-
Πάντως ειδικά όταν συγκρίνουμε κινητήρες με διαφορετικά καύσιμα, βενζίνη και πετρέλαιο, μάλλον θα έπρεπε να βλέπουμε την παροχή ροπής και ισχύος όχι σε σχέση με τις στροφές του κινητήρα σε κάθε σχέση του κιβωτίου, αλλά με τα Km/h που δίνει κάθε σχέση. Γιατί αυτό είναι και το πιο σημαντικό όσον αφορά την εμπειρία οδήγησης: τι ισχύ έχει διαθέσιμη ο οδηγός π.χ. με έκτη ταχύτητα και 150 Km/h. Το ότι ο ντίζελ θα είναι π.χ. στις 2500 στροφές και ο βενζινοκινητήρας στις 3500, δεν είναι αυτό κυρίως που ενδιαφέρει τον οδηγό, αλλά τα αποθέματα ισχύος σε μια δεδομένη ταχύτητα.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός, αν και δεν είμαι σίγουρος...
-
να το βάλω στο 814.(200 vs 140 άλογοισχύς).
Το πρόβλημα είναι που θα βρω σασμάν με 200 ταχυτητες..
-
Χοντρικα θα ελεγα οτι την επιταχυνση απο σταση την καθοριζει η μεγιστη ροπη του κινητηρα και η ισχυς που εχει σε αυτες τις στροφες ενω η επιταχυνση απο δεδομενη ταχυτητα εξαρταται απο την μεγιστη ισχυ του. Η κλιμακωση του κιβωτιου προφανως πρπει να ειναι τετοια που να εξυπηρετει αυτα τα ζητουμενα. Προφανως μικρος πολυστροφος κινητηρας με λιγη ροπη αλλα αρκετη ισχυ χρειαζεται πολλες κοντες σχεσεις και το αντιθετο ενας με μεγαλη ροπή.
και για να ξαναγυρισω απο εκει που ξεκινησε η κουβεντα στο βιντεακι που συγκρινει τα 2 αυτοκινητα, οπως ειχα ποσταρει πισω δε μου κανει εντυπωση που τα δειχνει να ειναι πιο κοντα στα 0-100 με την εννοια οτι ειναι αναμενομενο. Στα πρωτα χλμ ολο το εργο καταναλωνεται σχεδον αποκλειστικα στην μετακινηση της μαζας του οχηματος απο σταση- μεγιστη αδρανεια- και απαιτειται ροπη ενω μετα που αυξανεται εκθετικα με την ταχυτητα η αντισταση στην κινηση του οχηματος και η αδρανεια εχει 'μετατραπει' απαιτειται ισχυ για το παραπανω.
-
Βρε συ, έχουμε πει ότι το βίντεο είναι πειραγμένο! Τα δύο αυτοκίνητα τα χωρίζει άβυσσος στο 0-100, τόσο στα επίσημα νούμερα όσο και στα τεστ (βλέπε zeperfs). Τι θεωρίες είναι αυτές που μας λες;
Υ.Γ.: Έχεις 1.6 TDi;
-
8,4 s δίνει η Skoda στην βενζίνη, 10,4 s στο πετρέλαιο, τι συζητάμε ακόμα για αυτό το Kamiq και το βίντεο;
-
Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι αυτό που μετράει στις επιδόσεις είναι η ισχύς, η ιπποδύναμη δηλαδή, (αρκεί φυσικά να δουλεύεις το μοτέρ στην καλή περιοχή του), τσάμπα ασχολείται με την αυτοκίνηση.
-
Κάτι για το Kamiq θα μάθουμε; Κυκλοφορεί το μοντέλο σιγά σιγά, το βλέπω όλο κ περισσότερο. Κάνας αγοραστής να μας πει εντυπώσεις;
-
Καλησπερα
Μολις πηρα το 1000αρι 116 ιππους ambition kamiq, και η καταναλωση ειναι πολυ υψηλη....
Εντος πολης γυρω στα 7,5-8.5 εκτος πολης γυρω στα 10.
Με προσεγμενη οδηγηση παντα
Καμια ιδεα για το τι μπορει να φταιει? Απενεργοπιοημενο το aircontition
Νέος αγοραστής του Kaimq και γω (1.0 116 PS) και με αφορμή αυτό το σχόλιο, έχω να σημειώσω και γω ότι στα πρώτα 150 χλμ που έχω κάνει η κατανάλωση μέσα στην πόλη και με μέτρια κίνηση και ήπια οδήγηση κυμαίνεται γύρω στο 10-12. Να πω την αλήθεια την περίμενα πιο χαμηλά, δεδομένου ότι με το seat cordoba 1.4 100 PS που είχα ήταν γύρω στο 8. Λόγω καραντίνας δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να το δοκιμάσω ακόμα σε ανοιχτό δρόμο.
Επίσης, μετά από κάποια μηνύματα που μου έβγαλε για χαμηλή μπαταρία πήγα αντιπροσωπεία και τη μέτρησαν κάτω από 80% χωρίς να μου πουν ακριβώς πόσο είναι. Μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό κι ότι θα φορτίσει όταν θα κάνω περισσότερα χλμ. Δεν είναι λίγο περίεργο μετά από τόσα χλμ να μην έχει φορτίσει σε ικανοποιητικό ποσοστό; Έχω την εντύπωση ότι αυτό επηρεάζει και τη λειτουργία του start/stop γιατί δε δουλεύει πάντα.
Και τέλος μια απορία για την πίεση των ελαστικών. Στο σχεδιάγραμμα που έχει στο πορτάκι του ρεζερβουάρ δείχνει τις πιέσεις για μερικώς και πλήρως φορτωμένο αμάξι. Αν το αμάξι είναι τελείως άδειο ποιες είναι οι ενδεδειγμένες πιέσεις; Στην αντιπροσωπεία μου είπαν 33 και στα τέσσερα λάστιχα.
-
Κατανάλωση 7.5 εντός πόλης λογικό. Εκτός 10 δεν παίζει με τίποτα! Μόνο αν έχεις μέσες ωριαίες πάνω από 130χλμ/ώρα.
Στο θέμα μπαταρία..... κάποια αυτοκίνητα έχουν μείνει για καιρό στοκαρισμενα, αν ήταν και σε μπαταρία για κάποιο λόγο..... εξηγείται. Μικρότερη πιθανότητα διαφυγής από κάτι που καταναλώνει ενέργεια. Ρίξε μια ματιά βδομάδα παραγωγής ελαστικών για να δεις ποτέ παράχθηκε το αυτοκίνητο στο περίπου.
-
Μήπως ψώνισε καμιά ελαττωματική παρτίδα μπαταριών το vag?
Πριν καμιά 10αριά μέρες δεν έμεινε από μπαταρία και ο Στέφου πάνω στη δοκιμή του νέου γκολφ?
-
Μήπως ψώνισε καμιά ελαττωματική παρτίδα μπαταριών το vag?
Πριν καμιά 10αριά μέρες δεν έμεινε από μπαταρία και ο Στέφου πάνω στη δοκιμή του νέου γκολφ?
Ναι την είδα και γω αυτή τη δοκιμή και έκανα την ίδια σκέψη!
Πιστεύεις δηλαδή οτι μετά απο 100χλμ που έχω κάνει, θα έπρεπε να έχει φορτίσει η μπαταρία;
-
Κατανάλωση 7.5 εντός πόλης λογικό. Εκτός 10 δεν παίζει με τίποτα! Μόνο αν έχεις μέσες ωριαίες πάνω από 130χλμ/ώρα.
Στο θέμα μπαταρία..... κάποια αυτοκίνητα έχουν μείνει για καιρό στοκαρισμενα, αν ήταν και σε μπαταρία για κάποιο λόγο..... εξηγείται. Μικρότερη πιθανότητα διαφυγής από κάτι που καταναλώνει ενέργεια. Ρίξε μια ματιά βδομάδα παραγωγής ελαστικών για να δεις ποτέ παράχθηκε το αυτοκίνητο στο περίπου.
Γενικά δεν το πατάω καθόλου το γκάζι και στροφές μέχρι 2800-3000 το πολύ προς το παρόν. Αλλά η κατανάλωση μέσα στην πόλη δε λέει να πέσει κάτω από 10. Μήπως θα στρώσει κάπως η κατάσταση όταν έχω κάνει τα πρώτα 1000χλμ;
Θα το τσεκάρω με τα λάστιχα και θα επανέλθω.
-
Έχω τον ίδιο κινητήρα, σε t cross και εχω κάνει 15,000 χλμ τέτοια μέση κατανάλωση δεν έχω δει ποτέ. Ούτε 9 μέση δεν έχω γράψει ποτέ.
-
Είναι πολύ νωρίς και τα 150 και τα 1000 χλμ. για να δεις κατανάλωση.Ο κινητήρας ακόμα δεν έχει ανοίξει. Μετά τα 5.000χλμ. θα έχεις ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα.
-
Με 100 χλμ χωρίς ανοιχτό δρόμο πως να φορτίσει το αμάξι ;
καταναλωση όλα τα ζορισμένα τουρμπακια σε βαριά αμαξώματα θα βγάλουν σε συνθήκες αστικής κίνησης γύρω στο 10 ίσως και παραπάνω.
εκτός πόλης θα στρώσει μετά τα 5000 χμλ -
Για την πίεση των ελαστικών σε άδειο αμάξι τι λέτε;
-
Εγώ πάντως με αντίστοιχο κινητήρα 1.0 ecoboost όχι mh στο focus όταν το έστρωνα είχα γύρω στα 6 και τώρα 1.5 χρόνο μετά είμαι στα 6.4 και κινούμαι στην πόλη κυρίως. Μεγάλο ρόλο πάντως παίζει και η πίεση των ελαστικών.
Με 100 χλμ χωρίς ανοιχτό δρόμο πως να φορτίσει το αμάξι ;
καταναλωση όλα τα ζορισμένα τουρμπακια σε βαριά αμαξώματα θα βγάλουν σε συνθήκες αστικής κίνησης γύρω στο 10 ίσως και παραπάνω.
εκτός πόλης θα στρώσει μετά τα 5000 χμλ -
Χρόνια πολλά σε όλους!
Δυστυχώς, μόλις στον 2ο μήνα και έχω το εξής θέμα. Ξαφνικά βγαίνει ενα μήνυμα στο infotainment 'η προστασία των εξαρτημάτων ειναι ενεργοποιημενη' και φαίνεται να κλειδώνουν τα πάντα. Το ραδιόφωνο σταματάει να παίζει, η καμερα οπισθοπορειας δεν ανοίγει και πριν προλάβω να ελέγξω και τα υπόλοιπα, κάνει αυτόματα επανεκκίνηση και φτιάχνει μονο του. Την πρώτη φορά το έκανε ενώ οδηγούσα και τη δεύτερη όταν έβαλα μπροστά τον κινητήρα.
Κάπου διάβασα ότι έχει σχέση με ενα αντικλεπτικό σύστημα που έχει για να μη λειτουργεί ένα εξάρτημα σε αλλο αυτοκίνητο από αυτό που τοποθετήθηκε αρχικα.
Το εχει αντιμετωπίσει κάποιος αλλος; Να ανησυχώ; Γιατι εμένα δε μου φαίνεται για κάτι απλό.
-
Λύνεται με update πήγαινε αντιπροσωπεία.
-
Λύνεται με update πήγαινε αντιπροσωπεία.
Όντως έχει τύχει και σε άλλους κάτι αντίστοιχο;
Ξέρεις ποια είναι η τελευταία έκδοση που πρέπει να έχει πάνω;
Skoda Kamiq