-
Ο χρήστης Leaser έγραψε:
Οπωσδήποτε να οδηγήσεις το 308 της Peugeot πριν αποφασίσεις. Η διαφορά με οποιοδήποτε άλλο της κατηγορίας του είναι τεράστια.Είπαμε να έχουμε έναν κάποιο ενθουσιασμό για το καινούριο μας αυτοκίνητο, αλλά εσύ το παράκανες...
Τέτοιες δηλώσεις όταν γίνονται, δείχνουν συνήθως άνθρωπο που ότι κι αν είχε αγοράσει πάλι αντίστοιχες δηλώσεις θα έκανε.
Άσε που το 308 είναι και εκτός προϋπολογισμού.
Υ.Γ.: Το 308 μου αρέσει πολύ και το θεωρώ από τα αξιόλογα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Επίσης όμως θεωρώ ότι ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο δεν υπάρχει σε οποιαδήποτε κατηγορία, το οποίο να έχει τεράστια διαφορά από τα υπόλοιπα!
-
Ο χρήστης Leaser έγραψε:
Οπωσδήποτε να οδηγήσεις το 308 της Peugeot πριν αποφασίσεις. Η διαφορά με οποιοδήποτε άλλο της κατηγορίας του είναι τεράστια. Έχει έναν απίστευτο κινητήρα σε ροπή και οικονομία diesel 1.5 στα 100 και στα 130. Και ο βενζίνης φαίνεται αξιόλογος. Ο εξοπλισμός είναι ο καλύτερος με διαφορά αλλά η άνεση η ηχομόνωση και η οδική συμπεριφορά του είναι αναπάντεχη. Το έχω ένα 6μηνο και ακόμα παρακαλάω να το οδηγήσω.Οδήγησε και καμιά Giulietta... Θα σου περάσει.
-
Αφού είσαι θετικός στο αέριο, προτείνω Polo TGI, κοστίζει 16.300 και βγαίνει σε ένα πανέμορφο πορτοκάλι χρώμα. Καλά, ας μην είμαστε πλεονέκτες, το χρώμα θα το επιλέξεις μόνος σου.
-
Επειδή θα βάζεις παιδιά στο αμάξι, βλέποντας τα αποτελέσματα του Euro NCAP δεν θα σου πρότεινα ούτε baleno ούτε ibiza. Αντιθέτως, το fiesta φαίνεται μια χαρά ασφαλές αμάξι. Αν σε καλύπτουν οι χώροι, νομίζω θα σε ικανοποιήσει.
-
@galanakop επειδη ειναι δευτερο αυτοκινητο εγω θα προτεινα suzuki baleno ειτε ατμοσφαιρα ειτε τουρμπο δεν εχει σημασια......προκειται για εξαιρετικο αυτοκινητο με χωρους που ντροπιαζουν την αμεσως επομενη κατηγορια και προσφερει και 7ετης εργοστασιακη εγγυηση......Επισης πολυ καλη προταση ειναι και το Kia Rio επισης καλους χωρους,αξιοπιστια και 7ετη εγγυηση και εδω μπορεις να επιλεξεις σε ατμοσφαιρικο η τουρμπο.......το Φιεστα που προταθηκε ναι μεν ειναι καλο αυτοκινητο αλλα οι χωροι του ειδικα στο πισω καθισμα ειναι υποδεετεροι απο τα baleno,rio.Τελος καλες περιπτωσεις ειναι και τα Ibiza,Polo αλλα ακουγονται πολλα παραπονα για ανακλησεις κτλ.
Υ.Γ. προσωπικα εγω δεν θα επαιρνα φυσικο αεριο γιατι δεν θελω να οδηγω με τον Χαρο στο πορτ παγκαζ μου........ -
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
@galanakop επειδη ειναι δευτερο αυτοκινητο εγω θα προτεινα suzuki baleno ειτε ατμοσφαιρα ειτε τουρμπο δεν εχει σημασια......προκειται για εξαιρετικο αυτοκινητο με χωρους που ντροπιαζουν την αμεσως επομενη κατηγορια και προσφερει και 7ετης εργοστασιακη εγγυηση......Επισης πολυ καλη προταση ειναι και το Kia Rio επισης καλους χωρους,αξιοπιστια και 7ετη εγγυηση και εδω μπορεις να επιλεξεις σε ατμοσφαιρικο η τουρμπο.......το Φιεστα που προταθηκε ναι μεν ειναι καλο αυτοκινητο αλλα οι χωροι του ειδικα στο πισω καθισμα ειναι υποδεετεροι απο τα baleno,rio.Τελος καλες περιπτωσεις ειναι και τα Ibiza,Polo αλλα ακουγονται πολλα παραπονα για ανακλησεις κτλ.
Υ.Γ. προσωπικα εγω δεν θα επαιρνα φυσικο αεριο γιατι δεν θελω να οδηγω με τον Χαρο στο πορτ παγκαζ μου........Το καινούριο baleno 19 face lift που αναμένεται από αυτά που βλέπω νομίζω ότι είναι εξαιρετική λύση μιας και μοιάζει για αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας και ίσως και ποιο premium.
Επίσης και το polo 2019 αλλά και το 308 είναι επίσης αυτοκίνητα που μου αρέσουν.
Βασικά ανάμεσα σε αυτά τα 3 θα κινηθώ.
Εκτός και αν αλλάξει κάτι. Οποιαδήποτε βοήθεια η ακόμα και σύγκριση για αυτά τα 3 ή και άλλο θα βοηθήσει πολύ.
Και πάλι ευχαριστώ.
Υ/σ
Το παλιό που θα αντικατασταθεί είναι ένα polo 2005 μοντέλο.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Και εγω Γκολφ του 2004 εχω αλλα δεν με τρελαινει η ιδεα να ξαναπαρω vw.Αν και εχω μεινει ευχαριστημενος απο αυτο.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Οπωσδήποτε να οδηγήσεις το 308 της Peugeot πριν αποφασίσεις. Η διαφορά με οποιοδήποτε άλλο της κατηγορίας του είναι τεράστια.
Είπαμε να έχουμε έναν κάποιο ενθουσιασμό για το καινούριο μας αυτοκίνητο, αλλά εσύ το παράκανες...
Τέτοιες δηλώσεις όταν γίνονται, δείχνουν συνήθως άνθρωπο που ότι κι αν είχε αγοράσει πάλι αντίστοιχες δηλώσεις θα έκανε.
Άσε που το 308 είναι και εκτός προϋπολογισμού.
Υ.Γ.: Το 308 μου αρέσει πολύ και το θεωρώ από τα αξιόλογα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Επίσης όμως θεωρώ ότι ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο δεν υπάρχει σε οποιαδήποτε κατηγορία, το οποίο να έχει τεράστια διαφορά από τα υπόλοιπα!
Έχεις δίκιο για τον ενθουσιασμό θα έπρεπε να το διατυπώσω διαφορετικά και απολογούμαι που σου χάλασα την αισθητική .
Η τεράστια διαφορά στην κατηγορία του είναι αντικειμενικά στον εξοπλισμό και υποκειμενικά ως ένα σημείο στην οδική συμπεριφορά.
Και εξηγούμαι
308 1.5 130 Active S&S
21500 (εκπτωση περίπου 2000-2500)
Τελική τιμή 19500 και μπορεί και λιγότερο5 χρόνια εγγύηση
Εξοπλισμός
Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός
Cruise Control
Αυτόματα φώτα & υαλοκαθαριστήρες
GPS Navigation
Android auto/CarPlay
Ζάντες αλουμινίου
Ηλεκτρικά ανακλινόμενοι φωτιζόμενοι καθρέπτες
Αισθητήρες πίσωΚινητήρας Euro 6.2d
Από τους πιο δυνατούς (130PS/30,6 kgm)
οικονομικός με αρκετά κάτω από 6 λίτρα μικτός κύκλος
Από τα λιγότερα τέλη κυκλοφοριας 83,7€Επιδόσεις
0-100 9,7’’
80-110 4,7’’
110-140 7,2’’
Ταχύτητα εισόδου Moose test 82 km/hΣτο θέμα άνεσης και οδηγικής συμπεριφοράς, σε σχέση με Octavia/Astra/Corolla που οδήγησα για χρόνια η ηχομόνωση, το κράτημα, το τιμόνι και το κάθισμα μου έκαναν τεράστια εντύπωση για αυτό και συμβούλεψα τον φίλο να το οδηγήσει και αυτό πριν αποφασίσει.
-
Το Πόλο και το Μπαλένο είναι τα πιο ευρύχωρα σούπερ μίνι, μαζί με το Ibiza.
Το Πόλο έχει πολύ ποιοτικό εσωτερικό και καλό κινητήρα 1.0t 115HP, αλλά μικρή εγγύηση και είναι ακριβό.
Το Μπαλένο είναι 'κελεπούρι' τιμολογιακά, με τεράστιους χώρους για την κατηγορία, χαμηλή κατανάλωση, φουλ εξοπλισμό και κορυφαία εγγύηση. Είναι όμως εμφανώς κατώτερο ποιοτικά από τα άλλα δύο.
Το 308 είναι σε άλλη κατηγορία. Πιο μεγάλο σε διαστάσεις και χώρους και πιο ακριβό. Επίσης περίεργα επίπεδα εξοπλισμού, για να πάρεις τα βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας πρέπει να πας στον μεγάλο κινητήρα και ξεφεύγει η τιμή.
Βασικά είναι πολύ διαφορετικά αυτοκίνητα μεταξύ τους και με μεγάλες διαφορές στην τιμή.
Προσωπικά θα έβαζα και το Ibiza στα υποψήφια, που αποτελεί ίσως έναν συμβιβασμό στη μέση. Πιο σύγχρονο και ποιοτικό από το Σουζούκι, ίδια μηχανικά μέρη και χώροι αλλά πιο φτηνό από το Polo, καλύτερα συστήματα ασφάλειας από το Πεζό.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οπωσδήποτε να οδηγήσεις το 308 της Peugeot πριν αποφασίσεις. Η διαφορά με οποιοδήποτε άλλο της κατηγορίας του είναι τεράστια. Έχει έναν απίστευτο κινητήρα σε ροπή και οικονομία diesel 1.5 στα 100 και στα 130. Και ο βενζίνης φαίνεται αξιόλογος. Ο εξοπλισμός είναι ο καλύτερος με διαφορά αλλά η άνεση η ηχομόνωση και η οδική συμπεριφορά του είναι αναπάντεχη. Το έχω ένα 6μηνο και ακόμα παρακαλάω να το οδηγήσω.
Οδήγησε και καμιά Giulietta... Θα σου περάσει.
Την Giulietta Super 120 την οδήγησα σε td.
Μου άρεσε πολύ οδηγικά αν και από χώρους λίγο ζορίστηκα.Μου πέρασε οριστικά όταν έμαθα για τα 3 (τρία) αστέρια στο Euroncap.
Αποκλείεται να οδηγήσω στο 2019 αυτοκίνητο με 3 αστέρια λες και είναι κινεζιά.
Εσένα; -
Το Baleno που είναι δελεαστικό, σε κάποιες παρουσιάσεις το δείχνουν σαν απαράδεκτο οδηγικά, παρουσιάζεται σαν να έχει τα χειρότερα φρένα και τιμόνι και κλίσεις στις στροφές και έχει νομίζω 3 αστέρια στα τεστ ασφαλείας;
Αν ισχύουν αυτά, μπορεί να συγκρίνεται με τα υπόλοιπα;Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Γιατι δινετε σηνασια ποσα αστερια εχει το χ το ψ αυτοκινητο;Αυτο για εμενα δεν αποτελει τροχοπεδη επιλογης αυτοκινητου.Για την Τζουλιεττα ειναι μοντελο του 2010 τοτε πηρε 5 αστερια και σημερα παιρνει 3.Δεν υποψιαζεστε γιατι;Μιλαμε για το ιδιο ακριβως αυτοκινητο που το 10 ηταν απο τα πιο ασφαλη και τωρα αρχιζει και γινεται επικυνδυνο;Μηπως κατι βρωμαει στο euroncap; Η απλα εχουν κανει πιο αυστηρα κριτηρια......Οτι κι αν ισχυει εμενα δεν με ενδιαφερει ακομη κι αν δινουν οχι 5 αλλα 500 αστερια σε καποιο μοντελο.Και ναι θα αγοραζα σημερα μια Τζουλιεττα.
-
Εδω μια δοκιμη που εξεταζει πολλα πραγματα.
Στο 7:18 διχνει το ευκολο κιβωτιο του το οποιο μεσα στην πολη ειναι βαμβακι και πολυ πρακτικοΑπο το 28:20 λεει το ρεζουμε
Το ενα αστερι ειναι παντα συστηματα οπως το αυτοματο φρεναρισμα, το οποιο αν δεν ειναι στην βασικη εκδοση το αυτοκινητο βαθμολογηται χωρις το ενα αστερι. Αρα οποιος δεν παρει την βασικη αλλα την πλουσια εκδοση τοτε συτοματως μιλαμε για 4 αστερια. Το μπαλενο δεν εχει αυτοματο φρεναρισμα για πεζους εως σημερα, οπως εχει για παραδειγμα το ιγκνις το οποιο και τσιμπησε 5 αστερια.
Γενικα υπηρξε και ενα θεμα με την χρονικη καθυστερηση στην αναπτυξη των πλευρικων αεροσακων κουρτινας κατι που μετα οδηγησε σε ανακληση και συ,φωνα με τη σουζουκι ξαναπρογραμματιστηκαν οι εγκεφαλοι των αεροσακων.
Απο τοτε ομως δεν εγινε ξανα δοκιμη αρα μενουμε με τα 4 αστερια εκεινης της δοκιμης. -
https://www.euroncap.com/en/results/suzuki/baleno/24498
https://www.euroncap.com/en/results/seat/ibiza/27356
Όπως αναφέρεται και παραπάνω, η εμρηνεία των αστεριών χρήζει μελέτης..
-
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Το Baleno που είναι δελεαστικό, σε κάποιες παρουσιάσεις το δείχνουν σαν απαράδεκτο οδηγικά, παρουσιάζεται σαν να έχει τα χειρότερα φρένα και τιμόνι και κλίσεις στις στροφές και έχει νομίζω 3 αστέρια στα τεστ ασφαλείας;
Αν ισχύουν αυτά, μπορεί να συγκρίνεται με τα υπόλοιπα;Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Κατά τη γνώμη μου όχι.
Όπου βλέπω 3 αστέρια συμβαίνουν τα εξής, είτε είναι μοντέλο παλιό που αλλάζει και δεν επενδύουν φράγκο μέχρι να αλλάξει είτε είναι καινούργιο που απευθύνεται σε Ινδούς κινέζους Αφρικανούς που δεν νοιάζονται.Όταν βάζεις την οικογένεια στο αυτοκίνητο το λιγότερο που θα ζητήσεις είναι 5 αστερια.
-
Να θεσω το ερωτημα, συμφωνα με τα λεγομενα σου ενα ρενω κλιο με 5 αστερια θα το επελεγες εναντι του μπαλενο με 3 αστερια σωστα;
-
Ο χρήστης Leaser έγραψε:
Οπωσδήποτε να οδηγήσεις το 308 της Peugeot πριν αποφασίσεις. Η διαφορά με οποιοδήποτε άλλο της κατηγορίας του είναι τεράστια. Έχει έναν απίστευτο κινητήρα σε ροπή και οικονομία diesel 1.5 στα 100 και στα 130. Και ο βενζίνης φαίνεται αξιόλογος. Ο εξοπλισμός είναι ο καλύτερος με διαφορά αλλά η άνεση η ηχομόνωση και η οδική συμπεριφορά του είναι αναπάντεχη. Το έχω ένα 6μηνο και ακόμα παρακαλάω να το οδηγήσω.
Μου άρεσε πολύ οδηγικά αν και από χώρους λίγο ζορίστηκα.Μου πέρασε οριστικά όταν έμαθα για τα 3 (τρία) αστέρια στο Euroncap.
Εσένα;Οι βαθμολογίες αλλάζουν συνεχώς. Το 2010, με τα τότε κριτήρια, η Giulietta πήρε 5 αστέρια. Το 2017, που μετρούσαν και πολλά άλλα (π.χ. αυτόματο φρενάρισμα κλπ) έπεσε στα 3. Προφανώς και δεν έγινε ξαφνικά ένα επικίνδυνο αυτοκίνητο.
Αφού ρωτάς εμένα όμως, άνετα θα την έπαιρνα, καθώς θεωρώ άλλα κριτήρια πολύ σημαντικότερα από αν θα έχει αυτόματο φρενάρισμα (που δεν το θέλω καν).
-
Αυτά που βάζαμε τις οικογένειες μας πριν 5,10 χρόνια μηδέν αστέρια θα έπαιρναν σήμερα. Τότε όμως αισθανομασταν και παρηχαν μεγάλη ασφάλεια. Ένα πχ το Punto σήμερα παίρνει μηδέν αστέρια. Το έχουμε παρακάνει λίγο αν το ένα αστέρι είναι το αυτόματο φρενάρισμα και η διόρθωση λωρίδας (my ass).
-
Ο χρήστης Leaser έγραψε:
Εσένα;Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, τα αστέρια δίνονται ή αφαιρούνται για διάφορους λόγους. Η Giulietta το 2010 ήταν άριστη (best in class), το 2017 πήρε 25% στο safety assist επειδή δεν έχει 'Speed Assistance' και 'Lane Support' (τρομερές ελλείψεις ασφάλειας...).
Αλήθεια εσύ πως και πήρες το Πεζώ που δεν έχει δοκιμαστεί το 2018 αλλά το 2013, άρα προφανώς δεν ξέρεις τι θα έκανε με τα τωρινά δεδομένα (σκέψου να έβγαινε κινεζιά και αυτό)
Μήπως έπρεπε να πάρεις (σύμφωνα με τη λογική σου πάντα) ένα 5-στερο του 2018 για να είσαι απόλυτα ασφαλής;Και τελωσπάντων, μήπως η ασφάλεια είναι και άλλα πράγματα πέρα από τα αστεράκια για τα belt reminder κλπ;
-
Θα απαντησω μονος μου στην ερωτηση που εκανα.
Το κλιο εχει 5 αστερια αλλα δεν εχει αεροσακους κεφαλης τυπου κουρτινας που προστατευει τα παιδια στο πισω καθισμα.
Και ομως εχει ακομα και σημερα 5 αστερια ενω το μπαλενο εχει 4 που εχει φυσικα αεροσακο τυπου κουρτινας.
Αρα, συμφωνα με την αποψη σου καποιος θα αγοραζε το κλιοΤο πεζω 308 που εχεις γερνει αρκετα και αυτο στις στροφες, ενω δεν εχει αλλα σημαντικα συστηματα ασφαλειας οπως αυτοματο φρεναρισμα που μεσα στην πολη ειναι πολυ βασικο. Σωζει πολλες φορες απο τρακαρισματα σε αποτομο φρεναρισμα του μπροστινου.
Τα 5 αστερια του 308 ειναι με δοκιμη χωρις τη συγκρουση σε σταθερο εμποδιο με ολη την επιφανεια του αυτοκινητου.
Αρα, με το καλημερα υπολογιζε οτι το αυτοκινητο που οδηγεις εχει σιγουρα πλεον 4 αστερια καθως δεν εχει αστανταρτ αυτοματο φρεναρισμα, και βλεπουμε για τα 3 αστερια καθως δεν εχει δοκιμαστει καπου οπου το μπαλενο δοκιμαστηκε.Πουλα το
Αρα, εχεις ενα οντως πολυ καλο αυτοκινητο που εχει βαθμολογια απο παλαιοτερα στανταρτ, εχει πολυ μικρους πισω χωρους, ειναι πολυ μεγαλο για μεσα στην πολη καθως δεν κοβει πολυ οπως τα μικροτερα, καιει τα διπλασια σε καυσιμο μεσα στην πολη.
Ο ενθουσιασμος σου προερχεται διοτι το πεζω ειναι η μερα με τη νυχτα με το αστρα και το κορολλα που ειχες, δηλαδη κακα οδηγηκα αυτοκινηταΔεν σε κρινω για την γνωμη σου, η οποια θελει να βοηθησει απλα απαντω στην απολυτη θεση που παρεθεσες για τα 5 αστερια χωρις να μελετησεις λεπτομερειες
Αγορά καινούργιο μέχρι 15.000-18.000