-
abi wrote:
Το είδα σήμερα δίπλα στο karoq και μου φάνηκε πολύ λίγο για suv. Ουσιαστικά πρόκειται για υπερυψωμένο hatch.
Σε αυτή την κατηγορία όλα υπερυψωμένα hatch είναι.... Αν δεν κάνω λάθος bsuv ονομάζεται η κατηγορία. Η λογική είναι ότι προσφέρουν μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και καλύτερο ride quality?.
Δεν είναι όλα έτσι! Δες το t-cross πχ πόσο ψηλό είναι... Επιλογές του κάθε κατασκευαστή είναι αυτές.. και στην επόμενη (C-SUV) κατηγορία πολλά βγαινουν πιο χαμηλά (πχ chr)
-
abi wrote:
Το είδα σήμερα δίπλα στο karoq και μου φάνηκε πολύ λίγο για suv. Ουσιαστικά πρόκειται για υπερυψωμένο hatch.
Σε αυτή την κατηγορία όλα υπερυψωμένα hatch είναι.... Αν δεν κάνω λάθος bsuv ονομάζεται η κατηγορία. Η λογική είναι ότι προσφέρουν μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και καλύτερο ride quality?.
Για τον σχεδιασμο μιλαμε.
Οι διαφορες ειναι πολλες κ διαφορες.
Β ειναι το segment. Στα hatch ειναι Polo, Arona, C3, 208, Clio, Fiesta κλπ
Τα αντίστοιχα suv ειναι μεγαλύτερα απο 18 εως 30 ποντους. Επειδη ειναι ποιο ψηλα απο σασι (συνηθως) εχουν περισσοτερο χωρο για κεφαλια και αποσκευές. Η γεωμετρια αλλαζει κατα πολυ (χειροτερη αεροδυναμικη, μεγαλυτερη καταναλωση κλπ). 3-6 ποντους αποσταση απο το εδαφος, οποτε ποιο ανετα για εκτος δρομου κ πετρες κ εμπόδια.
Ουσιαστικα μπαινουν αναμεσα στα C και στα C suv απο χωρους κ μεγεθος, ενω βασιζονται σε πλατφόρμες B.
-
Ακόμη και κ χώρος αποσκευών μου φάνηκε μη αποδοτικός. Πχ το πούμα μου φάνηκε πολύ καλύτερο σε αυτόν τον τομέα
-
Ρε παιδιά σας παραθέτω ένα κομμάτι από πρόσφατο άρθρο ' Στον 1.0 TSI κινητήρα των 90 ίππων των Scala G-TEC και Kamiq G-TEC οι δεξαμενές CNG χωρούν 13,8 κιλά φυσικό αέριο και εξασφαλίζουν αυτονομία γύρω στα 410 χιλιόμετρα. Ενδεικτικά, στο Scala και στο Kamiq η μεικτή κατανάλωση CNG είναι 5,4 kg/100 χλμ., τα οποία ισοδυναμούν με μόλις 4,5 €/100 χλμ. (με τιμή CNG 0,834€/kg)'
Μένω Λάρισα, θα μπορώ να πηγαίνω Αθήνα με ένα ντεπόζιτο φυσικού αερίου? Από τη μια λέει αυτονομία 410χλμ με ένα ντεπόζιτο και από την άλλη 5,4kg τα 100χλμ.Δε μου βγαίνουν τα νούμερα, μήπως εννοεί να πηγαίνεις με 90χλμ?
-
Στην αυτονομια προσθετουν και τα χλμ που θα κανεις με την βενζινη (9 λιτρα νομιζω) οποτε προσθετεις και 150 χλμ απο εκει.
-
Στην αυτονομια προσθετουν και τα χλμ που θα κανεις με την βενζινη (9 λιτρα νομιζω) οποτε προσθετεις και 150 χλμ απο εκει.
Τα έχουμε ξαναπεί, 150 χλμ (και μέχρι 200χλμ τα βγάζουν άλλοι υπολογισμοί), με 9 λίτρα βενζίνη σημαίνει 6λτ/100χλμ. Στη περίπτωση μάλιστα των 200χλμ, ο υπολογισμός κατανάλωσης πέφτει στα 4,5λτ/100χλμ οπότε αναρωτιέται κανείς τί το θέλουμε το εναλλακτικό καύσιμο, θα πηγαίνουμε να βάζουμε 14 ευρώ βενζίνη και θα φεύγουμε για 200 χλμ ταξίδι. Τώρα αν θα καεί η αντλία καυσίμου πρώτα ή δεν θα προλάβει να καεί και θα μείνουμε στο δρόμο από καύσιμο, θα το δούμε στη πορεία.
Εκτός βέβαια αν ανάβει και δεύτερο λαμπάκι, όταν θα έχει μείνει κάτω από 1 λίτρο βενζίνη, οπότε θα έχουμε καμιά 25αριά χιλιόμετρα στη διάθεσή μας, να ψάξουμε να βρούμε το επόμενο πρατήριο...
-
Ποιός θα αγοράσει πλέον αμάξι φυσικού αερίου , όταν η ίδια η εταιρεία το καταργεί ? Και βέβαια όταν δεν θα μπορεί ποτέ να το μεταπωλήσει .
-
Λογικά κανείς!
-
Παιδιά, μην αγοράσετε αυτοκίνητο έχοντας κατά νου ότι θα πηγαίνετε με 100-120 στην εθνική. Εκτός και αν είστε 65+.
130 με 140 είναι ένα πιο ρεαλιστικό σχέδιο. Αυτά τα 4 λιτ/100 και αν πας έτσι και αλλιώς και δεν πατάς τα ακούω λίγο εκτός πραγματικότητας, συγνώμη.
-
Δε νομίζω φίλε μου να είναι τόσα λίγα με φυσικό αέριο.Τώρα πρόσεξα το λάθος μου ,οτι τα 5,4kg/100χλμ και 4,5 €/100 χλμ είναι μεικτή κατανάλωση οπότε έξω μπορεί να τα βγάλει ,αν όχι τα 410 χλμ σίγουρα τα 360χλμ..
Ποιός θα αγοράσει πλέον αμάξι φυσικού αερίου , όταν η ίδια η εταιρεία το καταργεί ? Και βέβαια όταν δεν θα μπορεί ποτέ να το μεταπωλήσει .
τι εννοείς, κατάργησε κάτι η Skoda?
-
Εννοεί ότι ο CEO του Γκρούπ ανακοίνωσε ότι σταματάνε την εξέλιξη των κινητήρων Φ.Α, ότι υπάρχει τώρα και μετά τέλος, άρα σε μερικά χρόνια θα εγκαταλειφθεί τελείως το Φ.Α δυστυχώς.
-
criuser wrote:
Η αγαπητή Βάγκ ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να ασχολείται με το φυσικό αέριο , μόλις πουλήσει , ποιός βλάκας θα τα αγοράσει, τα αμάξια που φτιάχνει αυτή την περίοδο .
Οπότε τον ήπιαν όσοι την είχαν πιστέψει , όπως ακριβώς και με τους ρύπους...
-
Τόση γνώση.
-
Η αγαπητή Βάγκ ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να ασχολείται με το φυσικό αέριο , μόλις πουλήσει , ποιός βλάκας θα τα αγοράσει, τα αμάξια που φτιάχνει αυτή την περίοδο .
Οπότε τον ήπιαν όσοι την είχαν πιστέψει , όπως ακριβώς και με τους ρύπους...
Βασίλη, νομίζω ότι η αντιπάθεια σου προς το γκρουπ σε οδηγεί σε υπερβολές...
Η VAG δεν είπε ότι θα σταματήσει μόλις ξεπουλήσει το στοκ, αλλά ότι δεν θα εξελίξει καινούριους κινητήρες φυσικού αερίου. Οι υπάρχοντες κινητήρες όμως μπορεί να συνεχίσουν να πωλούνται για τα επόμενα 5 ή και παραπάνω χρόνια.
-
Αυτοί θα συνεχίσουν να παράγουν . Εσύ θα αγόραζες όταν εδώ έχουμε 10 πρατήρια που το κόστος τους είναι 200.000 σαν επένδυση και προφανώς δεν θα επενδύσει κανείς , αλλά και κάποιοι ίσως τα επόμενα χρόνια τα σταματήσουν , προσπαθώντας να πουλήσουν στο εξωτερικό τις δεξαμενές .
Πέρα από αυτό η ύπαρξη μόνο 9 λίτρων ρεζερβουάρ βενζίνης , ώστε να μην θεωρείται μικτού τύπου , σημαίνει ότι αν θέλει κάποιος να μεγαλώσει την δεξαμενή πρέπει να μπει σε μεγάλες διαδικασίες που ίσως να μην μπορούν να γίνουν από ιδιώτη , αλλά μόνο από εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων ώστε να πάρει έγκριση τύπου ως βενζινοκίνητο .
Εδώ έχουμε αρχίσει και φοβόμαστε για τα ντίζελ μήπως απαγορευτούν στις πόλεις την επόμενη 5ετία , οπότε η αξία μεταπώλησης τους σχεδόν θα μηδενιστεί .
Εχοντας δίλιτρο αμάξι που αγόρασα το 2009 , τότε που τα τέλη του ήταν 340 € και μετά τα πήγαν μαζί με τον φόρο πολυτελείας 1100 και τώρα είναι στα 690 , βλέπω πόσο δύσκολο είναι να το πουλήσω και μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που 1800άρι της προηγούμενης γενιάς να πουλιέται σε καλύτερη τιμή από το δικό μου .
Με αυτή την εμπειρία και λίγα τους είπα . Η αντιπάθεια μου είναι γνωστή . Αν δεν γινόταν αυτό , απλά δεν θα έγραφα στο θέμα και μάλιστα να πω την αλήθεια το ψιλοκοίταξα και εγώ .
Αλλά μιλάμε για μεγάλη απάτη .
Τέλος αν οι πωλήσεις τους μηδενιστούν πρακτικά στην διετία , θεωρείς ότι θα τα κρατήσει 5ετία ή θα τα κλείσει πολύ νωρίτερα .
H πλάκα είναι ότι σήμερα διαβάζω άρθρο για Σκόντα Φ.Α. και δεν αναφέρεται πουθενά η εν λόγω απόφαση . Αυτό μέχρι και παραπλάνηση καταναλωτή λέγεται .
Ακόμα οι εταιρικοί ρύποι φέτος είναι 99 γρ , το 2025 θα πάνε 81 και το 2030 50κάτι...
Πόσα αμάξια τότε θα είναι εμπορεύσιμα ?
-
Βασίλη, επειδή είσαι μηχανικός σαν κι εμένα αποκλείεται να μην κατάλαβες αυτό που σου έγραψα.
Πες μου λοιπόν που διαφωνείς σε αυτά που έγραψα: 'Η VAG δεν είπε ότι θα σταματήσει μόλις ξεπουλήσει το στοκ, αλλά ότι δεν θα εξελίξει καινούριους κινητήρες φυσικού αερίου. Οι υπάρχοντες κινητήρες όμως μπορεί να συνεχίσουν να πωλούνται για τα επόμενα 5 ή και παραπάνω χρόνια.'
Και μη μου λες άσχετα πράγματα όπως: α) Αν θα αγόραζα εγώ αυτοκίνητο με Φ.Α., β) για την ενδεχόμενη μελλοντική απαγόρευση των ντίζελ στις πόλεις και τη μεταπώληση τους, γ) για τη δυσκολία μεταπώλησης του δίλιτρου αυτοκινήτου σου, δ) για την παγίδα με τα τέλη και τα τεκμήρια που έστησε το κράτος και ε) για τους εταιρικούς ρύπους.
Μπορεί και να συμφωνώ σε όλα αυτά με σένα και ταυτόχρονα να θεωρώ εξίσου αληθές το προηγούμενο ποστ μου. Εσύ βλέπεις κάτι από τα παραπάνω να καταρρίπτει τους ισχυρισμούς μου ή να επιβεβαιώνει τον προηγούμενο δικό σου ότι 'η VAG θα σταματήσει το Φ.Α. μόλις πουλήσει τα αυτοκίνητα που φτιάχνει αυτή την περίοδο' (κοινώς ξεστοκάρει);
-
Δηλαδή η διαφωνία μας είναι στην φράση :
'η VAG θα σταματήσει το Φ.Α. μόλις πουλήσει τα αυτοκίνητα που φτιάχνει αυτή την περίοδο' (κοινώς ξεστοκάρει)
Ας πούμε ότι δεν την έγραψα σωστά και ήμουν υπερβολικός .
Αλλά η ανακοίνωση λέει :
'Η VAG δεν είπε ότι θα σταματήσει μόλις ξεπουλήσει το στοκ, αλλά ότι δεν θα εξελίξει καινούριους κινητήρες φυσικού αερίου. Οι υπάρχοντες κινητήρες όμως μπορεί να συνεχίσουν να πωλούνται για τα επόμενα 5 ή και παραπάνω χρόνια.'
Αυτό το μπορεί δεν παίρνει αρκετό νερό ?
Και το ερώτημα είναι , δεν θα πρέπει να ενημερωθεί κάποιος υποψήφιος αγοραστής για την κατάσταση ?
Τα σάιτ αναφέρουν τα μοντέλα , χωρίς το πρόβλημα . Ο φίλος εδώ πριν λίγα σχόλια , ενδιαφερόταν να το αγοράσει και δεν ήξερε τίποτα . Δεν πρέπει να ενημερωθεί ?
Σαν μηχανικός και κατασκευαστής έχω ένα άλλο κουσούρι . Επειδή στην δουλειά μου που είναι χειροποίητη , γίνονται συχνά λάθη είτε από μαστόρους που πληρώνω εγώ , γιατί αυτοί είναι μαστόρια της κακούργας κοινωνίας , είτε ακόμα χειρότερο από εταιρείες προμηθευτών , όπου σφυρίζουν αδιάφορα και πάλι τα πληρώνω εγώ . Εχω αναφέρει που το 2008 αναγκάστηκα να φτιάξω ξανά τους στόκους στα πλακάκια σε καινούργιο σπίτι που είχαν μόλις μετακομίσει , γιατί η πολύ γνωστή εταιρεία των στόκων , δεν τους έφτιαξε ΝΤΟΥΡΟΥΣ , με αποτέλεσμα να διαλύονται .
Οπότε επειδή για μένα δεν υπάρχει και σωστά έλεος από τους πελάτες μου , γιατί σαν καταναλωτής να έχω έλεος για κάθε επιχείρηση που κρύβει τις αστοχίες της ?
Και δεν μιλάω για τους γερμανούς μόνο . Το δικό δίλιτρο έχει φάει φόρους και απαξίωση , αλλά εκεί που οι κινητήρες αυτοί δεν είχαν πρόβλημα , έβαλαν μετά τον καινούργιο τον 1,6 που έκαναν με την μπε εμ βε και ήταν μία αποτυχία . Βέβαια εδώ το 1,6 έστω και ως αποτυχία έχει καλύτερη μεταπώληση από το δίλιτρο , αλλά πολύς κόσμος δεν ξέρει που θα μπλέξει .
Για αυτό είναι καλό να τα λέμε σε όσους πάνε να μπλέξουν .
-
Δηλαδή η διαφωνία μας είναι στην φράση :
'η VAG θα σταματήσει το Φ.Α. μόλις πουλήσει τα αυτοκίνητα που φτιάχνει αυτή την περίοδο' (κοινώς ξεστοκάρει)
Ας πούμε ότι δεν την έγραψα σωστά και ήμουν υπερβολικός .
Αλλά η ανακοίνωση λέει :
'Η VAG δεν είπε ότι θα σταματήσει μόλις ξεπουλήσει το στοκ, αλλά ότι δεν θα εξελίξει καινούριους κινητήρες φυσικού αερίου. Οι υπάρχοντες κινητήρες όμως μπορεί να συνεχίσουν να πωλούνται για τα επόμενα 5 ή και παραπάνω χρόνια.'
Αυτό το μπορεί δεν παίρνει αρκετό νερό ?
Και το ερώτημα είναι , δεν θα πρέπει να ενημερωθεί κάποιος υποψήφιος αγοραστής για την κατάσταση ?
Τα σάιτ αναφέρουν τα μοντέλα , χωρίς το πρόβλημα . Ο φίλος εδώ πριν λίγα σχόλια , ενδιαφερόταν να το αγοράσει και δεν ήξερε τίποτα . Δεν πρέπει να ενημερωθεί ?
Σαν μηχανικός και κατασκευαστής έχω ένα άλλο κουσούρι . Επειδή στην δουλειά μου που είναι χειροποίητη , γίνονται συχνά λάθη είτε από μαστόρους που πληρώνω εγώ , γιατί αυτοί είναι μαστόρια της κακούργας κοινωνίας , είτε ακόμα χειρότερο από εταιρείες προμηθευτών , όπου σφυρίζουν αδιάφορα και πάλι τα πληρώνω εγώ . Εχω αναφέρει που το 2008 αναγκάστηκα να φτιάξω ξανά τους στόκους στα πλακάκια σε καινούργιο σπίτι που είχαν μόλις μετακομίσει , γιατί η πολύ γνωστή εταιρεία των στόκων , δεν τους έφτιαξε ΝΤΟΥΡΟΥΣ , με αποτέλεσμα να διαλύονται .
Οπότε επειδή για μένα δεν υπάρχει και σωστά έλεος από τους πελάτες μου , γιατί σαν καταναλωτής να έχω έλεος για κάθε επιχείρηση που κρύβει τις αστοχίες της ?
Και δεν μιλάω για τους γερμανούς μόνο . Το δικό δίλιτρο έχει φάει φόρους και απαξίωση , αλλά εκεί που οι κινητήρες αυτοί δεν είχαν πρόβλημα , έβαλαν μετά τον καινούργιο τον 1,6 που έκαναν με την μπε εμ βε και ήταν μία αποτυχία . Βέβαια εδώ το 1,6 έστω και ως αποτυχία έχει καλύτερη μεταπώληση από το δίλιτρο , αλλά πολύς κόσμος δεν ξέρει που θα μπλέξει .
Για αυτό είναι καλό να τα λέμε σε όσους πάνε να μπλέξουν .
Δίκιο έχεις, απλά μόνο 5-6 'γερμανικά' μοντέλα είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή με φυσικό αέριο, χιλιάρια χειροκίνητα χαμηλού κόστους (μόνο seat & skoda έχουν και 2 μεγαλύτερα ακριβότερα), οπότε αν το μελετήσει κάποιος ως λύση οικονομικής μετακίνησης για 10 χρόνια έχει κάποιο νόημα, γιατί μετά έτσι κι αλλιώς αυτά τα αυτοκίνητα θα άξιζαν ελάχιστα, 6-7 χιλιάρικα μεταπώληση, οπότε 'μικρή η ζημιά' αν γλυτώνει πολλά καθημερινά καύσιμα. Γι' ακριβότερα αυτοκίνητα δεν αξίζει.
-
Μερικοί κάνετε πώς δεν καταλαβαίνετε τί διαβάζετε και τί συνεπάγεται αυτό που διαβάζετε.
Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι συνεχίζουν οι ίδιοι οι κινητήρες που έχουν παραχθεί ήδη και δεν θα φτιαχτούν άλλοι.
Η πραγματική, όμως, δεύτερη ανάγνωση, είναι ότι δεδομένης της πολύ μικρής διείσδυσης του CNG στην αυτοκίνηση, μπαίνει ένα οριστικό τέλος στο CNG στα επιβατικά.
Προφανώς, όποιος το έχει πάρει θα το λιώσει. Καινούριοι δεν θα αγοράζουν, περά ελαχίστων εξαιρέσεων, καθαρά λόγω ψυχολογίας καταναλωτή, αφού όλοι καταλαβαίνουν ότι σβήνει αυτή η τεχνολογία.
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις φετινές πωλήσεις του Kamiq CNG.
-
Είναι αλήθεια ότι είναι τόσο πυκνά τα νοήματα και τόσο δισδιάκριτο το μέλλον, που χρειάζεται να έχεις κληρονομικό χάρισμα μέντιουμ για να δεις που πάει το πράγμα...
Skoda Kamiq