-
@ggab said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ώπα ρε homo sapiens σου μιλάω ως erectus,σεβασου τις κοτσάνες μου λοιπόν!
Υ.Γ σιχαίνομαι τα χρησιμοποιημένα. Γι'αυτό έχω αποκλείσει να πάρω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο,όσο και αν χάνω σε χρήματα με την αγορά καινούργιου. Το ίδιο και για ενοικίαση. Δεν βάζω την οικογένεια μου εκεί που ίσως καθότανε κάποιου το κατοικίδιο,κάποια έβαζε τα βρωμοποδαρα της πάνω στο ταμπλό κτλ!Πρέπει πάντως να σου αναγνωρίσω ότι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση η αυτοκριτική που έκανες!
Φαντάζομαι στα πλαίσια της σιχαμάρας σου, δεν θα κάθεσαι να πιεις ποτέ καφέ σε καφετέρια ούτε ποτό σε μπαρ. Όσο για φαγητό εκτός σπιτιού, θα είναι ανήκουστο για σένα...
-
Δεν είναι το ίδιο ρε χάρη.
Η καλύτερη αναλογία είναι τα σεντόνια από ξενοδοχείο. Θα κοιμόσουν άνετα σε χρησιμοποιημένα; Ή θα ήθελες να έχουν πλυθεί πρώτα.Το τι κάνει ο κόσμος στα αυτοκίνητα που δεν είναι και δικά του..δεν λέγεται!!
-
Αφήστε την υγιεινή - καθαριότητα - απολύμανση χώρων , αν ασχοληθείς με αυτά δεν θα ξανακάνεις τίποτα έξω .Τα αυτοκίνητα παίζει να είναι τα πιο βρώμικα απ'όλα τα "κοινόχρηστα" αντικείμενα , κάθεσαι μέσα με τις ώρες- μέρες , ιδρώνεις - βήχεις - φτερνίζεσαι κτλ σε ένα κλειστό χώρο με κλειστό κύκλωμα αέρα με υλικά που απορροφάνε και πολλαπλασιάζουν τα μικρόβια ... ευτυχώς που δεν είμαι υποχόνδριος ούτε σπίτι μου δεν θα έμενα !
-
Ναι κάπου είχα διαβάσει πως τα αυτοκίνητα είναι πάρα πολύ βρόμικα, καλά δεν λέω το τι βρίσκουν στα ενοικιαζόμενα. Είχα διαβάσει κάπου κάτι άρθρα.
-
Σινεμά, θέατρα...μην γινόμαστε μικροβιοφοβικοί. Το κινητό μας ξέρετε τι έχει από μικρόβια? Το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης?? Τα αεροπλάνα? Πλοία? Δεν κάνετε τίποτα, όλη μέρα σπίτι?
Πόσους ξέρετε που αρρώστησαν επειδή νοίκιασαν αυτοκίνητο???? Ας είμαστε λίγο λογικοί και ρεαλιστές...
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν είναι το ίδιο ρε χάρη.
Η καλύτερη αναλογία είναι τα σεντόνια από ξενοδοχείο. Θα κοιμόσουν άνετα σε χρησιμοποιημένα; Ή θα ήθελες να έχουν πλυθεί πρώτα.Το τι κάνει ο κόσμος στα αυτοκίνητα που δεν είναι και δικά του..δεν λέγεται!!
Προκειμένου να υποστηρίξει την ηλεκτροκίνηση,γράφει ότι του κατέβει. Η καρέκλα της ταβέρνας άντε να έχει λάδι,σάλτσα κτλ,του αυτοκινήτου:από σάλια κατοικίδιου έως babes!!!
Αλήθεια πόσο κοστίζει η ενοικίαση σήμερα ενός οικογενειακού διετίας;;;;;;Εγώ είπα 150€ και λένε πολύ λιγότερα. -
Πέραν της "κόντρας" με το αν συμφέρει η όχι το ηλεκτρικό για να ενοικιάζεις και αυτοκίνητο τα καλοκαίρια, θα πώ ότι δεν θα βρεις να νοικιάσεις κάτι σε νορμαλ τιμή από Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο , εκτός από τα λεφτά που θα δώσεις σαν εγγύηση το οποίο είναι ένα καλό ποσό που θα δεσμευτεί για όσο θα έχεις το αμάξι δεν νομίζω να έχεις και την δυνατότητα να διαλέξεις . Να πω ότι στην ταβέρνα τρως από πιάτο - μαχαίρι-πιρούνι- ποτήρι κοινόχρηστο , το που θα κάτσει ο ποπός μας είναι το λιγότερο .
-
Δεν είμαι της αποστείρωσης. Άλλωστε απο τα 18 μου,λόγω επαγγέλματος είμαι σε κοινόβιο. Όμως έχει διαφορά το μεταχειρισμένο καθαρισμένο και το πάρτο όπως το άφησαν οι προηγούμενοι.
-
Το παρτο όπως το άφησαν οι προηγούμενοι, είναι σαν να κοιμάσαι σε σεντόνια των προηγούμενων .....ότι και αν έκαναν. Και να βάζεις το μωρό σου να ξαπλώσει σε αυτά.
Στους κινηματογράφους είναι ένας ανοιχτός χώρος με κόσμο, υπαλλήλους κτλ. Το αυτοκίνητο εκτός από μετακινήση έχει και άλλες ευκολίες και είναι ιδιωτικός κλειστός χώρος όπου ο καθένας τον χρησιμοποιήσει διαφορετικα. Δεν λέω ότι όλοι έτσι κάνουν αλλά υπάρχουν αρκετοί όταν μάλιστα δεν είναι δικό τους.
Αλλά ακόμα και σε θέατρο αν έβαζε μια το σκυλί της πάνω στα βελούδινα καθίσματα, και αυτό είχε και λίγες λασπουλες στα ποδαράκια του, θα βάζατε το παιδί σας στην ίδια θέση; Δεν θα νιώθατε κάπως;
Το αυτοκίνητο με τα υφασμάτινα καθίσματα είναι σαν σεντόνι.
-
Το παρτο όπως το άφησαν οι προηγούμενοι, είναι σαν να κοιμάσαι σε σεντόνια των προηγούμενων .....ότι και αν έκαναν. Και να βάζεις το μωρό σου να ξαπλώσει σε αυτά.
ΟΧΙ!! Γιατί δεν οδηγάς γυμνός ή με εσώρουχα. Στο αυτοκίνητο κάθεσαι με τα ρούχα, καμία σχέση με τα σεντόνια. Το αμάξι είναι το ίδιο με πλοίο, αεροπλάνο, τρένο, λεωφορείο κλπ.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ΟΧΙ!! Γιατί δεν οδηγάς γυμνός ή με εσώρουχα. Στο αυτοκίνητο κάθεσαι με τα ρούχα, καμία σχέση με τα σεντόνια. Το αμάξι είναι το ίδιο με πλοίο, αεροπλάνο, τρένο, λεωφορείο κλπ.
Αχ πόσο αβγαλτος είσαι, αχ...
Είπαμε δεν κάνουν όλοι, αλλά πίστεψέ με το τι γίνεται δεν λέγεται....αστο. ιδιαίτερα από τουρίστες. -
Είπαμε δεν κάνουν όλοι, αλλά πίστεψέ με το τι γίνεται δεν λέγεται....αστο. ιδιαίτερα από τουρίστες.εγω σε κλασμενο δεν μπαινω. εχω κολημα με τις μυρωδιες και δεν μπορω τις βαρβαροτητες. και τη σκατιλα.
-
Είπαμε δεν κάνουν όλοι, αλλά πίστεψέ με το τι γίνεται δεν λέγεται....αστο. ιδιαίτερα από τουρίστες.ΔΕΝ κατάλαβες....ΔΕΝ είπα τι κάνουν οι άλλοι αλλά εσύ! Ακόμα και σπέρμα να έχει, αδιάφορο είναι γιατι δεν καθόμαστε γυμνοί, αλλά με ρούχα. Στα σεντόνια σε νοιάζει γιατί ξαπλώνεις με τα εσώρουχα.
-
Κάπου είχα δει ένα άρθρο με το τι βρίσκουν στα ενοικιαζόμενα... Παραδόξως όπως λέει ο ψιψινελ βρίσκουν με ανάλυση στοιχεία από κόπρανα...
Πώς γίνεται ρε γαμωτο, μου άφησε τρελή εντύπωση.Ότι και αν είναι ρε Φάνη, τα χεράκια του παιδιού δεν θα πιάσουν τα καθίσματα; Δεν θα ξαπλώσει στο κάθισμα αν πας σε παραλία το καλοκαίρι ίσως για να το αλλάξεις κτλ
Εντάξει είπαμε να μην είμαστε υπερβολικοί με την καθαριότητα αλλά ούτε και αηδιαστικοι με την απάθεια μας.Τι λέμε τώρα, ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες που δεν έχουν σοβαρή βάση. Είναι ένα παμβρομικο περιβάλλον διότι δεν είναι ιδιωτικό και υπάρχουν άνθρωποι εκτός από αηδιαστικοι και με τάσεις βανδαλισμού. Δηλαδή εφόσον δεν είναι δικό τους, κάνουν ακραία πράγματα που ίσως στα δικά τους αυτοκίνητα δεν θα το έκαναν.
-
Κάπου είχα δει ένα άρθρο με το βρίσκουν στα ενοικιαζόμενα... Παραδόξως όπως λέει ο ψιψινελ βρίσκουν με ανάλυση στοιχεία από κόπρανα...
Πώς γίνεται ρε γαμωτο, μου άφησε τρελή εντύπωση.Ότι και αν είναι ρε Φάνη, τα χεράκια του παιδιού δεν θα πιάσουν τα καθίσματα; Δεν θα ξαπλώσει στο κάθισμα αν πας σε παραλία το καλοκαίρι ίσως για να το αλλάξεις κτλ
Τι λέμε τώρα, ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες που δεν έχουν σοβαρή βάση. Είναι ένα παμβρομικο περιβάλλον διότι δεν είναι ιδιωτικό και υπάρχουν άνθρωποι εκτός από αηδιαστικοι και με τάσεις βανδαλισμού. Δηλαδή εφόσον δεν είναι δικό τους, κάνουν ακραία πράγματα που ίσως στα δικά τους αυτοκίνητα δεν θα το έκαναν.
-
Όταν ζούσα Λονδίνο είχε βγει έρευνα σε εφημερίδα που έλεγε ότι είναι πιο υγιείνό να καπνίζει 5 τσιγάρα την ημέρα από το να είσαι 1 ώρα στο μετρό!! Τόσο βρωμιά μιλάμε, με κόπρανα ανθρώπων, ποντικών κλπ. Άρα τι μου λές τώρα? Κανείς όμως δεν έχει ενδοιασμό να παίρνει μετρό, λεωφορεία κλπ.
-
Είναι ΑΣΤΕΙΟ να συζητάμε ότι κάποιο δεν νοικιάζει αυτοκίνητο για την βρώμα, όταν χρησιμοποιεί τόσα άλλα μέσα που είναι ΠΙΟ βρώμικα. Και να σου πω κάτι, στο αυτοκίνητο θα βάλω το καθσιματάκι μου και το απιδί μου δεν θα ακουμπήσει ΤΙΠΟΤΑ. Στο αεροπλάνο ή στο πλοίο θα ακουμπήσει τα πάντα.
-
Οπότε ας πούμε ότι άλλο θέλουμε, αλλά είναι τουλάχιστον γελοίο να ασχολούμαστ εμε αυτό το θέμα, ειδικά όταν οι μεγάλες και σοβαρές εταιρείες καθαρίζουν τα αυτοκίνητά τους μετά από κάθε ενοικίαση.
-
-
Αν τα καθαρίζουν με βιολογικό μετά απο τον προηγούμενο τότε οκ να δεχτώ
Αλλά ιδιαίτερα στα νησιά τα παίρνεις μετά από το προηγούμενο ζευγάρι. Και αυτοί από το προηγούμενο. Το τι γίνεται μέσα σε αυτά, άσε...μου είχε πει υπάλληλος σε τέτοια εταιρία.
Το μετρό είναι μετρό,το αεροπλάνο είναι αεροπλάνο δεν είναι κινητή κρεβατοκάμαρα, αλλά το να πάω ταξίδι και να πληρώσω 100 ευρώ την ημέρα για ένα καλό αυτοκίνητο το οποίο δεν έχει καθαριστεί και να βάζω μέσα το παιδί μου, ε όχι!!!Κάτ εμε θεωρώ μπιχλιαρικη την απάθεια σε κάποια βασικά θέματα καθαριότητας. Δεν λέμε υπερβολές. Αλλά τουλάχιστον να καθαρίζεται σωστά πριν τους προηγούμενους.
-
Κάπου είχα δει ένα άρθρο με το βρίσκουν στα ενοικιαζόμενα... Παραδόξως όπως λέει ο ψιψινελ βρίσκουν με ανάλυση στοιχεία από κόπρανα...
Τι λέμε τώρα, ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες που δεν έχουν σοβαρή βάση. Είναι ένα παμβρομικο περιβάλλον διότι δεν είναι ιδιωτικό και υπάρχουν άνθρωποι εκτός από αηδιαστικοι και με τάσεις βανδαλισμού. Δηλαδή εφόσον δεν είναι δικό τους, κάνουν ακραία πράγματα που ίσως στα δικά τους αυτοκίνητα δεν θα το έκαναν.
-
Όταν ζούσα Λονδίνο είχε βγει έρευνα σε εφημερίδα που έλεγε ότι είναι πιο υγιείνό να καπνίζει 5 τσιγάρα την ημέρα από το να είσαι 1 ώρα στο μετρό!! Τόσο βρωμιά μιλάμε, με κόπρανα ανθρώπων, ποντικών κλπ. Άρα τι μου λές τώρα? Κανείς όμως δεν έχει ενδοιασμό να παίρνει μετρό, λεωφορεία κλπ.
