-
Έχει διότι στηρίζεται στην ίδια τεχνολογία.
Σήμερα απαιτείται αυτός ο όγκος για να φορτίσει την μπαταρία ενός ηλεκτρικού όχηματος. Δηλαδη αρκετά λίτρα.
Αυτό που προσπαθούν είναι να μειώσουν τα λίτρα αυξάνοντας την ενεργειακή πυκνότητα των ηλεκτρολυτών. Κάποιες μελέτες αναφέρουν, στηριζόμενοι λογικά σε μοντέλα, πως είναι σε θέση να αυξήσουν κατά 8-10 φορές την ενεργειακή πυκνότητα. Δηλαδη να μπορέσουν να εξάγουν ενέργεια ανά λίτρο στο επίπεδο της σημερινής βενζίνης.
Δηλαδή οοοοταν και ααααν τα καταφέρουν, και τα δύο δηλαδή και το αυτοκίνητο και η στατική μπαταρία θα έχουν την ίδια τεχνολογία. Στη φωτογραφία προφανώς δεν έχουν ακόμα.
Απλώς είτε θα γεμίζεις από αντλία, είτε τα λίτρα που γέμισες από την αντλία για πολλούς μήνες μπορείς να το φορτίζεις στο σπίτι σου από μια σταθερή μπαταρία η οποία φορτίζει τα λίτρα των ηλεκτρολυτών της, καθημερινά απο ΑΠΕ. Δηλαδή, θα φορτίζεις το ev, χωρίς νά το συνδέσεις στο δίκτυο ηλ ενέργειας. Και αν κάνεις μεγάλο ταξίδι θα γεμίζεις νέους ήδη φορτισμένους ηλεκτρολύτες σαν τα υγρά καύσιμα σήμερα.
Δηλαδή θα έχεις τα οφέλη και από τους δύο κόσμους. Και φόρτιση σπίτι με φθηνό ρεύμα από ΑΠΕ και ανεφοδιασμό σαν τα θερμικά σε ταξίδια!
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τα πρώτα πρότυπα υπάρχουν και σήμερα.
Προσπάθησα λίγο να δω πως δουλεύει αυτό που έβαλες...
Λέει 5KW / 30KWh με φωτοβολταικά 3ΚWh, θα θελα να δω περισσότερα να καταλάβω τι κάνει... (έχει και πρόβλεψη για 150/500), αλλά έχω δουλειά τώρα. -
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
https://www.caroto.gr/2023/02/28/αυτό-είναι-το-πρώτο-σε-πωλήσεις-αυτοκί/
Και άλλη προοπτική!
3m Κινεζικό...
το 2022 το Wuling Hongguang ξεπέρασε το ορόσημο των 400.000 ετήσιων πωλήσεων, ενδεικτικό του γεγονότος ότι ο παγκόσμιος πολίτης θέλει μικρό και φθηνό ηλεκτρικό όχημα.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως θα δουλέψουν όλα αυτά με τα Kei cars της συμφοράς. Δλδ αναγκαστικά θα χρειαστείς και δεύτερο μεγαλύτερο αυτοκίνητο για ταξίδια, εκδρομές, χαμαλοδουλειά κτλ. Από εκεί δλδ που θα είχες ένα (είτε θερμικό είτε ηλεκτρικό, δεν εξετάζω αυτό), τώρα θα χρειαστείς 2;
-
Ή θα έχεις δύο -όπως πάρα πολλές οικογένειες και σήμερα- ή απλά θα νοικιάζεις δεύτερο όποτε το χρειάζεσαι.
-
Το διάολο; που ζουνε;
Το smart το γνωρίζετε; -
Δδλ από τώρα που έχουμε 1 ή 2 αυτοκίνητα θερμικά που καλύπτουν όλες τις ανάγκες πχ. θα καταντήσουμε να έχουμε ένα ηλεκτρικό σπιρτόκουτο της πλάκας τύπου Kei car και να νοικιάζουμε όποτε θα χρειαστούμε δεύτερο; Αυτό θεωρείται πρόοδος στο δυτικό κόσμο;
-
Και τώρα και με τα θερμικά μπορείς να νοικιάζεις. Έτσι κάνουν στον δυτικό κόσμο!
Κάνουν και κάτι άλλο φοβερό.... Νοικιάζουν δωμάτια σε ξενοδοχεία
-
-
Εγώ έχω την μαούνα που κάααθεται. Πότε χρειάζεται πραγματικά αντί για το χαπάκι; Όταν πάμε διακοπές -κι όχι πάντα. Όταν κουβαλάμε πολλά πράγματα -σίγουρα. Πόσες φορές τον χρόνο είμαι αναγκασμένος πάρω τo 220 αντί για το Mii -κι όχι επειδή μου αρέσει να πάρω το 220; Μάλλον θα ήταν πιο συμφέρον να νοικιάζω ένα βανάκι.
-
Η απάντηση σε όλα όσα συζητάτε λέγεται robotaxi
Το ΙΧ σας δεν θα κάθεται να μαζεύει σκόνη οι μπαταρίες ήδη εχουν πάνω απο 8 χρόνια εγγύηση και τα ηλεκτρο-μοτερ ωφέλιμη ζωή 1.000.000 μίλια
Όταν η Νιτζα (NHTSA) δώσει την έγκριση για την αυτόνομη οδήγηση χωρίς οδηγό θα δώσω άνετα τα 15-20000 € που θα ζητάει η tesla για ξεκλείδωμα να πηγαίνει το μηχάνημα όλα τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας στις δουλειές τους με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς να χρειάζονται να βγάλουν διπλώματα οι νέοι
και να τα παραδώσουμε χωρίς κλάματα οι παλιοίκαι να βγάζει μεροκάματο όταν το νομοθετικό πλαίσιο το επιτρέψει δεν θα με χαλάει
σίγουρα λιγότερα αυτοκίνητα θα χρειαζόμαστε οχι περισσότερα
Τέλος όπως είδα σήμερα -για τον diego 1980 και τον driver m η πληροφορία - τα μηχανήματα γίνονται "εργαλεία" για όσους θέλουν και εχουν
πέρναγαν κάτι έξτρα μπρατσάκια σε ενα model 3 για να ρυθμίζουν γωνίες στην ανάρτηση
https://unpluggedperformance.com/product/billet-adjustable-rear-camber-arm-set-for-tesla-model-3/
-φόραγε ήδη KW ανάρτηση και φρένα βελτιωμένα - σε ενα συνοικιακό αλλα ψαγμένο συνεργείο 100 μέτρα απο το σπίτι μου , ωραία φάση να το βλέπεις σηκωμένο εχει τεχνολογία το άτιμο ... -
Η οδήγηση για κάποιους από εμάς όμως δεν είναι διαδικαστικό θέμα μετακίνησης από το σημείο Α στο σημείο Β αλλά και διασκέδαση και τρόπος χαλάρωσης. Οπότε δε θέλουμε να προχωρήσει η όλη φάση με την αυτονομη οδήγηση που προσωπικά το βρίσκω αηδιαστικό και απολυταρχικό αν επιβληθεί ως ιδέα. Οχι μόνο δλδ δε θα πλήρωνα ευρώ για τις παπαριές του Musk, αλλά δε θα αγόραζα ποτέ προιόντα της εταιρείας του εφόσον πηγαίνει την αυτοκίνηση ακριβώς από την αντίθετη κατεύθυνση που θέλω. Μα ούτε σε ένα τομέα δε βρίσκω οτι αυτά που κάνει μου αρέσουν, είναι πραγματικά απίστευτο!
Το θέμα όμως της αυτόνομης οδήγησης, όπως και των καμερών, της αυστηρής επιτήρησης κτλ εντάσσεται στο μόνιμο δίλημμα "ελευθερία ή ασφάλεια", όπου θα επιλέγω πάντα την ελευθερία με τα αντίστοιχα φυσικά ρίσκα. Ναι είναι ρίσκο να οδηγάς και για σένα και τους άλλους, ρίσκο είναι να τρως και παχυντικά φαγητά, ρίσκο είναι να καπνίζεις, ρίσκο είναι το αλκοόλ και μπορεί να επιβαρύνεις τη δημόσια υγεία, να πεθάνει κάποιος επειδή δε βρίσκει κλίνη κτλ. Αλήθεια, αν κοιτάξουμε να μεγιστοποιήσουμε την ασφάλεια κόβωντας κάθε βλαβερή ή εν δυνάμει επικίνδυνη συνήθεια, αξίζει αυτό το θλιβερό απομεινάρι που θα μείνει για να το χαρακτηρίσουμε ζωή; Δλδ θα καθόμαστε μέσα όλη τη μέρα βλέποντας Νέτφλιξ και τρώγοντας sustainable μανιτάρια και στο τσακίρ κέφι θα πηγαίνουμε βόλτα με αυτόνομο pod; Είναι ζωή αυτό το χάλι; Δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση σε αυτό, ο καθένας για τον εαυτό του φυσικά αποφασίζει ή πρέπει να το σκεφτεί τουλάχιστον.
Ρε συ τι να ρυθμίσεις στο τάμπλετ με ανάρτηση; Είναι σα να βάζεις κανονικό πεπερόνι σε vegan πίτσα. Για μένα δεν έχει ιδιαίτερο νόημα εφόσον η βάση είναι "στραβή", για τα δικά μου γούστα. Ναι οκ θα πηγαίνει ακόμα πιο σταθερά αλλά εντελώς διεκπαιρεωτικά, τι να το κάνω;
-
@tgd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εγώ έχω την μαούνα που κάααθεται. Πότε χρειάζεται πραγματικά αντί για το χαπάκι; Όταν πάμε διακοπές -κι όχι πάντα. Όταν κουβαλάμε πολλά πράγματα -σίγουρα. Πόσες φορές τον χρόνο είμαι αναγκασμένος πάρω τo 220 αντί για το Mii -κι όχι επειδή μου αρέσει να πάρω το 220; Μάλλον θα ήταν πιο συμφέρον να νοικιάζω ένα βανάκι.
Μα δε με ενδιαφέρει το "συμφέρον" όπως έχω ξεκαθαρίσει, αλλιώς θα έπαιρνα κάποιο ανέραστο υβριδικό για να κοιτάζω κατανάλωση! Επειδή έχουμε και smart και MX-5 στην οικογένεια, το δεύτερο το επιλέγω τις περισσότερες φορές εκτός και αν κατέβω Πειραιά που δε βρίσκεις να παρκάρεις ούτε ποδήλατο. Ναι είναι πιο μεγάλο, ναι καταλαμβάνει πιο πολύ χώρο και δεν είναι πρακτικό. Είναι γουστόζικο όμως, και αν είχα τη δυνατότητα για πιο ακριβό ή μεγάλο αυτοκίνητο ,θα τσίμπαγα ένα Formentor και θα έκανα με αυτό όλες τις δουλειές του smart. Απλά θα έτρωγα ταλαίπα στο παρκάρισμα.
-
Όπως σου έχω ξαναπει, όταν ζήσεις μόνος σου, ανεξαρτητος και ελεύθερος που τοσο εύκολα χρησιμοποιείς τον όρο αυτο, με όλα τα πάγια έξοδα διαβίωσης στην πλάτη σου, από την εργασία σου, χωρίς κάποιου είδους χορηγούς, όταν έχεις να αναθρέψεις παιδιά κτλ τότε θα διαπιστώσεις ότι και η κατανάλωση μετράει.
Πίστεψέ με πολλοί από εδώ μέσα ίσως είναι μεγαλύτεροι πετρολχεντς από εσένα απλά η διαφορά τους είναι ότι είναι πραγματικά ελεύθεροι και κύριοι του εαυτού τους.
Μη θυμώσεις πάλι και αρχίζεις τα κουφά σου και τις συνωμοσιολογίες. Σκέψου τι σου γράφω για να δεις γιατί ο κόσμος είναι έτσι γύρω σου και κάνει τέτοιες επιλογές.
-
Όπως σου έχω ξαναπει, όταν ζήσεις μόνος σου, ανεξαρτητος και ελεύθερος που τοσο εύκολα χρησιμοποιείς τον όρο αυτο, με όλα τα πάγια έξοδα διαβίωσης στην πλάτη σου, από την εργασία σου, χωρίς κάποιου είδους χορηγούς, όταν έχεις να αναθρέψεις παιδιά κτλ τότε θα διαπιστώσεις ότι και η κατανάλωση μετράει.
Πίστεψέ με πολλοί από εδώ μέσα ίσως είναι μεγαλύτεροι πετρολχεντς από εσένα απλά η διαφορά τους είναι ότι είναι πραγματικά ελεύθεροι και κύριοι του εαυτού τους.
Μη θυμώσεις πάλι και αρχίζεις τα κουφά σου και τις συνωμοσιολογίες. Σκέψου τι σου γράφω για να δεις γιατί ο κόσμος είναι έτσι γύρω σου και κάνει τέτοιες επιλογές.
@lap επειδή είμαι ακριβώς στην κατηγορία που περιγράφεις σου λέω ότι δεν γλιτώνει από τα 10€ που θα γλιτώσει από την κατανάλωση.
-
Ποια 10 ευρώ βρε Νικ.... Ένα υβριδικό έναντι ενός άλλου σε καθημερινές μετακινήσεις με αρκετή χρήση είναι μισό ενοίκιο σπιτιού
-
Ποια 10 ευρώ βρε Νικ.... Ένα υβριδικό έναντι ενός άλλου σε καθημερινές μετακινήσεις με αρκετή χρήση είναι μισό ενοίκιο σπιτιού
Και οι δόσεις για το υβριδικό;;;; Από που θα βγουν;;;
Πουλάει το παλιό, προκαταβολή για το υβριδικό.
Μένουν οι δόσεις
Στην καλύτερη ότι έκαιγε το παλιό είναι οι δόσεις για το καινούργιο!!!
Τα έχουμε ξαναπεί, μην πιάνεσαι από ένα μόνο πράγμα. Δες το συνολικά!!!
Δεν θα ήθελα εγώ μια υβριδική κορολλα, νομίζεις;;; -
Ναι βρε μιλάμε πως πληρώνεις ένα κόστος κτήσης, οκ; Πες 20-25Κ αν έχεις τόσα πάνω στην καμπούρα σου δεν θα πάρεις αυτό που είναι καλό στην οδήγηση αλλά πληρώνεις πολλά σε καύσιμα διότι έχεις και άλλα πράγματα στην ζωή να κοιτάξεις.
Αν δεν έχεις τίποτα και όλα είναι τζάμπα οκ παίρνεις οποίο σου αρέσει χωρίς να κοιτάς τίποτα άλλο.
Το είπα ξανά κάποιοι που έχουν πολλά έξοδα και κυκλοφορουν με αυτοκινητάκια πόλης κάθε δύο με τρία χρόνια αγόραζαν σπορ αμάξι 200 αλόγων αν όλα ήταν τζαμπε. Μάγκες θα τους έλεγαν
-
https://www.carandmotor.gr/nea/cupra-leon-gia-proti-fora-me-ntizel
Χαχαχα!
Να κάτι που δεν περίμενα. -
@manast said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
https://www.carandmotor.gr/nea/cupra-leon-gia-proti-fora-me-ntizel
Χαχαχα!
Να κάτι που δεν περίμενα.Ούτε καν...πώς έγινε αυτό;! Λέτε γι' αυτό να πιέζουν οι Γερμανοί;
Αυτός ο κινητήρας είναι ότι ζηλεύω περισσότερο από το γκρουπ.. όταν ψωνίζαμε πριν καιρό, ένα Karoq 2.0d 4Χ4 το χαζεψα για λίγο.. αλλά τα γνωστά θέματα και τα πάνω από 8-10.000 διαφορά στην τιμή με επανέφεραν σύντομα..
Πάντως αν κρίνω από το 15-20% που έκανε το diesel Ελλάδα σε πωλήσεις τους τελευταίους μήνες, υπάρχει λογική..η δικιά μου λογική!
Diesel για ταξιδιαρικα/οικογενειακά/εργαλεία/μηχανήματα. Τα τελευταία που θα φύγουν, αφού τα υπόλοιπα δεν θα παίζουν κανέναν ρόλο όταν τα μικρά ηλεκτρικά θα κοστίζουν ψίχουλα και θα καίνε (για τον νόμο) ακριβώς 0 καύσιμο και 0 co2..
..το Πάσχα όμως, diesel-αρα για να ψήσεις τον οβελία στην ώρα του, εκτός αν είσαι vegan, δεν σε νοιάζει, και ξεκινήσεις Παρασκευή απόγευμα μετά την δουλειά για να φτάσεις Κυριακή μετά το φαγοπότι (για να μην λιποθυμήσουν από την κτηνοφαγια!).
Τώρα τα κατάλαβα όλα.. συνήθως αυτοί οι vegan με κάποιο τρόπο δεν τρέχουν πάνω κάτω να βγάλουν κάνα μεροκάματο, έχουν άπλετο χρόνο...θα γίνω vegan!
-
Από όμιλο που έβαζε πετρέλαιο σε κάμπριο, όπως άουντι ττ, α5, vw εος, σε κουπέ όπως το σιρόκο, αλλά και σε Πόρσε, είναι το μόνο αναμενόμενο.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης