-
Καλά το μεταξόνιο το κοντιναν 2.67εκ? Δεν νομίζω άλλο μοντέλο νεοτερο να βγαίνει πιο κοντό από παλιό! Και παρόλα αυτά μεγάλωσε ο χώρος για πόδια πίσω κατά 3.3εκ αλλά και ο χώρος αποσκευών! Μάλλον σε βάρος των μπροστινών επιβατών.
26400 η βασική τιμή της 'άδειας' έκδοσης ντίζελ!
Προβλέπω να αρχίζουν νωρίς τις προσφορές.
Η γυμνή έκδοση της παλιάς 116d ήταν 5000 κάτω! Καλά πάμε ...Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Καλά το μεταξόνιο το κοντιναν 2.67εκ? Δεν νομίζω άλλο μοντέλο νεοτερο να βγαίνει πιο κοντό από παλιό! Και παρόλα αυτά μεγάλωσε ο χώρος για πόδια πίσω κατά 3.3εκ αλλά και ο χώρος αποσκευών! Μάλλον σε βάρος των μπροστινών επιβατών.Όχι, γενικά αυξήθηκαν οι χώροι, ελέω εμπρός κίνησης. Στο προηγούμενο μοντέλο ήταν αναγκαίο το μεγάλο μεταξόνιο όχι λόγω χώρων αλλά λόγω πίσω κίνησης.
-
Έφτασεεεεεε! Στο Σφακιανάκη!
https://www.newsbomb.gr/bombplus/aytokinhto/story/993083/h-nea-bmw-seira-1-stin-bmw-sfakianakis
Η 5η φωτογραφία απλά καταπληκτική!
-
Διάβασα τέστ γνωριμίας στο L'Automobile, το οποίο γράφει πολύ καλά σχόλια.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Διάβασα τέστ γνωριμίας στο L'Automobile, το οποίο γράφει πολύ καλά σχόλια.Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι, όπως όλες οι BMW, θα είναι κορυφή στην κατηγορία της. Με την ανάλογη τιμή φυσικά.
-
Αναρωτιέμαι αν θα βρεθεί ΕΝΑΣ να πει ότι η προηγούμενη γενιά ήταν καλύτερη.
Ίσως οι 4τροχοί, άντε και το Drive. -
Ο χρήστης kouladi έγραψε:
Αναρωτιέμαι αν θα βρεθεί ΕΝΑΣ να πει ότι η προηγούμενη γενιά ήταν καλύτερη.
Ίσως οι 4τροχοί, άντε και το Drive.Κι αν δεν είναι;
-
Μετά από σχετική πρόσκληση περασα από τη BMW Σφακιανακης γυρνώντας σπίτι.
Είδα την Μ135i σε πρώτη παρουσίαση σε ξεχωριστό χώρο με εδέσματα και ποτά.
Εκπληκτική γενικά η νέα σειρά 1 μοιάζει ιδανική για κάθε μέρα.
Φευγοντας χάζεψα και τη νέα 3αρα που είναι άλλη απίστευτη «κόλαση».
Απολαύστε [emoji41]
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Επίσης υστερεί και στο αυτόματο κιβώτιο (πολύ σημαντικό για εμένα) στους μικρούς κινητήρες αφού από 8τάχυτο πλανητικό πήγε σε 7τάχυτο διπλοσύμπλεκτο. Μέχρι και η Ford έβαλε 8 σχέσης στο αυτόματο και η BMW τις μείωσε....λάθος της. Ξέρω γιατί το έκανε, αλλά αυτό δεν αλλάζει το ότι είναι λάθος της.Γιατί το έκανε; Κόστος; Και στη X1 δεν είχε γίνει κάτι ανάλογο;
-
Ναι έχεις δίκιο στα μικρά μοτέρ της Χ1 δεν μπήκε ποτέ. Μπερδεύτηκα γιατί αρχικά η Χ1 βγήκε από 2λιτρο μοτέρ και πάνω (που είχαν ZF κιβώτιο) και μετά μπήκε ο 1.5 με το DCT.
-
Και αρχικά ο 1.5 δεν ήταν με DCT, αλλά με Aisin 6τάχυτο (όπως του Στέφανου π.χ.). Μετά άλλαξε σε DCT.
-
Μήπως παίζει ρόλο και η αλλαγή του άξονα κίνησης? To DCT είναι πολύ compact και ίσως βολεύει καλύτερα τη προσθιοκίνητη διάταξη.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Μήπως παίζει ρόλο και η αλλαγή του άξονα κίνησης? To DCT είναι πολύ compact και ίσως βολεύει καλύτερα τη προσθιοκίνητη διάταξη.Λογικά ναι και το σκέφτηκα...αλλα τότε γιατί με τα 2λιτρα μοτέρ μπαίνει το 8αρι ZF?
-
Λόγω ροπής ίσως?
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Λόγω ροπής ίσως?Όποιος και να είναι ο λόγος, σημαίνει ότι χωράει το 8αρι, οπότε ο μόνος λόγος να μην το βάζουν στα μικρά μοτέρ είναι το κόστος. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
-
Στη Χ1 δεν έχει μπει ποτέ ZF.
Το 8ταχυτο στα δίλιτρα είναι Aisin.
Στον 1,5 βενζινης έμπαινε 6ταχυτο Aisin και πλέον και σε βενζίνη και πετρέλαιο βάζουν 7ταχυτο gertrag DCT. -
Μήπως παίζει ρόλο και η αλλαγή του άξονα κίνησης? To DCT είναι πολύ compact και ίσως βολεύει καλύτερα τη προσθιοκίνητη διάταξη.
Λογικά ναι και το σκέφτηκα...αλλα τότε γιατί με τα 2λιτρα μοτέρ μπαίνει το 8αρι ZF?
Φανη, λογικα με τοσα αμαξια που εχεις αλλαξει θα επρεπε να το ξερεις. Το 8αρι ΖΦ μπαινει μονο στον διαμηκη αξονα. Το διλιτρο Χ1 εχει 8αρι Αισιν όπως και τα νεα 1.5/1.6 Πεζω. Λογικα να βαλουν διπλο συμπεκτη είναι θεμα κοστους και μονο (και επισης Γερμανος προμηθευτης) γιατι η Πεζω εβαλε το 8αρι Αισιν σε όλα.
Είναι αστοχο να συγκρινεται ο παλιος Ασσος με τον νέο γιατι ο νεος είναι τελειως διαφορετικο αμαξι από άλλη σειρα αυτοκινητων. Μονο ο κινητήρας και το σημα είναι κοινα. Όλα τα αλλα ναι μεν μοιαζουν οπτικα αλλα είναι τελειως διαφορετικα.Προσωπικα θα εκπλαγω αν το νέο εχει μεγαλυτερη ακαμψια από το πισωκινητο σασσι του Φ20.
Θα περιμενω να δω από κοντα το νέο 118 (γιατι το 135 σε τιμη 80κ καλα μιλαμε για τιμες M2). Παντως φιλος που οδηγησε Χ2 Μ με ιδιο πακετο κινητηρα μετάδοσης λεει ότι είναι πυραυλος.
-
Λογικά ναι και το σκέφτηκα...αλλα τότε γιατί με τα 2λιτρα μοτέρ μπαίνει το 8αρι ZF?
Moνο στα 4κινητα Χ1 μπαινει πια το 8αρι Αισιν. Φανταζομαι επηδη εχει ηδη τον αξονα για την κινηση πισω. Θεμα κοστους λογικα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Φανη, λογικα με τοσα αμαξια που εχεις αλλαξει θα επρεπε να το ξερεις. Το 8αρι ΖΦ μπαινει μονο στον διαμηκη αξονα.To γνωρίζω Άγη...αλλά δεν είμαι αλάθητος! Πάνω στην βιασύνη μου να γράψω (είμαι ακόμα Λουξεμβούργο σε εκπαίδευση) το ξέχασα και μετά δεν το διόρθωσα. Εννοείται ότι είναι AISIN, η ZF δεν βγάζει το 8αρι για προσθιοκίνητα.
Η ουσία του ποστ μου δεν είναι εαν έχει ZF or Aisin, αλλά το ότι δεν χρησιμοποιούν το πλανητικό 8αρι (το Aisin προφανώς) αλλά το υποδεέστερο διπλοσύμπλεκτο 7άρι.
-
Καλά το 'υποδεέστερο' είναι σχετικό. Ας πούμε απλά άλλης φιλοσοφίας.
Εμένα πάντως από τις φώτο άλλο θα με προβλημάτιζε. Ποιοτικά δεν δείχνει τίποτα φοβερό και κυρίως δε δείχνει τρομερά αναβαθμισμένο σε σχέση με τη F20 που ήδη ήταν μέτρια και πίσω από το Α3 και μετέπειτα την W177.
Πχ τα πλαστικά χαμηλά στην πίσω πόρτα δείχνουν 'της σειράς', οι ράγες των καθισμάτων είναι γυμνές, μαύρη λάκα στο λεβιέ θα γίνει ριγέ σε 2 μήνες ενώ και τα τεράστια blank switches είναι λίγο κάπως. Γενικώς καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για c-segment κι ας είναι η τιμή στο θεό.
Νέα BMW 1 Series 2019