-
Για αυτό παίρνουμε αυτόματα και ξενοιάζουμε....αχαχα!!
-
Δεν κατανοώ τη σύγκριση πρώτου και δεύτερου που θέτεις. Αυτά είναι στερεότυπα.
Είμαι άνθρωπος που χωράω μόνο σε SUV βάσει ύψους και πλάτης, και μη έχοντας μέχρι σήμερα, λόγω οικογενειακών αναγκών πήγα στο Karoq (το πρώτο SUV που έχω αγοράσει) που ήταν ό,τι καλύτερο πληρούσε τα κριτήρια χώρων που ήθελα στην τιμή αυτή.
Για πόλης, θα ήθελα πάλι να πάω σε SUV κάποια στιγμή, για τους ίδιους λόγους. Αναγκαστικά το να πάρει κανείς SUV για πόλη, ανεβάζει την τιμή σε σχέση με ένα σουπερμίνι.
To Kamiq είναι εξαιρετικό με αυτά τα κριτήρια χώρων, σε σχέση με άλλα αντίστοιχα μικρά SUV, για πόλη.
Αν θέλει κάποιος κατεβαίνει και οριακά κάτω από τα 17000, αν δεν πάρει την Ambition.
SUV για πόλη το Kamiq? Ισως την Αμερική ή στη Μέση Ανατολή να θεωρούνται 'πόλης' αυτοκίνητα 4,20 x 1,80, 1300kg με 400+ λίτρα πορτμπαγκάζ. Στην Ελλάδα θεωρείται μεγαλομεσαίο και το καροκ 'τζιπάρα'. SUV πόλης είναι τα Ignis & Panda 4x4...
-
Έτσι. Για την Αμερική που βγαίνεις από το σπίτι σου και έχεις 2 ρεύματα ανά κατεύθυνση. Για την Ελλάδα που ζοριζεσαι να ξεπαρκαρεις και να μην βρεις την πόρτα του απέναντι παρκαρισμενου το καμικ είναι μεγάλο για αμάξι πόλης. Πάντα όταν υπάρχει η ευκαιρία του δεύτερου αμαξιού. Για all in one πάλι για εμένα χωρίς να το έχω δει από κοντά μου φαίνεται οριακό.
-
Το ίδιο είχα πάθει με ένα Yaris του 2011...δεν ήξερα αν έχω 1η,3η ή 5η. Τέτοιο τριμπούρδελο κιβώτιο δεν έχω ξαναπιάσει....
Μήπως το ελατήριο επαναφοράς στον άξονα 3ης-4ης είχε χαιρετήσει;
-
Νίκο storm, διαβάζω εκπληκτικές υπερβολές για την επικινδυνότητα του 6αριού της VAG, πολύ δε περισσότερο αφού το έχω δοκιμάσει πλειστάκις σε αρκετά διαφορετικά μοντέλα του γκρουπ.
α) Ως προς την πατητή όπισθεν, μπροστά αριστερά, έτσι είναι σε όλα τα κιβώτια με πατητή όπισθεν. Θεωρώ ότι πολύ δύσκολα κάποιος μπορεί να μπερδευτεί.
β) Ως προς το ανέβασμα από 5η σε 6η, φαντάζομαι ότι μπορεί να συμβεί αν δεν ασκήσεις πάνω στην αλλαγή μια ελαφρά πίεση προς τα δεξιά και αφήσεις το ελατήριο επαναφοράς να οδηγήσει το λεβιέ στον άξονα 3ης-4ης, σε συνδυασμό με τις μικρές διαδρομές μεταξύ του άξονα 3ης-4ης και 5ης-6ης (που ουσιαστικά είναι προτέρημα, άσχετο αν εσένα σε δυσκολεύουν).
Εν ολίγοις θα με συγχωρέσεις, αλλά προσωπικά εντάσσω τον χαρακτηρισμό σου για το κιβώτιο ως απαράδεκτο και επικίνδυνο, στα πλαίσια των προσωπικών παραξενιών.
-
off topic
-
Εγώ θα σου πρότεινα να σταματήσεις να προσβάλλεις και να προσπαθείς να μειώσεις απόψεις άλλων μελών, συμπεριλαμβανομένων των δικών μου απόψεων, μέσω προσωπικών χαρακτηρισμών. Αυτό το παιχνιδάκι πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει.
Στο παιχνιδάκι αυτό της κόντρας εμπειρίας και γνώσεων μέρος δεν λαμβάνω. Τέλος.
-
@harisma...δεν ξέρω τι είχε φύγει και τι όχι,δεν ήταν δικό μου το αυτοκίνητο. Ξέρω όμως ότι παραλίγο να πάω να ξεκινήσω με 5η....
-
@harisma...δεν ξέρω τι είχε φύγει και τι όχι,δεν ήταν δικό μου το αυτοκίνητο. Ξέρω όμως ότι παραλίγο να πάω να ξεκινήσω με 5η....
Γι' αυτό το έγραψα! Αυτό που περιγράφεις συμβαίνει αν υπάρχει πρόβλημα με το ελατήριο επαναφοράς.
-
Εγώ θα σου πρότεινα να σταματήσεις να προσβάλλεις και να προσπαθείς να μειώσεις απόψεις άλλων μελών, συμπεριλαμβανομένων των δικών μου απόψεων, μέσω προσωπικών χαρακτηρισμών. Αυτό το παιχνιδάκι πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει.
Στο παιχνιδάκι αυτό της κόντρας εμπειρίας και γνώσεων μέρος δεν λαμβάνω. Τέλος.
Νίκο, προφανώς ερμηνεύουμε τελείως διαφορετικά την ελληνική γλώσσα.
Φαντάζομαι ότι θεωρείς προσβλητική τη συγκεκριμένη φράση: 'Εν ολίγοις θα με συγχωρέσεις, αλλά προσωπικά εντάσσω τον χαρακτηρισμό σου για το κιβώτιο ως απαράδεκτο και επικίνδυνο, στα πλαίσια των προσωπικών παραξενιών.' Καμία τέτοια πρόθεση δεν είχα και θεωρώ ότι κανένα προσβλητικό περιεχόμενο δεν έχει η αναφορά μου σε προσωπικές παραξενιές. Όλοι λίγο πολύ έχουμε τις παραξενιές μας (ιδιαιτερότητες αν προτιμάς) και αυτές είναι ανθρώπινες.
Θα σου ζητούσα μάλιστα συγνώμη για την προσβολή που θεωρείς ότι σου έκανα (παρόλο που τονίζω ξανά ότι δεν θεωρώ ότι το ποστ μου ήταν κατά κανένα τρόπο προσβλητικό), αν δεν είχες κατά απαράδεκτο τρόπο γενικεύσει την επίθεση σου εναντίον μου με την πρόταση σου 'να σταματήσω να προσβάλλω και να προσπαθώ να μειώσω απόψεις άλλων μελών', αποδίδοντας μου στην ουσία το ρόλο του troll ή του μ@λάκα του forum.
Τέλος αναφέρεσαι στο 'παιχνιδάκι της κόντρας εμπειρίας και γνώσεων'. Ποιο είναι αυτό; Η παράθεση της όποιας (σχετικής με αυτό που αναφέρεις) εμπειρίας μπορεί να έχω; Ή μήπως η καταγραφή της προσωπικής μου άποψης; Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν έχω ανάγκη επιβεβαίωσης ούτε προβολής του εγώ μου, για να κάνω αυτά για τα οποία με κατηγορείς. Διάλογο θέλω να κάνω. Εσύ το θες;
-
futurist wrote:
Δεν κατανοώ τη σύγκριση πρώτου και δεύτερου που θέτεις. Αυτά είναι στερεότυπα.
Είμαι άνθρωπος που χωράω μόνο σε SUV βάσει ύψους και πλάτης, και μη έχοντας μέχρι σήμερα, λόγω οικογενειακών αναγκών πήγα στο Karoq (το πρώτο SUV που έχω αγοράσει) που ήταν ό,τι καλύτερο πληρούσε τα κριτήρια χώρων που ήθελα στην τιμή αυτή.
Για πόλης, θα ήθελα πάλι να πάω σε SUV κάποια στιγμή, για τους ίδιους λόγους. Αναγκαστικά το να πάρει κανείς SUV για πόλη, ανεβάζει την τιμή σε σχέση με ένα σουπερμίνι.
To Kamiq είναι εξαιρετικό με αυτά τα κριτήρια χώρων, σε σχέση με άλλα αντίστοιχα μικρά SUV, για πόλη.
Αν θέλει κάποιος κατεβαίνει και οριακά κάτω από τα 17000, αν δεν πάρει την Ambition.
SUV για πόλη το Kamiq? Ισως την Αμερική ή στη Μέση Ανατολή να θεωρούνται 'πόλης' αυτοκίνητα 4,20 x 1,80, 1300kg με 400+ λίτρα πορτμπαγκάζ. Στην Ελλάδα θεωρείται μεγαλομεσαίο και το καροκ 'τζιπάρα'. SUV πόλης είναι τα Ignis & Panda 4x4...
Έγραψα παραπάνω ότι για έναν που το θέλει για να χωράει στη θέση οδήγησης, δηλαδή ψηλό, δηλαδή SUV, το θεωρώ εξαιρετικό πόλης. Δεν υπάρχουν και πολύ μικρότερα που να ικανοποιούν το κριτήριο της ευρυχωρίας του ύψους και της θέσης οδήγησης και της άνεσης εισόδου/εξόδου, για πόλη.
-
Τα καθίσματα των αυτοκινήτων είναι σχεδόν ίδια. Αυτό που αλλάζει στα SUV είναι το ύψος ως τον ουρανό. Πρέπει να είναι κάποιος 2.10 για να μην χωράει σε νορμάλ χατς...
-
Τα χάτς που λές είναι της επόμενης κατηγορίας , ενώ τα σούβ Β κατηγορίας έχουν χώρους για εμάς τους ψηλούς .
Ασε που πριν 10 μέρες έκανα μία βόλτα στις αντιπροσωπείες και στο 70 % των αυτοκινήτων , τουλάχιστον 15 , είχαν βγάλει το τιμόνι έξω . Καλά τόσοι με κοντά χέρια υπάρχουν εκεί έξω ....
-
Τα καθίσματα των αυτοκινήτων είναι σχεδόν ίδια. Αυτό που αλλάζει στα SUV είναι το ύψος ως τον ουρανό. Πρέπει να είναι κάποιος 2.10 για να μην χωράει σε νορμάλ χατς...
Πράγματι και οι σχετικά πιο ψηλοί και εύσωμοι χωράνε σε 'νορμαλ χατσ'
Απλά εμένα προσωπικά στο 1.88 ύψος με διευκολύνει το μπες - βγες στα suv, μιας και απαιτείται λιγότερο χαμήλωμα του κορμού του σώματος για να μπώ και αντίστοιχα λιγότερη δύναμη να βγω.
-
Όπως έλεγα και παραπάνω, λόγω ύψους 1.90 και με ανοιχτή διάπλαση, ναι μεν χωράμε σε αρκετά χατς, αλλά το ερώτημα παραμένει πέραν του να χωρέσεις:
(α) Η πρακτικότητα εισόδου-εξόδου στη θέση οδήγησης. Ειδικά μετά από κάποια ηλικία που οι σύνδεσμοι του ανθρώπινου σκελετού σκληραίνουν.
(β) Η πρακτικότητα στο σκύψιμο για παιδικά καθισματάκια για το κούμπωμα της ζώνης, το ζω τώρα με το Karoq. Στο προηγούμενο χατς, δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα έσκυβα τα γόνατα στην ηλικία των 40+ και να σκύψω προς τα μέσα για να κουμπώσω ζώνη.
(γ) Το τεράστιο θέμα της παθητικής ασφάλειας. Αν είσαι 1.90 δεν φτάνει να χωράς. Πρέπει σε ένα ατύχημα να είσαι όσο το δυνατόν μακριά από κολόνες και θόλους.
Γι' αυτους τους λόγους, για ανθρώπους ενός ύψους και πάνω, θεωρώ ότι είναι εξαιρετική η λύση των μικρότερων SUV, ακόμα και για πόλη. Το Kamiq μού κάνει εξαιρετικό και για τέτοια περίπτωση.
-
Τα χάτς που λές είναι της επόμενης κατηγορίας , ενώ τα σούβ Β κατηγορίας έχουν χώρους για εμάς τους ψηλούς .
Ασε που πριν 10 μέρες έκανα μία βόλτα στις αντιπροσωπείες και στο 70 % των αυτοκινήτων , τουλάχιστον 15 , είχαν βγάλει το τιμόνι έξω . Καλά τόσοι με κοντά χέρια υπάρχουν εκεί έξω ....
Είναι ίσως εντυπωσιακό όταν το ψάχνεις, πόσοι άνθρωποι 'μινιατούρες' για τα δικά μας μέτρα κυκλοφορούν, αλλά υπάρχουν και πολλές γυναίκες οδηγοί πλέον, ενώ οι καμπίνες και οι θέσεις οδήγησης γίνονται όλο και πιο ευρύχωρες.
Καλό θα είναι όμως να δεις και τη στάση οδήγησης που έχεις υιοθετήσει από συνήθεια. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα κι εγώ, πως παρ΄όλο που δεν ξαπλώνω την πλάτη καθόλου, είχα συνηθίσει να οδηγώ με τα χέρια τεντωμένα περισσότερο απ' το ιδανικό. Όσο πιο χαμηλά και κοντά στο σώμα βρίσκεται το τιμόνι, τόσο λιγότερη φόρτιση για τον άνω κορμό (και καλύτερος έλεγχος, αυτή είναι η στάση οδηγών αγώνων σε δρόμο). Με το τιμόνι λίγο πιο κοντά στο σώμα, βελτιώνεται πολύ η στάση. Ζηλεύω τα ακριβά αυτοκίνητα που μετακινούν αυτόματα το κάθισμα-τιμόνι κατά την είσοδο-έξοδο...
-
Δεν οδηγώ με τα χέρια τεντωμένα . Είμαι στην C5 που έχω 2-3 κλικ πριν το τέλος στο μπρος - πίσω , αλλά η πλάτη ρυθμίζεται σε δύο κομμάτια και έχω το κάτω λίγο πιο πίσω και το πάνω πιο μέσα . Εχω ηλεκτρικά καθίσματα και έχω και την δυνατότητα να πάει πίσω όταν ανοίγω την πόρτα .
Αλλά τώρα το έχω βγάλει , γιατί άμα το κάνεις και έχεις άνθρωπο πίσω τον ζορίζεις πολύ ...
Γενικά το πρόβλημα μου , δεν είναι τόσο στο πως χωράω , όσο οι φαρδιές κονσόλες που με εμποδίζουν να οδηγώ με τα γόνατα ανοιχτά όπως έχω μάθει και πρέπει να κάθομαι σαν γκόμενα με φούστα με τα μπούτια ενωμένα...
Το 3008 το έχει έντονο , το 5 αιρκρός λιγότερο , μόνο στο Γκράντλαντ , μπορώ να οδηγήσω όπως θέλω .
-
Έχουμε καμία πιο πρόσφατη ενημέρωση για την τυχόν έλευση του Kamiq TGI στη χώρα;
-
Έχουν πεί για Μάρτιο 2020.
-
Πιστεύω θα κάνει πιθανόν τις καλύτερες πωλήσεις των CNG επιλογών στη χώρα.
Skoda Kamiq