-
Ναι, να το πω αλλιώς, τι επίπεδο απάντησης περιμένεις.
α. δεν έχει δοκιμαστεί και δεν ξέρουμε τι θα γίνει.
β. τα υψηλότερα οκτανία καθυστερούν την εμφάνιση της αυτανάφλεξης οπότε υπάρχει πιθανότητα να μην γίνει ή να είναι πολύ περιορισμένη ή να κάνει misfires.Γιατί το β. μάλλον δεν πρόκειται να στο γράψουν.
Επίσης στις εικόνες από το manual λέει 95 και πάνω, δεν λέει 95 ως 98.
-
@super-t said in Mazda CX-30:
Επίσης στις εικόνες από το manual λέει 95 και πάνω, δεν λέει 95 ως 98.
Αυτό ακριβώς! End of discussion!
-
Το ερώτημα είναι:
Για ένα καθημερινό αυτοκίνητο και για συνηθισμένη χρήση, τι παραπάνω θα προσφέρει η 100αρα για να την χρησιμοποιήσουμε; -
Η όλη κουβέντα έχει προκύψει λόγω προτροπής πωλητών να μην χρησιμοποιείτε η 100αρα.
Προφανώς λέγοντας η Mazda 95 κ πάνω δεν σε περιορίζει κάπου.
Απλά αν υπάρχει κάποια πληροφορία που δεν την ξέρουν οι κάτοχοι κ γιατί το λένε?
Η 100αρα θεωρητικά έχει καλύτερη απόδοση κ κατανάλωση.
Αν η διαφορά της τιμής δικαιολογεί τα ανώτερο την βάζεις. Αν οχι πας 98αρα...κλπ κλπ. -
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Το ερώτημα είναι:
Για ένα καθημερινό αυτοκίνητο και για συνηθισμένη χρήση, τι παραπάνω θα προσφέρει η 100αρα για να την χρησιμοποιήσουμε;Τίποτα στην ουσία. Εκτός αν γράφει το manual ότι με 98άρα έχει καλύτερες επιδόσεις (όπως γράφει σε μερικά γρήγορα αυτοκίνητα).
-
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Το ερώτημα είναι:
Για ένα καθημερινό αυτοκίνητο και για συνηθισμένη χρήση, τι παραπάνω θα προσφέρει η 100αρα για να την χρησιμοποιήσουμε;Aν ειναι τουρμπο μπορει εφοσων το computer αλλαζει χαρτη να αποδοσει παραπανω ο κινητηρας και να κανει οικονομια γιατι μειωνει τις προαναφλεξεις. Αυτο βεβαια προυποθετει ο κατασκευαστης να εχει κανει αυτην την προβλεψη.
Στο δικο μου δεν εχω βαλει ποτε οποτε δεν ξερω αν πραγματι καταλαβαινεις διαφορα. Παντως στο εντονο πατημα του γκαζιου το δικο μου γεμιζει βενζινη τους κυλινδρους για να μειωσει τις προαναφλεξεις.
-
καποια στιγμη εβαλα 100αρα κατα λαθος στο gv....
εκανε διακοπες... -
Στο γιαρις που είχα με 100αρα είχε ανάψει το check engine.
Μόλις έκαψα τη βενζίνη και ξαναεβαλα 95 έσβησε -
Όταν βάζαμε κόντρες πιτσιρίκια βάζαμε στα παπιά και πήγαιναν σφαίρα πάντως!
-
@wantone said in Mazda CX-30:
Παντως στο εντονο πατημα του γκαζιου το δικο μου γεμιζει βενζινη τους κυλινδρους για να μειωσει τις προαναφλεξεις.
Δε νομιζω οτι ισχυει .
-
@gatoz , @gtsartsal Σιγουρα δεν εφταιγε η συγκεκριμένη βενζινη? (νοθευμενη πχ)
-
@alexandros-k said in Mazda CX-30:
σε καμμια περιπτωση...
βαζω σε συγκεκριμενο εταιρικο πρατηριο φατσα στο γραφειο μου 5 χρονια
και ειμαστε και φιλαρακια με τα παιδια εκει, παμε για μπυρες -
Ποτέ δεν ειχα θέμα με 100αρα.
Κ σε αυτοκίνητα κ μοτοσυκλέτες.
Ειδικά στο 1000 τρομερή διαφορά... -
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Ποτέ δεν ειχα θέμα με 100αρα.
Κ σε αυτοκίνητα κ μοτοσυκλέτες.
Ειδικά στο 1000 τρομερή διαφορά...Ουτε εγω ειχα ποτε πρόβλημα και μου κανει εντυπωση
-
@gatoz said in Mazda CX-30:
@alexandros-k said in Mazda CX-30:
σε καμμια περιπτωση...
βαζω σε συγκεκριμενο εταιρικο πρατηριο φατσα στο γραφειο μου 5 χρονια
και ειμαστε και φιλαρακια με τα παιδια εκει, παμε για μπυρεςΤις χειρότερες δουλειές τις κάνεις με φίλους και συγγενείς.
Εννοείται ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες κανείς δεν θα έχει θέμα με την 100αρα. -
Καλησπέρα σε όλους. Μια τεχνική ερώτηση για την πρώτη αλλαγή λαδιών
Αγόρασε ο αδερφός μου στο εξωτερικό το CX-30 SKYACTIV-G122 βενζίνης και δε του είπαν τιποτα για αλλαγή των λαδιών στρωσίματος στα 1000χλμ.
Τι παίζει με αυτο; Νόμιζα οτι είναι απαραίτητο σε όλα τα μοτέρ. Να πάει να τα αλλάξει μόνος του κάπου έξω για ασφάλεια ή θα δημιουργήσει κάποιο θέμα; Η ελληνική αντιπροσωπεία τι συνιστά;
-
Έχετε μείνει 40 χρόνια πίσω. Δείτε το βιβλιαράκι.
-
@pentex said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα σε όλους. Μια τεχνική ερώτηση για την πρώτη αλλαγή λαδιών
Αγόρασε ο αδερφός μου στο εξωτερικό το CX-30 SKYACTIV-G122 βενζίνης και δε του είπαν τιποτα για αλλαγή των λαδιών στρωσίματος στα 1000χλμ.
Τι παίζει με αυτο; Νόμιζα οτι είναι απαραίτητο σε όλα τα μοτέρ. Να πάει να τα αλλάξει μόνος του κάπου έξω για ασφάλεια ή θα δημιουργήσει κάποιο θέμα; Η ελληνική αντιπροσωπεία τι συνιστά;
20.000χλμ
-
20.000χλμ είναι οι τυπικές αλλαγες λαδιών, που αναγράφει και στο βιβλιαράκι. Σύμφωνοι.
Άρα μου λέτε οτι στην Mazda δε παίζουν τα "πρωτα ειδικά λάδια ροντάζ" για το στρώσιμο του κινητήρα. Στο παραδίδουν και το κυκλοφορείς 20.000χλμ με τα εργοστασιακα λάδια.
Οπότε αν - απο υπερβολικό ζήλο - πάει και αλλάξει λάδια και βάλει φρέσκα, δε θα κάνει κακό. Απλα θα πετάξει χρήματα άσκοπα
-
Ναι.
Mazda CX-30