-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
@groover1972 said in Mazda CX-30:
Αισίως έφτασα τα 1200 χλμ σε μια βδομάδα.
Βγήκε σήμερα μια υποχρέωση/κηδεία στην Πάτρα κ πετάχτηκα μπιστολια με την γυναίκα. Η φωτιά μας έκανε θέμα κ γυρίσαμε μέσω Ναυπάκτου/Δεσφίνας... καταλαβαίνετε.
Λοιπόν στο πήγαινε με ACC στα 145-150 κ αρκούδι στους 22 έκαψα 7.5. Το αυτοκίνητο ψοφαει για Εθνική κ ταξίδι. Αν κάποιος αντέχει να πάει με 130 πάνω 6.5 δεν νομίζω να κάψει.
Στο γυρνά το έβαλα κ στις στροφές... απολαυστικό μπορώ να πω αν κ δαγκώνομουν να μην κάνω τα δικά μου. Στον επαρχιακό δεν υπάρχει λόγος για 6η εκτός κ αν έχει ευθείες. Είναι εντελώς overdrive κ για Εθνική. Κάτω από 100 πρέπει να κατεβάσεις.
Στις στροφές παίζεις με 4η/5η κ αν χρειαστεί να κάνεις καμιά καλή προσπέραση κ 3η.
Δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο αλλά κ εγώ δεν το δούλεψα ακόμα ψηλά...
Έριξα κ ένα καλό άνοιγμα με 6η μέχρι τα 190 (4000 rpm) να δω τι λέει...ανετοτατα κρατάει 180 σταθερά χωρίς να γίνει βάρκα.
Προχωράμε...
Έτσι για το χαβαλε...
Σε 1.45 λεπτά (Από Μεσογείων κ Κατεχάκη) ήμουν στην εκκλησία Αγίων Αγγέλων.
Αν δεν έχανα κ ένα 10λεπτο να ψάξω για πάρκινγκ εκεί τριγύρω θα είχα καλύτερα νούμερα.
Αφαιρείται 2-3 χλμ κ 10 λεπτά για το σωστό νούμερο. Μου χάλασε κ το 7.5/100.χείμαρρος είσαι! καλά ταξίδια και μεταξύ μας είναι "αφαιρείτε".
Το είδα αλλά βαρέθηκα να το διορθώσω. Κ συνήθως με ενοχλούν κατι τέτοια λάθη.
Μεχρι το βράδυ πιάνω 1500.
Με αυτοκίνητο να κάνω τόσα χλμ σε 10 μέρες (εκτός διακοπών) δεν έχει ξαναγίνει.πιστεύω ότι θα το χαρείς είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο και είναι φτιαγμένο για οδήγηση...
-
Καλημερα σας
Δυστυχώς απέκτησα χαρακιά από κλειδί την 5η μέρα κατοχής του αυτοκινήτου. Ευτυχώς λόγω επίστρωσης του αυτοκινήτου, η ζημιά ήταν μικρή στο χρώμα και επιδιορθώθηκε.
Έχει βάλει κάποιος η γνωρίζει για τοποθέτηση κάμερας στο αυτοκίνητο;
-
Πονεμένη ιστορία, παθών και εγώ.
Τον κατέγραψε η κάμερα αλλά δεν φαίνεται το χεράκι του που το απλώνει.
Δλδ δεν μπορείς να τον πας στην αστυνομία για να αποζημιωθεις αλλά μπορείς να πράξεις διαφορετικά ειδικά αν είναι κάποιος κάτοικος της περιοχής που μένεις και εργάζεσαι και τον αναγνωρίσεις.
Από κάμερα έχω βάλει την Viofo A129 pro duo ή τέλος πάντων κάπως έτσι την λένε.
-
Ανώμαλοι παντού
-
Τι να πεις πραγματικα...
Να του κοπει το χερι οποιου το εκανε αυτο.
Δεν πιστευω οτι η καμερα μπορει να λυσει κ πολλα δυστυχως εκτος κ αν γινει σε μερος/χωρο στο σπιτι σου που θα γνωριζεις το ατομο. -
αλητες,κριμα φιλε μου.
-
Εγώ παιδιά στο MX-5 μου είχα βρει καρφωμένη ένεση στην κουκούλα. Έξω από τον παλιό Ιππόδρομο στο Φάληρο...
-
Λοιπον ηρθε η ρεζερβα κ επιβεβαιωσα αυτο που φοβηθηκα μολις ειδα το ποστ του @kostis20 .
To γουφερ δεν καθεται αρκετα ''μεσα'' ωστε να κλεισει ο δευτερος πατος.
Εδω την βαζω οπως θεωρητικα πρεπει να μπει.
Κ ετσι κλεινει με τον καλυμμα/πατο.
Ειναι κοντα 2 δαχτυλα το κενο.
Τωρα την βαζω χωρις γουφερ...
Κ τωρα κλεινει οπως πρεπει.
Εβγαλα μεχρι κ την πλαστικη βαση που παταει το γουφερ μηπως κ κερδισω καποιους ποντους αλλα δεν...
Οποτε καταληγω στο συμπερασμα (δεν ειμαι 100% σιγουρος) οτι το κεντρο της ρεζερβας ειναι ψηλοτερο απο το μαμα κ δεν καθεται τοσο μεσα ωστε να χωνευει το γουφερ χαμηλοτερα.
Απο αμερικη που βρηκα την ρεζερβα με τον κωδικο mazda ειναι ετσι...
Και 2 μπροστινες για να καταλαβετε τι εννοω (κ πιστευω).
Μια χαρη @gtsartsal οταν μπορεσεις κ αν μπορεσεις.
Δες τι κωδικο αναφερει η ζαντα σου απανω κ αν συμβαδιζει με αυτον απο την φωτο.
Λεει made in mexico λογω Αμερικης βεβαια αλλα ετσι για να κανουμε ενα ελεγχο.Οποτε εγω θα την πουλησω μιας κ δεν μου κανει. Αν δεν ειχα το γουφερ θα ειχα λυσει το προβλημα μου γιατι θα καθοταν μια χαρα. Λιγο τριμαρισμα θελει το foam για να ερθει στην διαμετρο της ρεζερβας κ τελος.
Ελπιζω να βοηθησα νυν κ μελλοντικους κατοχους που θα σκεφτουν το θεμα ρεζερβα.Ξεχασα να αναφερω πως μαζι με την ρεζερβα θα παει πακετο κ το κλειδωμα που δινουν μαζι.
-
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω τον κωδικό της ρεζέρβας..
Δεν ανέβασες καμία φωτογραφία πως κάθεται το γουφερ....
-
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Στις 2 πρωτες φωτο ειναι με το γουφερ κ πως καθεται ο πατος απο πανω.
Ευχαριστω για τον κοπο. -
Ευχαριστω για τον κοπο.Έτσι όπως το έγραψες 'θεωρητικα πρέπει να μπει' νόμιζα ήταν από αλλού η φωτογραφία.
-
Ευχαριστω για τον κοπο.Έτσι όπως το έγραψες 'θεωρητικα πρέπει να μπει' νόμιζα ήταν από αλλού η φωτογραφία.
Εννοουσα πώς βάζεις το γουφερ μέσα κ καθεται εκεί που πρέπει. Θεωρητικά θα έκλεινε μετά αλλά όχι ...
-
Ούτε και στο δικό μου κλείνει εντελώς.... Όπως ανέφερα ανεβαίνει ελάχιστα στο κέντρο
Ο πωλητής στον Γιαννιρη όταν αγόρασα το αμάξι, ήταν πολύ διαβασμενος, είχε πάρει το cx30 ο αδερφός του, ήταν απόλυτα σίγουρος ότι
ρεζέρβα γουφερ διπλό πάτωμα δεν.... οι Αμερικάνοι δεν έχουν διπλό πάτωμα
-
Ούτε και στο δικό μου κλείνει εντελώς.... Όπως ανέφερα ανεβαίνει ελάχιστα στο κέντρο
Ο πωλητής στον Γιαννιρη όταν αγόρασα το αμάξι, ήταν πολύ διαβασμενος, είχε πάρει το cx30 ο αδερφός του, ήταν απόλυτα σίγουρος ότι
ρεζέρβα γουφερ διπλό πάτωμα δεν.... οι Αμερικάνοι δεν έχουν διπλό πάτωμα
Ανάφερε για ποιο λόγο δεν...?
Από την στιγμή που η Mazda εδώ στην Ελλάδα μου έδωσε επιλογή να βάλω σαν αξεσουάρ την ρεζέρβα με τα 1000€ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην κλείνει.
Να λέγαμε ότι μόνο στο Αμέρικα παίζει ρεζέρβα με γουφερ μαζί χωρίς smart cargo να το δεχτω.
Αλλά στην δίνει κ ο αντιπρόσωπος κανονικά.
Θα ρίξω κ ένα τηλέφωνο αύριο το τμήμα ανταλλακτικών της Mazda.
Θα μου φανεί εντελώς κουλό να μην έχει ξεχωριστό part number.
Κ να σου πω την αλήθεια μου κ ας μην εφαρμόσει τέλεια εκεί που είναι πραγματικά δεν με ενοχλεί τόσο κ σίγουρα το να έχω τροχό κανονικό κ όχι αφρό είναι προτιμότερο.
Δεν θα ήθελα να μείνω κάνα βράδυ σε ερημιά με τα παιδιά μέσα περιμένοντας οδική.
Με την ρεζέρβα σε δέκα λεπτά έχω αλλάξει λάστιχο κ χαιρετάω. -
Αυτό που μου είχε αναφέρει είναι ότι αν ήθελα ρεζέρβα γουφερ δεν θα είχα διπλό πάτωμα, γιατί ανεβαίνει πιο ψηλά και αλλάζουν τη θέση του πατώματος.
Με τη ρεζέρβα που έχεις τώρα, τόσο άσχημα κάθετα;
-
Αυτό που μου είχε αναφέρει είναι ότι αν ήθελα ρεζέρβα γουφερ δεν θα είχα διπλό πάτωμα, γιατί ανεβαίνει πιο ψηλά και αλλάζουν τη θέση του πατώματος.
Με τη ρεζέρβα που έχεις τώρα, τόσο άσχημα κάθετα;
Ναι δεν μου κάνει. Να ήταν λίγο θα το παραβλεπα. Αλλά είναι πολύ για τα δικά μου δεδομένα.
Από την στιγμή που εσύ με γουφερ κ διπλό πάτωμα έχεις βάλει σημαίνει ότι μπαίνει. Κ από τις φωτο σου το είδα νορμάλ.
Απλά θα ήθελα να δω τι σόι ζάντα έχεις εσύ. Από την Mazda είπες ότι την πήρες σωστά? -
Προφανώς είναι διαφορετική η μαμά ζάντα ,το ανέφερα από τη πρώτη στιγμη.
Εγώ προσανατολίζομαι να την κρατήσω και νά τη βάζω οποτε έχω ταξίδι μαζί με το διπλό πάτωμα οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα στο ύψος ή ακόμα και να έχω μόνιμα το διπλό πάτωμα πλέον.
Θα τη πουλήσω στα 3.5 χρόνια που απομένουν για το leasing.
350 euro για μια ροδα δε δίνω στην αντιπροσωπεία.
Το επόμενο πάντως θα είναι με παραγγελία,ρεζέρβα και κοτσαδορο. -
Το θεμα δεν ειναι να παρουμε την ιδια ζαντα. Κλαιν...την ιδια δουλεια κανουνε.
Απλα θα επρεπε να εχει προβλεφθει το υψος να μην εχει διαφορα ωστε να κουμπωνει σωστα.
Ουτως η αλλως πολλα πραγματα βγαινουν αφτερμαρκετ κ κουμπωνουν στις οριτζιναλ θεσεις. -
Ίσως θα πρέπει να στείλουμε μήνυμα στο Allegro ότι η συγκεκριμένη ρεζέρβα δε ταιριάζει σε αυτοκίνητα με το Bose.
-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Ίσως θα πρέπει να στείλουμε μήνυμα στο Allegro ότι η συγκεκριμένη ρεζέρβα δε ταιριάζει σε αυτοκίνητα με το Bose.
Τον ειχα ρωτησει κ μου ειχε πει οτι δεν το ειχανε δοκιμασει κ δεν μπορουσε να ειναι σιγουρος.
Σε καθε περιπτωση οποιος δεν εχει γουφερ εχει ξεμπερδεψει.
Θα με παιδεψει λιγο αλλα πιστευω θα τα καταφερω να βρω την σωστη ωστε ολα να μπουν οπως πρεπει.
Εγω θα το κρατησω περισσοτερα χρονια οποτε θελω μια σωστη κ μονιμη κατασταση.
Αλλα τα 1000ε δεν τα δινω...ειναι ντροπη να συζηταμε για ρεζερβα με τετοιο κοστος.
Mazda CX-30