-
Καλησπέρα σας!
Θέλω να βάλω μια κάμερα καταγραφής για να είμαι καλυμμένος σε περίπτωση ατυχήματος.
Αυτή που ψάχνω θέλω να είναι όσο πιο διακριτική γίνεται. Να είναι μικρή & αν γίνεται να τοποθετείται μπροστά από τον καθρέπτη ή επάνω στο ταμπλό.
Επίσης να έχει καθαρή εικόνα τη νύχτα.
Έκανα μια έρευνα στο ίντερνετ αλλά δε βρήκα κάτι διακριτικό σαν αυτό που είχα στο μυαλό μου.
Παρακαλώ τις γνώμες & τις εμπειρίες χρήσης σας.Ευχαριστώ πολύ.
-
Καλησπέρα σας!
Θέλω να βάλω μια κάμερα καταγραφής για να είμαι καλυμμένος σε περίπτωση ατυχήματος.
Αυτή που ψάχνω θέλω να είναι όσο πιο διακριτική γίνεται. Να είναι μικρή & αν γίνεται να τοποθετείται μπροστά από τον καθρέπτη ή επάνω στο ταμπλό.
Έκανα μια έρευνα στο ίντερνετ αλλά δε βρήκα κάτι διακριτικό σαν αυτό που είχα στο μυαλό μου.
-
Καλησπέρα σας!
-
H κυριότερη ερώτηση είναι:γίνεται αποδεκτή η κάμερα ως αποδεικτικό στοιχείο σε ατύχημα;
-
το νεοτερο μοντελο απο αυτη που εχω βαλει
https://www.aliexpress.com/item/New-Dua ... st=ae803_5...δειγμα πως (δεν) φαινεται, τουλαχιστον απο τη θεση του οδηγου
https://vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=29&t=27012μονο προβλημα, κανει 3-4 λεπτα να πιασει το gps
-
Προς adensa:
Όταν χρειαστεί, που εύχομαι να μη χρειαστεί, να πεις στο δικαστήριο ότι έχεις βίντεο που αποδεικνύει ότι πέρασε ο άλλος με κόκκινο & όχι εσύ & να μην το δεχθεί ο δικαστής, ακόμα & αυτή η αναφορά πιστεύω ότι θα κρίνει την απόφαση. Λέω τώρα...
Αν φτάσεις σε αυτό το σημείο, είναι η τελευταία γραμμή άμυνάς σου.
Αν & νομίζω ότι η ασφάλεια θα το εκτιμήσει πιο πολύ!Προς gatoz:
Είναι όντως διακριτική!
Η ερώτησή μου είναι η εξής:
Στο σημείο γύρω από τον καθρέπτη, έχει αυτό το αυτοκόλλητο με τα μαύρα στίγματα.
Θα κολληθεί εκεί η ταινία διπλής όψης του βραχίονα που κρατάει την κάμερα. Αν όμως μετά θες να βγάλεις το βραχίονα, δε θα ξεκολλήσει & το αυτοκόλλητο με τα μαύρα στίγματα μαζί του; -
gatoz:
Είδα τα προηγούμενα post που έχεις επισυνάψει. Μου λύθηκε η απορία για το αυτοκόλλητο με τα μαύρα στίγματα.
Πολύ διακριτική η κάμερά σου!
Ευχαριστώ! -
Να μας διαφωτίσει ένας δικηγόρος, αλλά εξ όσων γνωρίζω είναι παράνομη η λήψη βίντεο σε δημόσιους χώρους χωρίς να το γνωρίζει ο άλλος. Οπότε και δεν γίνεται δεκτή στο δικαστήριο.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
H κυριότερη ερώτηση είναι:γίνεται αποδεκτή η κάμερα ως αποδεικτικό στοιχείο σε ατύχημα;Σε παλαιότερο ερώτημά μου προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με είχαν παραπέμψει σε ενημερωτικό τους δελτίο (σελ. 3): http://www.dpa.gr/pls/portal/docs/PAGE/ ... DF#9%CE%BF
'Οπως θα δείτε, η απάντηση είναι 'ναι μεν αλλά...' και ότι 'επιτρέπεται εφόσον δεν απαγορεύεται...', οι δε προϋποθέσεις που τίθενται είναι τόσες και τέτοιες που προσωπικά καταλαβαίνω ότι δεν είσαι σε καμία περίπτωση καλυμμένος 100%, οπότε αποφάσισα τελικά να μην προχωρήσω στην εγκατάσταση κάμερας στο όχημά μου.
-
σε υπόθεση σοβαρού τροχαίου πρίν 2-3 χρόνια γνωστός φίλου βρήκε το δίκιο του με την κάμερα ,
αλλά ειχε γάταρο δικηγόρο ,
το σίγουρο ειναι οτι ΔΕΝ απαγορεύεται να εχεις κάμερα στο ι.χ. σου ,
καθημερινά βλέπουμε μηχανόβιους να εχουν 2-3 κάμερες πάνω στό κράνος - στο τιμόνι - ακόμα και στο πίσω μέρος εχω δεί,
ποτέ ομως δεν εχω δεί να σταματάνε για πρόστιμο κλπ ,και εχω αρκετούς φίλους με μεγάλες μηχανές πού ανεβάζουν video-foto κλπ και ποτέ δεν ειχαν πρόβλημα με αστυνομία κλπ -
Ενθαρρυντικό αυτό που γράφεις και μακάρι να επιτρέπεται η κάμερα γιατί αυτό θα ήταν υπέρ όλων των νομοταγών οδηγών, ωστόσο υπάρχει κάποια νομολογία που θα μπορούσες να παραθέσεις με αφορμή το περιστατικό του γνωστού φίλου ή έστω το σκεπτικό της απόφασης; Το ότι πολλοί χρησιμοποιούν κάμερες και δεν τους σταματάει η Τροχαία δεν τις καθιστά αυτομάτως νόμιμες, εδώ ο άλλος κυκλοφορεί φόρα παρτίδα χωρίς πινακίδες και δεν ασχολείται κανείς. Η ίδια η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν τις αρνείται, ωστόσο το πλαίσιο χρήσης τους είναι τόσο ασφυκτικό που πραγματικά δεν ξέρω πώς μπορεί κανείς ρεαλιστικά να τις χρησιμοποιήσει χωρίς π.χ. να φαίνονται αριθμοί κυκλοφορίας άλλων οχημάτων ή πρόσωπα περαστικών. Το τελευταίο λοιπόν που θα ήθελα προσωπικά θα ήταν να έχω δίκαιο σε ένα τρακάρισμα, να μην έχω άλλο τρόπο να το αποδείξω παρά μόνο με την κάμερα και να βρεθώ επιπλέον και κατηγορούμενος για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων...
-
Δεν υπάρχει περίπτωση τυχόν δικαστήριο να καταλήξει σε απόφαση που να έρχεται σε αντίθεση με τα καταγεγραμμένα στην κάμερα, χάνεται η λογική έτσι. Το πιθανότερο λόγω συγκεχυμένης νομολογίας είναι το βίντεο να μην θεωρηθεί ως απόλυτο τεκμήριο αλλά ως μία ισχυρή μαρτυρία, και πάλι όμως θα μετρήσει. Όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα, θα προτιμούσα να προσκομίσω βίντεο για να αθωωθώ στη δίκη για ένα θανατηφόρο τροχαίο και ας καταδικαστώ μετά για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
-
Εφοσον ειναι δημοσιος δρομος γιατι να μην επιτρεπεται. Σε ιδιοτικους χωρους πρεπει να υπαρχει επισημανση.
Οι δημοσιες καμερες κυκλοφοριας πως υπαρχουν δηλαδη χωρις ειδοποιηση; -
Γενικά στα βίντεο που διατηρεί ή δημοσιεύειδεν πρέπει να φαίνονται πινακίδες κυκλοφορίας και πρόσωπα. Το youtube βέβαια έχει ένα σωρό τέτοια βίντεο. Επίσης υποτίθεται ότι δεν πρέπει να αποθηκεύεις τα βίντεο σε έναν Η/Υ π.χ. όπου φαίνονται πρόσωπα και πινακίδες.
Επί της ουσίας, κάνουν την καταγραφή (κυρίως οδηγοί μηχανών) γιατί σε πολλές περιπτώσεις τους χτυπάνε και τους εγκαταλείπουν. Οι κάμερες έχουν τη δυνατότητα της κυκλικής εγγραφής (γράφουν πάνω στα προηγούμενα), οπότε πρακτικά έχει καταγεγραμμένα την τελευταία 1,5 ώρα (ανάλογα βέβαια και την κάρτα μνήμης).
Πάντως γενικά είναι λίγο αφη(ρη)μένα όλα.
http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,124876&_dad=portal&_schema=PORTAL
Δείτε και την απόφαση 64/2011, όπου η Αρχή έκρινε ότι μπορεί να τους χορηγηθεί το απόσπασμα του βίντεο για υπεράσπισή τους στο δικαστήριο. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Εφοσον ειναι δημοσιος δρομος γιατι να μην επιτρεπεται. Σε ιδιοτικους χωρους πρεπει να υπαρχει επισημανση.
Οι δημοσιες καμερες κυκλοφοριας πως υπαρχουν δηλαδη χωρις ειδοποιηση;Περπατάς εσύ στο δρόμο με την οικογένεια σου και εγώ σε τραβάω βίντεο με το κινητό μου. Σου φαίνεται λογικό επειδή είσαι σε δημόσιο χώρο;
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Οι δημοσιες καμερες κυκλοφοριας πως υπαρχουν δηλαδη χωρις ειδοποιηση;Περπατάς εσύ στο δρόμο με την οικογένεια σου και εγώ σε τραβάω βίντεο με το κινητό μου. Σου φαίνεται λογικό επειδή είσαι σε δημόσιο χώρο;
Πως το εννοείς ακριβώς; τύπου 'περπατάω στο πεζοδρόμιο με την οικογένεια μου και εσύ μας ακολουθείς στο 1 μετρό και μας τραβάς βίντεο;'
Ρε τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτή τη ζωή...
-
Καλησπέρα!
Με 54,00€ πήρα μια κάμερα καταγραφής xiaomi, αγόρασα & μια sd card & την τοποθέτησα.
Έχει πολύ εύκολο τρόπο που βγαίνει για να μην μένει μόνιμα επάνω & το σπάσουν για να την πάρουν.
Ελπίζω να μη χρειαστεί για το σκοπό που την πήρα! -
Ο χρήστης bill971 έγραψε:
Καλησπέρα!
Με 54,00€ πήρα μια κάμερα καταγραφής xiaomi, αγόρασα & μια sd card & την τοποθέτησα.
Έχει πολύ εύκολο τρόπο που βγαίνει για να μην μένει μόνιμα επάνω & το σπάσουν για να την πάρουν.
Ελπίζω να μη χρειαστεί για το σκοπό που την πήρα!καλορίζικη ,γράψε οποτε μπορέσεις εντυπώσεις ,θετικά - αρνητκά - μοντέλο κλπ
-
Καλησπέρα!
Η κάμερα είναι η: https://www.skroutz.gr/s/10868245/Xiaom ... r-DVR.html
Ακόμα δεν έχω βγάλει την κάρτα για να δω στον υπολογιστή αν έχει καλή ανάλυση. Όταν το κάνω θα σας πω.
Ρεύμα παίρνει από τον αναπτήρα.Το παράξενο είναι ότι τις τελευταίες ημέρες που την έχω σε λειτουργία, δε μου τυχαίνουν στο δρόμο αυτά τα τρελά που συναντούσα πριν!
-
Μεγαλες αλήθειες λες φίλε μου.
Δυστυχώς η λαίλαπα των δίτροχων είναι τεράστια.
εμενα μου παίρνουν όλη τη χαρά της οδηγησης.μόνιμα με το άγχος αυτό κυκλοφορώ.
ευτυχως κυριως τηλεεργαζομαι και έχω γλυτωσει το καθημερινό άγχος (μαζί με ταρίφες και γυναικες ή παπουα που μιλάνε, βάφονται κλπ ενώ οδηγούν)και αν χρειαστεί να κατέβω στο γραφείο μαλλον τρένο θα πάρω. Καλύτερα κορονοιος παρα το bullying του δίτροχου αληταρα
για κάμερα πάρε και την απλή την 70mai. Μια χαρά κάνει δουλειά. Δοκιμασμένη.
Κάμερα καταγραφής