-
Με 45Κ παιρνεις το Χ2 2,0 φουλ εξτρα ( Μ- pack,μεταλλικο χρωμα, αυτοματο, ηλιοροφη, φωτα led, συστημα προστασιας και υποβοηθειας , κ.α. πολλα ).
Αλλο τι γραφει ο τιμοκαταλογος, αλλο τι τελικη τιμη σου κανει ο εμπορος.
Δηλαδή θες να μου πείς ότι ο έμπορος κάνει €30.000 έκπτωση?!?!?! ή μιλάς για συγκεκριμένα αυτοκίνητα (στοκ, πιανκιδωμένα κλπ. που θέλουν να διώξουν)? Εκτός εαν μιλάς για M-pack μόνο (που έχει αρκετό εξοπλισμό), που και πάλι μιλάμε για €10.000 έκπτωση! Γιατί με €45.000 παίρνεις μια μέτρια εξοπλισμένη 2λιτρη Χ1.
Επίσης - και το έχω γράψει πολλές φορές - άλλο τι εννοεί ο καθένας μας με την έκφραση 'φούλ έξτρα' και άλλο τι σημαίνει πραγματικά. Φουλ έξτρα = ΜΕ ΟΛΟ τον προαιρετικό εξοπλισμό....τόσο απλά.
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!
Πήρα την έκδοση Sport Line Advanced 118i βενζίνη. Οι ζάντες και το τιμόνι είναι εκπληκτικά!
sargus wrote:
Φίλε μου με το καλό να παραλάβεις!
Μου κάνει εντύπωση ότι δεν αντιλήφθηκες διαφορές στο οδηγικό κομμάτι. Το λέω διότι τα προηγούμενα μοντέλα και των δύο που έχω οδηγήσει ήταν η μέρα με την νύχτα οδηγικά (τα τωρινά δεν τα έχω οδηγήσει) φυσικά υπέρ της συμμετοχικότητας της BMW. Αν τώρα δεν υπάρχουν διαφορές, φοβάμαι τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον καινούργιο άσο!!
Να σου πω την αλήθεια δεν είχα οδηγήσει τα προηγούμενα μοντέλα οπότε δε μπορώ να συγκρίνω. Όσον αφορά τα τωρινά μοντέλα, θα έλεγα ότι είναι αρκετά κοντά με την BMW ίσως να υπερέχει οριακά. Παρ'όλα αυτά δεν είμαι και τόσο ψαγμένος με την οδική συμπεριφορά ώστε να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα από την άποψή μου.
Το μόνο σίγουρο είναι οτι και τα 2 αυτοκίνητα έχουν πολύ premium feel και είναι γενικά πολύ στιβαρά, με το BMW να είναι πιό επιθετικό (εμφανισιακά τουλάχιστον).
Περισσότερα θα μπορώ να σας πω όταν με το καλό το παραλάβω!
Kαλοταξιδο να ειναι. Οντως το συγκεκριμενο πακετο εχει πολυ καλο εξοπλισμο και οι ζαντες ειναι πολυ ωραιες, Μ τιμονι και καθισματα μπακετ επισης πολυ ωραια. Αν θελεις στειλε μου ΠΜ απο ποιον ντηλερ το πηρες και ποσο στο αφησε τελικα; Ποσα χρονια εγγυηση σου εδωσαν; Πηρες και το πακετο για το δωρεαν σερβις;
-
tsaltinho wrote:
Με 45Κ παιρνεις το Χ2 2,0 φουλ εξτρα ( Μ- pack,μεταλλικο χρωμα, αυτοματο, ηλιοροφη, φωτα led, συστημα προστασιας και υποβοηθειας , κ.α. πολλα ).
Αλλο τι γραφει ο τιμοκαταλογος, αλλο τι τελικη τιμη σου κανει ο εμπορος.
Δηλαδή θες να μου πείς ότι ο έμπορος κάνει €30.000 έκπτωση?!?!?! ή μιλάς για συγκεκριμένα αυτοκίνητα (στοκ, πιανκιδωμένα κλπ. που θέλουν να διώξουν)? Εκτός εαν μιλάς για M-pack μόνο (που έχει αρκετό εξοπλισμό), που και πάλι μιλάμε για €10.000 έκπτωση! Γιατί με €45.000 παίρνεις μια μέτρια εξοπλισμένη 2λιτρη Χ1.
Επίσης - και το έχω γράψει πολλές φορές - άλλο τι εννοεί ο καθένας μας με την έκφραση 'φούλ έξτρα' και άλλο τι σημαίνει πραγματικά. Φουλ έξτρα = ΜΕ ΟΛΟ τον προαιρετικό εξοπλισμό....τόσο απλά.
Ανα τακτα χρονικα διαστηματα, η BMW βγαζει προσφορες σε διαφορα μοντελα.
Καποια στιγμη ειχε βγαλει προσφορα και για το 2λιτρο Χ2 αρχικη προσφορα, κοντα στα 7,000 ευρω. Σε φιλο, με ολα τα εξτρα, με την προωθητικη ενεργεια και την επιπλεον εκπτωση, η τιμη απο 55Κ επεσε στα 45Κ
Ειναι νομος οτι οσο πιο πολλα εξτρα βαζεις, τοσο μεγαλυτερη προσφορα εχεις. Οπως επισης ειναι νομος οτι δεν αγοραζεις πολυ καινουριο μοντελο αυτοκινητου. Σε κανενα χρονο που θα εχουν βγει πακετα προσφορων, το ξανασυζηταμε.
Τωρα για τα εξτρα, δεν το σχολιαζω, καθως οπως ανεφερα και παραπανω η εκδοση είχε σχεδον τα παντα ( και το navi με την μεγαλη οθονη).
Επισης αυτη τη στιγμη το Χ-2 1,5d & 1.8i ειναι σε προσφορα με Μ-pack, led φωτα, διζωνικο κλιματισμο, αυτοματο κιβωτιο, μεταλλικο χρωμα κοντα στα 35Κ, πολυ πιο χαμηλα δηλαδη απο τον 1.
Στο διαταυτα, ο καινουριος ασος ειναι παρα πολυ ωραιος, σιγουρα ο πιο ωραιος σε σχεση με τους προηγουμενους ασσους
Σορρυ για το offtopic
-
Καποια στιγμη ειχε βγαλει προσφορα και για το 2λιτρο Χ2 αρχικη προσφορα, κοντα στα 7,000 ευρω. Σε φιλο, με ολα τα εξτρα, με την προωθητικη ενεργεια και την επιπλεον εκπτωση, η τιμη απο 55Κ επεσε στα 45Κ
Ας το ξαναπώ: με **ΟΛΑ **τα έξτρα αποκλείεται γιατι με ΟΛΑ τα έξτρα ξεπερνάει τις €75.000!! Το €55κ να γίνει €45Κ φυσικά και γίνεται και όσο πιο ακριβό, τόσο μεγαλύτερη έκτπωση (γνωστό μου πήρε 7αρα από €200κ στα €160κ), αλλά το €75κ δεν γινεται €45κ.
-
Kαλησπέρα Αγγελε, καλοριζικη και με το καλο να την παραλαβεις! Να σε ρωτησω, σε σχεση με την a-class πως ηταν απο ανεση αναρτησης? Με ενδιαφερει η εκδοση luxury σε ντηζελ και προερχομαι απο κακη εμπειρια με GLA που διαβαζει και το πετραδακι στο δρομο...
-
tsaltinho wrote:
Ας το ξαναπώ: με **ΟΛΑ **τα έξτρα αποκλείεται γιατι με ΟΛΑ τα έξτρα ξεπερνάει τις €75.000!! Το €55κ να γίνει €45Κ φυσικά και γίνεται και όσο πιο ακριβό, τόσο μεγαλύτερη έκτπωση (γνωστό μου πήρε 7αρα από €200κ στα €160κ), αλλά το €75κ δεν γινεται €45κ.
Να το ξαναπεις γιατι εγω αναφερω ' ολα τα εξτρα ' που ειχε επιλεξει, οχι οτι υπαρχει στον καταλογο.
Κι αυτα που εχουν επιλεχτει ειναι τα πιο ακριβα, με την καμια δεν φτανει αυτος ο κινητηρας τα 75Κ.
Στο διαταυτα, με 45Κ μπορεις να παρεις ενα φορτωμενο 2λιτρο Χ2, με 48Κ παιρνεις ενα φορτωμενο Ασο.
-
Κι αυτα που εχουν επιλεχτει ειναι τα πιο ακριβα, με την καμια δεν φτανει αυτος ο κινητηρας τα 75Κ.
Στο διαταυτα, με 45Κ μπορεις να παρεις ενα φορτωμενο 2λιτρο Χ2, με 48Κ παιρνεις ενα φορτωμενο Ασο.
Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά! Σαφώς και το Χ2 με το δίλιτρο μοτέρ όχι απλά φτάνει αλλά ξεπερνάει και τα 75.000 με όλα τα extra! Τώρα πόση έκπτωση θα σου κάνω εμπόρους εφέντημ είναι άλλο θέμα, πάντως 30.000 δεν θα κάνει. Όπως είπες τις 55.000 θα της κάνει 45.000, οπότε με 45.000 παίρνεις ένα σχετικά καλά εξοπλισμένο έχει δύο αλλά επουδενί δεν παίρνεις ένα φορτωμένο Χ2
-
Καλημέρα παιδιά.
Κάτοχος 118i sportline εδώ και 1μιση εβδομάδα και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Έκανα και ταξιδάκι και όλα πολύ καλά, παρ'όλο που είναι στο στρώσιμο με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ποιοτικά ανώτερο από Audi A3, τουλάχιστον στο εσωτερικό. Το είχαμε παρκάρει και διπλα διπλα με Focus ST line και προσωπικά δε θα τα σύγκρινα.. εσωτερικά δεν το εχω δει αλλά τουλαχιστον εξωτερικα πιστεύω είναι πιο ωραία η bmw sportline(όχι μόνο επειδή την αγόρασα ) . Βεβαια έχουν και άλλη τιμή...
Ηχομόνωση άριστη, γενικά πολύ premium feel όλο το αυτοκίνητο έξω και μέσα και κατά τη γνώμη μου πολύ πιο ενδιαφέρον από Α Class την οποία βρήκα λίγο βαρετή για τα γούστα μου τουλάχιστον.
Κατανάλωση μέχρι στιγμής 6.2-6.3 πόλη, 5.7-5.8 εθνική.
Επίσης μου αρέσουν πολύ οι αναρτήσεις του σε σύγκριση με Audi, αλλά είναι υποκειμενικό αυτό.
Ηχοσύστημα πολύ τίμιο και τα φώτα του ειδικά το βράδυ (μέσα/έξω) απλά απολαυστικά.
Συστήματα ασφαλειας δουλεύουν άψογα και παραμετροποιούνται αρκετά εαν ενοχλούν κάποιον.
Επίσης είναι λίγο πιο ψηλό από τα υπόλοιπα της κατηγορίας νομίζω, απο Α class + Focus stline σίγουρα.
Αυτά σε γενικές γραμμές, ότι θέλετε και γνωρίζω να απαντήσω ρωτήστε με!
-
Καλοταξιδο
Ποσο κοστισε?
-
Είχα για περίπου μία εβδομάδα τη νέα σειρά 1 σε έκδοση sportline με κάμποσα έξτρα. Η τιμή λιανικής της έφτανε στα 44Κ περίπου που φυσικά είναι εξωφρενικά χρήματα για 140 ψωράλογα. Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο έχει περιορισμένο wow factor σε ότι αφορά την οδική συμπεριφορά του και βασικά θυμίζει ένα οποιοδήποτε άλλο μεσαίο χατς (μου θύμισε ΠΑΡΑ πολύ Golf 1.5 150 hp σε όλα του). Δεν ξεχωρίζει ούτε ως ανάρτηση, ούτε ως φρένα, σίγουρα ούτε ως γκάζι. Σίγουρα όμως έχει καλύτερο τιμόνι από τα περισσότερα ανταγωνιστικά ενώ και μέσα επιτέλους δεν είναι φτωχός συγγενής όπως η F20. Είναι ιδιαίτερα ποιοτικά τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και πολύ καλή η συναρμογή ενώ δεν υστερεί και σε εξοπλισμό (αυτό έλειπε στα 44Κ της συγκεκριμένης). Overall καλύτερο αυτοκίνητο από την A-Class αλλά με χειρότερο μοτέρ. Γενικά βρίσκω το 3κυλ 1500αρι της BMW πολύ μέτριο και υποδεέστερο του 1.3 163hp της Merc ή του 1.5 150hp του VAG.
-
Ισχυει οτι το 3κυλινδρο 1,500αρη μοτερ της Bmw ειναι -ελαφρως, οπως αποτυπωνουν και οι μετρησεις περιοδικων- κατωτερο σε αποδοση αλλα και οικονομια καυσιμου απο το 150αρι της Vag και προφανεστατα απο το 163αρη της Merc. Το τελευταιο ομως μοτερ δεν ειναι αμεσα συγκρισιμο ουτε αριθμητικα (υπαρχει με χαμηλοτερη πιεση στο turbo το 136αρι...) ουτε και απο πλευρας κοστους...
Κατα τα αλλα και μονο που υπαρχει η προωθητικη ενεργεια της Bmw Hellas με το πακετο sportline, συν full Led, 7αρι DCT, καποιους αυτοματισμους ανεσης (φωτα, καθαριστηρες πχ) μαζι με μεταλλικο χρωμα, σε τελικη τιμη 28,200 ευρω, ειναι ξεκαθαρα το καλυτερο deal αυτη την στιγμη στα premium μικρομεσαια.
-
Κατα τα αλλα και μονο που υπαρχει η προωθητικη ενεργεια της Bmw Hellas με το πακετο sportline, συν full Led, 7αρι DCT, καποιους αυτοματισμους ανεσης (φωτα, καθαριστηρες πχ) μαζι με μεταλλικο χρωμα, σε τελικη τιμη 28,200 ευρω, ειναι ξεκαθαρα το καλυτερο deal αυτη την στιγμη στα premium μικρομεσαια.
Όντως, είναι η καλύτερη αγορά στην κατηγορία που αναφέρεις! Πρόκειται για ένα καλοσχεδιασμένο πακέτο, που προσφέρει σχεδόν όλα τα απαραίτητα έξτρα (πλην navigation και συνδεσιμότητας) σε λογική τιμή για τα δεδομένα της premium κατηγορίας.
Εγώ αν κοιτούσα για αγορά σε αυτή την κατηγορία, θα το αγόραζα χωρίς δισταγμό και θα κοιτούσα να καλύψω τις δύο ελλείψεις που ανέφερα με κάποια ποιοτική aftermarket λύση.
-
Όντως, είναι η καλύτερη αγορά στην κατηγορία που αναφέρεις! Πρόκειται για ένα καλοσχεδιασμένο πακέτο, που προσφέρει σχεδόν όλα τα απαραίτητα έξτρα (πλην navigation και συνδεσιμότητας) σε λογική τιμή για τα δεδομένα της premium κατηγορίας.
Εγώ αν κοιτούσα για αγορά σε αυτή την κατηγορία, θα το αγόραζα χωρίς δισταγμό και θα κοιτούσα να καλύψω τις δύο ελλείψεις που ανέφερα με κάποια ποιοτική aftermarket λύση.
-
Ναι αλλα ρε παιδια επι 2020 σιγα σιγα να εχεις μια μικρη οθονη και οχι digital cluster και adaptive cruise control..... πας απαραιτητως στα 31.000
Αρα για εμενα με 31.000 ευρω ειναι πληρης.
-
Ναι αλλα ρε παιδια επι 2020 σιγα σιγα να εχεις μια μικρη οθονη και οχι digital cluster και adaptive cruise control..... πας απαραιτητως στα 31.000
Ασε μας ρε μπαλενάκια, που θα μας πεις ότι σου είναι απαραίτητο το digital cluster!
Έχετε παραφρονήσει ομαδικώς εδώ μέσα, μου φαίνεται, με τους εξοπλισμούς...
-
Ασε μας ρε μπαλενάκια, που θα μας πεις ότι σου είναι απαραίτητο το digital cluster!
Έχετε παραφρονήσει ομαδικώς εδώ μέσα, μου φαίνεται, με τους εξοπλισμούς...
-
Και 3d μαλιστα......
-
Και 3d μαλιστα......
Κάτι σε 3, όντως σου χρειάζεται...
-
Και 3d μαλιστα......
Κάτι σε 3, όντως σου χρειάζεται...
-
Όπως έγραψα και 3-4 ποστ πιο πρίν, υπάρχει και έκδοση χωρίς το σπορ πακέτο (το οποίο είναι άχρηστο, ειδικά στην Ελλάδα) με navi και carplay. Οπότε καλύπτεται το κομμάτι πλοήγησης και συνδεσιμότητας.
Νέα BMW 1 Series 2019