγηση μεταξύ diesel,skyactiv g και x
Youtube Video
Y.Γ. +1 σε όσα λέει ο Δίας αλλά και ο Fanis