-
Είναι ΑΣΤΕΙΟ να συζητάμε ότι κάποιο δεν νοικιάζει αυτοκίνητο για την βρώμα, όταν χρησιμοποιεί τόσα άλλα μέσα που είναι ΠΙΟ βρώμικα. Και να σου πω κάτι, στο αυτοκίνητο θα βάλω το καθσιματάκι μου και το απιδί μου δεν θα ακουμπήσει ΤΙΠΟΤΑ. Στο αεροπλάνο ή στο πλοίο θα ακουμπήσει τα πάντα.
-
Οπότε ας πούμε ότι άλλο θέλουμε, αλλά είναι τουλάχιστον γελοίο να ασχολούμαστ εμε αυτό το θέμα, ειδικά όταν οι μεγάλες και σοβαρές εταιρείες καθαρίζουν τα αυτοκίνητά τους μετά από κάθε ενοικίαση.
Η κουβέντα ξεκίνησε απο το πόσο άχρηστα είναι τα ηλεκτρικά σήμερα,όπου σαν λύση οι υπέρμαχοι έθεσαν την ενοικίαση ενός θερμικου!!!!!! Κουβέντα στην κουβέντα φτάσαμε στην βρώμα που κουβαλάνε.
Αν θεωρείς καθαρισμό την σκούπα στα πατακια και λίγο γυαλιστικο στο ταμπλό πάω πάσο. -
-
Αλλά ιδιαίτερα στα νησιά τα παίρνεις μετά από το προηγούμενο ζευγάρι.
Ποιά νησιά βρε Λαπ?!?!?! Μιλάμε αποκλειστικά για να νοικιάσεις αυτοκίνητο για τις 5-10 μέρες που θες να πας εκδρομή τον χρόνο εαν έχει ηλεχτρικό. Από μεγάλη σοβαρή εταιρεία, όχι τον κυρ-Γιώργη στο νησί.
@ggab said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Η κουβέντα ξεκίνησε απο το πόσο άχρηστα είναι τα ηλεκτρικά σήμερα,όπου σαν λύση οι υπέρμαχοι έθεσαν την ενοικίαση ενός θερμικου!!!!!! Κουβέντα στην κουβέντα φτάσαμε στην βρώμα που κουβαλάνε.
Αν θεωρείς καθαρισμό την σκούπα στα πατακια και λίγο γυαλιστικο στο ταμπλό πάω πάσο.-
Δεν είμαι υπέρμαχος, αλλά δεν μπορώ να ακούω και παράλογα επιχειρήματα. Για αυτό είπα ότι για όσους πάνε μακρινά ταξίδια (πόσα? Πότε? προσωπικά 1 τον χρόνο και εάν) υπάρχει η λύση της ενοικίασης. Σοβαρού αυτοκινήτου, όχι χρέπι από το νησί.
-
Και ναι είναι καθαρά, τα καθαρίζουν μια χαρά, πολύ καλύτερα από ότι καθαρίζουν αεροπλάνα, πλοία τρένα κλπ. Εκτός εαν δεν μπαίνεις ούτε σε αυτά, οπότε πάσο.
-
-
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τα ηλεκτρικά σύντομα θα είναι αρκετά "φθηνά", το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι πολύ βολικά.. αυτό είναι το μεγάλο θέμα, ότι τώρα δεν βολεύει ούτε ηλεκτρικό ποδήλατο τον περισσότερο κόσμο, όχι αυτοκίνητο που θέλει εγκαταστάσεις/προγραμματισμό και υποδομές..
Ακόμη και όταν άμεσα θα παίρνεις το ίδιο αμάξι φθηνότερο από το αντίστοιχο θερμικό, 1000 φορές θα το σκέφτεσαι, και 8 στις 10 θα διαλέγεις θερμικό.
Έτσι ακριβώς.
Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να έχω ένα ηλεκτρικό σκούτερ με καλή όμως αυτονομία (άνω των 150χλμ).
Και κάπου εκεί μπαίνει το πρόβλημα. Φόρτιση.
Σαν την ευκολία του βενζινάδικου δεν υπάρχει. Το θερμικό και να μείνει κάπου, με ένα μπουκάλι βενζίνη παίρνει μπροστά και πάει μέχρι το βενζινάδικο. Το ηλεκτρικό που θα πάει;
Υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα. Και παντού να μπούνε φορτιστές και πάλι θα απουσιάζει η ευκολία του βενζινάδικου.Ή έγνοια και το άγχος που προκαλούν τα ηλεκτρικά με τις φορτίσεις, στην ουσία βάζουν φρένο σε οποιαδήποτε θετική σκέψη γύρω από την ηλεκτροκίνηση.
-
@storm said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ή έγνοια και το άγχος που προκαλούν τα ηλεκτρικά με τις φορτίσεις, στην ουσία βάζουν φρένο σε οποιαδήποτε θετική σκέψη γύρω από την ηλεκτροκίνηση.
Και ακριβώς για αυτό το λόγο θα το επιβάλουν αναγκαστικά.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης