-
@diego1960 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Φυσικά και διαφωνώ κάθετα, καμία βελτίωση δε βλέπω ως χρήστης σε ένα ηλεκτρικό, ίσα ίσα θα χάσω ό,τι γουστάρω.
Αφού δεν έχεις οδηγήσει ή μπει ποτέ σε ηλεκτρικό.
Όλα αυτά που λες για το θόρυβο ποτέ δε με ενόχλησαν, μα ποτέ οπότε μου κάνουν απλά υπερευαισθησίες της νέας εποχής. Και μηχανάκια περνάνε, και απορριματοφόρα, και SUV και οτιδήποτε κοντά μου και δεν έχω θέμα. Πρώτα ήταν τα καυσαέρια, τώρα μας ενοχλεί και ο ήχος(!). Επόμενο βήμα να βγάζουμε σπυριά όταν βλέπουμε εξάτμιση. Παραγίναμε soft νομίζω.
Δυστυχώς, σύμφωνα με την έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας “Burden of disease from environmental noise: Quantification of healthy life years lost in Europe”, η ηχορύπανση βρίσκεται -μετά την ατμοσφαιρική ρύπανση- στη δεύτερη θέση της κατάταξης των περιβαλλοντικών κινδύνων για την υγεία.
Η διαρκής έκθεση σε θορύβους υψηλής έντασης επιφέρει μακροπρόθεσμες συνέπειες, τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική υγεία των ατόμων που εκτίθενται σε αυτούς. Η ακοή μπορεί να υποστεί βλάβες ακόμη κι από τους θορύβους μέτριας έντασης, εάν υποβάλλεται σε αυτούς για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Πέραν των προβλημάτων ακοής, η ηχορύπανση μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει άλλα προβλήματα υγείας, όπως αυξημένη πίεση και καρδιαγγειακές νόσους, ημικρανίες, ταχυπαλμίες, διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη και μαθησιακές δυσκολίες.
Όπως υποστηρίζει ο καρδιολόγος του Πανεπιστημίου Johannes Gutenberg στο Mainz της Γερμανίας Thomas Münzel, ο θόρυβος ενεργοποιεί τους μηχανισμούς στρες στον άνθρωπο και την περίφημη αντίδραση “fight or flight”.
Η έκκριση αδρεναλίνης και κορτιζόλης προκαλούν φυσιολογικές αλλαγές στην αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό. Ενώ, αρχικά, μια τέτοια αντίδραση είναι φυσιολογική και χρήσιμη, όταν καταστεί μόνιμη και διαρκώς ενεργοποιημένη λόγω ανεπιθύμητων θορύβων, προκαλεί βλάβες σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο. Τα άτομα που ζουν σε περιοχές με έντονη ηχορύπανση είναι συχνά ευερέθιστα, οξύθυμα, εμφανίζουν υψηλά ποσοστά άγχους, κατάθλιψης, καθώς και δυσκολίες συγκέντρωσης, εκμάθησης και απομνημόνευσης.
Σε τάξεις όπου υπάρχει ηχορύπανση, οι μαθητές έχουν σημαντικά χαμηλότερη απόδοση από μαθητές άλλων τάξεων του ίδιου σχολείου όπου ο θόρυβος είναι λιγότερος. Μία από τις αιτίες αυτής της διαφοράς στην απόδοση των μαθητών εντοπίζεται στη δυσκολία διάκρισης των ερεθισμάτων που προσφέρει ο καθηγητής και άρα στη λανθασμένη αναπαραγωγή τους. Σχετικά με τα εργασιακά περιβάλλοντα, η ηχορύπανση φαίνεται να μειώνει την παραγωγικότητα, να αυξάνει τα ατυχήματα, άρα και τις ημέρες απουσίας από την εργασία και να εμποδίζει την αποτελεσματική επικοινωνία.
Κοινοτική Οδηγία για την Αντιμετώπιση του Θορύβου
Η αντιμετώπιση της ηχορύπανσης οφείλει να αποτελεί μέλημα των αρμόδιων αρχών προστασίας του περιβάλλοντος και να περιλαμβάνεται στα σχέδια αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος. Για την Ευρώπη, υφίσταται η κοινοτική οδηγία 2002/49, η οποία δημιουργήθηκε ως κοινή βάση για το πρόβλημα του θορύβου. -
-
Μια ωραία δοκιμή, ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος αυτοκινήτου με γνώσεις και εμπειρία και ένα καλό ηλεκτρικό.
Υ.γ Αδιάφορο το ηλεκτρικό μέλλον......not!
-
Ερωτεύτηκα....
Δεν το είχα δει το βίντεο.....ο τρόπος που το παρουσιάζει και τα πλάνα μου έδωσαν να καταλάβω τι όχημα είναι.
Τι Α Μ Α Ξ Α Ρ Α είναι αυτή;
-
Ότι και να πεις είναι λίγο. Τα λόγια είναι περιττά. Τα κάνει όλα!
Αυτό που λέει πως από το πρώτο λεπτό της φόρτισης γεμίζει με 70 χλμ αυτονομίας και όσο περνάει η ώρα χαλαρώνει για προστασία της μπαταρίας είναι ενδιαφέρον. Δηλαδή αν τελειοποιήσουν τις νέες μπαταρίες στην έντονη φόρτιση, θα φουλαρει παρά πολύ γρήγορα!
-
Ειλικρινά βλέποντας αυτά τα οχήματα, την άμεση απόκριση, την δύναμη, την ακαριαία ροπή, την απλησίαστη ποιότητα λειτουργίας, το ενδιαφέρον design μιας και δεν υπάρχουν μηχανικοί περιορισμοί, την καταπληκτική ηχομόνωση, την αδιανόητη αεροδυναμική, το απίστευτα χαμηλό κέντρο βάρους, την άμεση εναλλαγή κατεύθυνσης, δεν έχω όρεξη να ασχοληθώ με απλά αυτοκίνητα των 1.0-1,2 turbo ή μη.
Οκ η μπαταρία είναι θέμα, το ξέρω.
Όπως και η έλλειψη ήχου, διορθώνεται έστω με έμμεσο τρόπο.
Μόνο τα χρήματα μου λείπουν...σιγά!.
Αλλά ακόμα και χρηματα να είχα, θα έκανα τις καθημερινές μου δουλειες με €3/100χλμ !!!!
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ερωτεύτηκα....
Δεν το είχα δει το βίντεο.....ο τρόπος που το παρουσιάζει και τα πλάνα μου έδωσαν να καταλάβω τι όχημα είναι.
Τι Α Μ Α Ξ Α Ρ Α είναι αυτή;
-
Τί να τις κάνεις αυτές , ξέρεις πόσο "καίνε"; Δεν θέλεις να μάθεις!
-
Ειλικρινά βλέποντας αυτά τα οχήματα, την άμεση απόκριση, την δύναμη, την ακαριαία ροπή, την απλησίαστη ποιότητα λειτουργίας, το ενδιαφέρον design μιας και δεν υπάρχουν μηχανικοί περιορισμοί, την καταπληκτική ηχομόνωση, την αδιανόητη αεροδυναμική, το απίστευτα χαμηλό κέντρο βάρους, την άμεση εναλλαγή κατεύθυνσης, δεν έχω όρεξη να ασχοληθώ με απλά αυτοκίνητα των 1.0-1,2 turbo ή μη.
Αλλά ακόμα και χρηματα να είχα, θα έκανα τις καθημερινές μου δουλειες με €3/100χλμ !!!!
Αντιλαμβανεσαι το οξυμωρο; Ολα τα αυτοκινητα που εβαλες εχουν 50-60-80+ χιλιαρικα. Ξερεις πολλους που να εχουν να τα δωσουν και να τους νοιαζει το 3€/100χλμ;
Ποτε θα βγαλουν ενα Fiat Panda με 3€/100, 110 αλογακια, που να κανει 18 χιλιαρικα για τον πολυ κοσμο;
Τοτε θα μας αφορα η ηλεκτροκινηση εμας. Τοτε ακομα κι αν η αυτονομια δεν φτανει τα θερμικα θα μπορουμε να δεθουμε τον συμβιβασμο
-
Σιγά το οξύμωρο... εγώ βάζω μπρος για μεζονέτα σε προάστιο να αλλάξω το 3αρι που μένω, θα αλλάξω και το ερκρος με μια Ταηκαν Ες να μην κερνάω τον κόσμο ΝΟχ, ε μετά από όλα αυτά και τη γυναίκα δεν τη βλέπω να φτουράει, αν βρεθεί στη γειτονιά κανένα σίνγκλ μοντέλο εσωρούχων ή καμια πρώην ποδοσφαιριστη τσαμπιονς λιγκ...
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σιγά το οξύμωρο... εγώ βάζω μπρος για μεζονέτα σε προάστιο να αλλάξω το 3αρι που μένω, θα αλλάξω και το ερκρος με μια Ταηκαν Ες να μην κερνάω τον κόσμο ΝΟχ, ε μετά από όλα αυτά και τη γυναίκα δεν τη βλέπω αν βρεθεί στη γειτονιά κανένα σίνγκλ μοντέλο εσωρούχων ή καμια πρώην ποδοσφαιριστη τσαμπιονς λιγκ...
Εγώ μετά από τόσους καυγάδες έχω πεισθεί και θα αγοράσω tesla μάλιστα παίρνω τηλέφωνο τον τραπεζίτη μου να μου έχει εύκαιρα από Δευτέρα 100.000$ αλλά δεν το σηκώνει. Περίεργο μέχρι πριν ενα μήνα η μετοχή της Τράπεζας πήγαινε σφαίρα.
-
@panick-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αντιλαμβανεσαι το οξυμωρο; Ολα τα αυτοκινητα που εβαλες εχουν 50-60-80+ χιλιαρικα. Ξερεις πολλους που να εχουν να τα δωσουν και να τους νοιαζει το 3€/100χλμ;
Ποτε θα βγαλουν ενα Fiat Panda με 3€/100, 110 αλογακια, που να κανει 18 χιλιαρικα για τον πολυ κοσμο;
Τοτε θα μας αφορα η ηλεκτροκινηση εμας. Τοτε ακομα κι αν η αυτονομια δεν φτανει τα θερμικα θα μπορουμε να δεθουμε τον συμβιβασμο
Ένα Τέσλα κάνει 36 Κ με την επιδότηση το ίδιο δηλαδή με ένα φουλ έξτρα κουτί, ένα c3 aircross που λέει και ο προπαγανδιστής πιο πάνω.
Αλλά η μεγάλη χάρη είναι στο dual motor
Δεν απέχει αυτή η περίοδος για το πάντα. Η vw ετοιμαζει ηλεκτρικό πόλης με 22κ. To id2
-
Ένα Τέσλα κάνει 36 Κ με την επιδότηση το ίδιο δηλαδή με ένα φουλ έξτρα κουτί, ένα c3 aircross που λέει και ο προπαγανδιστής πιο πάνω.
Audi A3 stronic hybrid 345+ΦΠα
Mini Cooper Bev 385+ΦΠΑ 234 χλμ αυτονομία.
Για πες πιο θα έπαιρνες για μια κοπέλα στη δουλειά.
Εχε υπόψιν ότι δεν μπορεί να φορτίσει στο γραφείο.
Αν της πει ο εργοδότης πήγαινε πάρε έναν πελάτη από το αεροδρόμιο (συμβαίνει) και η απάντηση είναι δεν έχω μπαταρία, θα με φωνάξει ο άλλος μέσα και θα μου βάλει τις φωνές με αυτό που τις πήρα.
Κατά τα άλλα συμφωνούμε ηλεκτρικό αυτή τη στιγμή μόνο tesla. -
Το audi....θέλει και ερώτημα; Ιδιαιτερα το μίνι κουπερ εχει χυδαία μικρή αυτονομία.
Τέσλα είναι σε φάση: Έχεις χώρο πάρκινγκ δικό σου, ήθελες να αλλάξεις όχημα διότι σου περισευαν 36-38Κ και έχεις και ένα καλό θερμικό ας πουμε 10-15ετιας που δεν αξίζει να το πουλήσεις για 3-4Κ
Παίρνεις το τεσλα να χαίρεσαι οδήγηση, δύναμη, οδηγική αίσθηση, €3/100χλμ καθημερινά, τεχνολγια κτλ
Και αν είναι να πας ταξίδι τον κύκλο τη γης, παίρνεις το θερμικό -
Ότι και να πεις είναι λίγο. Τα λόγια είναι περιττά. Τα κάνει όλα!
Αυτό που λέει πως από το πρώτο λεπτό της φόρτισης γεμίζει με 70 χλμ αυτονομίας και όσο περνάει η ώρα χαλαρώνει για προστασία της μπαταρίας είναι ενδιαφέρον. Δηλαδή αν τελειοποιήσουν τις νέες μπαταρίες στην έντονη φόρτιση, θα φουλαρει παρά πολύ γρήγορα!
Καλά, μπούρδες λέει για τα 70 χιλιόμετρα αλλά ακούγεται ελπιδοφόρο.
-
Υπάρχει και λέγεται Dacia Spring. Το περιμένουμε από τον Σεπτέμβρη του 21.
-
Το audi....θέλει και ερώτημα; Ιδιαιτερα το μίνι κουπερ εχει χυδαία μικρή αυτονομία.
Τέσλα είναι σε φάση: Έχεις χώρο πάρκινγκ δικό σου, ήθελες να αλλάξεις όχημα διότι σου περισευαν 36-38Κ και έχεις και ένα καλό θερμικό ας πουμε 10-15ετιας που δεν αξίζει να το πουλήσεις για 3-4Κ
Παίρνεις το τεσλα να χαίρεσαι οδήγηση, δύναμη, οδηγική αίσθηση, €3/100χλμ καθημερινά, τεχνολγια κτλ
Και αν είναι να πας ταξίδι τον κύκλο τη γης, παίρνεις το θερμικόΕίμαι ΑΚΡΙΒΩΣ σε αυτή τη φάση το μόνο θέμα είναι ότι δεν έχω αυτά τα 36-38 να μου περισσεύουν
-
@xristoskor said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Είμαι ΑΚΡΙΒΩΣ σε αυτή τη φάση το μόνο θέμα είναι ότι δεν έχω αυτά τα 36-38 να μου περισσεύουν
Εχω πάρει μερικά αυτοκίνητα στην ζωή μου που ήταν σε αυτά τα χρήματα ...
Καινούργια όμως εγω τα πήρα μεταχειρισμένα με 30-40 000 χλμ
στο 50-60 % της αξίας τους.Η πεποίθηση μου είναι οτι ενα tesla μεταχειρισμένο θα είναι προσιτό σε πολλούς παρόλο που δεν πρόκειται να πέσουν τόσο πολύ % και απο τα πιο εύκολα να ελεγχθούν γιατί απο μόνα τους καταγράφουν τα πάντα.
Ούτε αν το πήγαινε κόφτες , αν άλλαζε λάδια, καμμία έννοια για την συμπεριφορά του προηγούμενου ιδιοκτήτη, ατρακάριστο να είναι καινούργια λάστιχα και έφυγες!
-
Όχι ακόμα μονμαν, περίμενε τις νέες μπαταριες που δεν θα έχουν φόβο να τις φορτίζεις στο 100% σε ταχυφορτιστη κάθε μέρα. Δεν πέφτει η απόδοση τους.
Όταν βγει τεσλα με τέτοιες ναι, ψάξε να βρεις μεταχειρισμένο
Στα 22-25Κ θα πάρεις αυτοκίνητο με 550-600 άλογα και €3/100χλμ καθημερινά.Κάτι μου λέει με την φορά που έχει πάρει η Τέσλα, ότι με τις νέες μπαταρίες θα περνούν και τα 700 άλογα. Καλύτερη ενεργειακή διαχείριση, υψηλότερη ενεργειακή απόδοση, χαμηλότερη θερμοκρασία κτλ
-
Ναι αυτές είναι
https://www.reuters.com/business/autos-transportation/tesla-taps-asian-partners-address-4680-battery-concerns-2023-03-10/
εντάξει μπορώ να περιμένω 3-4 χρόνια, εχω υβριδικό toyota
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης