-
@dim147 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Για την ιστορία το 5w30 της BMW που προτείνουν όλες οι αντιπροσωπίες (με την δικαιολογία ότι αυτό βγάζει το σύστημα) είναι εκτός προδιαγραφών για αυτοκίνητο με φίλτρο σωματιδίων όπως και οι βενζινοκίνητες f40. Η BMW προτείνει είτε προδιαγραφή LL17 ή LL12 (άρα 0w30 και 0w20 συνήθως καθώς δύσκολα να βρεθεί 5w30 εντός αυτών των προδιαγραφών). Ως προς τη διάρκεια για την αλλαγή εννοείται τίποτα δεν μένει παραπάνω από 1 χρόνο ή 10000 χλμ. Group III και IV λάδια είναι μην τρελαθούμε και Ελλάδα έχουμε πλέον ακραία ζεστό κλίμα.
Σου έβαλα και καρδούλα ως προς το σκέλος τι λάδι πρέπει να μπει στην f40. Τώρα για το κάθε 10 χιλιάδες το αφήνω ασχολία στο.
-
@spi_duster said in Νέα BMW 1 Series 2019:
@alexandros-k said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Ποια ειναι η "προοδος" στα λιπαντικα? Εχεις δει εστω μια αναλυση καινουριου λιπαντικου σε συγκριση με χρησιμποιημενο μετα απο 20-30,000χλμ ?
Οσο για τα συνεργεια , πριν μας ειπες να μην ακουμε τον μαστρο Μητσο, τωρα οι "θειοι" ξερουνΑυτό κατάλαβες? Εννοώ πως ανεξάρτητα τι λέει ο καθένας, ακόμη και αν είναι δικός σου άνθρωπος, σημασία έχει τι λέει ο κατασκευαστής. Η κάστα που με μεγάλωσε με έμαθε να σέβομαι και πως να συμπεριφέρομαι στα οχήματά μου αν θέλω να βοηθήσω στη μακροζωία τους, αποφεύγοντας κάποια ατοπήματα. Δεν μπορεί να υπερβεί όμως τις προδιαγραφές που θέτει ο κατασκευαστής. Επειδή διακρινω ειρωνική διάθεση απλά να ξέρεις πως είμαι ο τύπος που δόξα το θεό μπορεί και κάνει μονός του πράγματα αν χρειαστεί στο αυτοκίνητο. Μια αλλαγή λαδιών, ένα φίλτρο, καθάρισμα μπουζί ακόμη και ιμάντα χρονισμου όταν χρειάστηκε, λαμπάκια καντράν κλπ.
Δεν ηταν ειρωνια, ηταν επισημανση οτι αντιφασκεις . Τι σχεση εχει αν ξερεις να κανεις σερβις ?
Αναλυση λαδιων μαλλον δεν εχεις δει ποτε, αλλά κατα τα άλλα τα λαδια αντεχουν γιατι εχουν "προοδευσει" -
Συνεχίζεις να ειρωνεύεται παρόλο που σου εξήγησα πως η υπόθεση σου για το τι εννοούσα ήταν λανθασμένη.
-
Συνεχίζεις να ειρωνεύεται παρόλο που σου εξήγησα πως η υπόθεση σου για το τι εννοούσα ήταν λανθασμένη.
Καλα εγω ειρωνευομαι , αλλά κι εσυ για την ουσια δεν λες και κατι . Τεσπα, Καλη Ανασταση
-
Δηλαδή πιστεύεις πως μπορώ να αλλάξω λάδια μα δε τα κοιτώ? Μήπως ήρθε η ώρα να σε πληρώσω με το ίδιο νόμισμα?
-
Δηλαδή πιστεύεις πως μπορώ να αλλάξω λάδια μα δε τα κοιτώ? Μήπως ήρθε η ώρα να σε πληρώσω με το ίδιο νόμισμα?
Με το ματι τα καταλαβαινεις δλδ? Αναλυση χρησιμοποιημενου μετα απο 20,000χλμ εχεις δει ?
-
Η μακρά περίοδο της αλλαγής λαδιών έγινε για λόγους μίσθωσης! Όσα αυτοκίνητα έχουν μεγάλη περίοδο έχουν πιο ανταγωνιστικά μισθώματα ! Αν χαλάσουν σε βάθος χρόνου χεστηκαν καθώς ανά δυο έτη τα αλλάζουν! Δεν σημαίνει πως τα λάδια προόδευσαν τόσο πολύ! Από τις 7000 χλμ και πέρα χάνουν σημαντικά τις ιδιότητες τους! Στα 10.000 είναι μια σοφή επιλογή αλλαγής τους!
-
Με το ματι τα καταλαβαινεις δλδ? Αναλυση χρησιμοποιημενου μετα απο 20,000χλμ εχεις δει ?
Το πηγαίνεις και χημείο μήπως? Έχεις δει το λάδι μετά 1000 χλμ?
-
Το πηγαίνεις και χημείο μήπως? Έχεις δει το λάδι μετά 1000 χλμ?
Καλα το καταλαβα οτι δεν εχεις ιδεα απο αναλυσεις λαδιων . Δεν πειραζει . Καλη Ανασταση
-
Ενω εσύ έχεις? Καλή Ανάσταση. Όπως έγραψα σε προηγούμενα κατέθεσα τη δική μου γνώμη. Αν δε σου κάνει μπορείς να διαφωνήσεις. Να σέβεσαι όμως.
-
Ενω εσύ έχεις? Καλή Ανάσταση. Όπως έγραψα σε προηγούμενα κατέθεσα τη δική μου γνώμη. Αν δε σου κάνει μπορείς να διαφωνήσεις. Να σέβεσαι όμως.
Εχω δει απειρες αναλυσεις, αν εχεις αυτη την απορια
Γιατι δεν σε σεβαστηκα? Τι ειπα? Ασε που δεν δεχομαι υποδειξεις ποιον θα σεβαστω και πως, ακομα κι αν δεν σε ειχα σεβαστει.
Οταν επιμενεις να λες πραγματα που δεν ισχυουν (οτι τα λαδια αντεχουν γιατι προοδευσαν) , παιρνεις κι αλλους στο λαιμο σου , αθελα σου . Τελος απο εμενα . Μου εισαι συμπαθης, αλλά ωρες ωρες πρεπει να υπαρχει και αντιλογος . Συγνωμη αν δεν ειμαι αρεστος οπως τα γραφω, αλλά με νοιαζει η ουσια , οχι ο καθωσπρεπισμός -
Σε γνωρίζω δέκα χρόνια+ και είναι η πρώτη φορά που το κάνεις αυτό. Να με ειρωνεύεσαι. Είναι ο μόνος λόγος που συνεχίζω να σου απαντώ εντός πλαισίου και στο επισημαίνω. Τα τυπικά προσόντα η εμπειρία και η προϋπηρεσία που έχω επάνω στο θέμα μου επιτρέπουν να έχω κι εγώ άποψη.
-
@babisstinson said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Για την ιστορία το 5w30 της BMW που προτείνουν όλες οι αντιπροσωπίες (με την δικαιολογία ότι αυτό βγάζει το σύστημα) είναι εκτός προδιαγραφών για αυτοκίνητο με φίλτρο σωματιδίων όπως και οι βενζινοκίνητες f40. Η BMW προτείνει είτε προδιαγραφή LL17 ή LL12 (άρα 0w30 και 0w20 συνήθως καθώς δύσκολα να βρεθεί 5w30 εντός αυτών των προδιαγραφών). Ως προς τη διάρκεια για την αλλαγή εννοείται τίποτα δεν μένει παραπάνω από 1 χρόνο ή 10000 χλμ. Group III και IV λάδια είναι μην τρελαθούμε και Ελλάδα έχουμε πλέον ακραία ζεστό κλίμα.
Πολύ χρήσιμο ποστ αυτό, δεν την γνώριζα την πληροφορία για LL17/LL12.
ουτε και εγω, παντως τωρα μολις διαβασα οτι και το παλιο 5w30 κανει μια χαρα για τον κινητηρα απλα το νεο ειναι λεπτοτερο.
-
Σε γνωρίζω δέκα χρόνια+ και είναι η πρώτη φορά που το κάνεις αυτό. Να με ειρωνεύεσαι. Είναι ο μόνος λόγος που συνεχίζω να σου απαντώ εντός πλαισίου και στο επισημαίνω. Τα τυπικά προσόντα η εμπειρία και η προϋπηρεσία που έχω επάνω στο θέμα μου επιτρέπουν να έχω κι εγώ άποψη.
Σιγα την ειρωνια ρε Σπυρο . Το "ρε" φιλικα. Προσωπικα δεν εχω καποιο θεμα μαζι σου , μονο στην αποψη σου για τα λαδια. Πολυ βαρια το πηρες
Απλα μια διαφωνια σε λιγο ανεβασμενους τονους. Σιγα τα (κοκκινα) αυγα -
Τεσπά. Ειλικρινά εύχομαι καλή Ανάσταση σε όλους. Ελπίζω φίλε μου να τα πούμε κάποια στιγμή και από κοντά. Δεν τρωω κολλήματα ούτε βάζω ταμπέλες σε ανθρώπους. Νταξ τώρα αυτό είναι ψέμα. Δύο τρείς εδώ μέσα έχουν φάει άκυρο για κουβέντα από μένα.
-
Εμένα αντιπροσωπεία μου είπε ότι παίρνει 5-30 το συγκεκριμένο μοτέρ! Το είδα και εγώ στον υπολογιστή! Μάλιστα το ρώτησα και δυο φορές!,γιατι και στο εγχειρίδιο γράφει για 0-30 ή 0-20!
-
Μετα απο 15000χιλιομετρα εκανα σε επισημο ,αλλαγη λαδιου και φιλτρου (η αντιπροσωπια μου ειπε οτι εχει αλλες 10000 και οτι δεν χρειαζεται).Τα λαδια που βαλαν ηταν (bmw twinpower turbo ll04 5w30) με κοστος 200ευρω.Απλα η αισθηση με την αλλαγη του λαδιου μου φανηκε σαν πιο σφιχτο το μοτερ στο ταξιδι που εκανα αμεσως σε εθνικη οδο γιατι ειμαι απο επαρχια.Μπορει να ειναι και η ιδεα μου.
-
@gknaf said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Μετα απο 15000χιλιομετρα εκανα σε επισημο ,αλλαγη λαδιου και φιλτρου (η αντιπροσωπια μου ειπε οτι εχει αλλες 10000 και οτι δεν χρειαζεται).Τα λαδια που βαλαν ηταν (bmw twinpower turbo ll04 5w30) με κοστος 200ευρω.Απλα η αισθηση με την αλλαγη του λαδιου μου φανηκε σαν πιο σφιχτο το μοτερ στο ταξιδι που εκανα αμεσως σε εθνικη οδο γιατι ειμαι απο επαρχια.Μπορει να ειναι και η ιδεα μου.
Αν ειχε 0-20 απο το εργοστασιο και εβαλαν 5-30 ειναι φυσιολογικο να το νιωθεις λιιιιγο πιο σφιχτο. Εξαρταται και απο την περιπτωση . Δεν συμβαινει παντου και παντα να το αισθανθεις
-
Γιατί να αλλάξουν το ιξώδες όμως;
-
Πάντως αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού με 200 ευρώ είναι σφαγή στο γόνατο, αν σκεφτείς ότι κοστίζει 15 ευρώ το λίτρο λιανική το λάδι. Δηλαδή μαξ 50 ευρώ τα λάδια χωρίς ΦΠΑ.
Λίγο παλιότερα με ~200-230 κάναμε μικρό service στα 2 BMW μας, με όλα τα φίλτρα μέσα και λάδια 5W30, σε εξειδικευμένο συνεργείο.
Νέα BMW 1 Series 2019