-
@giggs said in Mazda CX-30:
@clockwork21r said in Mazda CX-30:
@mastoras78 said in Mazda CX-30:
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Και στο 500 και στο cx30 που εχουν πίσω εργοστασιακά φιμέ ,είναι αισθητή η διαφορά στη μείωση της ζέστης σε σχέση με τα μπροστά.
UV εντωμεταξύ κόβουν όλα τα τζάμια.
Δε θα μου έκανε εντύπωση να είναι καμία παπάτζα αυτών που τοποθετούν μεμβράνες...Ευχαριστώ πολύ παίδες...ήθελα έτσι την γνώμη σας...οπότε δεν τα αγγίζω.
Κ μια τελευταία απορία που έτσι με τρώει κ θα την ρωτήσω....σχετικά με κεραμική επίστρωση έχει κάποιος εμπειρία...αξίζει το εγχείρημα? Εχώ διαβάσει θετικά κ αρνητικά σχόλια. Εμένα μου είπαν 300 ευρώ για 3 χρόνια προστασίας από διαβρωσεις, από αράχνες, από ρύπους με την προϋπόθεση βέβαια κάθε εξάμηνο να περνάω μια απλή επίστρωση κεριού για να κλείνουν οι πόροι...έχει λοιπόν κάποιος φίλος εμπειρία...η μήπως μια επανάληψη κάθε τόσο με απλό κερί είναι αρκετό?
300 ευρώ στην αντιπροσωπεία σου είπανε? Τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν είναι ακριβώς έτσι. Ίσως στα μετέφεραν λάθος
Οχι στην αντιπροσωπεία...σε συνεργείο που ασχολείται ασχολείται με κερωματα μεμβρανες...έχει κ καλές κριτικές
σε ποιο, αν επιτρεπεται?
Πτολεμαΐδα...αν είσαι κοντά κ χρειάζεσαι κάτι παραπάνω πες μου
Πως λέγεται το μαγαζί και ποιά είναι η διευθυνση του στην Πτολεμαίδα, ?
-
@jkosmis said in Mazda CX-30:
@mastoras78 said in Mazda CX-30:
Και στο 500 και στο cx30 που εχουν πίσω εργοστασιακά φιμέ ,είναι αισθητή η διαφορά στη μείωση της ζέστης σε σχέση με τα μπροστά.
UV εντωμεταξύ κόβουν όλα τα τζάμια.
Δε θα μου έκανε εντύπωση να είναι καμία παπάτζα αυτών που τοποθετούν μεμβράνες...Ευχαριστώ πολύ παίδες...ήθελα έτσι την γνώμη σας...οπότε δεν τα αγγίζω.
Κ μια τελευταία απορία που έτσι με τρώει κ θα την ρωτήσω....σχετικά με κεραμική επίστρωση έχει κάποιος εμπειρία...αξίζει το εγχείρημα? Εχώ διαβάσει θετικά κ αρνητικά σχόλια. Εμένα μου είπαν 300 ευρώ για 3 χρόνια προστασίας από διαβρωσεις, από αράχνες, από ρύπους με την προϋπόθεση βέβαια κάθε εξάμηνο να περνάω μια απλή επίστρωση κεριού για να κλείνουν οι πόροι...έχει λοιπόν κάποιος φίλος εμπειρία...η μήπως μια επανάληψη κάθε τόσο με απλό κερί είναι αρκετό?
300 ευρώ στην αντιπροσωπεία σου είπανε? Τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν είναι ακριβώς έτσι. Ίσως στα μετέφεραν λάθος
Οχι στην αντιπροσωπεία...σε συνεργείο που ασχολείται ασχολείται με κερωματα μεμβρανες...έχει κ καλές κριτικές
σε ποιο, αν επιτρεπεται?
Πτολεμαΐδα...αν είσαι κοντά κ χρειάζεσαι κάτι παραπάνω πες μου
Πως λέγεται το μαγαζί και ποιά είναι η διευθυνση του στην Πτολεμαίδα, ?
Ελευθερίας 73.....Doukas
-
Ομάδα καλησπέρα!!!Θα ήθελα την συμβουλή (γνώμη) σας... σε cx-30 που φοράει ελαστικα μαμά 215-55-18 95Η θα μπορούσε να τοποθετηθεί διάσταση για χειμώνα 215-65-16 98Η? Το αναφέρει το εγχειρίδιο. Γνωρίζει κανείς τα θετικά κ αρνητικά από αυτή την αλλαγή? (Πρόσφυση κτλ....)Ευχαριστώ!!!
-
Ομάδα καλησπέρα!!!Θα ήθελα την συμβουλή (γνώμη) σας... σε cx-30 που φοράει ελαστικα μαμά 215-55-18 95Η θα μπορούσε να τοποθετηθεί διάσταση για χειμώνα 215-65-16 98Η? Το αναφέρει το εγχειρίδιο. Γνωρίζει κανείς τα θετικά κ αρνητικά από αυτή την αλλαγή? (Πρόσφυση κτλ....)Ευχαριστώ!!!
Ναι , εννοείται ότι μπορείς να τοποθετήσεις αυτές τις διαστάσεις.
Σίγουρα με το μεγαλύτερο προφίλ θα έχει περισσότερη άνεση. -
Πρώτο service σήμερα.10 μήνες ,19000km.Ολα καλά.
ποσο πηγε αν επιτρεπεται?
Είναι leasing δε πληρωσα κάτι εγώ.
Ένας απο τους συναδέλφους που ...έπεισα να το πάρουν το πήγε και αυτός και πλήρωσε 178 euro.
-
To auto στα φώτα σας δουλεύει καλά; Σήμερα ήμουν σε δρόμο με χαμηλό σχετικά φωτισμό, χωρίς διαχωριστικά. Μετά απο στροφή μου ήρθε αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα. Όταν με πλησίασε κοντά, άναψε στο κοντέρ το μπλε φωτάκι και κατόπιν άναψαν τ μακρινά. Πρέπει να τον τύφλωσα τον χριστιανό.
-
Δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο.
Έχει πάντως ρυθμίσεις για την ευαισθησία.
Επίσης έχω προσέξει ότι ρυθμίζει και το ύψος της δέσμης οπότε μάλλον δεν τόσο έντονα τα φώτα στον απέναντι... -
@spiros75 said in Mazda CX-30:
To auto στα φώτα σας δουλεύει καλά; Σήμερα ήμουν σε δρόμο με χαμηλό σχετικά φωτισμό, χωρίς διαχωριστικά. Μετά απο στροφή μου ήρθε αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα. Όταν με πλησίασε κοντά, άναψε στο κοντέρ το μπλε φωτάκι και κατόπιν άναψαν τ μακρινά. Πρέπ να τον τύφλωσα τον χριστιανό.
Τέλεια μου δουλεύει. Δεν τυφλώνει ακόμα και αν είναι αναμμένο το μπλε φωτάκι γιατί δε φωτίζει εκεί που βρίσκεται το άλλο αυτοκίνητο.
Η μοναδική αδυναμία είναι στην εθνική όταν υπάρχει τσιμεντένιο διαχωριστικό ,όπου επειδή δε βλέπει φώτα από απέναντι τυφλώνει τους νταλικεριδες που κάθονται ψηλά... -
To auto στα φώτα σας δουλεύει καλά; Σήμερα ήμουν σε δρόμο με χαμηλό σχετικά φωτισμό, χωρίς διαχωριστικά. Μετά απο στροφή μου ήρθε αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα. Όταν με πλησίασε κοντά, άναψε στο κοντέρ το μπλε φωτάκι και κατόπιν άναψαν τ μακρινά. Πρέπ να τον τύφλωσα τον χριστιανό.
Τέλεια μου δουλεύει. Δεν τυφλώνει ακόμα και αν είναι αναμμένο το μπλε φωτάκι γιατί δε φωτίζει εκεί που βρίσκεται το άλλο αυτοκίνητο.
Η μοναδική αδυναμία είναι στην εθνική όταν υπάρχει τσιμεντένιο διαχωριστικό ,όπου επειδή δε βλέπει φώτα από απέναντι τυφλώνει τους νταλικεριδες που κάθονται ψηλά...ΟΚ. Εγώ έβλεπα το μπλε φωτάκι και βλαστήμαγα (ότι άναψε τα μακρυνά σε 2 μέτρα απο το αμάξι που έρχεται στο αντίθετο ρεύμα)
-
Η μοναδική αδυναμία είναι στην εθνική όταν υπάρχει τσιμεντένιο διαχωριστικό ,όπου επειδή δε βλέπει φώτα από απέναντι τυφλώνει τους νταλικεριδες που κάθονται ψηλά...Επιβεβαιώνω
-
Τις τελευταίες μέρες με τις θερμοκρασίες να πέφτουν και να κυμαίνονται από 8 έως 22 στην Ξάνθη , παρατήρησα έναν περίεργο ήχο, σαν συντονισμό κάπου μέσα από το ταμπλό ανάμεσα στις 2500 και στις 2800 στροφές.
Δεν το κάνει συνέχεια, μάλλον έχει να κάνει με θερμοκρασίες περιβαλλοντος ( η /και κινητήρα)...Ο ήχος που ακούγεται είναι ο παρακάτω
Έχετε παρατηρήσει κάτι παρόμοιο;
-
Το είχα και εγώ αυτό .Κάπου το είχα γράψει.Αλλα σταματησε μόνο του μόλις πέρασα τις 10.000 ,περίπου.
Για δοκίμασε να το σκίσεις λιγάκι.
Εγώ πλέον φτάνω κόφτη πολύ συχνά.Απολαυση. -
Το είχα και εγώ αυτό .Κάπου το είχα γράψει.Αλλα σταματησε μόνο του μόλις πέρασα τις 10.000 ,περίπου.
Εγώ πλέον φτάνω κόφτη πολύ συχνά.Απολαυση.Ο θόρυβος εμφανίστηκε μόλις πέρασα τις 10.000.
Δεν εμφανίζεται πάντα και ακόμη κι όταν εμφανίζεται είναι για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν τα πλαστικά ή ο κινητήρας. Δεν έχω καταλάβει από πού προέρχεται, υποθέτω εσωτερικά από το ταμπλό. -
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Εγώ πλέον φτάνω κόφτη πολύ συχνά.Απολαυση.Ο θόρυβος εμφανίστηκε μόλις πέρασα τις 10.000.
Δεν εμφανίζεται πάντα και ακόμη κι όταν εμφανίζεται είναι για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν τα πλαστικά ή ο κινητήρας. Δεν έχω καταλάβει από πού προέρχεται, υποθέτω εσωτερικά από το ταμπλό.Εμφανίζεται ο θόρυβος, γιατί δεν πατάς το γκάζι; Μάλιστα.
-
Τις τελευταίες μέρες με τις θερμοκρασίες να πέφτουν και να κυμαίνονται από 8 έως 22 στην Ξάνθη , παρατήρησα έναν περίεργο ήχο, σαν συντονισμό κάπου μέσα από το ταμπλό ανάμεσα στις 2500 και στις 2800 στροφές.
Δεν το κάνει συνέχεια, μάλλον έχει να κάνει με θερμοκρασίες περιβαλλοντος ( η /και κινητήρα)...Ο ήχος που ακούγεται είναι ο παρακάτω
Χωρίς να το έχω ακούσει φυσικά από κοντά ο θόρυβος μου ακούγεται από τον κινητήρα μάλλον. Ίσως κάποιο καπάκι ή μεταλλικό έλασμα που με την αύξηση της θερμοκρασίας διαστέλλεται παίρνει τα μποσικα και σταματά ο ήχος. Πάντως βλέπω ότι είναι μάλλον γενικό το θέμα γιατί και σε εσάς αλλά και σε άλλους που γράφουν κάτω από το βίντεο τους συμβαίνει.
-
@tkin73 said in Mazda CX-30:
Χωρίς να το έχω ακούσει φυσικά από κοντά ο θόρυβος μου ακούγεται από τον κινητήρα μάλλον. Ίσως κάποιο καπάκι ή μεταλλικό έλασμα που με την αύξηση της θερμοκρασίας διαστέλλεται παίρνει τα μποσικα και σταματά ο ήχος. Πάντως βλέπω ότι είναι μάλλον γενικό το θέμα γιατί και σε εσάς αλλά και σε άλλους που γράφουν κάτω από το βίντεο τους συμβαίνει.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καθίσει έξω από το αυτοκίνητο για να παρατηρήσω.
Σταματημένος και με ανοιχτό παράθυρο και δεν ενισχύεται ο θόρυβος, ίσα ίσα ακούγεται λιγότερο.
-
@tkin73 said in Mazda CX-30:
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καθίσει έξω από το αυτοκίνητο για να παρατηρήσω.
Σταματημένος και με ανοιχτό παράθυρο και δεν ενισχύεται ο θόρυβος, ίσα ίσα ακούγεται λιγότερο.
Σε ford puma συντονιζαν δυο πλαστικα τμηματα απο την κεντρικη κονσολα (παρομοιος ηχος ακουγοταν σε συγκεκριμενες στροφες) , δεξια αριστερά (ακουμπαγε το ενα στο αλλο) ...μπηκε υφασματινη ταινια αναμεσα τελος....
Αν ειναι κατι τετοιο ο τροπος να το βρεις ειναι ενας....
Σε σταση πατας το γκαζι σταθερα στις στροφες που εμφανίζεται ο ηχος και ταυτοχρονα την ιδια στιγμη πιεζε τα πλαστικα ...και ισως το πετυχεις.....
Αν ειναι μεσα στο ταμπλο εσωτερικα...ειναι λιγο μπερδεμα η αληθεια.... -
Δοκιμάστε και το σκίσιμο λιγάκι .Εμένα έτσι σταμάτησε .Και εγώ νομίζω οτι είναι από το κινητήρα πάντως.
-
Παίδες ακριβώς τον ίδιο θόρυβο έχω κ γω...μου παρουσιάστηκε μετα τις 15000 χιλιόμετρα κ σε στροφές 2800-3000 κ μου έχει σπάσει τα νεύρα. Στην αρχή ήταν πολύ έντονο κ παρουσιάστηκε όταν άρχισα να βάζω βενζίνη 98αρα της shell...την σταμάτησα κ ο θόρυβος προς στιγμήν σταμάτησε...τώρα έχω 18000 χιλιόμετρα κ ο θόρυβος πάλι εμφανίστηκε λιγότερος βέβαια κ στις ίδιες στροφές....λογικά τυχαίο με την 98αρα...κ με νεκρά ακίνητος πάλι ακούγεται ο θόρυβος στις 2900 στροφές...κ μόλις ξεπεράσει τις 3000στροφες ο θόρυβος σταματάει. Πολυ παράξενο μου κάνει οτι το κάνει σταθερά στις στροφές αυτές...άρα δεν μπορεί να είναι κάτι με τα πλαστικά
-
Είτε είναι μηχανικό, είτε είναι ο σερβομηχανισμος του δείκτη στο στροφόμετρο.
Από που ακούγεται; Από τον πίνακα οργάνων;
Mazda CX-30