-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
. Κάτι δεν κολλάει στο Ελλαδιστάν...
-
Μονμαν, δεν είναι εταιρεία Ενέργειας, εταιρεία Real Estate είναι, όπως τα McDonald's
Bekiari αυτοι που τα αγοράζουν δεν είναι Έλληνες, ακόμη κι όταν αποκτήσουν ελληνικό διαβατήριο. Τα fund επίσης είναι ιντερνάσιοναλ και οβερσιζ.
Dublin, μπορείς κάλλιστα να μεταναστεύσεις στο Τέξας να έχεις ένα V8 με καρότσα για τις καθημερινές δουλειές, κι άσε τα Αμι για άλλους.
Απάντησα σε όλους ή μου ξέφυγε κάποιος;
-
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Tesla – Προσφέρει απεριόριστη οικιακή φόρτιση με 30 δολάρια το μήνα
Μακάρι να έρθει και στην Ελλάδα. Προυποθέτει βέβαια PowerWallΤσάμπα πράγμα.. μία τιμή που είδα Ελλάδα λέει 11.999 ή βγαίνει σε εκδόσεις;
Επίσης, μελλοντικά στο Τέξας, μόνο εκεί θα ισχύει, ούτε καν Αμέρικα..
Να θυμίσουμε ότι η πολιτεία εκεί δεν έχει καν income and corporate tax.
Δηλαδή μετά από μεζονέτα, κλειστό γκαράζ, φωτοβολταϊκά, φορτιστή, τώρα θέλει και power wall! Φτάσαμε 400.000 περίπου για να πάρουμε ένα ρημαδι Ami!
Φωτοβολταικά και μπαταρίες θα μπουν στο πρόγραμμα με επιδότηση 60% αρα το κόστος που αναφέρεις δεν ισχύει. Προφανώς βέβαια πρέπει να έχεις τις ανάλογες υποδομές. Οποιος τα έχει όμως έτσι και αλλιως, μπορεί να τα εκμεταλευτεί αναλόγως.
Επειδή πάντως συνέχεια αναφέρεται για τα τρελά κόστη και οτι ειναι εκτός πραγματικότητας, ενδιαφέρομαι να αγοράσω σπίτι και κοιτούσα τις τιμές στα Βριλίσια, οι οποίες σε νεόδμητα ξεκινούν από 3500 ε/τμ, και ο κατασκευαστής αναφέρει, άμα σου αρέσει....γιατί όλα πουλιούνται. Που βρίσκουν οι Έλληνες τόσα χρήματα για αγορά σπιτιών, αλλά δεν έχουν καθόλου χρήματα για φωτοβολταϊκά /μπαταρίες, που αν έχεις αντλία θερμότητας και ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θα κάνουν απόσβεση σε 5-6 χρόνια με τις σημερινές τιμές ρεύματος. Κάτι δεν κολλάει στο Ελλαδιστάν...Αυτό λέμε..με 3500 το τετραγωνικό, για την όλη φάση, και ΧΩΡΙΣ να αγοράσεις το αυτοκίνητο, θες 550.000 τουλάχιστον (έβαλα λίγα τετραγωνικά για να μην ξεφύγει).
Εγώ πριν έβαλα φθηνότερη τιμή για Αθήνα και συμπαθητική για επαρχία για να κάνεις πιο άνετη μεζονέτα, βρίσκεις λίγο μεγαλύτερα οικόπεδα εκεί, σε τιμές "μέσου" Έλληνα (που θα φτιάξει μεζονέτα).
38 Tesla πουλήθηκαν τον Ιανουάριο στην Ελλάδα, είμαι σίγουρος ότι πάνω από τους μισούς από αυτούς ψάχνουν Βριλήσσια και στις γύρω περιοχές για τη μεζονετουλα τους!
Ευχαριστώ που συμφωνείς με την άποψή μου.
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Bekiari αυτοι που τα αγοράζουν δεν είναι Έλληνες, ακόμη κι όταν αποκτήσουν ελληνικό διαβατήριο. Τα fund επίσης είναι ιντερνάσιοναλ και οβερσιζ.
Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό, αφού τους βλέπω, μένω Φιλαδέλφεια και οι τιμές έχουν εκτοξευτεί στα 2500, πόσο μάλλον σε ποιο καλές περιοχές που έχουν πάει στο θεο. Και αγοράζουν Έλληνες οικογενειάρχες, το παραμύθι με τις χρυσές βίζες παιδιά δεν ισχύει σε αυτές τι περιοχές. Για να μην βγαίνουμε off topic, ο Έλληνας εκεί που έχει ανάγκη δίνει, την ηλεκτροκίνηση κτλ απλά δεν την θέλει γιατι θεωρεί οτι δεν τον συμφέρει. Δεν ειναι τυχαιο εξάλου - Πετάει η αγορά στην Ελλάδα - Πάνω από 10.000 καινούργια αυτοκίνητα στους δρόμους τον Ιανουάριo. Λεφτά υπάρχουν, και κάποιοι ας κλαίγονται.
-
38 Tesla πουλήθηκαν τον Ιανουάριο στην Ελλάδα, είμαι σίγουρος ότι πάνω από τους μισούς από αυτούς ψάχνουν Βριλήσσια και στις γύρω περιοχές για τη μεζονετουλα τους!
42 στην Αθήνα, 1 στη Θεσσαλονίκη βασικά για να είμαστε ακριβείς.
-
Μονμαν, δεν είναι εταιρεία Ενέργειας, εταιρεία Real Estate είναι, όπως τα McDonald's
Dublin, μπορείς κάλλιστα να μεταναστεύσεις στο Τέξας να έχεις ένα V8 με καρότσα για τις καθημερινές δουλειές, κι άσε τα Αμι για άλλους.
Απάντησα σε όλους ή μου ξέφυγε κάποιος;
Θα πάω Texas για μετοίκηση και θα βάλω το Ami στο αεροπλάνο! Θα πω, βαλίτσα, βάλτε κάτι παραπάνω στην τιμή για υπέρβαρο και μην με πρήζεται..θα έχω και τα πάντα μέσα.
Ο κολλητός μου που μένει στην Φλόριντα έχει ένα cruiser μηχανάκι που ζυγίζει σαν 5 Ami, και πρέπει να καίει σαν όλα μας τα Citroen μαζί!
Αληθινή ιστορία, ήθελα να το πω καιρό. Ένας γνωστός μου με οικονομική άνεση, πήρε πριν 2 χρόνια Wild Track και
κυκλοφορεί Αθήνα! Μου έλεγε "θέλουν τα παιδιά ποδήλατο; Τα πετάω πάνω, ούτε το σκέφτομαι, θέλουν παραλία; Μόνο καναπέδες δεν βάζω. Θέλω για το εργοστάσιο να μεταφέρω δείγματα; Καρότσα.."Α! Και το αστείο είναι ότι ούτε καν αυτός έχει μονοκατοικία! Σε διαμέρισμα μένει!
-
Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό, αφού τους βλέπω, μένω Φιλαδέλφεια και οι τιμές έχουν εκτοξευτεί στα 2500, πόσο μάλλον σε ποιο καλές περιοχές που έχουν πάει στο θεο. Και αγοράζουν Έλληνες οικογενειάρχες, το παραμύθι με τις χρυσές βίζες παιδιά δεν ισχύει σε αυτές τι περιοχές. Για να μην βγαίνουμε off topic, ο Έλληνας εκεί που έχει ανάγκη δίνει, την ηλεκτροκίνηση κτλ απλά δεν την θέλει γιατι θεωρεί οτι δεν τον συμφέρει. Δεν ειναι τυχαιο εξάλου - Πετάει η αγορά στην Ελλάδα - Πάνω από 10.000 καινούργια αυτοκίνητα στους δρόμους τον Ιανουάριo. Λεφτά υπάρχουν, και κάποιοι ας κλαίγονται.
Και από αυτά; 20% diesel-αρα;!
Καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά που λέτε είναι εις βάρος της γνώμης σας για τα ηλεκτρικά και τα Tesla, έτσι;! Όπως ο Lap που έβαλε ένα λινκ για να δείξει ότι δεν υπάρχει diesel πουθενά στην Γερμανία και αφορούσε 3 δρόμους σε 2 πόλεις (δρόμοι, ούτε καν κέντρα πόλεων!) Και το ιστορικό κέντρο της Στουτγκάρδης και για euro 5 και κάτω!
Top BEVs (Ιανουάριος 2023)
Volvo XC40 (BEV only) – 27
Tesla Model S – 22
BMW iX3/Opel Corsa/Tesla Model X – 16
Ford Mustang Mach-E/VW ID.4 – 15
Audi Q4 – 14Συγνώμη, 22+16 πόσο κάνει; Εκτός αν πούλησαν και 3 άλλα αλλά δεν τα είδα στον πίνακα..οκ, όχι 38-41! Στα 10.000+αν οχήματα...χμ.. δηλαδή αν δεν τα χάριζαν η Tesla το Ελληνικό κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση πόσα θα πούλαγαν βρε παιδιά;!
1;!
-
Πήδηξες τα Model 3/Y... παραξένως όχι πολλά, δεδομένης της έκπτωσης.
Πάντως χθες πέτυχα 4 Tesla Αττική οδό, μεταξύ Πεντέλης-Κηφησίας... Δεξιά λωρίδα, να πάνε μάλλον στην εταιρεία τους Μαρούσι. -
Εδώ και καιρό το model Y είναι πρώτο σε πωλήσεις στην Καλιφόρνια οχι μεταξύ των EV αλλα ΟΛΩΝ των αυτοκίνητων ασχέτως καυσίμου.
https://www.foxbusiness.com/lifestyle/tesla-trounced-toyota-californias-two-best-selling-cars-2022Υπάρχει ενα μοτίβο με αυτήν την πολιτεία
Αρχές ΄70ς έβαλαν καταλύτες, 20 χρόνια μετα και η Ελλάδα
Αρχές '10ς το prius ήταν πρώτο σε πωλήσεις και εμείς το κοροϊδεύαμε βλέποντας τις δoκιμασίες στο Topgear σήμερα 15 χρόνια μετα τα υβριδικά γενικά είναι πρώτα σε πωλήσεις.Πάω στοίχημα οτι πριν το 2030 στην Eλλάδα το yaris ΔΕΝ θα είναι πρώτο στις πωλήσεις ...
-
@monman2 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εδώ και καιρό το model Y είναι πρώτο σε πωλήσεις στην Καλιφόρνια οχι μεταξύ των EV αλλα ΟΛΩΝ των αυτοκίνητων ασχέτως καυσίμου.
https://www.foxbusiness.com/lifestyle/tesla-trounced-toyota-californias-two-best-selling-cars-2022Υπάρχει ενα μοτίβο με αυτήν την πολιτεία
Αρχές ΄70ς έβαλαν καταλύτες, 20 χρόνια μετα και η Ελλάδα
Αρχές '10ς το prius ήταν πρώτο σε πωλήσεις και εμείς το κοροϊδεύαμε βλέποντας τις δoκιμασίες στο Topgear σήμερα 15 χρόνια μετα τα υβριδικά γενικά είναι πρώτα σε πωλήσεις.Πάω στοίχημα οτι πριν το 2030 στην Eλλάδα το yaris ΔΕΝ θα είναι πρώτο στις πωλήσεις ...
If California were a sovereign nation (2022), it would rank in terms of nominal GDP as the world's fifth largest economy, behind Germany and ahead of India.
Ολόιδια φάση είναι! Η Πάτρα είναι το San Francisco λέμε χαριτολογώντας (δεν είμαι Πατρινός να σημειώσω!) της Ελλάδας και η Κάτω Αχαγια η Silicon Valley!
-
Ξεχνάς να αναφέρεις το Μονακό της Θεσσαλίας και θα σε πλακώσει στα μπινελίκια ο ΑχιλλεΥς...
Πάμε όλοι μαζί:
-
Χθες είδα ένα Y στον δρόμο Αμαξαρα ως 7θεσιο suv. Είναι τεραστιος όγκος αλλά είναι ωριαίο. Δίπλα του κάτι αλλά suv έμοιαζαν μια γενιά πίσω σχεδιαστικά αλλά και πολύ μικρά σε όγκο!!!
-
Παιδιά, θα κάνω ένα statement γιατί έχει πέσει πολύς φόρτος εργασίας και έχω μείνει άναυδος με τις τελευταίες εβδομάδες.
Όπως είπα τα Χριστούγεννα, μετά από μήνες που παρακολουθούσαμε την Toyoto-ποιηση του φόρουμ, είπα ότι θα απαντώ σε πολύ μεγάλες τρέλες που βλέπω, περισσότερο για να υπάρχει αντίλογος και μία άλλη άποψη, γατί για κάποιους μήνες η σιωπηλή πλειοψηφία διάβαζε σταθερά ΜΟΝΟ για αυτοκίνητα που δεν την ενδιέφεραν, και σχηματιζοταν μία μονοδιάστατη κατάσταση της αυτοκίνησης που δεν τιμά ούτε καν τους επισκέπτες ή λιγότερο γνωστικούς επί του θέματος που ψάχνουν πληροφορίες..
Το ότι η Καλιφόρνια είναι περίπου ότι η Ελλάδα απλά δέκα χρόνια μπροστά, το Corolla είναι διαστημόπλοιο, το ότι δεν υπάρχει diesel και όποιος το παίρνει αυτοκτονεί ενώ έχει πιάσει 20% στην Ελλάδα και 8% στην Νορβηγία που του παραχρονου δεν θα πουλάνε ΟΎΤΕ full hybrid, ότι το 3008 έχει αποτύχει σε πωλήσεις και το αυτοκίνητο ήταν πρώτο C (ανεξάρτητου κατηγορίας) όλο το 22 και αρχές του 23, ότι ο Γκάλο δεν πουλάει, αλλά είναι πρώτος σε πωλήσεις από το 2019-20-21-22 και βραβεύθηκε από την Peugeot Πανευρωπαϊκά, ότι καλύτερα να κλείσει η Alfa(;?) και διάφορα τέτοια τρελά θα απαντώνται με τα συντριπτικά δεδομένα.
Δεν γίνεται η περιρρέουσα ατμόσφαιρα να καθορίζεται με την αντίληψη ότι η γη είναι επίπεδη..
Τώρα σε ποιον αρέσει το i-cockpit και τι χρώμα
Θα πάρει την Corolla του, θα εκφέρω γνώμη, αλλά είναι εντελώς προσωπικές επιλογές.. κάποια πράγματα όμως είναι αντικειμενικά και μετρήσιμα. -
περισσότερο για να υπάρχει αντίλογος και μία άλλη άποψη, γατί για κάποιους μήνες η σιωπηλή πλειοψηφία διάβαζε σταθερά ΜΟΝΟ για αυτοκίνητα που δεν την ενδιέφεραν, και σχηματιζοταν μία μονοδιάστατη κατάσταση της αυτοκίνησης που δεν τιμά ούτε καν τους επισκέπτες ή λιγότερο γνωστικούς επί του θέματος που ψάχνουν πληροφορίες
Μισό λεπτό, οι Τογιότα είναι πρώτη σε πωλήσεις. Προφανώς αν τα αγοράζουν περισσότεροι, θα μιλούν περισσότεροι για αυτά. Τώρα δεν μετρούν οι πωλήσεις;
Προς την διαχείριση..βάλατε τον dublin ως δικαστή του τι θα γράφεται στο φόρουμ;
Από πότε παρακαλώ;
Είναι αυτοβουλος δικαστής των τι θα γράφουμε και τι απόψεις θα επικρατούν στις συζητήσεις;
-
Αστον βρε χαλαρά
αν τον πας λάου λάου με τα νερά του σου λεει οτι εδωσε 350 € για να σενιάρει το όχημα για το ΚΤΕΟ
Σωστός δεν λέω
Τουλάχιστον δεν θα φοβάμαι να ανεβάσω τιμή για την πρώτη αλλαγή λαδιών στο YC με τα 0W-8 -
Ναι να είμαστε αντικειμενικοί. Το να πληρώσεις επισκευές για να περάσει κτεο είναι τίμια συμπεριφορά και σωστή. Σε αυτό του δίνω και εγώ τα συγχαρητήρια μου.
Εκτός αν ήθελε 1000 ευρώ επισκευές και απλά έκανε μπαλώματα, καθόλου παράλογο με τα diesel psa..... μουχαχαχα
Εγώ δεν έχω πάρει ακόμα απάντηση γιατί έψαχνε να αγοράσει υβριδικό όχημα;
-
0-8 ?
Είπαμε, είναι όπλο, αλλά όχι κι έτσι! -
Φαντάζομαι τα σχόλια που θα ακολουθήσουν...
-
Ποιος νοικοκυρέος χρειάζεται 170 τελική ;
Προτιμούσα 150 και μικρότερες ζάντες, μεγαλύτερο προφίλ ελαστικού, φθηνότερες, αλλαγές ελαστικών και τελικά μεγαλύτερη εμβέλεια . -
Όχι 150. Πολλά είναι.. 130 σε κατηφόρα και μια χαρά
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης