-
Οτι το start - stop δεν χρησιμοποιει την 12βολτη το έχω διαβάσει κι εγώ.
Επομένως όταν θα χρειαστεί να αλλάξουμε μπαταρία δεν θα πρέπει να είναι s-s. Σωστά? -
Αυτο λεει στο manual.
-
Το ερώτημα παραμένει.
Η μπαταρία πρέπει να είναι start - stop?
Aν καταλαβαίνω καλά, δεν χρειάζεται. -
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Το ερώτημα παραμένει.
Aν καταλαβαίνω καλά, δεν χρειάζεται.Στον Χ κινητηρα αναφερει μονο τυπο μπαταριας.
Απο κατω στα without M Hybrid αναφερει τυπο και οτι σχεδιασμενα για start-stop. Remark 2.Μπαινοντας στο site της Varta στην αναζητηση με βαση το αυτοκινητο βγαζει αυτες.
-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Το ερώτημα παραμένει.
Aν καταλαβαίνω καλά, δεν χρειάζεται.Στον Χ κινητηρα αναφερει μονο τυπο μπαταριας.
Απο κατω στα without M Hybrid αναφερει τυπο και οτι σχεδιασμενα για start-stop. Remark 2.Μπαινοντας στο site της Varta στην αναζητηση με βαση το αυτοκινητο βγαζει αυτες.
Μια έχει, μια δεν έχει...
-
Η μια είναι 60Ah και είναι απλή ενώ η άλλη 65Ah κι είναι για start stop.
Στο δικό μου είναι 65Ah 520A ενώ η VARTA ανώτερη γιατί είναι 650A
-
Αν μείνει, είναι safe να χρησιμοποιήσουμε jump starter?
-
@m3bp4sn said in Mazda CX-30:
Για τα περισσότερα (θεωρώ) υπάρχει μια απάντηση στο manual.
-
Εννοώ κυρίως τα jump starters που πουλάνε, όχι άλλο αμάξι ή μπαταρία.
-
Εννοώ κυρίως τα jump starters που πουλάνε, όχι άλλο αμάξι ή μπαταρία.
Αν είναι 12V όπως λέει είσαι οκ.
-
Έτοιμος κ εγώ επιτέλους μετά από 6 μήνες αναμονή να παραλάβω. Αιώνας μου φάνηκε!! Με ενημέρωσαν πριν λίγο ότι έρχεται 24/07 λιμάνι με το Neptune Kallos + εκτελωνισμος μετά. Παρήγγειλα κ τα Geolandar CV 4s θα τα αλλάξω κατευθείαν με το που το πάρω να είναι έτοιμο το τούμπανο κ για light off road που κάνω.
Θα επανέλθω με φωτογραφικό υλικό κ εντυπώσεις!!
@M3BP4SN εσύ είχες κανένα νεότερο?
-
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
Έτοιμος κ εγώ επιτέλους μετά από 6 μήνες αναμονή να παραλάβω. Αιώνας μου φάνηκε!! Με ενημέρωσαν πριν λίγο ότι έρχεται 24/07 λιμάνι με το Neptune Kallos + εκτελωνισμος μετά. Παρήγγειλα κ τα Geolandar CV 4s θα τα αλλάξω κατευθείαν με το που το πάρω να είναι έτοιμο το τούμπανο κ για light off road που κάνω.
Με το καλό να έρθει η αμαξάρα !!!!!
-
Με το καλό φίλε μου!
Τίποτα ακόμα, ξαναρώτησα και μου είπαν δεν έχουν κάτι νεότερο.
Εσένα άρα από Βαρκελώνη - Πειραιά όντως έκανε 1 μήνα δηλαδή ε? Το καράβι στο έδωσαν οι ίδιοι? -
Με το καλό φίλε μου!
Εσένα άρα από Βαρκελώνη - Πειραιά όντως έκανε 1 μήνα δηλαδή ε? Το καράβι στο έδωσαν οι ίδιοι?Από όταν μου είπαν ναι τόσο περίπου έκανε. Η αίσθηση μου είναι ότι σταματάει σε πολλά ενδιάμεσα λιμάνια στη Μεσόγειο γ αυτό κ κάνει τόσο χρόνο, δεν είναι σε καμμιά περίπτωση απευθείας. Έμενα τώρα σκέψου ήταν Μαρόκο κ τώρα είναι Σλοβενία, λογικά επόμενη στάση Πειραιάς. Το καράβι Μ το έδωσαν αυτοί.
Να κάνω 2 ερωτήσεις παιδιά οποίος μπορεί να βοηθήσει. Φόρο πολυτελείας πώς πληρώνουμε για την χρήση φέτος πχ που υπολείπεται για το 2024 πληρώνω τώρα η στην επόμενη φορά δήλωση και πως?
Επίσης απο ασφαλίσεις για μικτή έχετε τπτ top of mind να προτείνετε?
-
Με το καλό φίλε μου!
Εσένα άρα από Βαρκελώνη - Πειραιά όντως έκανε 1 μήνα δηλαδή ε? Το καράβι στο έδωσαν οι ίδιοι?Από όταν μου είπαν ναι τόσο περίπου έκανε. Η αίσθηση μου είναι ότι σταματάει σε πολλά ενδιάμεσα λιμάνια στη Μεσόγειο γ αυτό κ κάνει τόσο χρόνο, δεν είναι σε καμμιά περίπτωση απευθείας. Έμενα τώρα σκέψου ήταν Μαρόκο κ τώρα είναι Σλοβενία, λογικά επόμενη στάση Πειραιάς. Το καράβι Μ το έδωσαν αυτοί.
Να κάνω 2 ερωτήσεις παιδιά οποίος μπορεί να βοηθήσει. Φόρο πολυτελείας πώς πληρώνουμε για την χρήση φέτος πχ που υπολείπεται για το 2024 πληρώνω τώρα η στην επόμενη φορά δήλωση και πως?
Επίσης απο ασφαλίσεις για μικτή έχετε τπτ top of mind να προτείνετε?
Εγώ πιστεύω ότι το λένε πιο μετά επίτηδες. Ένα άλλο καράβι που είχα παρακολουθήσει το Βαρκελώνη->Πειραιάς το έκανε ακριβώς με τις ίδιες ενδιάμεσες στάσεις αλλά δεν πήρε μήνα. Και το δικό σου αν δεις 11/7 έφυγε Βαρκελώνη και 24/7 θα'ναι Πειραιά, άρα 1μιση βδομάδα, άντε να έμεινε και άλλη 1μιση Βαρκελώνη. Ναι μετά, τη Σλοβενία θα πάει Περαιά.
Για φόρο πολυτελείας νομίζω μπαίνει μόνος του στη δήλωσή σου, άρα για το φορολογικό έτος 2024 θα πάει στη δήλωση του 2025 καταλαβαίνω.
Ασφάλεια και γω το σκέφτομαι για καλή ειδικά στην αρχή, απλά Anytime π.χ το μεσαίο πακέτο με το full (την μεικτή) έχουν τα διπλά λεφτά διαφορά κ αν δεν κάνω λάθος το μόνο έξτρα που δίνει η μεικτή είναι να καλύπτει και δικά σου ατυχήματα. Δεν ξέρω αν αξίζει τα διπλά λεφτά, το σκέφτομαι και γω. Εσείς τι λέτε? -
Ο ΦΠ θα μπει του χρόνου αναλογικά για τους μήνες ιδιοκτησίας.
Όπως κάνεις την δήλωση σου εκεί που αναγράφει για τι φορολογεισαι στο τέλος θα είναι το κομμάτι του ΦΠ.Εγώ έχω κάνει μεικτή μέσω της ασφαλιστριας μου και τώρα είμαι στην AIG.
-
Όπως κάνεις την δήλωση σου εκεί που αναγράφει για τι φορολογεισαι στο τέλος θα είναι το κομμάτι του ΦΠ.Εγώ έχω κάνει μεικτή μέσω της ασφαλιστριας μου και τώρα είμαι στην AIG.
Πόσο σου κοστίζει φίλε η μικτή ασφάλεια στην AIG? AIG έχω προσωπικά και στην μηχανή.
Με τούτα και με κείνα πλησιάζει κι εμάς η ώρα παραλαβής. 2-2.5 μήνες έμειναν(ΥΓ. Για Anytime ποτέ από μένα..)
-
@babisstinson said in Mazda CX-30:
Πόσο σου κοστίζει φίλε η μικτή ασφάλεια στην AIG? AIG έχω προσωπικά και στην μηχανή.
Με τούτα και με κείνα πλησιάζει κι εμάς η ώρα παραλαβής. 2-2.5 μήνες έμειναν(ΥΓ. Για Anytime ποτέ από μένα..)
507.00-/.
Γενικά δεν κολλάω σε συγκεκριμένες ασφαλιστικές.
Μπορεί να με αλλάξει Ανά εξάμηνο η ασφαλιστριας μου. Αλλά και η προηγούμενη ήταν της AIG. -
@babisstinson said in Mazda CX-30:
507.00-/.
Γενικά δεν κολλάω σε συγκεκριμένες ασφαλιστικές.
Μπορεί να με αλλάξει Ανά εξάμηνο η ασφαλιστριας μου. Αλλά και η προηγούμενη ήταν της AIG.507 6μηνο η ετήσιο? Πόσο έχεις απαλλαγή? Εγώ βλέπω οικονομικη την Hellas direct π δίνει για το αμάξι 600 ετήσια με απαλλαγή 500 ευρώ μόνο κ κεφαλαίο 36κ.
-
Η τιμή από μόνη της δεν λέει απολύτως τίποτα. Σε ποιες καλύψεις αφορούν και ποιες εξαιρέσεις έχουν να ελέγχετε. Επίσης αν έχεις καλό ασφαλιστικό προφίλ σε μια ασφαλιστική εταιρία, μπορεί ο ασφαλιστής να ζητήσει έκπτωση.
Mazda CX-30