-
Καλα οι γραφικοι που συνεχεια λενε για την Τεσλα, ποσο γρηγορα θα καταστραφει κτλπ, ειναι οι ιδιοι που επαναλαμβαναν την κασετα 'βουλωμενα φιλτρα πετρελαιου, ζημιες στις αντλιες, ντουμανια κτλπ' μολις απελευθερωθηκε η πετρελαιοκινηση στην Αθηνα.
Αντιστοιχο πολεμο γκρινιας κανουν τωρα στην ηλεκτροκινηση.
Θεός!!! έγραψες...
-
Παντως το βλεπω ως φαινομενο cayenne. Σε αυτην ην περίπτωση δεν υπάρχει η φοβια φορολόγησης κυβικών οπότε θα γεμίσει ο τοπος tesla. Βάζω στοίχημα πως και οι ίδιοι στην tesla θα πάθουν πλάκα με το τι γίνεται σε αυτην την μικρή χώρα της μεσογείου.
-
Χαχαχα, καλά δεν έβλεπε ότι ΔΕΝ τον βγάζει; Πήγε σαν το σκυλί στ' αμπέλι; Καθ τώρα θα κατηγορεί τα ηλεκτρικά.
-
Lap διαφωνω.
Αν η διεισδυση στην ηλεκτροκινηση γινει με ταχυ ρυθμο(πχ σε 5 ετη το 20-30% των οχηματων να ειναι τετοια), θα δεις και τελη κυκλοφοριας και τελη ταξινομησης και λοιπους φορους. Γιατι το κρατος, αυτα που θα χασει απο εξαιτιας της στροφης, θα βρει με νεο τροπο να τα εισπραξει.
Αυτος ηταν κ ο λογος που προχωρησα τωρα σε τετοια αγορα.
5000 επιδοτηση, 150% εξοδο στα βιβλια, 0 τελη, 0 παρκομετρα σε ολη τη χωρα για 2 ετη, δεν βγαζει τεκμαρτο εισοδημα ως εταιρικο οχημα κτλπ.
Οποιος πιστευει οτι μετα απο 5 ετη θα υπαρχουν αυτα, θα το συζητησουμε τοτε.
Στην ουσια τωρα κανεις το κεφι σου και σου ερχεται στο κοστος ενος καινουργιου golf tdi 1.6 με τα κινητρα αυτα. Θα μου πεις: ποσοι μπορουν να παρουν golf κουτα στην κατασταση που ζουμε!!!
Χωρις να εχω υπολογισει οφελος 1500-2000 το ετος για καποιον που φορτιζει με οικιακο νυχτερινο, υπερβολικα χαμηλο κοστος συντηρησης κτλπ.
Αν συνεχιστει η καραντινα και τον επομενο χειμωνα, βλεπω κοσμο να ξεσπαει σε model S plaid+... LoL
Υ. Γ: Προφανως και ππλλοι το κανουν σαν μοδα, δεν αναλυουν βαθυτερα τα + και τα - μιας τετοιας αγορας. Παραδειγμα, συγγενης μεγαλογιατρος πηρε το jaguar i pace. Wltp 470 του δινει, πιστευε θα φτασει στο χωριο του που απεχει 440 χιλιομετρα. Ουτε καν προληπτικα δεν σταματησε για φορτιση. Ε... Δεν εφτασε.
-
Χαχαχαχα.
Οκ έχει μια λογικη αυτη η αποψη αν και φοβάμαι πως θα υπάρχει οδηγία προς ένα πιο οικολογικό μέλλον και τον ισοσκελιαμο στον ετήσιο ισολογισμού του κρατους θα τον προσφέρουν φόροι σε άλλους τομείς επημερισμενοι ώστε να είναι πιο εύπεπτοι.
Για παραδειγμα δες τον εξτρα φόρο που επιβαρύνεται η βενζίνη λόγω των υψηλότερων co2 ενώ προσφέρει λιγότερα nox σε αντίθεση με το Diesel. Δηλαδη για να προωθήσουν μια πολιτική μειωμενων co2 επιβαρύνεται ένα άλλο καυσιμο (πληρώνουν άνιση επιβάρυνση σε φόρο στον τόνο) πάρα τα προβλήματα των Nox των diesel που μέχρι σήμερα παρουσιάζουν.(Ποσταρω σε αλλο νημα μελετες για το μέλλον των Diesel υπό καθεστώς euro7).
-
Ο μονος λογος που στην Ελλαδα δεν εριξαν βαρυ φορο στο ντιζελ ειναι η επιπτωση που θα ειχε στο κοστος αγαθων, μεταφορων κτλπ.
Μετα απο 10 χρονια κρισης και καπακι κοβιντ, θα την πληρωναμε με αυξηση τιμων στα αγαθα.
Να σου θυμισω οτι πριν μερικα ετη τα ιχ κατω των 99co2 δεν πληρωναν τελη.
Μολις απεκτησαν πολλοι τετοια, το οριο επεσε.
-
Δεν ξέρω αν αντίστοιχα μειωμένος ΦΠΑ θα ισοσκελιζε την κατάσταση αλλά θα ήταν ένα δίκαιο μέτρο.
-
Να σου θυμισω οτι πριν μερικα ετη τα ιχ κατω των 99co2 δεν πληρωναν τελη.
Έτσι. Και προς τιμή τους στην Τεχνοκάρ μου είπαν 'Για φέτος δεν πληρώνετε τέλη, αλλά μην το δένετε ότι δεν θα πληρώσετε του χρόνου'.
Πάντως, ακόμα κι έτσι, δυο Euro 6 (2000 και 1000 cc) έχουν συνολικά το 1/5 από τα τέλη που είχα με τα δυο παλιά (2000 και 1400 cc). Να δούμε πόσο θα πάει σε 5 χρόνια για να προωθηθούν τα ηλεκτρικά...
-
'Κοιτάσματα λιθίου στην Ευρώπη για 400 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα' και βρίσκονται -δυστυχώς- στη Γερμανία... Αν επαληθευτεί,θα μας π@δ@ξουν όλους για τα καλά οι Ούννοι για πολλά ακόμη χρόνια...
-
Εδώ έχουμε κοιτάσματα e-λιθίου...
-
-
Για να μη λένε ότι μόνο οι Έλληνες κάνουν βλαχοπατέντες!!!
Κάτι τέτοιο θα γίνει 'αν και όταν' βάλουν φορτιστές σε δημόσιους δρόμους και εδώ!! Σαν την άδεια μόνιμου κατοίκου σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας!
-
Να κανω μια χαζη ερωτηση ; Εστω οτι φορτίζουμε σε μια γειτονιά κάμποσα ηλεκτρικά είτε με μπαλαντέζα απο μπαλκόνι είτε σε σημεία φόρτισης σε μια πλατεία πχ που κάποτε ίσως υπαρχουν . Πως διασφαλίζουμε οτι δεν θα περάσει ενας γύφτος να μαζέψει ολες τις μπαλαντέζες κ τα καλώδια φόρτισης των αυτοκινήτων μας ; Υπαρχει κάποιο κλείδωμα ή κατι σαν συναγερμός σε αυτη τη περίπτωση ;
-
Χμμ... Να βάλουμε έναν μπαλαμώ να φυλάει τσιλιες;
Neighbourhood Watch υπηρεσία δίωρη στον Όρχο από εθελοντές; *
Γιατί στις γειτονιές που έχουν λεφτά και υποδομές για να είναι σωρό τα ηλεκτρικά, περνάνε ήδη έτσι κι αλλιώς συχνά πυκνά τα διάφορα σεκιούριτι και περιπολικά και υπάρχουν κάμερες παντού.
Οι υπόλοιποι φαντασιωνόμαστε το Californication που λέει και το τραγούδι...
- και εννοείται Γερμανικό νούμερο πάντα οι vagέληδες...
-
Να κανω μια χαζη ερωτηση ; Εστω οτι φορτίζουμε σε μια γειτονιά κάμποσα ηλεκτρικά είτε με μπαλαντέζα απο μπαλκόνι είτε σε σημεία φόρτισης σε μια πλατεία πχ που κάποτε ίσως υπαρχουν . Πως διασφαλίζουμε οτι δεν θα περάσει ενας γύφτος να μαζέψει ολες τις μπαλαντέζες κ τα καλώδια φόρτισης των αυτοκινήτων μας ; Υπαρχει κάποιο κλείδωμα ή κατι σαν συναγερμός σε αυτη τη περίπτωση ;
To καλώδιο φόρτισης κλειδώνει και στις δύο μεριές. Και στο αμάξι και στον φορτιστή. Αν βέβαια χρησιμοποιείς μπαλαντέζα, τότε εκεί δεν μπορεί να κλειδώσει.
Τώρα, δεν μπορώ να σου απαντήσω αν υπάρχει συναγερμός. Πιθανότατα ναι, αφού όλα αυτά ελέγχονται από το κινητό, λογικά θα μπορείς να το ρυθμίσεις να χτυπήσει ειδοποίηση αν σταματήσει απότομα η φόρτιση. Δεν το λέω με βεβαιότητα, γιατί δεν έχω ηλεκτρικό ώστε να έχω δουλέψει την εφαρμογή του.
-
Αντιγράφω από το ΦουΜπού:
Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!
Πέρασε από τα χέρια μου για λίγες μέρες η ZERO FXS 7.2, ελαφρώς μεταχειρισμένη, μοντέλο του 2020, για την δημιουργία του παρακάτω βίντεο. Δεν είχα ποτέ άλλη εμπειρία με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα!
Η πρώτη μου εντύπωση βέβαια ήταν ότι ανέβηκα πάνω σε κάποιο… πατίνι, κάποιο ηλεκτρικό ποδήλατο, δεν ξέρω. Μου φάνηκε πολύ ψεύτικη η όλη αίσθηση. Συνηθισμένος από τις βαριές μοτοσυκλέτες με τα μεγάλα πλαστικά και τους ογκώδεις και θορυβώδεις θερμικούς κινητήρες, άνοιξα το γκάζι και ξεκίνησα να κινούμαι εντελώς αθόρυβα επάνω σε ένα πολύ ελαφρύ -κατ' αντιστοιχία- μηχανάκι και φυσικά μου φάνηκε σαν παιχνίδι!Όταν το συνήθισα και άρχισα να βλέπω τις απίστευτες δυνατότητες της, για κάθε κατηγορία χρήσης, έπαθα πλάκα! Μέσα στην πόλη κινείσαι πανεύκολα, με πλήρη έλεγχο και ευελιξία, ομαλά, χωρίς να ανεβοκατεβάζεις ταχύτητες, χωρίς κλωτσήματα. Σε πιο ανοιχτό δρόμο είναι αρκετά στιβαρή, απόλυτα ισορροπημένη και θέλει πολύ προσοχή στο γκάζι γιατί ανοίγει χωρίς να νιώθεις την ταχύτητα (επιταχύνει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και αθόρυβα). Ακόμα και σε χώμα, μπορεί να κινηθεί με ευκολία, χωρίς να ζορίζεται πουθενά! Ανηφόρες, κατηφόρες, ευθείες, στροφές, ένα και το αυτό! Ένα πολύ-εργαλείο για κάθε πραγματικά περίπτωση κοντινού προορισμού.
Έχει τρεις χαρτογραφήσεις. Μια eco, για σχετική οικονομία σε κατανάλωση, που όμως είναι πάρα πολύ άνετη και γρήγορη και αν δεν θέλεις να κάνεις τρέλες, με αυτή την επιλογή θα κινείσαι ως επί το πλείστον, μία sport που δίνει την πλήρη ροπή και ισχύ για το απόλυτο «παιχνίδι», και μια custom επιλογή, όπου μέσω εφαρμογής στο smartphone και σύνδεση Bluetooth μπορείς να δημιουργήσεις το προφιλ της όπως ακριβώς θέλεις! Επιτάχυνση, ροπή, επιβράδυνση, ανάκτηση ενέργειας, ακόμα και τις ενδείξεις στο καντράν!
