-
Musk first announced the new cell at Battery Day in September 2020. At that event, he promised a 50% reduction in cell cost through a series of innovations, from a larger cell size to a new "dry" electrode coating process that could dramatically reduce the size and cost of a battery factory while boosting cell performance
Και αυτά θεωρώ είναι τα ενδιάμεσα άμεσα βήματα. Το τι έρχεται από μπαταρίες τα επόμενα 5-8 έτη δεν λέγεται!!!
-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ότι και να πεις είναι λίγο. Τα λόγια είναι περιττά. Τα κάνει όλα!
Αυτό που λέει πως από το πρώτο λεπτό της φόρτισης γεμίζει με 70 χλμ αυτονομίας και όσο περνάει η ώρα χαλαρώνει για προστασία της μπαταρίας είναι ενδιαφέρον. Δηλαδή αν τελειοποιήσουν τις νέες μπαταρίες στην έντονη φόρτιση, θα φουλαρει παρά πολύ γρήγορα!
Καλά, μπούρδες λέει για τα 70 χιλιόμετρα αλλά ακούγεται ελπιδοφόρο.
Και όμως Ζίκο, αν σου πω πως αν κάνεις την διαίρεση βγαίνουν περισσότερα....
Στο πρώτο λεπτό γεμίζει από το 14% κατά 5kwh!!!, μετά καθώς ανεβαίνει πέφτει η τάση για προστασία της μπαταρίας.Αυτό είναι το μυστικό, να καταφέρουν να διατηρήσουν την ίδια τάση για μεγαλύτερη περίοδο αν όχι μέχρι το 80%. Δηλαδή για μια μπαταρία των 77kwh θα ήθελε 12 λεπτά από το 0-80% και αν πας με το 14% θα ήθελε 10λεπτα μεχρι το 80%!!!! Σήμερα μπορούν να φορτίζουν σε τέτοια τάση μόνο μέχρι το 20% και μετά πιο πάνω σταδιακά πέφτει.
Σήμερα με τις σημερινές μπαταρίες θέλει 30 λεπτά!
-
@panick-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ειλικρινά βλέποντας αυτά τα οχήματα, την άμεση απόκριση, την δύναμη, την ακαριαία ροπή, την απλησίαστη ποιότητα λειτουργίας, το ενδιαφέρον design μιας και δεν υπάρχουν μηχανικοί περιορισμοί, την καταπληκτική ηχομόνωση, την αδιανόητη αεροδυναμική, το απίστευτα χαμηλό κέντρο βάρους, την άμεση εναλλαγή κατεύθυνσης, δεν έχω όρεξη να ασχοληθώ με απλά αυτοκίνητα των 1.0-1,2 turbo ή μη.
Οκ η μπαταρία είναι θέμα, το ξέρω.
Όπως και η έλλειψη ήχου, διορθώνεται έστω με έμμεσο τρόπο.
Μόνο τα χρήματα μου λείπουν...σιγά!.
Αλλά ακόμα και χρηματα να είχα, θα έκανα τις καθημερινές μου δουλειες με €3/100χλμ !!!!
Αντιλαμβανεσαι το οξυμωρο; Ολα τα αυτοκινητα που εβαλες εχουν 50-60-80+ χιλιαρικα. Ξερεις πολλους που να εχουν να τα δωσουν και να τους νοιαζει το 3€/100χλμ;
Ποτε θα βγαλουν ενα Fiat Panda με 3€/100, 110 αλογακια, που να κανει 18 χιλιαρικα για τον πολυ κοσμο;
Τοτε θα μας αφορα η ηλεκτροκινηση εμας. Τοτε ακομα κι αν η αυτονομια δεν φτανει τα θερμικα θα μπορουμε να δεθουμε τον συμβιβασμο
Ένα Τέσλα κάνει 36 Κ με την επιδότηση το ίδιο δηλαδή με ένα φουλ έξτρα κουτί, ένα c3 aircross που λέει και ο προπαγανδιστής πιο πάνω.
Αλλά η μεγάλη χάρη είναι στο dual motor
Δεν απέχει αυτή η περίοδος για το πάντα. Η vw ετοιμαζει ηλεκτρικό πόλης με 22κ. To id2
Τι σχεση εχει το ενα με το αλλο; Ειπα για 18Κ και μιλας για τα διπλα!!!
Το Dacia που αναφερε dimsabas, το ακουω.
Το Τεσλα τι σχεση εχει περα απο την διπλασια τιμη, με ενα μικρο αυτοκινητο πολης; Θα βαλεις ενα οχημα 4,7 μ μηκους και σχεδον 2 μετρα πλατους να ψαχνει στα στενα να παρκαρει, στριψει, κλπ;
-
Δεν διάβασες τι έγραψα. Έγραψα για id2
Το Τέσλα είναι αμαξαρα, γενικά. Απλώς σχολιάζουμε ότι αγοράζεις μια αμαξαρα σε τιμή ενός μετρίου b suv.
Τα ηλεκτρικά μη ξεχνάς ότι δεν έχουν κινητήρα μπροστά. Οι τροχοί τους παίρνουν μεγάλη κλίση και έχουν σχετικά μικρό κύκλος στροφής για το μήκος τους.
-
Ετοιμαζει....Κατσε να το βγαλει πρωτα, να το τιμολογησει και το βλεπουμε.
Κι η Τεσλα ετοιμαζει μικρο, ετσι ειχε ανακοινωσει αλλα θα της βγει 4,4 μετρα. Μικρο δεν το λες για την απο δω μερια του Ατλαντικου.
Εισαι ενας aficionado των ηλεκτρικων οχηματων αλλα οπως ολοι οι φανατικοι οπαδοι βλεπεις με πολυ συγκεκριμενα γυαλια το θεμα.
-
Αχ μη μου ξεκινάς με χαρακτηρισμούς, όταν είσαι λιγάκι άσχετος με το θέμα.
Ενημερωσου λιγακι και συζήτησε
Εδώ το μουλάρι του...
Εάν έχεις χώρο στάθμευσης δικό σου και αν όντως επιβεβαιωθούν οι δήλωσεις της vw για τα 22Κ τότε είσαι κοντά σε υτό που ζήτησες στο προηγούμενο ποστ.
-
Κοίτα, αν το υποσχέθηκε ο Ελον αυτό για τις μπαταρίες, αλλάζει το πράγμα!
Γιατί ο λόγος του Έλον είναι συμβόλαιο, φοράει παντελόνια ο Έλον, όχι σήμερα έτσι αύριο αλλιώς χέζω τη παρόλα μου...Μα κι εμείς, κάτι τέτοια περιμένουμε για να διώξουμε τα ντίζελ, να μη σκορπαμε καρκίνο.
Να βγάλει ο Ελον ένα μπαταριάτο "CHR" στα 25 χιλιάρικα και να γεμίσει ο τόπος φορτιστές. -
Εσείς θα πρέπει να είστε οι τελευταίοι που θα πάρετε ηλεκτρικό, θα πρέπει να τιμήσετε τον σκεπτικισμό σας. Πρώτα θα κυκλοφορήσει η πλατιά μαζα με ηλεκτρικό και εσείς θα είστε ακόμα με το ντίζελ σας που κερδίζεις και €100-150/ετος.
Μη τυχόν και σας δούμε με ηλεκτρικό νωρίτερα από τους άλλους, και εννοείται πως ποτέ δεν θα αγοράσετε tesla.
-
Εσείς θα πρέπει να είστε οι τελευταίοι που θα πάρετε ηλεκτρικό, θα πρέπει να τιμήσετε τον σκεπτικισμό σας.
Εγώ στο είπα ότι θα μείνεις εσύ να ανακατεύεις τη βενζίνη, αλλά δεν με πιστεύεις, εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα πάρω ηλεκτρικό όταν θα συμφέρει. Και θα το βρω και σε ειδική προσφορά! Εδώ θα είμαστε και θα δεις...
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εσείς θα πρέπει να είστε οι τελευταίοι που θα πάρετε ηλεκτρικό, θα πρέπει να τιμήσετε τον σκεπτικισμό σας.
Εγώ στο είπα ότι θα μείνεις εσύ να ανακατεύεις τη βενζίνη, αλλά δεν με πιστεύεις, εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα πάρω ηλεκτρικό όταν θα συμφέρει. Και θα το βρω και σε ειδική προσφορά! Εδώ θα είμαστε και θα δεις...
Οοοοοχι δεν πρέπει. Διότι θα είσαι ο κλασικός ο μ@@@@ς ελληναρας. Που κάνει αυτό που λοιδορει. Θες να σε λέμε έτσι; Δεν είσαι τέτοιος εσύ.
Εσύ ντίζελ μέχρι να στερέψουν οι πηγές, για τα 100 ευρώ ανά έτος. Φτωχολογιά δεν είσαι, τι μεζονέτες και ηλεκτρικα μας λες;
-
Εδώ το μουλάρι του...
Εάν έχεις χώρο στάθμευσης δικό σου και αν όντως επιβεβαιωθούν οι δήλωσεις της vw για τα 22Κ τότε είσαι κοντά ΣΕΑΠ αυτό που ζήτησες στο προηγούμενο ποστ.
Λες οτι ξεκιναω με χαρακτηρισμους, φανατικο οπαδο σε ειπα btw, και εκανες 3 ποστ με 7 λεπτα με 2 τετοιους και μαλιστα προσβλητικους!!!
Δεν παιζεσαι!Το εχεις παρει εργολαβια, στον ωμο, το τοπικο, αυτο και της απεχθειας και πυροβολεις κατα βουλιση!!
-
Είπαμε δύο τρία άτομα έχουν τον τρόπο τους που πρέπει να τους μιλάς, διότι δεν συζητούν πάρα προπαγανδιζουν, και έχουν πει τα απερίγραπτα κατά εμου.
Για αυτό σου λέω άστο. Μίλα για τα αυτοκίνητα και μόνο.
Πες μου σε παρακαλώ πότε μπορώ να γράφω και σε ποιο τοπικό. Δώσε μου μια κατεύθυνση ώστε να σου είμαι αρεστός. Το έχω ανάγκη.
-
Για να πάρω ηλεκτρικό, πέραν του ότι πρέπει να είναι φτηνό, να φορτίζει γρήγορα, να υπάρχουν φορτιστές παντού και σε μεγάλο αριθμό, να είναι φτηνό το ρεύμα, θα πρέπει να πληρώσω και την εγκατάσταση, που για μένα θα είναι για τις 2 θέσεις στάθμευσης κοντά στα 4000.
Δεν τα λες και λίγες προϋποθέσεις.
Μάλλον με το ντίζελ με βλέπω.
-
Λες οτι ξεκιναω με χαρακτηρισμους, φανατικο οπαδο σε ειπα btw, και εκανες 3 ποστ με 7 λεπτα με 2 τετοιους και μαλιστα προσβλητικους!!!
Δεν παιζεσαι!Το εχεις παρει εργολαβια, στον ωμο, το τοπικο, αυτο και της απεχθειας και πυροβολεις κατα βουλιση!!
Περίμενε να παλιώσεις λίγο εδώ πέρα και θα αποκτήσεις ανοχή από την διοίκηση ή αν θες να γίνει πιο γρήγορα, αγοράζεις Toyota και μπαίνεις και σε αυτό το παρεάκι για έξτρα παροχές εδώ μέσα.
-
This post is deleted! -
Οοοοοχι δεν πρέπει. Διότι θα είσαι ο κλασικός ο μ@@@@ς ελληναρας. Που κάνει αυτό που λοιδορει. Θες να σε λέμε έτσι; Δεν είσαι τέτοιος εσύ.
Εσύ ντίζελ μέχρι να στερέψουν οι πηγές, για τα 100 ευρώ ανά έτος. Φτωχολογιά δεν είσαι, τι μεζονέτες και ηλεκτρικα μας λες;
Ξέχασες το φωτομοντέλο, μαζί με τη μεζονέτα και τη Πόρσε...
Τι νομίζεις Λαπ, μόνο εσύ θα μας δουλεύεις;Πρότεινε μου ένα ηλεκτρικό, που:
- να μην χρειαστεί να πουλήσω το διαμέρισμα για να το αγοράσω
- να μη χρειαστεί να χω δεύτερο ντίζελ για ταξίδια (δηλαδή να μπορώ με ασφάλεια να φτάσω απ το Βόλο στη Θεσσαλονίκη, Αθήνα ή πχ Άρτα. ΔΗΛΑΔΗ 350 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χιλιόμετρα, δεν θέλω παραπάνω, χωρίς ναι μεν αλλά και πολυπαραγοντικες εξισώσεις, να το φορτίζω και να φύγω και να φτάσω ΣΙΓΟΥΡΑ.
Να είσαι σίγουρος ότι μόλις αυτό βγει στη πιάτσα, θα ποσταρω φωτογραφίες απ την πρώτη μου βόλτα, κι ας μην έχω πιλοτι ή γκαράζ, κι ας φορτίζω με 0.55€ ακριβότερα από ντίζελ.
Αρκεί να ισχύει το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, όχι να το βάζω στον υπολογιστή ταξιδιού και να μου λέει 50 λεπτά στάση κάθε 200χλμ, κι όπως είπαμε, να μην κοστίζει όσο ένα διαμέρισμα.
-
Εδώ το μουλάρι του...
Εάν έχεις χώρο στάθμευσης δικό σου και αν όντως επιβεβαιωθούν οι δήλωσεις της vw για τα 22Κ τότε είσαι κοντά ΣΕΑΠ αυτό που ζήτησες στο προηγούμενο ποστ.
H συμβουλή μου PaNick είναι ρίξε ένα μπλοκ και θα ηρεμήσει η ψυχή σου, μιλάμε οτι κάνει σταυροφορία υπέρ των τάμπλετ στα οποία παραδόξως δε βρίσκει κανένα σχεδόν ελλάτωμα περα από κάτι τόσο μεγαλο όπως η θέση στάθμευσης που δε μπορεί να το κρύψει κάτω από το χαλί. Δεν έχει νόημα η κοβέντα, είναι ανίκητος. Εχει καταντήσει η φάση σα διαδήλωση με την Ελένη Λουκά της αυτοκίνησης "Ουουουουυ σιξ σιξ σιξ ντήζελ του διαβόλου! Ουουουουουου πάρτε όλοι Τέσλα να σώσετε την ψυχή σας!". Αν αντέχεις σε θαυμάζω, προσωπικά έχω βρει την υγειά μου πλέον.
-
@diego1960 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εχει καταντήσει η φάση σα διαδήλωση με την Ελένη Λουκά της αυτοκίνησης "Ουουουουυ σιξ σιξ σιξ ντήζελ του διαβόλου! Ουουουουουου πάρτε όλοι Τέσλα να σώσετε την ψυχή σας!". Αν αντέχεις σε θαυμάζω, προσωπικά έχω βρει την υγειά μου πλέον.
Πάντως αυτός που βλέπει συνομωσίες γύρω του και καταριέται την εξέλιξη, είσαι εσύ.
Και χωρίς εμπειρία για αυτά που φανατικά απορρίπτεις.
Εμ δεν την έχεις βρει την υγεία σου, μαζι μου ασχολείσαι ακόμα και με μπλοκ. Το έχω συνηθίσει να είμαι περιζήτητος και σε φίλους και σε εχθρούς. Τα περαστικά μου.
-
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά δώδεκα στο σύνολο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρονται να αμφισβητούν ευθέως την προδιαγραφή Euro 7 αλλά και την απόφαση των Βρυξελλών να βάλουν τέλος το 2035 στις πωλήσεις αυτοκινήτων που τροφοδοτούνται με ορυκτά καύσιμα.
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/xana-epi-tapitos-i-prodiagrafi-euro-7/
-
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά δώδεκα στο σύνολο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρονται να αμφισβητούν ευθέως την προδιαγραφή Euro 7 αλλά και την απόφαση των Βρυξελλών να βάλουν τέλος το 2035 στις πωλήσεις αυτοκινήτων που τροφοδοτούνται με ορυκτά καύσιμα.
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/xana-epi-tapitos-i-prodiagrafi-euro-7/
Κομπλεξικοί βαλκάνιοι θα είναι. Απορώ γιατί ασχολούμαστε.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης