-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Καλά το 'υποδεέστερο' είναι σχετικό. Ας πούμε απλά άλλης φιλοσοφίας.Εμένα πάντως από τις φώτο άλλο θα με προβλημάτιζε. Ποιοτικά δεν δείχνει τίποτα φοβερό και κυρίως δε δείχνει τρομερά αναβαθμισμένο σε σχέση με τη F20 που ήδη ήταν μέτρια και πίσω από το Α3 και μετέπειτα την W177.
Πχ τα πλαστικά χαμηλά στην πίσω πόρτα δείχνουν 'της σειράς', οι ράγες των καθισμάτων είναι γυμνές, μαύρη λάκα στο λεβιέ θα γίνει ριγέ σε 2 μήνες ενώ και τα τεράστια blank switches είναι λίγο κάπως. Γενικώς καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για c-segment κι ας είναι η τιμή στο θεό.
-
Όπως είπα υποδεέστερο λόγω 1 λιγότερης σχέσης και υποκειμενικά για εμένα λόγω τεχνολογίας (δεν τα συμπαθώ τα διπλοσύμπλεκτα γιατί δεν είναι αυτόματα!).
-
Εμένα ποιοτικά η F20 μου φαινόταν καλύτερη από το αντίστοιχο Α3...ίσως είναι και υποκειμενικό. Το Α3 ποτέ δεν μου φάνηκε κάτι το ιδιαίτερο ποιοτικά. Επίσης 5 χρόνια η F20 δεν είχε κάνει κιχ στο εσωτερικό...μακράν καλύτερη ποιότητα από την κουδουνίστρα Ζ4 (Ε85).
-
Για τα υπόλοιπα που λές, συμφωνώ.
-
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
- Όπως είπα υποδεέστερο λόγω 1 λιγότερης σχέσης
Αυτά με πολλές σχέσεις πολλές φορές μπερδεύονται και ανεβοκατεβάζουν συνέχεια. Επίσης στο σπορ πρόγραμμα οι 1-2 τελευταίες σχέσεις απενεργοποιούνται καθώς υπάρχουν μόνο για οικονομία στην εθνική.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτά με πολλές σχέσεις πολλές φορές μπερδεύονται και ανεβοκατεβάζουν συνέχεια. Επίσης στο σπορ πρόγραμμα οι 1-2 τελευταίες σχέσεις απενεργοποιούνται καθώς υπάρχουν μόνο για οικονομία στην εθνική.
- Όχι της BMW! (δεν μπερδεύεται).
- Σωστό για τις σχέσεις overdrive, αλλά μόνο στο σπορ πρόγραμμα (5-10% της χρήσης). Καθημερινά και ειδικά για οικονομία (και μείωση ρύπων στα χαρτιά) είναι ευεργετικές.
-
Να ειναι καλυτερη απο το focus?? 1.5 βενζινη 140 αλογα,αυτοματη sportline με led και μεταλλικο (με βασικη ελλειψη την πλοηγηση και το apple carplay) στα 28500 τιμια τιμη!
-
Για να παρεις μια καλα εξοπλισμενη πας και αγοραζεις το st
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Να ειναι καλυτερη απο το focus?? 1.5 βενζινη 140 αλογα,αυτοματη sportline με led και μεταλλικο (με βασικη ελλειψη την πλοηγηση και το apple carplay) στα 28500 τιμια τιμη!Προσωπικά πιστεύω πως είναι πιο value από το focus, σοβαρή βέβαια έλλειψη η απουσία σύνδεσης με το κινητό. Γιατί αν έχεις σύνδεση με το κινητό το Navi είναι άχρηστο. Θα αρχίσει σιγά σιγά τις εκπτώσεις η Ford...
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης dimitris_dimos έγραψε:
Να ειναι καλυτερη απο το focus?? 1.5 βενζινη 140 αλογα,αυτοματη sportline με led και μεταλλικο (με βασικη ελλειψη την πλοηγηση και το apple carplay) στα 28500 τιμια τιμη!
Προσωπικά πιστεύω πως είναι πιο value από το focus, σοβαρή βέβαια έλλειψη η απουσία σύνδεσης με το κινητό. Γιατί αν έχεις σύνδεση με το κινητό το Navi είναι άχρηστο. Θα αρχίσει σιγά σιγά τις εκπτώσεις η Ford...
Απέναντι στην νέα 1 με τον 1.5 στά 140 άλογα σε sportline και 28,5 χιλιάρικα τοποθετείται το Focus ST-Line με τον 1.5 με 150 άλογα στα 22,5 χιλιάρικα (και με πλήρη συνδεσιμότητα και Navi και μάλλον περισσότερο εξοπλισμό)...
Μπορεί λοιπόν να είναι πιο value από το Focus για κάποιους, αλλά όχι για τους περισσότερους. Γενικά οι premium κατασκευαστές δεν χαρακτηρίζονται από το VFM τους...
-
Αυτοματο focus stline 1.5 με λεντ παει στα 26 περιπου
Η σειρα 1 εχει και 1.5 140 βενζινη advantage με led αυτοματο, μεταλλικο, πλοήγηση, apple carplay 28300
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Αυτοματο focus stline 1.5 με λεντ παει στα 26 περιπουΗ σειρα 1 εχει και 1.5 140 βενζινη advantage με led αυτοματο, μεταλλικο, πλοήγηση, apple carplay 28300
Δίκιο έχεις μου ξέφυγε το αυτόματο, οπότε μικραίνει σημαντικά η διαφορά τιμής. Αν βέβαια συνυπολογίσεις και τις διαφορές στον εξοπλισμό, ξαναμεγαλώνει...
Από την Advantage λείπουν άλλα πράγματα (π.χ. είναι με 16άρες, δεν έχει 'σπορ' καθίσματα κ.α.).
Γενικά η sportline φαινεται να είναι απέναντι στην St-Line και η Advantage στην Titanium.
-
-
Ο χρήστης kouladi έγραψε:
Αναρωτιέμαι αν θα βρεθεί ΕΝΑΣ να πει ότι η προηγούμενη γενιά ήταν καλύτερη. Ίσως οι 4τροχοί, άντε και το Drive.Καλύτερη ώς προς τι? Ίσως να είναι πιο οδηγοκεντρική η F20 και με πιο σπόρ στήσιμο ελέω πίσω κίνησης. Αλλά αυτό μένει να το δούμε στην πράξη. Πιστεύω (ώς πρώην κάτοχος της F20) ότι στους υπόλοιπους τομείς θα υστερεί....δεν μπορεί να έχει κάνει βήματα πίσω. Επίσης υστερεί και στο αυτόματο κιβώτιο (πολύ σημαντικό για εμένα) στους μικρούς κινητήρες αφού από 8τάχυτο πλανητικό πήγε σε 7τάχυτο διπλοσύμπλεκτο. Μέχρι και η Ford έβαλε 8 σχέσεις στο αυτόματο και η BMW τις μείωσε....λάθος της. Ξέρω γιατί το έκανε, αλλά αυτό δεν αλλάζει το ότι είναι λάθος της.
-
Βλέπουμε πόσο εύκολα προστίθονται €20.000 έξτρα εξοπλισμός...και χωρίς να αλλάζει η φορολογική κλίμακα! Όπως έχω πει πολλές φορές...μόλις στηθεί σωστά ένα αυτοκίνητο, η τιμή εκτοξέυεται! >Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Γιατί το έκανε; Κόστος; Και στη X1 δεν είχε γίνει κάτι ανάλογο;
Το 8τάχυτο ΖF ποτέ δεν μπήκε στην Χ1 F48 με τους μικρούς κινητήρες, αυτή φόραγε το 6τάχυτο AISIN. Οπότε το 7τάχυτο DCT είναι αναβάθμιση (σε αριθμό σχέσεων, όχι σε ποιότητα λειτουργίας και πρακτικότητας για εμένα). Αλλά η σειρά 1 φόραγε 8τάχυτο λόγω πίσω κίνησης και τώρα το κατάργησαν στα μικρά μοτέρ. Η δικιά μου εξήγηση είναι καθαρά θέμα κόστους και μάρκετινγκ, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.
-
Καλησπέρα παιδια...μου αρεσει πολυ η νεα σειρα 1 και θελω τη γνωμη σας! Θα ειναι πανάκριβη μια 116d με αυτοματο και πακετο luxury? και 2ον, τι γνωμη εχετε για τον 3κυλινδρο αυτον πετρελαιοκινητηρα? απο αποψη αξιοπιστίας
Ευχαριστω!
-
Το μοτέρ είναι μια χαρά. Το πανάκριβο είναι σχετική έννοια, τόσο στην αυτοκίνηση όσο και ειδικότερα στις BMW. Εξαρτάται τι θεωρείς ακριβό και φυσικά πόσα έξτρα θα βάλεις.
-
Ρωταω γιατι ακουγονται απο τα γνωστα ραδιο αρβυλα οτι οι νεες bmw μικρου κυβισμου (κυριως οι 3κιλινδρες) επισκεπτονται συχνα το συνεργειο για διαφορα προβληματακια. Δεν εχω καμμια εμπειρια απο bmw για αυτο ρωταω. Σε ενα configurator η 116d που με ενδιαφερει με πακετο luxury και εννοειται αυτοματο κιβωτιο πλησιαζε τα 40 χιλιαρικα....Ειναι ακριβο μιας και η GLA180d που εχω με πολλα εξτρα (night packet, xenon, 7DCT, sunroof) εφτασε τα 36 χιλιαρικα. Και μιλαμε για SUV. Για να ειμαι δικαιος βεβαια η αγορα εγινα τον μαιο του 16, ενα μηνα πριν η προηγουμενη κυβερνηση ειχε τη φαεινη ιδεα να διπλασιασει το τελος ταξινομησης. Στην οικογενεια εχουμε ενα volvo V40 crosscountry (αυτο θελω να πουλησω για τον Ασσο)
-
Ρωταω γιατι ακουγονται απο τα γνωστα ραδιο αρβυλα οτι οι νεες bmw μικρου κυβισμου (κυριως οι 3κιλινδρες) επισκεπτονται συχνα το συνεργειο για διαφορα προβληματακια. Δεν εχω καμμια εμπειρια απο bmw για αυτο ρωταω. Σε ενα configurator η 116d που με ενδιαφερει με πακετο luxury και εννοειται αυτοματο κιβωτιο πλησιαζε τα 40 χιλιαρικα....Ειναι ακριβο μιας και η GLA180d που εχω με πολλα εξτρα (night packet, xenon, 7DCT, sunroof) εφτασε τα 36 χιλιαρικα. Και μιλαμε για SUV. Για να ειμαι δικαιος βεβαια η αγορα εγινα τον μαιο του 16, ενα μηνα πριν η προηγουμενη κυβερνηση ειχε τη φαεινη ιδεα να διπλασιασει το τελος ταξινομησης. Στην οικογενεια εχουμε ενα volvo V40 crosscountry (αυτο θελω να πουλησω για τον Ασσο)
Νομιζω γενικα αξιοπιστα ειναι, εγω εχω το 3κυλινδρο βενζινη. Δες αν εχουν κατι σε στοκαρισμενο το 118 Σπορτ το δινουν 27500 με αρκετο εξοπλισμο (μονο πακετο καθρεφτων και ηλιοροφη δεν εχει) και αυτοματο. Κριμα να δωσεις 40 χιλ για τοσο μικρο κινητηρα.
-
Εμένα, με τον εξοπλισμό που θέλω και θεωρώ εγώ ότι πρέπει να έχει μια BMW, μου βγαίνει 'μόνο' €48.000 η 118i με αυτόματο κιβώτιο!!
-
Εμένα, με τον εξοπλισμό που θέλω και θεωρώ εγώ ότι πρέπει να έχει μια BMW, μου βγαίνει 'μόνο' €48.000 η 118i με αυτόματο κιβώτιο!!
Προφανως και δεν αγοραζεις γιατι ποιος θα εδινε 48κ για 3κυλινδρο? ειδικα οταν δινουν ενα καλα εξοπλισμενο αμαξι (καλυτερο απο το 116 που ειχες) για 27500. Που και αυτο πολλα ειναι, λογικα θα πεξει και χαμηλοτερη τιμη στο μελλον.
-
ειδικα οταν δινουν ενα καλα εξοπλισμενο αμαξι (καλυτερο απο το 116 που ειχες) για 27500.
Μιλάς για την F2o ή για το νέο Άσσο? Γιατί ο νέος έχει 35.000 118i sportline auto, η οποία έχει λιγότερο εξοπλισμό από αυτή που είχα. Πόσο έκπτωση κάνουν? Στα €27.500 υπάρχει αυτόματη και σε ποια έκδοση εξοπλισμού? Εμένα είχε πάνω από €10.000 έξτρα εξοπλισμό. Ο νέος Άσσος με τον εξοπλισμό που είχα εγώ αγγίζει τις €37.000, εαν βάλει μεμονομένα τα έξτρα.
-
wantone wrote:
ειδικα οταν δινουν ενα καλα εξοπλισμενο αμαξι (καλυτερο απο το 116 που ειχες) για 27500.
Μιλάς για την F2o ή για το νέο Άσσο? Γιατί ο νέος έχει 35.000 118i sportline auto, η οποία έχει λιγότερο εξοπλισμό από αυτή που είχα. Πόσο έκπτωση κάνουν? Στα €27.500 υπάρχει αυτόματη και σε ποια έκδοση εξοπλισμού? Εμένα είχε πάνω από €10.000 έξτρα εξοπλισμό. Ο νέος Άσσος με τον εξοπλισμό που είχα εγώ αγγίζει τις €37.000, εαν βάλει μεμονομένα τα έξτρα.
Σε ειχα για ποιο ενημερωμενο...πηγαινε 5 λεπτα στις εκθεσεις να δεις. Εχουν ειδικα πακετα (Sport line Advanced που βασιζεται στο Σπορτ με εξτρα εξοπλισμο για Ελλαδα) για το 118 με τιμη προ φορων
Νέα BMW 1 Series 2019