Το μόνο ίσως αρνητικό που βρήκα είναι οι εντελώς ανύπαρκτοι χώροι για μικροπράγματα επάνω στη μηχανή, θα πρέπει να προμηθευτεί κάποιος κάτι σε βαλιτσάκι, τσαντάκι... 'ντεπόζιτου', κάτι για να μπορεί να βάζει έστω τα χαρτιά της!
Α! Φορτίζει με ένα απλό καλώδιο υπολογιστή!
-
Αυτή που έχει περίπου 80-100 πραγματικά χιλιόμετρα αυτονομία και 13.000€ στην Ολλανδία;!
Πριν τα Χριστούγεννα που κοίταγα για ηλεκτρικό scooter, το πρώτο είδος που θα έχει νόημα να είναι ηλεκτρικό κατά τη γνώμη μου, δεν υπήρχε τίποτα που να βόλευε στο παράδειγμα χρήσης μου.
Ακόμη καθυστερώ την αγορά μήπως βγει κάτι συμφέρον, αλλά μάλλον με βλέπω για παραδοσιακό συμπλέκτη/βενζινουλα και λαδιλα.
-
Δεν υπάρχει σωτηρία. Μόνο το κλειστό πάρκινγκ. Είτε από τις σπείρες που μαζεύουν καλώδια είτε από τα τσογλανια που θα πάρουν ένα κόφτη και θα πουν πάμε να σπάσουμε πλάκα είσαι εντελώς εκτεθειμένος ζημιές από μερικά κατοσταρικα ως χιλιάρικα.
Και σκέψου ότι μπορούν να στα κλέβουν οπότε γουστάρουν.
Κλειστό πάρκινγκ η μόνη λύση. Δλδ ασφαλίζεται πόσο το 1% των δυνητικά κατόχων;....
-
Εεε λογικό Βούλα και μετά και προς Εκάλη/Κηφισιά. Είναι περιοχές που οι κάτοικοι μπορούν να αγοράσουν ηλεκτρικά.
Oχι μονο ηλεκτρικα, γεματα αυτα τα προαστεια με πανακριβα αυτοκινητα των 200-300 χιλ ευρω. Απορω τι νοημα εχει να ποσταρει απο πανω για μερικα Τεσλα που βρεθηκαν σε αυτη την περιοχη οταν ειναι σταγονα στον ωκεανο των πανακριβων αυτοκινητων που υπαρχουν εκει περα.
-
Εδώ όμως είναι μία (πολλές) ειδική περίπτωση που η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί και να δημιουργήσει αξία και υπεραξία μέσω ενεργειακών προγραμμάτων.
Πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει από χρόνια.
Η Ελλάδα δεν ενδείκνυται για μαζικά πράγματα (είτε τουρισμό, είτε πρωτογενή τομέα, είτε οτιδήποτε) πρέπει να γίνουν στοχευμένες κινήσεις για να αυξηθεί η ποιότητα παρά η ποσότητα. Είναι ενδεικτικό αυτό που αναφέρετε ότι το σχέδιο που συνίσταται στην προσέλκυση περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων τουριστών και στην αντίστοιχη αύξηση των τουριστικών δαπανών, οι οποίοι αφήνουν έως και 95% των δαπανών τους στην τοπική οικονομία, έναντι 20% στα all-inclusive πακέτα.
Τα νησάκια (για αρχή) είναι ιδανικά για να έχεις ένα ηλεκτρικό συνέχεια στην πρίζα και να παίρνει ρεύμα από φωτοβολταϊκά. Στην τελική, δεν αρπάζουν καλώδια σε αυτά τα μέρη!
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης